Reagan 100

2011.06.29. 18:00 kumin

Érdekes dolog egy politikus emlékezete. Ronald Reagan nekem az első amerikai elnök, akiről saját emlékeim voltak. Nem sokat tudtam róla, de sokat láttam a TV-ben, éreztem, hogy fontos dolgok történnek körülötte. Akkoriban indult a műholdas tévézés, lett nekünk is MTV otthon, és ott sokat nyomták a Genesistől a Land of Confusiont. Annyit jó érzékkel levettem, hogy a klip készítői sem Reaganről, sem Thatcher asszonyról valamiért nem voltak jó véleménnyel. Egypártrendszerben felnőtt gyerekként nem tudtam sokat jobb és baloldalról, de éreztem, hogy itt valami komoly vita lehet a levegőben, és valamiért nagyon kell utálni ezeket az embereket.

 


Azóta megértettem, hogy a showbusinessben mindig a jobboldali, republikánus, konzervatív a hülye, született idióta, viszont a balos, demokrata, liberális általában a jó fej. Az általam nagyra tartott Elnök embereiben is Bartlet elnök kötelezően demokrata, a sorozatban feltűnő republikánusok pedig kb. annyira szimpatikusak, mint a hollywood-i háborús filmek német katonái: nem szeretnél közéjük tartozni. A Született feleségekben is a leggázosabb nőről derül ki valamikor félidőben, hogy rettenthetetlen republikánus és ennek megfelelően, afféle kötelező gyakorlatként perverz fegyvermániás és tele van mindenféle elfojtottsággal és beteges hajlamokkal.


Nyilván Reagan korában, a 80-as évek végén a megzavarodott akkori magyar nyilvánosság is azt gondolta, hogy a Gorbacsovval vívott meccsében neki kell a rosszfiúnak lennie, mégiscsak tudjuk már, hol a helyünk. Ennek megfelelően Gorbacsovról egy elképesztően geil slágert készített a Neoton Família, Reaganről meg azt a viccet mesélte minden kisgyerek az iskolában, hogy leégett a könyvtára, ami azért nagy baj, mert még egy csomó könyv nem volt kiszínezve.


Mítosz könnyebben épül halott politikusról, és mítoszt rombolni a legjobban élő politikus tud saját magáról. Gorbacsov ma Louis Vuitton táskát reklámoz (ez még egy ok a számos mellett arra, hogy soha ne vásároljak ilyen terméket), és hülyeségeket beszél rendezvényeken, ahová meghívják, ahogy ezt tette Horn Gyula emlékezetes 75. születésnapi ünnepségén.


Most, hogy már van egy kis történelmi perspektívánk, és talán már felépítettünk némi védelmet a legszimplább, olcsó agymosó technikákkal szemben, tényleg ideje újragondolni Reagan elnököt. Megnyerte a hidegháborút, és ha nem is kizárólag rajta vagy döntésein múlt a szovjet birodalom szétesése, biztosan hozzájárult ahhoz, hogy a végső vergődése rövidebb legyen. A nyertesek oldalán ott álltunk mi is közép-európai társaink mellett, és a minimum, amit tehettünk, hogy most szobrot állítottunk neki. Előbb-utóbb a dolgok helyre kerülnek, és talán egyre inkább a bronzba öntött sikeres politikus, és egyre kevésbé a Genesis videó bumfordi figurája jut az eszünkbe róla.
 

Címkék: gorbacsov reagan

276 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr433025168

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reagan 100 2011.06.30. 13:40:02

A showbusinessben mindig a jobboldali, republikánus, konzervatív a hülye, született idióta, viszont a balos, demokrata, liberális általában a jófej.

Trackback: Reaganomics vs matolcsizmus 2011.06.29. 21:13:43

A 60 éves kínai-magyar barátság éltetése után Orbán most Reagan-szobrot avat - a kontraszt már itt is megmosolyogtató, de az igazán röhejes az, ahogy a Fidesz önmagát Reagan ideológiai örököseként próbálja látni. Valójában a Fidesz elmúlt egy éve éles ...

Trackback: Orbán és a magyar-amerikai kapcsolatok 2011.06.29. 20:21:35

"Újra kellene egy Ronald Reagan. Vajon készülődik-e már valahol?" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter társaságában átadta az egykori amerikai elnök bronzszobrát a Szabadság téren. (In...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Badbitie 2011.06.30. 08:24:59

@Erdőtársulás: Mert a jobb oldal a tehetőseknek a baloldal a szegényeknek van kitalálva, és a hollywoodi sztárok gázsijából csak viszonylag kevesen jutnak koldusbotra. :)

Augustin 2011.06.30. 08:34:10

"Azóta megértettem, hogy a showbusinessben mindig a jobboldali, republikánus, konzervatív a hülye, született idióta, viszont a balos, demokrata, liberális általában a jó fej."

Igen. Nem értem, egyesek mit hőbörögnek (balosok) itt, az írás nem akar többnek látszani, mint ami, visszaemlékezés a nyolcvanas évekből néhány képre, azon benyomások alapján, amiket a média akart bennünk kelteni.

"Most, hogy már van egy kis történelmi perspektívánk, és talán már felépítettünk némi védelmet a legszimplább, olcsó agymosó technikákkal szemben, tényleg ideje újragondolni Reagan elnököt."
Hogy látjuk ugyan azt húsz év múlva, miután a biz. pol-i irányvonalak retorikáját kiismertük, és nagyjából tudjuk, hogyha ezt és ezt mondja a politikus, akkor azt amazt és amazt jelenti. Mi ebben a kiakadásra késztető?

hoplita 2011.06.30. 08:36:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nézd, én nem azt tagadom, hogy zsidók vettek részt a szabadságharcban....miért tagadnám, nem vagyok hülye.
Nekem a számokkal vannak problémáim és mint kissé militarista vonzalmakkal megáldott-vert ember, vannak fogalmaim arról, mit jelent egy adott népességből 20 ezer hadrafogható férfi.
Egy széles mozgósítással be lehet egy népesség 10%-át zupáltatni...ez az egytized nagyjából az a férfimennyiség, amely elfogadható minőséget alkot harcértéket tekintve.
Tehát ez a 18-40 év közötti korosztály...
Vészhelyzetben el lehet érni az egyheted, egyhatod arányt is, de akkor már úgy jársz, mint a németek 44-45-ben, vagyis 16 éves, meg 50 feletti emberekkel töltesz fel, ami már bizony nem egészséges életkori összetétel, ha harci cselekményekbe akarod bevonni az állományt.
Tehát maradjunk az egytizednél, ami mint említettem már kimagaslóan jó mozgósítás, de én még ezt is erősen kétlem, inkább a 15-ből egyet favorizálnám.
A 48-49-es Magyarországon hol volt 200, netalán 300 ezer zsidó, baszki?????????
Megsúgom, sehol.
Vagyis a 20 ezer zsidó honvéd éppoly légből kapott faszság, mint a magyar partizánok legendáriuma.
Judische mache...ahogy a művelt német mondaná.:)))

Emellett természetesen minden tiszteletem és megbecsülésem az oldalunkon vérző zsidó honvédeknek, le a kalappal előttük, örök dicsőség a hősöknek.
Mondom ezt én, akinek a szépapja esett el 49-ben.

hoplita 2011.06.30. 08:38:41

@neoteny:
Tudom.:)
Csak kissé "megfeledkeztem" róla.
Kegyes csalás, semmi több.:)

neoteny · http://word.blog.hu 2011.06.30. 08:43:26

@károly szántana:

Nemnem, mindenki adója csökken(t), de csak a gazdagoké a téma. Egyébként is progresszív adósávok vannak az amerókus (szövetségi) jövedelemadónál, tehát a gazdag még "kedvezmények" után is magasabb kulccsal adózik nagyobb adóalapra.

Ez a gazdasági osztályharc koncepció teljesen hibás: az újraelosztó állam borzalmas hatalmat szerez az adminisztrációja alá kerülő pénzfolyammal ami irányítása által politikai és pénzügyi függőségben tudja tartani azt az egyre szélesedő (50%-ot közelítő) réteget amelynek tagjai többet kapnak mint fizetnek be a kormányzati kasszá(k)ból/ba.

“Once the people find they can vote themselves money, that will herald the end of the Republic.” – Benjamin Franklin

Martian (törölt) 2011.06.30. 09:01:08

Szép kis legendagyártás, halott politikusokról, prófétákról hálás feladat utólag okoskodni... :)

Link Elek 2011.06.30. 09:02:27

ha a republikanusok akarnanak javitani a gyengeelmeju imidzsukon, akkor nem olyan elnokoket kene megvalasztaniuk, mint George Bush

a mostani elovalasztason is a jelenleg a 2. helyen all Michele Bachmann aki legalabb akkora gaz, ming GWB

Plumper_ 2011.06.30. 09:09:31

@hoplita: az akkori magyar zsidóság országos számaránya mellett bőven felülteljesítette a létszámot, ráadásul ÚGY, hogy csak azokban a hónapokban kapták meg a polgárjogot, előtte másodrangú állampolgárok voltak.
Az I. vh-ban is hősiesen harcoltak illetve látták el a frontvonalat.
Ehhez képest meg lett a fizetségük 1944-45-ben. Ezen gondolkodj.

@Schindler Pistája: anyádba kergetnélek vissza, ha most itt volnál, te gyilkos nyilas dög.

@Könnyen elkaptuk, uram!: a legszebb az egészben, hogy a jobbikos bloghadsereg felmenőinek nagy része (ha jól tippelek) aktívan részt vett annak idején a zsidók jogfosztásában, kirablásában majd deportálásában, aztán amikor a túlélők visszajöttek, még nekik állt feljebb, az elfoglalt lakásokból, boltokból kimenni nem voltak hajlandóak, most pedig letagadják, mit tettek, és továbbra is nyomatják az évszázados receptúra alapján összeeszkábált zsidóellenes ideológiát.

GGG77 2011.06.30. 09:26:42

"a showbusinessben mindig a jobboldali, republikánus, konzervatív a hülye, született idióta, viszont a balos, demokrata, liberális általában a jó fej"

Tudod mi a közös a pletykákban és a közhelyekben?
Hogy MINDIG igazak. ;)

GGG77 2011.06.30. 09:29:37

Rátérve a szoborra.
Ha Reagannek szobrot állítunk:

-Gorbacsovnak miért nem?
-Roosevelt teret miért kellett átnevezni?
-Reagan szobrának avatása előtt 3 nappal Orbán miért beszélt 60 éves barátságról a kommunista Kínával?

hoplita 2011.06.30. 09:32:59

@Plumper_:
Na, jó...
Akkor olvasd el még eccer, miről pofázok....aztán jelentkezz, ha megértetted.
Faszomkivan..:(

hoplita 2011.06.30. 09:34:11

@Plumper_:

"....legszebb az egészben, hogy a jobbikos bloghadsereg felmenőinek nagy része (ha jól tippelek)..."

Apád faszát, te seggfej.

Edigej 2011.06.30. 09:34:42

Csak zárójelben szeretném megjegyezni, hogy az Elnök Embereiben a republikánusok nem minden esetben vannak rossz színben lefestve. Ott van pl. az a republikánus kongresszusi képviselő, aki meleg, és Josh a melegjogokról vitázik vele. Szerintem Glen Allen Walken, aki átveszi Jed Bartlettől ideiglenesen az elnöki széket, sem egyértelműen negatív figura, de Arnold Vinick pedig semmiképpen sem. (Ugyanez igaz egyébként a Született Feleségekre, ahol a show kitalálója, Marc Cherry maga is republikánus, bevallottan; ha jól emlékszem, a sorozatban egyedül Bree-ről tudható biztosra, hogy repi, ő pedig egyáltalán nem negatív szereplő).

Éppen ez utóbbi mutat rá egyébként arra, hogy a republikánusokkal az a legfőbb probléma, hogy egy igen nagy és hangos részüknek nincsen humorérzéke, ellenben fogékony arra, hogy mérhetetlen nagy sületlenségeket mondjon. Példa erre a Fox News, amit előszeretettel parodizál a Demokrata média. (Itt pl. éppen a nálunk is jól ismert Stephen Colbert mestere, Jon Stewart csinál hülyét az egyik Fox News-os műsorvezetőből: www.youtube.com/watch?v=9JnDY2Gv5YQ )

Míg abban igazat adok, hogy a 80-as években valóban sok kritika forrása volt Margaret Thatcher vagy Ronald Reagan, talán túlzó módon (bár ugyanakkor: addig örüljünk, amíg a hatalmon lévőket lehet ilyen módon kritizálni!), ugyanígy volt olyan időszak is, mikor "balos" vezetők irányítottak. Clinton - Schröder - Blair 1998-2000 között pl. egyszerre voltak hatalmon, de korábban is előfordult ilyen. Ha a "jobbos" média ezekben az években nem tudott hülyét csinálni a balos vezetőkből, az az ő bajuk.

Másrészt nem világos, mennyire lehet a demokrata-republikánus politikai teret baloldal-jobboldalként értelmezni. Nyilván lehet, csak akkor ne feleltessük meg az európai bal- és jobboldalnak, mert nagyon félrevezető. Obama nem hiszem, hogy jól érezné magát egy európai szociáldemokrata pártban. Ha már itt tartunk, valószínűleg a jobboldali pártok egy részében sem.

Dubito 2011.06.30. 09:38:21

Utólag minden nagyon egyszerű: aki győzött, az állt a jó oldalon, aki veszített, az volt a hülye, a nevetséges, az inkompetens, a bűnös.

Több konklúziót nem tudok levonni a cikkből.

Egy megállapítással pedig határozottan nem értek egyet: "talán már felépítettünk némi védelmet a legszimplább, olcsó agymosó technikákkal szemben". Ejh, be jó is lenne!

GGG77 2011.06.30. 09:41:49

"@Edigej: Másrészt nem világos, mennyire lehet a demokrata-republikánus politikai teret baloldal-jobboldalként értelmezni. Nyilván lehet, csak akkor ne feleltessük meg az európai bal- és jobboldalnak, mert nagyon félrevezető."

Nagyon igaz. És végképp ne próbáljuk ezt levetíteni a magyar viszonyokra. Hiszen jobboldalinak tartott miniszterelnökünk kádári reflexekre hajazó, baloldali, populista gazdasági ígéretekkel nyert választásokat, a szólásszabadságot, a magántulajdont egy kicsit sem tiszteli. Mindez persze nyakon van öntve egy nacionalista, keresztény-konzervatív mázzal. De egy Cameron, egy Merkel valszeg nem ülne be egy Fideszbe.

Plumper_ 2011.06.30. 09:44:25

@Dubito: ha a gonoszok győztek volna, akkor is lennének olyanok, akik szerint a vesztesek voltak a jók.
a gonosz sosem tud végleg megmaradni.
vagy most te sem tudnál arról írni, ki vesztett és ki nyert, mert alulról szagolnád.

bohuš 2011.06.30. 09:47:07

"azt a viccet mesélte minden kisgyerek az iskolában, hogy leégett a könyvtára, ami azért nagy baj, mert még egy csomó könyv nem volt kiszínezve."

helyett:

"Leégett Reagan elnök könyvtára, ÉS MINDKÉT KÖNYVE ODAVESZETT. ÉS AZ EGYIK MÉG NEM IS VOLT TELJESEN KISZÍNEZVE."

Istenem, Feri, még egy viccet se tudsz megjegyezni. Valószínüleg azért, mert nem is érted.

2011.06.30. 09:52:13

@popocatepetl: Egyébként miért olyan különleges dolog, hogy valakik harcolnak az országért ahol élnek? Ezt miért kellett nagybetűsen kiemelni?

Ez a normális. Ha visszaolvasol a sárospatakilány-nyal való levélváltásba, rájössz.

hoplita 2011.06.30. 09:53:06

@GGG77:
"....De egy Cameron, egy Merkel valszeg nem ülne be egy Fideszbe...."

Dehogynem.
Egy bordába szőtték ezt mindet.

Edigej 2011.06.30. 09:57:42

@GGG77: Igen, ez is benne van. Ugyanakkor Nicolas Sarkozy már lehet, hogy igen. Sok olyan európai kormány van (jobboldaliak, igen, hiszen túlnyomó többségük jelenleg jobboldali), akik hosszú távú perspektíva nélkül, azonnali társadalmi igényekre reagálva politizálnak, s ezt legtöbbször egy nemzeti-populista mázzal tudják csak megideologizálni.

Megtehetik, mert a baloldal abszolút lemaradt, nem fogta fel a társadalom változásait, ahelyett, hogy a rövid távú cselekvésekkel szemben hosszabb távú perspektívát mutatna, azon vakarja a fejét, hogy hova tűnt a törzsszavazói bázis, és hogy történhetett az, hogy a gazdasági válság nem a baloldalt erősítette. Megnyilatkozásaiban elsősorban a jobboldalra reagál, de nem tudja koherens mondanivalóvá összefűzni ezeket a politikáit.

Európában van tehát egy zavaros ideológiai katyvasszal operáló, sokszor populizmusba hajló, semmilyen perspektívával nem rendelkező jobboldalunk, valamint egy kiégett, impotens, a változásokkal lépést tartani képtelen, perspektívával szintén nem rendelkező baloldalunk. A tengeren túl meg mindkét oldalnak van valamilyen erős perspektívája, amit koherens politikai útmutatóként felkínálhat. Talán ez a legnagyobb különbség.

hoplita 2011.06.30. 09:58:49

@imperial:
Ja...mi meg csak itt vagyunk.:(
Egyébként az a hoax már nem is mai, miszerint milyen sok cigány dolgozott a 45 utáni újjáépítésben...
Hogy a viharba ne..!

2011.06.30. 09:59:46

@hoplita: Hogyan lehetséges az, hogy a magyarországi zsidóság lélekszáma, (ha Galíciából nem jött senki) 1848 és 1910 között, 62 év alatt 241 000-ről 935 000-re emelkedett?

Egy erősen jobbos cikkből idéztem. de hasonló számokkal találkozol OTI kutatási eredményekben is.

Tehát? 241 ezer 10%-a (te írtad) 24.100, a 20 ezer pont belefér.

De vehetjük az örményeket is! A lakossági arányukhoz képest mégnagyobb a részvételi arány!

Dubito 2011.06.30. 10:01:51

@Plumper_: az én értékrendem szerint is a demokratikus nyugat, élen az USA-val állt a jó oldalon, az elnyomó Szovjetunió volt a gonosz.

De szerintem a dolgok kimenetelében sokkal nagyobb érdeme volt Gorbacsovnak, mint Reagannek, aki nem csinált mást, mint még több pénzt pumpált a hadseregbe. Mégis Gorbacsov lett a lúzer, aki szétverte a hatalmas birodalmat, és Reagan a hős, aki learatta a babérjait annak, hogy az USA maradt az egyetlen szuperhatalom.

Nagyon hasonló a helyzet a két Bush-hoz. Ők is pumpálták ezerrel a lét a hadseregbe, és vérbeli cowboy-ként lőttek mindenkire, aki mozgó célpont volt.

A világ pedig hősként ünnepelte őket, amikor megnyerték Irakot, és fújolt, amikor elvesztették Afganisztánt, és a csőd fenyegette a végletekig eladósodott USA-t.

Pedig a politika a konzervatív Reagan-id. Bush - ifj. Bush tengelyen végig nem változott, csak az eredmény.

2011.06.30. 10:06:34

@Könnyen elkaptuk, uram!: A '48-as magyar honvédsereg örmény közkatonáiról még kevesebbet tudunk. Az Erzsébetváros és Szamosújvár esetében már említett adatok is csupán töredékesek, feltételezhető, hogy később szervezetten, vagy egyedenként még többen is kerültek e két város lakói közül a honvédseregbe. S ugyancsak nem ismerjük, hogy hányan és hol szolgáltak honvédként az ország egyéb területeiről származó örmény katonák. Összlétszámuk a becslés szerint meghaladhatta a kétszázat.
Ehhez jön hozzá mintegy 80 tiszt. Mindez a kb 120.000 lélekszámból.

Edigej 2011.06.30. 10:11:57

@Dubito: Azért Gorbacsovval kapcsolatban nem árt megjegyezni, hogy ő nem szétverni akarta a Szovjetuniót, hanem megreformálni. Mikor 1991-ben kénytelen volt átadni a hatalmat Jelcinnek, állítólag összegörnyedve feküdt egy szófán és elkeseredve mondta Jakovlevnek, hogy "Vot vigyis Szása, vot eto" (Látod, Szása, hát itt van).

Ezzel együtt szerintem is nagyobb szerepe volt Reagannél a SZU összeomlásában. Sokszor mondják, hogy a kremlinológusok nagy hibája, hogy nem látták előre a szovjet rendszer bukását. Nos, ez azért volt így, mert nagyjából 1988-89-ig nem is volt mit látni. Nehéz megmondani, hogy mi lehetett a fordulópont, talán az, amikor 1988-89-re hirtelen - és még az előző évek változásai által sem eléggé indokoltan - lecsökkent az életszínvonal és a rendszer elvesztette a támogatottságát, ezenközben pedig Gorbacsov az általa is utált és megvetett SZKP és a liberális reformerek között politikai vákuumba került.

De persze nem akarok most ebbe belemenni :)

Plumper_ 2011.06.30. 10:13:03

@Dubito: Gorbacsov nevéhez fűződik a békés átalakulás, reformok, peresztrojka. Nem volt ő vesztes. Nemrég ünnepelték a 85. (?) születésnapját.

Afganisztánt nem vesztették el, csak nem lehet egy bizonyos fokon túli erőt bevetni. A gerillaháború minden hadsereget kikészít. Persze mi lenne az orosz megoldás? Szőnyegbombázás, nehéztüzérség, kiéheztetés. Ez kéne a táliboknak, osztjónapot.

@Könnyen elkaptuk, uram!: arról sosem szól a drága sértett jobboldali nemesi fáma, hogy az ország magyar lakosságához mérten hogy a p-ba volt csak ekkora a magyar honvédség létszáma?! hogy lehet, hogy a drága nemesség nagy része akkor is vonakodott (tisztelet a kivételnek, a nemes reformereknek), ahogy a napóleoni háború idején is visszautasították Napoleon ajánlatát, inkább a középkorban megszerzett előjogaikhoz ragaszkodtak, mintsem lerázzák a Habsburgokat Magyarországról.

Szelid sunmalac 2011.06.30. 10:13:21

Nem ertem ezt az egesz cikket. Az, hogy Reagan az USA-ban nepszeru, semmit nem jelent. Ott Bush is nepszeru volt. Ketszer is. De mondok mast. Itthon Gyurcsany is nepszeru volt, sot, Orban is. Aztan majd meglatjuk 3 ev mulva.
Egy biztos. Reagan-nek vajmi keves koze volt a SZU osszepomlasahoz. 50 even keresztul fogalmuk sem volt a SZU realis gazdasagi helyzeterol, tokeletesen felreismertek es nem veletlenul volt a fegyverkezesi verseny sem. Reagan is csak fenntartotta a nagy ellensegkepet, holott mar reg tudnia kellett volna mi fog tortenni.
Ezzel szemben Gorbacsov hirdette meg azokat a doktrinakat (bar pont ellenekezo celbol) amik vegul a bukashoz vezettek.

sárospataki 2011.06.30. 10:26:15

@Könnyen elkaptuk, uram!:
sárospataki lány 2011.06.29. 20:55:16

sárospataki 2011.06.30. 10:27:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: de az erdélyi örmények eléggé asszimilálódó fajta volt, nem úgy, mint a zsidók.

GGG77 2011.06.30. 10:37:13

@Edigej: Ezzel is teljesen egyetértek, nem véletlen, hogy Sarkozyt vagy a Berlusconit nem említettem. :)

Bár Sarkozy talán csak DSK botrányának köszönhetően húzhatja tovább, Berlsuconinak pedig hónapjai vannak hátra. Úgyhogy van remény.

GGG77 2011.06.30. 10:40:20

@Plumper_: "mintsem lerázzák a Habsburgokat Magyarországról."

Ugyanakkor, amikor szembekerültek Napóleon seregével a magyar nemesség egyszerűen elfutott a csatatérről, otthagyva az osztrákokat. :)

Edigej 2011.06.30. 10:49:14

@GGG77: Kérdés, hogy DSK mennyire lett volna jó köztársasági elnök. A Le Monde nagyon szemléletesen írta le, hogy "au lieu d'un bling bling de droite, un bling bling de gauche" :) Tehát hogy ugyanolyan feltűnösködő, egoista showman, mint Sarko, csak a baloldalon. Nem feltétlenül mondom, hogy ez alapvetően rossz, ha az ember politikus, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a karakterek hajlamosak flörtölni a populizmussal (ld. Berlusconi)

hoplita 2011.06.30. 10:50:57

@Plumper_:
"....arról sosem szól a drága sértett jobboldali nemesi fáma, hogy az ország magyar lakosságához mérten hogy a p-ba volt csak ekkora a magyar honvédség létszáma?!..."

Azért, te faszfej, mert hadiipar híján még ezt sem tudtuk normálisan, megbízható lőfegyverekkel felszerelni.
Elavult, sima csövű, gyutacsos muskéták adták a zömét, ami a lefoglalt császári vésztartalékból került át, a nemzetőrök polgári és vadászfegyverekkel voltak felszerelve, Mészáros Lázár Flandriából csempésztetett a szabad piacon fellelhető karabélyokat és puskákat....a döntő ütközetek csata eldöntő szerepe a hideg szálfegyvereknek, a kardnak és a szuronynak jutott..

Csak te egy tudatlan faszfej vagy és ugacc, ahelyett, hogy kussolnál arról, amihez fingod sincs, bibsilibsi paréj.

hoplita 2011.06.30. 10:57:17

@GGG77:
Ami így pont annyira sem igaz, mint az ellenkezője.
Az ún. győri futás a nemesi felkelők amatőrizmusa éa a napóleoni, professzionális tömeghadsereg összecsapásának egy máig emlegetett mozzanata.
Olyan volt az, mint amikor a 2. véhában a német páncélos efységeket könnyű gyaloghadosztályokkal akarta megfogni az orosz hadvezetés.
Garantált volt a katasztrófa.

hoplita 2011.06.30. 11:03:48

@Plumper_:
"...A gerillaháború minden hadsereget kikészít. Persze mi lenne az orosz megoldás? Szőnyegbombázás, nehéztüzérség, kiéheztetés. Ez kéne a táliboknak, osztjónapot...."

Barim, emeletes állat...!!!!!

Pont a jenkik csinálják ezt, jobban is útálják őket arrafelé, mint a "suravikat".

Plumper_ 2011.06.30. 11:07:00

@hoplita: áhhh, a te típusod végigkíséri a magyar történelmet. mindig ez a gyűlölködő, pökhendi, járási, lekezelő, szemétdombján kapirgáló, iszákos, nagyfejű harcsabajszos furkó.:-)

hoplita 2011.06.30. 11:26:42

@Plumper_:
Nem talált.:)
De attól még egy tudatlan faszfej vagy.:)
Ez fáj a legjobban bibsilibsikém, hogy egy mucsai paraszt lealáz, mi?:DDDD
A fenenagy szürkeállományodról meg kiderül, hogy egy dzsungelmakinak is karcsú lenne.:)

Bergeroth 2011.06.30. 11:36:31

@popocatepetl:
"Aha, de valahogy nem így hangzott amikor a szegény indurpinduriaranypofa tibetieket elnyomó gaz kínaiakkal lepaktáló sátánról értekeztetek."

Ez nem tudom hogyan jön ide, szerintem nem nekem címezted, mert én 1 betűt nem írtam a kínai-tibeti kis összezördülésről.

Viszont ha nekem válaszolsz, akkor nekem szegezd a kérdést, első szám egyes személyben, és ne a képzeletbeli ellenségeidNEK, kettes szám kettes személyben.
Megkértelek már párszor, hogy magyarázd el, fejtsd ki, hogy kikre gondolsz amikor többesszámban beszélsz.
Ezt eddig a pillanatig nem tetted meg.
Szélmalomharcot vívsz a képzeletbeli szörnyetegeiddel, mondvacsinált ellenségekkel hadakozol, csak a te fejedben létező személyeket képzelsz magad elé, és mindezt megint bennem véled megtestesülni.
Még ha ismernél, akkor azt mondanám, beszéljünk a lelki és mentális problémáidról.
De így csak annyit mondhatok, soha ne ítélkezz arctalanul, mert nagyon fájdalmas tud lenni, a vakon tett kinyilatkoztatás utáni pofáraesés.

Plumper_ 2011.06.30. 11:55:00

@hoplita: mutasd meg, hol aláztál le. nem hiszek neked, az a helyzet.:-] te képzelődsz. a rendes magyarokat sajnálom, akik mindig szívnak a magadfajta hungarofasiszta miatt.

Bergeroth 2011.06.30. 12:02:09

@popocatepetl:
"gaz kínaiakkal lepaktáló sátán"

Ez meg 1 külön sztori, én elhiszem, hogy létezésed egyetlen értelme, hogy fénylő arccal és könnyes szemekkel, mindennap tisztára töröld orbán "beszari" viktor arcképét, a gyertyával megvilágított kis oltárodon, miközben térden állva imádkozol érte.
De hidd el, ő is egy ugyanolyan bolsevik maradvány a múlt rendszerből, mint az elődje. Semmivel sem jobb nála. Sőt.

hoplita 2011.06.30. 12:17:01

@Plumper_:
Ja, hogy te még azt se fogod fel, hogy hol, miben..:)
Akkor meg hülyébb vagy, mint elsőre gondoltam.

Fasisztázzál, hülye segg.
Nálam ez dícséret a magadfajta bibsilibsibolsiktól.:)

Plumper_ 2011.06.30. 12:23:39

@hoplita: neked vannak képzelgéseid, hogy állítólag valamiben lealáztál. pedig csak egy hungarofasiszta, cérnakarú, Warrior-pólós kispöcs ugat harsányan a monitor mögül, aki élőben lesüti a szemét, ha zsidót lát.:-)

hoplita 2011.06.30. 12:39:15

@Plumper_:
Hehehe...
Egyre jobb...de nem talált.:))))

Plumper_ 2011.06.30. 12:56:34

@hoplita: lehet, hogy a te autódat öntöttem le kromofággal, mert ki volt téve rá egy "Zsidómentes autó!" matrica? ha igen, akkor jó mókát kívánok neked a kapargatáshoz.:-D

hoplita 2011.06.30. 13:09:24

@Plumper_:
Még megüt a guta, faszfej.:)))
Mondom, egyre jobb.
Berágtál mán rendesen, mi?

Egyébként adok egy jó tanácsot, te idióta.
Ilyeneket még itt, meg így se irkálj, mert ha valaki komolyan veszi, rábaszol...és fuccs az anonimitásnak.
A tefajtádnak meg az az utolsó mentsvára.
De erre mán biztos nem fussa a nagy szürkeállományból....vagyis tényleg egy kolosszális seggfej vagy.:DDD

Plumper_ 2011.06.30. 13:11:17

@hoplita: hehe, engem aztán nem. megeszünk reggelire. és te a light-nál is light-osabb vagy.
az "énfajtám" nem fél 1945 óta, úgyhogy ne ugráljatok nagyon. ha érted, mire célzok.

hoplita 2011.06.30. 13:16:21

@Plumper_:
Jaj, Istenem.
Mosmán fárasztasz...:))))))))))))
Mennyé' aranyapám és csinálj úgy mint a ló....húzd magadba a metélt faszod.:DDDDDD

hoplita 2011.06.30. 13:24:21

@Plumper_:
Nesze, itt van a te szellemi szintednek való stéma....:)))))

Zsidó dilemma: kóser-e a négylábú csirke?

Négy lábbal született egy csirke Jeruzsálemben, ám nem maga a furcsa lény gondolkodtatta el a helyi zsidókat, sokkal inkább az, hogy vajon az állat fogyasztásra alkalmas-e. A kérdés ugyanis, hogy a különleges állat kóser-e vagy sem, feladta a leckét az EU-érett zsidóknak.

Na, hasznos időtöltést, kellemes fejtörést.:DDDDDDD

Plumper_ 2011.06.30. 13:34:01

@hoplita: na, örülök, hogy a végén kibukik a való éned.
a sok :-) is erre utal. becsomagolunk a betonba, mire a sarokra érsz, hülyegyerek. nem 1, nem 2 magadfajtát raktunk már rendbe, és nincsen tárgyalás.
leetted a bőgatyádat szalonnával.

sárospataki 2011.06.30. 13:51:16

látom, megfelelő mederbe terelődött az érveken és ellenérveken alapuló kulturált társalgás.

hoplita 2011.06.30. 13:55:25

@sárospataki lány:
Ugye?

@Plumper_:
Figyelj, faszfej...ne fenyegetőzz, mert komolyan veszem.
Nézz az avataromra...nem véletlenül az, ami.

Plumper_ 2011.06.30. 13:58:42

@hoplita: :-D látom, egy 19. századi colt. akkor te még western filmeket nézel. anyuci nem küld az ágyba téged estefelé? nem fenyegetőzöm, hanem azt a szcenáriót vázoltam, ha a köreimbe merészeled tolni a pofád, vagy valamelyik zsidó rendezvényre. értve, nyilas?

hoplita 2011.06.30. 14:33:55

@Plumper_:
Mondtam, hogy semmihez sem értő faszfej vagy, de olyan magabiztosan nyilatkozol hihetetlen baromságokat, hogy már tiszteletre méltó.
Nem, nem Colt....de akár még az is lehetne.
Ez egy roa...de olyan mindegy neked, mert
te ehhez is hülye vagy.
Megnyugtatlak, nincs szándékomban bibsi rendezvények közelébe menni, metéltkém...annál jobb az ízlésem, minthogy ilyen belterjes génhulladékokkal múlassam az időm.
De még egyszer mondom...ne fenyegetőzz, mert komolyan veszem.....és nem olyan nagy hely az a nyúzséland.

Diocles 2011.06.30. 15:00:25

off

témának ajánlom:

"Alig egy-két százalékon múlt, de egyik voksolásra feltett kérdésben sem lett érvényes pártjogi értelemben a Gyurcsány Ferenc és platformja által kezdeményezett pártszavazás – értesült nem hivatalos, de megbízható forrásból a Népszabadság. Úgy tudjuk, hogy az összesítés szerint végül 9200 párttag vett részt a szavazáson, ami jóval több, mint arra maguk a kezdeményezők is számította előzetesen.

Az alapszabály szerint azonban a voksolás akkor érvényes, ha a párttagok fele elmegy szavazni (a pártközpont által közölt taglétszám 32ezer körüli, ennek hitelességét a Gyurcsány-platform vitatja), de akkor is érvényes, ha a párttagok huszonöt százaléka egyirányba mutató szavazatot ad le adott kérdésekben. Ez valamivel több, mint nyolcezer voks. Bár a részvétel magas volt, úgy tudjuk, hogy végül egyik kérdésben sem lett meg a szükséges huszonöt százalék."

nol.hu/belfold/egyik_kerdesben_sem_lett_ervenyes_gyurcsany_partszavazasa

1. mily meglepő, rekordrészvétel, DE épp nem lett érvényes, nyilván maga Puch számolta :)
2. Gyurcsány két szép szeméért elment cca 8000 ember, ha ennek csupán töredékére számíthat, akkor máris megvan az országos hálózat
(összehasonlításul: az LMP-nek 700 tagja van)
3. ha a pártvezetés nem ismeri el az eredményt, arra hivatkozik, h formálisan nincs meg, hiszen 100 fő hiányzik, akkor Gyurcsányék akár meg is támadhatják jogilag, pl. kamu párttagok és "holt lelkek" sokasága a nyilvántartásokban.

4. Mesterházy nyilván Gyurcsány kifárasztására törekszik, próbálja elhúzni a konfliktust. Ha Gyurcsány sokáig vár, akkor meglehet, h már késő lesz számára. (Pl. időközben az MSZP népszerűsége nőhet, és így csökkenhet a Gyurcsányt visszaváró hangulat.)

Plumper_ 2011.06.30. 15:18:01

@hoplita: "Go ahead, make my day!"
én nem fenyegetőztem, csak mondtam, mi lesz, ha idetolod az ocsmány korcs-mongol pofádat.
a kurucinfóba merülj inkább vissza (ahonnan a 4 lábú csirke, LOL), aztán a sarkon dolgozó anyádba, ahogy szoktátok. ízlelgesd a szót, mert ez vagy: NÁCI <- tudod, ez jobb helyeken megvetéssel és kiközösítéssel jár. Így te jobb helyekre sosem fogsz kerülni, mert mindig lesz, aki felismer.

2011.06.30. 18:56:35

@sárospataki lány: de az erdélyi örmények eléggé asszimilálódó fajta volt, nem úgy, mint a zsidók.

Persze, hisz keresztény. Nem üldözték a vallása miatt. Bocs, nem védeni akarom a zsidókat. Ez igazándiból csak mellékszál, arra akartam reflektálni, hogy a nacionalizmus nem volt jellemzője annak a kornak, a Habsburg uszította ellenünk a szlávokat.
Kossuth volt tárgyalni a szerbekkel, a szlováknak autonómiát ígért, a horvátról meg a románról már lekésett.

2011.06.30. 19:17:13

@hoplita: .arról sosem szól a drága sértett jobboldali nemesi fáma, hogy az ország magyar lakosságához mérten hogy a p-ba volt csak ekkora a magyar honvédség létszáma?!..."
Árnyaljuk a képet:
nem minden nemes akart elszakadni.
a honvédség a "néphadsereg" volt.
a reguláris, császári hadsereg sok-sok magyar katonát és tisztet foglalt magába. A jelentős csatákban azért ők vettek részt.

popocatepetl 2011.06.30. 19:34:59

@Bergeroth: "Viszont ha nekem válaszolsz, akkor nekem szegezd a kérdést, első szám egyes személyben, és ne a képzeletbeli ellenségeidNEK, kettes szám kettes személyben. "

Nem tudom a falka minden tagját megkülönböztetni, de nem is érdemes, kb egyformák vagytok, egyszerűek és kiismerhetőek.

hoplita 2011.06.30. 19:46:43

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Már fentebb írtam, egyszerűen nem tudtuk felszerelni a jelentkezőket.
Nem volt az ország területén lőfegyver gyár, csak kis, polgári műhelyek, amelyek képtelenek voltak százezrével lőfegyvert gyártani.
Hogy analógiával éljek, olyan volt a helyzet, amilyenbe a horvátok kerültek a délszláv háború előestéjén.
Polgári, rendőrségi fegyverek, korlátozott számban...ennyi.
Persze egyéb okai is voltak, de ez döntőnek bizonyult.
Lásd az erőfeszítéseket a tüzérség felállítására...

hoplita 2011.06.30. 19:49:37

@Plumper_:
Ja, te meg menjél és ejtsd teherbe anyádat, zsidrák.
Legalább lesz egy kistestvéred....valószínűleg te is így "képződtél", nyomoronc.:)

hegyilány 2011.06.30. 20:48:47

Hűha! Látom, a @hoplita hozza a formáját.
De nekem tetszik.
:))))

hegyilány 2011.06.30. 20:52:42

Búcsú a magyar uniós elnökségtől a Brandenburgi kapunál"

"A szabadtéri koncertre a német főváros szívében, a német egység szimbólumát jelentő, híres Brandenburgi kapu előtti téren került sor.
A főszereplők a világhírű magyar operaénekesnő, Rost Andrea, továbbá Kocsis Zoltán és a Budapest Klezmer Band voltak.

Rendhagyó koncerttel búcsúzott Magyarország szerda este Berlinben az európai uniós elnökségtől.

A magyar kormány képviseletében jelen volt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Budapestet Tarlós István főpolgármester, Berli városát Klaus Wowereit kormányzó polgármester képviselte.

A német főváros - és egyben Európa - egyik legnevesebb és leghangulatosabb terén, a Pariser Platzon tartott, kétórás koncert fő szervezője a berlini magyar nagykövetség volt.

Az egyedülálló rendezvényre a magyar elnökség záróakkordjaként, továbbá abból az alkalomból kerül sor, hogy 20 évvel ezelőtt került aláírásra a Berlin és Budapest közötti testvérvárosi kapcsolatokról szóló megállapodás.

A koncert keretében - a két nagykövet közreműködésével - Magyarország jelképesen átadta az elnökségi stafétabotot az Európai Unió soros elnökének, Lengyelországnak."

:)
Bocsánat) olvasmány.)

fonó 2011.06.30. 20:55:02

Pontosan a poszt lényegét erősiti Torgyán, Semjén, Orbán szélkakas forgolódása, koronaúsztatás, paszomány, rovásirás- szittya-kereszténység...???

fonó 2011.06.30. 21:02:56

Kérem olvassa el ezt az összeállitást a HVG.hu- ból és megkapja a választ!!!!!!!!!!!!!piruljon
"Mit tett Semjén a szabadságért és a demokráciáért? Megnéztük."

Bergeroth 2011.06.30. 21:05:31

@popocatepetl:
Segghülye vagy, de szó szerint...hagyjuk is inkább...

hegyilány 2011.06.30. 21:09:42

Orbán: új Reagan kell Magyarországnak "

Ronald Reagan a bizonyíték arra, hogy igenis létezik teljes megújulás, meg lehet változtatni az életünket, a sorsunkat, a világunkat, ha van hozzá elég bátorságunk és erőnk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az egykori amerikai elnök szobrának felavatásán, a budapesti Szabadság téren. Mint fogalmazott, Ronald Reagan megújította a világot, benne Közép-Európát."

www.fn.hu/belfold/20110629/orban_uj_reagan_kell_magyarorszagnak/

Kevin McCarthy, az amerikai kongresszusi delegáció vezetője hangsúlyozta: Magyarország régóta az Egyesült Államok szövetségese az úton, "melyen sokáig együtt haladunk még".
A két ország szoros kapcsolata a szabadságban és demokráciában gyökerezik - fűzte hozzá.
Azt mondta, a szobor a szabadságot jelképezi, amelyért harcolni minden nemzedék felelőssége. "
:)

hegyilány 2011.06.30. 21:15:23

"Régi és új szövetségesek".
A kormányfő kelet felé nyit, a nyugat zászlaja alatt hajózik.
Magyarország a Kelet kapujában.)
:)

Bergeroth 2011.06.30. 21:44:13

Mondjuk nincs ebben semmi fura. New Yorkban pl. van szobra Kossuth Lajosnak, már jó régóta. Szóval kölcsönös a dolog.

lüke 2011.06.30. 22:55:01

@hegyilány:
Porfelhő & Tsai blogger BT,
@porfelhő: @juditka*: @álomszép
@armanda: @armanda*:
@Pasztorella: @hencz :@ XENCZ @jjmano, @JMárta
@írokneked,
bövült, brávó@hegyilány

Diocles 2011.07.01. 09:53:22

off

röhej, h a balsajtó zöméből kimaradt ez a kulcsmondat, pedig ez teljesen más megvilágítást ad az egésznek:

"Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a magyar demokrácia állapotával kapcsolatban értésre adta: amíg egy kormány demokratikus választásokon leváltható, addig nem lehet a demokrácia megszűnéséről beszélni. Utalást tett arra is, hogy a kormányzat kétharmados parlamenti többsége szabad választások eredménye." - mint azt Schiffer András nyilatkozta.

Magyarán, amíg szabad választások vannak, addig a Fidesz azt csinál a belpolitikában, amit akar.
Az ellenzékről alkotott véleményét pedig jól jelzi ama "beszólása", h nem véletlenül született meg az a kétharmad.

2011.07.01. 09:56:17

@hegyilány: Orbán: új Reagan kell Magyarországnak

Mi van? Orbán lemond?

2011.07.01. 09:58:03

@DioclesMagyarán, amíg szabad választások vannak, addig a Fidesz azt csinál a belpolitikában, amit akar.

Azért ennyire mégse. Például nem hinném, hogy jó szemmel néznék, ha haláltáborokat állítanánk föl.

2011.07.01. 10:00:05

@hegyilány:
egy szoboravatón valamit mondani kell!
Azt mégse mondhatták, hogy íme itt sétál, talpig bronzban,keményen, mint egy nyakas cowboy. állja a szelet, és a galambok támadását. Több pozitívum most nem jut eszembe.

2011.07.01. 10:05:36

@hegyilány: A kormányfő kelet felé nyit, a nyugat zászlaja alatt hajózik.
Magyarország a Kelet kapujában.)
:)

ne essünk túlzásokba! Ez a kínai pénz olyan kicsi összeg Kínának, mintha Te adnál egy koldusnak 10 forintot. Ráadásul hitel, tehát kamatostul kell megadni.
Ne ringasd bele magad a naaaagy kínai szövetséges Magyarország szerepébe.
Kína már vett: Portugál, Spanyol, Görög, SZLOVÁK államkötvényt is!!!
A magyar még csak ígéret!

2011.07.01. 10:12:46

@hegyilány: Elnöksége idején folytatta a már kormányzóként megkezdett – a neves közgazdász Milton Friedman által inspirált – neokonzervatív gazdaságpolitikát, melyet Reaganomics-nak is neveztek. Próbálta csökkenteni az állam gazdasági és szociális szerepvállalását, nagyarányú jövedelemadó-csökkentést hajtott végre és jelentősen növelte a fegyverkezési kiadásokat. Bár költségvetési szigort hirdetett meg elnöksége elején, az államháztartási deficitet nem sikerült csökkenteni.[2]

1983-ban tanácsadói (többek között Teller Ede) javaslatára meghirdette az SDI-t (Strategic Defence Initiative), vagy közismertebb nevén csillagháborús programot, melynek kulcsszerepe volt a Szovjetunió végleges megroppantásában.

Nekem úgy tűnik, hogy a megszorítások révén szerzett pénzt fegyverekre költötte a cowboy.

2011.07.01. 10:16:33

@hoplita: Orbán: új Reagan kell Magyarországnak

De Reagan alatt nem sikerült csökkenteni a deficitet.
Ezt inkább ne kövessük.
Elköltötte a pénzt, két zsidó javaslata alapján.

2011.07.01. 10:17:53

@hoplita: Lásd az erőfeszítéseket a tüzérség felállítására..

Ja. Gábor Áron rézágyúja.

hegyilány 2011.07.01. 12:05:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Tessék? Hogy lemond e Orbán V.?
Kérdezd meg az illetékest.
Ugyan, ugyan? nem vagyok elfogult, de megkérdezhetem, hogy esetleg, most perpillanat van helyette talán jobb?
Esetleg lemaradtam valamiről.?

hegyilány 2011.07.01. 12:09:50

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Bizony, valamint mondani kell.)
"szabadságban és demokráciában " Nekem ez a legfőbb üzenet.

hegyilány 2011.07.01. 12:19:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Minden demokratikus országnak, így az Egyesült Államoknak és Magyarországnak is fontos a saját intézményeinek továbbépítése, de emellett az új demokráciáknak is segíteniük kell, és azt sem hagyhatják, hogy a már működő demokráciák visszalépjenek a fejlődés útján - ezt a jelentősen áthallásos, figyelmezető jellegűnek látszó utalást Hillary Rodham Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere tette azután, hogy zárt körben találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel."

www.stop.hu/articles/article.php?id=898378

És ez is fontos üzenet.

hegyilány 2011.07.01. 12:30:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Bocsánat!
ne essünk túlzásokba!" Nem jellemző rám.
A Kelet felé nyitással kapcsolatban, bennem mint "polgárban" - amennyit kommunikált belőle a kormány - kétségek merülnek fel.
Egyébként vannak dolgok amivel nem értek egyet, pl. egykulcsos adó, amivel a kormány a szegényebb rétegeket sújtja, stb ...... de most nem ez a téma.
Egyébként senki kedvéért nem fogok mást írni, mint amit gondolok.
osztjónapot! akinek nem tetszik amit irok.
:)

hegyilány 2011.07.01. 12:39:10

@hegyilány:
Ha már eltértem a poszt témájától.
Megjegyzem, hogy a rendvédelmisek "gyerekkori" nyugdíjazásával soha sem értettem egyet. Régen változtatni kellett volna rajta.
Csak egy vélemény - amiket írok - és egyáltalán nem elfogultság egyik-vagy másik irányba.
:)

hegyilány 2011.07.01. 13:04:41

Nagy a várakozás Németországban a lengyel uniós elnökség kapcsán"

Guido Westerwelle külügyminiszter - aki ezt megelőzően külön nyilatkozatban mondott köszönetet a magyar elnöki tevékenységért, és annak eredményei közül első helyen a Horvátországgal való csatlakozási tárgyalások lezárását emelte ki - ezúttal a varsói kormány munkájához kívánt sok sikert.

Pénteken nyilvánosságra hozott állásfoglalásában Westerwelle annak a várakozásának adott hangot, hogy a lengyel elnökség pozitív impulzusokat hoz Európa számára.

"Az arab világban zajló változások közepette nem feledkezhetünk meg a keleti partnerségről sem" - fogalmazott Guido Westerwelle, aki elismerően szólt a további bővítéssel kapcsolatos lengyel nyitottságról is.

Rendkívül nagy figyelmet szentelt a lengyel uniós elnökségnek a német sajtó is.
Az újságok interjút közöltek Donald Tusk miniszterelnökkel és Radoslav Sikorski külügyminiszterrel.
A Die Weltnek nyilatkozva a külügyminiszter a varsói kormány prioritásai között az európai gazdasági növekedés előmozdítását, valamint a nyitottságot, ennek keretében pedig a keleti nyitást említette. Hangsúlyozta viszont az unió déli szomszédaira való odafigyelés szükségességét is.

Német szakértők hangsúlyozták, hogy Németország erősen érdekelt a szomszédos Lengyelország elnöki munkájának sikerében.

Annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy ezzel kapcsolatban tovább erősödhetnek a két ország kapcsolatai, amelyek a Tusk-kormány hivatalba lépése óta gyors ütemben normalizálódtak.

Egyben megfogalmazták azt a reményüket is, hogy a lengyel elnökség tevékenysége során új impulzust kap az úgynevezett weimari háromszög, azaz Németország, Franciaország és Lengyelország együttműködése."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=445522

Bocsánat! egy picikét hosszúra sikerült.
Ja. és másolat.:)
:)

hegyilány 2011.07.01. 18:47:41

Orbán Viktor miniszterelnök Varsóban adta az európai uniós elnökséget jelképező zászlót és stafétabotot Donald Tusk lengyel kormányfőnek. "

"Magyar barátaink nagyon nehéz időszakban gyakorlatilag hibátlanul látták el az elnökséget" - mondta Tusk, aki emlékeztetett, hogy Orbán Viktor első hivatalos külföldi látogatása a 2010-es választási győzelmet követően Varsóba vezetett.

"Most azért jött Varsóba, hogy átadja az EU-elnökséget hat hónapi nagyon nehéz munka után" - tette hozzá, és szívből gratulált a magyar elnökség sikeréhez, amely "nemcsak a magyarokat, hanem a lengyeleket is elégedettséggel és büszkeséggel töltheti el"

www.hirado.hu/Hirek/2011/07/01/14/EU_elnokseg__Lengyelorszagnal_a_stafetabot__kepgaleria.aspx

A magyar kormányfő szerint a gazdasági válságból való kilábalás és a növekedés motorja a következő éveken Közép-Európában lesz, ahol már a válság előtt is nagyobb volt a gazdasági növekedés, mint az unió régi tagországaiban.

Kérdésre válaszolva Orbán kijelentette, hogy ma a világon korszakváltás történik, és ilyen körülmények között radikálisan felértékelődik, megnő a politikai vezetők szerepe.
Ezért Lengyelországnak a fél éves elnökségi időszakban sokkal fontosabb szerepe lesz.
Ez egyrészt félelmetes, másrészt viszont izgalmas - tette hozzá."

:)

Több cikket nem hozok:) Magyarország uniós elnöksége lezárult.úgy gondoltam, egy "röpke" olvasmány,- emlékezés- "elfér" itt a poszton.
:))

2011.07.01. 22:41:14

@hegyilány: Megjegyzem, hogy a rendvédelmisek "gyerekkori" nyugdíjazásával soha sem értettem egyet. Régen változtatni kellett volna rajta.

szerintem igazad van. De a baj nem is ez. Hanem a hogyan. Tudod, azt mondják, a stílus maga az ember.
Azt látom gondnak, hogy egy meglévő szerződést visszamenőleg módosít. Ráadásul gazdasági okokra hivatkozik, ami nem állja meg a helyét. Mert mondaná azt, hogy szükségünk van képzett rendőrökre, tűzoltókra, az luxus, hogy fiatal, képzett emberek irodai munkát végeznek, ezért visszahívjuk a nyugdíjas állományt.

Mert mi lesz most? A nyugdíjas inkább befizeti az adót a nyugdíja után, és elmegy mellette dolgozni, legfeljebb feketén. Oszt jónapot, ahogy a dakoták mondják.

2011.07.01. 22:43:54

@hegyilány: Ugyan, ugyan? nem vagyok elfogult, de megkérdezhetem, hogy esetleg, most perpillanat van helyette talán jobb?
Esetleg lemaradtam valamiről.?

Hát nem figyeltél? Orbán Viktor most keresi: a magyar Reagan-t.

(ne vegyél komolyan)

lüke 2011.07.02. 00:02:44

@lüke:
@hegyilány:
Porfelhő & Tsai blogger BT,
@porfelhő: @juditka*: @álomszép
@armanda: @armanda*:
@Pasztorella: @hencz :@ XENCZ @jjmano, @JMárta
@írokneked,
bövült, brávó@hegyilány
+@Könnyen elkaptuk, uram!

hegyilány 2011.07.02. 07:22:22

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Azt látom gondnak, hogy egy meglévő szerződést visszamenőleg módosít. "
*****
Úgy bizony. Sok-sok mindent rosszul kommunikál a kormány.
******
Szabad napján, most is elmegy feketén dolgozni. Igy volt ez a múltban is. De van akinek semmi nem elég. A kiutalt lakásokról meg nem is beszélek.) Még sem volt jó semmi.
Úgy bizony, "egykalap" aki az irodában ül, vagy "bevetésen vesz részt" nagyon nem mindegy.
Az álrokkant nyugdijasok, már csak hab a tortán.:)
***
/sok-sok mindent "átlátok" , azért, hogy nem mindig irom. a "törökakadémián" tanulok./:))))

Sokan vannak még ebben az országban, akik "szolgálatban" hivatás tudatból dolgoznak. Nem kaptak soha semmi kedvezmény.
Na ennyi. jónapot!
:)

hegyilány 2011.07.02. 07:23:35

@Könnyen elkaptuk, uram!:
(ne vegyél komolyan) "
Ezt nem értem, de mindegy.

hegyilány 2011.07.02. 08:03:50

"Kiengedték házi őrizetéből a nemi erőszakal vádolt francia pénzügyi szakembert New Yorkban

A bíróság ugyanakkor úgy határozott, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezérigazgatója úti okmányait nem kapja vissza, ami azt jelenti, hogy Strauss-Kahn nem térhet haza Franciaországba, a vele szembeni büntetőügy folytatódik.
A vádlott azonban szabadon mozoghat az Egyesült Államok területén, elhagyhatja New Yorkot, nem kell viselnie azt az elektronikus karperecet, amely révén mozgását követték, s nyilatkozhat a sajtónak is."

www.hir24.hu/kulfold/2011/07/02/szabadlabon-strauss-kahn/

kuminszerint.blog.hu/2011/05/18/dsk_botranya_a_baloldalt_az_ag_is_huzza#more291266
********************************
kuminszerint.blog.hu/2011/06/09/uraim_csomot_ra#more2970492

Terminátorné válik"

www.hir24.hu/bulvar/2011/07/02/terminatorne-valik/

hm. Ilyen ez.van ilyen.
:)

hegyilány 2011.07.02. 08:11:12

Csongrád - Csongrádon készült az a Reagan-szobor, amelyet szerdán a budapesti Szabadság téren avatott föl a magyar miniszterelnök és Condoleezza Rice korábbi amerikai külügyminiszter"

www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/reagan-szobor_-_csongradrol/2227998/

Ügyes kezű szobrászművész.
:)

2011.07.02. 09:32:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: Esetleg lemaradtam valamiről.?

Hát nem figyeltél? Orbán Viktor most keresi: a magyar Reagan-t.

(ne vegyél komolyan)

A ne vegyél komolyan a "hát nem figyeltél?"-re vonatkozott. Olyan letolás szagú. De nem az, csak vicc.

hegyilány 2011.07.02. 22:39:04

"Az elmúlt hetekben, hónapokban a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyek megszűnése kapcsán szerepelt a hírekben a XI. kerületi önkormányzat"
Az ősszel bezáró Zöld Pardon "A Café del Rio,"

Az önkormányzat úgy döntött, költöznie kell a szórakozóhelyeknek, ám ennek lefolytatásában teljes mértékben segítőkészek és partnerek vagyunk.

Megjegyzem, egy helyi konzultáció keretében a lakosságtól is megerősítést kaptunk.
Ebből a felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a kerületi lakók sokkal szívesebben látnák a Citadella vagy a Feneketlen-tó környékén az emlékparkot, mint a ZP helyén.
Azt mondanám tehát: az országzászló még keresi a helyét, ami a dolgok jelenlegi állása szerint nem a Petőfi hídnál lesz majd" - fejtette ki a polgármester."

hvg.hu/itthon/20110701_ujbuda_hoffmann_orszagzaszlo#rss
************************************************
kuminszerint.blog.hu/2011/05/13/kocsma_vagy_szimbolum#more2902198
************************************************
Hm. Itt a blogon is téma volt. Ezek szerint csak haladékot kaptak.
Én még ott tartottam:)), hogy a főpolgármester sem támogatta szórakozóhelyek bezárását.
Nahát-nahát!! ilyen ez.?!
:)

lüke 2011.07.03. 18:24:30

hmm
a BT önmagával beszélget,( de már visszament a TG-re ,ahol elbúcsúzott)
jobb is, mert önmagával kommentelgetni,
bár risikómentes,de együgyü

no risk no fun
jav.
ZP a jobb o. a Rio a bal o. a hidfeljárón

menőmano 2011.07.03. 20:37:28

Itt sincs még új poszt? Azt hittem már van?!
Ó. de szomorú vagyok.
:))

menőmano 2011.07.03. 20:38:09

Hm."együgyü" ?
Hát az meg mit jelent?
:)

menőmano 2011.07.03. 20:43:48

Úgy hallottam,), hogy innen el lehet menni, és vissza is lehet jönni.!
A Kumin F. nem szabja meg, hogy mit lehet ideírni? ill. ki- mit írogat?!!?
Nem tudom jól hallottam???

:))))))))))

menőmano 2011.07.03. 20:48:04

Cukorügyben" Látom a reklámot a poszton.
Jut eszembe. Azt ígérte a kormány, hogy lesz olcsóbb cukor a Coop. üzletekben. (azt hiszem jól emlékszem)

Mikor lesz? Tudja valaki.

:)

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása