A mozgalom örök

2011.10.22. 21:45 kumin

- Figyeljen csak, magát hogy hívják?
- Allison.
- Igen? Milyen Allison?
- Portchnik.
- Szóval Portchnik? Szép név.
- Köszönöm.
- Na és mit mondott, szóval fixen itt van a Stevensonnál, állandóra?
- Nem. Csak alkalmilag. A szakdolgozatomat írom.
- Miről?
- Politikai elkötelezettség napjaink irodalmában.
- Áh, akkor magának már meg volt a New York-i baloldali zsidó entellektüelek Central Park-i szabadegyeteme, meg néhány szocialista dzsembori, ilyen nagy transzparensekkel, meg látom magán, hogy benne van néhány jó kis sztrájkban, ha úgy adódik. Na, szóljon közbe, ne hagyja, hogy hülyét csináljak magamból.
- Nem uram, én imádom, ha kulturális sztereotípiává redukálnak.

Woody Allen: Annie Hall (1977)


Volt a családunkban egy különös szertartás a nyolcvanas években. Amikor a tévében vasárnap este hétkor elkezdődött A Hét, szegény nagyanyámat, az Isten nyugosztalja, valahogy meg kellett óvni attól, hogy meghallja a főcím zenéjét, egyébként Vangelis L’enfant című számát. Vagy odarohantunk a tévéhez, és lehalkítottuk (hol volt még távirányító?), vagy nem engedtük nagyit bejönni a szobába. Azért kellett így vigyázni, mert ha mégis a fülébe jutott a dallam, az nem hagyta egész este nyugodni, újra meg újra a fejében hallotta, még elaludni sem tudott tőle. Hiába, a vér nem válik vízzé, magamban is felfedeztem hasonló hajlamot. Napok óta azon veszem észre magam, hogy önkénytelenül dúdolom: nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik a rendszer.

(forrás)


Ezzel az első csatát nálam megnyerték az egymilliósok. Fennakadtam a hálóban, a dal beköltözött a fejembe. Nem voltak ilyen terveim, de most mégis újra meg újra lefutnak a strófák maradandóbb foszlányai az agyamban, és elkezdtem töprengeni a kis dal értelmén, meg az egész egymilliós vállalkozás eddigi teljesítményén, eszközein és céljain. Már a március 15-ei bulijuk után elmélkedtem itt a blogban arról, hogy az ellenzéki erőfeszítésekre milyen hatással van, ha sikerrel dominálják az ünnepi közterületeket.


Az egymilliós mozgalom mágnesként vonzza magára a figyelmet – és nem csak az engem hipnotizáló dalocskával. Érdekes vita indult az interneten, némileg váratlan véleményekkel. Kiss Ádám a Hírszerzőn fikáz, erre nem kisebb ember, mint az LMP egyik frakciótagja saját blogján visszatámad, de Kissre mások is elég rosszul reagálnak, a toleranciadíjra érdemes egyik kreatív júzer pedig nem sokat vacakolt, és a jól bevált recept szerint képileg lenácizta a 168 Óra korábbi újságíróját. Nagy izgalmakat váltott ki a Mandiner egyik szerzője, aki a klipben szereplő kedves arcú lánynak üzent az általam egyébként nem különösebben kedvelt nyílt levél formában.


Mitől ilyen izgalmas ez az egész mozgolódás? Minden politikai garnitúrának megvan a maga mozgalmi ellenzéke a hivatalos ellenzék mellé. Gyurcsányékkal szemben az úgynevezett Kossuth tériek alkottak hasonlót. A hirtelen fellángolt düh hozta őket össze 2006 őszén. Nem voltak koherens pozitív követeléseik, de összetartotta őket a közös ellenség, az akkori miniszterelnök. A téren töltött napok sok beszélgetése azután megformált valami laza kontúrokkal megrajzolt követelést. Arra emlékszem, hogy akartak jönni a Sándor-palotába is, hogy előadják terveiket, de ez nem sikerült nekik. Olyasmi is rémlik, hogy valódi rendszerváltást követeltek. Bizonyos dolgok ebben a szférában azért változatlanok, nekik is a rendszerrel volt bajuk. Ez a fogalom, mármint a rendszer, elég laza és absztrakt ahhoz, hogy bárki bármikor mozgalmat szervezzen a megdöntésére. Mondjátok utánam: vál-tsunk-rend-szert-vál-tsunk-rend-szert!


Az egymilliós facebookos társaságot is egy egyszeri felháborodás hozta össze a médiatörvény elfogadásakor. Ők nem maradtak fizikai értelemben együtt, mint a Kossuth tériek, de a közösségi oldal virtuális közterén hasonlóan tovább tüzelték egymást. Így lett azután, hogy ők is a kiléptek a mozgalmi lét biztonságos „egy valami ellen tiltakozunk, a többi meg nem érdekel” világából, és most már mindent meg szeretnének változtatni. Beléptek a profi politikai ellenzék játékterére ezzel, de közben hevesen tagadják, hogy lennének pártos ambícióik. Itt kezdődnek az identitás nehezen kezelhető zavarai.


Az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület sok-sok szempontból profibb, mint a Kossuth tériek voltak. Van fülbemászó indulójuk és virálisan terjedő klipjük is hozzá, lesz LED-fal, és profi hangosítás a demonstráción, miközben egykori jobbos megfelelőiknek egy ütött-kopott furgon tetejére fabrikált mobil színpaddal kellett beérniük. A látványhoz, a szórakoztatáshoz jól értenek, ami nem csoda, sokuk szakmája is ez. Mozgalmuk politikai, hatalmi értéke azonban nem sokban különbözik a Kossuth tériektől. Ahogy 2006-ban a sátorozó demonstrálók, úgy most a Facebook-on szerveződött utódaik is megszállottan hisznek a maguk igazában, és nem is látnak túl a maguk korlátos, amúgy a névben szereplő egymilliót még csak meg sem közelítő létszámú körén. A mozgalmi logika ilyen, nincs is ezzel semmi baj, csak sokat nem is érdemes tőle várni. A könnyű drogok legalizálásáért vagy a médiatörvény módosításáért pont így kell fellépni, de a politika egészének megváltoztatására szélesebb koalíciót kell létrehozni, a romkocsmák népe ehhez biztosan nem lesz elég. A demokratikus rezsimekben a politika kénytelen számolni a szélesebb közösség preferenciáival, ízlésével. Gonda László vagy Lanczner Satu Ferdinánd ugyanúgy nem volt képes arra, hogy legyőzze Gyurcsány hatalmát, mint ahogy nem fogja Juhász Péter, Karsay Dorottya vagy Soma Mamagésa sem Orbán Viktort nyugdíjba küldeni.


Én mégis hasznosnak tartom, hogy vannak, hasznosnak gondoltam a Kossuth térieket is 2006-ban, és hasznosnak tartom a mostani Facebook-os társaságot is. Egy normális közösségnek ugyanis szükséges összetevője az ilyesfajta közéleti érzékenység. Ez a mindenkori hiperaktív kemény mag próbára teszi a közösség maradék többségét: hogyan reagálnak? Csatlakoznak? Kiröhögik őket? Ettől érdekes a fent idézett vita is. Mert minden normális vita érdekes, és aki normális vitákat provokál, az ettől hasznos a közösségnek. A vasárnapi demonstrációnak pedig leginkább azért örülök, mert pusztán azzal, hogy ott vannak, a szervezői harsány, dübörgő és látványos cáfolatát fogják adni a fülemben még mindig dünnyögő indulójuk egyik központi állításának: mindenki fél.
 

Címkék: facebook ellenzék mozgalom

307 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr693322811

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Videóinterjú a tüntetés szóvivőjével, Juhász Péterrel 2011.10.26. 13:19:19

Miután Juhász Péter a színpadról megkérdezte a rendezvényen résztvevő harmincezer, ja nem…százezer, ja nem… hetvenezer, szóval sok embertől, nekik tetszik-e a rendszer, mi nekünk személyesen is sikerült megérdeklődnünk a szóvivőtől, miért nem tetszik n...

Trackback: Videóinterjú a tüntetés szóvivőjével, Juhász Péterrel 2011.10.26. 13:19:19

Miután Juhász Péter a színpadról megkérdezte a rendezvényen résztvevő harmincezer, ja nem…százezer, ja nem… hetvenezer, szóval sok embertől, nekik tetszik-e a rendszer, mi nekünk személyesen is sikerült megérdeklődnünk a szóvivőtől, miért nem tetszik n...

Trackback: Nem vénnek való vidék 2011.10.23. 11:10:51

 A héten Orbán és Gyurcsány újra reflektorfénybe került, e két sors megint összeérni látszik. Előbbiről kiderült, hogy pártjában nincs párja, és elképzelhető, hogy most lépett arra a bizonyos lejtőre, utóbbi meg meg szerzett csapatot, nyilván azza...

Trackback: Megyek tüntetni 2011.10.23. 08:59:21

Csak azért szólok, mer ha ne adj isten, keres valaki, nem leszek otthol, úgyhogy nem biztos, hogy el leszek érhető. Mert hogy halaszthatatlanul tüntetni kell mennem, Pestre....

Trackback: Last minute ajánlat október huszonharmadikára 2011.10.23. 08:47:04

Abban a pillanatban öregedtem meg végérvényesen és visszavonhatatlanul, amelyikben már sehogyan sem tudtam megkerülni annak a beismerését, hogy bizony, irigylem a fiatalokat. Nem jön ez ennyire hirtelenül, csak ugye addig a bizonyos pillanatig még tud ...

Trackback: Kumin blogger manipulál 2011.10.23. 02:19:05

Ejnye, kedves Kumin! Szabad ilyen hideg és számító módon megvezetni a manipulációs technikákkal szemben védtelen olvasókat, mint a tegnapi, A mozgalom örök című posztjában? (A poszt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért egyesületet vette célba.) ...

Trackback: Kumin blogger manipulál 2011.10.23. 02:19:04

Ejnye, kedves Kumin! Szabad ilyen hideg és számító módon megvezetni a manipulációs technikákkal szemben védtelen olvasókat, mint a tegnapi, A mozgalom örök című posztjában? (A poszt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért egyesületet vette célba.) ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2011.10.22. 22:23:26

Az, hogy LED-faluk, hangosításuk meg egy tecnikai értelemben normálisabb klippjük van, az szerintem nem azt jelzi, hogy profibbak lennének... csak erősebb szél fúj mögöttük :)

is 2011.10.22. 22:30:48

mennyi volt a Kossuth tér 2006 maximális létszáma? hányan voltak március 15-én? hányan lesznek holnap? hányan voltek eddig a legnagyobb FIDESzen (200 000-en, 2002-ben, teljes kormánypénzes buszoztatással, csak Philip belegabalyodott a sok 0-ba)? kb. 50 000 ember fog megfelelni a FIDESZ 2002-es Kossuth terének. ha kevesebb lesz, akkor kisebb, ha több, akkor nagyobb.

érdekes kísérlet óvatosan, barátságosan előre eljelentékteleníteni a holnapi tüntetést. a Kubatov-hálózati hangulatjelentők egészen elképesztő közhangulatról számolhattak be, ha ilyenre szükség van. lehet, hogy a II. kerületi dőközi választásnak lett tétje? eddig nem gondoltam. meglátjuk, kiderül.

is 2011.10.22. 22:32:35

@Golovics József: a CBA, Pintér Sándor, Simicska Lajos, Demján Sándor, Csányi Sándor milliárdjainál? a Top100-as lista 90%-a FIDESZes lett 2010-re (most meg már nehéz ám szabadulni, lásd Csányi). van kedved esetleg a tényekre alapozni a véleményed?

brekkk 2011.10.22. 22:39:32

az a Satu a maga egyszerűségével, százszor hitelesebb volt ennél a pár hőbörgő bibsinél, akik azt hiszik a származásuk privilegizálja őket, arra hogy minden érdem nélkül közéleti, kulturális, politikai szerepet töltsenek be. Menjenek a halál faszára a hülyeségeikkel...élősködni máshol is lehet!

Budaphestie 2011.10.22. 22:41:57

Milyen összehasonlítás már ez? Hogyan lehet összehasonlítani egy száz fős elmeháborodottakból álló tanulatlan félanalfabéta szerencsétlent egy több tízezres tömeggel, akiknek a vezetői mind a tudomány vagy a kultúra legkiemelkedőbb alakjai közül kerülnek ki?

MIRE JÓ EZ AZ ALANTAS ÖSSZEHASONLÍTÁS?

Számomra világos a szerző célja ezzel és undorítónak tartom.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2011.10.22. 22:42:38

@is: Most megfogtál, mert tényeket ugye nem tudok mondani - nem látok bele a szervezők pénztárcájába :)
Na de mindegy is, valószínűleg a költségeket Karsay Dorottya ösztöndíjából, meg a Juhász kendermagos múltjából állják :) Vagy esetleg még az apukájuk besegít. Akik meg az MSZP ellen emelték föl a szavukat, nos, nekik meg az apukájuk nem volt olyan helyzetben.
No de tényleg mindegy... ez olyan dolog, mint az, hogy az LMP is 0 forintból kampányolt :)

tábormegsemmisítő 2011.10.22. 22:42:41

Érdekes lenne azt látni, hogy ezek a tiltakozó mozgalmak kivonulnak a "mainstream" pártpolitika által kijelölt küzdőtérről és ezzel elkezdik szélesíteni a magyar politikai érdeklődés látómezejét. Van még sok olyan terület amire a politikának nem éri meg odafigyelni, például a környezetvédelem mert nincs iránta érdeklődés

Ennek nem sok jelét látom, valójában a sokszor elcsépelt, politikai lózungokká egyszerűsített vitaérvek kapnak új lendületet ezekben a mozgalmakban. Ettől aztán totál uncsi már eleve az egész, olyan mintha egy porszívóügynök keresne a máskülönben eladhatatlan outlet cucchoz új célközönséget

Úgyhogy én nem sok jelét látom a frissülésnek, inkább csak arról van szó hogy a meglévő táborok próbálják lefelé szélesíteni a korosztályos tömegbázist

Balt 2011.10.22. 22:43:39

A szóvivőket profi módon válogatják, ez tény: szalámitolvaj után narkónepper...

Kutyuu 2011.10.22. 22:46:01

Nem gondolom, hogy nagyobb ferdítés lenne a Milla, mint viktorék kétharmadozása...

brekkk 2011.10.22. 22:48:50

@BPHead: "Hogyan lehet összehasonlítani egy száz fős elmeháborodottakból álló tanulatlan félanalfabéta szerencsétlent egy több tízezres tömeggel, akiknek a vezetői mind a tudomány vagy a kultúra legkiemelkedőbb alakjai közül kerülnek ki?

MIRE JÓ EZ AZ ALANTAS ÖSSZEHASONLÍTÁS?" mi ez a zsidrák übermensch-elmélet? kinek a szemében ezek??? a saját hittárasaik szemében max, egyébként semmihez nem értenek...ÉLŐSKÖDNEK csak!

Húsleves 2011.10.22. 22:50:01

Nekem sem tetszik a rendszer, csak sokkal régebb óta mint az egymillióan a narkószabadságért mozgalomnak.

BejgliFolt 2011.10.22. 22:51:56

mintha a blogurat zavarná, hogy jóval nagyobb hatása van néhány facebookos arcnak, mint ami neki jutott valaha is

nem lenézni kell, hanem erősíteni a kezdeményezést, jó ha van kritika, de ne azon rugozzon, hogy nem ez az út, hanem hogy ha ezen az úton haladnak, hogy tudnak még jobbak lenni

Budaphestie 2011.10.22. 22:52:10

Pont az olyan paraszt suttyóktól kellene megtisztítani a közéletet, akik egy Kulka János vagy egy Müller Péter fölé helyezik a Satu f4sztudjakit, csak azért, mert ő is ugyanakkora tahó, mint ők maguk és így magukat látják benne.

pacsmag 2011.10.22. 22:52:20

"A vasárnapi demonstrációnak pedig leginkább azért örülök, mert pusztán azzal, hogy ott vannak, a szervezői harsány, dübörgő és látványos cáfolatát fogják adni a fülemben még mindig dünnyögő indulójuk egyik központi állításának: mindenki fél."

Ez nevetséges. Félni nem csak rendőrattaktól lehet, vagy attól, hogy lefényképezik az arcomat és nyilvántartásba vesznek. Lehet félni a munka elvesztésétől, mert nem képesek normális gazdaságpolitikát folytatni, attól, hogy az egyik gyerekemet általam nem kívánt ideológiára oktathatják, mivel "megtévesztett szülő" vagyok, a másik gyerekemet meg évente fogom látni, mert külföldre megy, nem elsősorban a több pénzért, hanem mert elege van abból, hogy folyamatosan a képébe hazudnak. Ezekért és hasonló dolgokért mennek ki holnap az emberek.

Taplopó 2011.10.22. 22:59:11

Én diszkriminációnak tartom hogy fiatal lányokkal igyekeznek felkelteni a zemberek figyelmét, a meleg srácoknak meg nem jutott semmi. Jó lenne ha vzsgálódna a melegügyi ombuccman ebben a kérdéskörben!

Másrészt a képen látható trikós lánynak nagyon kicsik a cickói, nálam ez nem jön be, Karsai Dóráról meg nem is ejtenék szót inkább, csak ha majd eldönti hogy lányként vagy fiúként küzd a vaccpáör megszerzéséért, úgyhogy azt hiszem kimaradok az egészből.

JohnHenry 2011.10.22. 23:02:04

ó igen, az aktuális ellenség jobbik és lmp után most ez a társaság.

szerencsére túl faramuci a nevük, úgyhogy nehezebb a tollforgatók dolga.

javaslom, hogy mintegy nyelvbotlásként tessenek milliomosnak nevezni őket.

gyerekes? az.

Taplopó 2011.10.22. 23:06:53

@pacsmag:
Jól mondád, félni sok mindentől lehet! Forró sparherdtől, eldobott banánhéjtól, nem is beszélve a kutyakakiról ami ilyenkor ősszel a legveszélyesebb a frissen hullott avar alatt. Ez utóbbit gyanítom a tüntetés résztvevői közül többen is meg fogják tapasztalni. Lehet majd énekelni hogy "nem tetszik a rendszar"

Dirty Harry 2011.10.22. 23:08:47

"akiknek a vezetői mind a tudomány vagy a kultúra legkiemelkedőbb alakjai közül kerülnek ki?"

Mint például "Vaccpáör szartseéradiplomám" Dorottya és Somamamagésa?

Húsleves 2011.10.22. 23:14:12

Vagy lehet félni például attól is, hogy a szegényeket jaj de nagyon szívükön viselő toleranciabajnokok első dolga az lesz, ha visszakerülnek a hatalomba, hogy a 30 ezer forintos nyugdíjból élők nyakára szegénységi bűnözőket telepítenek.

lehet más a handa-banda 2011.10.22. 23:14:51

@BejgliFolt: "nem lenézni kell, hanem erősíteni a kezdeményezést, jó ha van kritika, de ne azon rugozzon, hogy nem ez az út, hanem hogy ha ezen az úton haladnak, hogy tudnak még jobbak lenni"

Gratula neked hogy sikerült újra feltalálni a Hazafias Népfrontot! Evtársak ne a hibákat nézzük hanem hogyan haladjunk edjüt a szocjalizmus útján

Na kitől való az idézet ti Kádár rendszer visszatértétől rettegők? Na mindegy, már kicsúszott a számon a válasz

csillámpóni 2011.10.22. 23:16:48

Pedig ennél a nemtetszikdalnál - ami most úgy 168400 youtube oldalletöltésnél tart, ami SZÁNALMAS, akárhogy ragozzuk - gázabb megnyilvánulás csak egy volt a közelmúltban, és persze az is a millához köthető.
Nem kell találgatni, megmondom mi. Az Occupy Wall Street bátorító üzenete a millának.
Akkor lefordultam a székről. Mert ugye az OWS egyebek közt a neoliberális gazdaságpolitika ellen... érvel. És ezek a régi szadis PR-katonák meg most az ő szimpátiájukkal mozgósítanának... téboly, és szánalom. És mindezt a "rendszer" ellen, mint valami debilis szakiskolás. Ez aztán az árnyalt gondolkodás. Piruljon aki az arcát adta hozzá, az én liberális énem arc nélkül pirul érte.
Az is piruljon, aki kritikátlanul promózza. Ha csak nem fizetik érte. Mert a megélhetés fontos dolog.

Molnár Norbert 2011.10.22. 23:18:13

Kumin, nem az egyesület szervez, hanem a facebookos csoport adminja köré szerveződött pár ember, ilyenkor ez kibővül 10-20 főre, anno elérte az elején a hetvenet is. Az Egymillióan... egyesület egyszerűen abból a célból jött létre, hogy civil szerveződésként dolgozhassanak a demokratikus értékekért azok, akik valóban a médiatörvény miatti felháborodás okán jöttek össze (és azok, akik nem, de a mag ez).

zsoltix 2011.10.22. 23:18:26

Kiss Ádám az ótépés sztendapos?

BejgliFolt 2011.10.22. 23:22:36

@lehet más a handa-banda:

nehéz a szövegértés

nem mondtam olyat, hogy ne nézzük a hibákat - azt mondtam, ne azon rugozzon, hogy ez nem jó út, hanem ha már ezen az úton mennek, hogy lehetnek még jobbak, eredményesebbek (azaz konstruktív legyen a kritika, ne pedig irigykedős)

dr kíváncsivagyok 2011.10.22. 23:24:24

@pacsmag: Az egyik Fiam 8 , a másik 4 éve ment külföldre dolgozni . Tavaly már tervezgették a hazajövetelt , de elhalasztották , mert FÉLNEK ! Félnek ettől az óriási létbizonytalanságtól ,a horribilis adóktól , az emelkedő költségektől ( és a mellettük párhuzamosan csökkenő , vagy stagnáló jövedelmektől ) AZ élet MINDEN TERÜLETÉN EMELKEDNEK AZ ADÓK , ÁRAK szűkül a mozgástér és MÉLYPONT ALATT AZ EMBEREK HANGULATA , JÖVŐKÉPE ! Erre jöjjenek haza ?????

Molnár Norbert 2011.10.22. 23:26:01

A legtöbben a tiltakozásért magáért mennek el és nem az Egymillióan a Sajtószabadságért közösségért. Jó ezt észben tartani, mielőtt cikkeket írunk. Március 15-én kb. ötvenezer embert mozgatott meg ez a pár szervező, de ez a nagy tömeg utána hazament és nem csinált semmit. Egyszerűen nem is vártak semmit, meghallgatták, énekeltek, kicsit felháborodtak és kész.

Valószínűleg most sem lesz másképp, bár gondolom, a szervezők azóta ezen okultak és valamit tesznek a passzivitás ellen. De ez nem változtat azon, hogy a mostani kormány ellenzéke egyszerűen azért megy el, mert szerencsés véletlenként 80 ezren lájkolták az oldalt, ez azonnal hírt kap a facebookon az eseményről, ez a 80 ezer erre vár, mert hiányzik nekik a demonstráció, de konkrét céljuk nincs (azon kívül persze, hogy másik kormány kell).

Általában keverik a médiamunkások ezeket a dolgokat és ők is elhiszik maguknak (meg ők is próbálnak celebeket építeni a szervezők látható embereiből), hogy itt valami valódi erőről lenne szó. Itt egy sikeres politikai marketing szemtanúi vagyunk, pozitív vagy negatív felhang nélkül.

lehet más a handa-banda 2011.10.22. 23:26:54

@BejgliFolt:
Egyre inkább látom hogy benned egy Kádár János veszett el, felesleges szerénykedni!

Gogol 2011.10.22. 23:30:39

Egy biztos, rokonszenvesebbek, mint a sötétagyú jobbikosok.

tábormegsemmisítő 2011.10.22. 23:34:23

@Molnár Norbert:
Annyiban pontosítanék, hogy az emberek nagy része kíváncsiságból megy el, hátha hall valami érdekeset ami megfogja, vagy egyszerűen csak agyon akarja csapni az időt. Aztán átsétál egy másik tüntetésre hogy ott is körülnézzen.

Úgyhogy én nem tulajdonítanék nagy jelentőséget a számmisztikának ami a névbe is be van kódolva, pláne egy ilyen amorf mozgalomnál

Molnár Norbert 2011.10.22. 23:34:36

Az Occupy "üzenete" valóban nem túl szerencsés vállalkozás volt. De a szélsőséges ítélkezést tompítandó, elmondom, hogy ez egy kampány, videomarketing, aminek az a lényege, hogy szimpatikus arcokat megszólítunk, mondják el üzenetüket a kamerába (az elején ez az én feladatom lett volna, de én nem tudtam megcsinálni, nem vagyok újságíró). Ilyenkor az történik, valaki szól mondjuk New_yorkból, srácok, szimpatizálunk veletek, ha akarjátok, küldönk videót. Ennyi. Nem kell felfújni.

Kuruttya 2011.10.22. 23:38:09

@Golovics József: gondolkoztam rajta egy ideig, hogy mi az a LED falu.

potyus 2011.10.22. 23:40:33

Kumin azt írja, hogy összehasonlíthatatlan a 2006-os Kossuth tériek és a Facebookon szerveződők technikai lehetősége.
Igaz! De azon a sátorozós, ürülékes, "szervezetlen"
2006-os tüntetésen megjelent és beszédet mondott egynéhány Fideszes, akkori ellenzéki politikus, lelkesítve a tüntetőket. Ezen a mostani rendezvényen külön kérték a rendezők, hogy a politikusok nagy ívben kerüljék a helyszínt.
Kumin bizonyítottan jobb oldal kedvelő.
Most pedig azt írja, nem tetszik a rendszer, miért nem mondta eddig, hogy fiúk ez így nem lesz jó.
Észrevette volna hova vezet az önkény?
Netán felfogta, hogy a hatalmat birtoklók becsapták a választóikat, becsaptak mindenkit, őt is.
A világ most nyilvánított véleményt. Tök utolsók lettünk az ENSZ versenyben. Orbán nem kívánatos személyiség a politikában. A mostani Brüsszeli tanácskozáson elfordulnak tőle az államfők, nem paroláznak, néhány kivételtől eltekintve, akik muszájból állnak szóba Orbánnal.

Kedves Kumin úr, örülök, hogy kezdi észrevenni mi is történik az országban, üdvözlöm a földön.

lehet más a handa-banda 2011.10.22. 23:42:32

@kíváncsivagyok: "AZ élet MINDEN TERÜLETÉN EMELKEDNEK AZ ADÓK , ÁRAK szűkül a mozgástér és MÉLYPONT ALATT AZ EMBEREK HANGULATA , JÖVŐKÉPE !

Ez csak addig tart amíg vissza nem jön Ferenc testvér és újra felvirágzik a 2010-ig megtapasztalt jólét, sőt az állam fog adót fizetni az állampolgárnak hogy könnyebben meg tudja venni a 3,60-as kenyeret a 6,20-as sörhöz

BejgliFolt 2011.10.22. 23:46:23

@lehet más a handa-banda:

"Ez csak addig tart amíg vissza nem jön Ferenc testvér és újra felvirágzik a 2010-ig megtapasztalt jólét, sőt az állam fog adót fizetni az állampolgárnak hogy könnyebben meg tudja venni a 3,60-as kenyeret a 6,20-as sörhöz"

miért, 2014ben euróra váltunk, vagy mi? :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.10.22. 23:46:56

@kíváncsivagyok: jó komment.

@potyus: ez talán még jobb komment.

@BPHead: ez az aranyérmes.

Húsleves 2011.10.22. 23:48:03

@Modor Tibi:
Ezek az értékelések pénzben mennyit jelentenek?

lehet más a handa-banda 2011.10.22. 23:48:42

@potyus: "Orbán nem kívánatos személyiség a politikában. A mostani Brüsszeli tanácskozáson elfordulnak tőle az államfők, nem paroláznak, néhány kivételtől eltekintve, akik muszájból állnak szóba Orbánnal"

Emlékezetembe ugrott egy amerikai követségi jelentésből: Az európai kormányfők igyekeznek elkerülni a találkozást Gyurcsány Ferenccel, egyrészt az otthonról hozott csomag miatt, másrészt mert reménytelenül felkészületlen a magas szintű találkozókra

31/48 2011.10.22. 23:48:47

A kevésbé cinikus énem még várta, hogy megjelenik a Jobbik és az LMP után egy olyan politikai vagy civil formáció, ami a józan, értelmes embereket és normális szakpolitikát képvisel.

Majd amikor megjelent ez az álértelmiségi, élősködő populista csürhe, megörültem mert rájöttem mennyire fals reménybe ringatja magát aki azt hiszi, hogy közéleti téren itt még valaha is bármi jobb lesz.

adambum 2011.10.22. 23:50:57

Tök lényegetelen, mit követelnek a "tüntetők"

4 évvel ezelőtt ugyananezek a tendenciák uralkodtak, a narratív az volt, hogy: a lehetőségek felett élünk, kell a vizitdíj, kell a napidíj, kevesebb állami támogatást tudunk csak magunknak megengedni... kedves Kulka János persze akkor nem méltóztatott tüntetni. Gyurcsány tökéletes volt, Orbán viszont maga a megtestesült Sátán.

Mi többiek pedig, nos, mi pedig szeretnénk értelmes módon megszervezni az életünket. Oly módon, hogy ha én figyelek arra, hogy nem szemeletek, akkor a hajléktalan se szemeteljen. Oly módon, hogy ha én tudok dolgozni, akkor az epilepsziás rokkantnyugdíjas -- akinek kétévente nincs rohama -- ugyanúgy dolgozzon meg a segélyéért. Oly módon, hogy ne 1.000.000 embernek kelljen eltartani a többi 8 és felet.

Túl nagy kérés ez? Én nem hiszem, de majd a hülye libsik eldöntik.

Eddig úgyis mindig mindent ők döntöttek el...

Gogol 2011.10.22. 23:52:50

@adambum: Ha a hülye libsik egyszer beindulnak lesöprik a sok bugyuta jobbikos papírembert.

adambum 2011.10.22. 23:53:55

@Gogol: OK.. És akkor vakon hiszek benne, hogy jobb lesz neked... kicsikém

billy reed 2011.10.22. 23:55:02

@Molnár Norbert: "A legtöbben a tiltakozásért magáért mennek el és nem az Egymillióan a Sajtószabadságért közösségért. Jó ezt észben tartani, mielőtt cikkeket írunk. Március 15-én kb. ötvenezer embert mozgatott meg ez a pár szervező, de ez a nagy tömeg utána hazament és nem csinált semmit. Egyszerűen nem is vártak semmit, meghallgatták, énekeltek, kicsit felháborodtak és kész.
"
A kormány és vezérének ámokfutását meg kell állítani.Csak türelem. Valahol el kell kezdeni.
És ez a valahol, itt volt.
Majd, ha a tömegnek lesz vezére /és lesz/, akkor már nem lehet lesöpörni.

@lehet más a handa-banda: Ne keverd a szezont a fazonnal. Amit az előző kormány csinált, az a tehetetlenség, bénázás.
Amit a mostani, az arrogáns hatalomvágy.

Rossz az emberek hangulata.
Sétálj végig a Nagykörúton! Hogy néz ki? Vagy bezárva, vagy turkáló, vagy bank, vagy söröző.
Tudom, minden nap arra járok. Egy év alatt többet romlott, mint előtte négy alatt.
És nem látszik kiút.
A nemzeti lózungok soha nem hoztak jólétet,és jó hangulatot /és még hamisak is. A Fidesz hányszor váltott ideológiát?/

Az emberek unják! Az emberek nem hülyék!
Csak a hülye hatalmasok hiszik ezt...

@potyus: Ez szép volt. 3 pontos találat.

Gogol 2011.10.22. 23:55:30

@adambum: Nekem jobb lesz, mert okos ember szereti, ha nem buziznak, zsidóznak, gyűlölködnek körülötte.

Táskás Tóni 2011.10.22. 23:58:45

@adambum: Szerintem is ideje lenne értelmes módon megszervezni Mo-on az emberek életét. De vajon ezt Orbán és Matolcsi tudja, hogy a "kétharmad " ezt várja tőlük? Meg kell nekik mondani,mert ha továbbra is ezt csinálják Orbánék, már nem lesz mit megszervezni.

adambum 2011.10.22. 23:59:09

Primitív emberek mindig lesznek, neked viszont ennél nem lesz sose jobb, feltéve ha csak pampogsz továbbra is és nem dolgozol.

Ezen kívül a primitív embereket nem fogod tudni kiirtani, mert akkor az okos ember definíciója veszne el (ha nincs buzizó, akkor az "okos" jelzőnek sincs túl sok értelme, elvégre mindenki okos lenne, hisz az antiokos definíciója a buzizó, nemigaz?)

Na de ki beszélt itt buzizókról?

Sajnos Te magad! Mert én tutibiztos nem hoztam fel!

adambum 2011.10.22. 23:59:45

@Gogol: Primitív emberek mindig lesznek, neked viszont ennél nem lesz sose jobb, feltéve ha csak pampogsz továbbra is és nem dolgozol.

Ezen kívül a primitív embereket nem fogod tudni kiirtani, mert akkor az okos ember definíciója veszne el (ha nincs buzizó, akkor az "okos" jelzőnek sincs túl sok értelme, elvégre mindenki okos lenne, hisz az antiokos definíciója a buzizó, nemigaz?)

Na de ki beszélt itt buzizókról?

Sajnos Te magad! Mert én tutibiztos nem hoztam fel!

Gogol 2011.10.23. 00:00:11

@adambum: Nekem a jobbikról ez jut eszembe:

Örkény István
In Memoriam dr. K. H. G.

– Hölderlin ist Ihnen unbekannt? – kérdezte Dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta.
– Ki volt az? – kérdezte a német őr.
– Aki a Hyperiont írta – magyarázta Dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. – A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine?
– Kik ezek? – kérdezte az őr.
– Költők – mondta Dr. K. H. G. – Schiller nevét sem ismeri?
– De ismerem – mondta a német őr.
– És Rilkét?
– Őt is – mondta a német őr, és paprikavörös lett, és lelőtte Dr. K. H. G.-t.

(Egyperces novellák, Magvető Könyvkiadó, Budapest, 1977.)

billy reed 2011.10.23. 00:02:37

@adambum: "Túl nagy kérés ez? Én nem hiszem, de majd a hülye libsik eldöntik.

Eddig úgyis mindig mindent ők döntöttek el."

Ja, baloldal támadta meg a TV-székházat, rombolt, dobált tojást, fütyült szét nemzeti ünnepet.
A baloldal volt, aki 2002-ben /mikor a Fidesz-kormány szervezte a választást/ nem tudott belenyugodni az eredménybe...

Ja, és persze csak a hajléktalan szemetel, vagy a baloldali, csak a baloldali ingyenélő rokkantnyugdíjas.

Ja, és az is a baloldal hibája, hogy 2011-ben az iskolákban nincs fűtés, és sok helyen a tanárok visznek WC.papírt, mert a fenntartó / a Fideszes önkormányzat nem ad pénzt.
De lézerblokkolóra, új autókra, Tákolmányra jut.
Mi kérünk elnézést.

Ami írsz, azt finoman úgy hívják: csúszatás.

adambum 2011.10.23. 00:03:10

@Táskás Tóni: Van bőven tartalék, van bőven mit megszervezni.

Miért van az, hogy ha elmegy az ember szinte bármelyik nyugati városba (Párizst, Londont leszámítva), Budapest kevésbé csillogó, de még mindig 100x érdekesebb?

Azért, mert Budapest egy élő város, ami messze nem teljesít a lehetséges fokon!

Demszky-hez képest Tarlós ezt messze felismerte. Nem kell aggódni, lesz itt fejlődés. És ha nem Tarlós kezei alatt, akkor majd más alatt. Mert Demszky-nél csak jobb lehet, és főleg azért mert vannak tartalékok.

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:04:06

Kumin, ha a pénzért a Kossuth téren randalírozó szerencsétlen hajléktalanokat és azt az 1-2 idióta önjelölt vezetőt-lecsúszott disszidensek- hasonlítod a holnap összejövő értelmes kulturált és szimpatikus emberekhez akkor ez már túl megy minden szemétségeden. Ezért már biztosan jár a kiemelt prémium.

Gogol 2011.10.23. 00:04:32

@adambum: Az annyira vicces, hogy még mindig megy a libsizés 2/3-os fidesz túlerőnél. Színtiszta paranoia.

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:06:12

@adambum: Ki beszélt itt Tarlósról? Vagy tudsz valamit és lehet hogy indul Orbánnal szemben 2014-ben? Mondjuk a Jobbik színeiben , azért volt Dörner kinevezése?

billy reed 2011.10.23. 00:07:12

@adambum: "Primitív emberek mindig lesznek, neked viszont ennél nem lesz sose jobb, feltéve ha csak pampogsz továbbra is és nem dolgozol."

Na, ezért a mondatodért...mit tudsz te arról, hogy ki milyen keményen dolgozik, és dolgozna, ha hagynák?

Ki üldözi el a bankokat, multikat, befektetőket adókkal pl. chipsadó, stb.

Mit tudsz arról, hogy a hülye kormány május-júniusban költözteti az Oktatási Hivatalt, mikor az érettségi van?
Mit tudsz arról, hogy mennyi ostoba új szabályt hoznak /akarnak hozni, melyek a 30-as évek szintjére vetik vissza a magyar közéletet/közgondolkodást? (Diplomások röghöz kötése. nem több pénz, inkább röghöz kötés).
Na, erre varrj gombot.

Kalmár 2011.10.23. 00:07:26

@potyus: "Tök utolsók lettünk az ENSZ versenyben. Orbán nem kívánatos személyiség a politikában"

Nem szégyelled, hogy ilyen betegesen gyűlölöd a Fideszt? Minden kudarctól kéjes öröm fog el, nem látsz a ködtől.
Jól jelképezi ez az eset is. Benne voltunk abba a 3 országba akiket érdemesnek taléltak a jelöltségre. Soha ezelőtt nem fordult ez elő.A szomszédokból csak Szlovéniának sikerült. Olyan ez, mintha bejutnánk a BL döntőbe te meg itt sajnálkoznál, hogy tök utolsók lettünk a döntőben......szánalmas.
Kiváncsi vagyok arra a holnapi tömegre. Remélem tudjátok, hogy kissebségben vagytok, nem szégyen az. Olyan rettenetes a diktatúra, hogy a ti tüntetéseteket nem fogja szétverni egy horda elmebeteg karhatalmista. Sajnoas bárhogy dünnyögitek, hogy nem tetszik a rendszer, jelenleg senki nem kínál ettől jobbat.

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:08:12

@billy reed: Amiket viszont te írsz, az a szégyenteljes valóság, ahogy a fidesz "gőzerővel" szervezi Mo-on az emberek életét.

Gogol 2011.10.23. 00:08:53

@adambum: Miért van az, hogy ha elmegy az ember szinte bármelyik nyugati városba (Párizst, Londont leszámítva), Budapest kevésbé csillogó, de még mindig
100x érdekesebb?

Úgy érted, hogy a te véleményed szerint.

adambum 2011.10.23. 00:10:47

@billy reed: Ja, mert a jobboldal volt az, amelyik azt mondta, hogy aki a határtól 5 km-re él, magyarok voltak a nagyszülei és a szülei, és maga is magyarul beszél, az nem érdemli meg a magyar állampolgárságot.

Ja, mert a jobboldal volt az, amelyik azt mondta: nem kell ide olimpia, tanuljunk meg kicsiknek lenni, ott a helyünk, a parketta tartószerkezete alatt, és még annyira se piszmogjunk, mint a kisegér.

Ja, mert a jobboldal mondta azt, hogy ha én kifogásolom hogy valakik a kapualjamba szemetelnek-bűzölögnek-túrják-szét-a-kukámat, azt nekem már csak philantrópiából is támogatnom kell. Még mosolyogjak is rájuk, simogassam meg a buksijukat, és mondjam nekik "nem baj kedves, szarjál csak a kapualjamba, én úgyis sokat keresek, nekem ez nem jelent gondot, majd veszek magamnak drága szagelszívót!"

Na, kérem, hagyjuk ezt. Innentől röhejes minden "érv". A baloldal eltávolodott az emberek alapvető problémáitól, az a baj. Amíg nem találnak vissza, nem sokan fognak rájuk szavazni. Hangzatos "elvekért" nem érdemes szavazni, nem csak azért mert filozófiailag falsak (vagyis: a baloldaltól nem őszinték), hanem azért sem mert mint érvek is gyengék.

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:12:21

@Kalmár: Ja és a fidesz gyűlölete a baloldal felé, még a hazudott kétharmad mellett is egyre fokozódik, még az elmultnyócévhez képest is. Rájöttek, hogy még szarabbak? Mert ezt már sokan látják.

Gogol 2011.10.23. 00:12:26

@Kalmár: Na, azt már látom, hogy te szereted, ha ágyhoz kötöznek, kipeckelik a szádat és jól elfenekelnek. Kell egy erős apuka, aki segít eligazodni. Igaz?

balkon-úr 2011.10.23. 00:13:10

@adambum: Nemsokára megalakul az első "fasiszta" színház is köszönjük Tarlós. Te pedig örülsz neki, hajrá!

miskabá 2011.10.23. 00:13:32

@Molnár Norbert: "szimpatikus arcokat megszólítunk, mondják el üzenetüket a kamerába "

Megnéztem a videókat. Ha ezek szimpatikus arcok akkor nem tudom milyenek járhatnak egy rehabilitációs intézetbe? Egyik-másik totál lerobbant pedig a könnyű droggal ennél jobb eredménnyel is együtt lehet élni

adambum 2011.10.23. 00:14:14

@billy reed: Egyébként az önkormányzatok rég eladósodtak, amikor a Fidesz átvette a vezetést. Persze a választások előtt könnyű volt újabb meg újabb meg újabb hitelt felvenni: "majd az utánunk jövők visszafizetik!"

Na, ezt hívják csúzstatásnak!

Kicsit röhejes, hogy kibukik egy rendszerszintű probléma, és Ön pedig ösztönösen azokra mutat, akik éppen rendet próbálnak teremteni...

Gyarló, alávaló vádaskodás ez!

Gogol 2011.10.23. 00:14:19

Kár, hogy a Kumin meg se említi, hogy, nincs itthon Orbán-apu egyetlen embert sem mernek kiállítani helyette. Inkább elmarad a nemzeti ünnep. Barátaim! Ez az igazi szégyen egy ekkora pártnál.

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:15:04

@adambum: Ja és nemcsak a baloldaliak , de a jobboldaliak sem szavazták meg a 300ft-os hülyenépszavazáson az állampolgárságot, a szavazati jog ellen, pedig a jobboldaliak jelentős része is tiltakozik.

lehet más a handa-banda 2011.10.23. 00:16:20

@billy reed:
Ezek már előzetes részletek a holnapi beszédedből?

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:16:39

@miskabá: Gondolom Semjén típusra bux.

Amidazophen 2011.10.23. 00:16:41

Ma szépen elbúcsúztak egymástól. Kár, hogy egyikük sem ér semmit a másik nélkül.

Igaz: vele sem.

adambum 2011.10.23. 00:16:42

@Gogol: Úgy értem, hogy rengeteg ember véleménye szerint, aki már látott is világot.

adambum 2011.10.23. 00:18:31

@Gogol:

Persze: ha rendezvényt szervez, "ujjujjuj, a politikát az utcára viszi, szégyen, szégyen, szééééégyen!"

Ha meg elmegy felelősségteljes módon egy tanácskozásra ami minket is érint, akkor pedig: "ujjujjuj, megfutaomodott, megfutatomott!!"

Szánalom...

Húsleves 2011.10.23. 00:19:20

@balkon-úr:
Miért fasiszta Dörner? Nem emlékszem, hogy bármely népet kollektíven genetikai alattvalóknak, irígy gyilkosoknak vagy disznóknak nevezett volna.

Mária 2011.10.23. 00:19:20

Ejnye, kedves Kumin!

Szabad ilyen hideg és számító módon megvezetni a manipulációs technikákkal szemben védtelen olvasókat?

Az Ön posztja az alábbi sablon szerint épül fel:

1. Pengess érzelmi húrokat, hogy kikapcsold a logikus gondolkodást!

"szegény nagyanyámat, az Isten nyugosztalja, valahogy meg kellett óvni attól, hogy meghallja a főcím zenéjét"

*

2. Sztorizz, hogy felkeltsd a figyelmet!

"Vagy odarohantunk a tévéhez, és lehalkítottuk (hol volt még távirányító?), vagy nem engedtük nagyit bejönni a szobába."

*

3. Altasd el a gyanakvást a várható üzeneteddel kapcsolatban!

"Napok óta azon veszem észre magam, hogy önkénytelenül dúdolom: nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik a rendszer. Ezzel az első csatát nálam megnyerték az egymilliósok." (Plusz kép, az ellenfél, mint vonzó, fiatal, szőke nő. Ügyes :)

*

4. Bizonytalanítsd el az olvasókat azzal, hogy nem a hivatalos elnevezésüket használod a beazonosításhoz!

"egymilliósok", "egymilliós vállalkozás", "egymilliós mozgalom", "mozgolódás", "egymilliós facebookos társaság"

*

5. Ne mondj véleményt, hivatkozz más, hitelesnek tartott források véleményére!

"Hírszerző, Scheiring Gábor, Mandiner" na és az a kép, a "képileg lenácizta" linkre kattintva!

*

6. Hasonlítsd az ellenfelet komolyan nem vehető, vitatott múltú, megkérdőjelezhető célokért és/vagy módszerekkel dolgozó ismert szereplőkhöz!

"képileg lenácizta" link, Kossuth tériek, Kendermag Egyesület (könnyű drogok legalizálása), "egykori jobbos megfelelőik", "profibb, mint a Kossuth tériek voltak", "Soma mamagésa"

*

6/a. Mosd össze a jelenlegi ellenfelet ezek közül legalább eggyel!

"Ahogy 2006-ban a sátorozó demonstrálók, úgy most a Facebook-on szerveződött utódaik is"

*

7. Használj dehonesztáló kifejezéseket!

"mozgolódás", "nem hivatalos ellenzék", "tüzelték egymást", "mindent meg szeretnének változtatni", "a szórakoztatáshoz jól értenek", "nem is látnak túl", "kemény mag", "harsány, dübörgő", "romkocsmák népe", "megszállottan hisznek", "vasárnapi demonstráció" a nemzeti ünnepen történő demonstrálás helyett

*

8. Értékeld alá az eddigi tevékenységüket!

"Beléptek a profi politikai ellenzék játékterére", "itt kezdődnek az identitás nehezen kezelhető zavarai", "Van fülbemászó indulójuk és virálisan terjedő klipjük is hozzá, lesz LED-fal, és profi hangosítás"

*

9. Úgy legyél felsőbbrendűen kioktató, mintha jóindulatúan adnád a tanácsokat!

"A könnyű drogok legalizálásáért vagy a médiatörvény módosításáért pont így kell fellépni, de a politika egészének megváltoztatására szélesebb koalíciót kell létrehozni, a romkocsmák népe ehhez biztosan nem lesz elég."

*

10. Bizonytalanítsd el a közönséget a végeredményt illetően!

"A mozgalmi logika ilyen, nincs is ezzel semmi baj, csak sokat nem is érdemes tőle várni."

"nem fogja Juhász Péter, Karsay Dorottya vagy Soma Mamagésa sem Orbán Viktort nyugdíjba küldeni."

"hogyan reagálnak? Csatlakoznak? Kiröhögik őket?"

*

11. Zárd az írásodat az ellenfél irányában tanusított, ám a fentebbi ellenérzéseidet jól kifejező megengedő (!), színlelt szimpátiával!

"Én mégis hasznosnak tartom, hogy vannak, hasznosnak gondoltam a Kossuth térieket is 2006-ban, és hasznosnak tartom a mostani Facebook-os társaságot is."

*

Gratulálok, kedves Kumin, profi munka volt :)))

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:20:01

@adambum: Igen, a fideszes önkormányzatok adósodtak el, gondolom Orbán biztatására. A csúsztatás nálad, és ezek szerint neked bár tetszik a rendszer , de egyáltalán nem ismered.

balkon-úr 2011.10.23. 00:20:14

@Húsleves: Hát ha ez neked kérdés?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.10.23. 00:20:44

Annyira tipikusan magyar ez a skatulyázás, hogy kik állnak mögöttük, ja ő zsidó, jaj ő jobbikos, jaj ő kopasz, jaj ő dagadt , stb. Muszj ezt?
Ki nem sz.rja le, ki miylen vallási, politikai, vagy egyéb háttérből jön? Miért kell midnen mögé valamit látni? PAranoia?

Tudjátok mit? Leszek zsidó származású cigány, aki mindeközben leszbikus és a jobbik tagja....
:D

adambum 2011.10.23. 00:20:58

@Húsleves: Hehehe, ez kiváló!!!

Persze a népszabinak akkor is egy hétig tartott, mire egy gyenge véleménycikket közölt arról, hogy "az azért így nem teljesen állja meg a helyét"

Lol...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.10.23. 00:21:59

igen, a végére direkt skatulyáztam be magam is :D

adambum 2011.10.23. 00:22:50

@Táskás Tóni: Ez két külön népszavazás volt.

Nem tudja mit beszél.

Egyébként egy csomó ember az állampolgárság megadására szavazott. Csak nem 25%-nyian.

Remélem, Ön nem történelemtanár!

Gogol 2011.10.23. 00:22:50

@Mária: És milyen metódus ez? Mindenesetre köszi, felvilágosító volt. De tényleg érdekelne, milyen módszer ez?

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 00:22:51

Miért nem költöznek el a rettegők ebből a csúnya fasiszta országból végre?
Lehet szabadon utazni és letelepedni máshol. Nem kötelező Csurkát nézni. Legalább egy nemzeti színház lehetne? Nem?
Csak a proliknak, zsidóknak és buziknak van helye a közéletben?

Húsleves 2011.10.23. 00:23:31

@adambum:
De tudtommal az MSZP máig nem ítélte el.

adambum 2011.10.23. 00:24:04

@Táskás Tóni: Nos, akkor olvasd el (mostmár én is tegezlek!) amit írtam még egyszer.

Nem vagyok biztos benne hogy jól értetted amit írok.

Gogol 2011.10.23. 00:25:02

@Azúrkék égbolt: Húha, ez aztán komoly hozzászólás volt, köszi.

Húsleves 2011.10.23. 00:27:25

@Azúrkék égbolt:
Ugyanazért nem költöznek el a rettegők ebből a csúnya országból, amiért az osztrák bankok "nem hagyják magukat elüldözni". A rettegés jó üzlet.

NA YA! 2011.10.23. 00:27:32

Sej Kuminy, arról mi a véleményed, hogy őfelsége egyik vazallusát sem tartotta megfelelőnek, hogy a távollétében lelkesítse a fityisz csüggedő híveit!? Ja, és elárulom, hogy a rezsim szót általában pejoratív értelemben használják! Vagy csak elszóltad magad véletlenül?;)

adambum 2011.10.23. 00:28:34

@billy reed: Semmi köze az ún. "röghözkötésnek" a 30-as évekhez? Horthy is röghöz kötött?

Miről beszélsz?

Jól vagy, minden oké?

Mondj egy párhuzamot!

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:28:47

@adambum: Még az 1/4-egy sem volt meg. Sem történelem tanár sem pedig pedofil pap nem vagyok.

adambum 2011.10.23. 00:29:11

@adambum: Úgy értem: mi köze az ún. "röghözkötésnek" a 30-as évekhez?

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 00:29:40

@Gogol: Szívesen. Mindig öröm hozzáértő, komoly ember tetszését elnyerni.
Remélem ismersz ilyet.

adambum 2011.10.23. 00:29:58

@Táskás Tóni: Helyes, ez már teljesítmény! :)

adambum 2011.10.23. 00:31:34

@NA YA!: franciául: régime = működési mód.

Igaz, most épp nem franciázunk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.10.23. 00:35:02

@Azúrkék égbolt: Én eljöttem. Ha már uralkodot akarok, legalább igazi legyen. A franc fog részt venni az össznpi susmusban, kiskapuzásban, meg nemnorális politikus hülye döntéseinek levét megini. ITt lgalább kiszámíthatóbb az élet.

Most bukott le Liam Fox (joboldali politikus) pl. mert titkarakent vitte magaval eleg sok utjara egyik haverjat .De legalabb bevalotta, mondjuk botay van belole ja, de legalabb eltuik a koyeletol....

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:35:05

@adambum: Inkább úgy mondom, hogy nem vagyok a történelmet meghamisító jobbos történelem tanár.

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:36:35

@Azúrkék égbolt: Igazad van az idiótáknak is kell egy színház, most megkaptátok közpénzen.

adambum 2011.10.23. 00:36:35

@Táskás Tóni: Hát, ha már egyszer alapból történelemtanár se vagy!

Akkor meg hát meg már még hát hogyan lehetnél jobbos történelemtanár? ;)

Ámbátor még az is tutibiztosmeghát, hogy pedofil pap se nagyon lehetsz akkor!

adambum 2011.10.23. 00:37:59

@Táskás Tóni: Hát, hisz már mondtad, hogy történelem tanár se vagy!

Akkor meg hát meg már hogy lehetnél történelmet meghamisító balos történelem tanár? ;)

Ezt a pedofil papságon túl már végképp nem feltételeztem rólad!

Táskás Tóni 2011.10.23. 00:38:25

@adambum: Ezzel te már felléphetsz Dörner dolmányos kiscirkuszában. Jó és "szellemes" válasz volt , kac,kac

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.10.23. 00:39:00

Na még egyszer, kihagy a bill:

Én eljöttem. Ha már uralkodót akarok, legalább igazi legyen. A franc fog részt venni az össznépi susmusban, kiskapuzásban, meg nem normális politikusok hülye döntéseinek levének megivásában. Itt legalább kiszámíthatóbb az élet.

Most bukott le Liam Fox (jobboldali politikus) pl. mert titkárakent vitte magaval elég sok útjára egyik haverját .De legalább bevalotta, mondjuk botrány van belőle, de legalabb eltűnik a kozéletből...

adambum 2011.10.23. 00:42:20

@Táskás Tóni: Pedig igazam volt!

Na de touche, mon ami!

Azt javaslom, fejezzük be!

Politikai álmoktól mentes nyugodalmas jóccakát kívánok Önnek! Aztán pihenje ki magát jól a holnapi pedofil pap-tüntire!

Gogol 2011.10.23. 00:43:37

@adambum: hahah semmi ilyet nem mondtam, az a kínos, hogy nincs egy épkézláb ember, aki helyettesítené egy NEMZETI ünnepen.

NA YA! 2011.10.23. 00:45:34

@adambum: "Aztán pihenje ki magát jól a holnapi pedofil pap-tüntire!"

Ni csak, a keresztyén tagozat is megjelenik?;)

Gogol 2011.10.23. 00:47:22

@Gogol: Ezt egyébként már leírta a Török Gábor, aki sokkal okosabb, objektívebb a részrehajló, sunyi Kuminnál.

adambum 2011.10.23. 00:48:28

@Gogol: Talán mert Te úgyse lennél ott?

Pedig ő csak Rád vár (nekem legalábbis azt mondta...)

Gogol 2011.10.23. 00:50:40

@adambum: Jaja, tipikus cinikus fideszes reakció, ha nincs válasz, jön az arrogancia. Ne személyeskedj, válaszolj, nem kínos ez? Egy ekkora párt és egy se áll ki egy NEMZETI ünnepen? Nem kínos ez?

adambum 2011.10.23. 00:53:25

@Gogol: OK, válaszolok: nem.

Ha elégedett vagy, aludj jól. Ha nem, akkor is (ez nem arrogancia, csak poén.)

Táskás Tóni 2011.10.23. 01:13:08

@adambum: Pontosítok , pedofil pap elleni tünti.

komplikato 2011.10.23. 01:22:23

@adambum: "Ha meg elmegy felelősségteljes módon egy tanácskozásra ami minket is érint,..."
Az Eurózóna? Majd talán 2120-ban.

komplikato 2011.10.23. 01:26:37

@adambum: "A baloldal eltávolodott az emberek alapvető problémáitól,..."
Tök jó, hogy meg vagyunk mentve, mert más teljesen képben van és tesz a problémák ellen ... vagy problémákért.

komplikato 2011.10.23. 01:29:09

@adambum: "Oly módon, hogy ha én tudok dolgozni, akkor az epilepsziás rokkantnyugdíjas -- akinek kétévente nincs rohama -- ugyanúgy dolgozzon meg a segélyéért."
Miféle segélyért? Van epilepsziás ismerősöm, elég sűrűn van rohama ... több állásban dolgozik, semmiféle segélyt nem kap.

"Oly módon, hogy ne 1.000.000 embernek kelljen eltartani a többi 8 és felet."
Akiből kb. 800.000 alkoholista és 1.000.000 kényszerivó?

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.10.23. 01:48:30

Kiábrándító ez a blog. Kumin Ferenc nem elég okos ahhoz, hogy a politikai ízlését szellemesen rejtse bele az elemzésekbe.

Az a lenézés, amellyel a Milla tüntetését szemléli, számomra egyet jelent: a jobboldal fél ettől a civil mozgalomtól, mert még nem alkottak törvényt az ellehetetlenítésükre, és amíg ez csak egy FB-csoport lesz, nehezen kontrollálhatja őket. Pech.

Orbán Viktor hirtelen felmerülő sürgős dolga az önhittség és a gyávaság keverékéből született. Azért megy el, mert képtelen szembesülni azzal, hogy sokaknak nem tetszik a rendszer. Ezért is szolgálja ki mindenféle apró szívességgel a Jobbik táborát - Dörnerék, Károlyi szobrának eltávolítása, vén kommunistákat szívató különadó.

Kíváncsi vagyok, hány ember lesz a holnapi tüntetésen. Remélem, Orbán joggal menekült el az országból a nem-diktáló Brüsszelbe, mert annyian verődnek össze a tüntetők.

kurgan 2011.10.23. 01:52:14

jóég. jól értem h párhuzamot vonsz kedves Kumin, a kossuth téri elmebetegek és ezen szelíd csoportosulás között???? hogy egy klasszikut idézzek: noooormális?
sztem égbekiáltó a különbség a kukaborogató autógyújtogató székházfoglaló kossuthteretlelakó vadbarmok és a nem tetszik a rendszer mozgalom között. a hasonlóság max annyi, hogy ezekis azokis tiltakoztak/nak.

kurgan 2011.10.23. 01:58:59

@Azúrkék égbolt: és a "fasiszták" miért nem képesek önerőből saját színházat építeni? miért kell egy meglévőt szétkúrni? ha van igény az ő világukra, vajon miért nincsenek sehol a közéletben és kultúrában, max a kurucinfón böfögnek??? aszondom, ha ilyen ügyesek a zsidók és libsik, hogy tényleg mindent ők irányítanak és nem engedik a csurka féléket tűzközelbe, akkor hajrá nekik

Buzogány András 2011.10.23. 02:37:19

@Reckl_Amál: "Kíváncsi vagyok, hány ember lesz a holnapi tüntetésen. Remélem, Orbán joggal menekült el az országból a nem-diktáló Brüsszelbe, mert annyian verődnek össze a tüntetők."

Bárcsak összeverődnének…!

Buzogány András 2011.10.23. 02:37:52

@Buzogány András: Úgy értem, a rendőrség közreműködésével.

sempreLippi 2011.10.23. 03:22:29

jo hát te nem vagy bizonytalanságban a századvéges (kormányzati) fizuddal Feri

Bruhahahahihihi 2011.10.23. 06:14:10

Kumin is csak egy Századvéges Fidesz Propaganda Iroda "dolgozója".
Reménykedik...:DDD Pedig itt már nemcsaka Facebookról van szó és Egymillióról( amit cinikusan tagad a jól meghízott fejével):D
...hanem az össznépi elégedetlenségről van szó akik párttól függetlenül hatalmas Népi tömeggé fejlődnek , egymásra találnak és elzavarják a Nemzeti törpe és bandáját...NEM VÁRJÁK MEG A 2014 ES HAZUG HAMIS FIDESZ TÁKOLTA VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYT --és s határon túliaktól " állampolgársággal" kikoldult esetleges szavazatokat, hanem MEGDÖNTIK A DIKTATÚRÁT..és számon kérik a "Nemzeti szó mögé búJt dilettánsokat és a rosszíindulatú Bűnözőket", ÉS A kiszolgálókat mint pl. MEG A SZÁZADVÉGES propaganda irodásokat, és egy tollvonással megszüntetik aZ orbánizmus összes RENDELETEIT...ÉS tÁKOLMÁNYAIT....
....NA ETTŐL RETTEG A KUMIN!!!!!! mert tudja, hogy mindennek egy vége van csak a kolbásznak van kettő:)

Bruhahahahihihi 2011.10.23. 06:16:23

ez már nem Rendszar--ez már egy rendszertelen agonizálása a Fidesz BT-nek:)

Bruhahahahihihi 2011.10.23. 06:18:03

Századvég(bél)...megmagyarázom a Fidesz BT hülyeségeit:)--és mi jön ki belőle? Ami a végbélből:)

Bruhahahahihihi 2011.10.23. 06:29:29

Orbán szerint az alkotmányozó hatalom ő maga és nem a nép. Erről fog szólni Orbán alkotmánya. Vagyis Orbán hátat fordított egykori önmagának, a rendszerváltás eszméjének, a polgári demokráciának és a jogállamnak. Saját hatalmát építi, és ezt saját alkotmányban akarja rögzíteni az idők végezetéig.
Megint becsapnak bennünket, a népet!Személyi kultuszt..önkényuralmat, azt csinálunk amit akarunk kormányt....Diktatúrát.
Ezért lép fel ellene a NÉP mint 56 ban tette..
’56-ban , azért indított forradalmat a magyar nép, mert Rákosi kommunistái az általuk készített alkotmányban elvették a néptől a jogát arra, hogy maga döntsön sorsáról.(saját Fidesz alkotmányt és választási törvényt csinál) Hogy olyan vezetőket választhasson, akik az ő és nem saját maguk érdekében dolgoznak.( minden pozicióba Fidesz pártkatonákat helyez) Akik olyan országot építenek, és nem úgy irányítják az országot, hogy az mindenkinek, az egész népnek jó legyen. De ezt a forradalmat, amikor fölkelt a nép saját maga érdekében a hatalom birtokosai ellen,tette akik maguknak "hoznak" törvényeket és " bebetonoznak" seggnyaló munkatársakat.
Ez indítja el a "HARCOT"

Bruhahahahihihi 2011.10.23. 06:38:42

A nép elhitte, hogy az új állam, a polgári demokrácia és a kapitalista piacgazdaság valódi demokráciát és jólétet teremt.
A hatalmat birtokló politikai erő, Orbán és a Fidesz megint becsapta a népet. Saját céljaira használta a 2/3 adot és amikor már rég nincs kétharmad akkor is " DIKTÁL" diktatórikus módon hazudja, hogy a Nép nevében teszi.
A rendszerváltók – élükön Orbánnal – becsaptak bennünket.
Nem elég, hogy Orbán a hatalom erejével elveszi 3 millió ember eddigi nyugdíj megtakarítását, nem elég, hogy az egykulcsos adórendszerrel a jövedelmeket elveszi a kevesebbet keresőktől és odaadja a már így is gazdag, többet keresőknek. Nem elég, hogy az AB jogkörének korlátozásával korlátozza a demokráciát és a médiatörvénnyel korlátozza a szólás szabadságát. Hanem nekiáll saját alkotmányt készíteni, amiben a kommunistákhoz hasonlóan újra el akarja venni a néptől a hatalmat. El akarja venni a néptől azt az elidegeníthetetlen jogot, hogy a nép maga dönthessen saját sorsáról. Ő, azaz Orbán akar dönteni a népről, a nép sorsáról.

az alkotmányában megfosztja a népet a hatalom jogától, és a hatalom egyedüli tulajdonosának az országgyűlést, azaz önmagát nevezi meg. EZT NEM FOGJA TŰRNI A NÉP
Magát az alkotmányt olyan szabállyal látja el, hogy azt a jövőben a nép demokratikus módon nehezen vagy egyáltan nem tudja megváltoztatni egy másik rendszer csak forradalmi úton.
Az alkotmányában megfosztja a népet a hatalom jogától, és a hatalom egyedüli tulajdonosának az országgyűlést, azaz önmagát nevezi meg.
Vagyis az Orbán alkotmányába bele lesz építve a hatalom kizárólagos birtoklása és bele lesz kódolva egy forradalom szükségessége s a NÉP ezt felismerve nem tehet mást. FORRADALOM LESZ.

Bruhahahahihihi 2011.10.23. 06:41:33

Amikor Orbán márciusban meghirdeti a saját alkotmányának megalkotását, akkor a NÉP is meghirdeti saját, a NÉP Alkotmánya megalkotásának a kezdetét!!!!Meglesz a Nemzeti Együttműködés Orbán és a Fidesz BT ellen:)

És akkor, amikor a nép alkotmánya alapján megalakul a nép Országgyűlése, és megválasztja az ország és a nép miniszterelnökét, akkor Orbánnak megengedjük majd, hogy egy görög szigeten levő, Simicska által vásárolt házának a falára (50x70-es méretben) kitegye a saját alkotmányát, és naponta gyönyörködjön benne……

serwer 2011.10.23. 06:56:49

Megy az ijedt pislogás, mi?. :D
Szar érzés lehet, amikor az ember a saját kőbe vésett értekrendjére kiabáló tömeget lát.

Rossz hírem van konzik számára, a meggyőzés és a vitatkozás életlen fegyvere eltűnt a buzi szdsz-szel együtt.
Maradtak az "orbán takarodj" "dörner náci" "tarlós paraszt" szlogenek, és ezek nem vitaalapok!
Ezekről senki nem akar már vitatkozni, eszmét cserélni, stb.

raydo (törölt) 2011.10.23. 07:08:04

Érzem, hogy ezt is a Tét-ben megszokottan, lesütött szemmel, oldalra pislogva írtad.
Össze is mostál két, egymástól nagyon különböző dolgot. Anno, a téren volt néhány parasztvakítás, volt készpénz és persze volt sávos lobogó...

klacus 2011.10.23. 07:37:36

Egy rendszert megdönteni nem a legnehezebb dolgok egyike. Jobbat, szebbet, egyszerűen alternatívát kínálni ahol működnek a képletek, na az a művészet.

Ennek két igazi akadálya van.
- ha igazat mondasz akkor a nép utálni fog
- ha populista módon demagóg leszel akkor a hatalomátvétel után létrejön egy újabb csoport, amit ugyancsak a hatalom érdekel.

A mostani politikai elitet ugyanaz mozgatja, vágy a hatalom után, no de mi más mozgathatná?

Az állandó ellenzékieskedésből nehéz megélni.

klacus 2011.10.23. 07:45:44

@kurgan: "sztem égbekiáltó a különbség a kukaborogató autógyújtogató székházfoglaló kossuthteretlelakó vadbarmok és a nem tetszik a rendszer mozgalom között. a hasonlóság max annyi, hogy ezekis azokis tiltakoztak/nak. "

A különbség annyi, hogy a kukaborogatók bekerültek a híradásokba, klikkel-ős lájkolós yuppie-k meg kapnak 3 percet az ATW-n, max az m1-n is.

Egy egérpaddal nehéz lesz megdönteni a rendszert. Biztos rémlik, hogy 56-ban sem csak pofáztak, hanem frankón cselekedtek is. Az araboknál frankón meglátszik, hogy a diktatúra után csak az üresség, és a polgárháború a következő megálló. De ehhez a magyar hál istennek elég gyáva alapból. Annyira meg nem szar a helyzet hogy egy ilyen népfront kialakuljon. 2006-ban sem alakult ki, pusztán egy kellemes időtöltés volt összecsapni a karhatalommal mindenféle ünnepen.

igényes 2011.10.23. 08:13:51

Nem semmi az sem, amit Réthelyi Miklós miniszter mondott a tegnapi napon!

Kijelentette: "1956 tehát a nemzeti egység ünnepe, annak a csodának a megtestesülése, amelyre 55 éve várunk újra".

És ez bekövetkezik reményeink szerint.

dibbler 2011.10.23. 08:17:56

A lány a videoban nagyon bátor (és nem mellesleg szép is), komoly dolog a személyes kiállás. Nagyon tetszik.

Ha nincs médiabirodalmad vagy nem a tied a közmédia csak a web2/internet marad. Ez is hatásos, lásd az arab megmozdulások.

Ez a kormányzat/rezsim/rendszer tényleg nem túl sikeres. Sok ember él napi szorongató gondok között, a társadalmi újraelosztás túlzott és igazságtalan, ráadásul folyamatos túlköltekezés van.

Az idő meg fogja oldani a gondokat, jobb lenne ha mi is segitenénk neki.

Mivel ez a kormányzat nem sikeres, el fog tünni a süllyesztőben.

igényes 2011.10.23. 08:20:05

Eddig 135 millió forint gyűlt össze az Összefogás az Államadósság alapba, honlap nem készült el máig sem.

Nézzük meg, miként jön össze a Fidesz 2/3-ad?
Orbán viszont nincs benne a 2/3-adban, hiányzik önmagából!

A politikusok közül eddig hét kormánytag és nyolc országgyűlési képviselő adományozott különböző összegeket.

Surján László, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője fizette be a legtöbbet, több mint négymillió forintot, rajta kívül Schmitt Pál köztársasági elnök ajánlotta fel egyhavi jövedelmét (bruttó 1,5 millió forint).

Horváth Tihamér, az alap irányító testületének elnöke a Népszabadságnak elmondta, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az egyhavi fizetésének (bruttó 1,1 millió forint) felajánlásán kívül minden hónapban egy meghatározott összeget is befizet az alapba, ugyanúgy, mint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

135 000 000 : 15 000 000 Dr. Schmitt féle létszámmal = 9 forint

135 000 000 : 5 000 000 római katolikussal = 27 forint

Nagy kérdés meddig gyűjtik és kinek adják majd a pénzt?

Szerintem eltünik ez is.

igényes 2011.10.23. 08:30:00

@Bruhahahahihihi:

Kumin is olyan mint a nép, hinni szeretne, és hisz is talán még egy évig, elhitte Orbánnak, amit mondott, vagy úgy tesz. Mára azért vannak kételyei bőven.

Poppertől:

Majdnem bizonyos, hogy Orbán már régen nem tudja, kicsoda Orbán. És ezt mentségére mondom. Mert ha tudja, és hidegvérrel váltogatva emeli ki jelmeztárából a különböző vallásokat, politikai stílusokat, polgári vagy forradalmi, sőt ellenforradalmi értékeket, identitáslátszatokat, akkor valóban sötét közéleti maffiózó. Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe, s időnként diszkrét külföldi szanatóriumokba kell elvonulnia némi belső nagytakarításra.

Szegényke. Mi lesz vele? Az élet néha hosszú. Ilyenkor szeretném megsimogatni buksiját.

Hiszen ez a baj - ahogy nálunk mondják - a megélhetési politikusokkal. Akár annak idején Sztálinnak, nekik sincs hinterlandjuk az egy szál frontvonal mögött. Ha azt áttörik, nincs második, harmadik védelmi rendszer, ahova vissza lehetne vonulni.

Mihez fog majd a vezér és a vezérkar, ha elszivárgott már mögüle a sereg?

talema.blogter.hu/463496/popper_peter_orban_viktor

Kalmár 2011.10.23. 08:35:13

Akik most tüntetni mennek, azok döntően sosem voltak Fidesz szavazók. Sokkal inkább azokat a szégyenteljes éveket akarják feledni, amikor az ő szavazataikkal tevőlegesen hatalomra segítettek egy korrupt dilettáns bűnbandát.Most próbálják minden pillanatban fölfedezni, hogy hátha ezek sem jobbak, mert akkor én voltaképpen nem is vagyok bűnös az ország rombadöntéséért.
De vagy.
Az emberek többsége pedig jól láthatóan tartósan lehúzta a wc-n a "baloldalt".
Minden közvélemény kutatás ezt mutatja, de a legutóbbi időközi ezt mutata. 80% fölött kapott a Fidesz és Jobbik. Szóval jó menekülést a saját lelkiismeretetek elől.

Persze elfogadom azt is, hogy ha nem tetszik a rendszer. Ilyen ez a diktatúra....
Nekünk sem tetszett a kövekezmények nélküli ország.

különvélemény 2011.10.23. 08:51:20

"Az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület sok-sok szempontból profibb, mint a Kossuth tériek voltak. Van fülbemászó indulójuk és virálisan terjedő klipjük is hozzá, lesz LED-fal, és profi hangosítás a demonstráción, miközben egykori jobbos megfelelőiknek egy ütött-kopott furgon tetejére fabrikált mobil színpaddal kellett beérniük."

Innen is látszik melyik a valódi tüntetés.
Függetlenül a tüntetés céljától.

igényes 2011.10.23. 08:54:42

@Kalmár:

Van egy másik lehetőség, sokan hittek a parlamentáris demokráciában, vannak, akik hittek az igéretekben. Hisznek ma is a konstruktív ellenzékben.

Sjnos sokan kalmárkodnak!

kurgan 2011.10.23. 08:55:48

@klacus: ez gyönyörű, mondhatom. szóval szerinted az a normális, ha fizikai tettlegességgel fejezi ki valaki a véleményét. a személyes vitáidat is így rendezed, gondolom, lekúrsz egyet a nagyobb nyomaték kedvéért a vitapartnernek. költözz el akkor valami eddig még meg nem buktatott diktatúrába, ha ilyesmire vágysz, én azért remélem ez az ország civilizáltságban már előrébb tart némileg - nálad.

politologus · http://politologus.blog.hu 2011.10.23. 09:09:46

Az Annie Hall-idézetért LIKE! Az azonban nem tetszik, ahogy Kumin - ugyan nem írja le, de mégis érezteti - , hogy 2006-ban bezzeg a nép egyszerű fiai tüntettek, mert nem hallatszik a hangjuk, manapság meg a jólfésült és technikás médiaértelmiség, mert nárcisztikusságukban még jobban szeretnék hallani saját hangjukat.
De lehet, hogy csak félreértettem.

Bala Lajka (törölt) 2011.10.23. 09:19:56

Kumin!
Nem önkénytelenül, hanem önkéntelenül.

Kalmár 2011.10.23. 09:24:04

@igényes: "Hisznek ma is a konstruktív ellenzékben"

Te látsz ilyet?
A szoclib kormányzás egyik legsúlyosabb következménye az, hogy eltűnt a baloldal. Most ilyen gazdasági viharban jobb is, hogy egy valaki diktál, így nincs koalíciós tökölés, sunnyogás, taktikázás.
Hosszútávon viszont szükség van ellenzékre.
Jelenleg van egy Fidesz mellett álló többség, akik nem tudnak jobb alternatívát, sőt sokminden tetszik is nekik(nekünk), van egy morzsolódó baloldali tömeg, akiknek a jelentős része a bizonytalanok táborát növeli, mert nincs képviseletük.
Megvan persze a szokásos vékony liberális réteg is,akik az szdsz után kezdik megtalálni az LMP-t.
Még a legmasszívabb tábotra az ellenzékben a Jobbiknak van. Ők azok akiknek már igencsak viszket a tenyerük. "Világosan" látják, hogy a zsidók és a cigányok a bűnösök és oda kellene már lőni....az ehhez hasonló nézeteik be is határolják a növekedési lehetőségeiket.
Szerencsére vannak azért igényesebbek is..

igényes 2011.10.23. 09:29:47

"Beléptek a profi politikai ellenzék játékterére ezzel, de közben hevesen tagadják, hogy lennének pártos ambícióik. Itt kezdődnek az identitás nehezen kezelhető zavarai."

KUMIN, nálad is jelen van szerintem.

Zavarok vannak a népnél, Orbánnál és Kuminnál nincsenek.

Hála Istennek!

Idet 2011.10.23. 09:31:56

@adambum: touché, ha már franciázunk.

igényes 2011.10.23. 09:35:10

@Kalmár: A zsidók és a cigányok a bűnösök?

Hát ez persze érdekes. A mai napon a a zsidók és a cigányok mennek szerinted tüntetni?

Kérdés neked tetszik ez a dilettáns hazug kormányzás?

Kalmár 2011.10.23. 09:35:59

Ja, és az egymilliósok ma megmutathatják hány ezren vannak. Melepődnék ha 10 ezertől többen lennének.
Defektes hívószó, hogy:
- Ne adóztassák tovább a bankokat!!
- Ne lehessen 180ft-on törleszteni, mi 240-en akarunk, mert a bank nem tehet róla, neki kell a hiperprofit!
- Ne adóztassák tovább a multikat, inkább mi adunk még!
- Ne kelljen dolgozni a segélyért, az jár alanyi jogon otthon ülve!
- Külön kérjük, hogy gyereküket se járassák kötelezően suliba, biztos rendes, adófizető embert nevelnek belőle iskola nélkül is.
- Ne szigorítsák a bűncselekmények következményeit. El a kezekkel az segítőkész uzsorásoktól.
- Elég legyen abból, hogy aki jövőnek dolgos gyerekeket nevel és közben dolgozik is, az többet keressen. Csak a gyerek száma számítson újra, az jó irányba mutat.
stbstb
Nem olyan egyértelű ez.

Kalmár 2011.10.23. 09:39:33

@igényes: " A zsidók és a cigányok a bűnösök?

Hát ez persze érdekes. A mai napon a a zsidók és a cigányok mennek szerinted tüntetni?"

Elnézést kérek, hogy belekezdtem veled egy vitába. Már látom, hogy halvány segéd fogalmad sincs róla mit írtam. Bocsáss meg, de botor módon feltételeztem, hogy érteni fogod legalább nagyjából.
Igen persze zsidóztam és cigányoztam.....
Nem hibázok, többet, ég veled.

midnight coder 2011.10.23. 09:40:21

@különvélemény: Pontosan. Az ugyanis ami mögött profi klip, LED-fal és jól szervezett faszbúk kampány van nem spontán tüntetés hanem sok-sok pénzből felülről szervezett akció. Úgy tűnik, hogy azok akik anno beruháztak az SZDSZ-be, ma új befektetési lehetőségek után néztek.

Nem vagyok fideszes 2011.10.23. 09:42:30

"Gyurcsányékkal szemben az úgynevezett Kossuth tériek alkottak hasonlót. A hirtelen fellángolt düh hozta őket össze 2006 őszén."

Jaja, a hirtelen fellángolt düh. Mert azelőtt semmi bajuk sem volt Gyurcsánnyal, vagy azzal, hogy nem Orbán a minielnök, csak akkor valahogy fellángoltak. 2002-től kezdve, amióta elhangzott, hogy "a haza nem lehet ellenzékben" ugyanazokat a pofákat lehetett látni az Erzsébet híd lezárása óta, ezek alig várták, hogy "hirtelen feldühödhessenek". Ne röhögtess már, Kumin! Ezek pont annyira "dühödtek fel hirtelen", ahogy a muszlim fundik a dán karikatúrákon. Ezeknek ez az életcélja.

Idet 2011.10.23. 09:44:02

Ti még hisztek ebben a pártokból fölépülő, 19. sz.-i demokráciamodellben? Egész Európát, sőt még a drága Ámerikát is eszi a fene, a gazdasági világválság többek között azért is üti föl a fejét szabályszerűen, egyre csökkenő időintervallumokban, mert a működési szabályzat már elégtelen, túlhaladott, csődöt mondott!
Fejlődni, változtatni kellene. (Bár a fejlődés önmagában nem kizárólag pozitív jellegű, az igaz. A láncreakció egy atomerőműben, az is egyfajta fejlődés, de mi lesz a vége?)
Szóval, ez a pártokon alapuló érdekszövetségi demokrácia, ami képtelen egy ország szempontjából a valódi érdekérvényesítésre, megérett a sírbatételre.

whiterose 2011.10.23. 09:47:46

@billy reed: talán az Oktatási Hivatalban lesz érettségi????
Szerinted még több IMF hitel kellenne? A bölcsész-kommunikációs diplomások képzésére?
Ki vette el a tanárok 13.bérét? És mikortól kell törleszteni az IMF-et?

Idet 2011.10.23. 09:52:32

@serwer: Vitatkozás... vitassuk meg, elvtársak! Elemezzük, elvtársak! És a valódi hatalomgyakorlók megtették amit akartak, amíg a csillogó szemű idealisták a szőrszálat hasogatták, meg kiszámolták, hány angyal fér el egy tű hegyén.

Tita nick 2011.10.23. 09:52:40

@potyus: Bébi! Gratulálok az elvtársaknak és a Kertész-féléknek, hogy sikerült alaposan alátenni a MI országunknak. Beérett a gyümölcs, élvezkedjetek, kenjétek a Fideszre.

Kalmár 2011.10.23. 09:54:40

@Idet: Van benne valami. Recseg ropog az egész, ki tudja mi jön utánna. Kár, hogy a gyerekeink egy ilyen világégésben nőnek fel.
Nem biztos, hogy túléli az EU és az Euró ezt az egészet. Akkor pedig édesmindegy ki kormányoz itthon.

bolemann 2011.10.23. 09:56:59

@Mária: Gratulálok, Kedves Mária ez profi munka volt!

Pár dolgot tennék csak hozzá.

"Nagy izgalmakat váltott ki a Mandiner egyik szerzője"
Kumin pontosan tudja, hogy a mandineres személyeskedő blogbejegyzést Navracsics minisztériumának 25 éves főosztályvezető-helyettese, Böszörményi Nagy Gergely írta.
www.itbusiness.hu/data/cms121764/16_Boszormenyi_Nagy_Gergely_4059.jpg

Kumin jó tanítványa Giró-Szász-nak, aki ehhez hasonló tanácsokat adott az esztergomi Meggyes Tamás nevű véglény stábjának:
„Kezdetben természetesen többen lesznek majd az ellenzék táborából átszűrődő provokátorok, akik mindent elkövetnek, hogy ellehetetlenítsék az új szolgáltatások működését. A provokátorok és az online vitatérben mozgó ellenzékiek visszaszorítása érdekében a fórumokat magas szinten kell majd moderálni, a polgármester blogját pedig egyáltalán nem szabad kommentálhatóvá tenni. Ha hagynánk, hogy az ellenzéki megszólalók szétzilálják az új portált, akkor az eddig háttérbe szorult, ugyanakkor határozott véleménnyel rendelkezők nem mernének kibontakozni”

A Századvég és a Nézőpont intézet összevonásából meg lehetne alapítani a Nemzeti Göbbelsz József Intézetet.

popocatepetl 2011.10.23. 09:58:36

@Táskás Tóni: Nem baj, a kisgyerek sem szereti az oltást, de nem kérjük ki a véleményét.

igényes 2011.10.23. 09:58:50

@midnight coder:

Van olyan, hogy tiszta emberek. Egy hangosítás azért nem olyan nagy dolog. A LED kijelző szintén nem.

Megoldják 2 000 000 forintból bőven. Ugyenez kisebb tömeggel Fidesz szervezésben 2 milliárd forint.

maskep 2011.10.23. 10:04:08

Az első csatát Kuminnál (a nemteccik dúdogatásával) nem az Egymilliósok nyerték, hanem Freud. :o)

sárkányfő 2011.10.23. 10:07:14

Kumin, ha lenne benned egy csepp becsület, kiraknál egy baromi nagy Fidesz-logót a blogod fejlécébe.

De nincs.

Tudod a Szíjjártó legalább nyíltan vállalja. Még ő is különb nálad.

maskep 2011.10.23. 10:08:05

@popocatepetl: Már az OVI-sokét sem? :O)

madmanic78 2011.10.23. 10:10:21

Csalódtam, Feri!

Téged, azon kevés politikával foglalkozó ember közé soroltalak, akik nyilvánvaló politikai szimpátiájától függetlenül értelmesen, világosan, épeszű ember módjára tud véleményt formálni, érvelni, vitatkozni politikai kérdésekről. ( a teljesség igénye nélkül: Török Gábor, Lakner Zoltán, és -jó napjain- Giró-Szász András )

De hogyan lehet párhuzamot vonni a 2006-os "forradalmárokkal" Satu-kapitányostól a jelenlegi tiltakozókkal...?

igényes 2011.10.23. 10:11:17

"általam egyébként nem különösebben kedvelt nyílt levél formában."

Hát én ezt nem is értem! Kumin nem kedveli a nyílt leveleket, de naponta írogatja. Van az a pénz......

maskep 2011.10.23. 10:11:26

@sárkányfő: Figyeld távolabbról! Lassan, de határozatlanul keresi az utat a Fidesztől a józanság felé. Az útelázgazgás nehéz dolog, már csak mint szó is...

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 10:17:54

@Táskás Tóni: Szerintem eddig volt az idiótáknak rengeteg színháza. Közpénzen. Most talán lesz egy az értelmes hazafiaknak is.
Bármilyen hihetetlen is egyesek számára, de vannak másként gondolkodók. Ez már nem fér bele a diktatúrákban elkorcsosodott agyatokba?

Nem vagyok fideszes 2011.10.23. 10:20:26

@Azúrkék égbolt:

Kis barátom, csak úgy lehet hazafinak lenni, hogy közben tele pofával zsidózik valaki?

maskep 2011.10.23. 10:20:31

@madmanic78: "Nem tetszik a rendszer" - Kumin szerint mindkét mozgalomnak ez a lényege.

Bár én úgy emlékszem, hogy a 2006.-os lényege a Gyurcsány-takaroggy volt, és a rendszerkritika csak abban az értelemben fogalmazódott meg, hogy nem lehetett a Kossuth réren, akár 72 órás ultimátummal sem elzavarni a miniszterelnököt. Ezt nevezték a Kossuth-tériek, majd később a Fidesz-tábor nagy része diktatúrának.

A Kossuth tériekkel, a mondvacsinált összemosás mellett azért kellett még párhuzamoz húzni, hogy kiderüljön: Azok spontán, teherautó-platós, valódi népharagvók voltak, tehát minden ocsmányságuk ellenére azért még a Sándor-palotában is lehetett velük szimpatizálni. Szemben ezekkel az egymilliós profi marketingesekkel-showbizniszesekkel.

Nem vagyok fideszes 2011.10.23. 10:22:17

@Waldi!:

...és akkor ne feledkezzünk meg Gery Greyhound barátunkról és olvtársunkról sem.

bolemann 2011.10.23. 10:26:17

@Azúrkék égbolt: Az intoleranciát nem szabad tolerálni.

Talán ezt a te kurucagyad is megérti.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 10:26:23

@kurgan: Szerinted ezt "ügyességnek" nevezik?
Fura gyomrod van. Vagy csak jó kettős mércéd.

midnight coder 2011.10.23. 10:26:25

@igényes: Ha óvodás vagy, akkor még hiszel az ilyenekben. Tiszta emberek vannak, de tiszta politikusok nincsenek. Ezen a szinten mindent az érdekek mozgatnak - és a legveszélyesebbek pont az úgynevezett "tiszta" mozgalmak amik mögött végképp nem tudod hogy ki mit miért csinál. Akkor már inkább egy olyan gazember akiről nagy vonalakban tudom hogy mit várhatok. Még Fletóban is jobban bíznék mint egy ilyen "tiszta" mozgalomban.

Az utolsó két ilyen "tiszta" mozgalom a nácizumus és a kommunizmus volt. Előtte a francia forradalom. Nekem valahogy egyik sem volt túl szimpatikus.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 10:26:54

@bolemann: Éljenek a toleráns tüntetők, te barom!

Nem vagyok fideszes 2011.10.23. 10:31:58

@bolemann:

Google a barátod, de röviden: egy bevett nick, aki nagyon szeretett hőbörögni mindenféle posztokban, aztán egyszerre csak Navracsicskás kebelén találta magát, közpénzért.

midnight coder 2011.10.23. 10:34:33

@igényes: Amúgy persze a kihangosítás önmagában nem. De azt a profi kampányt ami ez ügyben zajlott nem csinálod meg ennek tízszereséből sem.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2011.10.23. 10:38:26

@Bruhahahahihihi: Te rühes komcsibérenc, 5 évvel ezelőtt megmutatta a pártod és elvtársaid a fogafehérjéjét. Emlékezz azokra az emberekre, akiket megnyomorítottak a kedves cimboráid...
olvass féreg: index.hu/belfold/2011/10/23/a_gumilovedek_helye/

Másnap egymásnak gratulált a sok szemétláda a parlamentben. Ehhez képest a fidesznyikek csak óvatos óvodások.

-----------
magánvéleményem: maganvelemenyem.blog.hu/2011/10/23/a_rendorterror_evfordulojan

bolemann 2011.10.23. 10:55:06

@Lófasz Hadnagy: Tegnap Macisajt (Szabó Márk) is lebukott:
tallaiandras.fidesz.hu/item/get_item.php?id_embed=8121)

Naná hogy ő is Nézőpont Intézet.

bolemann 2011.10.23. 10:59:08

@Azúrkék égbolt: Na megint kirajzottak a kuruninfos, barikádos tetvek. Ti egymásközt nem érzitek jól magatokat?

bolemann 2011.10.23. 11:00:13

Na húzok is innen, kezdtek megint beköpködni mindent mint a döglegyek.

zapf 2011.10.23. 11:00:21

Politikailag nem értek egyet a szóban forgó mozgalommal, sem bármelyik párttal. De miért van az, hogyha pár középszerű, öltönyös jogász szerencsétlenkedik, annak "nagyobb a politikai értéke", tehát komolyabban vehető, mintha pár tízezer ember kimegy az utcára? Miért feltételezzük a pártokról, hogy széles látókörűek, mások szempontjait is figyelembe vevő, megfontolt döntéseket hoznak? Mi ez a túlzott jóhiszeműség? Szerintem csupán azzal, hogy ma kimennek tüntetni, kapásból komolyabban vehetők, mint a parlamenti padban elbóbiskoló, pocakos, 50 éves pasik, akiknek jól láthatóan évtizedek óta nem villant fel új gondolat az agyukban.

röhögő 2011.10.23. 11:07:02

@Húsleves: Szasz Húsleves! Te mennyi ingatlan adót fogsz fizetni?

röhögő 2011.10.23. 11:08:10

@Azúrkék égbolt: Neked mennyi lesz az ingatlan adód? Hogy is van az a jelszó, ne az emberekkel fizettessék meg?

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 11:08:44

@bolemann: Nagyon fogsz hiányozni mindenhonnan. Te kedves értelmes ember.

röhögő 2011.10.23. 11:09:42

@popocatepetl: Mi van pajeszkám? Befejezted a sékel boltolást a Lencsés Istvánnal?

lobster thermidor 2011.10.23. 11:11:19

Kumin egyre mélyebbre süllyed a posványban!
Minden írásával azt bizonyítja, hogy nem több, mint egy nagyképű, ingyenélő csinovnyik.

röhögő 2011.10.23. 11:12:41

@Kalmár: "Defektes hívószó, hogy:
- Ne adóztassák tovább a bankokat!!
- Ne lehessen 180ft-on törleszteni, mi 240-en akarunk, mert a bank nem tehet róla, neki kell a hiperprofit!
- Ne adóztassák tovább a multikat, inkább mi adunk még!
- Ne kelljen dolgozni a segélyért, az jár alanyi jogon otthon ülve!
- Külön kérjük, hogy gyereküket se járassák kötelezően suliba, biztos rendes, adófizető embert nevelnek belőle iskola nélkül is.
- Ne szigorítsák a bűncselekmények következményeit. El a kezekkel az segítőkész uzsorásoktól.
- Elég legyen abból, hogy aki jövőnek dolgos gyerekeket nevel és közben dolgozik is, az többet keressen. Csak a gyerek száma számítson újra, az jó irányba mutat."

- Érdekes az ingatlan adót valahogy kifelejtetted! Miért is? Hogy is van? Jó az egykulcsos, mert aki többet keres ne fizessen többet? Azt mondod? És akinek többje van az viszont fizessen többet?
Hogy áll össze ez a kép a fejedben?
Gondolom sehogy, te zavaros agyú fideszdroid!

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.10.23. 11:13:12

Sajnálom, hogy Kumin Ferenc az Indexen egyedüliként képviseli a józan, mértéktartó blogger szerepkörét. Hiába, sajnos az ő blogja az egyetlen, amelyiket normális ember nemcsak perverz kíváncsiságból vagy vérnyomásproblémák kezelésére olvas, hanem mert érdemes.

röhögő 2011.10.23. 11:14:23

@Azúrkék égbolt: Akkor hogy is van? Az egykulcsos jó?
Aki többet keres ne fizessen többet? És akinek többje van az igen? Hogy is van ez?
Valaki írta máshol, a 3 százalék adó 33 év alatti államosítás.
Na erre hogy varrsz gombot narancsos?

röhögő 2011.10.23. 11:17:03

@Kalmár: "A szoclib kormányzás egyik legsúlyosabb következménye az, hogy eltűnt a baloldal."
- Na ebben egyetértünk.
Az is igaz jobb ha válságban egy kézben van a kormány, csak éppen azt látom hogy egy elmebeteg ül ott és a szakadék felé vezet minket.
ENSZ BT tanács szavazás. Magyarország háromból a harmadik. Finom kis diplomáciai jelzés.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 11:19:50

@röhögő: Sehogy nem varrok. Sem varrónő, sem Fideszes nem vagyok. Nem értek egyet az egykulcsos adóval, a cigányság és a bankrendszer támogatásával.
Sok minden mással sem, vöröscsillagos.

röhögő 2011.10.23. 11:24:22

@Azúrkék égbolt: És az ingatlanadóval, narancsos?
Oszt miből vetted hogy én vöröscsillagos vagyok?

lobster thermidor 2011.10.23. 11:25:19

@proeskontra:

Ne sajnáld!
Ha ilyen a józan mértéktartás, akkor nagy baj van.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 11:27:36

@röhögő: Rendkívüli módon irigyellek, hogy az ingatlanadó a vesszőparipád.
Bár nekem lenne annyi rengeteg sok hatalmas ingatlanom, hogy ez jelentené a legnagyobb kiadást számomra.

Onnan vettem a verescsillagost, hogy általában azok narancsosoznak. De ha nem, akkor elnézést, dávidcsillagos.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.10.23. 11:34:09

@lobster thermidor: Akkor mi a mértéktartás? A Piroslapok vagy az Egyenlítő fröcsögése?

Tita nick 2011.10.23. 11:35:42

@röhögő: Kertész Imre
Kertész Ákos
Radnóti Sándor
Heller Ágnes
MSZP
libsik
komcsik, stb, stb, stb. Köszönd nekik a harmadik helyet. Pápá!

Mr. Waszabi 2011.10.23. 11:43:28

Kedves Ferenc!

"Beléptek a profi politikai ellenzék játékterére".

Engedjen meg pár szót a fent idézet mondattal kapcsolatban.
Egy főállású politikai blogger nyilván nem mannából él, hanem valamilyen politikai szervezet támogatásából. Érdekeltség. Nincs ezzel semmi baj, azonban gyerekes reakció "profi" oldalról kevéssé profikat vagy amatőröket fikázni.
Azért akadt meg az idézett mondatán a szemem, mert a mai magyar politikára ilyen jelzőt aggatni pozitív minősítésként, nos ez vetekszik Orbán Viktor aranyköpéseivel, tán elhalványítja még a "gyorsnaszád"-ot is.
Magyarországon ma nem sok profi politikus van, már ha a közpénzből való ellavírozást, szarkeverést és károkozást nem tekintjük politikának. Emberi, választói szemmel nézve hadd ne tekintsem annak. Profi mondjuk az a szemétszállító munkás, aki átlagbérért becsülettel elvégzi a munkáját - azaz ugrál le-fel a kukás autó rámpájáról, melegben, hidegben, szoros menetrend szerint ürítve a kukákat a gépjárműbe, lehetőleg egyet sem kihagyva, s mind emellett a a reggeli forgalmat is igyekszik kevéssé feltartani. Ez mondjuk profizmus. Ellenben, ha ő helyzeti előnyét felhasználva a kukák tartalmának másodlagos értékesítésére fordítaná erőforrásait munkaidőben, hivatalos tevékenységét elhanyagolva, s egy-egy zsíros fogás miatt esetleg egész utcákat kihagyna, nos közönséges szarházinak nevezhetnénk, nem profinak.
Az analógiánál maradva, az Ön által profinak titulált politika színvonala jelenleg nem üti meg a magyar betanított munkás átlagteljesítményét sem, legfeljebb a nem szakmájukban alkalmazott közmunkások minőségi szintjét. Esetleg. A politikára inkább a "haszontalan", a "hozzá nem értő" és a "széltoló" jelzők illenek.
Vagy szarrá mókusvakítják (FIDESZ-KDNP) a plebszet vagy olyan semmittevésben dagonyáznak (MSZP, LMP), ami még az előbbinél is kártékonyabb. Mindezt közpénzből, magyar átlag felett fizetve. Ennyit a politika profizmusáról.
Hogy mennyire hangzik profinak a fent vázoltakat profizmusnak deklaráló fizetett blogger, nos, ennek mérlegelését meghagyom önnek. Elvégre Ön a profi, nem de?
Amennyiben az a viszonyítás alapja, hogy a politikus akkor profi, ha minél több közpénzt tud elkúrni, minél nagyobb kárt okozva a köznek, miközben nagy a pofája és szépeket tud ígérni, nos, ez esetben én kérek elnézést a reklamációért, a hiba az én készülékemben van. Ha így van, gyorsan megtérek, s én is belevágok a profi politikába. Asszem, fogok hozzá érteni, nem lesz gond:)

popocatepetl 2011.10.23. 12:01:15

@sárkányfő: @NA YA!: "Ni csak, a keresztyén tagozat is megjelenik?;) "

Valahogy ellensúlyozni kell a fajtádat.

popocatepetl 2011.10.23. 12:04:38

@sárkányfő: "Kumin, ha lenne benned egy csepp becsület, kiraknál egy baromi nagy Fidesz-logót a blogod fejlécébe."

Valahogy nem találom a baromi nagy mszp-logót a hozzászólásaid mellett. Vagy már megint csak féloldalasan vagy demokrata?

Mérges 1234 2011.10.23. 12:04:59

@popocatepetl:

Tudod kétfajta ember van, az egyik meggyőződsből áll ki valami mellett vagy ellen, a másik érdekből.

Tudjuk, hogy te az útóbbi vagy. ne aggódj a történelem majd téged is belátásra kényszerít. Szar lesz neked.

A meggyőzödéses emberre nincs miért haragudni, még akkor sem ha a másik oldalon áll.

De rád mindez nemigaz.

popocatepetl 2011.10.23. 12:06:01

@bolemann: "Na megint kirajzottak a kuruninfos, barikádos tetvek. Ti egymásközt nem érzitek jól magatokat? "

Megszólalt a FŐTOLERÁNS. Húzz a tetűhintás mosdatlan apádba vissza!

popocatepetl 2011.10.23. 12:06:52

@bolemann: "Na húzok is innen, kezdtek megint beköpködni mindent mint a döglegyek."

Vonza a legyeket a szarszag ami belőled árad.

hegyilány 2011.10.23. 12:07:31

"Lángoktól ölelt" Budapest – a zavargások helyszínei 2006-ban"
A szélsőségesek a tér kockaköveit felszedték, egyebek mellett ezekkel dobálták a rendőröket,"

hvg.hu/itthon/20110916_zavargasok_helyszinei_budapesten#rss

Na.Igen. meg a kordonbontás)
Nekem hirtelen ez jutott eszembe.

popocatepetl 2011.10.23. 12:08:05

@röhögő: "Mi van pajeszkám? Befejezted a sékel boltolást a Lencsés Istvánnal?"

Hogy fér össze a rasszizmusod az "egymillió hülyegyerek" tüntetés-szimpátiáddal?

popocatepetl 2011.10.23. 12:11:25

@Doubledecker: "Tudod kétfajta ember van, az egyik meggyőződsből áll ki valami mellett vagy ellen, a másik érdekből. Tudjuk, hogy te az útóbbi vagy. ne aggódj a történelem majd téged is belátásra kényszerít. Szar lesz neked. A meggyőzödéses emberre nincs miért haragudni, még akkor sem ha a másik oldalon áll. De rád mindez nemigaz."

Nem hiszem, hogy bármilyen kis mértékű fogalmad is lehetne az én érdekeimről, ugyanis be sem engednének téged azokra a helykre ahol ilyesmiről megnyílvánulok vagy ahová olyanokat beengednek akiknek erről ismereteik lehetnek. Valószínűleg az ismerőseim ismerőseinek ismerősei sem állnak szóba a fajtáddal, legfeljebb addig amig kiadják nekik a munkautasítást vagy aláírják a segély-papírt. Szóval kussolj, te pondró!

popocatepetl 2011.10.23. 12:12:41

@waszabi: de ráérsz, te semmirekellő

Mérges 1234 2011.10.23. 12:16:27

@popocatepetl:

Elolvasva a válaszod, nem is bánom, hogy nem engednek be oda ahová te jársz.

Azért ezekre a körökre ne legyél büszke.

Jó gyerek vagy te.....

Csak a gusztustalan elfogultságot utálom, a kormány ha egy két dologban jó úton is jár, k sok mindent elbaszott. Azért ezt látod????? (Az mellékes, hogy az elöző 8 év szétkúrt mindent, ez tudjuk, ez tény.)

Hogy a faszba tudsz kiállni a szra mellé büszkén??? Ja mert a te Viktorodé!!!

popocatepetl 2011.10.23. 12:17:40

@Lófasz Hadnagy: "Kis barátom, csak úgy lehet hazafinak lenni, hogy közben tele pofával zsidózik valaki? "

Többet zsidóztok ti mint az összes jobbikos együttvéve. Ez éltet titeket, az állandó kényszeres önvédelem, hülye bérrettegők.

popocatepetl 2011.10.23. 12:20:25

@Doubledecker: Nagyon tévedsz, egyáltalán nem vagyok beájulva Viktorék teljesítményétől, az általános irányt helyesnek tartom, de sok intézkedést rossznak. DE, ha csak annyit tudnak elérni, hogy a regress, bolemann, röhögő, dour és egyéb rothadékok hülyét kapnak, gyurcsótány pedig börtönbe vonul, akkor már megérte.

popocatepetl 2011.10.23. 12:21:12

@hegyilány: "Na.Igen. meg a kordonbontás)
Nekem hirtelen ez jutott eszembe. "

Csoda, hogy ennyi gyógyszer és fű után bármi eszedbe jutott.

popocatepetl 2011.10.23. 12:21:52

@Tita nick: "Kertész Imre
Kertész Ákos
Radnóti Sándor
Heller Ágnes"

Ezt nem kellett volna ebéd elott.

Kalmár 2011.10.23. 12:22:55

@röhögő:
"ENSZ BT tanács szavazás. Magyarország háromból a harmadik. Finom kis diplomáciai jelzés."

Most először lehettünk jelöltek. Soha egy kormány sem érte ezt el. Szép diplomáciai siker.
Ha egyszer bejutunk a BL döntőbe, akkor kudarcként fogod értékelni a vereséget? Milyen furcsa megközelítés.

hegyilány 2011.10.23. 12:22:57

A demokratikus rezsimekben a politika kénytelen számolni a szélesebb közösség preferenciáival, ízlésével"

Na. Igen. Az izlés. ) A tüntetések, a megmozdulások, nem annyira izlés dolga.
A mostani politikai helyzet (is) saját maga termelte ki a tüntetéseket.
Azért azt minden kinek látni kellene, hogy nem igazán mennek jó irányba a dolgok.
Nagyon sokan vannak, akik nem ezt várták a kormány politikájától.
Főleg azok csalódtak nagyot, akik azt hitték, hogy a választások után valamiféle csoda fog bekövetkezni.
Pedig azt senki sem gondolhatta, komolyan, hogy túl nagy mozgástere lesz az új kormánynak (bárki lett volna is a győztes).
Azt érzi a nép egy hatalmas csoportja, hogy nagyon sokat romlott az életminősége.
Haladnak lassan, de biztosan az elszegényedés felé.
Aki nem éli meg az nem tudja, milyen az, amikor valaki úgy éli a napjait, hogy dolgozik becsületesen, és mégis csak vegetál. Már lassan rezsit fizet és nem eszik, vagy éppen forditva.
Igy röviden. Hát ezért (is ) vannak a tüntetések.

hegyilány 2011.10.23. 12:24:21

@popocatepetl:

Milyen gyógyszer, Te szerencsétlen. Életemben nem szedtem gyógyszert.
A fű, az neked való, menjél legelni.

hegyilány 2011.10.23. 12:28:55

@popocatepetl:
egyéb rothadékok hülyét kapnak, gyurcsótány pedig börtönbe vonul, akkor már megérte. "

Nahát !! Ez egy elegáns komment!:( Hol tanitják ezt a magasröptű kultúrát???!!!
Csak az a nagy probléma, hogy ettől még nem fog beindulni a gazdasági növekedés.
Ettől még nem fog megállni egyes csoportoknál az elszegényedés.
Ez még nem fogja visszatartani a népet attól, hogy a szélsőjobbot erősitse. Mert pontosan erősödik a Jobbik, mert olyan a kormány politikája, amilyen.
Az ellenzéki pártok is olyanok, amilyenek.
Mert az elszegényedő csoport, úgy gondolja, hogy valamiféle gyógyir, ha egy radikális, szélsőséges eszméket képviselő pártot támogatnak.
Kinek jó, kinek nem jó, mindenki maga döntheti el.

Te szerencsétlen, használd már a kis fejecskédet.

hegyilány 2011.10.23. 12:29:58

@popocatepetl:
Na tessék!! Megéri ez Neked????
:)

hegyilány 2011.10.23. 12:31:13

@popocatepetl:

Álruhában basszus, ne irjál hülyeségeket!! Ha kérhetlek!!
Egyébként lemostad más tegnap óta a képernyődet???
Jól össze lehet már köpködve megint.

:)))

hegyilány 2011.10.23. 12:33:07

@popocatepetl:
Bocsánat! Te minden blogon mindig ugyanazt az emeletes baromságot irod?????
hm??
Amit pedig nekem irtál, nem is olyan régen. az a bunkóság tetőfoka.
Te szerencsétlen!!!

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 12:34:49

Kinek baj az, ha erősödik a Jobbik?
Akinek baj, annak nem baj, ha baj.
:)

popocatepetl 2011.10.23. 12:38:13

@hegyilány: "Milyen gyógyszer, Te szerencsétlen. Életemben nem szedtem gyógyszert."

És a múltkor a Deák téren, amikor egy marékkal nyomtál be, mert valami leszbi-csalódásod volt? Az mi volt?

hegyilány 2011.10.23. 12:39:16

Akinek teli van a zsebe, a felső tizezer", no és akinek minden kormányok idején megadatott a hatalmas jólét, az biztosan nem megy tüntetni.
Vagy, ha megy nem azért, amiért mások......

popocatepetl 2011.10.23. 12:39:29

@waszabi: "kérdezett valaki? Kussolj."

Patkánykám, már elmúltak azok az idők amikor a magdfajták okkal feltételezhették, hogy a más véleményt formálóknak engedélyt kell kérniük a megszólalásra.

popocatepetl 2011.10.23. 12:41:21

@hegyilány: "Csak az a nagy probléma, hogy ettől még nem fog beindulni a gazdasági növekedés."

Mindenki macája! Úgy látszik, nem tudsz olvasni. Nem írtam, hogy ezektől beindul, azt írtam, hogy HA nem is érnek el gazdasági csodát, akkor ezek miatt már megérte.

hegyilány 2011.10.23. 12:43:04

@popocatepetl:
Micsoda??? Hát Te komolyan, mondom, hogy vagy részeg vagy, vagy hülye!!!

leszbi-csalódásod " az volt neked. Akkor Te nem buzi vagy hanem leszbi???
Hát én azt hittem, hogy te férfi vagy, vagy legalább is olyanfajta... Akkor ezek szerint nő vagy???

Hát ne a lányokat keressed akkor hanem a fiúkat!!!

popocatepetl 2011.10.23. 12:44:00

@hegyilány: "Amit pedig nekem irtál, nem is olyan régen. az a bunkóság tetőfoka.
Te szerencsétlen!!! "

Örülj, hogy nem mesélem el nekik, hogy miket csinálsz péntek esténként! Te szerencsétlen.

hegyilány 2011.10.23. 12:44:24

@popocatepetl:

Mindenki macája" Az vagy? Hát a fene tudja jó e az vagy rossz.

popocatepetl 2011.10.23. 12:45:33

@hegyilány: Azért szeretünk ám Téged. Könnyű vagy, buta vagy, de legalább a miénk.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 12:47:12

@popocatepetl: Nehogy elmeséld! Ebédhez készülődünk...

hegyilány 2011.10.23. 12:49:16

Én is ebédeltem volna, csak az a baj, hogy hánynom kell az ilyen faszkalap hülyéktől.
Amúgy semmi probléma nem lenne.

hegyilány 2011.10.23. 12:51:43

@Azúrkék égbolt:
Téged kérdezett valaki, Te vadparaszt???

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 12:53:05

Kihez beszél ez a szánalmas barom?

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 12:55:18

Pedig van fenn egy-két cifraság.
De ilyen... :)

Mr. Waszabi 2011.10.23. 12:58:10

@popocatepetl: nem kérdeztelek, tehát pofa alapállás.

kurgan 2011.10.23. 13:07:00

@Azúrkék égbolt: igazad van, nem elég hogy "ők" ügyesek. az is kell hozzá, hogy a "kurucok" vagy micsodák, teljesen alkalmatlanok. de bizonyára erről is a zsidók tehetnek. hogy képtelenek még egy pályázatot is megírni undorító mocskolódás nélkül. méghogy ti vagytok a nemzet.. egy fenét. csak egy végtelenül szánalmas paródiája vagytok, a legrosszabb fajtából, csak az a baj hogy a "maradék" x millió embernek felfordul a gyomra ettől, és így sikeresen leredukáljátok a nemzetet arra a pár kótyagosra akik elhiszik, hogy mindenről a zsidók tehetnek.

popocatepetl 2011.10.23. 13:08:26

@waszabi: kuc-kuc, befogadott, te itt nem dirigálhatsz

popocatepetl 2011.10.23. 13:10:44

@kurgan: még szerencse, hogy rohadtul nem érdekel minket egy szlovák kormány által pénzelt bérblog szerzőjének okoskodása- igen, ez te lennél

Balt 2011.10.23. 13:12:16

@billy reed: "Sétálj végig a Nagykörúton! Hogy néz ki? Vagy bezárva, vagy turkáló, vagy bank, vagy söröző.
Tudom, minden nap arra járok. Egy év alatt többet romlott, mint előtte négy alatt."

Ez mondjuk kapitális f@szság, egyszerűbben fogalmazva: orbitális hazugság. A belvárosi üzletek bizony a Demszky-éra alatt pukkantak le, indirekt módon a plázakultusz elharapózásával.

Most pedig mars tüntetni - többek között - a hajléktalanok jogaiért! :)))

Balt 2011.10.23. 13:14:15

@Balt: Oppardon: a hajléktalanok megfagyási jogáért!

kurgan 2011.10.23. 13:16:04

@popocatepetl: :D
úgy látszik nem fizettek túl jól, ha több mint 4 hónapja
de tudod mit, elárulom, hogy nem is a szlovák kormány fizet, hanem a zsidók. egyenesen tel avivból.nem írtam cikket. megyek is reklamálni.
2014ben majd szavazhatok az elempére, a fidesznek hála, szóval jobb ha odafigyeltek a véleményemre, vagy így már nem is kell a szavazatom??

Balt 2011.10.23. 13:21:17

@miskabá: :))) Ez nagyon ott van! A szóvivőjük meg egy "sárkányfűárus"... :))

látjátok feleim szümtükkel 2011.10.23. 13:23:03

@popocatepetl:"Ezzel jár a személyi kultusz"

"Tudomásul kell vennünk, hogy ezzel jár a személyi kultusz, amit felépítettünk" - mondta az [origo]-nak a vita egy másik résztvevője,"

A té véleményödet sé kérik ki, ugyi?

Balt 2011.10.23. 13:24:32

@tildy:): "Tudjátok mit? Leszek zsidó származású cigány, aki mindeközben leszbikus és a jobbik tagja...."

Ezt a polyént Fegyenc már egyszer elsütötte, nem volt jobb(ik). :))

Mr. Waszabi 2011.10.23. 13:28:25

@popocatepetl: jajj, ne erőlködjél, mert beszarsz a végén. Inkább csukd be a szádat, mindenkinek jobb így.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.23. 13:35:01

@kurgan: Miért tehetnének mindenről a zsidók?
Sokkal inkább a tekintetüket elfordítók, szemüket behunyók, markukat júdáspénzért tartók a felelősek.
De ezt egy szellemileg visszamaradott bértollnoknak hiába is magyaráznám, sajnos.

Balt 2011.10.23. 13:36:01

@NA YA!: "Ja, és elárulom, hogy a rezsim szót általában pejoratív értelemben használják!"

A tudatlanok.
Rezsim: idegen-szavak.hu/rezsim
szotar.sztaki.hu/dict_search.php?O=HUN&F=0&T=1&E=1&C=1&A=1&L=FRA%3AHUN%3AFraHunDict&W=regime&submit=OK

popocatepetl 2011.10.23. 13:37:57

@waszabi: Cincoghatsz itt, patkány, cseppet sem zavar. Demokrácia van, még a te-féle patkányok is megszólalhatnak.

kurgan 2011.10.23. 13:43:45

@Azúrkék égbolt: hát nemtudom minek vitatkozok itt veled.
jó. akkor a színházas példához vissza, eperjes károly, ezekszerint ő is egy tekintetét elfordító, szemét behunyó, markát júdáspénzért tartó, hiszen a judeolibsik színházában játszott, pofát befogva.
miért nem épített fel valahol egy színházat, ha egyszer állítólag van rá igény és támogatás? már rég megcsinálhatta volna, ahelyett hogy a zsidók júdáspénzén él, nem?

menőmano 2011.10.23. 13:47:53

Kumin Ferenc!

Tüntetés ide- vagy oda. Végül az lenne a totális cél, hogy jó irányba menjenek a dolgok. Ami nem egy bizonyos csoport, hanem egy egész ország érdeke lenne.
Egy sikeresebb gazdaságpolitikával. Hogy végre a társadalom "másik" csoportja is jobban élne- jobb kedvű lehetne már.
:)

Balt 2011.10.23. 13:55:27

@Buzogány András: :))) Egy kis kardlapozás tényleg rájuk férne, csak hogy lássák a különbséget a "demokratikus" és a demokratikus között...

Balt 2011.10.23. 13:59:05

@serwer: Helyes. Hát így jártatok. 2014-ben lehet az urnákhoz fáradni, aztán választani a Dilettáns Kleptománok, a maradék maszop-mamutok, az impotens hippik és/vagy a nácikok között...

popocatepetl 2011.10.23. 13:59:08

@waszabi: Rájöttem, hogy csak azért írogatsz mindenhová, hogy a nicked melletti blogcímedre felfigyeljenek és kibővüljön a feleséged, az anyád és a szomszéd néni alkotta olvasói köröd, mert így sosem lesz szponzorpénz. Engem kizártál az olvashatatlanul szar verseid kiváltotta véleményem megfogalmazásának lehetőségéből (igaz demokratához méltón), így sajnos nem tudok többet segíteni.

popocatepetl 2011.10.23. 14:01:06

@menőmano: Sosem lesz a "másik csoport" elégedett. Ha ötszörösre nőne az életszínvonal, akkor keresnének más nyafogás-témát.

Balt 2011.10.23. 14:13:06

@Kalmár: Azért a nyugdíjas poltiszt és a bohóctűzoltó mellett tüntetni is érdekes...

Mr. Waszabi 2011.10.23. 14:20:33

@popocatepetl: még mindig nem kérdeztem a véleményedet.
Nagyon udvariatlan vagy. Kötözködsz illedelmes köszönés helyett egy ilyen pátoszos nemzeti ünnepen, akár egy dedós, és csodálkozol, hogy leszarnak az emberek. Nem kéne. Amilyen az adjon isten, amolyan a fogadj is.

Mr. Waszabi 2011.10.23. 14:22:49

@popocatepetl: ne röhögtesd ki magad, megint hülyét csinálsz magadból. Nem éri meg. Udvarolj inkább másnak, van itt elég ember, lányok is:)

Balt 2011.10.23. 14:29:46

@röhögő: Rossz viszonyszám: 193-ból (esetleg a vonatkozó térségre szűkítve, Svájctól a befutó Azerbajdzsánig: úgy két tucatból) harmadik...

sárkányfő 2011.10.23. 14:30:21

@popocatepetl: azért nem látod, mert semmi közöm, hozzájuk, te szerencsétlen hülye.

menőmano 2011.10.23. 14:31:11

@popocatepetl:

Nincs itt semmiféle nyafogásról szó.

menőmano 2011.10.23. 14:32:22

Ez jó.
Totálisan jó!

:)))))))))))))

popocatepetl 2011.10.23. 15:00:45

@waszabi: "Kötözködsz illedelmes köszönés helyett egy ilyen pátoszos nemzeti ünnepen"

Nem gondoltam, hogy számon tartod az ünnepeinket.

popocatepetl 2011.10.23. 15:01:56

@waszabi: "van itt elég ember, lányok is:) "

Most jó lesz egy ilyen félbuzeráns is mint te. Szaladj, írj erről egy újabb gyenge verset!

popocatepetl 2011.10.23. 15:04:26

@sárkányfő: Nana, azért ha a fejed alig látszik ki a tetvesek seggéből, az azért a "közöd van hozzájuk" kategória.

Balt 2011.10.23. 15:04:57

@kurgan: Tegyél belátásod szerint.
Vitajte v Maďarsku! Bavte sa!

sárkányfő 2011.10.23. 15:08:04

@popocatepetl: mondom én: te tök idióta vagy :D
de ne hagyd abba, had röhögjünk tovább :))

is 2011.10.23. 16:55:40

@31/48: "ami a józan, értelmes embereket"

van erre a vicc, az öregemberről, akit elvisz az árvíz, mert folyton az úristenre hivatkozik, és nem hajlandó ott hagyni a házát. aztán felekerül az úristen elé, és kérdezi, hogy miért hagyta őt az úristen, mikor ő mindig rendes hívő volt. az úristen fellapozza a könyvét, és mondja:
- küldtem neked teherautót, motorcsónakot, helikoptert, mind elküldted.

neked is már volt vagy 10, mindenfajta politikus a kínálatban, de te annyira finnyás vagy, neked senki sem jó. ha szerinted az elmúlt 20 évben _mindenki_ hülye volt, akkor te már csak maradj így.

is 2011.10.23. 16:59:26

@Kalmár: Kedves Kalmár, már márciusban is több tízezren voltak, és most az esőben is több tízezren voltak. De te most jól meglepődtél. Remélem jövő március 15-ére nem teszel megint olyan hülye jóslatot, hogy nem lesznek 10 ezren sem. Meg nem fogsz olyanokat terjeszteni, hogy csak pár ezer embert érdekel, amit csinálnak.

is 2011.10.23. 17:03:24

@Kalmár: "Akik most tüntetni mennek, azok döntően sosem voltak Fidesz szavazók. Sokkal inkább azokat a szégyenteljes éveket akarják feledni, amikor az ő szavazataikkal tevőlegesen hatalomra segítettek egy korrupt dilettáns bűnbandát."

Érdekes, a két mondat szögesen ellentmond egymásnak, mert a korrupt dilettáns bűnbanda az láthatóan a Matolcsy-Pintér-Simicska tengelyt fedi, ez elég nyilvánvaló. Tehát akik szavazataikkal egy korrupt (Pintér), dilettáns (Matolcsy-Szíjjártó-Scmitt Pali-SelmecziGabriella-stb.) bűnbandát (Simicska) hatalomra segítettek, azok pont a FIDESZ-szavazók.

Mercel 2011.10.23. 19:06:52

Kedves Kumin!

Tisztelettel érdeklődnék mennyit fizet a fidesz a bloggerként végzett munkádért?

Egy ideje olvasom a blogot, és elértem odáig, hogy ezt a kérdést feltegyem.
Ez így csak kicsivel jobb (de furmányosabb, ergo több kárt okoz) mint a bérrettegtetőzés stb.
Mindenki hülye aki a "Kedves vezető" ellen lázad?

Tehát mennyi?!

"Frigyes"

popocatepetl 2011.10.23. 19:18:17

@sárkányfő: Örülök, hogy vidámságot hozok a sivár életedbe.

31/48 2011.10.23. 19:19:14

@is: nem volt mindenki hülye, de aki nem volt hülye az többnyire vagy gátlástalanul korrupt volt, vagy inkább megpattant külföldre, vagy semmire sem jutott, mert kigolyózták.

Nálunk sikeresebb országokban sem a politikusok az erény és gáncs nélüliség mintaképei, de az elmúlt 20 év teljesítménye magáért beszél.

Nem kell nagyon messzire menni: most ki állna ki Orbán kihívójaként? Mesterházy, Gyurcsány? Ugyan már...

popocatepetl 2011.10.23. 19:21:34

@Mercel: Rossz lehet úgy leélni egy életet, hogy mindig mindent az anyagiasság szemüvegén kerszetül néz az ember. Sajnállak érte titeket, az egész fajtádat.

31/48 2011.10.23. 19:32:34

@miskabá: nekem is pont ez jutott eszembe. Ha ez a kirakat, akkor nem akarom tudni mi van a boltban.

@is: amúgy pedig nem nem volt. Egy libertariánus politikus nem akadt a magyar politikában az elmúlt 20 év alatt. Voltak páran akik még emlékeztek pár alapelvre az ausztriai iskolából, de mindenkit aki nem szélsőjobbos, beborít az Európára újabban rátelepedett "politikai korrektségnek" elnevezett önsorsrontó agymosás, ötvözve a jóléti állam euroszoc utópiájából átvett populista elemekkel. Sajnos ezzel párhuzamosan sikerült a jobbolalt leönteni a nemzeti giccsel, a Fidesz pedig a XXI. században újra felfedezte a bolsevizmust.

Hol van ma Magyarországon libertariánus erő? Maximum pár maradék "liberálisnak" álcázott ballib maradt, de valóban szabadelvű csoport sehol semmi. Ennyit a magyar politikai palettáról. Bármelyik nyugati hatalom gyarmataként jobban igazgatnának minket mint mi magunkat.

babarczyeszter 2011.10.23. 19:33:47

Feri, ez a poszt szégyenletes. Az Arénában is óvatoskodtál és körmönfontkodtál, próbáltad azt állítani, hogy az ellenzék szervezi az EMS-t, de az egy politikai elemzőhöz méltó szöveg volt. Itt aztán hirtelen egészen mást állítasz. Ráadásul arcpirító "majd hazamennek" jellegű legyintésként tudnám leginkább leírni e bloggeri gesztusod. Rendben, hasonlítsd az EMS-t a Kossuth tériekhez, ha szerinted ugyanaz a jelenség. Ehhez persze kéne némi demográfiai és iskolázottsági összehasonlítás, valamint az is, életkor és munkaerőpiaci helyzet tekintetében mennyiben egységes a társaság. Érdemes volna ezután kitérni arra is, hogy egy nagyobb megmozdulásra hány embert tudnak mozgósítani. Ugye nem számolnad a Kossuth tériekhez a Fidesz rendezvényt? Aztán érdemes volna eltűnődnöd -- már persze olyasvalakiként, aki az internetes civil szerveződésekről írta a disszertációját -- arról, milyen forgatókönyvei lehetnek az EMS jövőjének. Lehet, hogy rappel nem lehet választást nyerni, de ki állította itt, hogy azzal kell? Lehet, hogy a Kossuth térieknek se tetszett a rendszer, de ezen túl nem mondtak semmit. Az EMS az eddigi két nagy rendezvényen világosan megfogalmazta, hogy mi mellett áll: alkotmányosság, jogállam, szabad sajtó, a demokratikus intézmények védelme. Azt is világosan megfogalmazta, mi a baja a rendszerrel: a hatalommal való, utólag legalizált (!) visszaélés, a személyi kultusz kiépítése, a megfélemlítés politikája, a büntetőjog politikai célokra való használata (illetve nem használata), a teljes gátlástalanság. Azt is világosan megfogalmazta az EMS, hogy milyen lépéseket kell tennie a továbbiakban azoknak, akik ezt a rendszert nem kedvelik: 1. mivel nincs ellenzék, a civilekből kell szerveződnie egy eredendően civil ellenzéknek, amely a sajtó feladatait részben átveszi (feldobja a korrupciós ügyeket, a politikai megfélemlítést, stb), hírt ad minden alternatív szerveződésről, hogy ne harminc kis csoport kezdje el megváltani a világot. 2. politikailag össze kell csiszolódnia, és ennek a legjobb formája valóban az, ha egy ember -- "alternatív köztársasági elnök" -- képében megmutatják, mi lenne az ő választásuk Orbán (mert Schmitt röhej, hagyjuk) ellenében. Mivel a politika, mint te is jól tudod, perszonalizált, világos, hogy ez egy szétvert, demoralizálódott és részben tök hülye ellenzék számára is kihívás. Ha képesek ezeknek az embereknek olyan politikust mutatni, aki szimbolikusan megtestesíti az értékeiket, akkor szuper. Ha nem, akkor ugye nézzenek mélyen magukba, mert ezekkel az arcokkal legfeljebb tiltakozó szavazatokra számíthatnak.
Remélem elnézed egykori szerkesztődnek ezt a kritikát, és megtisztelsz azzal, hogy válaszolsz.

31/48 2011.10.23. 19:38:34

@Mercel: inkább mindenki hülye aki hülye. Szomorú igazság, de attól hogy valaki utálja a hülyéket még nem lesz okos és éleslátó. Hőbörögni mindenki tud; vagdalkozni, a markát tartani és lehülyézni a kormányt. Ezek mögött a mozgalmak mögött épp úgy nincs semmi program, mint '10-ben a Fidesz mögött.

Egy a cél: megszerezni a hatalmat, a pozíciókat, és visszatolni a hatalmat a kulturkampfban. Semmivel sem lenne jobb gazdasági helyzetben az ország, ha a Fidesz helyett most valami baloldali/"liberális" csoport lenne kormányon.

Mercel 2011.10.23. 19:48:00

@popocatepetl:

A hozzászólásodból kiindulva Nem értetted sem a kérdésfelvetés miértjét, sem a hogyanját.

Most mondjam, hogy sajnállak érte, vagy sajnálom a a "fajtád"?
Nem sajnállak, nem sajnálom.

Hülyének lenni alkotmányos alapjog mindaddig amíg másnak kárt nem okozol.
Szemmel láthatóan ezzel a joggal élsz is, én pedig nem kívánlak meggátolni ebben.:)

"Frigyes"

Mercel 2011.10.23. 20:03:46

@31/48:

Azt gondolom, hogy mindenképpen bajban lennénk, még akkor is ha történetesen nem tolvajok, dilettánsok, és arrogáns idióták lennének kétharmados többségben.
Az ellenzék pedig nem szélsőjobbos agyagedényekből, és a nemrég leváltott hasonlóképpen tolvaj dilettáns stb arcokból állna.

Akkor is bajban lennénk ha nem maffiózó lenne a belügyminiszterünk.

Sőt még akkor is bajban lennénk ha történetesen egy úgynevezett szakértő kormányunk lenne.

Csak akkor simán bajban lennénk, ahogy most Európa nagy része is, de látnánk a kiutat.
Megéri szívni ha látod az alagút végén a fényt.

Te látod az alagút végén a fényt?

"Frigyes"

hegyilány 2011.10.23. 20:08:53

A mozgalomról) egy gondolat"

Levert puccskísérlet 2006. őszén

Október 23-ához 2006-ban új jelentés kapcsolódott. A jelenlegi hatalom teljes propagandaerejével arra törekszik, hogy saját értelmezését tegye uralkodóvá. Ez az értelmezés már unalomig ismert. A valóság azonban a jelenlegi "hivatalos" verziónak éppen ellentéte."

www.stop.hu/articles/article.php?id=951712
...................

hm. Nem értem? most nem volt kukaborogatás, gyújtogatás.?
Esetleg lemaradtam valamiről?

hegyilány 2011.10.23. 20:13:00

Alagút végén a fényt".
Hát ez egy röhej. Nem az alagútban kell "mászkálni" és várni a fényt a csodát!!
Kivül/felül kell haladni az úton, dolgozni kell és jól, illetve kormányozni?
Ez ilyen egyszerű.
:)

31/48 2011.10.23. 21:20:37

@Mercel: valami fényt látok, de az szerintem a vonat.

Balt 2011.10.23. 22:11:14

@babarczyeszter: "Rendben, hasonlítsd az EMS-t a Kossuth tériekhez, ha szerinted ugyanaz a jelenség. Ehhez persze kéne némi demográfiai és iskolázottsági összehasonlítás"

Talán nem kellene ezzel az értelmiségi gőggel közelíteni a dologhoz: 1 db szavazat az 1 db szavazat a cigánysoron is meg a kenderdealertől is - ha ezzel újdonságot mondanék...

Mercel 2011.10.23. 22:22:21

@hegyilány:

"Kivül/felül kell haladni az úton, dolgozni kell és jól, illetve kormányozni?
Ez ilyen egyszerű."

Megleplek, ha azt mondom eleve erre céloztam?
Mindig félreértenek de, hogy pont te..:P

"Frigyes

Mercel 2011.10.23. 22:22:56

idézőjel másik fele "

babarczyeszter 2011.10.23. 22:46:52

@Balt: ez nem gőg; ez szakma. Egy politikai csoport összetétele mutatja, hogy a tágabb társadalomban potenciálisan mekkora és milyen támogató réteget tud megszólítani. Azért tréfálkozott itt Feri azzal, hogy Juhász Péter nem küldi Orbánt nyugdíjba. Ugyebár nem százezer Juhász Péter volt ott ma délután, hanem különböző korú és foglalkozású emberek. Egy közvélemény kutatást is úgy csinálnak, hogy igyekeznek véletlen mintát venni (vagyis minél jobban megközelíteni a népesség összetételét). A Kossuth tériek -- azon túl, hogy pár száz ember volt -- rendkívül homogén csoport. Az EMS nem az.

kumin 2011.10.23. 22:48:54

@babarczyeszter: Eszter! Nem csupán egykori, de első szerkesztőm voltál! Tőled egy komment akkor is öröm, ha ennyire kritikus. Újraolvastam az egész posztot a kedvedért, megpróbáltam a Te szemeddel nézni, hogy mi verte ki ennyire a biztosítékot. Demográfiai mutatók? Iskolázottsággal, vagoni helyzettel, vagy ilyesmivel kéne súlyozni egy politikai mozgalomban résztvevők követelésének értékét? Értem én, hogy minőségi különbségről beszélsz, de ez a minőségi különbség fontos lehet egy színpadon, egy katedrán, de egy demokráciában, ha kicsit is komolyan vesszük, szerintem nem csak a szavazatok, de a követelések is per koponya ugyanannyit kéne, hogy érjenek. Szerinted többet ér 50 ezer belvárosi, kvalifikált értelmiségi tüntetése, mint ugyanennyi szabolcsi, munkanélküli romáé? Szerintem nem sokba kerülne bebizonyítani, hogy az utóbbi a maga drámaiságával sokkal ütősebb. Amúgy teljesen jó, hogy ezt írtad, mert ezzel nekem is segítesz jobban megvilágítani az érvelésem lényegét. Nincs egyenlőségjel a két tüntető, mozgalmárkodó társaság között, hogy is lehetne? Én, a kritikáddal ellentétben ebben a szövegben is politikai elemzőként próbáltam viselkedni. Mint ilyet, engem nem a demonstrálók egyenkénti emberi minősége érdekel, hanem az, hogy amit közösen összeraknak, az mennyit tud befolyásolni a politika menetén. Az érdekel, hogy a politikai térben, versenyben, ahol attól leszel szereplő valaki, hogy egyértelmű téteket helyezel el – indul választáson, támogat valakit, aki indul, olyanokat mond, ami jó annak, aki indul, stb. – jelentkezik-e bármiféle új, releváns teljesítmény. Ebben a tekintetben én továbbra sem vagyok meggyőzve, továbbra is a legfőbb célnak a bent dúló kusza düh kifejezését érzem, amelyet csak kicsit árnyal a most megismert egyik konkrét pont (és légy elnéző, én erről még tegnap este nem tudhattam), szóval, hogy lesz alternatív köztársasági elnök. Miközben értem ebben az akcionalista blikkfangot, megint csak nem látom, hogy a politika számára releváns eszköztárban ezt az ötletet hol is érdemes elhelyezni. A perszonalizáció még önmagában kevés. Amúgy ha valaki jól csinálja, lehet valamilyen, a versenyre tényleges is ható következménye. Gondolkoztam is, hogy ki lehetne, eddig nem volt semmi ötletem, de most beugrott valami: Neked nem lenne kedved?

babarczyeszter 2011.10.23. 22:58:58

@kumin: szia, nagyon megtisztelsz, hogy válaszolsz. A kifogásom elsősorban az, hogy a Kossuth tériek egy jól körülhatárolható homogén csoport, néhány száz ember, és belőlük nincs is több az országban: ők ennyien vannak és kész. Az EMS viszont heterogén -- ha jobban ismernéd, tudnád, hogy egyáltalán nem budapesti értelmiségiek csinálmánya. Juhász Peti persze budapesti értelmiségi, de azok zöme, akik támogatják ezeket a megmozdulásokat, a legkülönfélébb helyekről jön: vállalkozó, kistisztviselő, nyugdíjas, diák, kiábrándult baloldali szavazó, kiábrándult Fidesz-szavazó. Az alternatív köztársasági elnök választási folyamat -- az én értelmezésemben -- arról szól, hogy ennek a nagyon sokféle embernek, akiket egyelőre az köt össze, hogy rosszul bírják a jelenlegi kormány arroganciáját, ki lehet az, aki szimbolikusan megjeleníti az egységüket. Ez egy hosszú és kemény folyamat lesz, hiszem az EMS-ben egyáltalán nem ugyanaz fáj ugyanazoknak. Rengeteg dolog derül ki ennek folyamán: hogy az ellenzéki pártok (akiket egyébként a fenébe küldtek ma a színpadról) mennyire nyomulnak rá, hogy sikerül-e néhány koherens és politikailag értelmezhető állítás mellé letenniük a voksukat a szimpatizálóknak, hogy létre tud-e jönni egy minimális és mindenki által elfogadott, vallott értékközösség. Magyar szólva: a Kossuth tér korrekt ellentéte az OWS. Az EMS nem OWS.

popocatepetl 2011.10.23. 23:03:13

@Mercel: "Mindig félreértenek de, hogy pont te..:P"

A legbutább kommentelő liba. Sokszor rúgott már bele az elvbarátaiba egyszerűen azért, mert nem értette meg amit írtak.

babarczyeszter 2011.10.23. 23:19:56

www.szigetiadam.hu/2011-oktober-23-szabad-sajto-utja-nem-tetszik-a-rendszer-civil-tuntetes-civil-protest/#more-618

Itt lehet megtekinteni a demonstrálókat, egy bizonyos ponton elhelyezett kamera 3d körpanorámáján

hegyilány 2011.10.23. 23:41:22

@Mercel:
Nem értettelek félre. Én csak kiragadtam egy mondatot, és írtam egy rövidke kommentet.
Elnézést! De én nem válasznak szántam.
:)

hegyilány 2011.10.23. 23:50:46

@popocatepetl:
Elnézést! Nincs abból semmi probléma, hogy legbutább kommentelőnek nevezel.
Ezt a minősitést itt kénytelen vagyok elviselni, de az a jó, és szerencse, hogy a valódi életemben más rólam a vélemény.
Nem árulok el titkot, hogy inkább felnéznek rám- mint le.
Az a baj, hogy a blogokon, posztokon némelyeknél nem túl nagy a visszafogottság, az elegancia.
Amikor nekem trágár" stilusban ir valaki kénytelen vagyok rá úgy válaszolni.
Hidd el nekem az sokkal nehezebb, mert a valódi világom nekem nem ilyen.

Tudom egyébként, hogy nemkivánatos" itt a személyem, mint kommentelő, de ha megérik bennem el fogok menni olyan csendben, ahogyan jöttem.

Hacsak a Kumin Ferenc nem irja ide ki hamarabb, hogy jobb lesz ha megyek. Azt is meg fogom érteni. Nem lesz belőle semmi probléma.

Tudom, hogy ez blogvilág, de azért itt is lennének határok.

köszönöm

hegyilány 2011.10.23. 23:56:53

@popocatepetl:
Elnézést! Ha már elkezdtem még annyit.)

Egyébként nem tudtam még egyetlen olyan kommentet sem irni, hogy ne kapjak rá "dörgedelmes " választ.
Nem csak itt, máshol sem. Te olyan dolgokat irsz nekem ami nem tűr még nyomdafestéket sem.
Azt sem tudod ki vagyok, én sem tudom hogy te ki vagy.
De annyit azért csak tudhatunk egymásról, hogy a nick nevek mögött emberek lennénk valahol.

nem kérek reakciót választ . köszönöm.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.10.24. 00:46:30

Felnéznek rá, apuka lóvéja miatt legfeljebb.
Könyörgöm, el ne üldözzétek! Ennyire ostoba marhát nem tudnék nélkülözni, kell a cirkusz a népnek. :)
A finom stílusáról csak ennyit:
"hegyilány 2011.10.23. 12:51:43
@Azúrkék égbolt:
Téged kérdezett valaki, Te vadparaszt???"

Mindezt úgy, hogy a kutya nem szólt szegény libához!!
LOL

Doberdo 2011.10.24. 11:41:51

Lehet vitatkozni azon,hogy ki a nagyobb kocsmatöltelék? Ezt a vitát Orbán maga döntötte el : kokikkal és sallerokkal fenyegetni bárkit az maga a tömény kocsmaszag. Innentől fogva a Kumin Úr mondandójának tartalma erősen kétes....

Egyed Ildikó 2011.10.24. 20:47:10

"A hirtelen fellángolt düh hozta őket össze 2006 őszén."

Ha,ha.

xsasha 2011.10.24. 22:43:52

@babarczyeszter:
Kedves Eszter!
Elfogott kicsit a nosztalgia, mert először a Korridoron kezdtem el fórumozni... Ismerős? :-)))

Egyébként nekem erről az a véleményem, hogy az egy elég kényelmes pozíció, és elég egyszerű üzenet, hogy nem tetszik a rendszer. Ugyanaz a probléma, mint az alagút mászó tűzoltó kollégákkal - látványos, meg az ellenség már ismert, de nem túl sok előremutató elem van benne. Nagyon messze áll a Milla még csak a valós problémák felvetésétől is. Nem hogy valami alternatíva közvetítésétől. Persze gondolom hogy nagyon lelkesítő lehet belülről egy ilyen társaságban szidni a rendszert, de kicsit kevésnek érzem. A technikai elemek, a látványelemek egész jók - a tartalmi elemek éppen ezért elég soványaknak látszanak ezek mellett. A youtube-on is megtalálható kampányvideók profik, de a tartalmuk nagyon üresen kong - én még emlékszem, amikor mi tartalmi kérdésekről vitatkoztunk 2000-ben... Nagyon kíváncsi voltam pl. Mérő László mit üzen, de pont, mivel egy ilyen markáns személyről volt szó, nagyon keveset kaptam tőle. Ez a fajta médiatörvény kritika, amit megfogalmazott, annyira tartalom és érv nélküli volt, hogy szinte bosszantott az Észjárások és a Mindenki másképp egyforma alkotójától.

Az államfőválasztás is egy remek színes lufi. Hangzatos, és látványossá is lehet tenni, de pont olyan üres, mint minden, amit ma a médiából össze lehet gyűjteni. Annyira elment ez a történet is a hatásvadászat irányába, hogy pont olyan, mint egy tökéletes marketingkampány, amit mindenki megtapsol, de senki nem vásárol miatta.

Még nem késő, kedves Eszter. Ha valaki belülről átirányítani a gondolkodók energiáit a tartalmi elemek felé, akkor még lehet ebből valami hasznos. Mert egyébként csak egy ellobbanó árnyék lesz a DKP médiatáncában.

babarczyeszter 2011.10.24. 23:42:55

kedves xsasha,

nem érdemes szerintem összekeverni a mozgósító-tiltakozó akciókat egy politikai program ismertetésével. A Milla (ezért kapnék a fejemre, mert EMS-nek kell hívni) nem politikai párt. A 4k! most alakul politikai párttá -- nekik kell hogy legyen programjuk. Mindamellett azt sem állítanám, hogy a Milla eddigi akciói semmit nem értek el. Nyilván elfogult vagyok, de az a tény, hogy sok tízezer embert a semmiből, semmiféle erőforrással, pénzzel, támogatóval, alapvető kérdésekben -- legyen a közmédia pártatlan, ne irkáljanak bele az alkotmányba mindenféle hülyeséget, ami nem oda való, ne csináljanak olyan törvényeket, amelyek finoman szólva is személyre szabottak -- képes volt elérni a tudatküszöböt, és jelentős külföldi érdeklődést kapott, amit aztán a kormány visszakapott, egyebek mellett Hillary Clintontól és Angela Merkeltől.

Gyurcsány már február óta próbálja lenyúlni a Millát, és nem sikerült neki. Miért sikerülne most? Persze, választási koalícióra szükség lesz, ha egyszer valami összeáll az ellenzéki oldalon, de egyelőre a Milla csatorna, amelyen keresztül a kisebb mozgolódó csoportok össze tudnak fogni. Megjegyzem, mikor vitt ki Gyurcsány negyvenezer embert az utcára? Soha.

A köztársasági elnök választás szerintem ennek a csatornázásnak nagyon is bölcs és ügyes módja.

Ja, én nem vagyok a Millában döntéshozó vagy különösebben fontos szereplő, csak az első két hónapban volt jelentős szerepem. Tehát amit írok, azt személyes véleményként fogalmazom meg.

maskep 2011.10.25. 09:13:00

@babarczyeszter: Kedves Babarczy Eszter!

Írod: "Lehet, hogy a Kossuth térieknek se tetszett a rendszer, de ezen túl nem mondtak semmit."

Korábban már leírtam itt, bár csak mellékesen, de most szeretném hangsúlyozni: A Kossuth téri tüntetés nem rendszer-kritikus, hanem Gyurcsány-kritikus megmozdulás volt. (Zárójelben: Érzésem szerint az első napokban nem is Gyurcsány & "hazugságai" ellen szólt, hanem kézzelfogható "vérlázító" érvet kaptak az MSZP kormányzásának legvérmesebb ellenzői a kezükbe.) Rendszer-kritikává, rendszer-tagadássá a TV Székház ostromával kezdett válni, amiatt, hogy a felhívásukat a királyi tévé nem volt hajlandó azonnyomban beolvasni. Másrészt (aláhúznám: A Fidesz, Orbán Viktor személyes közreműködésével) akkor vált (parlamentáris) rendszer-tagadássá, mikor nem sikerült külső, utcai nyomással megváltoztatni a parlamenti erőviszonyokat, vagyis a 72 órás utcai ultimátum hatására sem mondott le a Gyurcsány- (vagy inkább az MSZP-) kormány.

megértem, hogy Kuminnal a lényeges pontokon próbálsz vitatkozni, és a lényegtelenebb kitételeit inkább elfogadod. Én viszont ezt lényeges elemnek tartom, a demográfiai, iskolázottsági, elvi-politikai stb. különbségek mellett is!
---
Nem illene megemlítenem itt Szijjártót mert hát őt azért fizetik, hogy gügyögjön. De ez már annyira gügye megszólalás, hogy kinevetni sem érdemes...

index.hu/belfold/2011/10/24/szijjarto_nekunk_sem_tetszik_a_rendszer/

maskep fogalmazva: A hatalom nem tud mit mondani erről a mozgalomról, nem tud hozzá(nk9 szólni!

maskep 2011.10.25. 09:21:48

@maskep: Annakidején ezt a Szijjártó-poént a Kétfarkú Kutya Párt már lelőtte tavaly:

"- Hogyha mondjuk mégis beletörne a bicskátok egy-egy reformba, és emiatt tüntetések kezdődnének a fővárosban, mi lenne a politika?
- Hát csatlakoznánk a tüntetőkhöz!"

hvg.hu/itthon/20100819_ketfarku_kutya

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása