Wikileaks a porcelánboltban

2011.09.06. 16:23 kumin

A Wikileaksről bármilyen véleményt közzétenni kockázatos vállalkozás. Annyi érdeket megsértett már ez a szivárgó oldal, annyi tyúkszemre rálépett, de egyúttal annyi előnyt is szerzett másoknak, hogy objektív vélemény már szinte nem is létezik a tevékenységéről. A történet is sok szempontból elmesélhető. Beszélhetünk modern információs szabadságharcosról, aki a titkolózó államokat és politikusokat buktat le, de beszélhetünk bizonytalan motivációjú, öntörvényű szereplőről, amely a fürdővízzel együtt rendszeresen kiönti a gyereket is.

(forrás)


Régi mondás kis korrekcióval: két dolog van, amiről nem akarod tudni, hogy miből készül, az egyik a kolbász, a másik a diplomácia. Ahogy egy buli után nem szívesen olvasnám vissza nyilvános felületeken, hogy hazafelé a kocsiban mit beszélgettünk a feleségemmel a többi vendég viselkedéséről, ugyanezért – csak enyhén szólva nagyobb tétekben – lehet káros, ha a bárki kontrollálatlanul kinyom a nyilvánosság elé nagy mennyiségű nagykövetségi levelezést. Ezek nagy része nem titkokat leplez le, hanem a diplomáciai munka hétköznapjait tükrözi. Aki ebben nincs benne, annak szokatlan lehet, de egy külképviseletnek ez is a dolga: jelentéseket írni, amelyek, nem lévén nyilvános szövegek, nem lesznek udvarias körültekintéssel megfogalmazott üzenetek.


A Wikileaks-féle misszió szerintem akkor teszi a dolgát, ha a kirakott információival segít ledönteni mindenféle falakat, elkergetni diktatúrákat, leleplezni a világ bűnöseit. Amit a legutóbb zavaros körülmények között nyilvánosságra került hatalmas információcsomagból ki lehetett olvasztani, az szerintem nem szolgált ilyen célt. Ha valaki nem szereti például Orbán Viktort, most találhat a szövegben olyan utalásokat, amelyekbe kapaszkodva kritizálhat. Ha valaki nem szereti Gyurcsány Ferencet, szintén találhat itt muníciót. Ha valaki bántani akarja az amerikaiakat, az oroszokat, stb., akkor arra is kiváló alkalmat teremt a szivárogtatás.


Nem hiszem, hogy ettől fogjuk jobban érteni a politikát. Miért gondoljuk, hogy az lenne a valóság, amely most a Wikileaks által megnyitott kis kulcslyukon keresztül látszik? Másodlagos, gyakran ismeretlen források, pontatlan idézetek, de még ha minden így is hangzott el: miért hisszük, hogy pont a diplomaták tudnak mindent politikusainkról, a nagyvállalatokról, illetve hogy pont előttük nyílnak meg teljesen ezek az emberek, akik nem ma kezdték a szakmát, és pontosan tudják, hogy hol mennyit érdemes beszélni?


A sajtónak sem árt észnél lenni. Nincs éles határ ugyanis a bajnok oknyomozó-leleplező újságírás, és a rosszindulatú feltörő-kémkedő sajtóipari tevékenység között. A brit bulvársajtót alapjaiban rengette meg, amikor kiderült, hogy egyik zászlóshajója hangposták feltörésével jutott exkluzív információkhoz. Semmi jót nem tettek vele, nem is ez volt a céljuk, viszont kiszolgálták az emberek kíváncsiságát. A nagykövetségi bizalmas levelek tartalmát nyilvánosságra hozni sokféle veszéllyel járhat, sok értelmetlen, felesleges kárt okoz például magában a diplomáciában, a normális partnerségben, bizalomban. Ez persze mind nem számít, ha a másik oldalon ott a nyereség: lelepleződik a bűnös, jól titkolt és releváns igazságok derülnek ki. Pletykálásért, anekdotázásért azonban nem hiszem, hogy megérné ez az áldozat.

Címkék: orbán gyurcsány diplomácia wikileaks

238 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr183206874

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán és a hazugság 2011.09.06. 17:55:42

Fidesz mindig is keresztény, hazafias, családközpontú párt volt és lesz. Ja, és persze hazug is. Ezt persze nem én mondom, hogy hazug, pláne, hogy hazafias, meg keresztény! Hisz hogy jövök én ahhoz, pláne lenyomozható magyar ip-cím mögül hogy jövök. ...

Trackback: Orbán és a hazugság 2011.09.06. 17:16:54

Fidesz mindig is keresztény, hazafias, családközpontú párt volt és lesz. Ja, és persze hazug is. Ezt persze nem én mondom, hogy hazug, pláne, hogy hazafias, meg keresztény! Hisz hogy jövök én ahhoz, pláne lenyomozható magyar ip-cím mögül hogy jövök. Ne...

Trackback: A szerepekről 2011.09.06. 17:05:44

A mai kormányülést követő sajtótájékoztatón jól megfigyelhettük a kormányfő kommunikációs taktikáját. Ő foglalkozik az általános, nagy, összetett dolgok bejelentésével, ami mostanság az államadósság elleni harcot jelenti. Ügyesen becsomagolt mondanival...

Trackback: Ezt elkúrtad, Viktor... 2011.09.06. 16:46:53

Orbán Viktor önmagát következetesen az igazság bajnokaként definiálja. Odáig ment, hogy az Egy az ország című könyvében kerek perec kijelentette: sohasem hazudott. Az ősellenség Gyurcsány Ferencet és az MSZP-garnitúrát a Fidesz propagandagépezete &bdqu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

török gábor 2011.09.06. 16:45:40

Feri, az őszödi beszéd is egy kis kulcslyuk volt, mégis elég sok érdekes dolog kiderült belőle. Szóval szerintem ezekből a jelentésekből is elég sokat lehet tanulni a magyar politikáról, a magyar politikusokról. Kár lenne ezt elbagatellizálni - vagy éppen ignorálni :)

xstranger 2011.09.06. 16:45:42

Na meg is jott a Vityamosdato cikk.

Oszodi beszedrol mi a velemenyed?

Crni 2011.09.06. 16:50:37

Annyira värtam mär hogy Kumin "Independent" Feri valamit kiizzadjon...Bär ketsegtelen, hogy egy kicsit sem fog semmi sem vältozni, max meg többen kapkodnak majd az utlevelükhöz, ha megpillantjak Ovit mosolyogni a teveben.

egygrafikus 2011.09.06. 16:53:16

Hát ez elég szánalmas próbálkozás annak megmagyarázására, hogy Az Ember Aki Sose Hazudott mégiscsak hazudozott összevissza...

"...miért hisszük, hogy pont a diplomaták tudnak mindent politikusainkról, a nagyvállalatokról..." Ezt pont egy magát politológusnak tartó ember kérdezi? Hát ki a nyavalya tudna ezekrôl az emberekrôl (ha nem is mindent, de nagyonsokat) mint a diplomaták, akiknek a háta mögött elég komoly információszerzô apparátus mozog.

ketyosz 2011.09.06. 16:55:05

Mossad, csak mossad Kumin, de a szerecsen csak szerecsen marad!

Ted Striker 2011.09.06. 16:55:47

@török gábor: az öt bekezdésnyi izomszagú erőlködést két mondattal kenterbe verte :-)

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.09.06. 16:56:50

Ha egy mód van rá, ne keverjük már ide a News of the World-ös botrányt. Az azért kevert nagy botrányt, mert magánemberek (akik ráadásul tragédia áldozatai voltak) személyes dolgaiba mászott bele a lap. Aki kormányokról tereget, az az átláthatóságot segíti (még ha esetleg ezzel árt is bizonyos intézményeknek, és még ha ez bizonyos fölfogás szerint nem jó dolog). Aki magánszemélyek személyes titkaiba mászik bele, ráadásul üzleti haszonszerzés reményében (lásd NotW), az meg etikátlan szemét.

Persze a Wikileaks-nek is megvannak a saját hibái, de ezeket a poszt nem említi: hvg.hu/velemeny/20110905_wikileaks_bodoky

adambo 2011.09.06. 16:56:59

nagyon erőltetettre sikerült ez is... mint Viktor magyarázata a délutáni sajttájon.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.09.06. 16:57:53

A világ bűnösei és elkergetendő diktátorai alatt nem azokat érted, akik nem hajolnak be a World Banknak, ugye?

kumin 2011.09.06. 16:58:02

@török gábor: politikai relevancia tekintetében jócskán különbözik egy saját hangon elmondott szöveg, mint egy bizonytalan forrású idézet, de tartalmi szempontból sem analóg a két sztori.

Nem vagyok fideszes 2011.09.06. 16:59:19

Tökéletesen ugyanazt mondod, mint szíííííííííííííííííííííííííííjjjjjjjjááááááááááártó, csak más szavakkal. Gratulálok hozzá. Mosdathatod a szerecsent, de a lényeg, hogy arról, aki ugye sosem hazudott, +1-edszerre kiderült, hogy nem a kóchengeres f*szt nem.

barkacs 2011.09.06. 16:59:50

Kumin, te szerencsétlen udvari bohóc. Mi lesz veled, ha ezek a fiúk is a süllyesztőben végzik? Nálunk a kocsmában már csak nevetnek rajtad. Megér ez ennyit, de most komolyan?

Kár, hogy vasárnap csak későn láttalak meg a tömegben, meg egy kedves hölgy is velem volt. Furcsa lett volna, ha hirtelen előtör belőlem az állat. Majd legközelebb.

Magon_ 2011.09.06. 17:00:14

@kumin: Gyakorlatilag OV most ismerte be a sajtótájékoztatón, hogy igaz.

Mikka-Makka 2011.09.06. 17:00:51

lol, ez már mennyire gyenge próbálkozás

meg merem kockáztatni kevés ilyen jó dolog történt az utóbbi 1-2 évben mint a wikileaks
és nem, nem kell minden titoknak nyilvánosságra kerülnie, elég visszatartó erő az is ha ott a valós esély h kiderülhet minden csúnyaság

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.06. 17:03:49

@kumin: Hogyne különbözne, nem is lesz itt tüntetgetés, gyújtogatás. De ez nem Orbán Viktor érdeme! Monnyon le!

Nem vagyok fideszes 2011.09.06. 17:06:21

@Magon_:

Sőt, azt mondta a Kedves Vezető, hogy: "A miniszterelnök a Wikileaks-táviratokban található információk ügyében azt mondta: fenntartja, hogy ne arra figyeljenek amit mond, hanem arra, amit tesz."

Tehát hazudozik pofátlanul tovább, eteti a droidjait akik természetesen beveszik minden maszlagát.

gastro, missing in action 2011.09.06. 17:06:31

@xstranger: nomeg az Öszödi beszédre épülő kampányról és rádolgozásról ugye....

Ramaty 2011.09.06. 17:07:31

A politikai elemzők Mo.-n folyton azzal foglalkoznak, hogy elemezgetéseikkel valami mélyebb érteltet akarnak tulajdonítani politikusaink cselekedeteinek.

Sztem - és sztem sokan mások szerint is - semmilyen mélyebb értelme nincsen ezeknek, mint a megfelelő manőverezés a hatalom megszerzéséér/megtartásárt, illetve a mögöttük álló üzleti köröknek való megfelelés.

Persze, elismerem, a politikai elemzőknek nem lenne munkájuk, ha arról írnának, hogy vmi hazugság, nem tényszerű, nem életszerű, a világban ez a magatartás, modell stb. bukáshoz vezet, a szar az szar, ez nem demokratikus, ez botrányos és így tovább, és így tovább.
Elemzéseikkel gyakorlatilag a ködösítést szolgálják. lsd. fenn

Lapolvasó Polgári Kör 2011.09.06. 17:07:41

@kumin: Kedves elvtársam, Önt a mai nappal jelölni fogom polgári körünkbe teljes jogú tagnak. Kérem, amennyiben módja nyílik rá, látogasson el a Peking tér 88-as szám alatti foglalkoztatónkba, hogy közelebbről is megismerkedhessünk egymással, mint hű harcostársak. A nemzetmentő bejegyzéséhez pedig gratulálok, bizony, nem lennék most az imperialisták helyében! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.09.06. 17:07:48

@Magon_: Beismerte, de rögtön el is kente, ahogy azt tanítják. Valamit kellet mondani a Magyar Nemzet olvasók megnyugtatására.

gastro, missing in action 2011.09.06. 17:07:49

@kumin: több helyről (pl. Oszkó) is visszaigazolták már, hogy ezt mondta a nagykövetek, üzletemberek előtt...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 17:07:52

Milyen porcelánboltról beszélsz vazze?
Ez inkább népművészeti termékeket áruló köcsögbolt :O)))
Úgy járnak egymást, fúrni faragni a különféle országok nagykövetségeire, mint ahogy Mari néni a piacra kibeszélni a Julcsit.

Na mindegy, egy látszik ezekből a táviratokból:
Orbán nem normális, egy önmagába begőzölt machiavellista pszichopata.

Ti meg a szerviensei:O)))

márta)) 2011.09.06. 17:10:39

Hát igen! A "beszédek" kiszivárogtatása biztosan nagyon rossz érzést kelt a politikusokban.)
Nekem az jutott eszembe, mikor Lázár J. beszédének kiszivárogtatása után megkérdezte a riporter: "az őszödi beszéd kiszivárogtatása után, el tudja képzelni , hogy érezte magát GyF.?" A válasz: Jó a kérdés.)
Ebben a válaszban minden benne volt.
Ilyen ez.
:)

Nem Máté 2011.09.06. 17:10:58

@Crni: Ugy lätom, te mär megtalältad az utleveled:)

derabitz 2011.09.06. 17:11:26

Miután a Fülkeforrdalom vezére az imént ismerte el a WL közlésének valódiságát, át kellene írni a posztot.
Nem kicsit.
Nagyon!

én sajnálom 2011.09.06. 17:12:30

És nyilván szerencsétlen Pokornit sem fogja senki bántani....

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 17:14:30

@derabitz:
Majd ha lejön neki a pártbrossúra :O)))

török gábor 2011.09.06. 17:16:17

@kumin: egyetértünk. de kulcslyukban is van nagyobb és kisebb :)

szóval én csak azt akartam mondani, hogy szerintem azoknak, akiket érdekel a politika, fontos adalék minden kiszivárgott információ, amit persze forráskritikával kell kezelni. fájjon a politikusok és tanácsadóik feje az ilyesmikért, törjék ők magukat, hogy megmagyarázzák, mit miért mondtak vagy gondoltak, mi inkább örüljünk annak, hogy valamivel többet tudunk erről a világról.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2011.09.06. 17:16:25

Ha plasztikai sebész lennék, kitalálnám a nyelvhosszabbítás nevű beavatkozást.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 17:16:55

@én sajnálom:
Minek bántaná?
Elég pár doksi,amivel zsarolni lehet.

És abban biztos lehetsz, hogy ilyenekkel bőven el van látva Kövér elvtárs.
Az UD zrt. őket is megfigyeli.
Sőt, valszeg az egyik főprofilja szemmel tartani a belső ellenségeket.

derabitz 2011.09.06. 17:18:37

@Csolt nemzettségbeli:

Néha az az érzésem, hogy a Kumin-blogba Szijjártó irogat.

abaka 2011.09.06. 17:19:54

Miert van az, hogy nagyon ketlem, hogy kumin anno ugyanigy vedelmeben vette az oszodi beszed utan gyurcsanyt?

"Másodlagos, gyakran ismeretlen források,"

Konkretan az akkori amerikai nagykovet.

"miért hisszük, hogy pont a diplomaták tudnak mindent politikusainkról, a nagyvállalatokról, illetve hogy pont előttük nyílnak meg teljesen ezek az emberek, akik nem ma kezdték a szakmát, és pontosan tudják, hogy hol mennyit érdemes beszélni?"

Ertem. Orban csak hazudta, hogy hazudik a kampanyban. Ravasz ficko...

abaka 2011.09.06. 17:24:07

@barkacs: "Mi lesz veled, ha ezek a fiúk is a süllyesztőben végzik?"

Semmi, sajnos. Lasd greczy blog a masik oldalrol... :(

Jester 2011.09.06. 17:27:42

Most elvonatkoztatnék attól, hogy ez a blog olyan mintha a Magyar Nemzetet olvasnám.

A témához szólva, ez az infó (mármint hogy OV ugyanúgy tudatosan hazudozott a 2006-os kampányban, mint a GyF) maximum azokat lepi meg, akik az öszödi beszédben elhangzottakon meglepődtek (mármint, hogy GyF tudatosan hazudott a kampányban). A csillagok ragyognak, az eső esik, a politikusok hazudnak a hatalom megszerzéséért.

Sajnálom azokat, akiknek szüksége van rá, hogy álomvilágban éljenek és továbbra is higgyék: Orbán "soha nem hazudott a magyar embereknek". De.

És az egészben megint nem az a ciki, hogy hazudott (mert az default), hanem hogy arra építette a hosszúkampányt, hogy "ezeket a hazugokat el kell takarítani, itt az igazmondók ideje!" HA-HA.

menőmano 2011.09.06. 17:31:58

Én meg ezt hoztam.:)

"Kard által vész mind, ki kardot ragad. Aki ma okosan kigondolja, mi lesz az érdeke négy, nyolc vagy akármennyi év múlva, az meglehet, pont a saját kardjába fog beledőlni.
Hatványozottan igaz ez 1989-90-re és a későbbi alkotmánymódosításokra is.
Én nem aggódnék a leendő győztesek helyében: ilyen körülmények között is lehet kormányozni.
Nevetséges önfelmentés lenne már most a kétharmados törvényekre fogni az esetleges kudarcot.
Egyébként nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ellenzékbe kerülve számos kormányzati döntését meg fogja bánni a Fidesz."
(törökakadémia) ismerős ugye? és milyen igaz.
:)))))))

remiz (törölt) 2011.09.06. 17:32:39

Csak a Zovi kezét figyejjétek má, meg is monta. nebáncsátok. Csak a tettek, a 0% a fontos, nem hogy mit mond.

menőmano 2011.09.06. 17:33:31

Jaj! azt meg lefelejtettem.

Ilyen ez a politikai porcelánbót".

:)))))))

KKKKKKKKK 2011.09.06. 17:37:28

Várjávárjá. Mos mér jó az nekem, hogy nem tom mi a van a kolbászban? Mert akkor kussban megeszem, közben ha tudnám, hogy szaros bélbe töltik a cuccot, akkor nem enném meg?

Az most miért is baj?

Ha érted mire gondolok dokibá.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.06. 17:37:52

"A Wikileaks-féle misszió szerintem akkor teszi a dolgát, ha a kirakott információival segít ledönteni mindenféle falakat, elkergetni diktatúrákat, leleplezni a világ bűnöseit. Amit a legutóbb zavaros körülmények között nyilvánosságra került hatalmas információcsomagból ki lehetett olvasztani, az szerintem nem szolgált ilyen célt."

Nem szolgál célt, szolgálni az Alaptörvény asztalát szokás "errefelé" mostanság, de ezt "arrafelé" nem ismerik.
Most peniglen bizonyos falakat - pl.igazmondó O.V.- segít ledönteni, én meg így vélem!

is 2011.09.06. 17:38:08

"A Wikileaks-féle misszió szerintem akkor teszi a dolgát, ha a kirakott információival segít ledönteni mindenféle falakat, elkergetni diktatúrákat, leleplezni a világ bűnöseit."

Most peldaul falak dolnek, es politikusokat leplezunk le. A diktator, bunos fogalmak meg szubjektivek, hiszen a gyoztesnek van mindig igaza, es a vesztes a bunos, ugye. Szoval pont az folyik, amit Kumin ker, nem veheto eszre? Egyebekben semmi olyan nem derult ki, amit eddig ne tudtunk volna, itt legfeljebb raerositesek vannak: Orbannak azt sem szabad elhinni, amit kerdez - ezt most ma delutan a sajtotajekoztaton is megismetelte; Gyurcsany mar 2006 aprilisatol a koltsegvetesi egyenleg rendbetetelen dolgozott, viszont erotlen volt; a FIDESZben van belso megosztottsag, de Orban mindent vasmarokkal a kezeben tart; az egyhaz ugy fel a III/III-as aktaktol, mint ordog a tomjenfusttol; az MSZP csak vesztesegminimalizalt 2008-tol; Bajnai jo gazdasagpolitikat csinalt. Melyik tema ujdonsag? Egyik sem. Csak aki eddig tagadni akarta oket, annak cikik ezek az anyagok, az probalja kicsinyiteni oket.

barkacs 2011.09.06. 17:38:28

@abaka: de neki is már csak annyi maradt nem? Teljesen súlytalan és hiteltelen lett és csak sírdogál, miközben senki nem akar már vele játszani a homokozóban, köszönhetően "tehetséges" főnökének.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2011.09.06. 17:38:39

Nagyon nagyon gyenge poszt.

Kutyát-macskát összedobál, próbál realativizálni, ahelyett, hogy értelmezne - ami egy politikai elemző dolga.

Orbán Viktor olyan dolgokat ígért egy választási kampányban, amit nem is akart tenni. magyarul: hazudott.

Ez ennyire egyszerű.

menőmano 2011.09.06. 17:39:26

"a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság tanulságait elemezve kifejtette: a válság kezelésére csak az képes, aki véget tud vetni az önámításnak.

A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti. Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy

"növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.

A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra.

Végezetül fontos tanulság, hogy a válságokat azok az országok ússzák meg a legkevesebb kárral, illetve azok képesek a leggyorsabban kilábalni belőlük, ahol sokan és sokat dolgoznak - mondta Bajnai Gordon.

Hozzátette: Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat."

www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/bajnai_csak_noveli_ki_elfedi_a_bajt_43277

Bocsánat! Jobban tudok másolni mint írni.
Ez is nagyon igaz.

:))

derabitz 2011.09.06. 17:39:57

"Facebookos csatába kezd Deutsch Tamás a politikai hazugságok ellen, amelyek megölik a szabadságot. A Fidesz EP-képviselője egymillió embert akar látni egy, a napokban indított oldal lájkolói között, hogy így mutassanak aktív kiállást a szocialistákkal, különösen Gyurcsány Ferenccel szemben, akik az ország ellen uszítják a külföldieket."

index.hu/belfold/2011/01/21/deutsch_most_mar_tenyleg_legyen_eleg_a_hazugsagokbol/

Eddig 21.409-n csatlakoztak Tompika kezdeményezéséhez.
Itt az idő mindkét oldalon a hívek számára némi számvetésre és csatlakozásra.
(Amennyiben Tompika és Ők komolyan gondolják a hazugság elleni küzdelmet.)

is 2011.09.06. 17:42:51

@KKKKKKKKK: Aki szereti a virslit, es tiszteli a torvenyeket, az ne nezze vegig, hogy keszulnek. Ez a pontos gondolat. Es igy a politikara is jobban passzol (Akit erdekel a politika, es tiszteli a torvenyeket, az ne nezzen a fuggony moge, hogyan csinaljak.). Kumin csak beidezett egy gyengeebb varianst.

Yeto 2011.09.06. 17:44:23

"Nincs éles határ ugyanis a bajnok oknyomozó-leleplező újságírás, és a rosszindulatú feltörő-kémkedő sajtóipari tevékenység között." Jaj, dehogy nincs. Aki a liberbolsikról ír az oknyomozó, aki a fideszről az rosszindulatú. Ha valaki akkor Kumin ezt igazán tudhatná.

menőmano 2011.09.06. 17:44:41

Én egyébként nem vagyok vakon elfogult egyik irányban sem. Minden oldalon látom / akarom látni :) a jót- és a rosszat.

:))

is 2011.09.06. 17:46:14

@derabitz: vagy ugyanabbol, vagy egy kozeli szobabol indulnak utjukra az eligazitas utan: Szijjarto a mikrofonhoz, Kumin a blogadmin felulethez.

derabitz 2011.09.06. 17:51:17

@Yeto:

Tudja is, csak mellébeszél.

porfelhő 2011.09.06. 17:51:42

"Ha valaki nem szereti például Orbán Viktort, most találhat a szövegben olyan utalásokat, amelyekbe kapaszkodva kritizálhat. Ha valaki nem szereti Gyurcsány Ferencet, szintén találhat itt muníciót."

Akkor ez egy tájékoztató jellegű írás?
Nincs ebben semmi különös, tájékozottabbak lettünk.
?)

jenőke 2011.09.06. 17:51:43

@török gábor:
egyetértek!

Az a gyanúm, hogy amennyiben Kumin Ferenc a politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője ismét elolvassa saját írását, helyesen teszi, ha bevesz előtte egy dedalont.

Felül emelkedett a magas labdán, ahelyett, hogy lecsapta volna.

is 2011.09.06. 17:51:53

@Yeto: :D Es persze a felhozott pelda is santit, de akkorat, mint ide Lachaza. Ott ugyanis _nem_ kozszereplok telefonjait tortek fel, es _nem_ hatalomellenorzesi cellal. Kumin kb. azt akarja elhitetni velunk, hogy egy politikusnak nem 24 oraban kell annak lennie, lehet egy Dr. Jekyll es egy Mr. Hyde oldala, es ez rendben van, es tessek csak a nyilvanos jo oldalt nezni. vagy maskepp: mivel Orban a sajat hangjan sosem fogja elmondani az oszodi beszedet, ezert Kumin szerint jobb ember, mint Gyurcsany, aki megfordult a damaszkuszi uton. meg osszebb foglalva: Kumin szerint eljen a Patyomkin-falu.

Robinzon Kurzor 2011.09.06. 17:52:22

"Miért gondoljuk, hogy az lenne a valóság, amely most a Wikileaks által megnyitott kis kulcslyukon keresztül látszik?"

Még szerencse, hogy van itt nekünk egy wannabe kormányszóvivőnk és az majd elmondja nekünk, hogy mi a valóság.

- Most nekem hisztek, vagy a szemeteknek? - kérdezi Kumin sértődötten

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.09.06. 17:52:32

A nemzeti kormány elég határozottan rálépett a tyúkszemére a multiknak, köztük amerikai multiknak, valamint olyan, az USA meghosszabbított karjaként működő nemzetközi szervezeteknek, mint az IMF.

Amerikában jelenleg a ballib van hatalmon, akik az Orbán-kormány az ország stabilizálására tett lépéseinek jó részét, például azokat, amelyek a liberálbolsevik médiakomplexum abszolút hatalmának megtörését célozzák, lúdbőrözve és elmondhatatlan nehezteléssel nézik.

Ezekben a napokban a nemzeti függetlenségünkért vívott harc újabb fordulópontjához érkezik, és talán nem árulok el titkot azzal, hogy ezt a harcot nem Kelet-Timor ellen vívjuk.

Az Orbán Viktorra vonatkozó állítólagos kiszivárogtatásokat tehát ezek fényében érdemes értelmezni.

erdészpista 2011.09.06. 17:53:16

Kumin, jól megfizetnek egy ilyen posztért? Mert magadtól nem hiszem, hogy eszedbe jutnak ilyen marhaságok.

seahawks 2011.09.06. 17:53:35

Kedves Kumin Úr,

azért gondoljuk a wikileaks iratait inkább valóságnak, mert egyrészt még semmiről nem bizonyosodott be, hogy hazugság lenne, másrészt pedig politikusaink sok kijelentése később hazugságnak bizonyult.
hát ezért nézzük inkább a wikileaks kulcslyukán a világot.

Robinzon Kurzor 2011.09.06. 17:54:49

@török gábor: "fájjon a politikusok és tanácsadóik feje az ilyesmikért, törjék ők magukat, hogy megmagyarázzák"

Éppen azt teszik, itt is ...

nagykerek 2011.09.06. 17:55:58

Ez a kulcslyuk nem csak azt mutatja ki mit mondott. Többet.
Például azt is, hogy a magyar politikusok számára az amcsi követség búcsújáró hely. Ott beszélnek meg mindent.
Mondjál néhány érvet Kumin, hogy miért. De az se baj ha arról írsz, Sólyom mennyi időnként járt oda.

Gekko 2011.09.06. 17:56:14

Ezt most tényleg kár volt.

Amúgy meg minden a mértéken múlik - ha úgy tetszik, a kontraszton. Ha egy mindig "vidám fickóról" kiderül, hogy néha a pohár fenekére néz, nyugtázzuk. Míg ha egy karót nyelt antialkeszről, aki ráadásul ezt nyomatékkal hangoztatja is, azt nem nézzük el - általában, és ha csak nem mi magunk is hozzá vagyunk hasonlatosak. Remélem érthető a párhuzam.

Gabbesz 2011.09.06. 17:57:54

Baszd meg Kumin! Hihetetlen hogy még mindig nem tudod befejezni a seggnyalást. Mi a harmatos lófasz kell még neked ahhoz, hogy belásd, hogy ezek is ugyanolyan kis tetves hazudozó görények, mint a másik banda?

KKKKKKKKK 2011.09.06. 18:00:00

@is:

És aki nem szereti a virslit azzal mi van? Az nem is törvénytisztelő? Vagy most akkor mi is van?

És ha van akváriumom, akkor buzi vagyok vagy sem?

szemtanú 2011.09.06. 18:02:01

Kit ért meglepetésként, hogy egy politikus (mind)össze-vissza beszél, csak mert választást akar nyerni? Sajnos ez a rögvalóság.
Egyetértek azzal, hogy csínján kell bánni az ilyen kiszivárogtatott dolgokkal, bár kétségtelen, hogy árnyalják a képet.
Érdekes azért, hogy mennyire felháborodnak sokan azon hogy Orbán használja a politika és diplomácia, egyébként bevett eszközeit, ugyanakkor senki nem kapja fel a fejét a másik Wikileakses hírre, miszerint Kóka azt mondta az amerikaiaknak, hogy Gyurcsány felszólította őt, ne erőltesse az autópálya építések átláthatóvá tételét. No, ez már erősen felveti a hűtlen kezelésben való bűnrészesség gyanúját.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.06. 18:02:11

@troll ellenpólus: Igen, elvtárs, ezt nevezem leleplezésnek! Farkas (Lázár)elvtársnak is tetszik, elvtársi üdvözletét küldi!
Éljen a Párt, éljen Orbán Viktor, valamint a megbonthatatlan kínai-magyar szövetség!

vajdasagi 2011.09.06. 18:04:40

@seahawks: Pontosan. A Wikileaks az egyik legjobb dolog ami a világpolitikában történt az elmúlt jónéhány évben. És valóban, akinek a tyúkszemére lép, annak az fáj, és az próbálja elbagattelizálni a dolgot. Meg nemcsak ő próbálja bagatellizálni, hanem a mamelukjai is. Így működik a világ - ehhez hozzá kell szokni.

jenőke 2011.09.06. 18:04:49

@kumin:

Ez nem jött be.
Főnököd már a beismerő szakaszban van.
VAGY Ő SEM HITELES NEKED?

Ebből még bajod lesz, így Kumin Ferenc nem sokáig lesz a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

porfelhő 2011.09.06. 18:05:54

Kéri: Orbán Viktor hármas szorításba került"

Mint ismeretes, a WikiLeaks által kiszivárogtatott dokumentumok szerint a miniszterelnök a 2006-os választások előtt azt mondta diplomatáknak: hagyják figyelmen kívül, amit a kampányban mond, mert az ígéretei nem feltétlenül esnek egybe a terveivel.

A politológus szerint 2010-ben már nem mondott semmit a kampányban a kormányfő, most mégis ráég a ház.
Kéri László szerint a Fideszben az lehetne az új jelszó, hogy „merjünk nagyot ébredni”, mert egyértelmű, hogy csődbe jutott a politikájuk, és ha ezen nem hajlandóak változtatni, annak rossz vége lesz.

A politológus szerint Orbán Viktor hármas szorításba került, egyrészt az emberek nem felejtik el az ígéreteket, és egyelőre az látszik, hogy 16 hónap alatt semmilyen változás sem történt.

Emellett egyértelművé vált, hogy nem tudtak élni a kétharmaddal, az ebből adódó csalódásra is választ kell adni Kéri László szerint.

A harmadik szorítás pedig az, hogy mindebből hogyan tud kimászni a kormány – vélekedik a politológus. Kéri László szerint még van ideje a kormánynak a korrekcióra, körülbelül két hónap.
A politológus szerint fantasztikus fordulatok várhatóak ősszel.
Kéri László szerint egyértelmű, hogy a politikai vezetés elherdálta a kétharmadot, ezzel a kormány még nem bukott meg, csak a politikája, de ha nem tudnak változtatni, akkor ők is megbuknak. "

atv.hu/cikk/20110905_keri_laszlo
...........
Egyébként nem kell ahhoz semmilyen beszéd kiszivárogtatása, hogy minden ember saját maga érezze a gazdaságpolitika hasznát és kárát. Mindenki fel tudja mérni életminőségének javulásában, vagy zuhanásában.

Delirium treatments 2011.09.06. 18:09:36

Kedves Kumin Ferenc!

Most mondjam azt, hogy éreztem, hogy ezt így fogja leírni?-.)
vajon miért gondolnánk azt, hogy a wiki..."kulcslyuka" a valóság és nem az a valóság amit politikusaink láttatni kívánnak?
Ez nagyon egyszerű.
Amikor a politikus nem szerepet játszik akkor ugye őszinte.
És amikor Orbán Viktor péládul azt mondja az amerikaiaknak, hogy "ignorálják a szavait", miközben fűt fát igér a választóinak, akkor kedves Ferenc, ugyan milyen szerepet játszana, mint őszintén saját magát?

elsoleutes.hu · http://elsoleutes.hu/ 2011.09.06. 18:09:56

"Nincs éles határ ugyanis a bajnok oknyomozó-leleplező újságírás, és a rosszindulatú feltörő-kémkedő sajtóipari tevékenység között."
ez azért erősen vitatható kijelentés. Attól, hogy a módszerek tekintetében olykor átfedés van (nem a postafiók feltörésekre és egyéb illegális eszközökre gondolok) a kettő elég jól elkülöníthető, megvannak azok a kritériumok, amelyek az oknyomozó munkát azzá teszik, ami. Más kérdés, hogy a fősodor sajtó a csökkenő hirdetési bevételek miatt egyre kevésbé tudja finanszírozni a klasszikus tényfeltáró projekteket. Mert hogy ezek igen időigényes vállalkozások, következésképpen sokba kerülnek...

is 2011.09.06. 18:10:08

@KKKKKKKKK: az attol fugg, kit kerdezel! tudod te is a viccet, latom :D

@troll ellenpólus: meg a te kommented fenyeben is nezzuk. legy nyugodt, 68 valtozos fuggvenybe fogjuk betaplalni, 50 szamitogep fogja mapokig elemezni. nehogy aztan valamit kihagyjunk az Orban elvtarsra jo fenyt veto dolgokbol. tudnal meg par ilyen terhelot szallitani? valamit Sukoro ugyben? Polt Peter halas lenne, ha erted, amire gondolok. ennek fenyeben.

menőmano 2011.09.06. 18:15:36

"Nem meglepő a WikiLeaks által kiszivárogtatott, Orbán Viktorról szóló dokumentum, ebben az országban Rodolfo volt az utolsó becsületes ember, ő legalább előre szólt, hogy csalni fog..."

oszt.kész.jónapot!!!

:))))))))

M. Bertalan 2011.09.06. 18:17:01

Kumin Úr!
Eleinte úgy gondoltam, hogy Ön és Gréczy Úr egy közös céget visz, ahol betömi a két oldalon ugyanúgy tátongó piaci rést. Később viszont már arra gondoltam, hogy ennél szorosabb kapcsolat kellm, arra gyanakodtam, hogy Önök testvérek.
Ezzel a poszttal viszont bizonyossá vált: Ön és Gréczy Úr egy és ugyanaz. Egy írónak két álneve.

menőmano 2011.09.06. 18:19:33

@okostojgli:

Tuti) avatar képed van. tetszik.

:)))))

BlogMeister 2011.09.06. 18:21:58

Kevés vagy Kumin! Eddig sem olvastam az írásaidat, ezután mégúgysem fogom.

Delirium treatments 2011.09.06. 18:25:34

"Kóka azt mondta az amerikaiaknak, hogy Gyurcsány felszólította őt, ne erőltesse az autópálya építések átláthatóvá tételét."

Valószínűleg ha az egyik igaz akkor a másik is, csakhogy van egy orbitális különbség!
Gyucsány azzal lett úgymond "leamortizálva", hogy ő egy hazug nemzetvesztő, idegen érdekeket kiszolgáló hazaáruló stb stb.
Míg a másik oldalon a jóságos spirituális vezető, mindenki vidéki Elvisze aki még saját bevallása szerint soha nem hazudott!
tehát amíg az egyik úgymond el van könyvelve, a leamortizált politikus bűnhődött, nincs már pozícióban addig a másik éppen minden vitás kérdéskor a soha nem látott felhatalmazására hivatkozik, amit nem mellesleg nem semmi hazudozással és trükkök százaival nyert el!
Szerintem ez kib...t nagy különbség!

Andal 2011.09.06. 18:26:48

@Jester: Igaz, bár az őszödi beszédben sem a hazugság ténye volt gáz, hanem a hazugság ára: cirka 14 ezer mrd forint.

lucc.gizi 2011.09.06. 18:26:59

Hát, asszem erre mondják, h. Kumin házhoz ment a lófaszért:-)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2011.09.06. 18:27:33

@troll ellenpólus:
Mindig örülök az általad itt-ott elhullajtott "gyöngyszemeknek".
Majdnem olyan jó abszurd paródia minden írásod, mint egy-egy Monty Phyton jelenet. :)

Az egyetlen különbség, hogy ők eleve viccnek szánták, te meg komolyan veszed magad, de hát ez legyen a te bajod. :)

Amúgy a cikkel kapcsolatban annyiban igaza van Kuminnak, hogy a WikiLeaksről a gondatlanság miatt szerkesztetlenül és tömegesen kiloccsantott információáradat nem feltétlenül csak pozitív hatással bír és nyilvánvalóan ezeknek az információknak a hitelessége és releváns mivolta is kérdőjeles...
Senki előtt nem lehetett kétséges, hogy Orbán is másképp beszél itt és másképp ott, az egész pályafutása egy jól felépített lavírozás a hatalom mindenáron való megragadása és megtartása érdekében, közben számtalan elvtelenségnek látszó irányváltással.

rókafogta 2011.09.06. 18:29:59

Kedves Kumin : Ugye te meg bírod mondani,hol az igazság? "Miért gondoljuk, hogy az lenne a valóság, amely most a Wikileaks által megnyitott kis kulcslyukon keresztül látszik?" És miért gondoljuk azt,hogy az nem a valóság?

Yeto 2011.09.06. 18:33:28

@szemtanú: Gyurcsány már bevallotta hogy hazudott, sokszor. Orbán azt állította sosem hazudott. Olvasd el amit írtál ennek tükrében, és gyere rá hogy baromság.

Delirium treatments 2011.09.06. 18:33:55

@rókafogta:

"És miért gondoljuk azt,hogy az nem a valóság?"

Mert a századvég vezető elemzői vagyunk?-.)
Kedvelem a pszichológiát és egy érdekes kérdés szerintem, hogy meddig nevezhető a kognitív konzisztenciára törekvésnek egy vélemény kialakulása és mettől megélhetés.-:)

Várúr 2011.09.06. 18:35:11

Kumin pár szimpla tényt közölt, miszerint:
a./ a diplomaták nem az igazmondásukról híresek
b./ a táviratok szubjektívek és ellenőrizhetetlenek
c. a diplomaták karrier-okokból is jólértesülteknek akarnak látszani
d. a diplomatákat arra is kiképzik, hogy dezinformáljanak.
e. a határtalan hülyeség és emberi naivitás egyetlen kiragadott mondatra is képes toronyházat építeni.
d. a bllib sértődés és frusztráltság az értelmes vitát kizárja.
Utóirat: bocs' honfitársak, gyalázkodó kommentekre nem válaszolok.

l0lcopter 2011.09.06. 18:35:48

lol, már vártam mikor hozol le egy fürdetést a vezérről.
tükröket leszedted már otthon? tudod múltkor beszéltük.

Yeto 2011.09.06. 18:36:55

Egyébként nem csoda hogy fújnak a megélhetési politikusok és nyaloncaik a Wikileaksre, vagy a politikusra aki bevallja hogy hazudik a megélhetésért, mint az összes többi másik is aki nem vallja be. A börtönben is a vamzer van legalul, attól függetlenül hogy igazat mond-e a többiről vagy sem.

Delirium treatments 2011.09.06. 18:39:06

@Várúr:

De miért tartotta fontosnak Kumin úr ezeket a (szerinte) tényeket közölni?-.)
Ez egy igen izgalmas kérdés amióta tudjuk, hogy a jegyszedő a malomtulajdonos kulák szeretője és bevalotta!-.)))

barkacs 2011.09.06. 18:39:21

@Várúr: szevasz petya, azt a focit az nb2-ben nagyon nem kellene erőltetni. Láttalak a tévében, kegyetlen volt, tényleg. Nagyon zavart a labda. Próbáld meg másképp elérni a vezér szeretetét, menni fog. Előre.

Yeto 2011.09.06. 18:39:53

@Várúr: Hármat lehagytál.

g. Orbán hazudik
h. Orbán azt hazudta hogy nem hazudik
i. Kumin azért írta a posztot hogy ezt elsikamikálja.

menőmano 2011.09.06. 18:41:21

@lucc.gizi

Esetleg, nem tudnád moderálni magad?
:)

is 2011.09.06. 18:42:56

@Várúr: az e utan az f jon. vagy ez mar egy blib sertodes es frusztraltsag? a jobbos frusztraltsag mit zar ki? miert van, az hogy _minden_, de _minden_ jobbos hirtelen nem a tagadas, hanem a lekicsinyles strategiajat valasztja? pont egyszerre, pont egyidoben. semmi szemelyes erveles, csak ugyanaz a bagatelizalas. meg kell nezni a nicket, annyira kaptafa az egesz.

az meg kulon mokas, hogy blib sertodes meg frusztraltsag felkialtassal elszalad, majd még o ir gyalazkodasrol. nagyon sok mindent kellett mar a tukorben lehazudni ehhez a hozzaallashoz. nem lehet egyszeru.

Delirium treatments 2011.09.06. 18:45:23

@Yeto:

Az i pont az teljesen kizárt.-:)))
Kumin úrnak minden bizonnyal teljesen véletlenül jutott eszébe a diplomaták tökénél megragadni a valóságészlelés sajátosságait ahogy Szijártó papagáj Péternek is!
Én jóhiszemű vagyok ha elolvasom Péter mondatait!!
"„Az amerikai szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteivel nem kívánunk foglalkozni”

alpaca 2011.09.06. 18:47:17

Szerintem meg minden olyan nyilvánosságra került doksi szerencsés, ami miatt magyarázkodniuk kell a politikusoknak. Kedvelem, mikor izegnek-mozognak-izzadnak, nem tudnak valamiből jól kijönni. :)
Ráadásul a mindenféle hamis wikileaks hivatkozásoknak is befellegzett, amit az elmúlt években a Petőfi Népétől kezdve Spiegelig bezárólag olvashattunk a magyar politikáról.

szemtanú 2011.09.06. 18:49:26

@Yeto: Orbán hazudott, Kennedy hazudott, Blair hazudott, Bush hazudott stb. lehetne folytatni reggelig.
Szerinted az a fontosabb, hogy ők ezt elismerték-e valaha, vagy az, hogy a köz vagyonát, a mi pénzünket, hogyan herdálták el. Melyiktől lesz jobb az életed? No ezt gondold végig!

Mediacapa 2011.09.06. 18:50:36

Sajnos a fröcskölődő ballib. kommentelők ezzel az Őszöd-Wikileaks-Viktor tengellyel ismét árnyékra vetődtek. Nincs ugyanis hangfelvétel csak kétes hitelű diplomáciai iratok. Ráadásul míg GyF kormányfőként hamisítgatta a számokat, addig OV a kampányban ígérgetett. Vagy ez ugyanaz? Az ígérgetés egyébként máig népszokás a magyar politikában. Annyi különbséggel, hogy aki ezt beváltja, azok valóban a szakadékba rántják az országot (Medgyessy, Gyurcsány).

873ujr3rk 2011.09.06. 18:53:55

"Ha valaki nem szereti például Orbán Viktort, most találhat a szövegben olyan utalásokat, amelyekbe kapaszkodva kritizálhat. Ha valaki nem szereti Gyurcsány Ferencet, szintén találhat itt muníciót. "

jaj mennyire ilyesztő még a végén kiderül h a király meztelen, a szálak összérnek az un. független elemzők meg kurvák illetve lövésük sincs arról hogy mi zajlik vagy méginkább lapítanak a fűben mint a szar.

mennyire megalázó már a magyar újságírótársadalomra a malév történet pl.
hát bazmeg vakok vagytok vagy irdatlan trógerek, tán még politikusainknál is nagyobbak.

de semmi baj, fogjunk össze, kérdőjelezzük meg valahogy a módszert, az működni szokott, hátha az még segít. nyugi. fölösleges. akkora az apátia és olyan messze még a következő választás, hogy ha ügyesen kavartok kinemszarjalekategória marad. nemúgy stohlbuci. na az már valami..

mondjuk nem picit vicces ahogy lapít a jobboldali szuperbirodalom ld index, mno, hirtv, inforadio.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.06. 18:56:34

"A miniszterelnök a Wikileaks-táviratokban található információk ügyében azt mondta: fenntartja, hogy ne arra figyeljenek amit mond, hanem arra, amit tesz."
Alkoholból, dohányból szedi be az állam a hiányzó pénzt..ühüm, még nem tarhál, amíg tart a manyup-píz..

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.09.06. 19:00:56

@troll ellenpólus: "A nemzeti kormány elég határozottan rálépett a tyúkszemére a multiknak, köztük amerikai multiknak, ...", "... állítólagos kiszivárogtatásokat tehát ezek fényében érdemes értelmezni.":
Bazz, tehát az ameriikai nagykövet bizalmas levelezésben oltotta a magyar kormányt saját embereinek, azért mert a saját embereinek a gyúkszemére ráléptek és ezért rossz színben akrták feltüntetni saját maguk előtt..., ááá már ez itt végtelen ciklus.
Aztán egy ügyes húzással megalapították a wikileaks-et, több évvel az események, előtt, titokban kiszivárogtatták a bizalmas iratokat, és várták, hogy mikor "lepleződnek" le (egy csomó más dologgal együtt), csak azért, hogy Vikit szivassák...
Ahelyett, hogy sajtótájékoztatón elküldték volna O.Viktort a pic*ába.
Ezt nitro-higítón szétcsapva sikerült megszülni?
Nézd te ennek a tükrében. Egészségedre!

soproni1 2011.09.06. 19:03:57

@Mediacapa:

Orbánt azért kellett a kirakatban tartani, mert csak Ő tudta legyőzni az Mszp-t.
Gyurcsány,Medgyessy azért kellett, mert csak Ők tudták a fideszt elzavarni.
Senki nem olvasta el a szórólapjukat. Még két év, hogy kinevelődjön valaki, aki megint elzavarja ezeket.

soleange 2011.09.06. 19:13:24

Nyalika nyalika nyalika

Manatwork (törölt) 2011.09.06. 19:24:49

Kedves Kumin úr!
Sokan szidják önt ezeken a hasábokon. Én nem teszem. Megértem, hogy Önnek ez (a kormány politika mosdatása) a munkája és ezért is kapja a fizetését a Századvég Intézettől.
Azt nehezen hiszem, hogy valódi meggyőződésből teszi, mert annál sokkal intelligensebbnek tűnik a régebbi írásai alapján. Dehát.. a munka az munka.
Legyünk őszinték: néha van amikor olyat kell melózni a megélhetésért amihez nem sok kedvünk van, de van az a pénz amiért korpásodik a fejünk.

Yeto 2011.09.06. 19:25:02

@szemtanú: Nagy különbség, hogy valaki elismeri-e hogy hazudott vagy kiáll-e a nép elé mellét verni hogy sohasem hazudtam, és erről az erkölcsi piedesztálról prédikálva, öreg nénikkel kezet csókoltatva fészkeli be magát a hatalomba. Egy ilyen féregre akkor sem szavaznék, ha letenne valamilyen gazdasági teljesítményt az asztalra, de nem tett, hiába próbálja ezt hazudni a píárgépezet. És nagyon sajnálom, de attól hogy az MSZP rossz, a fidesz nem lesz jó, hiába próbálja ezt hazudni a píárgépezet. És Blair-rel és Bush-al nyugodtan említsd egy napon orbánt, Kennedy-vel lehetőleg ne. (megjegyzem Bush nem hazudott, hanem felolvasta ami a súgógépben volt).

pástétom 2011.09.06. 19:26:31

Kumin, ne erőlködj!

Rókakígyó 2011.09.06. 19:27:33

A wiki-nek nem lenne ekkora tábora, ha ténylegesen működne a tényfeltáró újságírás vagy akár bizonyos ügyekben közel elfogadható infok lennének.

Várúr 2011.09.06. 19:29:20

"Csak" öt ostoba megjegyzést kaptam.
Tóta W.l kiebrudalása óta itt és Török blogján visong az összes frusztrált ballib. (Bár Törökén több van.)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.06. 19:33:42

@Várúr: Egy ostoba beírásra pont elég, sőt, még tán többre is elég lett volna, akkora szöveg volt az!:-(

harcsapaprikás 2011.09.06. 19:35:26

@Manatwork: "Dehát.. a munka az munka."

Azért lássuk be, a lányok között is elég kevés aki a myelvével nyújt anális masszázst a kuncsaftnak. Ez az írás számomra még annál is szánalmasabb.

szita szita péntek 2011.09.06. 19:35:32

"A Wikileaks-féle misszió szerintem akkor teszi a dolgát, ha a kirakott információival segít ledönteni mindenféle falakat, elkergetni diktatúrákat, leleplezni a világ bűnöseit." - No ez azért erős leegyszerűsítés. Gondold át még egyszer! Segítek...
- "segít ledönteni mindenféle falakat" - Ez elég általános így. Amennyiben úgy értem, hogy a hazug politika és a publicitás közötti falat, akkor ellentmond ennek az állításodnak a cikk további része.
- "elkergetni diktatúrákat" - A diktatúrákat nem kell lebuktatni. Mindenki tudja róluk, hogy diktatúra, ergo a wikileaks nem igazán mondhat megdöbbentően újat róla. Az effajta kéretlen "civil kontroll" szerepe a demokráciákban jelenik meg.
- "leleplezni a világ bűnöseit" - Ezt inkább át kéne fogalmazni valahogy úgy, hogy "feltárni az események valós mozgató rugóit". Nem tartalmasabb?

Egyébként meg tudod mit? A wikileaks-nek semmilyen szerepet nem KELL játszania. Nem a világmegváltás és nem valamely magasztos erkölcsi magaslat elérése a cél. Üzlet ez is, mint minden más. Arról ugyan polemizálgathatsz, hogy most akkor jó-e ha töredékigazságokat ismerünk meg általa, de az ember már csak ilyen. Szeretne tudni mindent, ha azt nem lehet, hát azt, ami elérhető. Konkrétan a wikileaks ez esetben többet tudott nyújtani, mint az MTI hírcentrum.

Yeto 2011.09.06. 19:35:59

@Várúr: Nem születtek a rendszerváltás óta olyan turbófeltöltésű seggnyalók, mint a Fidesz-média pribékjei.

Ha már Tóta W.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2011.09.06. 19:37:55

@Várúr:
Részben paranoid, részben előítéletes az, aki mindenkit ballibnek minősít, akinek nem tetszik az Orbán rezsim, csalódott benne és elégedetlen vele, ezért kritizálja.
Pedig "a lovagok, akik azt mondják: kétharmad", jobban tennék, ha némileg önkritikusan szemlélnék saját tevékenységüket. Korrekt ember elismeri a hibáját. Eddig ilyet tőlük nem láttam, csak a folyamatos sikerpropagandát, holott saját táborukon belül is vannak már jónéhányan, akik szerint akadt bővel elkúrás...

pástétom 2011.09.06. 19:40:02

@porfelhő: "Emellett egyértelművé vált, hogy nem tudtak élni a kétharmaddal"

Dehogynem éltek a kétharmaddal, csak nem arra használták, amire kellett volna, mármint a gazdaság rendbetételére. Bár nem tudom, sokan, köztük Kéri is mi a f.szt van úgy lesújtva, hiszen messze a választások előtt könnyen belátható volt, hogy ez a veleszületetten akarnok, gőgös, hatalommániákus, "akkorisnekünkvanigazunkmindenkörülményekközött", "mimondjukmegmileszezzelazországgal" banda arra fogja használni korlátlan hatalmát amire: saját hatalma bebetonozására.
Marha nagy meglepetés volt mindaz, ami történt a választások óta, mondhatom.

Manatwork (törölt) 2011.09.06. 19:41:17

@harcsapaprikás: "Azért lássuk be, a lányok között is elég kevés aki a myelvével nyújt anális masszázst a kuncsaftnak."
Gusztus kérdése, de ha jól megfizetik, és igény is van rá akkor lesznek ilyen lányok is bőven :)
Nem tudhatjuk, hogy ilyen blogbejegyzés mennyire feláras. A wikileaks nem írta meg :)

abaka 2011.09.06. 19:45:16

@barkacs: "de neki is már csak annyi maradt nem?"

Remelem. Abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy nem ismerem a teljes munkassagat.

Nem vagyok fideszes 2011.09.06. 19:56:59

@pástétom:

Szerintem az a helyes megfogalmazás, hogy nem éltek a kétharmaddal, hanem visszaéltek (és élnek folyamatosan).

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 19:57:53

@én sajnálom:
Te azt hiszed, hogy Orbán nincs tisztában Pokorni ellenszenvével?
Tudod mi az oka?
Az, hogy Pokorni apjáról a leleplező doksikat ő és Kövér juttatták célba.
Pokorni akkor népszerűbb volt Orbánnál a Fideszben Orbán meg egy választást vesztett bukott miniszterelnök.
2007ben a Kósát hívta félre Kövér a Fidesz kongrin, amikor pártelnöknek akarta magát jelöltetni, aztán mutatott neki valamit, Kósa visszalépett.
Így vagy még rosszabbul járt eddig mindenki, aki Orbánnak konkurenciát jelenthetett.
Utoljára 95 körül volt tisztességesnek fogalmazható több jelölt közti választási lehetőség a Fideszben.
Ugyan ki emlékszik már Wachsler Tamásra, akit ez után totálisan ellehetetlenítettek Orbánék?

Nem vagyok fideszes 2011.09.06. 20:05:06

@Csolt nemzettségbeli:

Máris kicsit világosabb, hogy miért a besavanyodott orosz-francia szakos tanárnő lett a II. Orbán-kormányban az oktatási főbaszdmeg, nem pedig "elfutós" Poki Zotyó.

2011.09.06. 20:05:07

kumin mindig hozza a színvonalat! :D

ő egy forgótáras, csak egy irányba működő relativizálógép!

a másik díszpinty gréczyvel kiváló, eseménydús házasságban élhetnének... :)

Yeto 2011.09.06. 20:08:50

Vagy azt nem értem hogy egy Kumin kaliberű ember hogy dolgozhatott Sólyommal... vagy sok mindent megmagyaráz Sólyommal kapcsolatban amit eddig nem értettem.

nyünyüge 2011.09.06. 20:37:29

@török gábor:
Sőtmitöbb, a kolbász minőségét sem illik úgy általánosságban megkérdőjelezni, mert lehet, hogy azt meg fontos ember készítette:)

Dr.Bio74 2011.09.06. 20:45:24

További jó munkát Kumin úr ! ( ennél jobbat... )

hegyilány 2011.09.06. 20:47:17

Kumin Ferenc!

Nincs a bloggal- posztokkal semmi probléma.
Mindenki előtt világos kell legyen, hogy Ön jobboldali fideszes beállítottságú. Hiszen ezt a blog indításakor sem titkolta.
Az nem lehet meglepő, hogy a többségi kormány tevékenységével sokan elégedetlenek, csalódottak.
Ezt nyilván tükrözik a kommentek is.:)
Hiszen a társadalom egy nagy csoportja vesztese ennek a kormányzásnak.
Az lenne a csoda, ha Ön más stílusú posztokat írna.

:))

hegyilány 2011.09.06. 20:49:27

Elnézést lehagytam:)

Semmi gond! Talán ettől érdekesek a blogok:) a magyar politika meg egyébként is érdekes.

:)))

bgp 2011.09.06. 20:49:34

>Nem hiszem, hogy ettől fogjuk jobban érteni a politikát.

Remekül kiegészíti a meglévő tudásunkat a politikáról. Miért is ne figyeljünk rá? Végül is, csak dörzsölt politikusok mondják el benne a sajátjaiknak címezve, mit gondolnak más politikusokról. Egy csapatban játszanak, értik a szakmát, miért ne lenne magas az igazságtartalmuk ezeknek a dokumentumoknak?
Mert Kumin azt mondja? Kellene még valami plusz súly abba a serpenyőbe. Egyben igaza van, található bőven info Gyurcsányról is, el kell olvasni azt is.

hegyilány 2011.09.06. 20:56:34

Egy kicsit más!

Zenekarok is tüntetnek a Zöld Pardonért"

Többek között a Quimby, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Subscribe, a Bikini, a 30Y, a Pál Utcai Fiúk, valamint Ganxsta Zolee és a Kartell is fellép a Zöld Pardon megmentéséért szervezett demonstráción, amely szeptember 18-án, délután 5 órakor kezdődik a budapesti Műegyetem rakparton. A tüntetést a Facebook csatornáin keresztül szervezik.

A közösségi oldalon az elmúlt néhány napban több mint 24 ezer ember értesült a megmozdulásról és eddig 8 ezernél is többen jelezték részvételüket.

A szervezők arra számítanak, hogy az eseményig hátralévő közel két hét alatt még tovább növekszik a biztos résztvevők száma és 20 vagy akár 30 ezer fősre is duzzadhat a tömeg. "

www.fn.hu/belfold/20110906/zenekarok_is_tuntetnek_zold/

hm. Orszázászló nem lesz ott) de mégis menniük kell?
:(

fidesz friend 2011.09.06. 21:03:04

kedves Kumin,
tudja, szívből szánom magát ezért (meg a többi) gyöngécske kis igyekezetéért... sváda kellene, saját mondanivaló, önálló értékrend meg ilyesmi, ami nélkül ebben a blogos műfajban nem könnyű ám...

amúgy a Wikileaks = az egyik (ha nem a) legjobb dolog, ami a nyilvánosság műfajában megtörténhetett. csak hát ennek a felismeréséhez demokratának kell lenni, és nem ilyen méditörvénybe merevített magyarnak. mert van ám olyan, hogy szabad világ, és abban Assange-ot néhányan Nobel békedíjra is jelölték, és remélem, egyszer még meg is kapja.

flamer 2011.09.06. 21:06:46

@bgp: Egyébként voltaképpen szórakoztató olvasmányok ezek a táviratok, pl. az egyik, Sólyomról szóló darab ( www.wikileaks.org/cable/2008/12/08BUDAPEST1213.html ) zárómondata ("He will remain a wild card in the deck as we
continue our efforts to work with a distracted government and
a divided Parliament") önmagában elég jól lefesti, hogy azért nem lehet egyszerű meló ez a külképviseletesdi.

pistola 2011.09.06. 21:09:42

nem érdekel hogy elhiszi e valaki vagy sem, hogy nem vagyok Fletó fan, de most nekem is az jutott az eszembe, hogy a magyar jobboldal 5 éve abból él, annak köszönheti a sikerét, hogy jól kiforgatták anno az öszödi beszédet. annak sem az volt a valóságtartalma, aminek beállították. ennyi.

igazi Lencsés István (törölt) 2011.09.06. 21:10:06

Ha jól emlékeszem a Fidesz hörgött amikor 300 forinthoz közelített Gyurcsány alatt a gázolaj. Most ők emelnek, mindjárt 400 lesz. De ez nem megszorítás, gondolom az ostoba narancskommandó ezt is bekajolja.

hoseman 2011.09.06. 21:11:26

ez a poszt már az amelyik kormányzati nyomás alatt íródott??

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.09.06. 21:26:46

Miért gondoljuk, hogy az lenne a valóság, amely most a Kumin által megnyitott kis kulcslyukon keresztül látszik?

márta)) 2011.09.06. 21:28:58

@pistola:
Bezony. Az elsöprő győzelemhez kellett az őszödi beszéd is.
ennyi.
:)

Yeto 2011.09.06. 21:29:57

@Ezt látnod kell: Ez a köcsög spammer jutalékot fizet-e a zindexnek, azért garázdálkodhat büntetlenül?

márta)) 2011.09.06. 21:35:00

"Alaposan leszúrta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt 2007 júliusában tett budapesti látogatásán Dan Fried, az Egyesült Államok külügyminisztériumának európai ügyekért felelős államtitkára – ez derül ki több, a Wikileaks által nyilvánosságra hozott diplomáciai táviratból.

Az amerikai diplomata szerint „Magyarországnak meg kell találnia a hangját”, és komolyabban kell foglalkoznia a kelet-európai orosz előretöréssel, ha megbízható szövetségese akar lenni Washingtonnak."

"Nem állíthatjuk azonban, hogy Fried látogatása nagy hatással volt a miniszterelnök terveire, aki alig tíz nappal később ismét körbeturnézta Oroszországot és Ukrajnát, nem kis fejfájást okozva az amerikai diplomatáknak."

Hm. A Gyurcsányt érdekelte a legkevésbé, mit mondanak az amerikaiak?

:)))

márta)) 2011.09.06. 21:38:54

"Disclaimer

A Kitekintő nem vizsgálja, hogy a Wikileaks által nyilvánosságra hozott táviratok valódiak-e, csupán azok bemutatására törekszik.

Az oldal küldetéséből adódóan elsődlegesen a magyar külpolitikát, illetve az arra adott amerikai reakciókat vizsgáljuk meg, annak, aki a belpolitika értékelésére kíváncsi, nyugodt szívvel ajánljuk az Origo kiváló cikkeit itt.

Sorozatunkban megpróbáljuk rekonstruálni azt, miként is alakult hazánk külpolitikája 2006 és 2010 között, illetve megnézzük, milyen véleménnyel voltak rólunk az amerikai kormány képviselői.

kitekinto.hu/bem-rakpart/2011/09/06/alaposan_leszurtak_gyurcsanyt_az_amerikaiak

Ez az előző kommentem folytatása, CSAK ELFELEJTETTEM.
:)))

lehuto 2011.09.06. 21:44:48

Te. Ez az írás véleménynek gyenge, seggnyalásnak meg kevés. AKkor meg minek?

pistola 2011.09.06. 21:46:27

@márta)):

néha elmélázok azon, ha az nem történik meg (az őszödi beszéd, vagy annak kiszivárgása és eltorzítása), akkor mi lett volna. nem is az érdekel, hogy a továbbiakban maradt volna az mszp kormányon vagy sem, hanem mondjuk az, hogy nem szakadt volna ketté annyira az ország, családok, barátok, valszeg sehol nem lenne ma a szélsőjobb és nem repültek volna molotov koktélok az utcákon.
ennyi.
:)

Dr. Klein Imre · http://subnormalia.blog.hu 2011.09.06. 22:01:45

"A Wikileaks-féle misszió szerintem akkor teszi a dolgát, ha a kirakott információival segít ledönteni mindenféle falakat, elkergetni diktatúrákat, leleplezni a világ bűnöseit."

Bakker! Igazmondó Orbán Kománkkal kapcsolatban bezony teszi is a dolgát: "segít [...] elkergetni diktatúrákat, leleplezni a világ bűnöseit"...

huttinger 2011.09.06. 22:02:26

Hali Kumin!

Menni pénzt kapsz azért, hogy szolgáld gazdádat?
És ha gazdád bukik akkor majd Viktória tart el?

bohocugyi allomtitkar 2011.09.06. 22:06:21

ne szidjatok szegeny kumint!
ugy olvassatok ezt a blogot, hogy szerencsetlent megfenyegettek orbanek. most az eleteert es a csaladjaert kenytelen ilyeneket irni...

Yeto 2011.09.06. 22:06:41

Viktóriát ne bántsd, rendes ember, többre hívatott...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.06. 22:13:25

Te nem érted a Wikileaks céljait. Nem csupán diktátorok megdöntése a célja, hanem pontosan az, hogy a diplomácia ezentúl ne az a hazugság.játék legyen, ami eddig volt. Az egész diplomáciát akarják megváltoztatni. Ez egy elég nagy kulturális forradalom, ha sikerül. Olyasmi, mint a felvilágosodás.

Te pedig Kumin, benne ragadtál az ancien regime korlátos gondolatvilágába.

Egyébként Orbán nem tagadta, hogy a Wikileaks idézete hamis lenne. Azaz hallgatólagosan elismerte, hogy igaz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.06. 22:14:13

Kumin, egyébként ha te olyanokkal bulizol, akikről vállalhatatlanul negatív a véleményed, akkor sajnállak. Szánalmas egy életed lehet.

dr. v.b.1990 2011.09.06. 22:14:17

Szerintem a Wikileaks egyik legnagyobb hibája,hogy mind a két oldalról (kül és belpolitikai viszonylatban )"lerántja" a leplet. Mellesleg itt is megmutatkozik a kettős mérce a jobboldal részéről : amíg Simor András kijelentésén "élvezkednek" addig Orbán Viktor kijelentései mintha meg sem történt volna (bár szerintem ez Orbán Viktor "ösződi beszéde")

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.09.06. 22:14:19

"Miért gondoljuk, hogy az lenne a valóság, amely most a Wikileaks által megnyitott kis kulcslyukon keresztül látszik?"
Ez nem maga a valóság, hanem a valóságnak egy újabb perspektívája és mint olyan nagyon hasznos lehet adott esetben. Hozzásegíthet egy teljesebb kép megalkotásához, de éppenséggel ha hiányos, vagy torz, akkor félre is vezethet.
Jelen esetben azt tudtuk meg, hogy Viktor maga is tisztában van azzal, hogy hazudik. Ez mindenesetre biztató, mert még mindig jobb, ha egy hazudós ember vezeti az országot, mintha egy olyan, aki tényleg elhiszi azt a sok marhaságot, amit összehord.

l0lcopter 2011.09.06. 22:20:32

@Brendel Mátyás: ugyanakkor arra is jó, hogy most erről dumálunk és nem arról, hogy a dízel jövedékiadó-emeléssel a nyakunkba varnak egy mindent átfogó termék drágulást. :)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 22:22:35

@Lófasz Hadnagy:

Az amik nem véletlenül tanulmányozzák őket a Kremlinológia módszereivel.
Ott is körkörös körbezsarolásokkal működőtt a rendszer.
A magyar politika is az egymás tökeinek a csavarásán alapszik.
Mindenkinek van valami zsarolási potenciálja a másik,a többi ellen.
Aztán alkalomadtán ezekből terítenek, amikor taccsra akarnak tenni valakit.

Akkor csámcsogunk rajta mi a színházi produkció nézői, mert fellebben a tüllfátyol a züllöttségükről, mocskosságukról.

márta)) 2011.09.06. 22:22:50

@pistola:
Neked teljesen igazad van.
Egyébként úgy gondolom, hogy az őszödi beszéd nélkül is Fidesz győzelem lett volna, csak esetleg nem kétharmad.
Nem árulok el titkot, azzal, hogy a magyar társadalom egy nagy csoportja fel sem nőtt a napi politikához sem.)
Egyik, másik azt sem tudja eszik e vagy isszák.
Én tisztában vagyok azzal is mit rontottak el a szocialisták.
Nem vagyok elvakult, elfogult egyik irányban sem. Megpróbálom- és akarom-, tudom látni minden pártban a jót és a rosszat.
(nem igazán lényeges, nem fontos figyelembe venni) amit írtam, ez csak egy szürke vélemény)
ennyi.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2011.09.06. 22:23:26

Nem tudom, feltűnt-e a Hölgyeknek és az Uraknak, de a ma délutáni Orbán nyilatkozat óta már teljesen felesleges a Wikileaksen meg kulcslyukakon rugózni.

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok".

Malacka leszállt a bicikliról.

Miután az egész sajtóbirodalma azon izzadt két napig, hogy minél jelentéktelenebbnek mutassák be a WikiLeakset és azon belül is az ott megjelent, 2006-os Orbán-távirat egy kurta mondatocskáját, Orbán kiállt, és megerősítette az abban foglaltakat. Ez gyakorlatilag az előremenekülés taktikája, a "legjobb védekezés a támadás", hogy -egy kicsit ugyan átfogalmazva, de- az ne az előre megfontolt populista választási ígérgetés beismerése, hanem a tettrekészség, a bátorság szinonimája legyen.

Hogy Orbán nem a szavak, hanem a tettek emberének tartja és láttassa magát.

Ez még innentől lehetséges is, egyetlen feltétellel: ha mostantól kezdve soha többé nem szólal meg! Kész. Ez a mondat ugyanis már nem az "amerikai szórakoztatóipar" része, hanem Orbán Viktor mondta a saját szájával. Ha ezentúl megszólal, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy "De hát Ő mondta, hogy arra nem kell figyelni", következésképpen nem is fognak; ezentúl a szája lufikat fog eregetni, mármit mondjon vagy kiáltson is, és minél jobban és kétségbeesetebben fogja bizonygatni ő és a stábja, hogy nem, erre most figyelni kell, annál nevetségesebbé, hiteltelenebbé és vállalhatatlanabbá fog válni. Megtette az első lépést a sakktáblán, az elsőt egy sikeres önmatt felé.

Éppen ezért bárki baloldali számára pedig a legrosszabb, amit tehet, hogy ezt a mondatot bármilyen módon is párhuzamba állítja Ösződdel és az ott elhangzottakkal, vagy ezzel próbálja "leleplezni" a múltbeli hazugságokat. Nem, ez a mondat mostantól számít, a visszamutogatás csak ezen mondat élét koptatja el, ezért negyszerűen hagyni kell, hogy ezt a mondat tegye a dolgát.

Majd Orbán is mondhatja, amit egyik korábbi főnököm: "Ne arra figyelj, amit tegnap mondtam, hanem arra figyelj, amit most mondok!".

márta)) 2011.09.06. 22:26:32

@pistola:

Bocsánat!

Egyébként most fog igazán kettészakadni a magyar társadalom, amelynek egy nagy csoportja agyon rossz hangulatu.
Nagyon úgy néz ki, (ha nem változik semmi) hogy lesz gazdagabb és szegény. és ez nagyon nem jó.
A szegénység egyfajta gyűlöletet generál, felgyűlik a feszültség az emberekben) ki hogyan fogja viselni az már más kérdés.
(ez sem fontos, csak megirtam neked)
ennyi.

Petykabá 2011.09.06. 22:28:38

Köszi, végre egy értelmes nem műnaív poszt a témáról. Az emberek szeretik a dolgokat prosztón látni, ha az a saját ideológiájukat támogatja, akkor is ha nagyon jól tudják, hogy amit gondolnak az nem a valóságot tükrözi.

márta)) 2011.09.06. 22:32:07

Én személy szerint örülök neki, hogy a Wikileaks által nyilvánosságra hozott "ügyről" olvashatok többet.
Legalább bővül az ismeretem, tájékozottabb leszek.
Nincs ebben semmi különös, ha felvilásultab lesz, az akit érdekel.
Komolyan.
:)

Petykabá 2011.09.06. 22:33:01

@Brendel Mátyás: nézd Mátyás, ha a wikilíksz célja a diplomácia patyolattisztára mosása, akkor azt kell mondjam ez a világ legbetegebb próbálkozása, kb. olyan, mint amikor az xedik szent háborúban gyerekekkel akarták bevenni Jeruzsálemet. a diplomácia hazudozása sztem egyidős az emberiséggel, értelmes ember nem gondolhatja, hogy ezen változtatni tud.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 22:33:18

@Rufus78:

Én meg azt mondom, hogy Orbán kezét kell figyelni, mert aki hazudik az csal, aki hazudik az lop, hazudni csalni csúnya dolog.
www.youtube.com/watch?v=PbSUnSGI-Mk

Petykabá 2011.09.06. 22:36:49

@lehuto: mi a gyenge benne? hogy nem síkegyszerű érvelés van benne, és nem fröcsög az egyoldalúságtól? Esetleg az, hogy nem támogatja az ideológiádat? Imádom az ilyen demokráciabajnokokat...

ubu1 2011.09.06. 22:39:03

Kumin Feri! Vedd már észre, hogy diktatúrában élünk, csak amolyan modernebb kiszerelésben. Vezérünk jó néhány húzása Rákosiéval összemérhető. Most nem hozok példákat.
Így már egyetértünk: a Wikileaks az Obival kapcsolatos kiszivárogtatásaival pont azokhoz a célokhoz járul hozzá, amiket Te is megfogalmaztál.

2011.09.06. 22:39:46

@Petykabá:

Bármilyen hihetetlen, ugyan ez elmondható pl. a pedofíliáról.
Azt sem lehet változtatni. Mégis üldözzük....
Szóval, ha találkozol egy hazug politikussal vagy egy álszent "elemzővel", mint a poszt írója, lehet nem kéne vállon veregetni...

Petykabá 2011.09.06. 22:44:20

@hegyilány: légyszi mutassál nekem egy objektív posztot valahol a témáról. azt fogom mostantól olvasni. mert jó néhányat olvastam, de csak jobb meg baloldali van, még ez volt a legmérsékeltebb...

A hazudozás és a vizeslepedő rántogatás akkor fog végetérni, ha az igazsággal majd lehet választást nyerni. Addig marad a hazugság, mint nyerő stratégia. És ezt mindenki nagyon jól tudja. 20 év...

TH 2011.09.06. 22:45:42

Nyilvánvaló, hogy nem kell minden wikileaksen kiszivárgott információt készpénznek venni.
Ugyanakkor @török gábor: jól összefoglalta a lényeget, ehhez már igazából nincs mit hozzátenni. Ezt a posztot én nagyon kínosnak és elfogultnak érzem.
Egyébként kérdés: ha most MSZP kormány lenne, és akkor kerültek volna elő ilyen dolgok, akkor is megszületett volna ez a poszt? Nem azért, mert elvárom a teljes objektivitást a blogtól, csak azért mégis, hogy tudjuk, hányadán állunk...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 22:45:46

@Petykabá:
DE LEGALÁBB NÉHA BELALÁTUNK AZ ELITEK MOCSKOSSÁGÁBA!

Abba, hogy miközben függetlenségről, nemzetről, hazáról hordószónokolnak, eközben az USA és más államok nagykövetségeire járnak egymást besúgni, feljelentgetni, no meg egy kis hazaárulásra!

Az ötvenes években a szovjet, kínai nagykövetségre jártak ilyen célból az akkori elvtársak.

Most az amerikai, német, britt nagykövetségeken döntik el Magyarország sorsát és azt, hogy kiből csinálnak főbohócot, aki készségesen kiszolgálja őket.

Petykabá 2011.09.06. 22:47:50

@MikeBoy: első kérdés, mi az álszent benne konkrétan? második kérdés (erre felesleges válaszolni) melyik politikus az, amelyik nem hazudik, ha az kell neki, hogy megválasszák? harmadik kérdés: hol veregeti vállon a posztoló Orbánt (pontosan idézd kérlek)? (én megválaszolom neked: a te fejedben, mert nem azt mondja amit szerinted kellene róla, hogy mocskos hazug)

Petykabá 2011.09.06. 22:51:35

@Csolt nemzettségbeli: ez sajnos így van, de sajnos minden kis országnak ez a sorsa, mindig is ez volt. Mi egy nagyon szerencsés időablakban élünk hidd el, (vagy ne hidd el, csak nézd végig a világ háborúmentes időszakait, ami nem volt) csakhát az embernek sosem elég ami van. Sajnos ez van, hogy az USA egy erős állam, mi meg nem, ezért hajbókolni kell nekik. El kell fogadni. Még mindig jobb mint amikor a Szovjeteknek kellett nyalni...

2011.09.06. 22:54:46

@Petykabá:

Kuminról, mint "egész jelenségről" beszéltem. De igazad van, az álszent inkább pozitív jelző rá nézve.
Nem véletlenül hasonlítják Gréczyhez.

Ez a melyik politikus nem hazudik ostoba általánosítás ne haragudj, de egyáltalán nem érdekel.

Neked szólt a vállveregetés, ha nem lett volna egyértelmű! ;-)))

márta)) 2011.09.06. 22:56:18

@Brendel Mátyás:

Ez egy elég nagy kulturális forradalom, ha sikerül."

Nagyon jó. Neked teljesen igazad van.
Miért is lenne probléma, hogy a nagybetűs nép) tájékozódik.
Aki akarja összehasonlíthatja ki- kit- mit- miért.
Eddig elég egyoldalú volt) a gyurcsányahibás-t már hallottuk, olvastuk eleget.

2011.09.06. 22:57:14

@post
Kedves Ferenc!
A Gumimacikban egyszer Tódi aggódott, hogy vajon ha Ixorn hercegből ("őfeneséged":-) király lesz, akkor rá már biztos nem lesz szükség. Mire Ixorn azt mondta:
- Nyugodj meg, Tódi! egy ilyen hűséges talpnyalónak mint te vagy, mindig lesz helye az udvaromban...

egyébként meg: OV beismerte, hogy igaz a Wikileaks infója. Csak ahogy a megszorítás, úgy a hazugság szó is tabu nála.

pistola 2011.09.06. 22:57:19

@márta)):

Dehogynem fontos, ne szerénykedj!
Két éve költöztem le Bp-ről egy borsodi kis faluba, első kézből látom, hogy mit tesz a szegényedés egy közösség mentális, illetve lelki állapotával. Komolyan mondom szürreális dolgokat tapasztalok. Mindegy (illetve nem), túl leszünk ezen is. Ezeken is. Csak mondjuk közben nem mindegy milyen károsodás éri a társadalmat. Reméljük nem maradandó.
Stohl meg egy hülye pojáca. :)
Ennyi.

Petykabá 2011.09.06. 22:59:01

@Csolt nemzettségbeli: Ja bocs elsiklottam afelett, hogy te azt állítod, hogy ott dől el az ország sorsa. Szerintem ez nem igaz, (illetve személyes véleményem, hogy Orbánnál kevésbé igaz mint korábban) viszont nyilván a nagyhatalmak ezt szeretnék látni, ezért logikus diplomáciai lépés lehet elhitetni velük, hogy beleszólhatnak, vagy az történik amit szeretnének. (Azzal azért nem lehet Orbánt vádolni, hogy USA kénye szerint alakítaná a Magyar politikát). Viszont Orbán pont ebben fejlődött, korábban nem tudott "nyalni", ezért kinézték az Európai és Amerikai politikusok, na tessék most megtanulta. Persze ezt diplomáciai igazodásnak is nevehetnénk. Ez az én forgatókönyvem, de nem akarok senkit meggyőzni felőle...

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 23:01:15

@Petykabá:
Aztán miért is jobb?

Miért is jobb, hogy oda nyal, ide meg hergeli a parasztokat egymás ellen?

Ja, hogy ez a 2000 éves oszd meg és uralkodj?
Ja, hogy ez a jól ismert elvtársi felfelé nyalni,lefelé tiporni?

FEJÉTŐL ROHAD A HAL FARKA!
Azért tart itt az ország morálisan, gazdaságilag, mert hatalomért bármire képes mocskos, züllött, beteg helytartók uralkodnak rajta!

pistola 2011.09.06. 23:02:41

@márta)):
Arra leszek nagyon kiváncsi, hogy vajon a Fletót tényleg be merik-e majd kaszlizni. Nem szerettem, mert egy nárcisztikus fasz volt, de azért azt rühelleném, ha tényleg visszacsúsznánk az 50-es évekbe. Nem beszélve arról, hogy döntéshozókat csak azért mert rossz döntést hoznak a politikában, vagy gazdasági kérdésekben, nem szoktak civilizált országokban lesittelni. Fölöttébb érdekes dolgoknak nézünk még elébe...
Ennyi.

Petykabá 2011.09.06. 23:04:26

@MikeBoy: én csak azt látom, hogy nem tudsz egyenes válaszokat adni, hanem kevered a homályos érveket.

A hazug politikus nem általánosítás, (amennyiben politikai opportunizmusról beszélünk a politikus nem tud nélküle előrejutni) viszont jó érv neked, hogy egy nagy általánosítással "bevédd" egyébként is homályos állításaidat.

Szerintem te nem vagy egy egyenes ember. Magánvéleményem.

2011.09.06. 23:04:33

@Petykabá: "A hazudozás és a vizeslepedő rántogatás akkor fog végetérni, ha az igazsággal majd lehet választást nyerni. Addig marad a hazugság, mint nyerő stratégia. És ezt mindenki nagyon jól tudja."
"második kérdés (erre felesleges válaszolni) melyik politikus az, amelyik nem hazudik, ha az kell neki, hogy megválasszák? "

lszi - a hitelesség kedvéért - másolj be ide egy hasonló kommentedet amit az őszödi beszéd kapcsán GYFről írtál...

márta)) 2011.09.06. 23:09:41

@pistola:
borsodi kis faluba," ???
Gondolom nem véglegesen költöztél oda, mert azt egy kicsit furcsának és érdekesnek találom.
Amit irtam, az országos jelenség.
Tudod úgy van az, hogy a szegénység, a nélkülözés nyomot hagy az emberek lelkében.
Nem gondolom, hogy ezt a jelenséget nagyon könnyű kiheverni. de még túlélni, és elviselni sem.) Ha az embert hülyének nézik, bárhol, bármiért az meg már csak hab a tortán.)
ennyi

Stohl meg egy hülye pojáca. :)"
ezt nem igazán értem.
de mindegy.

2011.09.06. 23:10:03

@Várúr: hiányoztál... mostanában mintha sokkal kevesebbszer, de sokkal agresszívebben írnál. tavaly ősszel még egész normális hangnemben lehetett vitázni veled. Mi történt?

Petykabá 2011.09.06. 23:12:27

@Csolt nemzettségbeli: bocs, de nem beszélünk egy nyelvet asszem, te mást értesz nyalás alatt mint én. Én nyalás alatt nem azt értem, hogy kiszolgálni, hanem azt, hogy elhitetni velük azt hogy kiszolgáljuk őket. Diplomácia 101. Szerintem hagyjuk ,mert nem lesz nagyobb az egyetértés.

rókafogta 2011.09.06. 23:12:49

@Delirium treatments: Én most már nem hiszek senkinek, még magamnak se, de a bukszámban mindig csak az igazat látom, bármennyire nem azt akarom.

márta)) 2011.09.06. 23:13:34

@pistola:
Zajlanak a politikai események, nem vitás.
Gyurcsány F. körül túl nagy a habverés. )
Lecsukni??? nem hiszem.....) hiba lenne).
Egyébként az állandó visszamutogatás, gyurcsányozás, már lassan többet használ nevezettnek, mint árt.
ennyi

2011.09.06. 23:15:40

@Petykabá:

Én azt látom, az egyszerű mondatok megértése is gondot okoz neked!
Jól figyelj:
"Szóval, ha találkozol egy hazug politikussal vagy egy álszent "elemzővel", mint a poszt írója, lehet nem kéne vállon veregetni... "

Érted ezt a mondatot (ennyi volt a reakcióm)? Te lettél megszólítva barátom és Orbánról, mint hazug politikusról és Kuminról, mint egy hazugot védő posztolóról állítottam egyértelműen (azért védi, ha nem lenne tiszta, mert terelni próbál az ügyről), hogy nem kellene vállon veregetned!
Neked! Érted? Az, hogy a politika a "hazugság művészete" tudjuk mindannyian.
És azt is most figyelj, hogy aki viszont lebukik az LEBUKOTT! Lásd Gyurcsány:Öszöd.
Értve vagyon végre? Egyenes voltam? Az, persze eddig is az voltam....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.06. 23:18:12

@Petykabá: az Internet megváltoztatja a világot. Ha ezt nem látod, akkor nem is tudom, ki a naiv.

márta)) 2011.09.06. 23:19:31

@pistola:

"A Fidesz európai szövetségese erősen reméli, hogy Orbánék nem nyúlnak Gyurcsányhoz"

Kritikus hangnemben nyilatkozik a Fidesszel egy pártcsaládba tartozó európai néppárti frakció egyik vezére, a pártalakulat külpolitikai irányítója, Elmar Brok a hvg.hu-nak adott telefoninterjúban, Gyurcsány Ferencék tervezett utólagos felelősségre vonásáról az államadósság növekedése miatt.

A képviselő a Német-Magyar Fórum nevű, hosszú évek óta működő alkalmi „think tank” alelnöke is."

hvg.hu/itthon/20110805_elmar_orban_gyurcsany#rss

ennyi

Csolt nemzettségbeli 2011.09.06. 23:20:52

@Petykabá:

Aha, mert ők hülyék, mi meg a nagyon okosak, mi?
Szorosabb a póráz,mint anno a moszkvai!

Mai hír:
Lázár elvtárs kikéri a németek engedélyét, hogy mi és milyen formában mehet a parlament elé.

"

A törvényhozási munkáról egyeztetett Berlinben Lázár János
A Fidesz frakcióvezetője Volker Kaudernek, a konzervatív CDU/CSU parlamenti frakcióvezetőjének, valamint a Német Iparszövetségnek (BDI) a meghívására tartózkodott a német fővárosban.
Lázár János - aki a német kormánypártok mellett az ellenzéki pártok több vezető politikusával is tárgyalt - az MTI kérdésére elmondta: látogatását szándékosan időzítette a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő hajdúszoboszlói frakcióülése elé. "
mti.hu/Pages/Default.aspx?lang=hun&menuid=

Petykabá 2011.09.06. 23:25:36

@SünBalázs: miért nem másolsz te? tudod a vádlónak kell bizonyítania. De azért elmondom neked, hogy igen nem tetszett. Nem tetszett, hogy hazugsággal nyerték meg a választást, de talán emlékszel, hogy 1% volt a különbség kb. és hogy milyen körülmények között hazudott a tvben Gyurcsány konkrétan és mereven Orbán és az egész ország pofájába, ha nem tudod töltsd le és nézd meg. (Ne legyen igaztalan elnök úr...). Lenyeltem a békát és nehezen elfogadtam, hogy ilyen a politika. Orbán is szinezgeti a valóságot és sokszor tök mást csinál, mint amit mondott. Valóban ez sem jobb, mint Gyurcsány volt. El kell fogadni ezt is. Persze nekem ezt könnyebb, mert azt gondolom, hogy ő hiteles, te meg fordítva gondolod. Egyszer talán eljutunk oda, hogy ez nem szül bazi nagy indulatokat. És akkor lesz vége a megosztottságnak, mert azt nem a politikusok, hanem mi csináljuk. Én legalábbis nem vagyok hajlandó elhinni, hogy felnőtt emberek képtelenek a saját életükön uralkodni.

2011.09.06. 23:32:09

@Petykabá: félreértesz. nekem egyik sem hiteles. csak a "mi kutyánk kölke" iránti elfogultságra igyekeztem felhivni a figyelmedet.

márta)) 2011.09.06. 23:34:11

@pistola:

Bocsánat! Még ennyit.

"Bajnai Gordon meghallgatását követően, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy foglalt állást, hogy a sukorói King's City beruházás kedvezően érintette volna a magyar gazdaságot, az egymilliárd dollárosra tervezett fejlesztés mintegy 2500 munkahelyet hozott volna létre közvetlenül a Velencei tó partján és évente több millió turistát vonzott volna Magyarországra.

A volt kormányfő meggyőződése, hogy a magyar államot nem érheti kár a sukorói kaszinóberuházás miatt, a bíróság ugyanis vagy jogszerűnek ismeri el a telekcserét vagy az eredeti állapot visszaállításáról dönt."

www.jogiforum.hu/hirek/26109

ennyi

Petykabá 2011.09.06. 23:34:12

@Brendel Mátyás: Mátyás, én azt gondolom, hogy az Internet megváltoztathatja a világot, de az emberek viselkedésmintáit nem fogja mert azok soktízezer évesek, és sajnos a diplomácia kb. ugyanennyi éves. Ugyanakkor azért titkon drukkolok, hogy legyen a diplomácia egyenes, ahogy a Wikilíksz kívánja, de egyben félek, hogy egy ilyen szerintem átgondolatlan próbálkozásnak áldozatai is lehetnek. Ezzel a félelemmel egyébként nem vagyok egyedül.

Sajnos én azt tapasztalom, hogy a technológia nem változtat a beidegződéseken, de igaz, hogy a beidegződések más más oldalát villantja meg. Legyen úgy, hogy ez majd jó felé vezeti az emberiséget. (Nagy szavak tudom)

Petykabá 2011.09.06. 23:38:53

@MikeBoy: na már nem tudom követni, mindenesetre bocsánatot kérek a sértegetésért. Biztos egyenes ember vagy, csak én vagyok hirtelen természetű. Komolyan értem. Bocsánat.

Várúr 2011.09.06. 23:40:05

@SünBalázs:
Az történt kedves sünbalázs, hogy belefáradtam a temérdek érv nélküli ostoba gyalázkodásba. Kerülöm mások minősítését - először - majd a csomó Tóta W.-árva ballib vagy szoci anyázni kezd. Néha tíz ostoba, dühödt reflexiót kapok. Ezek betegek, itt élik ki a kudarcos frusztrációjukat. Nekem meg nincs kedvem ilyesmiben részt venni. Épp ma közli a TÁRKI, hogy a 35 éven aluliak közt még mindig messze a fidesz vezet, mszp, lmp a fasorban sincs... Ebbe belebetegszenek ballibék és visítanak, mint a fába szorult féreg, hátha meghallják: ők is a világon vannak.

Petykabá 2011.09.06. 23:40:30

@SünBalázs: Ja értem. Igen, ebből jobb és baloldal tagjai is kigyógyulhatnának, és akkor lehet, hogy hitelesebb politikusokat is választhatnánk...

márta)) 2011.09.06. 23:45:55

@Várúr:
Ebbe belebetegszenek ballibék és visítanak, mint a fába szorult féreg, hátha meghallják: ők is a világon vannak."

Bocsánat! Ne rohanj annyira előre.
Várd csak ki a végét.
:)

hegyilány 2011.09.07. 00:05:52

Nem igazolták a számvevők Bajnai Gordon bűnösségét"

Ők csak azt véleményezték, hogy az államháztartás hiánya az elmúlt esztendő májusában már meghaladta az éves terv 71 százalékát, ezért azonnali beavatkozásra volt szükség. (Hasonló "elszaladás" Magyarországon gyakori, idén sem volt ez máskánt.). Az előző miniszterelnököt elmarasztalni szándékozó törvénytervezetben ez olvasható "a 2010 májusában hivatalba lépett nemzeti ügyek kormánya azzal szembesült, hogy az előző - Bajnai Gordon által vezetett - szocialista kormány költségvetésében hamis adatok szerepelnek.

A költségvetési törvényben leírt főbb számok ugyanis egyáltalán nem feleltek meg a valóságnak: a 3,8 százalékos hiány valójában a 7 százalékot is meghaladta volna.

A nemzeti ügyek kormányának rendkívüli gazdasági intézkedéseket kellett meghoznia annak érdekében, hogy hazánk elkerülje az adósságválságot és a saját lábára álljon.
Az első és a második gazdasági akciótervvel, a bankadó, a válságadó kivetésével, valamint költségvetési zárolásokkal, államigazgatási fizetési plafon bevezetésével sikerült stabilizálni a költségvetést és megteremteni a gazdasági növekedés feltételeit."

A jogszabálynak ez a bevezetője azonban nem felel meg a valóságnak, nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy a hét százalékot is meghaladta volna a hiánycél.

Sőt - nemzetközileg elismerve - Bajnai Gordon kormánya minden intézkedést megtett, hogy a 3,8 százalék teljesüljön.

Nyilvánvaló a Matolcsy-törvény szándéka: okot keres arra, hogy miért hajtott végre megalapozatlan adócsökkentéseket tavaly (szabad pálinkafőzés, társasági adó), illetve miért orozta el a magánpénztártagok megtakarított pénzét.

Az ÁSZ egyébként a kormány által elmarasztalási szándékkal megalkotott törvényben szereplő "hamisításra" való utalást nem tett.
Az jelentésében csak annyi olvasható Az év közben bevezetett több új adónem ellenére az adóbevételek 235,8 milliárd forinttal elmaradtak a tervezetnél.

Az adóbevételek hiánya viszont egyértelműen már a második Orbán-kormány időszakára esik.
Erről viszont a Domokos László, volt fideszes politikus által elnökölt ÁSZ hallgat.
Azt viszont kijelentette: "Nagy eredmény volt, hogy választási év dacára nem szállt el a költségvetés.".

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=466777

Érdekesség: számos fejezet költségvetését nem tudta elfogadni teljes mértékben az ÁSZ, például a bíróságokét, a Gazdasági Versenyhivatalét, a Külügyminisztérium igazgatásáét, a honvédelmi tárcáét, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának igazgatási költségeinek elszámolását. Teljes elmarasztalást kapott a Vidékfejlesztési Minisztérium beszámolója."

Elnézést! Kicsit hosszú olvasmány, a későn alvóknak és korán kelőknek. tartalmas. )
:))

hegyilány 2011.09.07. 00:07:20

Hűha! Most látom! már másnap van!!!

:))))))

Jó éjt.
:)

pistola 2011.09.07. 00:16:15

@márta)):

Lesz, ami lesz, túléljük.
Elmentem aludni. Jó éjt!
Ennyi. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.07. 00:19:57

@Petykabá:

"Mátyás, én azt gondolom, hogy az Internet megváltoztathatja a világot, de az emberek viselkedésmintáit nem fogja"

ez butaság. a világ változása megváltoztatja a viselkedést. a világ megváltozása egy jó részt eleve a viselkedések megváltozásából ered.

" mert azok soktízezer évesek"

keveset tudsz te arról, mennyire máshogy viselkedett tízezer évvel ezelőtt az ember, és mi minden változott.

csak egy példa: a 18. századi hiperliberális, libertiánus, felforgató, cenzúrázott, száműzött Voltaire a rabszolgaság mellett volt, és számára a feketék nem voltak emberek. vagy talán nem is igazán jutott eszébe, nem is mert arra gondolni, hogy emberek. ma meg azért még a legszélsőségesebb jobboldali hülyegyerek is tudja, hogy a feketék azért homo sapiensek. ugye Voltaire idejében talán nem is volt fajfogalom, és genetikus ismeretek meg pláne nem. a genetika sokat változtatott az emberek felfogásán.

szóval ami Voltaire idejében még legszélsőségesebb liberális eszmeként se jelent meg, az ma már a többségi vélemény.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.07. 00:22:06

@Petykabá:

" La race des Nègres est une espèce d’hommes différente de la nôtre [...] on peut dire que si leur intelligence n’est pas d’une autre espèce que notre entendement, elle est très inférieure. Ils ne sont pas capables d’une grande attention, ils combinent peu et ne paraissent faits ni pour les avantages, ni pour les abus de notre philosophie. Ils sont originaires de cette partie de l’Afrique comme les éléphants et les singes ; ils se croient nés en Guinée pour être vendus aux Blancs et pour les servir. "

Voltaire, Essai sur les mœurs, Genève, 1755, t. XVI, pp. 269-270

Petykabá 2011.09.07. 00:30:32

@Brendel Mátyás: "keveset tudsz te arról, mennyire máshogy viselkedett tízezer évvel ezelőtt az ember, és mi minden változott."

Próbálom ezt nem személyeskedésnek venni, de el kell árulnom, hogy sokat tudok róla, ez ugyanis az evolúciós pszichológia szakterülete, amiben történetesen igencsak otthonosan mozgok, mivel a szakmám része.

Amiről te írsz az nem viselkedés, hanem attitűdök (te is kimondod, hogy felfogásán) és igen az attitűdök valóban nagyon változékonyak, de a viselkedésminták többsége (mint például az ide kapcsolódó hazugság és hazugságdetekció nem).

De azt hiszem ez nem olyan nagy nézeteltérés, úgyhogy talán kár is tovább fokozni ezt...

Petykabá 2011.09.07. 00:31:17

@Brendel Mátyás: köszi, de nem ismerem ezt a nyelvet...

márta)) 2011.09.07. 00:46:19

@pistola:

Lesz aki túléli, lesz aki nem.
ennyi.
Jó éjt. Neked is.
:))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.07. 07:56:47

@Petykabá: na akkor mondom azon a nyelven, amelyen megérted. ugyebár evolúciós változás, legyen az biológiai vagy kulturális akkor várható igazán, ha a környezettől jelentős szelekciós nyomás van.

abban igazad van, hogy hazugság szempontjából a környezetünk tízezer éve nem sokat változott egészen mostanáig, egészen az internet bevezetéséig, és a Facebook meg Wikileaks elterjedéséig.

emiatt EDDIG sokat nem változott az emberek viselkedése.

de ahhoz evolúciótagadó, áltudományos hülyének kell lenned, hogy kijelentsd, hogy MOST, amikor változott a környezet, most sem fog változni semmi.

ha ezt állítod, akkor te nem szakember vagy, hanem szakmád szégyene.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.07. 08:01:11

@Petykabá:

Voltaire azt mondja, hogy a Négerek az emberiség egy másik faja, akik nem annyira intelligensek, alsübbrendűek, nincs figyelmük, stb.

ezt írta Voltaire, a 18 század egyik legliberálisabb alakja. a más rasszokkal szembeni attitűd jelentősen változott rövid idő alatt csupán az ismeretek bővülése, az életmód megváltozása miatt.

ezek után azt mondani, hogy de a diplomácia az soha nem fog, mert csak, igen nagy marhaság

Petykabá 2011.09.07. 09:19:48

@Brendel Mátyás: Mátyás, nézd én próbáltam veled normális hangon beszélni. Nem sértegettelek stb. Egyszer írtam a "naívság" szót, de azt sem rád értettem. Namost te folyamatosan és egyre durvábban sértegetsz. Szándékosan nem néztem utána, hogy milyen nyelven mit írtál, mert ez a legszánalmasabb magamutogatások egyike, hogy valakinek idegen nyelven odateszünk egy szöveget, hogy tessék én ilyen művelt vagyok. Azután amikor ezt finoman dobom vissza neked, akkor "kegyesen lefordítod". Egyszerűen nem érdekel, mert Voltaire nem tud, nem is tudhat sokat az emberi viselkedés őstörténetéről. Ezzel nem szeretném a tudásodat lekicsinyleni, mert az nyilván nagy, csupán sztem nem témába vágó, értsd nem az öröklött viselkedésmintákról szól.

Hadd kérdezzelek meg, hogy te pszichológus vagy, vagy milyen alapon feltételezel engem a szakmám szégyenének? Én direkt nem másolok be a posztjaimba tonnányi könyveket, hogy a pszichológusok körében egyébként nyilvánvaló dolgokat alátámasztgassam, mert ez szánalmas, ha az ember nem szakmabeliekkel teszi.

Ne haragudj, de a posztjaidból nyilvánvaló, hogy az evolúcióról nagyon homályos gondolataid vannak, például azt gondolod, hogy "az evolúció" majd most, hogy megjelent az Internet megváltoztatja a viselkedést. Talán majd 20000 év Internet után lehet. Folyamatosan kevered az attitűd és viselkedés fogalmakat.

Valamint azt sosem állítottam, hogy semmi nem fog változni, csupán azt mondtam, hogy ettől nem fog változni az alapvető diplomáciai viselkedés, és nagyon valószínűnek tartom, hogy ez így lesz. Hogy bővebben kifejtsem véleményemet ez nem csak evolúciós viselkedésminták, hanem játékelméleti következmények miatt is gondolom, amibe már ne menjünk bele, ha lehet. Mindemellett nem ítélem el az egészet, úgy ahogy van, márcsak ezért sem értem ezeket a bizonyító indulatokat részedről.

Végül, hogy én is hadd villantsak valamit "széleskörű tudásomból": "A stílus maga az ember" Georges-Louis Leclerc. Ajánlom figyelmedbe ezt a mondatot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.07. 09:33:16

@Petykabá:

1) a sértegetés téma részedről terelés, azt feded el vele, hogy nincsenek érveid

2) magad is szépen elkezdtél személyeskedni, szóval akkor 1:1, ezt lezárhatjuk

3) ha nem idézed és hivatkozod be nekünk itt a megfelelő cikkeket, akkor

A) Hiszi a piszi, hogy szakember vagy
B) Az állítólagos szakemberséged nem oszt, nem szoroz, merthogy éppen elrejted.

"Ne haragudj, de a posztjaidból nyilvánvaló, hogy az evolúcióról nagyon homályos gondolataid vannak, például azt gondolod, hogy "az evolúció" majd most, hogy megjelent az Internet megváltoztatja a viselkedést. Talán majd 20000 év Internet után lehet."

elkerülte a figyelmedet, hogy egy hozzászólással előrébb vagyok nálad gondolkodásban, ugyanis nem véletlenül írtam KULTURÁLIS evolúcióról.

tehát egyelőre azt igazoltad, hogy lassabb vagy, nem azt, hogy szakember.

"Valamint azt sosem állítottam, hogy semmi nem fog változni, csupán azt mondtam, hogy ettől nem fog változni az alapvető diplomáciai viselkedés"

ami elég nagy butaság, tekintve, hogy alapvetően változik a környezet. tudod egy evolúciós folyamatban ami nem adaptálódik az kihal. az a diplomáciai attitűd, amelyik nem akar változni, ki fog halni. és lesz helyette olyan, amelyik fog tudni változni.

"játékelméleti következmények miatt is gondolom"

játékelméleti szempontból is nekem van igazam, hiszen alapvetően változnak a lehetséges kimenetelek valószínűségei. butaság ahhoz ragaszkodnod, hogy a nyerő stratégia ezzel nem változik meg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.07. 09:39:56

@Petykabá: játékelméleti kutatások például kimutatták, hogy az, hogy egy közösségben kooperatív vagy önző stratégiák terjednek el, nagyon érzékenyen függ a setuptól, azaz a környezettől, a lehetséges kimenetelek valószínűségétől, és a jutalom, veszteség értékétől.

az őszinte/hazudós és a kooperatív/önző stratégiák nagyon hasonlóak, sok esetben ugyanarról a kérdésről van szó.

tehát ennek analógiájára könnyen belátható, hogy valószínűleg a hazugságra is érvényes ugyanaz, amit az önzésre mutattak ki.

a WIkileaks pedig pontosan a lebukás valószínűségét változtatja meg durván, aminek folyománya lesz az, hogy az optimális stratégia változni fog. tehát a diplomácia változni fog.

Petykabá 2011.09.07. 09:55:13

A sértegetés téma nem terelés, hanem arra való rávilágítás, hogy feleslegesen csinálod, mert felesleges agresszióhoz vezet.

Magam is elkezdtem... Ne haragudj, de talán azért kellene felelősséget vállalni, hogy te elkezdted. Jogom van megvédeni magam. Neked viszont nincs jogod a másikat elkezdeni sértegetni. Lehet, hogy nagyon okos ember vagy, de mintha alapvető dolgok hiányoznának.

Mi a franc köze van a kulturális evolúciónak az öröklött viselkedésmintákhoz? Nyilván semmi.

Szerinted változnak a lehetséges kimenetelek, szerintem, pedig ettől semmi sem változik, csupán a megtévesztés és a megtévesztés felismerése bonyolultabb lesz.

Mint rendkívül bölcs ember nyilván tudod, hogy a fogolydilemma alapján a kooperáció változtatná meg a kimeneteleket. Nem látom be, hogy ezek az események miben befolyásolják a kooperációt, vagyis mennyiben tud elmozdulni egy zérő összegű játszmától a helyzet a Wikileaks alapján. Tipikusan egy kívülről jövő kényszer inkább a zéró összeg felé nyomja el a játszmákat.

Nincs kedvem bizonygatni főleg nem ilyen agresszív embernek igazolgatni idézett szakmai anyagokkal a szakmai rátermettségemet. (Pláne nem idegen nyelven, hogy bizonyítgassam milyen művelt is vagyok)

Ahhoz hogy két ember megértse egymást, és ésszerűen tudjon vitatkozni nem szakmai anyagok, hanem a másik érveinek tisztelettel való elfogadása kell elsősorban. A másik sértegetésének elkerülése. Ezzel a tisztelettel te nyilvánvalóan híján vagy. Most már én is. Ezért részemről én nem kívánom ezt folytatni.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 10:13:58

Egy kis Fideszes hazaárulás, magyar állampolgárok kényes adatainak átadása, az új Moszkvának, az amerikai gazdiknak és hogy miért szüntette meg az adatvédelmi biztos intézményét a hazaáruló Fidesz.

"Az adatok megosztásáról

Egy 2010. február 11-én kelt, bizalmas minősítésű táviratban a jelentéstevő amerikai diplomata, Steven Weston arra a következtetésre jutott, hogy az áprilisban várhatóan hatalomra kerülő Fidesz valószínűleg megengedőbb lesz a bűnügyi adatok megosztásának kérdésében.

A jelentéstevő szerint a magyarok különösen érzékenyek a személyiségi jogok védelmére, az adatvédelem ráadásul Sólyom László köztársasági elnök egyik fő szenvedélye – erre hivatkozva tagadta meg első körben a vízummentességi megállapodás aláírását is.

A távirat szerint Orbántól nem várható, hogy nyíltan támogasson bármilyen kérdést, amely "negatívan csapódhat le otthon", ugyanakkor reményt keltőnek tartották, hogy Orbánék szétválasztanák az igazságügyi és a rendészeti tárcát, így az adatvédelem ügyében az új kormány alatt már szétszóródnak a hatáskörök. A táviratban megjegyzik, hogy Sólyom mandátuma 2010-ben lejár, de protezsáltja, Jóri András adatvédelmi biztos elvileg 2014-ig a helyén marad. (Azóta kiderült, hogy 2012 januárban Jóri hivatala megszűnik.)"
index.hu/belfold/2011/09/07/a_mol_a_fideszt_az_mvm_a_szocikat_kente/

Ja, és úgy látszik nagyon kínos volt már Spéder jobboldali neoliberális trágyatelepének a Wiki elhallgatás, most úgy látszik leért hozzájuk az engedélyező pártbrossúra:O)))

márta)) 2011.09.07. 10:22:49

Szijjártó: a showbiznisz része az orbános WikiLeaks-akta"

Szijjártó Péter kormányszóvivő hétfőn reagált a hírekre, közleményében "az amerikai szórakoztatóipar újabb fejezetének" nevezi a WikiLeaks-aktákat.

Mint írja: "Az amerikai szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteivel nem kívánunk foglalkozni. Az ilyen esetek csak arra jók, hogy az amerikai diplomáciát abszurd és komolytalan színben tüntessék fel".

hvg.hu/itthon/20110905_szijjarto_orban_wikileaks

Hm. Nem fér hozzá kétség, hogy ezt igy is le lehet reagálni.
Egyébként előre tudható volt, hogy nem fognak különösebb magyarázatot fűzni hozzá.
Miért is?
:)

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 10:27:38

@Csolt nemzettségbeli:
A fentiből is és ebből is gyönyörűen kiderül, hogy kik is irányítják a valódi történéseket Magyarországon, kik is hozatják a törvényeket és milyen érdekek mentén.
Elég jól látszik, hogy kik is Magyarország valódi urai, kik hozzák a törvényeket, és milyen korrupciós szabályok mentén alakulnak a dolgok az országban, miközben a TV kamerák előtt vadul gyepálják egymást a parlamenti vásári pojácák.

Mondjuk ezt már Balsai elvtárs elejtett dohánylobbys elejtett szavaiból tudjuk.

Azt hiszem az is érthetővé válik, hogy kiknek és milyen érdekből kellett a magyar adófizetők zsebéből 500 milliárdért megvenni a MOLt.
Az is benne van, hogy így többet lehet belőle lopni, de azért ennél jóval több látszik.

"A nagykoalíciós korrupcióról

Részletesen foglalkoztak az amerikaiak azzal az energetikai törvénycsomaggal, amelyet 2009 novemberében fogadott el a Parlament, az MSZP és a Fidesz egyetértésében. Többek között Szörényi Gábor, a Magyar Energia Hivatal akkori igazgatója is megerősíette az amerikaiaknak: a Podolák György (MSZP) és Fónagy János (Fidesz) által beterjesztett törvények valójában nem az állam, hanem az MVM és a Mol érdekei szerint készültek.

Az amerikaiak szerint az ügyben bebizonyosodott, hogy a Fidesz fiatal szakértői, akik ellenezték a törvényt, elbuktak a párton belüli vetélkedésben. A jelenleg államtitkárként dolgozó Fónagy a szocialistákkal együttműködő nagyvállalati lobbi embereként győzött a pártban.
Az amerikaiak szerint reális az a feltételezés, hogy a Mol a Fideszt, az MVM pedig az MSZP-t finanszírozza titokban és illegálisan."
index.hu/belfold/2011/09/07/a_mol_a_fideszt_az_mvm_a_szocikat_kente/

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 10:33:44

@márta)):
Azt hiszem, hogy azok után, hogy tegnap maga Orbán jelentette ki, hogy a szavai nem érnek semmit, csak manipuláció, hazudozás, azok után szóra se érdemes a magyar szórakoztatóipar egyik huszadrangú degenerált csicskásának a szavai.

Csolt nemzettségbeli 2011.09.07. 10:47:41

Ezek után már nem is beszélhetünk kormányról, miniszterelnökről, hanem helyesebb, ha igazgatótanácsról, elnök vezérigazgatóról beszélünk, bár a maffia belső elnevezései talán jobban illenek rájuk:
"a Fidesznek le kell szakadnia a mozgalmi szerepről, és inkább vállalati mintára szeveződött párttá kéne vállnia."

márta)) 2011.09.07. 10:48:26

WikiLeaks: nem érdekelte Gyurcsányt a külpolitika"

A határon túli magyarokkal kapcsolatban a távirat megjegyzi, hogy a magyar kormány sokat beszél a témáról, de annál kevesebbet tesz a határon túl élők érdekében.
A Malina-üggyel kapcsolatban a nagykövetség megjegyzi, hogy a Fidesz ebben a témában azért nem támadta Gyurcsányt, mert az ellenzéki politikusok nem akarták, hogy a szocialista kormányfő a magyar ügy bajnokaként tűnhessen fel a hazai sajtóban.

A döntéshozatalt a távirat szerint nagyon megnehezíti, hogy Gyurcsány minden jogkört magához vont a Miniszterelnöki Hivatalba.
Az amerikaiak ennek alátámasztására az SZDSZ éppen akkor leköszönő elnökét, Kuncze Gábort idézték, aki szerint Gyurcsány „kivételes tehetsége ellenére semmilyen vezetői képességgel nem rendelkezik”.

kitekinto.hu/bem-rakpart/2011/09/07/nem_erdekelte_gyurcsanyt_a_kulpolitika

Vezetői képességének gyengeségét- az ellenzéken kivül,- saját pártjában is sikeresen használták ki".
Ami szomoru, mert ezért (is) tart ott a szocialista párt ahol) Az összefogás, együtt dolgozás magas foku hiánya.
Gyurcsány F.vezetői képességeinek hiánya, vagy gyengesége is nagyban hozzájárult az ellenzék győzelméhez. :)
:))

márta)) 2011.09.07. 11:00:35

@Csolt nemzettségbeli:

Bezony. A magyar politikai szórakoztatóipar is megér egy szentmisét.
Amit nagy odaadással és tudással kommentál a kormányszóvivő (is).

:)))))))))))

menőmano 2011.09.07. 11:02:42

Kumin Ferenc!

Tuti jó, és érdekes a magyar politika. Nem kicsit, nagyon.
Totálisan jó buli.

:))))))))))))))))

derabitz 2011.09.07. 13:09:57

Nem azt kell figyelni amit mond, hanem azt, hogy mit tesz...

Idézet Orbán Viktor magyar hangjától:

"A gázolajat terhelő jövedéki adót is növelni fogja a kormány - fejtette ki Szijjártó Péter. Ennek kapcsán kiemelte: a gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt a rendkívül drámai, hiszen a fuvarozók költségei növekedni fognak, ami azt jelenti, hogy a termékek szállítási költségei is emelkedni fognak, és ez a termékárakban meg fog jelenni."

"mi nem az adóemelés útjára kívánunk lépni, hanem az adócsökkentés útjára".

2009. március 12.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130437

Már azt is tudjuk, hogy mit fog tenni.

Yo! Maaan! 2011.09.07. 21:40:51

Na, ezt most miért? Az az idő már rég elmúlt, amikor bármit is titkolni kéne. Az emberek nem hülyék, nem kell óvodásként kezelni őket! Könyörgöm, 2011-ben, a net korában olyan információáramlás van, hogy előbb-utóbb úgyis kiderül minden. Minden. Kicsinyes játék ez a titkosítósdi az élettel és a természettel szemben!

hegyilány 2011.09.07. 23:09:37

"A Parlament körüli élőlánccal tiltakozik hétfőn, az őszi ülésszak első napján négy szakszervezeti szövetség. A munkavállalókat érintő intézkedések és az új munka törvénykönyve, a párbeszéd hiánya és a kormány törvényhozási gyakorlata ellen demonstrálnak.
A szakszervezetek ezt figyelmeztetésnek szánják. "

www.fn.hu/allas/20110907/hetfon_elhangzik_elso_figyelmeztetes/

Hát. Igen. Ilyen ez a politikai porcelánbót :) Minden kapható. Hogy mi törik össze, mi marad épségben.:) Mit is mondjak,) Kiderül.
:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.07. 23:18:32

@hegyilány: Majd kigyün a Parlamentybül aza Viktor gyerek a demokratikuss barátaival meg a Pintér Sacival és lebonccsa aztata kordonyt, amit ezek a szemkilövetősök mög cakcervezeti maffijások állítanyak!
Így lészen megelégedvén az nép az jódógába!

soleange 2011.09.08. 10:56:14

Véleményvezér mélyebben nyalizik, ott kommentezni se lehet, csak lájkolni a sötétséget.

hegyilány 2011.09.08. 11:15:15

@namitirok:
Nem hiszem, hogy bontják, a kordont. "forró ősz" jön. azt mondják) :) Inkább majd állítják azt.
Jódógában! a nagybetűs nép élvezheti a megszorításokat???

:)

hegyilány 2011.09.08. 11:37:25

Nincs kétség: a Jobbik ősszel sem száll le a cigányságról"

"....A politikus elmondta, hogy a Jobbik továbbra is párhuzamosan kívánja működtetni a parlamenti munkát és az utcai politizálást, ahogy fogalmazott, e kettő náluk együtt jár.

Változatlanul nagy hangsúlyt fordítanak a lakossági fórumok rendezésére, várható demonstrációikat a jövőben is az alkalom szüli.

A képviselő különösen fontosnak nevezte, hogy a két jobbikos fellegvárban, Tiszavasváriban és Gyöngyöspatán példaértékűen dolgoznak a cigány-magyar együttélés jobbításán. Jelszó: zéró tolerancia."

Hm. Nagy tervei vannak a pártnak. Utcai politizálás)
Az a példaértéknek nevezett munka, az én olvasatomban, értékrendemben, felfogásomban megér egy "szentmisét".
Kétlem, hogy a cigányság problémáját ilyen eszközökkel lehetne orvosolni.)

menőmano 2011.09.08. 11:47:22

Véleményvezér! Kit érdekel?? Én szoktam oda írogatni.
Itt meg ha nem lesz kívánatos az irományom a bloggazda majd tudatja velem.

oszt.kész

:))))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.08. 12:00:27

@hegyilány: Mexorítás? Azmijaz?
"Ma az unióban 25 százalékos a felső áfakulcs, ennél magasabbat egy tagállam sem alkalmazhat semmilyen termékre. Az NGM nem részletezte, hogy pontosan milyen, esetleg milyen értékhatár feletti termékek esetében tartaná indokoltnak a luxuskulcs bevezetését."
5leteim lennének:
- Lé(á)ze(á)rblokkoló
- Super Bé
- Tokaj vesszeje stb.

További javlatokat a matolcsy@NGM.húha emilcímre vár rom!

menőmano 2011.09.08. 12:10:33

@namitirok:

Kedves namitirok!

Te meg tudjad már, hogy mit irsz??!!

:)))))))))

hegyilány 2011.09.08. 12:26:23

@namitirok:

"A Nemzetgazdasági Minisztérium szerda délután hozta nyilvánosságra, hogy a magyar kormány 35 százalékos áfakulcsot vezetne be bizonyos termékeknél, s ennek jogi lehetőségének megteremtését kezdeményezi az unió adóügyi biztosánál.

Az unió jelenlegi szabályozása szerint az uniós tagországok az egy standard (alap) áfakulcs mellett két kedvezményes kulcsot alkalmazhatnak – mondta lapunknak a volt adóügyi biztos. Az alapáfakulcsnak minimum 11 százaléknak kell lennie, a fölső határ nincs meghatározva. Annak tehát nem lenne jogi akadálya az unió részéről, hogy Magyarország 35 százalékosra emelje az alapáfakulcsot, de ennek nyilvánvalóan beláthatatlan inflációs következményei lennének.

Arra viszont jelenleg nincs jogi lehetőség, hogy a normál áfakulcs fölött egy újabb kulcsot vezessen be a luxustermékre, ehhez módosítani kell az uniós áfairányelvet.
Ha Magyarország ezt meg akarja változtatni, akkor az legkevesebb 2-3 évbe telik, ha sikerül egyáltalán – mondta Kovács László"

Az Európai Bizottságnak hatástanulmányokat kell készíteni, és meg kell szerezni mind a 27 EU-tagállam pénzügyminiszterének – az ECOFIN-nek – a beleegyezését.
Az ECOFIN adóügyekben csak teljes konszenzussal dönthet – magyarázta a volt adóügyi biztos."

www.fn.hu/ado/20110907/igy_lehet_35_szazalekos

Akárhogy is olvasgatom) ez elég hosszu időbe telik.
Addig még nagyobb lyuk keletkezik a költségvetésen.
:)

hegyilány 2011.09.08. 12:30:17

@namitirok:

Miket irsz már!??

A Lázár Jánosnak kell a biztonságos autó, nem járhat biciklivel, ezt Te is nagyon jól tudod.

Tokaj vesszeje. Hát az meg mi?????

:)))))))

menőmano 2011.09.08. 12:35:01

További javlatokat a matolcsy@NGM.húha emilcímre vár rom! "

Tuti jó!!!
Fantasztikus a Matolcsy-féle gazdaságpolitika.
Totális zűrzavar!

:)))))))))

menőmano 2011.09.08. 12:39:53

@namitirok:

Figyelj már!

Mi bajod van Neked a Lázár Jánossal???
Különben is egy másik blogon volt egy kommentelő, aki azt irta, hogy "ölbe vinné és úgy szaladozna vele Hmezővásárhely- és Bp- között.
No. erre varrjál gombot???!!

:))))))))))))

márta)) 2011.09.08. 13:17:04

WL: „Ördögi szakáll, kevés teljesítmény” Így lett pártelnök Mesterházy"

2009 decemberében a Magyar Szocialista Párt belső folyamatairól írt táviratot az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács Közép-Kelet Európáért felelős igazgatójának, Jeffrey Hoveniernek a budapesti amerikai nagykövetség.

A levél tárgya az MSZP elnökévé választott Mesterházy Attila volt, aki – immár „ördögi szakáll” nélkül, de továbbra is „gyenge teljesítménnyel” a háta mögött – népszerűtlen pártja élén komoly kihívással néz szembe a 2010-es parlamenti választások közeledtével. "

atv.hu/cikk/20110908_wl_ordogi_szakall_keves_teljesitmeny_igy_lett_partelnok_mesterhazy
....................................................
WikiLeaks: már 2007-ben Amerika felé hajlott Orbán Viktor"

kitekinto.hu/bem-rakpart/2011/09/08/wikileaks_mar_2007-ben_amerika_fele_hajlott_orban_viktor

Új áru érkezett a porcelánbótba!!!!

:)))))

márta)) 2011.09.08. 13:30:28

@namitirok:

Micsoda? Most némi képzavar van, nálam.:)

Elefántot kellene beengedni a bótba?

:))

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.09.08. 13:31:39

@márta)): Micsoda? A Wikileaks mellé még? Nem Vóna az túl sok nekienk?:-P

márta)) 2011.09.08. 20:44:14

@namitirok:

Nem oda gondoltam,hanem a bótba!!!

:))))

2011.09.09. 22:39:51

@Várúr: Ne haragudj, hogy csak most válaszolok. Már régóta foglalkoztat, hogy tulajdonképpen miért is tartasz ki a Fidesz mellett? Néha teljesen ledöbbenek, hogy micsoda mellszélességgel állsz ki mellettük. Szerinted egyáltalán volt rossz döntése/megszólalása OVnak az elmúlt másfél évben? vagy minden jó?
a környezetemben már minden korábbi fideszes meggondolta magát

Várúr 2011.09.10. 13:34:10

@SünBalázs:
Udvarias kérdésre illő válasz.
Nem a fidesz - a magyar kormány mellett tartok ki. Ilyen nyolc év után -., de nem is nyolc, legkevesebb hatvan - aki 13 hónap alatt csodát vár, az vagy ostoba, vagy ellenérdekelt. Gondolom, abban nincs köztünk vita, hogyan tették tönkre a balliberálisok a gazdaságot adósították el az országot, a torkig érő lopással, korrupcióval hogyan gyöngítették az eddig se túl erős morált... Ehhez jött a világgazdasági válság, melyet az ország ugyancsak megrogyva fogadott (miközben Furcsány, Kóka, Bajnai gazdasági csúscsminiszter és társai kitartóan hazudták, hogy ugyan, dehogy, a gigahitel csak tartalék, stb.) Környezeted "fideszesei" éppúgy nem fideszesek, ahogy én sem. Csodavárók, csalódottak, hihetetlenül rövid emlékezetűek. A világon mindenütt ez a balodaliak, szocdemek, liberálisok, zöldek, akárkik hihetetlen szerencséje: a választók fejletlen memóriája. Ebben az országban a rendszerváltozás óta létezik cigányprobléma, egészségügyi, oktatási, közlekedési gondok, munkanélküliség, tavaly árvíz, vörösiszap, iszonyú devizahiteles tömegek, és így tovább. Valakinek egyszer neki kell látni eltakarítani ezt a teméntelen ganajt. Kik ordítanak be a partvonalról? Balliberálisok, szocik, azok, akik jórészt összehozták. Na meg az újnyilas jobbik az örökös cigányozásával, zsidózásával, meg az lmp, nulla gazdasági-társadalmi-politikai tapasztalatával. Levitézlett megmondóemberek, alulképzett kommentelők, frusztrált, ellenérdekelt idegenszívű figurák, kertészákosok - és persze naív jóhiszemű honfitársak. Ennek a kormánynak legkevesebb nyolc év gigalopást, hozzá nem értést, elbaszást kell rendbetennie. Nem úgy, mint Furcsánynak, aki maga közölte Őszödön: Nyilvánvalóan végighazudtuk az elmúlt két évet... Nem csináltunk semmit... Úgy tettünk, mintha kormányoznánk... stb. Eddig a kormánynak 13 hónapja volt. Görög csőddel, a nyugati pénzügyi rendszer majdnem összeomlásával, gigaadóssággal.
Ami engem illet: méltányos akarok lenni és jó a memóriám. Ennyi.

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása