A provokáció diadala

2011.09.15. 10:48 kumin

Megfogadtam, hogy nem foglalkozom Kertész Ákos amerikai Népszavában megjelent nyílt levelével – a nyílt levelekről általában is elmondtam már lesújtó véleményem. A legfőbb okom erre az volt, hogy a közélet ezen a szinten, pontosabban egy bizonyos szint alatt nem érdekel. Az is motivál persze, hogy nem szeretném, ha ezek a hölgyek-urak, lányok-fiúk rajtam keresztül érjék el céljaikat. A magára hagyott provokátor ugyanis hatástalan. A sikeres provokációhoz mindig kell egy naiv befogadó, aki reagál, aki „provokálva van”. Mint most a magyar mérsékelt jobb, amelyik bekapta a horgot.

(forrás)


Egy ideális világban az amerikai Népszavát és a kuruc.infot egy komfortos dobozba össze lehetne zárni, és az idők végezetéig írhatnák egymásnak zaftos tárcáikat. A muníció biztosan kitartana, a dobozon kívüli rész meg biztosan jobban járna nélkülük. A világ persze nem ideális, de ahogy a rossz tévéműsorról el lehet kapcsolni egyetlen jól irányzott gombnyomással a távirányítón, ugyanilyen egyszerű nem kell megkattintani ezeket a pálpusztai szagú internetes tartalmakat.


Persze, értem én, hogy az idétlen nick mögül, arc nélkül uszító kuruc.info szerzőkön már ugyan megtanultunk túllépni, és ehhez képest egy kétségtelenül jól beazonosítható, ismert ember, állami és egyéb elismerésekkel alaposan kidekorált szerző minőségi különbségnek látszik. Szerintem azonban a provokátor elsősorban provokátor, csak ennek határozott rögzítése után érdemes – ha egyáltalán érdemes – azzal foglalkozni, hogy ki ő, mi ő.


Papírforma szerint Kertész Ákos írására kuruc.info-n kellett volna kiőrjöngenie magát valamelyik nagytudásának, és ezzel a szokásos kör lezárható lett volna. A magyar mérsékelt jobb azonban úgy gondolta, hogy kormány- és fővárosi szinten is foglalkozni kell a kérdéssel a szerző személye, annak korábbi elismerései miatt. Ez szerintem komoly hiba volt a részükről. A provokáció ugyanis így kilépett saját szokásos kis dühöngőjéből, és sokkal eredményesebb lett, mint az várható lett volna.


Figyeljék meg a történet további alakulását! Ma még a baloldali felületeken is beszélnek arról, hogy esetleg valami nem volt helyes Kertész Ákos ominózus szövegeiben, de ahogy az események haladnak tovább, ahogy a díjaktól és címektől megfosztás ügyei elkezdenek beindulni, a kiinduló probléma el fog halványulni, és egyre inkább arról lesz szó, hogy a magyar kormányoldal erőszakkal meghurcol egy tisztességben megőszült másként gondolkozót. (lásd a fenti képet a magyarországi Népszavából)


Szerintem a jobboldal nálunk néha elfelejteni látszik: a térfelükön állni nemcsak egyfajta gyakorlati működési módot, de stílust is jelent. Ez a stílus pedig szokatlan helyzetekben is a megfelelő válaszok megadására késztet, vagy kéne, hogy késztessen. Ha valaki egy hatalmasat okád a járdára, akkor nem az a stílusos válasz, hogy fölé hajolva elkezdjük tanulmányozni, hogy mit ehetett ebédre, hanem az, hogy nagy ívben kikerüljük a produktumot.
 

363 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr773229046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.09.15. 11:04:48

Nem szorosan kapcsolódik az íráshoz, de meglehetősen érdekes freudi elírás volt, hogy az egyik portál hírolvasójában ez jelent meg: "Elvennék Kertész Imre Kossuth-díját".

spontan · http://erdekessegek.info 2011.09.15. 11:36:55

A politikai haszon mindig az első. Az adott oldali pártsajtó mindig olyan ügyeket kap fel, amiből a legtöbb hasznot lehet kisajtolni. Minden egyéb szempont másodlagos.

dögölj meg 2011.09.15. 11:37:43

Költői a kérdés,nem várok rá választ.
Ha Csurka István írja mindezt,de a "magyar" helyett mindenhol "zsidó"-t ír,mi lenne az urak véleménye?
Vagy él a kettős mérce és az már nem az írói munkásság része,nem a vélemény szabadsága?Az már jogilag szankcionálható bűncselekmény?
Gondolkodhatnátok,azt még szabad!

olduser 2011.09.15. 11:37:54

@xenuka: nem Amerikából írta. Neked pedig helyesen úgy kellett volna írnod, hogy: "....és mi magyarok ÚJRA nem állunk a zsidók mellé megvédeni őket" Mert erről van itt kérem szó. Nem csak a németek a tettesek, hanem mi magyarok is. Tessék már megérteni.

preddy 2011.09.15. 11:40:05

Hát igen, xenuka, a genetikusan birka jelző kifejezőbb lett volna...

room_101 2011.09.15. 11:43:28

Látom, azért mégiscsak többen kíváncsiak, igaz-e az örökbecsű állítás, miszerint minden hányásban van répa.

MACISAJT 2011.09.15. 11:43:52

Szerintem meg nincs igaza a szerzőnek.
Épp a zsidóktól láthatná: minden sértést, támadást igyekeznek megtorolni, megbosszulni...
(jelzem, most éppen Obama megbuktatására készülnek, mert elterjedt róla, mint anno Carterről hogy "elárulta Izraelt".)

A Kertész elleni "magyar mérsékelt jobb" amely " azonban úgy gondolta, hogy kormány- és fővárosi szinten is foglalkozni kell a kérdéssel a szerző személye, annak korábbi elismerései miatt"
szvsz jól tette hogy úgy gondolta.

Ki kell ugyanis Magyarország többségének véleményét fejezniük, miszerint Kossuth-díjat és díszpolgárságot ki kell érdemelni, utána sem lehet azokhoz méltatlanná válni...
A magyargyűlölet nyilvános felböffenésével pedig Kertész méltatlanná vált eme közösségi elismerésekre.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.15. 11:44:23

Költői kérdés, de melyik is az a magyar mérsékelt jobboldal???

Nils. H 2011.09.15. 11:45:06

Kertész a genetikázást visszavonta, elnézést kért érte. Ez azért nem mindegy, ne felejtsük el.

Müller őrmester 2011.09.15. 11:45:25

Ez szórakoztató. Meglehet, hogy bekapta a horgot a jobboldal, de megsértett mindenkit, aki momentán magyar és nem valami egyéb izé. Nem csak a jobboldaliakba rúgott bele. Persze, mindent meg lehet magyarázni.
Akkor egyezzünk meg abban, hogy a fajelmélet igaz! Az már csak nézőpont kérdése, hogy kiét fogadjuk el. Nekem, az Adolfé sem tetszik, mert sértő.

Arra gondoltam például, hogy a patkányokat mindenki utálja.Fertőznek, felzabálják a termést, undorító az életmódjuk, de inteligens állatok. Hogyan értékeljük akkor őket?

Na ja. És arra is gondolok, hogy az én nevemben senki se kérjen bocsánatot. Zokon venném.

Az meg büszkeséggel tölt el, hogy mi vagyunk felelősek a II. világháborúért.

Diocles 2011.09.15. 11:47:02

Általában egyet szoktam érteni Önnel, Kumin úr, de most nagyon nem, sőt, megdöbbent, h politológusként lebecsüli ezt a Kertész-gumicsontot.

Látni kellene szerintem, h ez a Kertész-gumicsont most, takarékoskodás, átalakítás, megszorítások közepette úgy jött a Fidesznek, mint egy falat kenyér, és minél több szó esik róla, annál kedvezőbb számukra.

Ráadásul a Jobbik vitorlájából is kifoghatják a szelet egy olyan ügyben (ha a Fidesz az Ön javaslatát követné, akkor fordítva történne, a Jobbik vinné el a Fidesz jobboldalát), amely felvállalható, sőt az lesz majd rendkívül kínos és vállalhatlan, ahogyan az MSZP kénytelen lesz kiállni Kertész mellett.

corny 2011.09.15. 11:47:38

Egyre kisebbnek látszik az a mérsékelt jobb. A fideszt, gondolom, annak tartja a szerző, pedig úgy egészében sajnos nem az. Ez csak egy vágyálom, vagy olyan politológusi pozicionálás, de elég elolvasni xenukát a hozzászólók közül. A fidesz maga tolta, tolja jobbra, szélsőjobbra a szavazóit, és sokan követik, sokkal több most a szélsőjobber, mint 10 éve. Mérsékelt jobboldal, kikre és milyen kormányzati döntésekre tetszik gondolni? Giró-Szász is beállt magyarázni a mérsékelt bizonyítványt, lehet, hogy a szerzőnek is összejön még valami. Szánalmasak vagytok, csak ijesztőek is egyben, ezért nem tudok nevetni rajtatok, ti mérsékeltek.

bellissima 2011.09.15. 11:50:15

A dolog nem olyan egyszerű, ugyanis a Kossuth-díj nem kevés juttatással jár, a magukat magyar embereknek vallók pénzéből. Mondta is Kertész, h. neki a díszpolgári címből "semmi haszna" nincsen, mivel azzal nem jár további apanázs. Pofátlan barom, mind a többi, magyarságát nyilvánosan és célzatosan megtagadó: Heller, Kertész Imre, Schiff András stb: ezektől az állampolgárságot is vissza kellene venni, annyi kárt okoznak az országnak. Ne legyen "hasznuk" most már abból se, h. rájuk tukmáljuk a magyar jelzőt, amit aláznak.

Diocles 2011.09.15. 11:51:40

"Ez a stílus pedig szokatlan helyzetekben is a megfelelő válaszok megadására késztet, vagy kéne, hogy késztessen. Ha valaki egy hatalmasat okád a járdára, akkor nem az a stílusos válasz, hogy fölé hajolva elkezdjük tanulmányozni, hogy mit ehetett ebédre, hanem az, hogy nagy ívben kikerüljük a produktumot."

Igen, magánemberként ez a helyes válasz, de a politikusoknak éppen ellenkező a feladata, minél hangosabban fel kell hívniük a publikum figyelmét, h "ezek" odahánytak az utcakőre.

Akinek ehhez nincs gyomra, vagy hangereje, az ne menjen politikusnak.

dögölj meg 2011.09.15. 11:57:13

@Nils. H: Az összes többi tehát marad.Zabáljuk a moslékot és egyedüli felelősei vagyunk mindennek !

kumin 2011.09.15. 11:58:32

@bellissima: gondolkoztam, hogy az ilyen, meg ehhez hasonlókat kimoderálom, de inkább mégsem (egy nettó uszítót töröltem csak az elején). Ezek a szövegek ugyanis szépen megmutatják, hogy az amerikai Népszava meg a többiek milyen eredményes munkát végeznek. Kereslet szüli a kínálatot. Sajnálom, hogy semmit nem sikerült megérteni a posztomból.

Kivlov 2011.09.15. 11:59:41

az ilyen kertész féle tetvektől az állampolgárságot is meg kéne vonni, ha lehet olyat...

Guszti bá 2011.09.15. 12:04:37

@olduser: bocs, de én magyarnak vallom magam, mégsem érzem tettesnek magam, arról nem beszélve, hogy miért is kéne nekem bárki mellé is állni, ha újra, ha nem.

tarackos 2011.09.15. 12:04:59

Nagyjából egyetértek az írással, Kertész sztem is provokálni akart.

"Szerintem a jobboldal nálunk néha elfelejteni látszik: a térfelükön állni nemcsak egyfajta gyakorlati működési módot, de stílust is jelent."

Nem jelent ez semmiféle stílust. A jobboldali ideológia egy zavaros katyvasz, tele védhetetlen ellentmondással. Így nem lehet mellette érvelni, Giró sem fog tudni. Két viselkedés elfogadható: kussolás vagy nyalás. Ritka fehér hollóként feltűnik az eufemizmussal előadott kritika. "Lehetett volna jobban is csinálni" ahelyett, hogy nyíltan kimondanák, teljesen gáz ami megy.

Talán megörült a jobb, hogy végre nem kell kussolnia vagy nyalnia a kormány miatt, hanem végre őszintén kritizálhat?

Ferenc, mikor olvashatunk Tőled vmit OV válaszáról a wikileakses hírre? A teljes jobbos sajtó elhallgatja, bár ma a mandiner legalább feltett néhány ballib cikket ami ezzel foglalkozik. Azért vhol végtelenül szánalmas ez, nem gondolod?

MACISAJT 2011.09.15. 12:08:08

@kumin: ("Sajnálom, hogy semmit nem sikerült megérteni a posztomból. ")

Te meg úgy látni, nem sokat értesz a kommentárokból..

No sebaj.Idézném neked a 89 éves újságírónő, Helen Thomas esetét a Fehér Házzal:

index.hu/kulfold/2010/06/07/visszavonult_a_zsidokat_pokolba_kuldo_helen_thomas/

is 2011.09.15. 12:08:57

en mar az elejetol kezdve ezt mondom: Kertesz Akosnak megvan a maga elettortenete, amihez hasonlo egyikunknek sem. nagyon specialis, es nagyon szelsoseges. detto ugyanez Wittner Maria a maga 1956-val. es meg lehetne ilyen neveket hozni. ezeknek az embereknek ez a sajat sorsuk ad egy flepnit, mondjanak, ami jol esik nekik. mi meg menjunk a magunk utjara, illetve a tortenelem, meg a kulturatortenet majd elhelyezi oket. mert Ady meg Jozsef Attila, meg Moricz, meg Mikszath pont ugyanezeket leirta, aztan megiscsak elismerjuk oket nem akarkiknek.

az termeszetesen iszonyatos pokhendiseg, es a szokasos bekepzeltseg, hogy ennek barmi koze lenne jobb vagy baloldalhoz. ez a FIDESZ sajat mitosza, ismet eloadva, hogy ok felsobbrenduek, nekik stilusuk van, meg ok a nemtudom micsoda klasszisok. es abban a nagy stilusban a kisujjadat is eltartod, meg kicsit még raccsolsz is, ugye? meg-mo-so-lyog-ta-to ... lenne, ha nem ez a bekepzelt pokhendiseg lenne kormanyon.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.15. 12:16:44

Egészen pontosan így van, túl van ez reagálva. De azért pénzt ne adjunk neki ezért, ha szabad kérnem :)

Unbiased 2011.09.15. 12:17:41

Akár provokáció, akár nem, Kertész minősíthetetlen írására megfelelő válasznak tartom a kitüntetések visszavonására irányuló kezdeményezést. Mondom ezt úgy, hogy sem jobb, sem bal oldalinak nem tartom magam.

IGAZ MAGYAR 2011.09.15. 12:18:39

No elkezdődött???? "Kertész Ákos nem vonta vissza sokat bírált kijelentését, ami azt mutatja, hogy mindazt nagyon is komolyan gondolja – állítja Futó Barnabás ügyvéd. Aki pedig a magyar nemzet ellen gyűlöletre uszít, három évig terjedő börtönre ítélhető."

Tegnap Gyurcsány ! Ma Kertész Ákos??? .... holnap???

Kumin Te kit küldenél börtönbe?? Ady-t? József Attilát? netán Dörentei Kornélt (a takonygerincű magyarokért)? .... vagy csak a szomszédod mert a lakásából szebb a panoráma s kitudja mi lesz a jutalom? S a többiek? A szomszéd kertje mindig zöldebb s ha meg lehet szerezni Miért ne??? Amúgy is nekem kijár , megjár én Igaz Magyar vagyok meg keresztény no meg igazolhatóan a Fideszre szavaztam, vagy majd igazolom!!! No Ferenc???

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2011.09.15. 12:18:56

Miután elolvastam az ominózus írást és a kommenteket is az "amerikai-népszava" portálon,engem is "elöntött az indulat" és jámbor-békés ember mivoltom ellenére is szétvágtam volna a fejét az írónak is meg a kommentelők nagyrészének is--csak,hogy szokják,meg,hogy legyen mire "ajvékolni".Mi a francara hívják ezek magyarnak magukat?
Sohasem voltam szélsőséges,de az utóbbi időben egyre jobban értem és átérzem a zsidó ellenességet-ezzel ezt érik el,tehát veszélyesebb mint a "náci" propaganda(már saját magukra nézve).
Ezért szerintem is igenis el kell venni ettől az embertől minden állami elismerést,mert nem,hogy arra,de tényleg még az állampolgárságra sem méltó az aki ilyen zsigeri gyűlölettel viseltetik a Magyarsággal szemben.

v. jókormányzósember 2011.09.15. 12:19:15

Ferökém, Ides Gyermeköm!

Hát- mán te is elemezel, mint nemmaghiar gabore?*

Hát- sólyom szárnyán nem vót könnyebb? Ottan jobban megvéttek tíged, nöm? (Bár, a taplóság ottan is sok vót, nem? Mendég elcsodálkozom azon es, hogy néköd valami végzeccséged is van- ha nem tönnéd ki- legalább aszt az egyetömet nem szivatnád ezzel... Nnna...)

Szóval- Ferenc Gyerök! A Népszava - demokrata napilap (a még nevében sem magyar(!)- ld. "info") villanyoldal- meg olyan, amit Németországban a '30-as évekkel hoznak egy lapon. Hej, heil...

Ezek után- aki ezt a kettőt rakja egymás mellé- magáról állít ki bizonyítványt(ami megint rossz fényt vet azon intézményekre(?) melyek a hasonlóknak "diplomát"- adnak :-))) Ej, beh' kár! :-)))

Elmehetnél, gyermeköm, szegény litkai gerő helyett- tréfamesternek- (ő sem találja a dolgot- pl. pali bácsi vesszejét- még nem vette szájra /mármint- javítóvesszejét- szép, míves magyarnyelvű(?) írásai(??) s beszédje kapcsán! (Bár nem tudom, szegény litkai mit csinálna akkor? Elmehetne pl. Borsodba- s akkor már csak a kényszermunka kapcsán 999.999 helyet kellene betölteni.)

De- vissza hozzád, ides gyermeköm- amíg itthon anyáz mindenkit egy két magyar(?) szennylap- addig egy szót se' szóltok, ides gyermekeim ("mérsékelt jobb" helyett én a konzervatívot használnám- kivételesen ez jobban fejez ki mindent- márcsak a konzerv-vel való hasonlósága nyomán. Sajnos - avasnak, avíttasnak is mondhatnánk- de ezt meg '90-ben rontották el. :-(((( ).

Szóval- Gyermeköm-megin' csak mellélőttél. Megfizetnek téged ezért, vagy ide csak... (Ugye, ismered a kis tréfát, amikor a vadász már harmadjára hiába akarná puskavégre fogni a medvét???)

NNo- szúval, ides gyermeköim! Egyszer mán beszélhetnétöka línyegről- pl. arról- hogy a mi nagy és bölcs vezérünk - azokat támogatja éppen (az államadósság(!) hoppá! növelésével- akik amúgy is jobb helyzetben vannak- svájcifrank- ügyileg-

no, meg arról, hogy a sok frankos (franco-s?) ügyfél meg járai zsiga ügyeskedése miatt (magas(!) Huf kamat- mesterségesen alacsonyan CHF/€ árfolyam) révén állt elő! Aki egyébként adómentesen(!) élvezte ki végkielégítését... Nekem lenne ötletem arra, ki is elégítse őt ki végleg... (Bár kétségtelen, nehéz ez, mert neki is inkább nyalnak egyesek- ld. csak- ezzen oldal íróit! )

NNa- adjon az Isten...

...több józan észt!

UI: Feri Gyermeköm! ASztat hogyan magyarázod, ho' vannak ollyan magyarosch emberök, mint pl. staudt, vagy pl. olyanok, akik ostoba, lomha fekete dögökre(suv) "anchi-profi-rally" (kb.) felirat mellé ragasztgatják a vonalkódos(!) birkafejes (!) (bighungary) matricákat? Ottan, ugyi, nincs gond?

*Gabriel Turkey

1 db Magyarország 2011.09.15. 12:19:17

@Nils. H: tévedés, nem kért elnézést, sértett hangon még picsogott egy sort miszerint "helyesen ilyen mondat nincs".

egerészölyv 2011.09.15. 12:20:25

Én sem értek egyet Kumin úr cikkének hangvételével. A fórumvilág legeslegalja játssza el rendszeresen azt, amit röviden leírok egy részlettel:

A: ha Gyurcsány bűnös, álljon bíróság elé!
B: nem veszed észre, hogy koncepciós per van kialakulóban?
C: hagyd ezt a nácit, B, nem látod, hogy undorítóan provokál? Ideokádja, amit a főnökei diktálnak közepes pénzért, se családja, se barátai... A hányást nem elemezni kell, hanem kikerülni.

Ezt követően B és C hosszas csevejben trollozza-nácizza-fasisztázza-orbánistázza A-t.

Szerintem ne minősítgessük senki véleményét. Vagy elemezzük, vagy kussoljunk róla.

egerészölyv 2011.09.15. 12:22:45

@Nils. H: akkor most helyes volt genetikázni (Bartus, hozzászólói, magyar mocsárbaloldal) vagy nem (Mester Ákos, Tamás Gáspár Miklós, Bayer Zsolt)?

kov_vacs 2011.09.15. 12:24:08

Kedves Kumin!

Szerintem két dologban téved. Az első: nem igazán létezik valódi, mérsékelt jobboldal. A másik, ami szorosan összefügg az elsővel: hogy lenne stílus a jobboldalon. Nincs. Nem látszik, hogy volna.
Elmondom, hol láttam én valódi, mérsékelt jobboldalt és stílust. A köztársasági elnöki palotában, még az előző elnök idejében. Végig, az öt év folyamán, folyamatosan. (Nem utólag módosítottam a véleményemet.) Nem mindig értettem egyet, sok dolgot vitattam, nem minden tetszett. De a mérsékeltség és a stílus megvolt.

Ez a kettő azonban nincs jelen a mostani úgynevezett jobboldali politikában. Sóvárgok egy valódi jobboldali, mérsékelt, stílusos párt után, azonnal kiabáljon, ha lát egy ilyen erőt, mert arra akarok szavazni.

1 db Magyarország 2011.09.15. 12:24:22

@is: válasszuk szét hogy mit alkotott, tett az illető, amiért becsülni-tisztelni lehet ill. ha valamilyen megnyilatkozásával felrúgta a szaros vödröt. Attól hogy valaki elismert, sikeres ember, alkotott valamit még nem jogosult arra hogy népcsoportokat faji alapon elítéljen. Ez nem hogy nem PC, hanem kimondottan szélsőséges, náci ideológia.

egerészölyv 2011.09.15. 12:24:41

@v. jókormányzósember: "Megfizetnek téged ezért" - ettől váltál végtelenül alantassá.

corny 2011.09.15. 12:26:01

Akkor radikalizálódom:
mérsékeltek, az asztalra szartok (pl. médiatörvény, magánynyugdíj, alkotmány formájában), majd decens, polgári politikusoknak és támogatóiknak szeretnétek látszani. Nem fog menni, csak egymás szemében lehettek azok, egy darabig. Inkább olyan mackónadrágos kollégisták vagytok, akik megmutatják a valódi énjüket, hiába jártatok egyetemre, faragatlan bunkók vagytok, az egyetemen se szedtetek fel sokat, csak annyit, ami ehhez a pusztításhoz elég, amit műveltek. xenuka a ti gyereketek is, és azért mernek egyre bátrabbak lenni, mert ti egyáltalán nem vagytok mérsékeltek.

O. Kán 2011.09.15. 12:26:05

Igaza is van a szerzőnek, meg nem is.

Az alapvetésben - hogy ti. Kertész "provokált", illetve, hogy azt a mérsékelt jobb túlreagálta - abszolút nincs, és ez meglepő egy profi politológustól.

Az már egy másik kérdés, hogy Kertész írását a "hivatalos" jobboldal, illetve annak kitüntetett szervei (kormány, frakció, fővárosi közgyűlés) hogy reagálják le, illetve, hogy miként kellene azt lereagálniuk. Ebben lehet vita, az első alapvetésben viszont nem. Azt "benézte" a szerző.

sárkányfő 2011.09.15. 12:26:29

Ebben a felfújt botrányban szépen tükröződik a reménytelenül silány jobbos kétszínűség, zsidógyűlölet, remegő vágy a hisztériázásra, stb., megfelelők aláhúzandók.

Kertészről a jobbosok többsége soha nem is hallott mostanáig, ami nem is ciki, még csak nem is elsővonalbeli író, és hát egy átlag magyar vajon hány élő írót tud felsorolni egyáltalán a legjobbak közül? Szóval itt ez az író, nem politikus, nem közismert, és a jobberek mint a hiénák vetik rá magukat és verik tiszta erőből a tamatamot... nyomjátok csak...

A legszebb az egészben, hogy akkora zsidózás kerekedett, hogy maguk az örjöngő idióták igazolták vissza Kertész állítását :D

Na még búcsúzólul a jobberek végletekig szemforgató kettősmércéjéül annyit, hogy kivel is fotókodott nagy vigyorogva Orbán Viktor miután botrány lett egy zsidózó gyűlölködő írásból? Igen, a szerzőjével, bizonyos Bayer Zsolttal :) Na, akkor hol volt a botrány?

egerészölyv 2011.09.15. 12:28:13

@olduser: mi az, hogy "nem csak a németek"? Nem hallottad, hogy kizárólag a magyarok: Kertész Ákos, te, Kertész Imre, én, Landeszman a felelősek a borzalmakért???

Nándo 2011.09.15. 12:28:13

Nem akarván védeni Kertész Ákost, a maga módján azt kapja, amit megérdemel, de azért az csak szembetűnő, hogy az interneten hasonló uszító stílus mindennapos még a nol-on is, tehát mire ez a nagy nemzeti felháborodás, valakinél elszakadt a cérna, evan'.

O. Kán 2011.09.15. 12:28:50

@sárkányfő:

"Kertészről a jobbosok többsége soha nem is hallott mostanáig"

Miért is ez a sommás feltételezés?

egerészölyv 2011.09.15. 12:29:06

@Nándo: aha, minden cérnaszakadtnak Kossuthot! Most!

M. Bertalan 2011.09.15. 12:29:09

Tudjátok nekem folyton eszembe jut - mit tegyek, én emlékszem párt évvel ezelőtti dolgokra - hogy mondjuk 2002-2010 között nem volt olyan fórum, vagy topic, ahol előbb-utóbb nem jött egy jobboldali hozzászóló, aki kifejtette, hogy Gyúrcsány csak azért lehet hatalmon, mert ez egy ostoba birka nép (ismerős, ugye?) Meg szerintem a Bayer-féle panelprolizás is ugyanaz volt, mint amit Kertész mondott csak más szavakkal. A megelőző nyolc évben tehát a jopbboldalon volt birka a nép, aztán most hogy jól szavazott, már nem az...

egerészölyv 2011.09.15. 12:29:42

@O. Kán: Nem is tudtad, hogy a jobboldaliak mind egy szálig mucsaiak? :$

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 12:30:33

@sárkányfő:
Tényleg? Melyik zsidózó jobberre gondolsz? Netán Tamás Gáspár Miklóst sorolod ide, vagy esetleg Naftali Kraust, akik szintén alaposan lehordták ezt az elmebeteg Kertészt?

egerészölyv 2011.09.15. 12:30:55

@M. Bertalan: most meg nálatok. Áki egyetlen szóval nem nevezte magamagát és a többi magyart birkának 8 éven át, csak most.

O. Kán 2011.09.15. 12:31:16

@egerészölyv: Hogyne tudtam volna...Ha máshogy nem, a zsidó identitású honfitársaimtól már rég megtanulhattam.

fran7 2011.09.15. 12:31:35

Nem Kertésznek kellene, hogy esze legyen. Hanem a szerkesztőnek. De ő meg kattintás számot akart növelni, hisz épp csődbe menni készül. Még Fletónak is volt annyi esze, hogy a kapatos és már valamiféle betegséggel küszködő Hornt lekísérte a színpadról, amikor nagyon bolond dolgokat kezdett beszélni. Lehet nem emberségből elsősorban, de akkor is ez egy jó cselekedete volt. Bartus meg folytatta az átkózodást. Mivel Németh Sanyi bától megkapta a kiképzést tudnia kell, hogy büntetlenül nem lehet átkozódni.

egerészölyv 2011.09.15. 12:31:41

@Muad\\\'Dib: vagy a másik Ákos, a Mester.

Nándo 2011.09.15. 12:31:45

@egerészölyv: Mint említettem, azt kapja, amit megérdemel. ;) De azért nem vitte át az ingerküszöbömet, csak mert éppen zsidó /cigány / román / szlovák helyett magyart olvastam.

egerészölyv 2011.09.15. 12:32:11

@O. Kán: akik szintén mucsaiak, hiszen magyarok.

sárkányfő 2011.09.15. 12:32:41

Bayer Zsolt:
"Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…"

És mi Bayer Zsolt jutalma? Madách-díj!

És mi a másik jutalma? Együtt vigyoroghat Orbán Viktorral tele pofával, nesztek a fotó:
i55.tinypic.com/fedgra.jpg

Ja, egyiknek Madách-díj, meg Orbánnal bájolgás, másikat meghurcolni... :) nem is jobberek lennétek, ha nem lennétek a végletekig álszentek :)

Valandil 2011.09.15. 12:34:28

@is: József Attila, Móricz, Mikszáth és a hasonlók a kritikánál azt mondták: "mi magyarok".
Ez a tetű meg azt, hogy "ti magyarok".
Ég és föld.

sárkányfő 2011.09.15. 12:35:03

Nesztek, egy hazaáruló magyargyűlölő provokátor, Berzsenyi:

"Mi a magyar most? - Rút sybaríta váz."

sárkányfő 2011.09.15. 12:35:52

@egerészölyv: gondoltam hogy Bayer szavain nem akadsz fenn :)

egerészölyv 2011.09.15. 12:36:09

@sárkányfő: te moslékot zabálsz? Genetikai szolga vagy?

O. Kán 2011.09.15. 12:36:26

@egerészölyv: De viszont nem jobboldaliak. Ez általában mentességet ad a lemagyarozók negatív jelzői alól.

egerészölyv 2011.09.15. 12:37:08

@sárkányfő: neki legalább van humorérzéke.

O. Kán 2011.09.15. 12:37:22

@sárkányfő: Ő nem volt az, ellentétben veled.

M. Bertalan 2011.09.15. 12:37:47

@egerészölyv: Óvatosan kérdezem csak meg - az írásaidból nem igen tűnik úgy, hogy értenéd amit írtam - egyáltalán bármit értenél, tehát óvatosan kérdezem, akkor ezek szerint igazam van abban, amit írtam??? Mert mintha ezt írnád. Akkor meg?

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 12:38:07

@sárkányfő:
Ez a Berzsenyi... Figyelj csak, ugyanabból a műből:
"..."...De nem hallgathatom el még azt is, hogy az ily rendetlen helyekben majd minden birtokos bor- és húsáruló zsidókat tartván, a sok korcsma által a nép erkölcse fölötte romlik, s az ily mészárosok által számtalan lopott marha levágatik; holott eléggé tapasztaljuk azt, hogy az ily zsidók többnyire csak orgazdák s a népnek legveszedelmesebb vesztegetői..."
Na ilyenkor mi van?

egerészölyv 2011.09.15. 12:38:29

@O. Kán: az "oldaliság" nincs rád írva, bármikor vád alá eshetsz.

egerészölyv 2011.09.15. 12:39:45

@M. Bertalan: ha jól értem, azok adnak neked igazat, akik nem értik, amit írtál. Akkor inkább értem.

egerészölyv 2011.09.15. 12:40:41

@Muad\\\'Dib: az, hogy Berzsenyi egy öngyűlölő zsidó.

Kudlik Júlia · http://fityiszt.blog.hu 2011.09.15. 12:42:30

Szerintem Kertész Ákosnak tökéletesen igaza van, csak sajnos túlságosan sokkolni akart, így a csomagolás ellopta a mondandója elől a showt. De érdekes, senki nem a lényeg (szövegértelmezett) részén háborog, hanem a megfogalmazáson (genetikus, disznó, moslék)

sárkányfő 2011.09.15. 12:44:44

Kertész: "A magyar genetikusan alattvaló."

Csurka István: "pincérnemzet"

József Attila: „mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.”

haha...

Diocles 2011.09.15. 12:45:38

Érteni vélem a szerzőt, nyilván attól fél, h lángra kap valamiféle antiszemitizmus.

De ezt a kormány nem tudja megakadályozni azzal, hogy nem reagál a provokációra. Sőt, azzal tudja a leginkább a Jobbik malmára hajtani a vizet, ha homokba dugja a fejét... Mindenki gondolja el, Kumin úr is, h milyen kép lenne az, ha a Fidesz-frakció bőszen megvédi Kertész díszpolgárságát a Jobbiktól? Mit szólnának ehhez a MIÉP volt budai szavazói, akik javarészt még mindig a Fidesznél vannak? Nincs tehát a Kumin által feltételezett "mérsékelt jobboldal", a Fidesz egy hatalmas gyűjtőpárt, ahol a "mérsékelt jobboldali" vezetőknek is figyelniük kell(ene) arra, h ki ne szaladjon alóluk a jobbszárny.

Természetesen a kormánynak vagy a fővárosnak nem szabad utalnia sem Kertész származására, ez egy ettől teljesen független téma. Akkor sétált volna bele a kormány Kertész csapdájába, ha prominensei szalonzsidózni kezdtek volna, ez szerencsére nem történt meg, és nem is fog. Hogy a fórumokon mit gondolnak néhányan, az ebből a szempontból mindegy.

Jenyei 2011.09.15. 12:45:39

@is: Ugyanez a Wittner Máriás dolog járt a dolog kirobbanásakor a fejemben. Nem áltem évekig a halálsoron, nem parancsolták rám a sárga csillagot, nem vitték halálba a rokonaim - néhány embert hagyjunk békén, elégnekik a saját élettörténetükkel megbírkózni.

Ettől még vállalhatatlan és védhetetlen Kertész Ákos levele. De kezeljük a helyén, nem elszakítva az írójának az egész életétől.

Picurigor 2011.09.15. 12:46:52

1., amit Kumin mérsékelt jobboldalnak hív, az igazából egy radikális-light jobboldal. Mérsékelt jobboldali párt ma nincs a magyar parlamentben.

2., ha valaki a kötelező hőbörgés előtt elgondolkodott egy kicsit is, hogy Kertész mit állít, akkor rájöhet, hogy nem teljesen hülyeség, amiről beszél. A barátaimmal sokszor szoktunk beszélni politikáról, tekintve, hogy én is politológus végzettségű vagyok. Sokszor kitérünk arra, hogy bár sokan nem hiszik, de létezik olyan, hogy néplélek. Tessék megnézni az oroszokat. Ők mindig cárizmusban éltek. Lehet, hogy időnként nem úgy hívták a cárt, hogy cár, hanem pártfőtitkár, vagy éppen elnök, de Rettegett Iván, II. Miklós, Sztálin, Hruscsov, Putyin valójában mind cárok voltak. AZ orosz néplélek ilyen. Ők ehhez vannak szokva.
A magyar néplélek is olyan, hogy szintén egyszemélyi vezetéshez van szokva, és még akkor sem hőbörög sokat, ha nehezen boldogul. Mi, magyarok immunissá váltunk arra, hogy az éppen aktuális arisztokrácia minden mással el van foglalva (leginkább a saját zsebének a tömésével), csak a nép boldogulásával nem.
Ilyen értelemben van relevanciája annak, amit Kertész írt, hiszen a magyarok alapvetően nincsenek hozzászokva a versengő pártrendszerekhez, parlamenti demokráciához. Mi még csak most tanuljuk ezt, és sajnos valóban sokszor felfedezhető a magunkkal hurcolt évezredes néplélek-örökség.

Abban a formában, ahogy Kertész kifejezi ezt, szerintem pontatlan és talán túlzó is, de a jelenség, amiről ír, létezik - és nem csak nálunk.

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 12:47:22

@sárkányfő:
Gratulálunk, megkapod a nap trollja díjat.
www.flickr.com/photos/zen/6338392/

Mert ugye, hozzád intézett kérdésre még nem sikerült válaszolnod...

tölgyes 2011.09.15. 12:50:24

Én inkább azt látom, hogy a bajaik miatt -elveszített baééiberális pozíciók - a "zsidók" vették elő a magyarokat. Én azt gondolom, hogy a magyarokat éppen úgy le kell szoktatni a zsidózásról, mint ahogy a zsidókat le kell szoktatni a magyargyaléázásról. Mindkét szokás buta rasszista, nyugodtan mondhatjuk, hogy fasiszta jellegű.:(

Képzeljük el micsoda hörgés lett volna - joggal - ha egy magát jobbosnak gondoló szemilyiség azt mondta volna, hogy a "zsdók genetikailag lusták és ostobák". Ezen én bizony felháborodtam volna, mint ahogy Kertész kijelntésén is háborgok.. és még az se vigasztal, hogy szegény öreg embernek idős korára elment az esze.

sárkányfő 2011.09.15. 12:51:05

@Muad\\\'Dib: ugyan, lazíts cimbora :) talán majd kiérdemlitek a választ, ha elszámoltatok Bayerrel...
Meg a Bayer mellett kiálló Orbánnal...

M. Bertalan 2011.09.15. 12:51:27

@egerészölyv: szóval én csak azt akarom mondani, hogy pár éve ha nem is egy Kossuth-díjastól, de általában jobboldaliaktól a magyar nép leszólása egyáltalán nem volt idegen.

IGAZ MAGYAR 2011.09.15. 12:51:53

@Kudlik Júlia:
No no Júlia!!! No no! Még utóbb a Dr Futó Barnabás följelent!!! 3 év vagy esetleg vagyon elkobzás??? Netán a SPali törvényt kér és a jó panorámának annyi!!!

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 12:54:31

@sárkányfő:
Akkor majd eldöntöd Naftali Kraus miféle jobber náci? ROTFLMAO...
Egyébként mi köze annak bármihez is, hogy Bayer barom e, vagy nem? Attól Kertész értelmesebb lesz?

puffin 2011.09.15. 12:55:38

Az is szép, amit a pár nappal később megjelent közleményében mondott Kertész: "Ezzel az ügyet lezártam."
Ez olyan, mint amikor egy félkegyelmű az utcán odaszalad egy emberhez, szembe köpi és pofon vágja, majd amikor kérdőre vonják, akkor kijelenti, hogy ő már lezárta ezt az ügyet, tessék őt békén hagyni.
Ebben a szituációban sajnos a provokátor nyer, bármilyen választ is adnak neki, a megsértett fél meg szégyenkezik mindenki előtt, pedig ő volt az, akit nyilvánosan leköptek.

O. Kán 2011.09.15. 12:56:01

@kumin:

"Sajnálom, hogy semmit nem sikerült megérteni a posztomból."

Kertész: "én megtanultam írni, amagyarok viszont nem tanultak meg olvasni"

Kedves Ferenc!

Menniyvel is vagy te jobb, mint a magyarokat genetikailag alattvalónak, moslékzabáló disznóknak tituláló Kertész?

olduser 2011.09.15. 12:56:21

@Guszti bá: természetesen átvitt értelemben értettem, de én is, Kertész is az ilyenekre gondolt mint te. Soha semmiért sem felelős és dehogy tenne ő bármit is azért, hogy netántán valakit megvédjen. Ez van. Ilyen vagy. Te is.

radala 2011.09.15. 12:56:25

Szerintem Kertésznek bizonyos szinten igaza van, ha nem azért mondaná, amiért mondja, hanem csak úgy általában, akkor meg pláne igaza lenne. Mondjuk akkor lenne egészen igaza, ha úgy általában mondaná és nem a magyarokra, hanem az emberekre...
Nagy kár lenne tőle bármit is elvenni. Simán nem kell foglalkozni vele, valamint megjegyezni, hogy az embernek ügyelnie kell arra, hogy ne csak röfögjön, hanem tartsa szem előtt, hogy ezek-azok esetleg le akarják vágni, másrészt azt is megfogadhatnánk a mondanivalójából, hogy az irigykedés valóban nem helyettesíti a munkát és a tanulást.
Végül meg azt is megtanulhatnánk, hogy sajnos a düh/gyűlölet nem tisztítja az elmét. Mert amúgy szerintem, egy viszonylagos igazságról beszél, ami düh nélkül segíthetne is mindenkin.

bellissima 2011.09.15. 12:59:34

@MACISAJT: Kösz, h. megvédtél, kedvenc írói (bal)fogás, amikor az olvasók sekélyes szellemi szintjére hivatkozik a magasröptű, kritikát elviselni alig képes szerző, némi fenyegetés kíséretében. (Azazhogy ok nélkül is kimoderál, ha nem tetszik a véleményed.)Értjük mi, Ferkó, amit próbálkozol, csak ki nem állhatjuk a megalkuvókat, akik mindig, de tényleg mindig, okosan magyarázzák, hogy miért nem szabad büntetni, ha egy zsidó ember silány okból leköp minket.

olduser 2011.09.15. 12:59:58

@egerészölyv: Egyre inkább az a véleményem, hogy bennünket, magyarokat illetőleg Landeszmann rabbi úrnak ott a 90-es évek elején, sajnos igaza volt. No meg Kertész Ákosnak is. Írta itt már valaki, hogy senkinek sincs kifogása a levél tartalma ellen, csak a csomagolás ellen. Lehet, tévedtem és el tudjuk ismerni, hogy mi magyarok dalolva küldtük őket Auschwitzba, de előtte meg munkaszolgálatra és előtte meg hoztunk pár zsidóellenes törvényt, elsőkként Európában?

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.09.15. 13:00:10

Azt hiszem, hogy állami kitüntetést viselő bárkivel szemben minimum követelmény, hogy mint kitüntetett példát mutasson.Minden állampolgárnak.

Ez a fröcsögő stílus amit ez az ember használt méltatlan egy kitüntetetthez(megkockáztatom, hogy egy átlag polgárhoz is) Megjegyzem, hogy Gyurcsány egész szellemi holdudvarára kezd jellemzővé válni ez a fajta stílus.

A kitüntetés visszavonása ilyen esetekben szerintem remek ötlet, aki ez után a publicisztika után antiszemitizmust üvölt az konkrétan beteg. Az az írás betegebb volt mint egy kurucos fröcsögés...

sárkányfő 2011.09.15. 13:00:23

@Muad\\\'Dib: ja, Kertész egy barom, József Attila egy barom, Ady egy barom...
te meg még az első kommentem se olvastad, nem érted mit miért írok, de nyomod a pedált... lazíts már, különben sincs kedvem veled dumálni, közismerten reménytelen alak vagy.

EMU 2011.09.15. 13:00:38

Tipikus magyarországi bölcselkedés az egész ügy, csak a lényeggel nem foglalkozik senki. Ugyanis a Kertész írás tartalmilag releváns, időszerű és helytálló. Másrészt az alattvaló szó nem feltétlenül pejoratív, de ezzel sem fut fölös köröket a magyar szellem, lényeg, hogy jajveszékelhessen és hőböröghessen. Az pedig, hogy a genetikát helyes-e bármilyen összefüggésben belekeverni egy politikát érintő szövegbe ebben az országban, már több mint egy éve Tusnádfürdőn megválaszoltatott.

radala 2011.09.15. 13:00:48

@Kudlik Júlia: Szerintem, mint följebb írtam is, nincs tökéletesen igaza, de ha nem szállt volna el az agya az Orbán/magyar/fene-tudja-ki gyűlölettől, akkor ugyanebből a kiindulási pontból akár okosat is írhatott volna.
Csak sajnos ö egy náci, aki semmivel sem jobb egy Jobbikosnál vagy fasisztánál. Nagy kár, mert amúgy gondolom okos ember is lehetne...

O. Kán 2011.09.15. 13:01:51

@radala:

"Mondjuk akkor lenne egészen igaza, ha úgy általában mondaná és nem a magyarokra, hanem az emberekre"

Remek gondolatsor. Akkor helyettesítsük be:

"Az emberek genetikailag alattvalók"

Ennek mi értelme van?

sárkányfő 2011.09.15. 13:02:15

Na itt egy újabb hazaáruló provokátor, te jó ég csak úgy nyüzsögnek... :)

Aszondja:

"Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány - népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje."

CSENDES 2011.09.15. 13:03:44

@radala: Helló!

Igazat adok neked, ez úgyis ritkán történik meg.
Végülis ha jól tévedek, művész emberről van szó (nem úgy mint a stílusos mérsékelt jobb Alaptörvény Asztalát kitaláló Kerényi úr), velük valóban más mércét kel alkalmazni, ez akár teszik, akár nem így van. Nem kettős mércére gondolok.

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 13:05:50

@sárkányfő:
Értem én, nehéz elfogadni, hogy kivételesen mind a bal, mind a jobb oldali értelmiség egyöntetűen elítélte Kertészt, de ezért nem kell ám ilyen erőlködve nyüszíteni, mert megint becsinálsz, aztán jöhet anyu pelust cserélni.

kitiltott kennimekkormikk 2011.09.15. 13:07:06

@CSENDES: A zsidók genetikai hulladékok.

Jaaa, csak szólok: művész vagyok.

puffin 2011.09.15. 13:07:55

@M. Bertalan: A Kossuth és egyéb állami díjakat (még egy nyamvadt díszpolgári címet is) kik kapják? Mindig a kormányzó pártok kegyeltjei, udvari bolondjai, Gálvölgyi János és társai. Így van ez már a Kossuth-díj alapítása óta, amikor sztahanovista esztergályosok kapták meg. Mondjuk azok legalább utána hallgattak és nem érezték úgy, hogy ők ezentúl bármit kimondhatnak gondolkodás nélkül.

Sárga Király 2011.09.15. 13:09:09

Van egy elég egyszerű mondás, miszerint: nem szarunk a saját fészkünkbe. Ha pedig mégis, nem csodálkozunk azon, hogy a szarunkkal együtt kiráznak minket onnan. Az egy másik dolog, hogy Schmitt sóval hintené be Kertész helyét is.

A Kertész, vagy éppen Ady-féle nemzetostorozásnak közös alapja van: a gőg. Nincs az a haza, ami eléggé méltó tudna lenni egy efféle önimádó, narcisztikus skriblerhez - pláne, ha nem hozsannáznak neki folyamatosan.

sárkányfő 2011.09.15. 13:09:46

@Muad\\\'Dib: megkönyörülök rajtad, láthatóan nem vagy képes felfogni, amit már eleve leírtam, de akkor a gyengébbek kedvéért, azaz miattad, ismét: nem Kertészről írtam, hanem a jobberek égig érő álszentségéről... Hol volt botrány amikor Bayer írta az ocsmányságait? Tőle ki akarja elvenni a díját jobbról? Ha Ő szarik az asztalra, jutalmul mellé ül Orbán? És ezen senki nem háborodik fel jobbról? Na ezek vagytok ti....

ephudd 2011.09.15. 13:09:52

A világ egyetlen országa sem ismer saját magára a "magyarkodásnak" megfelelő szót. Az a bűne most Kertésznek, hogy a magyarokra vonatkoztatja mindazt, amit nap-mint-nap másokra mondanak "igaz" magyarok? Sajnos, igaza van. Mások teljesítményének elismerése, felelősségvállalás, dolgozni és tanulni akarás, ezek mind ismeretlen fogalmak az "igaz magyarok" számára. Ezért szopta be az ország Gyurcsányékat, ezért nincs még kinn az utcán több millió ember, ahogyan nemcsak egy normális, de egy kutyaütő demokráciában is tenné, hogy visszazavarja Orbánékat oda, ahonnan jöttek, s nem állna be a Jobbik mögé zsidózva és cigányozva. Építeni tudni kell, nem csak rombolni. Ezért röhög rajtunk egész Európa, s ezért megy el mindenki, akinek egy csöppnyi esze van, amíg még elmehet. Sajnos már külföldön pironkodni kell, ha megkérdezik, honnan jöttél, mert a szobai fehér szőnyegen rosszul mutat a trágyás csizma, még ha nemzetiszínű turulmente is van rajtad...

popocatepetl 2011.09.15. 13:10:53

@olduser: " mi magyarok ÚJRA nem állunk a zsidók mellé megvédeni őket" Mert erről van itt kérem szó. Nem csak a németek a tettesek, hanem mi magyarok is. Tessék már megérteni.
"

Én pld nem vagyok tettes.

radala 2011.09.15. 13:11:56

@kumin: Már miért ne értette volna meg a posztot?
Csak nem ért vele egyet. Nagy kár lenne az ilyesmik kimoderálásáért, mert ez, ha számomra nem is kedves vélemény, de nagyon nem hiszem, hogy fehér holló-szerű vélemény lenne.
Inkább azt kellene tán megjegyezni, hogy hu.wikipedia.org/wiki/Kossuth-d%C3%ADj
a Wikipédia alapján ez egy egyszeri juttatás, tehát nem éri anyagi kár Kertészt, ha visszavonják. Annál nagyobb haszon éri viszont, mert azt gondolhatja majd, hogy ö az egyetlen, akit a politikai nézetei miatt meghurcoltak. Nagy kincs az ilyen érzés...

Kedves Kumin Ferenc!
Már majdnem levelet is írtam:-)
Lehetne-e egyszer egy elemzést olvasni arról, hogy miért gondolja azt a Fidesz (szerintem határozottan úgy tűnik, hogy azt gondolja), hogy az ország felemelkedését az szolgálja leginkább, ha a fölső 5-10 %-ot támogatja csaknem minden erejével.
Ez nem egy provokatív kérdés, csak szeretném tudni, hogy van-e olyan elmélet, ami szerint egy sikeres társadalom fölépítéséhez a legrövidebb út, az, ha azokat, akik bizonyítottan képesek sokkal eredményesebben dolgozni (pénzt gyűjteni legalább), mint az átlag azokat érdemes pátyolgatni.
Nem mondom, hogy nem hangzik ez az elmélet logikusnak, csak érdekelne, hogy van-e erre tankönyvi adat, hogy ez a jó megoldás. (mondjuk az USA republikánusai gondolom leginkább ezt hiszik)

popocatepetl 2011.09.15. 13:12:33

@ephudd: Igazi fajtádhoz való hányást raktál ide. Nyald fel gyorsan!

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 13:13:06

@sárkányfő:
Mint írtam én leszarom Bayert. Számomra már akkor elásta magát, amikor azt bizonygatta, miért is lehet attól még nagy magyar, hogy szlovák rendszámú autója van. Szóval pont leszarom elveszik e a díjait, felfordul, vagy bármi hasonló. Megjegyzem az ő cikkeiből is van folyamatosan balhé, tehát még csak nem is releváns, amit írsz.

igényes 2011.09.15. 13:14:22

MOST ÉRKEZETT
Giró-Szász megerősítette, hogy kizárnák a "nyerészkedőket"

Ó, Istenem kormánybiztos úr havi 2 milliáért és 19 embere ilyen nagyszerúen dolgoznak?

Talán észreveszik, hogy ezt már tudtuk.

Gíró egy napja, és erősítése nekünk 1 millóba került. Fasza!

sárkányfő 2011.09.15. 13:15:40

@ephudd:
"A világ egyetlen országa sem ismer saját magára a "magyarkodásnak" megfelelő szót."

De, az önkritikus értelmiség/művészek több országban is kimondják a tutkót, amiért persze ugyanazt kapják mint nálunk. Pfej, csúnya tükör.

Nemrég még Nobel-díjat is kapott egyikük itt a szomszédban, Ausztriában, Elfriede Jelinek. Amitől persze az osztrák szarjobberek nagyon elszomorodtak.

Roy 2011.09.15. 13:16:01

@Kivlov: Többet magyar földre ne tehesse a lábát se be.
nem tudom, hogy a MÁV elleni per szándékát mfent tarja-e az amerikai zsidóság. Azért akarják vagy perlik a MÁV-ot, mert a haláltáborokba Magyarországról a MÁV szállított.
Ehez is pofa kell.

radala 2011.09.15. 13:16:08

@O. Kán: Ez szerintem kb igaz, az emberek döntő többsége alattvaló és ez nem is okoz különösebb gondot nekik...
Amúgy ez épp egy olyan dolog, ami szerintem kicsit sem igazabb a magyarokra, mint másokra. Szerintem a magyar az tipikusan "nem alattvaló" vagy inkább "rossz alattvaló", de ez messzire vinne. Szerintem Kertésznek a világgal van igazából baja és nem az emberekkel.

popocatepetl 2011.09.15. 13:16:17

@Muad\\\'Dib: Jó módszer a relativizálás. Most éppen ezt tudták csak kitalálni. Egyébként ezt csinálja Izrael is, falat építünk, rakétákat lövünk, blokádolunk, de ez még mindig jobb mint amit a nácikok csináltak.

B-rocker (törölt) 2011.09.15. 13:16:26

Kertész sorait sokadszorra átfutva annyit tudok mondani róla, hogy egy büdös nagy féreg.

popocatepetl 2011.09.15. 13:17:38

@igényes: Már ez is zavar? Ha van rajta sapka, ha nincs? Rohadj meg!

Diocles 2011.09.15. 13:17:40

@sárkányfő:

felfüggesztem az ignore on-t, utoljára:
az a baj veled, h te egy műveletlen, buta provokátor vagy. Kertész legalább valaki, de te?
és nézz már magadra, nézz az írásaidra, a posztjaidra, írni sem tudsz rendesen, összefüggéstelen mondatocskák, tele helyesírási hibákkal. Mi alapon ítélkezel te? Ki vagy te?

Ha majd azon a szinten leszel, mint Kertész Ákos, vagy olyan olvasottsággal rendelkezel, mint tölgyes, vagy elértél valamit az életben a fórumbeli provokációidon kívül, akkor gyere vissza oktatni, kisfiam.

igényes 2011.09.15. 13:17:43

Szeretnék kapni egy kis pénzt a kormánytól, csak mint a giroszkóp!

Megerősítem, hogy az elmúlt héten kihúzták a Lottó számokat.

popocatepetl 2011.09.15. 13:18:07

@B-rocker: Még ennyi szó is pazarlás erre a csótányra.

kitiltott kennimekkormikk 2011.09.15. 13:18:15

@popocatepetl: Ugyan, ugyan! Egyszerűen kerüld ki a hányását! Hiszen az a stílusos válasz... Kumin mondja...

fran7 2011.09.15. 13:18:17

@olduser: Figyelj, ha egy kapcsolatban valaki tett a másik ellen valamit. Amiért aztán bocsánatot kért, majd kárpótlást adott, majd ezt megismételte többször. Akkor egy idő után a sértő, amikor meghallja, hogy a te hibád, akkor onnantól tudja, hogy manipulálni akarják. Ezért a manipulálót magára hagyják, mert egyetlen kapcsolat sem alapulhat manipuláción. Épp ezért nem vagyok hajlandó a manipuláló egyetlen szavát se kommentálni. Hiszen olvasunk a sorok között.

igényes 2011.09.15. 13:18:40

@popocatepetl: Kedves Laci! Nem ezt érdemlem!

beszóló 2011.09.15. 13:18:45

A provokációs hányást az utcán szerintem sem kell föléhajolva, hosszasan tanulmányozni, de azért az sem járja, hogy csak kikerüljük. Valakinek föl kellene takarítania. S ha tudjuk, hogy ki hányt oda, követeljük meg tőle, ha megtagadja, takaríttassuk fel az ő kontójára.
Ha csak nézegetjük, kerülgetjük, sokáig megmarad, míg egy eső el nem mossa.

kyncza 2011.09.15. 13:19:04

Hmm...vajon ha egy magyar(nem ilyen zsidó kapaorrú) író írna ilyet, hogy a zsidók egy pénzéhes, anyjukat is 2 fillérért eladó genetikai hulladékok, vajon meddig érne el az ajvékolás? Biztos elsiklana mindenki felette simán és szó nélkül...

Sztem, aki magyar, az magára veszi ezt, én kikérem magamnak a sértést és a gyanúsítást is.
Kicsit hazafiasabb érzelmű országban a határig rugdosnák ezt a görbeorrú undormányt.

CSENDES 2011.09.15. 13:21:58

@kitiltott kennimekkormikk: Nem hiszem, de legyen neked, hogy beszólhattál.

MACISAJT 2011.09.15. 13:22:45

@bellissima:

Én csak Kuminnak hoztam fel konkrét példát..
Szóvivőit, hátha azt jobban érti..:)
Ráadásul Ámerikából...hogy hogyan nyírták ki a Fehér Ház korelnök újságíróját, egy videoblognak(!) tett válasza miatt...

De se szeri se száma az eseteknek.
Itt van pl. Mel Gibson esete.
Részegen brekegett valamit egy rendőrnak, igazoltatáskor...
És mi lett belőle?
www.hetek.hu/hatter/200608/a_rettenthetetlen_antiszemita@bellissima:

radala 2011.09.15. 13:24:01

@CSENDES: Azért nagyon nem szeretném kertészt védeni, nem tudom mit ér el ezzel a kijelentésével, nem tudom van-e rajtam kívül bárki, aki elgondolkozik az igazságon, ami esetleg benne van, de azért, ha csak az lenne a célja, hogy sokakhoz eljusson, akkor azt elérte. Még az is lehet, hogy elolvasok tőle valamit:-)
Az tuti, hogy, ha elveszik a Kossuth díját, akkor gennyesre fogja magát keresni azokkal a könyveivel, amik eddig a kutyát sem érdekelték, én például 10 évvel ezelőtt nem tudtam, hogy létezik egyetlen Kertész nevű magyar író is a világon, aztán lassan kiderül, hogy csomóan vannak:-)
Söt a Sorstalanságot már el is olvastam, azóta vannak kételyeim a holokauszttal kapcsolatban:-)

EMU 2011.09.15. 13:24:18

@ephudd: Szolid, velős, pontos. Egyetértek. Úgy ahogy mondod, tökéletesen, értelemszerűen, még ha vért hány is a korlátolt ostoba homoki proli.

MACISAJT 2011.09.15. 13:27:58

@MACISAJT:

Bocsánat , elkúrtam a linket:
És mi lett belőle?
www.hetek.hu/hatter/200608/a_rettenthetetlen_antiszemita

Vagy itt van a Dior divattervező esete..
Részegen egy bárban mondogatott valamiket, valakiknek.
Kirúgták, még a saját cégétől is(!) és még örülhetett
hogy nem került börtönbe:

www.origo.hu/nagyvilag/20110908-felfuggesztett-penzbuntetest-kapott-galliano.html

Mindezt a "művelt" nyugaton.
Igaz, minden esetben "antiszemitizmus" volt a bűn, és nem magyargyűlölet...

sárkányfő 2011.09.15. 13:29:10

@Diocles: :D
"műveletlen, buta provokátor"
"Kertész legalább valaki, de te?"
na mi van, kibújt belőled a konzervatív polgári stíl? :D

Diocles, kedves:
1. Nem te mondod meg mikor mit hogyan írjak. Sajnálom, ezzel a szörnyű tragédiával együtt kell élned.
2. Ilyen hangon beszélj a kutyáddal, vagy anyáddal, vagy akik között ehhez szoktál.
3. Nézz már kicsit tükörbe, nagyon magadra fogsz ismerni abban amit nekem írtál.

Kérlek, ha már megvádoltál vele, mutass 1-2 kommentemet, amelyben vannak "összefüggéstelen mondatocskák, tele helyesírási hibákkal". Hajrá...

Ja és persze jól bevált módszereddel nekirontasz személyemnek, amikor nem tetszik valami amit írok... érdemben reagálni a tartalomra, ja azt nem tudsz... de az indulataid lelepleznek... érzékeny pontra tapintottam... és neve is van ennek a pontnak, közismert a nagy szimpátiád... úgy hívják: Orbán. Ő fáj a te kicsi szívednek, hogy totál védhetetlen a mocskos Bayerrel való cimborálása (és ennek fényében védhetetlen a jobbos felháborodás Kertészen is).

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.09.15. 13:31:13

Elolvastam Kertész Ákos nyílt levelét, és picit sem sértődtem meg. Azonban a jobb oldal kapott egy gumicsontot, amit lelkesen rághat. Szegény Kertész úr, inkább aludt volna egyet. Kipihenten már nem a haragja vezette volna a kezét. Ismerem ama lelkiállapotot, amiben a dühös sorokat leírta, és azt is, hogy egyáltalán nem bánja, hogy a kritizált szavakat használta.
Egyébként a magyar nem genetikusan alázatos fajta, hanem a mindenkori hatalom igyekszik a saját szája íze szerint idomítani az alattvalóit. Aki behódol, jó szolga, a többség pedig vagy csendben túlél és tűr, vagy a kiskapukon távozik. A hatalom jelenlegi viselkedése pompásan bemutatja, hogy miként szeret eljárni a "nagyszájú és dühös" alkotókkal. Nevetséges. Pont ezzel igazolják az író gondolatait.

CSENDES 2011.09.15. 13:33:26

@radala: Utolsó mondatodra nem reagálok, mert azt egy rossz viccnek tartom.

Apafarkas 2011.09.15. 13:33:44

@sárkányfő: Ez a csávó is csak egy vérbajos liberális majom volt, akit érdemein felül hypoltak anno, és most már a sok kultúrsznob miatt fel sem merül, hogy ratyi amit írt. Lehet, hogy jól hangzik, de a mondanivalója ócska. Beképzelt lecsúszott, nárcisztikus senki.

Tungus 2011.09.15. 13:35:02

Az a baj, hogy erről még itt is terem bőven 100 felett comment.
Ér nagyjából hármat.

sisifux 2011.09.15. 13:39:13

"A magyar mérsékelt jobb azonban úgy gondolta, hogy kormány- és fővárosi szinten is foglalkozni kell a kérdéssel a szerző személye, annak korábbi elismerései miatt."

Kis ellentmondásnak tűnik a mérsékelt jelző és a forradalmi jelző egyszerre történő alkalmazása. Főleg, ha a mérsékelt jobboldal 1.számú vezetője, a forradalom élharcosa jelenti ki, hogy bizony forradalom történt a vezetésével. Ebből viszont az következik, hogy mérsékelt jobboldal, mint olyan, ma nem létezik Magyarországon. Amúgy pedig valaki foglalja már össze, hogy mi is olyan nagyszerű a jobboldal elmúlt 100 évében.
Mielőtt bárki a baloldal bűneinek emlegetésébe kezdene, a kérdés a jobboldal érdemeinek felsorolására vonatkozik.
Egyébként, ha valaki elolvasta a vitatott Kertész írást, és egy bizonyos Márai idézetet a jobboldalról, hát elég sok hasonlóságot fedezhet fel.

olduser 2011.09.15. 13:39:14

@popocatepetl: valóban lehetséges, hogy valaki annyira hülye, hogy nem érti, hogy nem speciel rá gondoltam, hanem úgy általában a nemzetre?

Kivlov 2011.09.15. 13:41:44

@Roy:
Pofájuk mindig is volt, különben nem fért volna rá az a nagy orruk. Abból élnek 60 éve, hogy jól marketingelnek...

ibafaipap 2011.09.15. 13:44:23

Szorítkozzunk a szövegre és magára a történelmi tényekre. " A magyar genetikusan alattvaló... boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában." A magyarok 1848-ban és 1956-ban fegyvert fogtak egy náluk jóval erősebb, diktatórikus, elnyomó hatalom ellen, gyakorlatilag a vereség biztos tudatában. Ezt az állítást tehát nyugodtan cáfolhatjuk. Azt pedig, hogy egy vesztes világháború és egy levert forradalom után a magyarok elfogadták Kádár puha diktatúráját, és merészelték élvezni azt a szerény anyagi gyarapodást, amit ez a rendszer kínált, azt hiszem nyugodtan megbocsáthatjuk az akkori embereknek. Mi se tettünk volna másképp. Az a kitétel, hogy a magyarok nem éreznek felelősséget történelmi bűneikért, csak félig igaz, a történészek részéről megtörtént a hivatalos szembenézés, rengeteg könyv feldolgozta már, hogy a második vh. során a magyarok miképpen kooperáltak a megszállókkal, elősegítve azok munkáját, ennek ellenére az átlagember gyakran nem ismeri ezt a tényt és felelősséget sem érez iránta, tény, hogy Magyarországon, ha enyhébb formában is, de jelen van az antiszemitizmus a mindennapokban. " A magyar se tanulni, se dolgozni nem tud stb." Ez egy sértő ostobaság. " A Holocaustért már egyedül a magyar a felelős stb." Ld.: fent. Összességében én ezt
egy félelem szülte, a saját történelmi tapasztalatai miatt érzékeny ember túlzó és helyenként sértő kirohanásának tartom. A Kossuth-díj visszavétele ezért semmiképpen nem indokolt és a kormányszintű reakciót is túlzónak tartom, ezt a csatát az értelmiségnek kellene megvívnia. Ugyanakkor azt elfogadhatónak tartom, ha ezek után egy ideig Kertész Ákost a hazai értelmiség nem tekintené szalonképesnek, és egy jó darabig nem teremne számára babér újabb állami díjak formájában.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.09.15. 13:44:28

Szerintem senki nem gondol úgy Kertész Ákosra, mint tisztességben megőszült gondolkodóra. Még a baloldalon sem. Nem is hallottam olyan véleményt (mondjuk Népszavát nem olvasok, ez tény) hogy bárki menteni próbálta volna a szerzőt. Szerintem ez PONT az az eset, amikor el kell venni valakitől a nemzeti kitüntetéseket. Tökéletes precedens. A nemzeti kitüntetés igenis kötelez.

(És miközben ezt írom, azon gondolkozom, nem ültem-e fel valami provokációnak ...)

CSENDES 2011.09.15. 13:44:46

Azért úgy látom, hogy erre az bejegyzésre rendesen ráugrott a "mérsékelt" jobb.
További szép napot!

Kotkodus 2011.09.15. 13:46:44

nyílvánvaló, hogy nincs - kimutatható - genetikai különbség a magyarok és a többi regionális nép között (nem is értem miért pöccent be erre a "költői túlzásra" mindenki; talán komolyan vették...). azonban kultúrálisan van hova fejlődnünk és kertész levelében vannak azért megfontolandó gondolatok e tekintetben.

persze el lehet hinni amit a jelenlegi kormányunk hírdet - hogy mi kiemelkedő képességekkel rendelkező nép vagyunk, csak eddig nem volt megfelelő az irányítás - azonban ezt illene eredményekkel is alátámasztani...

persze könnyebb felháborodni és visszautasítani egy nyílvánvaló túlzást, mint szembenézni annak rész-igazságaival...

végezetül hozzátenném, hogy én személy szerint nem éltem meg sértőnek a kritikát, mert tudom jól, hogy rám nem vonatkozik. az vegye magára ezt a személyes véleményt, aki úgy érzi, hogy rá nézve igazságtartalma van...

különvélemény 2011.09.15. 13:51:48

Bakker, ha egy zsidó rasszista, akkor is a jobboldal a hibás.

Minden nap tanulok valamit.

citizen queen 2011.09.15. 13:53:07

@Diocles:

Sárkányfő, alkotmány álamfő, igazi Sipi - egytől-egyig ballib provokátorok, undormány arrogáns stílusban. Durván általánosítanak, relativizálnak (hogy kerül például ide Bayer? Hasonló helyzetben leugatnak, hogy nem releváns, nem ide tartozik.), közönséges a stílusuk, és még ők osztják en bloc a jobboldalt. Tipikus más szemében a szálkát is, de a sajátjában a gerendát sem. Szánalmas acsarkodó troll-bagázs.

safranek 2011.09.15. 13:57:39

Sok fórumon és médiában elhangzott már pl az a kijelentés, hogy a cigányság genetikailag hajlamos a bűnözésre. Akkor miért nem ugrottak azok, akik most KÁ ezen írásán felháborodtak.

Van egy mondás, miszerint a jópofaságot a bunkóságtól csak egy nagyon vékony határvonal választj el. KÁ görbe tükröt akart tartani elénk, de átlépett a túloldalra. Szerintem.

Roy 2011.09.15. 13:59:25

@ibafaipap: Mint már írtam még Magyarországról kitiltanám. Ezt a genetikai hulladékot soha nem engedném az országunk területére lépni.
A Kossuth díjat meg a díszpolgárságot megvonni!!!

különvélemény 2011.09.15. 13:59:30

@safranek: "Sok fórumon és médiában elhangzott már pl az a kijelentés, hogy a cigányság genetikailag hajlamos a bűnözésre."

Hol a kurucinfón?

Sárga Király 2011.09.15. 14:00:26

Egyébként pedig ki lehetne hagyni ezeket a nyomorult díjakat; a tehetséget ne az állam ismerje el, hanem azok, akik valóban értékelni tudják. Nincs olyan politikai-közéleti elismerés, ami ne bélyegezne meg, ne skatulyázna be - nincs olyan (miniszter)elnöki kézfogás, amit később le lehetne mosni.

Idet 2011.09.15. 14:00:31

@Kudlik Júlia: Hát, szerintem is igaza van bizonyos dolgokban, de korántsem tökéletesen.
Az pedig, hogy egy népet en bloc genetikusan alattvalónak, disznónak és moslékzabálónak nevez valaki, eléggé a lényegre tapint, értelmezést sem igényel különösebben.
Voltak ám sokan a nem moslékzabálók stb. között is, akik vígan dagonyáztak az "átkosban", és még cinikusak is voltak mellé.
Spiró is mit kapott különben a verséért, pedig az ő szövege több árnyalattal gyengédebben utalt a magyarok hibáira.
Kertész Ákos jó író.
Ugye emlékszünk még a "Makrára"?
Ez a véleménye, szíve joga. (És állampolgári is.) Az viszont, hogy ország-világ előtt pocskondiázza a -- nem a fajtáját, mert nem hinném, hogy hozzánk tartozónak véli magát (NEM zsidózás!) -- a honfitársait, egyszerűen kisszerű és aljas dolog. Amennyiben hagyta felhasználni magát valamilyen cél érdekében, akkor meg csak sajnálni tudom!

Idet 2011.09.15. 14:02:38

@Sárga Király: Tökéletesen egyetértek!

2011.09.15. 14:03:27

@HK417: jól látod a dolgokat, egyebet én sem tudnék hozzátenni az általad elmondottakhoz.

citizen queen 2011.09.15. 14:09:16

@Sárga Király:
A mondanivalód első részével teljesen egyetértek, jó kis magyar mondás az, hogy nem szarunk oda, ahonnan enni kaptunk. Más kérdés, hogy valószínűleg az piszkálja kertész csőrét, hogy elapadt számára az állami csöcs, erre fel a nagy felhorgadás. A Duna TV Közbeszéd c. műsorában Bethlen is feltette a kérdést, hogy az elmúlt kormányzat alatt nem tűnt fel ákosbácsinak, hogy a magyar genetikusan alattvaló? Miért pont most világosodott meg a jóember?

Másrészt Adyt (és a többi magyar költőt-írót) ne keverjük ezzel a szeméttel. Ők az érted haragszom, nem ellened vonalat vitték, míg ez a nyomoronc csak azért veri a nyálát, mert az imádott baloldalt valagba rúgták jó alaposan a választók, ez fáj neki, ezért mocskolja a magyarokat. Ha visszaszavaznák a ballibeket, semmi baja nem lenne, hallgatna, mint az a bizonyos a fűben, mint ahogy hallgattak az eszmetársaival együtt az őszödi beszéd után is, és a 2006-os rendőri túlkapások után is. Illetve dehogy hallgattak, magyarázták a végtelenségig a bizonyítványt. Akkor minden rendben volt, virult a demokrácia szerintük, míg most, hogy nem ők vannak hatalmon, máris diktatúra van. Régi jól bevált séma ez a baloldalon.

Ady egyébként a Fel-feldobott kő szerzője is, és ott gyönyörűen leírja, hogy akármilyen is ez a kis ország, mindig visszatér, mindig visszahúzza a szíve.

márta)) 2011.09.15. 14:10:22

Figyeljék meg a történet további alakulását!"

Itt a történet további alakulása.

"A Jobbik csütörtökön feljelentette Kertész Ákos írót az ügyészségen közösség elleni izgatás, rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények miatt - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője"

Mirkóczki Ádám sajnálatosnak nevezte, hogy ezt a beadványt a Jobbiknak kellett elkészítenie. Álláspontjuk szerint ez a kormány vagy más hivatalos szerv feladata lett volna hivatalból eljárva.
A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul tegye lehetővé az állami kitüntetések visszavonását Kertész Ákos esetében."

"hogy a magyar kormányoldal erőszakkal meghurcol egy tisztességben megőszült másként gondolkozót"

A történet,) ha a kormány visszavonja a kitüntetést azért, ha nem) hát akkor meg azért.......

Kámasuka 2011.09.15. 14:12:04

Szerintem is hiba foglalkozni az ilyen kinyilatkoztatásokkal. Attól még a szerző egy tetves zsidó a legrosszabb fajtából.

egerészölyv 2011.09.15. 14:12:13

@sárkányfő: ha a primitivitás fájna, ordítanék. A szánalomtól. Szerinted a kéve sunyi? Vagy aki tudja, mi az a kéve, az nektek már mucsai???

"...magával kötve mint a kéve, sunyít vagy parancsot követ..."

Annyátok 2011.09.15. 14:12:32

Ad1: Olyan, hogy genetikailag magyar nincs, tehát a "genetikailag" szó helyesen értve: esszenciálisan, lényegét tekintve stb... Hörgés abbahagyható. Kertész egy dühös ember, de lényegileg igaza van.

Ad2: És ez a nagyobb baj, hogy a Kumin féleségek bátran kijelentik, hogy az egyik kutya, a másik eb. "Egy ideális világban az amerikai Népszavát és a kuruc.infot egy komfortos dobozba össze lehetne zárni, és az idők végezetéig írhatnák egymásnak zaftos tárcáikat." Na ez a gondolkodás vezetett a mai elfogadott hétköznapi fasizmusig.
A kuruc.info és az Amerikai Népszava nem egy egyenesen fekszenek, nem egyensúlyozzák ki egymást, nem lehet elegáns fintorral egykalapkodni velük. A k.i egy fasiszta portál az A.N meg egy radikális polgári orgánum. Aki azt állítja, hogy eme két szélsőség között van az igazság, az eltolja a mérleg nyelvét a szélsőjobb felé, egyszóval: csal. Kumin most ezt tette.

egerészölyv 2011.09.15. 14:13:53

@Jenyei: ne bonyolítsd. Kertész Ákos magyar, következésképpen disznó, aki röfögve felelős a holokausztért. Ennyi.

egerészölyv 2011.09.15. 14:14:46

@Picurigor: baloldali párt meg húsz éve nincs a Parlamentben.

APImásik 2011.09.15. 14:14:47

... nem szeretem a nyílt leveleket...
...nem szeretem az olyan embereket, akik a hazájuktól távol törnek pálcát az otthon maradottak felett és mondanak véleményt az általuk elhagyott országról...(Nem tudom, hogy Kertész épp hol él, de a közelmúltban havi-két havi rendszerességgel szakértettek nyílt levélben a külföldön élő (jól élő) hazánkfiai rólunk...)
... nem egészséges átvenni egy állami kitüntetést és utána fikázni az államot és a nemzetet... (kíváncsi lennék, hogy egy nyugati állam által kitüntetett brit, német, francia mikor fogja gyalázni nemzetét...

ez nem provokáció, hanem szimplán otrombaság volt...
Ha provokáció, akkor a kormányt húzom le a külföldi sajtóban (tök mindegy, hogy elektronikus, vagy nyomtatott), vagy OV-miatt anyázok, vagy valamelyik párt miatt... de egy nemzetet cakompakk lefasisztázni...(holott a fasiszták az olaszok voltak, a nácik a németek... nekünk a nyilasok jutottak...)

A kormány viszont elkövetett egy hibát... nem kellett volna a bocsánatkéréstől függővé tenni a Kossuth-díjat... mert a bocsánat kérése megvolt (elég érdekes módon) szóval most már elvenni a díjat nem "fer"...
Azonnal ki kellett volna adni egy nyilatkozatot és kész.
Nem értem miért jó fikázni a magyarokat... főleg a külföldi médiákban... miért nem hagynak bennünket békén? megvan a magunk baja... és az éppen elég...

Idet 2011.09.15. 14:15:42

@Kudlik Júlia: És még:

Botho Strauß írja a mai németekről: "A nép elkényeztetett, kényelmes, könnyen izgatható és hipochonder... kontár abban, ami a jólétét leginkább előmozdítja."

A stílus jóval enyhébb, de a vélemény maga lesújtó. Ránk is illik, sajnos, mert -- szerintem -- ez az európai népek mai betegsége.

radala 2011.09.15. 14:16:25

@CSENDES: Igazából nem viccelek, a Kard és Kasza óta gondolom, hogy azért trianont megérdemeltük egy kicsit és a Sorstalanság volt életemben az első alkalom, ahol azt gondoltam a holokauszt kamu. Valószínűleg így védekezik a szervezetem a katarzis ellen:-)
Ettől én még sötét bunkóságnak gondolom a holokaszt tagadást és ugyanúgy bunkónak gondolom, aki románoz egy erdélyit, de ettől még a két könyv olvasása ezeket az érzéseket váltotta ki bennem. Csak mint érdekesség említettem, hogy lám lám az irodalom milyen hatással is tud lenni...
@Idet: Uram isten a disznó itt a gojozás? Ez eszembe se jutott. Úr isten mekkora egy nagy arcú köcsög.
Kertésznek tök igaza van, abban amit mond. Egy dolog az, ami miatt még sincs. Egyszerűen hihetetlenül beteg az az ember, aki azt hiszi, hogy ö származása okán jobb másnál. Egyszerűen nem értem, hogy utálhatja valaki a mélymagyarokat ha ö meg mélyzsidó?
Nem is tudnám hirtelen eldönteni melyik a nagyobb bunkó. Amúgy Wass Alberttel is pont ez volt a bajom, attól lettem románfan, hogy néha elképzeltem, mi lenne, ha románként olvasnám ezt...

egerészölyv 2011.09.15. 14:17:52

@O. Kán: te magad ideírtad a különbséget, orkán.

egerészölyv 2011.09.15. 14:19:09

@radala: kár lenne próbálkozni a visszavétellel, úgysem fizetne. Az a kis plecsni meg ér valamit?

nyehehe 2011.09.15. 14:20:28

Az óriási különbség, hogy a kuruc.info-n nem Bp díszpolgárai publikálnak.

Mert ha így lenne, akkor ugyanúgy hőzöngene a baloldal. Ők egy egyszerű történelemtanárt is ki akartak rúgatni (az SZDSZ hozta föl) a kuruc.infós írásai miatt.

egerészölyv 2011.09.15. 14:21:50

@olduser: Landeszman és Kertész Ákos szavaiban valóban sok az igazság, hiszen ha nem csalódom, te is magyar vagy.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.09.15. 14:22:03

Én (sem) értek egyet Kumin úrral.
Aki olyan dolgokat ír le, amelyeket Kertész (és itt most nem csak a genetikázásról van szó), attól igenis el kell venni az állami elismeréseket. Van egy határ.

svetapop 2011.09.15. 14:22:32

Sajnos ennek a magyargyűlölő, de magyar nevet viselő kertészákosnak sokban igaza van. A tetűnek kell a gazda állat akinek a vérét szívhatja. Régen egy ilyen alakot egyszerűen kiközösített volna a társadalom, ma lessz egy csomó hasonszőrű, aki mindenben megvédi és keresi a társaságát. Hát ide jutottunk "isa pur es chomu vogmuk" (elnézést, ha az idézet nem pontos...)

márta)) 2011.09.15. 14:23:13

"A Kossuth-díjat utólag eddig egyszer vontak vissza: "Nagy Gábor, a kazincbarcikai Borsodi Kooperáció vezérigazgatója 1952-ben a barnaszén-elgázosítás új technológiájáért kapta meg a kitüntetést, amelyet 1953 decemberben visszavettek tőle, mert kiderült, a technológia licencét az NSZK-ból lopta."

index.hu/belfold/2011/09/15/a_jobbik_feljelentette_kertesz_akost/

A korábbi bemásolt cikkhez is ez a link tartozik:)

Nevezett arra hivakozik, hogy amit irt, azt az Amerikai Népszavának irta.
Szégyen, és gyalázat,ez az irás) mert amikor átvette azt a bizonyos "Kossuth-dijat, a magyar kormány elismerte munkásságát. Már csak lelkiismereti okokból sem lett volna szabad megirni, akármilyen sajtónak sem.
Mi vezérelhette) Talán a kora, talán az hogy elment az esze??

egerészölyv 2011.09.15. 14:23:34

@sárkányfő: és te mi vagy? Disznó, aki röfögve zabálja a moslékot?

majomkutya 2011.09.15. 14:23:58

@kumin: Szerintem nekem sikerült megértenem a post mondanivalóját, de ha nem értek egyet vele, akkor azért még az még nem baj, ugye?
Kuminnal ellentétben én úgy látom, hogy igenis helye van akár a legfelsőbb szinteken is foglalkozni Kertész Ákossal. Mert Kertész Ákos nem akárki, hanem egy állami kitüntetésekkel elhalmozott ember.
Az államnak pedig van (illetve kellen hogy legyen) annyi méltósága, hogy megvédi a saját és a magyar nép becsületét, akkor is ha külföldiek pocskondiáznak, de pláne ha egy állami kitüntetésben részesített "szabad gondolkodó".
Ha akárki a kuruc.info egyes írásait ocsmánynak nyilvánítja (teheti joggal, mert jónéhánynak a stílusa valóban az), akkor Kertészét is annak kell nyilvánítania, mert azok annál sokkalta ocsmányabbak.
A genetikai alattvalóság egy dolog, Konrád György már korábban megírta, hogy kb: a zsidók azt a bizonyos pluszt a génjeikben hordozzák és továbbörökítik utódaik részére és ezáltal a zsidók minden más népet lepipálnak, ezek után az alattvalóság - bár felháborító, de nem meglepő.
Nekem a bűnös népezés volt igazán sok. Felháborít, hogy olyan cselekményekért vagyok én bűnös, amik akkor történtek, amikor még nem éltem és felháborít, hogy egy Kertész Ákos minősít engem bűnösnek olyan dolgokért, amihez sem nekem, sem a családomnak semmi köze. Az egyik nagyapám a 2. világháborúban a keleti fronton esett el, a másik évekig hadifogságba került. Gyk. az egész családom a kommunizmus áldozata volt, minden egyes akkori felmenőm a kommunizmusban is bűnös volt: volt aki azért mert földtulajdona volt, volt aki azért, mert az apja a szovjet hadsereg elleni harcban halt hősi halált, más pedig azért mert nem akart spiclinek állni. Kicsit uncsi, hogy akkoriban egy totalitárius diktatúra irányítói szemében, ma pedig egy Kertész Ákos és elvbarátai szemében vagyok/vagyunk bűnös(ek). És nem akarok számháborúba kezdeni, de szerintem a 2. vh. alatt (abszolút számokban kifejezve) nálunk menekült meg a legtöbb zsidó, és arányaiban itt maradtak a legtöbben életben a német érdekszféra területén, továbbá minden évben többször bocsánatot kér tőlük valaki.
Nekem különösebben nem hiányzik, boldogabb sem lennék, de egyszer, csak egyszer Magyarországtól is bocsánatot kérhetne valaki.
Egy szó mint száz: Kuminnal ellentétben én azt mondom, hogy az államnak nem szabadna hagynia és szó nélkül elnéznie, hogy egy olyan ember akit kitüntetett, később elképesztő és gusztustalan átkokat és gyalázkodásokat szór rá és a magyar nép fejére.

nem nemsiker_s 2011.09.15. 14:24:02

Magyarországnak Teller Edékre van szüksége, Kertész Imrékre nincs.

egerészölyv 2011.09.15. 14:24:39

@EMU: a baloldal még elítéli Kertész fröcsögését, várj még egy-két hetet...

O. Kán 2011.09.15. 14:25:14

Vissza a cikkhez:

"A magyar mérsékelt jobb azonban úgy gondolta, hogy kormány- és fővárosi szinten is foglalkozni kell a kérdéssel a szerző személye, annak korábbi elismerései miatt. Ez szerintem komoly hiba volt a részükről."

Ezzel a gondolattal az a baj, hogy terminológiai értelemben zavaros, így aztán tartalmilag is az lett.

Mert mi az, hogy "mérsékelt jobb"? Kiket ért alatta Kumin? Az embereket, akiket ő mérsékelt jobbosoknak vél? Azon túl, hogy a bal, jobb kategorizálás mára már teljesen értelmét vesztette politológiai értelemben, az írásból kiderül, hogy a szerző csak a hivatalos, hatalmon lévő, formalizált szervezeteket érti alatta (kormány, fővárosi önkormányzar), úgyhogy a jobboldali emberek, mint lehetséges értelmezés itt nem játszik. De akkor miért nem a "Fidesz hivatalos szervei" terminológiát választja a "mérsékelt jobb" helyett? Mert úgy nem lehetne "jobbozni", meg "kurucozni", ahogy azt a szerző nem éppen kifinomult módon teszi?

Itt lesz ez az írás maszatos, és semmivel sem különb, mint Kertész gyalázatos írása a Népszavában.

egerészölyv 2011.09.15. 14:26:05

@O. Kán: különb, mert nem dől orrán-száján a büdös gyűlölet.

egerészölyv 2011.09.15. 14:28:55

@ephudd: te hogy zabálod a moslékot? Röfögve? :)

Cpt. Flint 2011.09.15. 14:29:22

ahogy elnézem, ide is tök fölösleges írni. sőt, idejönni olvasni is. még kumint sem érdekli igazából mások véleménye, nemhogy a kommentelőket. azt hinné az ember, hogy a kommentelhető blog lényege a párbeszéd, az eszmecsere. de itt szó sincs ilyesmiről.

KenSentMe 2011.09.15. 14:29:45

Komolyan, ezentúl egy szívlapátot fogok magammal hordani, és ha bárki akar adni valamit, akkor izomból pofán baszom vele egy "NEM LESZEK A LEKÖTELEZETTED TE NYOMORULT GECI" üvöltés kíséretében.

nem nemsiker_s 2011.09.15. 14:30:17

@majomkutya:

"egyszer, csak egyszer Magyarországtól is bocsánatot kérhetne valaki."

Asszem arra várhatunk, sajnos elég rossz a sajtónk, és ebben oroszlánrésze van az ilyen Kertész féléknek.
Csak mert nem az ő szájíze szerint történnek itt a dolgok, már mindjárt szolgalelkű nép lettünk.
Persze ez a jelző eszébe nem jutott, mikor 2002-ben a Fidesz elbukta a választást.

egerészölyv 2011.09.15. 14:30:49

@igényes: szent ég, mi lenne, ha igénytelen lennél?!

O. Kán 2011.09.15. 14:31:32

@egerészölyv: Így lehet, de a megbélyezésben, a negatívan túlzó általánosításban (tehát a politikai dagonyázásban) nem az.

Dr. Verőköltő 2011.09.15. 14:33:27

Akkor lenne igaza a mérsékelt/bruhaha/ jobboldalnak, meg a jobbiknak ha a kurucos okádékon is fel lennének háborodva! De zsidózni, cigányozni lehet csak paraszt magyarozni nem!

Tourist From An Other Space 2011.09.15. 14:36:49

Vajon a Kuminnak nem fáj-e, hogy a GSZA lett az, ami?

O. Kán 2011.09.15. 14:37:15

@verőköltő bodobács: Speciel én a kurucos okádékon is fel vagyok háborodva (nem a levegőbe beszélek, vissza lehet olvasni), mégsem vagyok eléggé mérsékelt - Kumin szerint.

egerészölyv 2011.09.15. 14:37:50

@sárkányfő: az egy kicsit röhejes, hogy

ha szidod Ákost, jobber vagy => a jobberek nem szidják Bayert => Ákosnak igaza van.

judy7 2011.09.15. 14:38:40

Kedves Ferenc (kumin), értem én, hogy elfogult.. De nem érzi, hogy egy bizonyos határon túl, már... ciki.

Kámasuka 2011.09.15. 14:39:03

@verőköltő bodobács: Az igazság ezzel szemben az, hogy mérsékelten zsidóbarát ország vagyunk úgy általában (előző 2 kormány alatt szélsőségesen), ami öreg hiba.

SPU 2011.09.15. 14:40:06

dijat utolag visszavenni nem izleses akarmit mond tesz vki eppigy torvenyt visszamenoleg uriember nem valtoztat meg kertesz hadd beszeljen amit akar o mar abban a korban van amikor a zsidok mind veresszaju cionistak lesznek egyszeruen megertoen kell bologatni es nem foglalkozni vele hogyha elgurult nala a gyogyszer

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 14:40:40

@verőköltő bodobács:
Már páran kifejtették, hogy majd, ha ott is állami díjjal kitüntetett emberek publikálnak, akkor jogosan lehet követelni a kitüntetésük visszavételét. De tudod mit? Egyetértek veled, mindenképpen vegyük vissza az állami elismeréseket a kuruc szerkesztőitől..

egerészölyv 2011.09.15. 14:40:46

@Kotkodus: minden magyarra vonatkozott.

Jenyei 2011.09.15. 14:41:16

De ha már rendet tesznek. Az Orbán által olvasásra ajánlott "lap" főszerkesztője az alábbiakat írta:
"A magyar népesség alapvetően a homo kádáricus alfajához tartozik. ... önző, irigy, lusta, kicsinyes, sunyi, hazudós”

Ezzel ki, mikor számol el?

egerészölyv 2011.09.15. 14:42:39

@Idet: juj, de vacak az a Makra...

Kámasuka 2011.09.15. 14:43:07

@SPU: Csak mondom hogy ezekkel a díjakkal v. egyösszegü v. életjáradékszerü zseton is jár, lehet hogy halálig. Majd vki jobban informált elmondja. Mit gondolsz miért kért bocsánatot a koszos zsidaja? A pénz azért fájna.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.15. 14:43:54

Ott van Kertész ominózus írásában, hogy az egész mocsokhalmát minek szánja.

Úgy látszik Kumin elvtársnak is ki lett adva a habverés :O)))

Xarban a haza!

Kámasuka 2011.09.15. 14:45:33

@Muad\\\'Dib: Igen, joggal várhatja bárki hogy az államhatalomtól független tudósítást kap olyan orgánumtól, ahol az újságíró állami díjra hajt....itt mindenki hülye?

Csolt nemzettségbeli 2011.09.15. 14:45:53

@judy7:

Nem ciki az, ha van mögötte egy hat számjegyű összeg.
Neki sem ingyér korpás a haja!

SPU 2011.09.15. 14:46:05

kulonben sincs semmi eredeti abban amit ir az osztrak nemet svaci irok is mind mind rendre ugyanezekkel a panelekkel alazzak sajat nepuket ha rajuk jon a hoppare ez a divat na ettol meg lehetnek jo vagy rossz irok nyilvan nem ezen mulik

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 14:46:58

@BenFranklin:
Mi köze ennek az egész ügynek a független újságíráshoz, netán kritikához?

O. Kán 2011.09.15. 14:47:20

@Jenyei: Ez ugyanolyan szar, gusztustalan, moslék szöveg, mint Kertészé.

Kámasuka 2011.09.15. 14:50:23

@Muad\\\'Dib: Kb. annyi hogy ha a tisztelt Kertész mester a magyar állami díjal járó pénzt költi, akkor lesz szíves olyanokat írni ami az aktuális kormány v. a közvélemény ízlésének megfelel.

nyehehe 2011.09.15. 14:50:53

@Jenyei: vonasd vissza Bayer Zsolt Kossuth díját...

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 14:53:49

@BenFranklin:
Számomra nem elvárás, hogy az államhatalomnak megfelelően írjon, csak azért, mert díjat kapott. Az viszont alap elvárás, hogy ha elfogad egy díjat, akkor ne nevezze genetikailag alávalónak azokat, akiktől nemrég még mosolyogva elfogadta a dolgot.

Kámasuka 2011.09.15. 14:53:49

@BenFranklin: A kuruc annyit zsidózik és cigányozik amennyit akar, mert nem állami pénzből él, akinek nem tetszik nem olvassa. Kertész viszont magyar pénzen ne antimagyarkodjon, csituljon a pofátlan biboldó.

SPU 2011.09.15. 14:57:19

@Muad\\\'Dib: alattvalo nem alavalo ez ugye ket par csizma

radala 2011.09.15. 15:00:06

@BenFranklin: Ezt nem kéne tán erőltetni:-)
Pont oda süllyedsz, mint Kertész Ákos. Nyilván az egy főre jutó mélyzsidó több, mint az egy főre jutó mélymagyar, mélyszlovák, mélyromán, de ez a történelmükből adódik... Ettől még kár lenne általánosítani. Nem vagyok roppant művelt sajnos, de nem hinném, hogy Karinthy, Radnóti, Szerb Antal és még iszonyatosan sokan mások, akikről azt sem tudom, hogy léteztek, valamikor is ilyen gyűlölettel gondoltak volna a magyarokra.
Nem arról van szó, hogy KÁ zsidó, hanem arról, hogy gyűlöl valamit.
A tanulság az az, hogy aki bármit gyűlöl, az szükségképp hülye és előbb utóbb hülyeségeket is fog mondani. Ami kár, mert szeretetteljes dorgálást bizony megérdemelnénk:-)

nyehehe 2011.09.15. 15:00:21

@majomkutya: de bizony tűrni illik, -ha a gyalázkodó egy zsidó. Hisz "antiszemitizmus" lenne őt rendre inteni. Mindenki összefossa magát ilyenkor.
Örülök, hogy ez a kormány végre felemelte a mutató ujját, hogy a Konrádok, Kertészek, Ungváryk is felfogják végre, hogy van egy határ.

olduser 2011.09.15. 15:01:53

@egerészölyv: én viszont meglátásaik ellen enm tiltakozom magyar létemre, hanem elfogadom azokat, hisz ez az igazság. Vagy nem?

kasu 2011.09.15. 15:04:30

Nem értem a vitát. A Kossuth díjas magyar ember lepocskondiázta a magyarokat. Miért lenne magánügy és miért lenne bekapott csali? Mocsok volt és tiltakozni kell. Mondjuk a zsidókról mondott volna valami "szépet", akkor ők is "beugranak", amennyiben kikérik maguknak?
Normális ember nem szarik a fészekbe. Ez vonatkozik az EU Parlamentben Magyaro.-ot pocskondiázókra, a Nobel díjas íróra, aki amiket mondott, és mindenki másra, ha ilyet tesz. Ezek a mondatok nem beugratóak, hanem mocskos disznóságok. A kurucinfot pedig szintén a végletnek és mocskosnak gondolom.
Miért nem lehet nemzeti büszkeséggel és tisztességesen gondolkodni és beszélni, írni?

SPU 2011.09.15. 15:04:54

elolvasvan az egesz kertesz irast nem latszik sulyosnak az egesz ugy mert az erted haragszom nem ellened tipikus esetenek tunik hiszen az olvashato ki hogy magat is magyarnak meghozza baloldali magyarnak tartja s az egesz irast a mai magyar bal allapota miatti elkeseredes es harag motivalta s eppen ez az erkolcsi felhaborodas ragadtatta eros kifejezeseke akar bal akar jobb akar pedig a nemzet egesze fele

potyus 2011.09.15. 15:10:59

@radala:(15.-én 13 óra 24 perc)

Kertész Ákos, ( a szóban forgó) vagy a "Sorstalanság" írója, Kertész Imre. a kettő között a különbség a keresztnevükben rejlik.

Kámasuka 2011.09.15. 15:11:37

@radala: Hát elméletben igazad lenne, de a magyar média(egy része), amikor Mo. rossz híréről idéz külföldi, sokszor német 'konzervatív' lapokat(Welt,Bild), azt rendszeresen elfelejti hozzátenni hogy ezek Axel Springer (következetes cionista) kiadványok...:( És ennyi véletlen nincs.

Idet 2011.09.15. 15:14:03

@egerészölyv: Ízlésről elvből nem vitatkozom, mindenkié más, nyilván. A Makra nem vacak. Ha csak a filmet láttad, akkor nem csodálom a véleményedet. Szamomra nagyon jól érthetővé tette a szocialista embertípus fogalmát. Mármint a létezőt, nem az elméletit.

potyus 2011.09.15. 15:15:54

@SPU: (15-én 15 óra 04 perc)

Gyurcsány elhíresült Öszödi beszédét is egyben kell olvasni és értelmezni.
Egészen más lesz, mint a "hazudós" Gyurcsány, aki kellő képen lett démonizálva, a kiragadott szó elemek okán.
Bele is bukott.
Javaslom, az ellenzék indítson hasonló kampányt a magát hazúgnak nevező Orbán ellen. Már nem durranna akkorát.

Kámasuka 2011.09.15. 15:19:37

@potyus: Gyurcsány nem az őszödi beszédbe bukott bele, ez egy mítosz. A kormánya katasztrofális eredményeibe bukott bele és ha nem ez lett volna ürügy lett volna más.

Idet 2011.09.15. 15:22:28

@radala: Wass Albertet én sem kedvelem különösebben, de attól még semmilyen fan sem leszek. Legfeljebb tengerfan, de az nem WA-tól van...
Nem hiszem, hogy KÁ gojozna, az étkezési szokásainkat barmolja le. (Nem mondom, hogy ebben nincs igaza!) Egyébként meg olyan vén már, hogy keveri Gizikét a gőzekével, hogy valami régimódi hasonlattal éljek.
Abban pedig, hogy ilyenek lettünk, sokan legalábbis, a kádárikacsintós érának igencsak meghatározó szerepe van.

sárkányfő 2011.09.15. 15:22:32

@egerészölyv: hű, ennyire nem tudsz értelmezni néhány egyszerű magyar mondatot? :) így már jobban érthető a többi kommented is...

O. Kán 2011.09.15. 15:22:35

@SPU

"és eppen ez az erkolcsi felhaborodas ragadtatta eros kifejezeseke akar bal akar jobb akar pedig a nemzet egesze fele"

Miféle erköcsi felháborodás?

popocatepetl 2011.09.15. 15:23:36

@olduser: Ja, és a valaki nem tagja a nemzetnek? És hülyézd a jó anyádat!

popocatepetl 2011.09.15. 15:24:13

@SPU: Mosdassad csak, ráfér, úgyis egy büdös csótány!

sárkányfő 2011.09.15. 15:24:15

@BenFranklin: neked aztán letisztult világképed van :)

Reggie 2011.09.15. 15:26:48

Ejnye mar. A zsidoknak a naci-fasiszta megnyilvanulast es nezeteket is el kell nezni, mert nekik mindent szabad. Ha valaki ezt megkerdojelezi akkor bedobjak, hogy 18 millio halott meg holokauszt es maris igazuk van.

nemecsek ernő áruló 2011.09.15. 15:30:03

Szerintem ha Kertész Ákos nettó hülyeséget beszélt volna, elintézik egy legyintéssel, mint általában a Bayer-féle őrülteket. De mivel érzékeny pontra tapintott, és volt igazság a szavaiban... Ugye a cigányok is csak akkor szoktak visítozni, amikor tolvajnak nevezik őket - nyilván alaptalanul.

narancsosbukta 2011.09.15. 15:32:52

"Egy ideális világban az amerikai Népszavát és a kuruc.infot egy komfortos dobozba össze lehetne zárni, és az idők végezetéig írhatnák egymásnak zaftos tárcáikat"

Kedves feri,látjuk te se leszel hülyébb mint a volt főnököd aki a 168 órát nevezte szélsőséges lapnak!

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2011.09.15. 15:36:17

Nem értek egyet.
Túl könnyű és álságos provokációnak minősíteni a vegytiszta bunkóságot és a gyűlölködést. Legyen Kertész ilyen, ha akar, de ezzel a lépésével szerintem pontosan a kurucinfó szintjén van.
Hogy korábban hol volt, azt nem tudom. Valószínű, hogy eddig is ilyen sudribunkó volt, csak eltakarta elölünk a művész-mítosz.

Tőlem mindenki beszélhet, amit akar,
de azért legyen annyi gerince már valakinek, hogy ha nekilát belegyalázni az emberek lelkébe, akkor ne várjon kitüntetést érte.

Egyébként érdekelne, hogy a most őt védő és mentegető értelmiségi csoport miért nem emelte föl a szavát a Barangó esetnél? Akkor egy valóban véletlen elszólás és részegség okozta durva vicc hangzott el, amire lecsapott a jobboldal legsötétebb rétege.
A beszólást egy pillanatra sem lehetett komolyan venni, két embert mégis meghurcoltak, megpróbálták őket tönkretenni.
Nem emlékszem a művészi körökből mentegető és elnéző fellépésre.

Kámasuka 2011.09.15. 15:37:46

@narancsosbukta: 168 óra tényleg szélsőséges, de nem az az egyetlen.

licsipancsi hites hajszakértő 2011.09.15. 15:45:41

Drága Kumin úr ezek szerint nem látta Ketész ATV-beli mentegetőzését a saját nyílt levele kapcsán. Ha a népszavás levél csak provokáció volt (az volt), akkor az ATV-beli szánalmas magyarázkodás pedig a magyar emberek teljes hülyének nézése és egy "genetikailag" jellemző viselkedés és beszédmód adekvát kifejeződése.

A "genetikailag" szót természetesen esztétikai értelemben értettem...

SPU 2011.09.15. 15:46:03

@O. Kán: hat hogy ot s baloldalit a baloldali polutikusok becsaptak elarultak magara hagytak ezen haborog ti

ugatok 2011.09.15. 15:47:26

Bizony, bizony a magukat polgárinak valló kör viselkedéséből, reagálásaiból csak az hiányzik, amiről egyébként megismerni az igazi POLGÁR-t. Az illem, a jó modor, a stílus, a fegyelem,...soroljam még?
A mostaniakról mifelénk azt mondják: kilóg a kapanyél a szájából....

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.09.15. 16:01:36

Csak itt egy antialkoholizmusáért kituntetett ember hányt részegen a járdára.

radala 2011.09.15. 16:05:44

@potyus: Világos. Előtte azt ecseteltem, hogy, ha visszaveszik a díját, akkor még én is elolvasom, holott soha korábban nem tudtam, hogy létezik, ahogy az Imréről sem volt sejtelmem sem, sőt soha nem találkoztam emberrel, aki hallott volna róla 2002 novemberéig. És ez nem azért van, mert csupa bunkót ismerek...
Nem keverem a kettőt, oly mértékben nem, hogy Imre kritikáit mindig jogosnak szoktam érezni, szóval rá nem nehezteltem eddig sem. Amúgy erre az Ákosra sem neheztelek, inkább érdekesnek találom, hogy az emberek a korral nem lesznek sem jobbak sem bölcsebbek, pedig én nagyon szoktam abban bízni, hogy majd az öregség meghozza az eszemet:-)

zfuly 2011.09.15. 16:09:41

Kedves 'Kumin', olvastad-e az eredeti szöveget? Vagy csak láttad?

Megmondom, többet vártam. Kertészt nem szeretem, ahogy az általad megnevezett produktumokat sem, a képeid tökéletesek.

De kérem, beszéljünk már néhány szót arról, miért is fogta el a (művészi) túlzás Kertészt? Persze, mondhatta volna: uraim, itt mégmindig szalonképes zsidózni, ejnye, ejnye. Nem ezt tette, provokált. Művész és politizáló és stb.
A provokációra válaszolnak prominenseink - fintorognak, hogy büdös. Az okot, hogy egyik valaki MAGYAR mérgezi a vizet, amitől a másik valaki MAGYAR hány - nos, erről nem beszélünk. Hogy mérgezi-e egyáltalán. Vagy csak túlérzékeny. Vagy mi a valóság?

Az nem fontos.

És ez igazolja Kertészt.

Sajnos.
Szívből, mélyen, sajnos.

És utálom, hogy a számomra "ellenoldal" mondja ki, az "én oldalam" meg hülyén vergődik.

irógép 2011.09.15. 16:14:56

Hát számon kéri a cikk jobb oldalon a nagyvonalúságot!!
Erről lehet vitázni persze, csak megint hiteltelen az egész felvetés. És előbb a baloldal kisstílű mocskolódásaival foglalkozzon. Mert a bal-lib oldal is, ahogy a cikk írja, bekapta a horgot, jó sok esetben.
És az is jó, hogy most, hogy egy ilyen gondolkozású ember beszélt így, hirtelen a dolgokról való nem beszélés az üdvös módszer. Érdekes, máskor azt hallom, persze mikor nem az ő köreikhez tartozó ember beszél így, hogy az ilyet nem lehet szó nélkül hagyni!!
Ez a kettős mérce tipikus esete, máskor nem szabad hallgatni, most meg hallgatni kéne!!!
Nem szabad hallgatni most sem, mint ahogy a jobbik faszságainál sem! Viszont túl lihegni egyiket sem kell!

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 16:17:21

@zfuly:
Sajnálatos az a polkorrekt nézet, hogy a magukat baloldalinak valló Kertész féléknek a privilégiuma a "művészi provokáció". Roppant érdekes módon, a hasonló megnyilvánulások mindenki más esetében valami roppant sértő dolgok. Elég, ha Pozsonyi Ádám írásaira gondolunk, amikor vészes ajvékólás kezdődött, pedig, ha valaki, ő pont a provokatív írásairól (zenéiről) ismert, amióta világ a világ. Szintén furcsa módon, amíg a „mérvadó” baloldali értelmiség úgy érezte, hogy az ő csapatukban játszik, nem voltak sértőek a megnyilvánulásai…

zfuly 2011.09.15. 16:26:43

Nem privilégium. Vitázhatunk azon, hogy megfelelő-e.
Kertész alapállítása lenne azonban az igazi, vitára érdemes tétel. Ha ugyanis az nem igaz, feltételes minősítései sem vonatkoznak ránk.
A sértés felvételével elismerjük: igen, baj van, kibeszéletlen vétkek, megbánatlan bűnök, el nem vetett hibák terhe nyom még ma is.
A kitüntetés megvonása maga lenne a kitüntetés Kertésznek: Igazad van, Öreg, disznók vagyunk, és mivel kimondtad, most szégyenünkben letagadunk téged, mint a rossz hír hozóját.

Muad\\\'Dib 2011.09.15. 16:29:52

@zfuly:
Mondd, ha én genetikailag alattvalónak nevezem a zsidókat, pusztán azért, mert Izrael elképesztően viselkedik sok esetben, akkor jogtalan lesz a kritika velem szemben?

irógép 2011.09.15. 16:31:02

@zfuly: ezen az alapon , akkor a jobbik egy kijelentésével sem kell foglalkozni, mert igazuk van??? ők csak a rossz hír hozók????
ez milyen mellé beszélés már!!!
Ha valaki valakit le kurvaanyázik, a másik megsértődik, akkor azért teszi, mert igaza lehet a másiknak????
Nem, hanem mert nem lehet így beszélni emberekről!! Én pl becsülettel dolgozom, és nem ölöm meg azt akinek van, és rólam ő nem mondjon ilyen véleményt!!

én sajnálom 2011.09.15. 16:34:14

Ne kényszer a témával foglalkozni....

egerészölyv 2011.09.15. 16:36:20

@zfuly: nagyon elszomorított, hogy ennyire korlátolt vagy. Ha elkezdelek származásodban sértegetni, akkor nyugton fogsz maradni? Aligha. De azt javaslom, ne próbáljuk ki. Annál azért jobban szeretlek.

Anti Anyag (törölt) 2011.09.15. 16:37:02

Ja hogyne. Csak a balliberálisok őrjönghetnek MTV1,MTV2, ATV, Index és minden máshol, egy tized ekkora súlyú beszólásnál.

Úgyanúgy kell ezt is tekinteni, mintha Kertész zsidózott volna, azaz Kertészt kiközösíteni, állami, közösségi díjait visszavenni.

Éppen a zsidók érdekében is.

Az már mindennek a teteje, hogy egy magyarozó zsidó zsidóként elmondja a őszinte véleményét a magyarokról és ha ezt valaki észrevételezi, akkor azzal zsidózik is.

Persze lehet azt mondani, hogy szabad a véleménynyilvánítás, de akkor miért nem legális a kurucinfó?

egerészölyv 2011.09.15. 16:39:20

Egyszóval: ha valaki kikéri magának az ilyen Kertész-féle ótvarkodást, az

- "szűköl, mert pontosan tudja, Kertésznek igaza volt"

- "azért visít, mert Kertész a tyúkszemére lépett"

- "semmit sem értett Kertész esztétikai alapú érveléséből, és ezzel már önmagában is bizonyítja Kertész igazát"

- "antiszemita, aki Kubatovtól kapja a fizetését"...

zfuly 2011.09.15. 16:57:23

Nos, akkor lassan, hogy mindenki értse.
Íme, az eredeti cikk: nepszava.com/2011/08/velemeny/kertesz-akos-nyilt-levele-az-amerikai-nepszavahoz.html

Kertész a barátjának írt, magánlevelet, nyilvánosan. Mert író és (csaknem) minden írása nyilvános. Véleménye van. Karcos, harcos, a megkérdőjelezett sorok mellékesen vannak ott. Némelyik feleslegesen.

A felület gazdája, Bartus szépen zárja le a témát:
nepszava.com/2011/09/velemeny/bartus-laszlo-a-helyreigazitas-helyreigazitasa.html

Bartus felelősséget vállal.

Olyan felelősséget, ami felelősségvállalást mi magyarok, így közösen, soha nem tettünk meg a Kertész által sorolt ügyekben. Pedig ideje lenne már.
Hogy ne legyünk többé következmények nélküli ország.

radala 2011.09.15. 17:01:30

@Idet: Ja, csak eszembe jutott, hogy egy zsidó jól teszi, ha óvatosan bánik a disznó hasonlattal, mert esetleg valaki félreérti...
Ha hihetünk KÁ-nak, akkor már JA is elégedetlenkedett velünk, pedig az még Kádár előtt volt. hajlok rá, hogy egyszerűen az van, hogy mi magyarok szeretnénk, ha a nyugati civilizáció szerves részei lennénk, de mások vagyunk kicsit és ez frusztrációt okoz, pedig nem kéne, hogy így legyen, mert feltehetőleg nem vagyunk rosszabbak senkinél, csak persze jobbak sem...

Alamio 2011.09.15. 17:03:34

Én leszek a sokadik aki leírja, szerintem a korrekt az lett volna ha visszaadja a Kossuth-díjat, a helyes eljárás meg az, ha visszavonjuk tőle.
Akik a Kuruc el nem ítélését kérik számon másokon, azok nem veszik észre, hogy nem ez a téma, itt nem nekem kell elnézést kérnem.
Máskülönben az összes kurucostól is vonják meg a Kossuth-díjat, támogatom.

2011.09.15. 17:06:40

A zsidók és a cigányok egy tőről fakadnak, mert habzó szájjal gyűlölik a magyarságot, miközben rajta élősködnek.

radala 2011.09.15. 17:07:33

@BenFranklin: Nem tetetem magam hülyének, ezek nem véletlenek, csak kár zsidózni, mert neked ciki. Szerintem kb egyet értünk ebben a kérdésben, csak minek elmondani azt, ami vagy úgyis világos, vagy ha meg nem az, akkor úgyis reménytelen a vita...

CSENDES 2011.09.15. 17:09:27

@radala: Köszönöm, hogy megosztottad velem. Azért más dolgokat is el kellene olvasnod szerintem. A bűn itt nem csupán az volt, hogy zsidó vallásúakat öltek (persze az is) Voltak ott más nációjúak, és egyéb gondolkodók. Elvált férjem nagyapját is elvitték (újságíró volt), eltűnt. Nos az ő emlékére egy idézet: Hitler megnyalná mind a tíz ujját, ha csak töredékében olyan fajtiszta lenne, mint a családom, s üzenem a turulosoknak, felvidéki magyar volt. Ő már nem érhette meg az unokája születését..., a felesége pedig megzakkantan öngyilkos lett, hát csínján az állításoddal. De nem haragszom, mert ismerlek.
Egyébként ugorj át a HV-re, Stumpf Andrást olvasni. Már leoltották, sőt elég furán. Olvasd el a 2. hsz-st

Leonce 2011.09.15. 17:17:37

Mi fáj ennek az embernek? ( Kertész.)Nincs egyedül a véleményével, az tuti. Nem csak a jobbik parlamenti helyei fájnak. Már nem a zsidó és cigány üldözés a legfőbb téma hazánkban?! Ugy érzi, hogy ballib elit kicsit háttérbe került?
Vagy mi baja?Szerintem ezt nem kellene lesöpörni.

A lényeg: a ballib elit is nagyon kirekesztő volt.
Mélységesen elítélem Kertész Ákost.
Az igazi érték számomra (és ez most nemcsak Kumin miatt) a Sólyom László féle arany középutasság, a természetvédelem, a tiszta közélet stb.
Mind a kertész féle ballib, mind a jobboldali uram-bátyám elit csak egy dagonya...

Megfigyelo 2011.09.15. 17:18:34

Hja kérem, Magyarországon csak cigányozni, zsidózni, tótozni és oláhozni szabad...

radala 2011.09.15. 17:20:42

@CSENDES: Menten.
Nem tagadom én a holokausztot, de a Sorstalanság full kamu, mi a szarért ápolnak bárkik bárkit, ha el is gázosíthatnák, ugyan már ez tök ellentmond a német precizitásnak, pragmatizmusnak. Ettől még a könyv nekem baromira tetszett nem bírtam letenni. De ugyan ez volt a K+K is. Igyekszem mást is olvasni és nem mindig kerül el a katarzis, csak akkor, ha túl erősen nyomatják, mint KI vagy WA...

Megfigyelo 2011.09.15. 17:24:55

@sárkányfő: Hja kérem, Magyarországon csak cigányozni, zsidózni, tótozni és oláhozni szabad...

radala 2011.09.15. 17:25:17

@CSENDES: Köszi, szeretem SA. Kurvára igaza van, már csak azért is mert SP-t úgy utálom, mint a szart. Iszonyat ciki ez az egész. Szégyent hoz rám ez a kibaszott jobboldal:-)

parttalan 2011.09.15. 17:37:15

Kertész Ákosnak minden szava igaz. A magyar genetikusan alattvaló. Ezt a mentalitást hozta magával a nomád sztyeppei létből, amikor a vezéreik alá tartozott, aztán már itt a Kárpát-medencében szolgálta királyát, földesurát. Királyi abszolutizmus, feudalizmus...Szóval ez az alattvalói létérzés sajnos bennünk van, nagyon mélyen és régről jövően. De mindegy nekünk, hogy Ferenc József, Horty, Kádár vagy most épp' Orbán: a lényeg, hogy mindig lehessen valami legfelsőbb úrnak a f.szát szopni. A magyar ekkor érzi jól magát. Most minek kéne finoman finomkodni?
Hofi mondta: "magyar ember ilyen: nem találja a helyét, ha nem szaros a szája." Tökéletesen igaz.

CSENDES 2011.09.15. 17:38:05

@radala: Nem láttam, mert nem érdekelt a felfújt, filmművészeti megközelítés, így Kertész regénye nem oszt nem szoroz abban, amit korabeli beszámolók és fényképek , helyszín alapján magam láttam (megjelent sok-sok kiadvány ezzel kapcsolatban). Ugyanakkor az is tény, hogy az eltűnt személyek "útközben tűntek el". Így tűnt el az "újságíró" és Radnóti (mellesleg kedvenc költőm)is útközben.Azt viszont ma is állítom, hogy a németek, a háború lezárását követően nem bántották a háborúban résztvevő magyarokat sem. Nagyapámat hadifogságba vitték, kovácsként foglalkoztatták a hadifogság ideje alatt, más bántódása nem esett.

Doberdo 2011.09.15. 17:39:38

A valóság pedig az, hogy Kumin Úr nem teljesen mondott
igazat. Kedves kis országunkban vannak jobb és baloldali bunkó gondolkodók /írók és újságírók/ is. Ebből a szempontból/sajnos kizárólag csak ebből a szempontból/
egyáltalán nem különbözünk az egyéb európai népektől.

CSENDES 2011.09.15. 17:39:47

@CSENDES: Persze nem K. Ákosra, hanem K. Imrére gondolunk mindketten.-)

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.15. 17:40:15

@Jenyei: ""A magyar népesség alapvetően a homo kádáricus alfajához tartozik. ... önző, irigy, lusta, kicsinyes, sunyi, hazudós”

Ezzel ki, mikor számol el?"

Számításom szerint az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Megfelel?

esm 2011.09.15. 17:41:23

T. Kumin Ferenc!

"Ha valaki egy hatalmasat okád a járdára, akkor nem az a stílusos reakció, hogy fölé hajolva elkezdjük tanulmányozni, hogy mit ehetett ebédre, hanem az, hogy nagy ívben kikerüljük a produktumot."

Történetesen ez a vki közszereplő (más a felelőssége, mint az egyszeri embernek), aki 93000 km2 közterületre pottyantotta a produktumot.
Amikor átvette a díszpolgári oklevelet, a Kossuth díjat és a velejáró néhány millát, akkor nem kavargott a gyomra ettől a szar országtól.

(Természetesen a Jobbik legújabb reakciója - börtönbe vele - pont ugyanabból az elmebajból fakad, mint hogy K.Á. lassan hatvan éve nem képes vonalat húzni.)

Ha ön hű a hasonlatához, akkor nem tanulmányozza tovább az emberi (és embertelen) jelenségeket, hanem nagy ívben elkerüli az újságírást.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.15. 17:50:09

@radala: "...majd az öregség meghozza az eszemet:-)"

Honnan, és miért hozná meg te kis naív.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.15. 17:58:19

@esm: "Amikor átvette a díszpolgári oklevelet, a Kossuth díjat és a velejáró néhány millát, akkor nem kavargott a gyomra ettől a szar országtól."

Ugyna-ugyan! Neked kavarogna a gyomrod, ha a haverok kitünetnének bármilyen díjjal?

brummnarcisz 2011.09.15. 17:59:55

nem érzed, hogy te is pont ugyanazt csinálod: hülyeségeket írsz..ez a cikk egy rakás szar

ephudd 2011.09.15. 18:05:08

Nem értitek ti ezt az egészet. Légvárakat védtek még mindig, egri hősként: "Magyar Állam becsülete..." Azt sem értitek, hogy amíg egyetlen antiszemita komment is van itt, meg akármelyik blogon, addig nem történt meg az a szembenézés, felelősségvállalás, amit Kertész (is) joggal kér számon az országon, s amelynek hiányában ugyanúgy szalonképtelenek vagyunk Európában, mint például azért, mert képtelenek vagytok kultúráltan egyet nem érteni másokkal. Ami pedig érdekes, az a kettős mérce: Kertész a magyarokról ír, ezt mindenki magára veszi, megsértődik, de az olyan általánosításokkal, sztereotipizálással, mint a "minden cigány bűnöző", "minden zsidó tolvaj", minden "román nacionalista és magyargyűlölő" azzal nincsen baj, mi? Egy ország nem attól lesz értékesebb, mert sérthetetlen, nem is attól, hogy mítoszokat gyártunk a történelméből, hanem attól, amilyen emberek laknak benne. S amit itt sokan összehordtak, az pontosan meg is mutatja, miért csúszik be az ország szépen a kerti budiba...

sivatagi n. 2011.09.15. 18:27:57

@ephudd: "minden cigány bűnöző", "minden zsidó tolvaj"

Ezeket csak a hozzád hasonló hipokrita szarhalmazok találják ki, hogy igazoljátok valahogy a nyomi kis elméleteiteket, meg kertész alkoholista fröcsögését.

sivatagi n. 2011.09.15. 18:31:45

@parttalan:

Ja te bolsevik fasz, mert csak nálunk volt királyság meg feudalizmus. Nem csoda, hogy az szdsz eltűnt, a maszopod meg csúszik lefelé, nálatok még Fekete Pákó is értelmesebb.

kvadrillio 2011.09.15. 18:32:26

hát én nem vagyok bal, s annyira se jobb, mint ahogy a fülem sincs középen, de...., ha az emberi faj egyik génhibás egyede külhoni sajtóorgánumban kérődzve TELEHÁNYJA MAGYARORSZÁGOT, AZ ÖSSZES BELETARTOZÓ EMBERREL EGYÜTT, akkor felmerül bennem a gyanú, hogy A SZÁJA HELYÉN A SEGGE VAN !

...ÉS még utólag azt "magyarázza" EZ, TŐLE, EGY, IRODALMI MŰ VAGY MIFASOM.....ÉS EZT ODAHAZA NEM KÉRHETIK TŐLE SZÁJÁN, nu az anNyira tele van szarral, hogy a büdössége az egész FÖLDGOLYÓT BEJÁRJA !

puffin 2011.09.15. 18:57:59

@parttalan: Ezt az alattvaló dolgot minden népre rá lehetne húzni ennyi erővel. Mindenhol volt királyság, abszolutizmus, fejedelmek, diktatúrák, cselszövők, árulók, talpnyalók.
A magyaroknál meg pont nem az a példakép, aki alattvaló volt, hanem az, aki bajkeverő, ellenálló, forradalmár. Kossuth, Rákóczi, Thököly, Petőfi, Koppány, az összes aradi vértanú, akik ugyan sokféle nemzet fiai voltak, de magyar egyenruhát viseltek.
Az meg, hogy Hofi mit mondott, elég vicces annak fényében, hogy pont ő volt Kádár elvtárs udvari bolondja, akinek szabad volt többet kimondani, de ő tudta a határt, mert engedelmes alattvaló volt. Jó humorista, de tudta, ki adja neki a kenyeret. A rendszerváltás után nem is nagyon találta a helyét.
Kertész kijelentései nekem azért ellenszenvesek, mert egy ilyen habzó szájú magyarellenes böfögést mondjuk Ján Slota szájából várna az ember, nem egy magyar állami és egyéb kitüntetésekkel kidekorált, közpénzen hizlalt értelmiségitől. Lehet arcoskodni, meg gyűlölködve beszélni a magyarokról, csak akkor nem kell elfogadni a kitüntetéseiket sem, meg a vele járó milliókat.
Persze az is magyar és kelet-európai betegség, hogy a humán értelmiséget tekintik értelmiségnek, akik felelőtlenül okoskodhatnak, adni kell a szavukra, mert amit ők mondanak, annak súlya van, bár az ország fejlődéséhez, a gazdaság teljesítményéhez ők nem sokat tesznek hozzá.

parttalan 2011.09.15. 19:02:07

@puffin: Volt mindenütt királyság, császárság, földesúri hatalom, etc. de ebből az alattvalói érzületből a nálunk szerencsésebb népek már kinőttek. Mi nem, ennyi.

2011.09.15. 19:02:28

@ephudd: semmi közöm a holokauszthoz, ezért bűntudatot sem kell éreznem, és vezekelnem sincs miért.

parttalan 2011.09.15. 19:04:37

@sivatagi n.: Neked ugyanez, mint az előzőnek, azzal a megjegyzéssel, hogy imádom, amikor egy bolsevista szarházi (te) bolsevikozik. :))

torró 2011.09.15. 19:05:24

MINDENKINEK!!!!!
Tessék megnézni ezt a beszédet és utána el lehet merengeni az igazságok körül.Ebből sok minden kiderül!
www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE
Benjamin H Freedman beszéde!

soproni1 2011.09.15. 19:12:02

"magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Csak ezekkel a sorokkal tudok azonosulni,nekem ugyanezek a tapasztalataim. A boldogan dagonyázik a.... kezdetű mondat zseniális, leírja a 70-es,80-as évek Magyarországát.

Meglehet ott se vótam 2011.09.15. 19:21:39

Van bőr a pofáján a zsidó mészárosoknak, hogy megint a múlttal való szembenézésről ugatnak. Közben büszkén nézegetik a bolsevik nagymami és az ávós nagypapi fényképét.

soproni1 2011.09.15. 19:39:46

@Meglehet ott se vótam:

Ahhoz még zsidónak sem kell lenni, hogy bolsi felmenőink legyenek. Elég szétnézni a családunkban.
Mondjuk Ausztráliában is mindenkinek a felmenője börtönőr volt.....

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.09.15. 19:43:04

Rohadjon meg a faszcibáló zsidó!Aki védi,annak meg a családja is pusztuljon el!

soproni1 2011.09.15. 19:50:35

A "genetikailag alattvaló"-val nem értek egyet, mert az viszonylagos. Ha hozzátette volna, hogy mely nemzetekhez képest vagyunk lejjebb a táplálékláncban, akkor elfogadom. De pl. a románhoz, ukránhoz, albánhoz képest szerintem nem vagyunk alul. Az egykori gyarmatosító nemzetekkel meg amúgy sem lehet a maradék párszáz nemzetet hasonlítani.

hacsaturján 2011.09.15. 19:55:03

mi a magyar most? rút, szibarita váz.

ókút 2011.09.15. 20:00:10

még hogy a kucinfót és amnésza.egy dobozba zárni? a jobboldal elfeledkezett a stílusról,melyikről a magy.nemz.vagy a magy hírlap féléről,vagy esetleg kumin úr sajátjáról,mert égi áldásként üdvözli övéi megszólalását,nem kéne!

atila68 (törölt) 2011.09.15. 20:00:36

Kedves Kumin Ferenc!
Játsszon el a gondolattal, hogy miképpen reagálna rá, ha Kertész ezt önnek személyesen adná elő, és önről személy szerint. Aztán még habnak a tortára, lekurvázná az édesanyját. (Én kérek még a gondolatért is elnézést)
Bekapná a horgot maga is.
Nem kicsit.
Nagyon.

marcopolo53 2011.09.15. 20:03:16

Nem az a kérdés, hogy genetikusan alattvaló-e a magyar, hanem, hogy létezik-e még genetikusan?

marcopolo53 2011.09.15. 20:04:44

@ókút: Kumin , K. Ákos cipőfűzőjét sem köthetné meg.

soproni1 2011.09.15. 20:06:57

@marcopolo53:

persze, hogy létezik,csak a kromoszóma egyezik a szilva pálinkáéval.

kénköves pokol 2011.09.15. 20:16:33

Isten nagyon kibaszott az emberiséggel.A zsidót meg kellett volna különböztetni bőrszínnel (lila,zöld) vagy valami ordenáré hányással a fején.Így nyugodtan bujkálhat a tömegben a fosnyaló.

torró 2011.09.15. 20:17:21

marcopolo53
Ez egy jó kérdés! Ugyanis volt rá példa hogy a Dunántúlt gyakorlatilag újra kellett telepíteni egy járvány miatt.Nem tudom,de lehet hogy érdekes dolgok derülnének ki egy genetikai elemzésnél. Nálam egy betegség során derült ki hogy kelta őseim vannak.Na? Ilyenkor mi van?
A cipőfűző kicsit bornírt.

menőmano 2011.09.15. 20:18:41

"röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."

Ki ez az ember? aki ilyen nyilt levelet irogat, a magyar társadalomról?
A bocsánat kérését el sem kellene fogadni.
A "díjat" pedig önszántából kellene visszaadnia.
Aztán pedig a tükörbe nézni.......
oszt.kész.ennyi

menőmano 2011.09.15. 20:20:45

A provokáció ugyanis így kilépett saját szokásos kis dühöngőjéből, és sokkal eredményesebb lett, mint az várható lett volna."

Úgy gondolom ez az írás) minden normális, jó érzésü magyarnál kiverte a biztosítékot.

:(

menőmano 2011.09.15. 20:23:52

@marcopolo53:

Figyelj! Ez az ember) a Kumin Ferenc cipősarkáig sem érhet fel erkölcsileg!!! Pedig gondolom nem körömcipőben jár.)
Tudod hol van a cipősarka, és milyen mélyen kell lenni ahhoz, hogy valaki ne érje el???!
ennyi.

nyekk 2011.09.15. 20:31:19

Kedves Kumin úr!
Nekem személy szerint nagyon elegem van abból, hogy ha egy zsidóval, vagy Izraellel kapcsolatban csak a leghalványabb negatív megjegyzés elhangzik (még ha igaz is), akkor zeng a média az antiszemitázástól, nácizástól, holokausztozástól.
Ha egy zsidó, ilyen mocskos, alávaló módon pocskondiázza a magyarságot, akkor az Ön féle rózsadombi szoba jogvédők azonnal mentegetni kezdik.
Az ilyen embertől, és szellemi körétől (mert nyilván valóan az sem különb) elvenném még a magyar állampolgárságot, és a beutazási lehetőséget is. De lehet, hogy az őt védő szerecsenmosdatóktól is.
Lehet menni Izraelbe, és ott lehet szidni a magyarokat. (Kíváncsi lennék, ha ott a zsidók ellen rohanna ki ez az alja Kertész, hány perc múlva füstölne a gatyája?

soproni1 2011.09.15. 20:35:17

@menőmano:
pont ez a mondat igaz, amit régen csak baráti körben mertünk kimondani.Ma már nem merjük, mert a taxis meg a szobafestő haver felháborodik rajta. A többi mondata nem helyénvaló.

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 20:38:47

Senki nem ismerné ezt a jelentéktelen kis emberkét, ha nem kavart volna vihart a gyalázkodásával. Könnyen lehet, hogy már el van meszesedve az agya, ezért firkál baromságokat.
Az pedig csak véletlen, hogy mindig zsidók gyalázzák Magyarországot.

Táskás Tóni 2011.09.15. 20:41:26

@menőmano: Igen, Kumin írása nálam is kiverte a biztosítékot.Hogyan lett az ATV baloldali normális munkatársból seggnyaló gennyláda fideszbérenc? Megértette az idők szavát, mint a bunkó focista? A korrumpáló Hernáditól mikor veszik vissza a magyar kitüntetést, amit a bunkó focistától kapott valamiért... Ha téged olvaslak mindig rájövök, hogy Kertésznek igaza volt. Ja, és mennyivel jobb író, mint a zsidózó szlovákrendszámúautós önkormányzatrabló Bajerzsóti.

Táskás Tóni 2011.09.15. 20:43:34

@Hülye aki elolvassa!: A bunkó focista pedig égeti a magyarokat miközben felmossák vele a padlót Brüsszelben.
Az is csak egy kis gnóm.

menőmano 2011.09.15. 20:50:40

@soproni1:
Nincs igazad. Ilyen szavakat, egy kultúrember nem is használ. A tartalma sem igaz)teljes egészében.
Már csak azért sem engedhetné meg magának) ránéz arra a Kossuth-díjra) és gondolkodik, miért is........
Nem volt kötelező anno) elfogadni.

Egyébként meg egyszerűen) én magyar vagyok, és hogy mer bárki a magyarságomról így írogatni.
Mert a magyarságról irt összességében, nem csak jobb-ról, bal-ról.

Robinzon Kurzor 2011.09.15. 20:53:46

Megdöbbentő módon szinte teljesen egyetértek a T. Szerzővel.

De van azért itt egy kis apróság. Erről volna szó:
"Szerintem a jobboldal nálunk néha elfelejteni látszik: a térfelükön állni nemcsak egyfajta gyakorlati működési módot, de stílust is jelent."

A "magyar jobboldal" nagy részének csak az volt a problémája a Kádár-rendszerrel, hogy nem ők csinálták. Ezért nincs semmiféle eltérő működési mód, eltérő stílus.

menőmano 2011.09.15. 20:54:32

@Táskás Tóni:
Szövegértelmezés! Szövegértés! Nem a Kumin irása verte ki a biztositékot) sokaknál)
Hanem a Kossuth - díjjal kitüntetett emberé!!!!

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 20:54:41

@Táskás Tóni: rettegj! Orbán mumus eljön érted : DDD

sisifux 2011.09.15. 20:55:48

Az a gond, hogy a kommentelők egy része teljesen figyelmen kívül hagyja a kinyilatkoztatást. Nem az az érdekes, mit mond Kertész Ákos, hanem, hogy mit cselekszik.:-)

S, hogy mit gondolt Márai a jobboldaliságról:

"Mi volt az a "jobboldaliság", amely Magyarország vesztét okozta? Valamilyen hit, hétszer szent elv, tételes meggyőződés? Nem, más volt. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember", előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény-magyar", tartani a markát s keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

menőmano 2011.09.15. 21:02:16

@Táskás Tóni:

Bocs. lehagytam) Neked ez a véleményed, nekem meg egészen más.Nem kértelek, hogy olvassál.
Én nem vagyok elvakult egyik-vagy másik oldallal.
Senki kedvéért nem fogom megváltoztatni a véleményem.
Nekem olyan a szemüvegem), hogy minden oldalon látom/akarom látni a jót- és rosszat.
Az, hogy nekem is van egy határozott álláspontom, az már egészen más kérdés, és nem is tartozik ide. nem minden, és nem mindig publikus. ) ez az élet minden területén így van.
Nincs ebben semmi különös)

menőmano 2011.09.15. 21:07:54

@Táskás Tóni:

Ha téged olvaslak mindig rájövök, hogy Kertésznek igaza volt. "

Igen?! Akkor van egy javaslatom) Azt a bizonyos nyilt levelet foglald aranykeretbe, tedd ki a falra, és olvasgassad.
Közben, néha nézz a tükörbe és kérdezz magadtól valamit)
Igazán sajnálom)

menőmano 2011.09.15. 21:09:54

Na. megyek, mert most már totálisan felidegesitettem magam. :)
Talán nem is ér annyit ez az egész.
hm?

:)

Táskás Tóni 2011.09.15. 21:13:12

@menőmano: Igazad van, jó ötlet. Az alaptörvény vagy a nenyi mellé lehet tenni Kertész írását. Van olyan "romantikus", mint a jobboldali fülkeforradalmi állatság Kerényi kormánybiztos asztalainál. Egyszerűen nevetségesek.

Táskás Tóni 2011.09.15. 21:17:06

@Hülye aki elolvassa!: A bunkó focistától csak a talpnyalói félnek, tudod a parlamentben a gombnyomogató sameszai. K.rva égő a magyar jobboldal, egy kis gnóm ide-oda taszigál benneteket, aszerint, hogyan sikerült a grazi kezelése.A szélsőjobb pedig a kapanyeles tahók gyülekezete. Primitív nyolcosztályosok, tehetségtelen nagypofájú állatok.

Egyed Ildikó 2011.09.15. 21:17:19

Nekem nincs semmi bajom azzal a Kertész-mondattal, amit idéztek tőle, ugyanis érteni vélem, hogy mire gondolt. A kitüntetéseket meg nem szokták visszakérni, ahogy az ajándékot sem. De ezen még jóideig el lehet röfögni azoknak, akik magyarabbnak tartják magukat a magyarnál.

márta)) 2011.09.15. 21:17:39

A “Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához” című publicisztikámban szereplő mondatot: “A magyar genetikusan alattvaló” – ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs.
Örömmel értesültem, hogy a holokauszttal kapcsolatban az elmaradt bocsánatkérés ügyében helyreigazítottak mások.
Ezzel az ügyet lezártam.
Kertész Ákos"

nepszava.com/2011/09/velemeny/kertesz-akos-helyreigazit.html

És? Hallotta valaki? Hol van leírva?
Mekkora cinizmus!!!

Táskás Tóni 2011.09.15. 21:20:10

@menőmano: Szerintem sem ér Mo-on senki egy fabatkát sem különös tekintettel az idétlen hazaáruló, mindent romboló tartalékainkat felélő és eltőzsdéző fideszre és a pedofil papokat takargató kdnp-re.

Táskás Tóni 2011.09.15. 21:27:15

@Egyed Ildikó: A jobboldal soha nem ért semmit, mert nem tudnak szárnyalni, maximum repülő disznó lehetne belőlük. Amúgy is el vannak foglalva a milliárdos rablásukkal, pl közel 30 milliárdot vitt ki Simicska cége egy svájci offshore vállalkozásba, konkrétan a vörösiszap elhárításért adott állami pénzeket.Meg vasutat épít sokszoros áron, meg minden közbeszerzést, kiírt tendert megszerez mindenáron...

márta)) 2011.09.15. 21:29:00

Egyébként az egész levelet ide lehetett volna másolni.
Én személy szerint nem érzem magam magyarabbnak a magyarnál.
Ugyan-ugyan, mitől "művész az, aki ilyen alja szavakat használ, aki így vélekedik az egész magyarságról??
Egy Kossuth-díj tulajdonosa???

HVC 2011.09.15. 21:30:03

Nagy szerencse, hogy a magyarok közül azért _páran_ csak megértették mit írt Kertész Ákos.

Amúgy pedig gondolkozni (úgy igazán) tényleg fárasztó. A kritika meg en bloc amúgy is szemétség. (Az eleve kizárt, hogy legyen benne valami...)

karnak 2011.09.15. 21:30:51

órási!

.. ironikus az egész, Kertész írása, amit azonnal igazol a sok háborgó magyarkodó kommentelő.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.15. 21:31:10

@puffin: "A magyaroknál meg pont nem az a példakép, aki alattvaló volt, hanem az, aki bajkeverő, ellenálló, forradalmár. Kossuth, Rákóczi, Thököly, Petőfi, Koppány, az összes aradi vértanú, akik ugyan sokféle nemzet fiai voltak, de magyar egyenruhát viseltek."

Azért ha vissza lapozol a történelemben, a felsoroltak bukásában sok magyar működött közre. Ezek az "igaz" magyarok közben idegen hatalmak szekerét tolták. A rendszer váltás után pl. úgy néztek a habsburg utódokra, mint az ország lelendő uralkodóira.

márta)) 2011.09.15. 21:34:40

@Egyed Ildikó:
Érteni véled mire gondolt!) A gondolatainkat nem ilyen szavakkal szoktuk általában kifejezni.(most nagyon finoman fogalmaztam)
Nem szokták visszakérni) de lehet!
Elfogadni sem volt kötelező!!!
Ha meg elfogadja "valaki viselkedjen már úgy hogy méltó legyen a birtoklására.
Ja! Önként vissza is lehet adni.
Érted ugye?

Egyed Ildikó 2011.09.15. 21:47:44

@márta)): A gondolatainkat olyan szavakkal fejezzük ki, amilyen hangulatban vagyunk. Olyan is előfordul, hogy erős szavakkal illetjük saját magunkat, mert el vagyunk keseredve, fel vagyunk háborodva. Jelen esetben, gondolom, ez történt. Mert akár tetszik, akár nem, Kertész Ákos magyar. Ezt akárhányan röfögnek is ellene, nem vehetik el tőle. A Kossuth-díjról meg az a véleményem, hogy akárki kapta is, feldughatja magának. Egy politikailag terhelt, állami kitüntetés.

HVC 2011.09.15. 21:51:49

@Egyed Ildikó: Ez a visszavétel dolgot ügyesen kitalálta Pártunk. Még véletlenül se próbálkozzon megérteni a nép, amit K. Á. írt. Inkább elterelik a figyelmét. Ráadásul sikerrel...

(Ha nem lennénk "alattvaló" típusok, már rég elkergettük volna ezt a 20 év vívmányait lenullázó fazont.)

Alf (törölt) 2011.09.15. 21:55:07

Szerintem sem kellene ennyit foglalkozni vele.

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 21:58:31

@Táskás Tóni: Bukott kis kommunista lehetsz, kukabúvár. Szánlak.

Alf (törölt) 2011.09.15. 21:58:39

Annyi gáz van ezzel a cikkel, hogy a magyar jobboldalt egy egyként mozgó masszaként írja le, pedig ez messze nem igaz.

Írhatta volna azt is, hogy a jobboldal "genetikusan"...

Alf (törölt) 2011.09.15. 22:03:02

Szerintem amúgy a magyar genetikusan alattvaló. A magyar baloldal és jobboldal egyaránt.
Gyurcsány egy sunyi alattvalóként viselkedett, Orbán meg egy tahó főnökként külföldön. Én ezt nem bánom, meg kell mondjam. Amit belföldön kultúrpolitikailag csinálnak az nagyon rossz, és sajnálatos. Gazdaságilag azonban kreatívabbak, mint a szocik.

De ahogy a magyar vinnyog, és fossa össze magát amikor fingatják a bankokat, akik folyamatosan szipolyoznak minket, na akkor ki kell mennem hányni.

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 22:03:30

@Táskás Tóni: Nyuxik a beteg! Jönnek mindjárt az ápolók! :)))

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 22:06:03

Érdemes megnézni az Amerikai népfasza támogatóit! Mind bicskával keresztelt jordán!

márta)) 2011.09.15. 22:06:27

@Egyed Ildikó:
Nem volt kötelező elfogadni.
"Egy politikailag terhelt, állami kitüntetés."-t

"Olyan is előfordul, hogy erős szavakkal illetjük saját magunkat, mert el vagyunk keseredve, fel vagyunk háborodva".
Általában akkor is van egy önmérséklet. No. és általában nem tesszük közszemlére, itt azért többről van szó.

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:07:31

@Hülye aki elolvassa!: Csak sok dolguk van a bunkó focistával , megint veri az asszonyt.Háborúról hadovál és lenyelte rágás nélkül az alaptörvényt. A kényszerzubbonyt pedig eltőzsdézte a pártja.

márta)) 2011.09.15. 22:08:27

@Alf:

Az avatarod, jobb mint a komment.

:)))))))

márta)) 2011.09.15. 22:10:15

@Alf:

Bocsánat! nincs ennek az avatarnak egy modernebb változata?? Nekem nagyon ismerős.
Vagy csak hasonlit. ? Nem értem.

:))))

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:10:48

@Hülye aki elolvassa!: Bukott kis kommunista nem lehetek, hiszen az életben nem voltam komcsi és párttag. Viszont most jó sok komcsi hemzseg a kormányban és körülötte. Pintér Matolcsi Pozsgai Martonyi Csintalan Smittpaja, Stumpf.....

HVC 2011.09.15. 22:13:06

@menőmano: Majd ha egyszer megtanulsz a sorok között olvasni, egy új világ fog megnyílni előtted.
(Ezt abszolút neutrális hangnemben írtam, nem írónikusan, vagy provokatívan. Légyszi így értsd!)

márta)) 2011.09.15. 22:14:14

A provokáció diadala"

Van itt már minden.( cigányozás, zsidózás, kommunistázás,) mint a jóbótban.

:)

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:16:36

@márta)): Álszemérmes vagy és nagyon fáj az igazság. Miért nem firtatod , hogy a közel 3 milliárddal korrumpáló Hernádinak mikor veszik vissza a mocskos fidesz keresztjét? Mert álszent hülye vagy .Felőled a pedofíliát is nyugodtan mívelhetik a papok csak ki ne derüljön, fogdossák a kisfiúkat titokban a sekrestyében, kb ez az értelme a felfogásodnak.

Egyed Ildikó 2011.09.15. 22:17:42

@márta)): Majd ha megfizetik rendesen az értelmiséget, nem lesznek rászorulva, hogy elfogadják a kitüntetés(sel járó pénz)t.

márta)) 2011.09.15. 22:18:47

@HVC:
Én tudok a sorok között olvasni, sokkal jobban mint gondolnád.
Nem tudom miért probléma, ha az ember) nem egysíkban látja a politikát. És ezt az irományt) ami most a kommentek tárgyát képezné.
Miért probléma az, hogy sokszínűek a vélemények, miért probléma az, hogy némelyek/én mérsékeltebben írom a véleményem.???

HVC 2011.09.15. 22:19:42

@márta)): "Miért probléma az, hogy sokszínűek a vélemények, miért probléma az, hogy némelyek/én mérsékeltebben írom a véleményem.???"
Probléma? Ki írt ilyet? Én biztos nem.

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:21:12

@márta)): Neked van problémád Kertésszel.

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 22:22:07

@Táskás Tóni: Anyukád, az a náci, hogy vágott volna a falhoz, mikor előhúztak!

márta)) 2011.09.15. 22:22:50

@Alf:
Köszönöm. Félelmet keltett bennem.
Tévedtem.
:)

HVC 2011.09.15. 22:23:23

@Hülye aki elolvassa!: A stílus maga az ember. -> Találó a nicked.

márta)) 2011.09.15. 22:23:36

@Egyed Ildikó:

Nem vitatkozom veled. Tovább.

márta)) 2011.09.15. 22:28:45

@Táskás Tóni:
Nem tudom miért irsz ilyen hatalmas butaságokat nekem.
Nincs igazad. "álszent hülye"?
Utálatos vagy. Ha olvasnád a kommentjeimet) értelmeznéd) hiszen még csak a közelében sincs annak, amit Te irkálsz rólam.
ennyi.

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:29:28

@Hülye aki elolvassa!: Milyen finom reakciók.Állati ösztönök és állatias elme. Te biztosan jobban írnál, mint Kertész, csak sok lenne benne a vágott farok. Nagyon itt forognak a gondolataid. Csináltasd meg, nem késő hiszen agyilag kb 10 éves szintet érsz el.

márta)) 2011.09.15. 22:31:08

@Táskás Tóni:
Persze. Nem problémám van vele.
Nem értek egyet azzal amit irt, főleg nem az "alja " kifejezésekkel sem.
Tudod egyáltalán nem mindegy az sem, hogyan "tálaljuk a mondandónkat.
Van még valami????

márta)) 2011.09.15. 22:34:17

@HVC:
Probléma?" Bocsánat! most az egyszer nálam.

:)))

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:34:44

@márta)): Lehet, csak irritáló Kertész ledorongolása. Nézd meg miket írtak nagyjaink, a magyarokról és hazájukról. Van ott is kritika bőven. Az ostoba polyáca álamfő pedig beindult, most vissza akarja vetetni a Kossuth - díjat, ez undorító, ez a senki hogy került egyáltalán az álamfői székbe. Lájkolom Kertészt és igaznak tartom amit írt.

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 22:42:23

@Táskás Tóni: "polyáca" meg "álamfő" mi?! Te iskolázatlan, setét barom! :)))
Tudod te mit "lájkoljál"? A bogyóidat, amelyeket ma elhanygoltál öcsisajt! Fene a söpredék, lumpen proli fajtádat!

márta)) 2011.09.15. 22:43:20

@Táskás Tóni:

egyáltalán az álamfői székbe." Te nem tudod??

Teljesen mindegy, ha Neked nem is tetszik, én akkor sem értek teljes egészében vele egyet!!
Lájkoljad! Én nem fogom, biztosan nem.
Nekem pedig azok az alja szavak undorítóak.
Lassan irom) Nem mindegy hogyan tálaljuk a mondandónkat)

márta)) 2011.09.15. 22:45:13

Nahát! ez tényleg hülye!

:))))

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 22:46:36

Hova jártál lüketóni? Kutyaiskolába? :DDDD

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:49:47

@Hülye aki elolvassa!: Csak a smitti helyesírást követem. Van már róla törvény? Nemsokára az is lessz. Tahó jobboldal.

Táskás Tóni 2011.09.15. 22:51:51

@Hülye aki elolvassa!: Kis humorzsák.Nem probléma , legalább te jól szórakozol saját magadon. Egy nagy magyar, kár hogy ócska szaros.

márta)) 2011.09.15. 22:53:10

"kutyaiskola". Jut eszembe:
Van akik nagy-nagy előszeretettel ugatják tele a posztokat.
Láttam már ilyen!
nem kérek választ.
köszönöm

:))))))))))))

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 22:54:15

@Táskás Tóni: Szar duma. Meg a "lessz"-t sem találtad el! :DDDDD
Tényleg röhejes vagy, már szúr az oldalam a röhögéstől. Na menj a sunyiba, jó éjt! :D

Táskás Tóni 2011.09.15. 23:01:46

@Hülye aki elolvassa!: Csak nem azt mondod, hogy így kell írni, hogy lesz. Ezt Palibá tudja? Na, jó éjt mindenkinek.Hajrá kertész, hajrá Kossuth díj, hajrá magyar álamfő-ez utóbbi azért égés és nem kicsit, hanem nagyon.

Hülye aki elolvassa! 2011.09.15. 23:05:44

Jó sokat töröd a buksid a válaszokon! Csak meg ne fájduljon!
Csak még azt áruld el, hogy nem Fekete Pákó mellett ültél nyelvtanórán? :D

márta)) 2011.09.15. 23:11:02

Nem! Melletted ültem nyelvtanórán.

:))))))

márta)) 2011.09.15. 23:13:09

Látom! Vannak akik" teleugatják!!

Igy már jó??

:)))))))))

dr. v.b.1990 2011.09.15. 23:35:06

"Mint most a magyar mérsékelt jobb, amelyik bekapta a horgot."
Az micsoda ?
A magyar mérsékelt jobboldal? Az meg milyen? És milyen párt képviseli azt itthon?
Ahogy Kumin úr felvázolta a történet folytatását az telitalálat. (bár még mindig nem értem,hogy miért kell használni azt az elnevezést,hogy "mérsékelt jobboldal".

"Ha valaki egy hatalmasat okád a járdára, akkor nem az a stílusos válasz, hogy fölé hajolva elkezdjük tanulmányozni, hogy mit ehetett ebédre, hanem az, hogy nagy ívben kikerüljük a produktumot."
Ez nálunk nem így szokott lenni. Ha valaki egy hatalmasat okád a járdára akkor a jobboldal nem azt tanulmányozza,hogy mit evett az illető az ebédre ,hanem odahányik még nagyobbat. (vagy odasz@r)

Yoss 2011.09.16. 08:29:43

@menőmano: Pedig ez a néhány mondat elég jól körülírja, hogy mi ezzel az országgal és lakóinak nagy részével a baj. Persze nem jó dolog ilyesmit olvasni az embernek egy népről, melynek maga is tagja, de a kritika jogos és megfelelően felháborító módon kell tálalni ahhoz, hogy ne vesszen el a süllyesztőben és elérje a célját. Nevezetesen azt, hogy fel kéne már ébredni és végre nem egymás torkán kéne a vasat köszörülni, hanem össze kéne tartani egymással is és a szomszéd országok hasonló cipőben járó népeivel is, különben eltűnik ez a nemzet. Persze velük együtt. Feloldódunk a világ népességében.
A holokauszttal kapcsolatos megjegyzéseivel nem értek egyet, mivel semmi közöm nem volt hozzá és jó lenne már végre túltennie magát a zsidóságnak is rajta. Az, hogy folyamatosan bűntudatban akarják tartani a népeket, szerintem csupán egy stratégia további előnyökhöz jutás érdekében. A holokauszt tagadás kriminalizálása is egy vicc. Ha valakinek az a fixa ideája, hogy az egész kitaláció volt akkor legyen vele boldog, kit érdekel. Nem gondolom, hogy a zsidókat meg kellene különböztetni a többi néppel szemben akár pozitív akár negatív értelemben.

Dr. No 2011.09.16. 08:34:01

"Szerintem a jobboldal nálunk néha elfelejteni látszik: a térfelükön állni nemcsak egyfajta gyakorlati működési módot, de stílust is jelent."

A "jobboldalon nálunk" az összes, Kumin úrhoz hasonló "gondolkodó" a stílust kéri számon. Mintha nem tűnt volna föl, hogy a "jobboldalnak nálunk" pontosan a stílustalanság a stílusa.

márta)) 2011.09.16. 10:15:31

"A köztársasági elnök felkérte Orbán Viktort, hogy tegye lehetővé, hogy az arra érdemtelenektől visszavonhassák a Kossuth-díjat. Schmitt Pál úgy tűnik, nincs tisztában a jogköreivel, hiszen erre már több mint húsz éve lehetősége van."

"A köztársasági elnök tehát új kezdeményezésként szeretné bevezetni a díjak visszavonhatóságát, pedig ez a lehetőség huszonegy éve fennáll. A Kossuth-díjról és a Széchenyi-díjról szóló 1990. évi XII. törvény hetedik paragrafusa ugyanis kimondja, hogy "a kitüntető címet a köztársasági elnök a Kormány előterjesztésére visszavonja attól, aki arra érdemtelenné vált."

www.stop.hu/articles/article.php?id=934727

hm. jó.
:)

márta)) 2011.09.16. 10:17:39

oppá" Lefelejtettem:) az is lehet, hogy márt írtam /másoltam tegnap.:)

"Hasonló eddig egyszer fordult elő, amikor Nagy Gábortól, a kazincbarcikai Borsodi Kooperáció vezérigazgatójától 1952-ben visszavonták a díjat, mert kiderült, hogy a barnaszén-elgázosítással kapcsolatos új technológiájának licencét az NSZK-ból lopta."

Táskás Tóni 2011.09.16. 14:18:19

@v.b.1990: Vagy táblát tesznek ki az okádék mellé a jobboldaliak, hogy ezt egy szemét balliberális hazaáruló okádta. Akkor is azt mondják, ha saját mocskuk hever a járdán. Az ostoba magyarok pedig beszopják.

kénköves pokol 2011.09.17. 01:07:38

@Táskás Tóni: Baszd szájba a zsidó kurva anyádat!!!
Bűzös kis segglyuk-kipárolgás vagy.Szakadt volna anyádba a kampós fejed.

menőmano 2011.09.17. 15:36:32

Magasságos egek ura!!

Ilyen szavakat használni!! Hát én ezt nem is hiszem el!!

menőmano 2011.09.17. 15:44:34

Hiller István meggondolatlannak nevezte az író cikkét, amely az Amerikai Népszavában jelent meg augusztus végén. Kertész Ákos a magyarokról úgy írt, mint akik genetikusan alattvalók."

www.mno.hu/portal/810445

Azért a meggondolatlanságtól) ez sokkal messzebbre mutat.
Íródott már sok vélemény, komment, igy én nem minősitem.
Keresetlen szavaknak úgy sem lenne értelme.írni pedig csak azt tudnék.

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása