ZP: kocsma vagy szimbólum?

2011.05.13. 23:21 kumin

Korábban a vármegye-ügy kapcsán írtam: a kísértés mindig nagy jobboldalon, hogy ugyanazokat a hibákat elkövessék, amelyek az elmúlt húsz év bukásaihoz vezettek Antall-Boros-kormány óta. Akkor győzött a józanész, nem lett vármegye a megye. Amikor a Zöld Pardon (ZP) bezárásáról és a helyére országzászló felállításáról (ahol méltóképpen lehet ünnepelni az új alaptörvényt) olvastam megint ez jutott eszembe. Kicsit vártam, nem vetődtem azonnal a sztorira, hátha jön a cáfolat. Nem jött. Úgy tűnik, a dolog komoly.

(forrás)


Mielőtt bárki verbális buzogánnyal esne nekem a kommentekben: igen, követtem a híreket, tudom, hogy mind a ZP, mind a Rio oldalán felmerült, hogy aránytalanul keveset fizetnek a területért. Mindenkinek volt egy verziója, hogy mi áll a háttérben. Nem látom át a dolgot, nem ismerem a részleteket, de az elég egyértelmű, hogy mindkét szórakozóhelynek jól ment, és ennek megfelelően az újbudai polgárok is joggal várhatták el, hogy önkormányzatuk jelentős bevételre tegyen szert a területek átengedéséből.


Ha ez nem így volt, akkor hajrá, újra kell írni a szerződéseket, ha nem megy, el kell kergetni a bérlőt, és újat hozni – nem gondolom, hogy sokáig kéne keresni. Nem vagyok törzsvendég egyik helyen sem, a Rioban nem is jártam, a ZP-ben tíz évvel ezelőtt fordultam meg gyakrabban, és jó emlékeim vannak róla. Nem tudom, azóta mi lett vele, rosszabb lett-e, csak egy biztos: nekem nem fog hiányozni, nem ezért verem a tamtamot. Viszont tökéletesen egyetértek a mandiner szerzőjével, aki még korábban, az első szállingózó hírekre reagálva ezt írta:

Mire jó, ha lebontatják a két szórakozóhely építményeit? Egy híd le- és felhajtójának közepén fekvő területnek milyen jobb hasznosítása lenne a jelenleginél? Játszótér? Vagy park? Ki menne azért a természetbe, hogy autók keringjenek körülötte? […] Mert a lehajtók zárványának ilyen hasznosítása ideális a maga nemében: szabadtéri szórakozóhelyek a Duna partján, a belváros elérhető közelségében, de a közvetlen környéken elsősorban oktatási épületek találhatók, a lakóházak messzebb vannak. Ráadásul a szabadtéri szórakozóhelyek Budapest fontos karakterjegyeivé váltak.


Most az új hasznosítás ügyében okosabbak vagyunk: országzászló, és egyúttal búcsújáró hely, ahol ünnepelni lehet magasztos ügyeket, akár az új alkotmányt is. Az egészben azt utálom a legjobban, hogy szükségtelenül és kifejezetten károsan ráerősít arra a létező generációs közérzetre, hogy nem trendi büszkének lenni nemzeti szimbólumainkra, tisztelni és szeretni a saját hazánkat. Ha a kedvelt mulató helyén egy országzászló fog állni, próbáljuk meg modellezni ennek a körnek a hozzáállását. Utálni fogják. Ügyesen megutáltatjuk velük a nemzeti lobogónkat. Ebbe pedig nem kéne beleszarni, mert pont ők a billegők, mert fiatalok, formázhatók, pont náluk lehetne, kéne valamilyen normális keretbe belekalapálni a hazaszeretetet.


Nem az országzászló ellen kampányolok. Az óbudai Duna-parton állót is kimondottan szépnek találom, amikor a Margitszigeten futva átnézek a túlpartra. Teljesen normálisnak tartanám, ha minden fővárosi kerületben állna egy ilyen. Legyen Újbudának is, persze. Szerintem ott lenne jó helyen, ahol az emberek szívesen vannak a szabadidejükben, együtt mennek a családjukkal, gyalogosan, biciklivel, sok nyugodt időt eltöltve. Van-e ilyen szép és méltó hely a XI. kerületben? Hát persze. A Kopaszi-gát. Százszor szívesebben ünnepelnék ott bármit, mint egy felhajtó által körülzárt, élet nélküli csövestanyán.
 

Címkék: zöld újbuda pardon országzászló

347 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr152902198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tényleg bezár a Zöld Pardon? 2011.08.19. 16:19:39

Helyszín #01: 1117 Bp., Goldmann György tér Helyszín #02: 1113 Bp., Zsombolyai utca 5. Látogatás: 2011. július 14. és július 25. > A hivatalos álláspont...

Trackback: Retro-Liget | JOBBOLDAL, HOL VAGY? 2011.05.15. 11:31:46

RETRO-LIGET Liget 1994/8  |  Szilágyi Ákos - JOBBOLDAL, HOL VAGY?  (részlet)„Mi volt az a ‚jobboldaliság’, amely Magyarország vesztét okozta? Valamilyen hit, hétszer szent elv, tételes meggyőződés? Nem, más vo...

Trackback: 2011.05.14. 19:35:44

Országzászlót állítanak a Zöld Pardon helyére.Az ilyen öngólokat nem érti a Fidesz. Mindegy, hogy miért zárták be, mindegy hogy ki miért hibás, a korábban ZP-be járó fiataloknak még eggyel több indoka lesz, hogy utálják a Fideszt és az alkotmányt.

Trackback: Csak vidám Buda legyen! 2011.05.14. 18:32:10

A Fővárosi Állat- és Növénykert a ciklus végéig várhatóan megkapja a szomszédos vidámpark területét – közölte Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, hová költözhet a vidámpark, arról beszélt, az áthelyezési elképzelé...

Trackback: Mi a szarnak nekünk kultúra? 2011.05.14. 18:29:59

"Ha meghallom a kultúra szót, előveszem a pisztolyomat." Ezt a mondatot sok mindenkinek tulajdonították már, köztük Hitlerrel, Göringgel, Goebbels-szel, Sztálinnal. De teljességgel érdektelen, hogy melyik briganti mondta valójában. A lényeg n...

Trackback: Ó,Pardon! 2011.05.14. 14:24:25

Úgy hallom, hogy országzászlót kívánnak állítani a Zöld Pardon helyére. Nekem ez a dolog partikulárisan nem fáj, mert sok éve nem jártam benne és soha nem volt a kedvencem, viszont szerintem kevés ennél nagyobb baromságot nemigen követhet el egy rez...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2011.05.14. 00:40:28

"Teljesen normálisnak tartanám, ha minden fővárosi kerületben állna egy ilyen."

Tudsz valamit, vagy csak pirospontot gyűjtesz? :)

panelburzsuj 2011.05.14. 00:46:32

@panelburzsuj:

(Aki nem emel villámgyorsan alaptörvényimádó oltárt, az "ballib fészek", és be lesz olvasztva a buzgóbb kerületekbe? :)

VJAN 2011.05.14. 01:21:07

Ha már országzászló, akkor ott a Gellért hegy. A Duna felőli oldalán mindenféle jelkép elfér, és messzire is látszik.
Egyébként, tényleg kötelező lesz az oltáremelés. Én nem vagyok éppen mai fiatal (sajnos) de azért ez engem is undorral töltene el.

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.14. 11:01:42

Tudod kedves Kumin, a víz nagyon jól vezeti a hangot. A Duna túlpartján egy kisebb lakótelep van. Folytassam?
Arról nem beszélve, hogy eredetileg illegális területfoglalással terjeszkedett mindkét hely, de erről elegánsan megfeledkezett mára mindenki.

StormChild 2011.05.14. 11:02:06

Észak-Koreában áll a világ legmagasabb zászlórúdja - ha már hülyeséget csinálunk, építsük még magasabbra! ;))

Imádom a MAGYAR ZÁSZLÓt, de nem leckéztetési céllal.

G. Wolf 2011.05.14. 11:03:53

Ennek az lesz a vége hogy jövőre a "fiatal szingli hordák" majd megdobálják meg levizelik az ottani országzászlót... Ami meg kifejezetten rossz jelzés lesz minden felé...

Am az tényleg jogos hogy keveset fizet a két hely, de nem az a megoldás hogy akkor bezáratni...

gyilkos fűegér 2011.05.14. 11:04:25

Inkább a Várat tataroznák ki, hogy ne úgy nézzen ki, mint Silent Hill.

Diocles 2011.05.14. 11:08:06

T. Kumin úr,

had linkeljem a mandiner posztját, amely szintén erről szól:

mandiner.blog.hu/2011/05/14/orszagzaszlos_onsorsrontas_ilyen_orszag_pedig_nincs_cclxxiii#c13478926

ha netán mégsem akadályozná meg sem a Fidesz fővárosi, sem az országos vezetősége ezt a hatalmas öngólt, akkor javasolnám a leendő MSZP-kormánynak és fővárosi vezetésnek, h tüntessék ki Hoffman Tamás polgármester urat az MSZP kampányában való aktív és emlékezetes részvételéért...

Prussia 2011.05.14. 11:11:25

Ez a döntés nem meglepő.
A fülkeforradalom utálja azokat a helyeket ahol a hangzavar miatt nem a lehet érteni a nemzeti egyetértést.
Vagy nem csengetnek eleget a zsebbe.

G. Wolf 2011.05.14. 11:20:18

Még ami ehhez eszembe jutott, hogy pl az EU elnökség kapcsán semmi hasonló nincs... pedig legalább olyan fontos, de se egy utcaelnevezés, se egy hasonló ötlet. SŐT! még a hazai nyilatkozatokkor is kivették az EU zászlót... És amúgy meg rengeteg hely van ahol jobban elférne még egy zászló... bármelyik kerüeltben szeirnetm 6-8 üres placc van... de mindegy.

nyünyüge 2011.05.14. 11:20:19

@Diocles:
Nem fogják megváltoztatni a döntést. Nem így működnek a kormánypártok, sőt. Minél nagyobb lesz a zaj ellene, annál biztosabb, hogy lesz ott országzászló.

Ha érdekelné őket más vélemény is, akkor az ellenérveket a döntés előtt hallgatnák meg.

Diocles 2011.05.14. 11:26:35

@nyünyüge:

ez még nem központi döntés, csupán egy tehetségtelen helyi nyalonc törleszkedése, tehát van esély arra, h megváltozzék.

Orbán, Tarlós, Rogán van elég okos ahhoz, h tudja, h milyen rossz látszat keletkezne ezzel.

a változáshoz persze az is kell, h a döntést sérelmezők (akár a fiatalok érdekében, akár a Fideszért aggódva) felhívják arra az illetékesek figyelmét, ha a kerületi Fidesz elszabadult hajóágyúként működik, veszélyeztetve az egész hajót...

Netuddki. 2011.05.14. 11:29:09

Kedves Ferenc! Elárulok valamit. Tőlünk már régen elvették a fideszesek a nemzeti ünnepeinket, az állampolgárságunkat és még sorolhatnám.

Azt nem mondanám, hogy megutáltatták márc. 15.-ét vagy a kokárdát. De addig pl. nem fogok kokárdát kitűzni amíg ez a csürhe lesz "hatalmon". Ebbe pedig beleértendő az összes párt és politikus akik idáig juttatták Magyarországot és a Magyar Állampolgárokat.
A viktor meg csak áltassa magát és emeljen magának szentélyeket. A népharag az ilyeneket szokta először eltüntetni...

kamasuka 2011.05.14. 11:37:02

Bocs, de nem a ZP helyén lesz, ez indexes csúsztatás, ezen lovagoltok, hanem a Rio helyén.

igényes 2011.05.14. 11:40:23

Gratulálok, a lényeget ragadta meg Kumin Ferenc!
Szerintem nagyon sok embernek van megfelelési kényszere a Fidesz-Kdnp-ben, sajnos mindenki valami vezetésnek tetszőt szeretne létrehozni.

alukacs · http://flashbird.hu 2011.05.14. 11:43:35

@al kotmány aláiro álamfö: rátaláltál a lényegre barátom. a cikk nem éppen arról szól, hogy mindenképp maradjon dob és basszus a hídfőnél. inkább arra próbál rávilágítani, hogy nem feltétlenül KOOL hely az országzászlónak és emlékműnek...

alukacs · http://flashbird.hu 2011.05.14. 11:44:44

@kovi1970: okos gondolat. a himnuszt még tudod?

Guboo 2011.05.14. 11:50:51

Senkinek nem tűnik fel, hogy miért kell bezárni Őket barátaim!

SZEMBEN ÉPÜLTEK DEMJÁN PALOTÁI! A DUNA VIZÉN FELERŐSÖDŐ KÉSŐ ESTIG SZÓLÓ "ZAJ" MEGZAVARJA NYÁRON UNALMÁBAN KIÜLŐ MILLIOMOST A 70 M2-ES TERASZON! AZ INGATLANOK ÁRAI ÍGY FELJEBB MENNEK, MERT SOK VEVŐ EZÉRT NEM VETT OTT LAKÁST! LÁSSATOK A SZEMETEKNÉL TOVÁBB!

Fhmen 2011.05.14. 11:53:23

bezárták a tűzrakteret, a kertem sem nyitott még ki mert állítólag nincs engedély...elbasznak ezek mindent ami még jó ebben a városban

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.05.14. 11:54:55

"nem trendi büszkének lenni nemzeti szimbólumainkra, tisztelni és szeretni a saját hazánkat."
Bullshit! Az ájtatoskodás és a bálványimádás a nem trendi. Attól fakadunk hányva, hogy még a kutyagumit is átkötik piros-fehér-zöld szalaggal és ráírják ez hungarikum, mert puli tojta és közlik, hogy büszkék vagyunk rá. Aki pedig nem, az nem is magyar.

Inkább az a baj, hogy valamiért ez a garnitúra utál mindent, amit az emberek szeretnek. Kétségtelen, hogy a szórakozás nem valami emelkedett dolog. A valóságshow-ról, félmeztelen nőkről, vásárlásról stb. nem is beszélve. Igazából édes mindegy, hogy mit állítanak a szórakozó hely helyére, csak az pusztuljon.
Odáig még nem jutottak el, hogy kevés rezsim szerette meg magát eddig azzal, hogy elvette az emberektől azt, amit szívesen csinálnak. (érdemes megnézni Savonarola példáját.)

nemecsek ernő áruló 2011.05.14. 11:57:15

Ritka, de éppen ezért jelzés-értékű, amikor egy jobboldali elemzővel maradéktalanul, és fenntartások nélkül egyet tudok érteni.

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.14. 11:57:24

Kár jól működő,hangulatos szórakozóhelyeket bezárni merő irigységből.Ha mindenáron hatalmas zászlót szeretnének oda állítani,akkor az bőven elfér a jelenlegi környezetben is.Senkit sem zavarna különösebben,ha egy rúd vagy torony is lenne a "táncparkett" közepén.
A másik variáció,hogy lehetne építeni inkább házakat szegény falusi cigányoknak,hogy tudjanak fejlődni,kultúrálódni.Ne csak szegény falusiaktól várjuk az áldozatvállalást az integráció és együttélés területén!

Guboo 2011.05.14. 12:00:09

És még egy kapcsolati anyag!

A Demján féle terület hasznosításáról a fidesz( Orbán Viktor) állapodott meg még 2000 környékén, ezek után került a 2002-es választások előtt sebtében a nemzeti színház oda! Most, hogy újra Ők vannak hatalmon persze, hogy védik a régi beruházásukat!

Samott 2011.05.14. 12:02:14

Senki nem fogja emiatt a zaszlot... azokat fogjak utalni akik odaraktak. Meg azt ami miatt odaraktak.

Samott 2011.05.14. 12:02:47

@Samott: Bocs: "Senki nem fogja emiatt utalni a zaszlot."

Guboo 2011.05.14. 12:03:35

Teljesen mindegy, hogy mi lesz a területen, csak csendes legyen, ezért döntenek emlékművek mellett, mert akkor a területet örökre bevédték a szórakozóhelyek ellen, mert más hatalomra kerülő kormányok se fogják a "nemzeti értékeket" eldózerolni!

elég.volt 2011.05.14. 12:06:32

Az országzászlót pedig nyugodtan őrizhetik majd azok a hurkásnyakú kopasz disznók, akik a két kultúrközpontot és aki mondjuk a lobogó előtt eldobja a csikket, azt a hajánál fogva végighúzhatják a rakparton. Esetleg közben rúgdalhatják is.

Magam_a_Mondomét! 2011.05.14. 12:07:24

Nincs pardon!

Csak piros - fehér - zöld pardon lesz!

elég.volt 2011.05.14. 12:07:35

@Fhmen: Jaja, a kertemet nagyon sajnálom :(

Today05 2011.05.14. 12:08:47

elsőként, nagyon nem szerettem sem a riot sem a zp-t, DE az már senkinek eszébe ne jusson, hogy van 2 nagyon jólmenő, egy szezon alatt akár 9 számjegyet is megtermelő szórakozóhely, akik illegálisan foglalták el a területet. A szerződést felbontani, az üzemeltetőket kib*ni, felvenni egy üzemeltetőt, és az önkormányzat működtesse a szórakozóhelyeket, így nem lenne bérleti díj (mivel az övé a terület) kb nettó haszon lenne az egész, még a felépítmények is maradhatnának a régiek, és így az önkormányzat egy elég izmos bevételre tenne szert, míg az állam is jól járna, mert azért az ott fogyó kajapia után fizetik az adót... nem ehelyett inkább zárjuk be, és csináljunk belőle egy soha ki nem használt parkot, mert az kell mint szar az asztalra.

Rengeteg hulladék park van pesten, ahova akkor mennék csak le, ha fizetnek érte, most lesz még 2, miközben a használható zöldfelület egyre inkább konvergál a 0-hoz.

Magyarország... áh, inkább iszom mégegy sört

mement 2011.05.14. 12:09:39

@Guboo: Nagyszeru, akkor letrehoztunk ujra, egy tokeletesen semmire se jo, zoldteruletes zarvanyt, aminek a kozepen ott fog lobogni egy zaszlo.

nyünyüge 2011.05.14. 12:09:39

@Diocles:
A fideszért végképp nem aggódom, a fiatalok szórakozási lehetőségét sajnálom, de arra biztosan lehet(ne) jobb helyet is találni.

Ha valamiért aggódom, az a végtelen mértékűnek tűnő megfelelni vágyás és az emiatt kulmináló hagyománytiszteletnek meg hazafiasságnak nevezett bornírt, féligazságokra épülő, a bálványimádás szintjére emelkedő múltba révedés, menekülés, figyelemelterelés.

viktor134 2011.05.14. 12:11:43

@Diocles: @G. Wolf:
fekszek a röhögéstől. :)

G. Wolf 2011.05.14. 12:13:52

@viktor134: hát akkor nem jársz eleget a ZP közelében :) ott van nem messze egy kis szobor (nem tom mi van rajta) de a lényeg hogy olyan hugyszagú hogy csak na... miért lenne az a zászló, ami mellesleg megtestesíti majd a "rosszat" más sorsú?

viktor134 2011.05.14. 12:16:28

@G. Wolf: láttam még a hídmúzeumot is. felét elhordták a vasnak a "gyűjtők", és semmit nem ért.

a terep a egmlévőn kívül kutyaszaratásra jó. :) na meg a halom tetejére egy zászlónak. :)

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2011.05.14. 12:18:25

Nem tudom, hogy bulihelyek lehetnek-e szimbólumok. Amúgy meg én úgy gondolom, hogy a tulajdonosok úgyis fognak keresni egy másik helyet, ahova feltudnak húzni egy hasonló egységet.

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2011.05.14. 12:23:20

Azt, hogy a Riót és a ZP-t működtető banda eltűnik a retekbe, annak kifejezetten örülök.

Az egyik helyszínt nyugodtan oda lehetne adni a Tűzraktérnek, a másikon meg zászlórúd helyett egy óriási nokiásdobozt és gripen leszállópályát kellene építeni.

mement 2011.05.14. 12:31:17

@Rokkantnyugdíjaspornósztár: `Az egyik helyszínt nyugodtan oda lehetne adni a Tűzraktérnek`

Ez kedves baratom, egy elbaszottul jo gondolat:)
Meg lelne benne minden kedves ellenzo, es tamogato a szamitasat:)

biododírium 2011.05.14. 12:31:20

Az a helyszín kizárólag szórakozóhelynek alkalmas. Bármilyen más megoldás alapján üresen, idővel lepusztulva, csövesek által összehúgyozva állna. Országzászlót oda? Az a kisebbik baj, hogy csak baromarcú találhat ilyet ki, de a még nagyobb, hogy vannak még nála is nagyobb baromarcúak, akik helyeslik és nem ültetik be a sarokba kukoricára térdeltetve.
Jó, hogy ott van a két szórakozóhely. Mindkettőben jártam az elmúlt 10évben (rióban 2szer (túl sok is volt), zp-ben kb10szer). Utóbbiban jó koncertek és rengeteg külföldi diák/egyéb 20-on éves turista megfordul ott. Én is elviszem pár ismerősöm zp-be is, jobb koncertre, amikor jönnek látogatóba. Kár lenne elcseszni, holmi idióták, még idiótább ötletei miatt.

Jofiu 2011.05.14. 12:33:51

Bizony ez ongol.

Emlekparkot tenni arra a fos helyszinre, az az unnepelni szant szent ugy megcsufolasa.

Egy nagy ontomjenezo orszagzaszlo ott nem jo helyen van, nehez ahitattal imara borulni a szent alkotmanyert az autozajban, belepve a forgalom poraval. Tessek elkeriteni a Margitsziget legnagyobb retjet, Egyuttmukodesi Parkot letesiteni ahova a peldamutato allampolgarok es az ugy harcosai es csaladjuk nyerhetnek csak bebocsatast, persze a legbelso korbe csak a bolcs kormanytagok es a forradalmi frakciovezer er verszavu kikialto. Na az lenne a melto. Szepen elkeritve a plebsztol akik csak osszeszaladgalnak. Egy poros szuk gyuru a semmi kozepen ahova csak fekvehanyni jart a liberalis csurhe, az nem melto. Orulnenek, hogy a csurhe a forgalommal korulzart teruletre szamuzi magat onkent, addig se szelednek szet a varos tobbipontjan levo felszentelt alkotmanyparkokban rontva a levegot.
Az alkotmanyhivo keruleti lakosokat is kielegithetnek ha idozitovel lenyomjak az aramot este tizenegykor, ne zavarjak az ahitatban megfaradt lakosok almat tuctuccal, meg elnyomnak az altato hatasu forgalmi zajt. Bulizzak ki magukat koraeste aztan menjenek haza. Mast ugyse tehetnek, hisz a maradek szorakozozohelyen emlektarlatoknak kell a hely, a fulkeforradalom es a szent alkotmany tortenetenek, valamint a megalkotoik peldamutato eletenek bemutatasara.

nemzet katonája 2011.05.14. 12:37:22

A fiataloknak 2 oldala van.

Vannak a szórakoznivágyók, ilyen korban divatfideszes vagy divatjobbikos fiatalok, akik felszínen tartották ezt a 2 aljas pártot, viszont most ellenségesek lesznek velük, ha nemzeti őrjöngéssé fajul a jobboldali fiatalos lendület, ami miatt vonzók voltak.

Vannak a befelé forduló ronda emiatt sikertelen kamaszok, akik a tekintélyelvű Jobbikra teszik a voksukat, nekik érdekük a genetikailag jobb kortársaik által vonzó dolgokat lerombolni.
Márpedig ha ezek a kis gecik beszavaznák a jobbikot a kormányba akkor nem a ZP helyén hanema seggünkből is magyar zászló lógna.

nyünyüge 2011.05.14. 12:47:19

@Rokkantnyugdíjaspornósztár:

nem nagyon ismerheted a Tűzrakteret! Az nemcsak szórakozóhely, nem is annak találták ki.

különvélemény 2011.05.14. 12:47:55

"igen, követtem a híreket"
Nem úgy néz ki.
Töredékét fizették a tényleges használatnak.
Építményeket húztak fel engedély nélkül.
Közparkot zártak le. Kvázi magánterületként használták.
Az önkormányzatnál leszavazták az ezt firtatni akaró ellenzéket, nem engedték napirendre a kérdést.
stb.

Tessék csak lájkolni Molnár elvtársat!

Melchi Zadok 2011.05.14. 12:47:56

@alukacs: okos kérdés. nálatok gondolom bónusz pontot ér, ha valaki a himnusz mellé fejen állva, visszafelé szavalja el a szózatot is. mert valahogy ugye azé' el kell dönteni, hogy kinek is nagyobb a pöcse, nem igaz?

igényes 2011.05.14. 12:48:05

Kedves Kumin Ferenc!

Kérdezném Önt! Most a "Gest apó", vagy a Fidesz írt nekem levelet, helyes ez Ön szerint?

Orbán Viktor miniszterelnök felkérése alapján a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától levelet kaptunk, szám szerint 4 levelet, ennyi a választásra jogosult a családban. Vonalkódunk 4-4 db.

A "Hallgassuk meg egymást" válasz kérdőíven szerepel a nevem, lakcímem, -aláírásom, e-mail címem,ha közlöm-és szerepel két darab vonalkód, mely szkennelve a kérdésekkel együtt kíválóan alkalmas az összes magyar választó szimpátiájának azonosítására,feltérképezésére. Szerintem azonnal le kellen állíttatni ezt a célzott Fidesz adatgyűjtést.

A kérdőív alapján Orbán tudomására jut:

1. Válaszommal megtisztelem, és egyetértek.
2. Válaszommal nem tisztelem meg, tehát ellenség vagyok.
3. Válaszomat megkapja, de az tiszteletlen, tehát ellenség vagyok.
4. Válaszom alapján tudja, mely választókerületben ki szimpatizál vele.
5. Válaszom alapján tudja, mely választókerületben ki nem szimpatizál vele.
6. Közpénzen elektronikus címeket gyűjt, mely alapján a Fidesz szimpatizánsok könnyen elérhetők, e-mail cím alapján az Internetről egy sor információ leszedhető, mely bővebb képet mutathat a választóról..
7. A kérdőív alapján számmal láttak el engem és családomat, melyhez nem járultam hozzá. Egy általam nem engedélyezett nyílvántartásba kerülnek adataim, miszerint, ha nem válaszolok, akkor is a feldolgozást követően ott az adat rólam: "válasz nem érkezett"
8. Zaklatásnak veszem a levelet, melyet részemre megküldtek.
9. Aláírásom újabb azonosításra szolgál.
10. Bitang módon a kérdések után jön egy figyelemelterelő kép, és alatta nagyítóval olvasható apró betűs rész, miszerint aláírásom azt jelenti, hogy adataimat használhatja a bűnszövetkezet, és hozzájárulok a további pénzköltéseikhez, családunk zaklatásához.
11. Nem emlékszem, hogy adtam volna felhatalmazást a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának, hogy miniszterelnöki döntésképtelenség esetén egyáltalán adataimat kiadhatják-e, felhasználhatják-e, bevonalkódozhatnak, mint egy terméket.
12. A miniszterelnöknek nem feladata az állampolgárral történő levelezés. Orbán túllépte feladatkörét. Orbán felelőtlenűl kidobálja a pénzt az ablakon.

13.
A miniszterelnök feladat- és hatásköre:

A miniszterelnök feladatai egyrészt az Alkotmányból, másrészt egyéb jogszabályokból vezethetők le:

1. javaslatára nevezi ki és menti fel a köztársasági elnök a minisztereket, ennek megfelelően a kormány csak akkor tekinthető megalakultnak, miután tagjait megválasztották;
2. vezeti a Kormány üléseit;
3. a kormány által hozott rendeleteket és határozatokat aláírja, biztosítja azok végrehajtását;
4. Az Országgyűlés elé terjeszti a kormány programját és a kormány munkájáról készített beszámolót;
5. a Honvédelmi Tanács tagja;
6. gyakorolja a munkáltatói jogokat a miniszterek tekintetében.

A miniszterelnök kinevezi, megbízza például:

1. az országos rendőr-főkapitányt,
2. a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnökét,
3. a Kutatási és Technológiai Innovációs Tanács tagjait,
4. a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatóját.

Nem vagyok fideszes 2011.05.14. 12:49:36

"fiatalok, formázhatók, pont náluk lehetne, kéne valamilyen normális keretbe belekalapálni a hazaszeretetet."

Na itt megálló!

Kikérem magamnak, hogy bárki, bármit is "belém akarjon kalapálni", használja csak minden ilyen faszkalap ideológus a kalapácsát a kis golyóin. Pont hogy ez a "kalapálás" volt a világon mindig, mindenhol kontraproduktív, főleg a fiatalok körében. Jellemző a hülye fityiszre, hogy nem veszik észre, az erőszakos kalapálni vágyásukkal éppen hogy elidegenítik maguktól azokat, akiket kalapálni akarnak. De sebaj, tegyék csak, hajrá!

peca1000 2011.05.14. 12:53:17

Hazaárulók vagytok mind :)

Hát fontosabb nektek a zenei örömöket és kikapcsolódást nyújtó szórakoztató egységek, mint az áhítatos hazaszeretetre nevelő nemzeti szimbólum?

Hogy várjátok el, hogy a mi Vezérünk és Atyánk, Viktorunk megáldjon benneteket?

Nem is értem... :)

Nem vagyok fideszes 2011.05.14. 12:54:10

Hopsz, majdnem elfelejtettem: csókolom, a csövesektől bűzlő, évek óta rohadó egykori Budai Parkszínpaddal mi a tosz van? Esetleg nem azzal kéne már kezdeni valamit, kedves kerületi főbazdmeg úr faszomtudjamilyentamás és Tar(há)lós Pista urak, hm?

Ha valaki nem tudná, miről van szó: index.hu/kultur/eletmod/parksz1206/

hepcia 2011.05.14. 12:56:18

@al kotmány aláiro álamfö: nem tudom hol van ott lakótelep közel távol 500 méteren belül egy se .
viszont a duna másik oldalán laknak gazdagék 600- 800ezers m2 áron demjánnak tejelnek csak nem őket kell sajnálni na mindegy 62 éves vagyok nem járok a ZP be. mindentvegyünkel afiataloktól a leventébe velük és álljanak díszőrséget, ne bulizzanak az kell nekik

Jamesboci 2011.05.14. 13:06:46

oszt hol vannek ezek egy igazi jobboldaltól....
a zászló nem minden.

naiv legényke 2011.05.14. 13:16:14

Emlékezzünk!
Az előző Orbán-érában
- a településenkénti millemmiumi zászlóavatások idején nem a millenniumot utáltuk meg,
- a koronaúsztatás miatt nem a koronát utáltuk meg,
- a kokárda pártjelvénnyé való átminősítése miatt nem a kokárdát utáltuk meg.
Azokból lett nagyon elegünk, akik azt sulykolták, hogy ilyesmiken múlik, így nyilvánuk meg a hazaszeretet.

A szerzővel ellentétben úgy látom, hogy ezekben a dolgokban az elutasítás vagy lelkesedés nem "generációs" közérzet.

mement 2011.05.14. 13:19:23

@naivlegenyke: talan a koronat nem, es a zaszlot nem, de a kokardat sikerult rendesen lejaratnia a Fidesznek es megutaltatnia.

Itt inkabb arrol van szo, hogy kozep jobb meg a szeljobb, onkenyesen kisajatitotta a nemzeti jelkepeket, sajat szajiz szerinti tartalomal tolti fel, majd ugy propagalja, hogy ez minden magyar gondolata erzese(hitvallasa) akinek megsem ,az biztosan hazaarulo, buzi, komcsi, libsi... akarmi.
A lenyeg hogy mindenki ellenseg, aki csak egy felperces ritmust is tevesz a nagy kozos egyuttbologatasban.

mement 2011.05.14. 13:20:49

Gyonyoru peldaja, hogy lett az arpadsavos lobogobol, szelsojobb oldali naci jelkep.

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.14. 13:29:56

@mement: Legalább is az agymosottak körében.*
A gondolkodó emberek számára az izraeli zászlóból lett sajnos szélsőjobboldali náci jelkép.Nézze csak:www.slide.com/r/GLgVpm7Pyz85fMnTf0ZiLvAqvwuVdR3g?previous_view=TICKER&previous_action=TICKER_ITEM_CLICK&ciid=3170534137694326062

*Szándékosan nem "hazaarulo, buzi, komcsi, libsi... akarmi"-zek,nehogy elélvezz!

indapass90210 2011.05.14. 13:31:52

Srácok, imádkozzatok, hogy Orbán meg Semjén neje borotválja, különben baj lesz az erre vonatkozó nemzeti irányelv miatt!

mement 2011.05.14. 13:36:05

@A Svábhegyi Rém O..O: Ez csak te es a hozzad hasonloan rovid lato emberek latjak igy, akik egy lassan 1000 eves konfliktusban keresik(ami vagy 800 km ell arreb zajlik) az idiota barbar elveik igazolasat.

zsidok es arabok kozott nem izrael megalakulasakor kezdodtek az ellentetek, csak akkor elezodtek ki ujra.

Persze ettol meg a haborusbuncselekmenyeket egeszseges lelkuletu ember eliteli, a hozzad hasonlo `magunkfajtak` meg az ujjab indokot latja benne, gyulolkodni.

hollario 2011.05.14. 13:37:48

@A Svábhegyi Rém O..O: Te honnan tudsz bármit is a gondolkodástól? Meséltek róla? Mert tapasztalatból biztosan nem.

mement 2011.05.14. 13:37:50

@A Svábhegyi Rém O..O: raadasul az alapfeltevesre hogy a szeljobb es a kozepjobb lenyulta a nemzet jelkepeit, nem tudsz normalis valaszt adni, mert nincs.

igényes 2011.05.14. 13:38:39

@mement:
Állítólag az USA állampolgárai büszkék arra, hogy amerikaiak. Nálunk az Orbán egyáltalán nem büszke arra, hogy európai, nem is az persze!

Érdemes lenne megvizsgálni, Magyarország lakosságát vércsoport szerint.

A XX. század elején kialakult egy új tudomány: a vércsoport-antropológia, amely a gének rendszerének különbözőségéré épül, ugyanis egyes fajtáknál a vércsoportok megoszlása állandó, és vizsgálatokkal kiderítették, hogy a generációról generációra öröklendő vércsoportok egy-egy embercsoportra hosszú ideig jellemzők maradnak. Például az AB és a 0 vércsoport az, amelyiknek az öröklése szerint meg lehet állapítani, hogy mely népcsoport honnan származik. Kiderítették, a 0 vércsoport az úgynevezett ősnépekre jellemző, például az örményeknél, a baszkoknál, a keltáknál fordul elő gyakran. A B vércsoport pedig Mongóliában és Elő-Indiában jellemző a lakosságra. Sokat mond az a tény, hogy a Kárpát-medencében Árpád népének honfoglalása előtt a B és az AB vércsoport gyakorisága többszöröse a nyugat-európainak. Ez azt jelenti, hogy már a honfoglalás előtt itt élt népek ázsiai eredetűek voltak, és Árpád magyarjainál ugyanez a belső-ázsiai eredetre utaló vércsoport mutatható ki. Ezt követte egy másik eljárás, az úgynevezett jelzőgének vizsgálata, melyet a nyolcvanas évek közepén a japán Matsumoto professzor dolgozott ki. Bebizonyította, hogy a genetikai kötődés jellemző egy-egy népességre, és ennek összehasonlításával a különböző népcsoportok rokonsági foka megállapítható. Az ő módszerével Magyarországon is végeztek hasonló vizsgálatot, s kiderítették, hogy a magyar népben északi mongolid, déli mongolid és europid jelleg található meg. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a magyarság olyan helyen élt, ahol mind a három jelleg egyszerre volt megtalálható, azaz a Kaukázus és a Fekete-tenger között. Ezért elmondható, hogy a magyarság rokon az árja népekkel, mert nagyobb arányban fordul elő az europid gének kombinációja, mint például a finneknél. Náluk semmilyen mongolid jelleg sem mutatható ki, és jóval kisebb az europid gének aránya, mint a magyaroknál. Ebből az a következtetés vonható le; hogy a finnek egy más típusú ősnépességhez tartoznak, és ők ma már azt is tanítják.

Kabbe (törölt) 2011.05.14. 13:48:31

sokan majd zászlót...esznek

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.14. 13:50:25

@mement: Mert nincs lenyúlás.Használat van.Aki persze a vörös- és dávidcsillagot részesíti előnyben az nem tudom miért sír a többi szabadon használható jelképért.Ott van,a tiéd is,ha tetszik.
@hollario: Gondolkodástól? Bizony,távol állsz tőle,szépöcsém! :)

ComLo 2011.05.14. 13:51:05

@A Svábhegyi Rém O..O: Mindig van lejebb... de mostantól nálam te agy a mérce...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.05.14. 13:52:19

@igényes:
Muszáj ezeket a marhaságokat itt terjeszteni?
Mellesleg:
0 A B AB
Hungarians 36 43 16 5
Finns 34 41 18 7

mement 2011.05.14. 13:55:11

@A Svábhegyi Rém O..O: Hat ez az, hogy kb ilyen egybitesek vagytok mind, aki nem veletek egyutt bologat, nem veletek egyut zsidozik, nem veletek egyutt borogat autokat, nemveletek egyutt ciganybunozozik, az mind kommunista vagy zsido...
Tehat ellenseg.

Ezzel ruhaztataok fel a nemzeti szimbolumokat, gyulolkodessel, megosztottsagal.

mement 2011.05.14. 13:57:07

@A Svábhegyi Rém O..O: Az en szememben, ti ugyanolyan kartekony, nemzetrombolo elemek vagytok, mint azok a ciganyok akik mar 3. generaciot nevelik ki a barbar putrijukbol.

magyar ember teli szájjal 2011.05.14. 14:01:08

Ha bármi ráció is lenne ebben a kormányban, 20 évig is maradnának.

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.05.14. 14:02:19

Hát igen, tényleg felháborító, hogy a kormány zászlót akar állíttatni a liberálbolsevik ifjúsági szabadcsapatok egyik szent helyére. Felháborító, hogy egyáltalán vannak itt mindenféle zászlók, nemzeti jelképek, történelem meg magyarság. Felháborító, hogy a 21. században a magyar történelem, a magyar zászló még jelent valakinek valamit. Elmaradott, divatjamúlt ország az ilyen, igaz, elvtárs? De a legfelháborítóbb az, hogy a zászlótól viszketegséget kapó, régi jó kádereket ez az elmaradott, divatjamúlt ország már egy éve végleg a kispadra küldte. Tessék beletörődni ebbe végre. És abba is, hogy ez Magyarország: nem szégyen közterületen felállítani egy magyar zászlót. Punktum.

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.14. 14:04:25

@ComLo: nálad? Akkor ezt megtiszteltetésnek veszem! :)
@mement: A te szemedben? Rendkívüli módom érdekel mindenkit a te szemed.Hidd el! :)))

mement 2011.05.14. 14:05:38

@troll ellenpólus: Hat ha neked van gyomrod egy 10 fos brigad altal kitalalt es leirt, de amugy Nagy Nemzeti Egyeterteskent talalt alkotmanyt unnepelni, hat lelked rajta. De talan leheten ennel jobb helyet is talalni neki.

Azert meg kulon szegyen rad, hogy abbol is politikai kerdest csinalsz hogy ki hol szorakozik.
A videki talponfekvo, vagy a sarki kocsma biztos nagyon polkorrekt szorakozasi forma, a idult alkoholistakkal, es az 10 szamos zenegeppel.

mement 2011.05.14. 14:06:25

@A Svábhegyi Rém O..O: Sejtem hogy a nagy nemzeti magyarkodasban valojaban magadon kivul senki masra nem gondolsz.

mement 2011.05.14. 14:08:34

@troll ellenpólus: Sot a futbalmccsek utani, onfeledt varospusztitas, es csoportos verekedes is biztosan sokkal elfogadhatobb formaja a szorakozasnak.

bebe tv 2011.05.14. 14:08:57

@igényes: Mindez a Kubatov lista kibővítése. Ha visszaküldöd, de olyan válaszokat produkálsz ami nem illik bele a Viktor bolsevista keresztényi elképzeléseibe akkor a Kubatov Exel táblázatában neved mellé kerül a fekete pont, esetleg a megjegyzés " mszp szimpatizáns". Ha nem küldöd vissza a helyzet majdnem
ugyanaz. Gondolom az előző levélváltáskor meglehetősen sokan elküldték őket Pécs B-ből az Á-ba, és most tudni szeretnék, hogy kik a renitensek. Oszt majd utánuk nyúlnak. Ha a közalkalmazottak nem küldik vissza ill. nem a párt által elvárt válaszokat adják, hát azok megnézhetik, hogy meddig van munkahelyük.
Basszus ezt még a Kádár alatt sem merték az elvtársak meglépni. Akkor most kik a kommunisták???

mement 2011.05.14. 14:16:59

Nyilvan nem veletlen, hogy nem egy hirhedt stadiont zaratnak be, es tesznek oda egy zaszlot.

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.14. 14:18:52

@mement: Nagy ügy,a maszop+szadesz simán ledózeroltatta az egész ügetőt,hogy odategyen egy "bótot". Akkor is így recsegtetek?

ComLo 2011.05.14. 14:20:19

@mement: ok, ne nagyon legyünk mi sem naivak. ez csak egy frusztrált 13 éves troll aki jobb esetben nem ilyen buta, de mindenképp sejthető hogy pár év és kinövi. Én is elragadtattam magam, es aki ilyen szinten nem partner egy vitában azt hagyni kell magában főni és megunja/átköltözik máshova. De ha felesszük a fonalat csak rosszabb lesz...
"Do not feed the Troll..."

bebe tv 2011.05.14. 14:20:51

@troll ellenpólus: Haver most élvezd ki magad ameddig még lehet. Az ilyen kacagányos f@szok miatt mint te és a sok IQ szegény cimboráid miatt kefélt rá mindig ez az ország. A hazaszeretet nem abban nyilvánul meg, hogy óbégatva lengeted a trikolort, meg csókolgatod azt a remekbe sikerült kommunista alaptörvényt.
Ha mellé raktok még két szűz Mária zászlót is, attól aztán olcsóbb lesz a cukor?
Én már sok mindent megéltem de az már csúcs, hogy az a sok bolsi aki a fideszben van, hogyan döngeti a mellét hogy keresztény.
Nem kell hánynod???
Mert én már öklendezem, és ha itt állnál mellettem
hát isten bizony sugárban menne feléd.

Önjáró Talajgyalu 2011.05.14. 14:26:38

@al kotmány aláiro álamfö: A Rióval szemben nem tudom, de a Petőfi híd déli oldalán lévő lakótelep (és egyéb épületek) legnagyobb része újabb építésű, mint a ZP. Tudom, mert laktam arrafelé, és a Lágymányosi hídig végig üres területek voltak, a soroksári út túloldalán meg a gettó és/vagy ipari területek. Szóval ez olyan, mint mikor kiépítik a főút mellé a falut, aztán utána megy a hiszti, hogy dehát itt átmenő forgalom van, és zaj! Meg kamionok! TIL CSÁK BE! Mégis mire számítottál egy főút mellett - híd mellett - stb marharépa?

Részemről a post minden szavával egyetértek, pedig sosem jártam egyik szórakozóhelyen sem.

grufftipunk (törölt) 2011.05.14. 14:31:48

Én örülök, hogy végre nem lesz több zöld pardon és rio sem.
Régen a zöld pardont nagyon szerettem, amikor még olyan kis családias hangulata volt, és nem csak a pénzről szólt, hanem a jó hangulatról is. Rengetegszer jártam régen a ZP-be. Aztán kezdett egyre több aljas lopós cigány és paraszt oda járkálni, valamint az árak is fölszökdöstek.

Rio az régen is szar volt, meg most is egy hulladék hely, műmájer rongyrázók, kamu Gucciban, és Armaniban feszítő idióták szórakozóhelye, még leköpni sem érdemes azt a szennyforrást.

Az a pofátlanság, hogy ez eddig mehetett szabadon.
Engem nem zavar a magyar zászló.

Gondoljatok bele, hogy sok család ezért a két hely miatt szenvedett már mióta. És milliókkal kevesebbet ért a lakásuk, csak azért mert a közelben voltak.
Kiváncsi lennék akkor mit szólnátok, hogy ha ti nektek kellett volna a közelben lakni.
Büdös suttyók vagytok.

Rio és ZP a két legnagyobb bűnbanda, ideje lenne már az összes ilyen maffiózó szórakozóhelyet jó alaposan leellenőrizni.

Egy jó hely volt régen a városban, azt is úgy hívták, hogy: WEST BALKÁN. Arra gondolok, ami a Kopaszi-gáton volt. Gondolom az nem rémlik, mert szerencsére olyan taplók, mint az itt kommentelők nagy része, nem tette be oda a lábát szerencsére. Ott is mindenki szerette egymást. MA hány szórakozóhelyről tudnátok elmondani ugyanezt????????

Kuruttya 2011.05.14. 14:33:12

Az a zászló amit ide felépítenek NEM a magyar nemzet zászlaja lesz. Az (akármilyen mintával is rendelkezik majd) a fidesz elnyomás zászlaja lesz, és mint ilyen, megvetendő, leköpendő. Részemről ezt is fogom tenni.

B3NZiN 2011.05.14. 14:34:29

a kopaszi gáton az üzemeltető nem enged semmilyen szórakozóhelyet. A zp és a rio bezárása után jövő nyáron olyan tömegjelenetek lesznek majd láthatóak a margit szigeti szórakozóhelyeken hogy majd csak lesnek tarlósék.

ghavin 2011.05.14. 14:38:37

Ha felállítják, nekimegyünk flexxel. Ki tart velem?

Arbet 2011.05.14. 14:39:31

Ki az a barom aki a magyar zászlóban Fideszt meg csürhét meg jobbikot meg mindenféle hülyeséget lát? Ezek komolyan csak úgy tudnak létezni, ha mindenhez a hülyeséget társítják?

Bezárják a ZP-t meg a Riót mert egy büdös komcsi maffia az egész. Lefizettek egy zsíros MSZP-s disznót, hogy használhassák a helyet. Adót alig fizettek, letagadták a bevételeket stb... Ez most megszűnik. Nem fogok sírni. Szórakozásra meg van ezer másik lehetőség. A magyar zene mostanában úgysem koncertérett. Majd talán lesz egy kultúrált hely ahol esetleg még a jobbak játszhatnak.

flamer 2011.05.14. 14:42:39

A kormányzat mostanában nagyon erős konkurenciája a Hírcsárdának.

Fullánkos Algol 2011.05.14. 14:53:39

Milyen hazaszeretetet??? Ezt az országot már csak a legmélységesebben megvetni lehet, minden más cinkosság.

Lucius Flavius Arrianus 2011.05.14. 14:55:41

@bebe tv: @mement:
troll ellenpólus a mai magyar net legjobb fidesz-parodistája, nehogy már komolyan vegyétek; olvassátok a blogját és dőlni fogtok a röhögéstől. igaz, van valami hátborzongató abban, hogy _mennyire_ eltalálta a tónust

mement 2011.05.14. 14:59:26

@A Svábhegyi Rém O..O: Igen, meghozza en voltam az egyik leghangossaban siro szaj a tomegben, hogy kell a faszomnak Arena plaza, foleg ugy hogy lezarjak vele zuglo fo szelcsatornajat.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.05.14. 15:01:30

"fiatalok, formázhatók"
szerintem ebbe a formázási szándékba bukik bele mindenki JOGOSAN

mement 2011.05.14. 15:01:58

@grufftipunk: en nagyon szerettem a kopaszi gatat WB jet:)

Lucius Flavius Arrianus 2011.05.14. 15:05:05

Engem tulajdonképpen csak az zavar - ám az időnként nagyon -, hogy a kormánypártok vezetői (olykor tagjai/szimpatizánsai/szavazói) önmagukat konzervatívnak, jobboldalinak és kereszténynek definiálják.

mement 2011.05.14. 15:09:42

@Lucius Flavius Arrianus: eszre se vettem hogy van blogja:) Tenyleg nagyon utos:)

Lucius Flavius Arrianus 2011.05.14. 15:13:10

@mement:
ugye? Már-már artisztikus. Néha nem tudom, sírjak avagy vigyorogjak, de hátborzongató, hogy ez a típus egyáltalában létezik, s nem csak hogy exisztál, de véresen, szó szerint véresen komolyan is gondolja. Tele a feje badar eszmékkel, kipucolhatatlanul.

Arbet 2011.05.14. 15:13:48

@Lucius Flavius Arrianus: És ez téged miért zavar? A politikusok mindig valamilyen "színűre" festik magukat, hogy elhitessék, hogy szükség van rájuk és nem olyanok amilyenek valójában. A politikusok hazugak és élősködők.

Komolyan érdekelne, hogy mi ez a baromság amit írsz. Miképp zavar ez téged?

mement 2011.05.14. 15:15:10

@Arbet: Naivak vagyunk biztosan, es hiszunk abban hogy lehet kormanyozni anelkul is hogy valamilyen ideologianak gorcsosen meg akarnal felelni.

mement 2011.05.14. 15:18:26

@Arbet: Es majd ugye te, vagy a fidesz eldonti, mi a jo zene es mi a kulturalt hely?:)

fidesz = házmesterek pártja 2011.05.14. 15:19:05

@Önjáró Talajgyalu: annyi eltéréssel, hogy zavaróan zajos szórakozóhellyé az elmúlt két-három, max. négy évben vált a ZP. Ennél viszont régebbi építésű is van azok közt a házak közt. Ettől függetlenül, egy XXI.századi Európában üzemelő szórakozóhelytől az ember elvárná, hogy a tamtamja ne hallatszon kilométerekre.

Lucius Flavius Arrianus 2011.05.14. 15:19:47

@Arbet:
csupán és csak azért, mert - némiképpen szakmám és neveltetésem miatt - megszoktam, hogy a valóság és az arról alkotott képzetek között - néhanapján - koincidencia esete forog fenn :-)

Az pedig, hogy a politikusok "hazugak és élősködők", közhely. Időnként azok. Voltak helyek, korszakok, események, amikor nem vagy csak részben voltak olyanok, mint amilyeneknek a közvélekedés ma tartja őket. Egyszerűen nincsen szerencsénk, itt és most élünk.

Arbet 2011.05.14. 15:21:45

@mement: Tudod azt, hogy mennyire tér el ideológiában a két legnagyobb párt? :) Alig. Mégis meg tudják ilyen szépen megtervezetten osztani ezt a pármillió magyarkát.

Az ember ne a pártpolitikával foglalkozzon, mert átverik és hülyét csinálnak belőle.

Foglalkozzunk azzal, hogy minnél szebb és jobb országot építsünk magunknak. Nem a politikusoknak. Dolgozzunk annyit amennyi erőnkből telik, fizessük be az adónkat, ne hazudjunk, ne lopjunk, ne csaljunk. Építsünk és alkossunk. Okosodjunk.

Arbet 2011.05.14. 15:24:28

@mement: Pesten élsz? Nem gondolod, hogy van elég hely ezeken kívül is ahol koncertek vannak és mindenféle zenei ízlésnek teret adnak? Te komolyan azt hiszed, hogy bezárják az összeset és csak templomba lehet járni gregoriant hallgatni?

A Zp és a Rió zsíros disznó komcsik péncsináló helye volt. Semmi gond azzal, hogy megszűntetik ezt.

dekol84 2011.05.14. 15:26:18

Már bocsánat, de mi a szent szar az az országzászló? Ha ide ilyet tesznek, akkor mi zorbán kurva anyját húzzák fel a Kossuth téren nemzeti ünnepeinken?
Akkora faszok ezek mind, mint ide Nagykáta!

Alamio 2011.05.14. 15:26:36

A kommentelők 3 fajtája jelenik itt meg:
1., örül a bezárásnak, politikai okból.
2., Nem örül a bezárásnak, hibának tartja.
3., Kifejti, hogy miért rossz a magyar zászló, miért nem jó a nemzeti érzés, és miért kell leköpni (egyéb jelzők mellett).

A 3-as típussal nem tudok mit kezdeni, aki így gondolkodik, legalább ne terjessze... Szerintem.
Ha meg mégis él a szólásszabadság Alkotmányban rögzített jogával, ne csodálkozzon, ha mások elvből elvetik a mondanivalója érdemi részét is.

dekol84 2011.05.14. 15:29:06

@Arbet:"Foglalkozzunk azzal, hogy minnél szebb és jobb országot építsünk magunknak."

Csinálnám én ezt, de ha ilyen faszjankó zorbán féle baromagyúak tönkre basznak mindent, akkor csinálja az akinek két anyja volt! Ezért röhögök rajtatok innen Angliából!

mement 2011.05.14. 15:30:15

@Arbet: Mint mondtam nyilvan nem veletlen, hogy nem a Nepliget stadiont zarjak be, aminek kornyeken minden mecs utan kopaszok randaliroznak es verik egymast felholtra(neha meg is szurkaljak egymast). Es nem veletlen hogy nem annak helyere kerul zaszlo.

Most bezarjak a Tuzrakteret, a Riot, a ZP-t, igen latom a veszelyet annak hogy az idiota fideszes dzsentri mentalitasu vezetes, a KDNP-s alkereszteny ideologiaval nyakonontve, szep lassan kiszoritja azokat a helyeket amiert meg erdemes ebben a Budapestnek nevezett szarfeszekben elni.

Alamio 2011.05.14. 15:30:17

@dekol84: Akkor meg minek kommentelsz magyar eseményeket, ha ennyire bejött az élet?

dekol84 2011.05.14. 15:30:45

@Arbet:"Foglalkozzunk azzal, hogy minnél szebb és jobb országot építsünk magunknak. Nem a politikusoknak."

Kezdjük rögtön a helyesírással! Mostantól írd egy n-nel a "minél"-t, te kis huncut smittpalkó utánzó!

mement 2011.05.14. 15:31:39

@dekol84: geci dolog am belemenni ilyen szemelyeskedesbe, mint helyesiras. Az ember velemenyevel vitatkozz, ne az emberrel magaval.

Alamio 2011.05.14. 15:32:22

@mement: Nem támogatom a bezárást; de az, hogy a Rio, a Tűzraktér meg a ZP miatt érdemes élni Budapesten, hát finomhangolható állítás.
Írhatnám: röhejes. Mintha nem lenne más szórakozóhely.

dekol84 2011.05.14. 15:33:06

@mement:
Inkább azt magyarázd el nekem, hogy mi a pénisz az az országzászló!

Arbet 2011.05.14. 15:33:10

@dekol84: Ami ebből kiderült, hogy ott is hülye vagy meg itt is az voltál, csak ott könnyebben megélsz belőle. Te nem tudsz építeni. Te csak élősködsz. Neked csak a pénz a minden, mert sajnos silány vagy. Neked csak ez jutott. Örülök, hogy nem itt rontod a levegőt.

mement 2011.05.14. 15:34:10

@mement: Raadasul nehezen magyarazhato, hogy ne lett volna mas celravezeto megoldas a ZP es a Rio ugyeben, ahol megmaradnak a munkahelyek, peldasan megbuntetik a szorakozo helyeket, es mindenki orul a vegen.

Az egesz mogott, gyermeteg politikai bosszuhadjaratott lehet sejtetni, mint a Janikovszky suli bezarasanal.
Marpedig nem hiszem hogy a nagy nemzeti 2/3ad arra kapott volna felhatalmazast, hogy a keresztenyi szeretet neveben, kulturkampfot es bosszuhadjaratott inditson, sajat izlese szerint.

Alamio 2011.05.14. 15:34:34

@dekol84: Ha nem tudod, szerintem már kár megtanulni.

dekol84 2011.05.14. 15:36:02

@Alamio: Igazad van! Szarok is rá nagyívben bő fossal! Meg a fostalicska zorbánotokra is!

Alamio 2011.05.14. 15:36:30

@mement: A "kultúrkampf", ha nem is ezzel a szóval, de közfeladat. És mint ilyen, a mindenkori politika dönti el, hogy milyen művészetet, ízlést támogat. Álságosnak érzem az ezzel való riogatást és feszültségkeltést: az előző kormány is finanszírozott művészeteket, szórakozást. Ez most más művészeteket és szórakozást pártol. Akárcsak a szavazóik többsége.

Lucius Flavius Arrianus 2011.05.14. 15:36:33

@dekol84:
a javaslattevők vélhetően olyasmire gondoltak, mint amit 1921-ben - Ereklyés Országzászló néven - állítottak fel a mai Szabadság téren. Keress rá a gugliban, ha gondolod.

mement 2011.05.14. 15:38:40

@Alamio: Es mint ilyen az elozo kormany is folyamatosan kapta a kritikakat hogy minek ugat bele olyasmibe amihez nincsen koze.

Ezeket a dolgokat az igenyeknek kene megszulnie,es nem Orban Viktornak, Semjen Zsoltnak, es az meg idiotab nyalcsorgatosan bamba IKSZeseknek.

Raadasul itt nem tamogatas megvonasrol van szo, hanem direktbe eltaposasrol. Szerinted egy kormanynak ez a dolga, hogy eltapossa a allampolgarok igenyei szerint kialakulo intezmenyeket helyeket esemenyeket?

Lucius Flavius Arrianus 2011.05.14. 15:39:27

@Alamio:
"A "kultúrkampf", ha nem is ezzel a szóval, de közfeladat. És mint ilyen, a mindenkori politika dönti el, hogy milyen művészetet, ízlést támogat. Álságosnak érzem az ezzel való riogatást és feszültségkeltést: az előző kormány is finanszírozott művészeteket, szórakozást."

Én általában némileg túlzónak érzem a mai kormányt illető kultúrkampfos vádakat, de: művészetet támogatni lehet közfeladat, ízlést előírni nem. Tény, hogy a neofita buzgóság állapotában leledzik némely "keresztény-nemzeti" potentát.

regress 2011.05.14. 15:41:44

@grufftipunk: a melegbárokban még szeretik egymást,járj oda.amig családias volt,nem zavart?te vagy itt a legnagyobb suttyó.amúgy a fidesz eddig csak a kokárdát,a himnuszt,meg az alkotmányt utáltatta meg velem.most a zászló,nincs más gond ebben az országban?

Alamio 2011.05.14. 15:45:50

@mement: Nem. De erről hála Istennek szó sincs (az más kérdés, hogy a nyakába varrjátok). Feljebb olvasd el, hogy én sem támogatom a bezárást: indokolható az, hogy a tulajokat elkergetik az eddigi gyakorlatuk alapján; de én (ha a Rio-t nem is), a ZP-t mindenképpen fenntartanám. A Tűzraktér esetében egyetértek a bezárással. Műemléket ne romkocsmáztassunk.

@Lucius Flavius Arrianus: Feléd is: az ízlést nekem jobbos kormány még nem akarta előírni, a liberális értelmiség egy százaléka azonban nagyon meg akarja mondani már fiatalkorom óta, hogy mit szeressek.

panelburzsuj 2011.05.14. 15:46:36

@Alamio:

"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán, ki, mert éppen nincs más tulajdona, és a vak hév által mégis felhőkbe emeltetik, azok hazafiságát is gyanússá teszi, homályba állítja, sőt ellenük antipátiát és gyűlöletet gerjeszt, kik szeplőtlen kebellel, minden efféle undok salaktul menten, a honszeretet legtisztább szellemében kapcsolvák vérükhöz. - S ím ez fő oka, miért áll a magyar hazafiság sokkal kisebb becsben, sőt, nem legtisztább fényben a világ nagy színpadán, s miért nem képes civilizációi szimpátiát s hódító közvéleményt gerjeszteni a legmagasztosb magyar polgári erény is odakünn. Ám mert annyi bitor fényű álhazafiságtul van környezve és elrútítva, mely tapsot arat s bálványul emeltetik idebenn."

dekol84 2011.05.14. 15:47:50

@regress:

Az a gond, hogy ez a rohadt fityisz rezsim arra hajt, hogy az egész országot megutáltassa veled! Hogy a végén arra jussál: vagy ezek mennek a picskuba, vagy te! De mivel nem kevés barom rendesen becumizza a hülyeségüket és átmossák az agyát, ezért nem marad más hátra, mint ott hagyni ezt az egész fa..om országot! Legalábbis addig, míg ez a barom rezsim van hatalmon!

mement 2011.05.14. 15:49:08

@Alamio: csakhogy a Tuzrakter nem romkocsma hanem alkotohaz. Az onkormanyzatnak pedig nincsen penze, nincsen tervezete, nincsen semmilyen gondolata arra hogy hogyan kene azt meg is uzemeltetni. Egyszeruen csak eltapossak, es elveszik, mert nem eritk, es amit nem ertenek az masmilyen mint ok, es minden ami nem olyan mint te az ellenseg, es az ellenseget el kell pusztitani.

Valoszinuleg nem gyakran jartal arra. Masreszrol meg lehet nezni hogy az onkormanyzat hogy banik a muemlekeivel. Hagyhja lerohadni, lepusztulni.
Tuzrakteresek baszott sok penzt oltek az allagmegovasba, es a renovalasba. Szoval amit irsz nem allja meg a helyet.

regress 2011.05.14. 15:49:23

@Alamio: te magaddal sem tudsz mit kezdeni,ahoz is hülye vagy hogy jól érezd magad.wittman néni megvolt mostanában?

GL-581 g 2011.05.14. 15:51:21

@regress: "amúgy a fidesz eddig csak a kokárdát,a himnuszt,meg az alkotmányt utáltatta meg velem.most a zászló,nincs más gond ebben az országban?"

Pontosan ettől lesz ez az országzászló tökéletes emlékműve és szimbóluma az új alkotmánynak. A helyszínválasztás, a kommunikáció, az üzenet - kiváló! :-/

mement 2011.05.14. 15:51:30

@Alamio: www.youtube.com/watch?v=lKbFYFRb9FI&
Nezd vegig ezt a videot, ebbol teljesen nyilvanvalova valik, hogy nincs ertekelheto, meltanyolhato indoka az onkormanyzatnak arra nezve, miert kell Az Art Sectort kiutalni onnan.

A `mer majd en azt jobban tudom` mentalitas nem szamit meltanyolhato indoknak.

Lucius Flavius Arrianus 2011.05.14. 15:51:35

@Alamio:
nem kell ennyire védekező magatartást felvenni :-)))

Ti. más "véleményformáló értelmiséginek" lenni, és más kormányzati helyzetből azt gondolni, hogy a közízlés alakítása a politika feladata. A "független értelmiségi" és a politikusi szerep nem egyeztethető össze; volt már olyan magyar gondolkodó, aki el is csúszott ezen a banánhéjon. A költő írhatja azt, hogy "egész népemet fogom, nem középiskolás fokon", stb. stb., a politikusi megbízás a közhatalom gyakorlására szól. Nem érdemes keverni. Persze, idehaza hagyománya vagyon a keverésnek.

megszűnt 2011.05.14. 15:51:41

A kérdésre, amit Kumin Ferenc feltett, mely szerint: A Zöld Pardon kocsma vagy szimbólum? A feleletem, hogy mindkettő. És valamivel több.

Született egy könyv, nálam benne az első tízben, és hirtelen gondolattal odaillesztem Hunter S. Thompson Félelem és reszketés Las Vegasban című munkájához.

A könyv Para-Kovács Imre Én-teriőrje, mely az évszázad könyve, de nem ezért szeretjük. Azért, mert minden egyes mondatában ott van az ő városa: Az én városom, melynek neve Budapest és akkor benne a Zöld Pardon, mint kocsma és szimbólum.

"Az igények, persze, napszaktól, hangulattól és állapottól függően változnak, ha mondjuk enni akarok olcsón és füstmentesen, akkor a Centralba megyek a Krúdy Gyula sarkán, amennyiben viszont éjszakai, zenés nemi vetélkedőre vágyom, a Nincs Pardon a legjobb választás, de csak úgy eltölteni az időt leginkább a Libellában lehet,

Istenem, de bugris nép, Istenem, de sajtszagú, alkonyatszínű jelen.. Vigyem a táskád, komposzt-ország?"

Alamio 2011.05.14. 15:52:39

@dekol84: Az előző nyílván jó volt...

@panelburzsuj: "Mit értelmiség, szellem és áldozatkészség (...) csak adni bír, az adva lesz. Ti meg részetekről olvassátok (...) figyelemmel, vegyétek át belőlük véretekbe és lényegetekbe a magyar nemzetiséget, az édes honszerelmet: jutalmazva lesz az áldozat, kivíva a szent kereszthad."

igényes 2011.05.14. 15:52:50

@bebe tv: Nem szabad visszaküldeni!

mement 2011.05.14. 15:52:51

@knausz: hat igen a gonzo stilus:)

megszűnt 2011.05.14. 15:54:16

@mement:
Imádom!:) Vágvölgyi B. Andrásnál ez nem jött ki ilyen jól, mint ebben a könyvben.

panelburzsuj 2011.05.14. 16:01:29

@Alamio:

És mindez a zászlóródba lesz begyömöszölve?

panelburzsuj 2011.05.14. 16:02:15

@panelburzsuj:

Már az "értelmiség, szellem és áldozatkészség" ...

Alamio 2011.05.14. 16:05:16

@regress: Ki az a wittman néni? Még a gyűlöleted tárgyának nevét sem tudod, minek foglalkozzak veled?

Nektek nem zavaró ilyen alakkal gondolatközösséget vállalni?

@mement: Jártam ott, nekem nem fáj a bezárása. Hogy mennyi pénz jut állagmegőrzésre más kérdés, és nagyon nem ez a téma. A linket mindenesetre kösz.

@Lucius Flavius Arrianus: Persze hogy más. És egyik sem írhatja elő a kultúrát senkinek, kizárólag kötelező oktatás keretében. A véleménynácizmus ezen szegmenséig azonban számomra szembetűnően kizárólag az azóta párt nélkül maradt SZDSZ-holdudvar volt képes eljutni. A Fidesz kultúrpolitikája meglepően demokratikus. Demokratikusabb, mint vártam.

Az amúgy senkinek nem jut eszébe sem, hogy lehet más is a háttérben? Pl. köztartozások, zajszennyezés, stb? Engem pl. érdekelne, hogy mi a helyzet ilyen téren. Ha már véleményt alkotunk, tegyük frankón :-)

Alamio 2011.05.14. 16:07:14

@panelburzsuj: Nekem legalább van.
Ha jól értem, nem közös.

És (bár innentől nem is érdemelne ez választ) olvass vissza, nem támogatom a bezárást, és a zászlófelhúzást. A zászlót az alkotmányra fel lehet máshol is húzni. Van elég kiaknázatlan terület.

mement 2011.05.14. 16:14:01

@Alamio: Annyiban az a tema, hogy van egy epulet amit most hasznalnak, es sok ezer embernek nyujt oromet szorakozast, lehetoseget kulturalodni, mikozben az epuletet magat is javitgatjak sajat zsebbol, es ezzel szemben all egy onkormanyzati akarat, ami mogott nincsen penz, nincsen koncepcio, nincs nagyjabol semmi.

Szoval szerinted az egy jobb helyzet lenne, ha az ures epulet lerohadna 10 ev mulva, vagy elmutyizna az onkormanyzat valamelyik partkozeli befektetonek?

indapass90210 2011.05.14. 16:14:38

@Alamio: "Az amúgy senkinek nem jut eszébe sem, hogy lehet más is a háttérben? "

Nekem konkrétan az jutott eszembe, hogy túl sokat tejeltek az üzemeltetők rossz zsebekbe.

panelburzsuj 2011.05.14. 16:18:13

@Dövan:

Azaz nem porlasztották elég körültekintően a portfóliót.

Alamio 2011.05.14. 16:20:29

@mement: Ne adj ilyen mondatokat a számba. Nem mondtam.
Az ÖK ne támogasson ilyent. Nem mondtam, hogy a jelenlegi állapotnál nincs jobb. Vagy hogy jó az, ahogy van. De az sem jó, ahogy volt, és egyetértek az engedélymegvonással.

panelburzsuj 2011.05.14. 16:22:06

@Alamio:

Magyarul ez a funkciócsere betű szerinti megvalósulása a Széchenyi által kárhoztatott "külmázos hazafiságnak".

Mégiscsak akad közös pont, nem?

Lacusru 2011.05.14. 16:23:46

Tiszta politika. Tudva levő, hogy a volt celeb nyomozónk érdekeltségéről van itt szó, aki ugye baloldali kötődésű. Hogy m van a háttérben? Hát, arról nagyon sokat lehetne írni, de inkább mindenkinek a fantáziájára bízom :-)
Kíváncsi vagyok, idén nyáron hány razzia lesz pl. a helyeken? Mert ugye az elmúlt 8évben tuti egy sem volt!

Ez is tipikusan olyan ügy, mely a nagy kutyák játszmája... mi, átlag emberek még kivetítőn is csak késleltetve nézhetjük a meccset.

mement 2011.05.14. 16:24:49

@Alamio: De ez nem tamogatas azt ertsd meg, effekitve nem kapnak penzt, hanem egy epuletett amit karbantartanak sajat zsebbol as addig sem az onkirnak kell fizetnie erte, amire sajat bevallasuk szerint sincs penz?

Mi ezzel a problema, vagy szerinted mi az ami ebbol tarthatatlan?

S

mement 2011.05.14. 16:26:21

@mement: Marmint azonkivul, hogy Smionfy Zs. nek szemelyesen nem tetszik a Tuzrakter tevekenysege.

De azt gondolom hogy egy kozhatalmoal felruazott szemely, ne szemelyes izles alapjan dontson.

Alamio 2011.05.14. 16:32:51

@panelburzsuj: Nem, illetve látszólag.
Egyet tudok érteni az alappal, a hasznosításra meg lehet később tervük. Amúgy állami ingatlanok tekintetében magánosítás-párti vagyok még jó darabig; fenntartásra kevés a pénz, és több van, mint amennyit közcélra hasznosítani lehet. Más kérdés, hogy egy kultúrális örökség főszabály szerint forgalomképtelen.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.05.14. 16:32:53

@Arbet: "Szórakozásra meg van ezer másik lehetőség."

Akkor csak hármat sorolj fel közülük. PeCsa, Syma csarnok és más zárt (=nyáron élvezhetetlen) helyek nem érnek. Olyan, mint a zépé, nincs még egy...

"A magyar zene mostanában úgysem koncertérett."

Ehhez képest én csak ebben az évben 4-5 kibaszott jó koncerten voltam (ebből egy a ZP-ben). Ha neked nem tetszik, akkor ne menj oda, keress olyan helyet ahol neked tetsző zenekarok játszanak, és hagyd a ZP-t azoknak, akiknek jó szórakozást nyújt a hely. Csak a Facebookon 30.000 felett a ZP rajongóinak száma, miért fáj az neked, hogy ez a többtízezer ember oda jár?

De ennyi erővel dózerólják le a Nyugatinál levő Retropolis-t és a Budapest Jazz Club-ot is, csak azért, mert ÉN utálom a jazz-t és a 80-as évek diszkóslágereit.

Alamio 2011.05.14. 16:33:28

kulturális - nincs javítási funkció.

Alamio 2011.05.14. 16:38:13

@Gery.Greyhound: A szimpátia még önmagában nem érték. 30 000 ember szerintem Sztálint is lájkolná, mégsem ez a társadalmi irány.
Már jobb amit előtte írsz. Szabadtéri koncerthelyben nem bővelkedik Budapest, és ezek a helyek (Mandínerrel egyetértve) alkalmasnak is tűnnek erre. Konkrétan alkalmasabbnak mint bármi másra.

Nem vagyok fideszes 2011.05.14. 16:38:56

@Gery.Greyhound:

Nem félsz kenyéradó gazdáidnak ellentmondani, kicsi kilóra megvettem?

mement 2011.05.14. 16:41:19

@Alamio: Hat ha szerinted 30k ember igenyet nyugodtan le lehet szarni, es el lehet utni ilyen cinikus felmosolyal, es ha ez szerinted moralisan rendben van, ez kimeriti a kozszolgak hatalomgyakorlasaval szemben allitott elvarast, akkor mi nem ugyanolyan orszagban szeretnenk elni, ebben biztos vagyok.

Alamio 2011.05.14. 16:44:40

@mement: Kötözködsz.
Megint nem írtam olyant, amit nekem tulajdonítasz. Olvass bátran vissza.
Azt mondtam, hogy ÖNMAGÁBAN nem érv a szimpátia. De ha ennyire be vagy gőzölve, akkor olvasd el ezen beírásom végét is, ahol pedig azt taglalom, hogy szükség van szabadtéri koncerthelyre.

Alamio 2011.05.14. 16:46:07

@mement: Ja, és abban biztos vagyok, hogy nem ugyanolyan országban akarunk élni. A cél, hogy mégis tudjunk ugyanabban (szerintem).
Én pl. nem szeretnék olyan országban élni, ahol a véleményem ilyen kiforgatása a normális vitakultúra része. Hál' Istennek nem is az.

Alamio 2011.05.14. 16:48:28

@mement: Részt vettem az ebben a témában (Tűzraktér) folytatott vitában, és nekem az jött le, hogy igenis kapnak rá támogatást. Bérleti díjat meg nem fizettek. Így én is kérnék állami ingatlant. Ezt csak azért elevenítem fel, mert: Nem lehetséges, hogy itt is ez a helyzet pepitában?

indapass90210 2011.05.14. 16:51:03

@Alamio: "Én pl. nem szeretnék olyan országban élni, ahol a véleményem ilyen kiforgatása a normális vitakultúra része. Hál' Istennek nem is az."

a blog.hu-n egyetlen 2 soros komment alapján is következtetni lehet a kommentelő:

- szexuális irányultságára
- faji és vallási hovatartozásodra
- arra, hogy átesett-e a körülmetélésen
- melyik párt tagja
- milyen a szexuális élete

nyünyüge 2011.05.14. 16:58:30

Kapcsolódó bulvárhír :)!

Mosómedvét fogtak a Zöld Pardonban
Mosómedve költözött a Zöld Pardonba. A hívatlan négylábú Húsvétkor tűnt fel először a szórakozóhelyen, majd később fel is költözött az egyik fára. A "ZéPé" névre keresztelt állatot végül sikerült befogni.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=426642

mement 2011.05.14. 16:58:31

@Alamio: Tehat, ha valami mukodik, de nem fizet eleg penzt ,akkor az jo megoldas, hogy eltuntentem, de nem teszek a helyere semmit mert nekem nincs ra penzem.

2 eset lehet, vagy nem tud annyit fizetni, vagy nem akar, a masodikkal lehet mit kezdeni, ki lehet kenyszeriteni, meg lehet buntetni.

Itt egyikrol sincs szo, nem az aldatlan allapotokat akarjak rendezni, hanem elakarjak taposni.

Van jobb otlete az onkirnak mint a Tuzrakter? Nincs?
AKkor mirol beszelunk.

A ZP es a Rio ugyanez. Senki nem megoldani akarja a problemat, hanem buntetni akarja azokat akik szerettek, mert azt feltetelezi egy masik politikai palettahoz huznak ezen helytek kedveloi.

megszűnt 2011.05.14. 17:01:52

Egy új világ új szempontjai, az útvonalak, kocsmák, időpontok kiválasztásánál, bár szerencsére az eb edzett, kedvenc helye a Nincs Pardon, csak a bundája összegyűjti a szagokat..

Hülyeséget mondani nem azért kellemetlen, mert hülyének nézik az embert, hiszen ez megtörténhet akkor is, ha hallgat, csak hülyén néz, vagy viselkedik, hanem azért, mert vannak, akik komolyan veszik, és akkor máris megvan a baj:

Valaki rengeteg pénzt vesz fel, hogy létrehozzon egy szellemi erőközpontot, aztán ellopja, és akkor bánkódás: már megint nincs szellemi erőközpont, keressünk valakit, aki majd megint ellop mindent.

Para-Kovács Imre: Én-teriőr

mement 2011.05.14. 17:03:24

@Alamio: Nyilvan hogy nem, en olyan orszagban szeretnek elni ahol figyelembe veszik mindenk igenyeit, a szorakozoket is es a helybenlakoket is a temara vetive.

Neked egeszen mas celjaid vannak es egeszen mashonan kozelited meg. Neked fontosabba a haz muemlekstatusza, mint az hogy az onkormanyzatnak nincs penze karbantartani.

nyünyüge 2011.05.14. 17:04:38

@Alamio:

Ha valaki nem fizet bérleti díjat vagy előnytelen szerződés alapján üzemel, akkor a szerződésbontás ill. szerződés újratárgyalása a megoldás.

Vagy ezentúl országzászló lesz mindenütt, ahol az önkormányzat felmond egy közterület-használati szerződést?

mement 2011.05.14. 17:06:16

@Alamio: Remelem emlekezni fogsz erre a beszelgetesre 10 ev mulva, amikor a Tuzrakter helyen nem lesz mas csak egy omladozo hanyadek epulet, es az onkormanyzat bejelenti hogy eladja, mert kihasznalatlan, es nincs ra penze hogy rendbehozza.

Elajda majd tized aron egy akkor partkozeli befektetonek, aki fasza kis maganvalalkozast hoz letre,lekeni a hatosagokat es megszunteti a muemlekvedetseget, es mondjuk egy plazat, vagy hasonloan ertekes dolgot epitett a helyere.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.14. 17:06:58

A fél négyzetméteres kokárdák egész évben hordása, a nemzeti szó eröltetése, a gagyi focimeccsek előtti himnusz hallgatás, az állandó külhoni magyarkodás már sok emberrel megutáltatta az egészet.
EZT A SZÉP ÉRZÉST AZ ORBANISTA FIDESZ ELVETTE TŐLÜNK!

A világ nagy és nyitott, ha nem jó itt el lehet menni bárhova, attól még magyar maradhatsz.
A nacionalizmus eröltetése tudjuk délen hova vezetett.

Örülök, hogy magyar vagyok , de ezt a fideszes műmagyarkodást nagyon utálom.

Pécsett lassan becsődöl az önkormányzat, bérekre sincs pénz, de a "pécsi szarkotmány", fundamentum, páváskodás kinyomtatására mindenkinek, arra van.
Ez a legfontosabb?
A Rio jó volt, de a törpediktátor döntött a nép ellen!

Alamio 2011.05.14. 17:10:50

@mement: Ugyan már. Megint beleteszel egy skatulyába.
Pedig a tények makacs dolgok, olvass vissza megint, nem pártolom (ahogy pl. Kumin sem) a ZP bezárását. A Rio közömbös, a Tűzrakteret meg indokold már meg nekem, miért volt jó az önkorinak pénzelni.

És hogy a fenébe ne lenne fontos a műemlék-státusz, ha az gátolja meg az elidegenítését? Úgy tűnik nekem, nem látod a fától az erdőt.

igényes 2011.05.14. 17:12:10

Schmitt Pál a Fidesz nevében 2010. január 20-án kiadott garancialevele, amelyben Schmitt és a Fidesz garanciát vállalt arra, hogy kormányzásuk alatt megvédik a nyugdíjakat, törvényben fogják megtiltania a nyugdíjpénztárak privatizációját és garanciát vállaltak arra is, hogy kormányzásuk alatt megőrzik a nyugdíjak reálértékét.

Ez egy létrejött szóbeli szerződés, mert ezért sokan szavaztak rájuk és győztek.

Vagy eltakarodnak, vagy fizetnek!

FeroxX 2011.05.14. 17:14:11

amúgy ez a "zajtól" nem lehet aludni akkora egy faszság, mint az atom. én tavaly nyáron technikus segédként a ZP-ben dolgoztam, és sok-sok nap én maradtam éjszakára, és én mértem a decibel szintet a Zp-körül, de el kellett mennem a lakóházakig is, egészen a benzinkútig is .. nos ott nem, hogy a Zp-ből nem hallatszódott már ott semmi, de az alap minimális forgalom zaj is nagyobb volt.

részeg bandázó fiatalokból viszont tényleg volt.

true story.

mement 2011.05.14. 17:14:39

@Alamio: Nekem az jon le hogy nem tudsz kilepni az elmeleti korbol.

Budapesten nagyonsok muemlekvedetsegu epuletett dozeroltak el hasonloan ugyes megoldasokkal, hogy hagytak a francba lepusztulni az egeszet, evekig uresen hagytak, majd eladtak szeles mosolyalm levettek a muemlekstatuszt rola, es most egy bazi nagy lakopark, vagy plaza all a helyen.

Raadasul a Tuzrakter tok egyedi dolog Budapesten, de talan a regioban is. Nem romkocsma mint ahogy beallitani probaltad, hanem olyan muveszek alkoto tere, akiket nem tom az allam penzel, mint a MuPa gicsseket.

Alamio 2011.05.14. 17:15:06

@nyünyüge: Te is kezded? Talán kezdhetnéd azzal, hogy elolvasod a véleményem. Mielőtt leírod rólam hogy hülye vagyok, talán nézd meg, hogy amiért lehülyézel, azt nem mondtam.
@mement: Remélem Te is akkor, ha esetleg egy kultúrház, felújítva, vagy mondjuk lakásprogram keretében. Nem látok rá kisebb esélyt, mint a Te verziódra. (általában amúgy jó a memóriám, ne aggódj- én így is, úgy is emlékezek majd)

mement 2011.05.14. 17:16:34

@Alamio: raadasul az Art Sectornak van penzugyi koncepcioja, hogyan uzemeltesse tovabb a helyet, az onkormanyzatnak nincs.

Valojaban te nem latod a fatol az erdot, ragaszkodsz egy elmeleti gyakorlathoz, ami koszono viszonyban sincs a magyar valosaghoz.

mement 2011.05.14. 17:17:40

@Alamio: Lakasprogram:)? Hahaha... Mint a zugloi paskal strand melleti lakopark:D?

Hogy fog az onkir kulturhazat letesiteni, amikor azt sem tudja hogy fogjon neki, vagy azt sem tudja honnan lesz ra penz?

megszűnt 2011.05.14. 17:20:01

- Négy éve még két ember elég volt, hogy kivigyen a Nincs Pardonból, de tegnap négy kellett a Tütü Tangótól a taxiig, pedig lépcső sincs..

Befejeződött a rendszerváltás- mondta Erzsi Bélának, aki éppen egy tavaszi löncshúst próbált kiszabadítani a dobozából. Egyben eljött az idők végezete is – tette hozzá-, gyere már, olyan van a tévében, hogy arcon rúgod a vízóra-leolvasót!

Erzsi és Béla persze punk volt, de még csak kilencven évesek, nehezen tudtam volna átadni nekik mindazt, amiért nem érdemes élni, megelégedtem azzal, hogy Sex Pistolst hallgassanak és Diósgyőr-drukkerek legyenek.

Para-Kovács Imre: Én-teriőr

Alamio 2011.05.14. 17:21:09

@igényes: Ez most hogy jött a ZP-hez?
@mement: Aha. Tehát ha korábban megtették, most is meg fogják tenni. Nem lehetséges legalább elméletben, hogy valami máshogy van mint korábban?
Amit leírsz, az amúgy igaz. Csak reménykedek egy jobb kormányzásban, mint az elmúlt 20, vagy 8 évben.
Számomra az ott alkotó művészet nem képviselt értéket. Ez vélemény, ettől még akár lehetne is Tűzraktér. Ami miatt ne legyen, az az ÖK támogatás, illetve ingyenes ingatlan-biztosítás. Ahol kereskedelmi tevékenységet (is) folytatnak, ott éljenek a piacról. Kapitalizmus van. Túl nagy versenyelőny nekem, hogy ilyen előnyöket kapjon egy italmérő hely.
@FeroxX: Alá tudom támasztani. Meglepően nincs hangja a ZP-nek. A túlpartot nem tudom felmérni, nem figyeltem meg.

pumpusek bácsi 2011.05.14. 17:21:23

@Diocles: "Orbán, Tarlós, Rogán van elég okos ahhoz, h tudja, h milyen rossz látszat keletkezne ezzel."
Nagyon jó. Ezen legalább 5'-ig röhögtem.

Alamio 2011.05.14. 17:23:23

@mement: Tényleg belekötsz egy PÉLDÁBA? Jó: az is lehet, hogy fürdő lesz belőle, nem tudom, van-e alatta termálvíz.
Várom az elmés riposztot.

mement 2011.05.14. 17:23:32

@Alamio::D Ahha, igen pont a Tuzrakteres gyakorlat mutatja hogy nem valtozik semmi, es te pont ebbol vezeted le a remenyteljes varakozasaidat:)

Ismetlem, az Art Sectornak van koncepcioja hogyan uzemeltesse, a onkormanyzatnak nincs.

Ezt akar hutlen kezeleskent is fel lehet fogni, bar birosagon nyilvan nem allja meg a helyet.

Erre mondjak ongol.

mement 2011.05.14. 17:27:19

@Alamio: Nem veszed, eszre hogy amihez az onkormanyzatok hozzanyulnak, ideologiai alapon, az eleve kudarcra van itelve?

Van egy jol mukodo, sokak szamara kedvelt hely, meg csak hazugsag szintjen sem probalkoztak azzal hogy kompromisszumos megoldas szulessen.

Alamio 2011.05.14. 17:27:35

@mement: Te meg kiragadsz egy példát, ahol egy ingatlan 3-4 hónapja áll, mert nem engedik tovább úgy működni italmérésként, hogy:
1., az Önkormányzat biztosítja az ingatlant, ami műemlék
2., Támogatást ad rá.

És ebből vezeted le, hogy nincs kultúrkoncepció, és a kormány elnyomja a kultúrát.
Szerintem ez egyszerűen felelős gazdálkodás.

FeroxX 2011.05.14. 17:28:09

@Alamio: jah a túlpartról én sem nyilatkozok, mert kellett a budai parton is mérni a ZP alatt, és azért ott volt még decibel rendesen, szal azt el tom képzelni, hogy a víz átviszi, de a budaiakat nem igazán értem.

mement 2011.05.14. 17:29:02

@Alamio:
Az felelos gazdalkodas, hogy egy epuletben uzemel valami, de helyette nem tudok kitalalni semmit? Es foleg nincs ra penzem se?:)

Az kemeny..., mar ertem miert ilyen irdatlan magas az allamhaztartasi hiany.

Asakura Hao 2011.05.14. 17:29:43

Szerintem egy k*rva nagy, stilizált, bronz szavazófülkét kéne elhelyezni, az előtte sóval (és betonnal) terméketlenné területekre, amit ez a két "devianciás" gennygóc birtokolt.

Ui.: atomot az A38-ra is.

Alamio 2011.05.14. 17:31:39

@mement: "meg csak hazugsag szintjen sem probalkoztak azzal hogy kompromisszumos megoldas szulessen."

Megint egy pont, ami kapcsán azt mondom, nem akarunk ugyanolyan országban élni.
1., A kompromisszum lényege, hogy szükséges rossz. Citálhatom neked ide Deák idézetét pl. Van téma, amiben a kompromisszumnak nincs helye. Igyál egy kompromisszumos sört!
2., Nekem nincs szükségem rá, hogy a kompromisszumra törekvésről hazudjanak.

panelburzsuj 2011.05.14. 17:33:05

@Asakura Hao:

Neutront.

És Búvár Kund Emlékmúzeumként reciklálni.

Alamio 2011.05.14. 17:33:45

@mement: Nem. Az felelős gazdálkodás, hogy piaci szereplőnek nem folyósítok pénzbeli támogatást. Hogy írjam, hogy azt olvasd, amit írok?
@FeroxX: Ebben egyetértünk. Mármint abban feltétlenül, hogy a budai oldalt nem értjük, és a másikról fogalmunk sincs :-)

FeroxX 2011.05.14. 17:35:13

@Alamio: na ja, de most őszintén, sikeres ember nem lehet, aki egy HÉV vonal közvetlen közelébe vesz lakást zsíros áron..

mement 2011.05.14. 17:35:13

@Alamio: Neked nincs szukseged kompromisszumra.

A kompromisszum egyaltalan nem szukseges rossz, ez csak egy dakota kozmondas szeru idiotizmus, ami elterejd nalunk.

Annyit azert elvartam volna egy valasztott kozszolgatol, hogy legelabb ugy tesz mintha megrpobalta volna kielegiteni mindenki igenyet megfeleloen, legyen penze a onkorinak belole, de ne lehetetlenedjen el a Tuzrakter, stb stb....

Tenyleg nem akarunk ugyanolyan orszagban elni, meg elmondhatjuk vagy 3x. Mar az elejen nyilvanvalo volt szamomra.

Asakura Hao 2011.05.14. 17:35:18

@Asakura Hao: elbaxtam. Kimaradt a "tett" szó.
Viszont, ha javasolhatom, akkor az A38 alól az alkotmányba beépítve kéne, kitiltani a Duna vizét. Biztos ami biztos.

mement 2011.05.14. 17:37:10

@Alamio: Tehat inkabb rohadjon le az epulet ugy ahogy van, es az alkotohazra igeny tartok meg rohadjanak meg, bar az onkormanyzatnak nincs annyi penze hogy onalloan barmit is kezdjen, sot koncepcioja sem.

Ha ez a felelos gazdalkodas akkor mondom maris ertheto mitol rug egekbe az allamadossag.

Alamio 2011.05.14. 17:39:25

@mement: Dehogyis nincs szükségem kompromisszumra. Nagyon sok témában szükség van rá. Ha azonban van cél, a kompromisszumos eltérés a céltól csak azzal magyarázható, hogy az ellenállás túl erős, azaz meg kell állapodni. Csak egyenlő erők esetében van értelme.
De most nem reagáltál érdemben semmire, amit írtam.
@FeroxX: No comment. Várj: a bakter kivételt képez.

mement 2011.05.14. 17:41:30

@Alamio: Sejtem mar mi a problema,
`Csak egyenlő erők esetében van értelme.`

Szoval ha ha a tuzrakter kedveloi, nem teszik ki az orszag valasztoinak ketharmadat, akkor nincs ertelme kompromisszumra jutni, mert izombol is oda lehet verni.

megszűnt 2011.05.14. 17:43:01

"- Helló, te nem emlékszel, voltam én tegnap a Nincs Pardonban?
- Miért, én voltam?
- Kösz.

Szeretem az igénytelen kocsmázásokat."

Mi meg szeretjük Para-Kovács Imre Én teriőrjét, de nagyon, és azt a világot, melyet elénk tár benne, a Zöld Pardon világát, ahová khm. én magam sose jutok be! Nincs olyan szerencsém.:)

mement 2011.05.14. 17:43:34

@mement: Ez van akkor, amikor a donteshozok, es a a szimpatizansaik, totalisan elszakadnak a valosagtol es a realitastol es elkezdenek a sajat szuken vett vilaguk jellemzoi alapjan gondolkozni.

Alamio 2011.05.14. 17:44:27

@mement: Egyrészt, szezont a fazonnal, de most hogy harmadszor írod le, már kiigazítalak. Az Önkormányzati gazdálkodástól nem nő az államadósság: az önkormányzat adóssága nő legfeljebb.
Másrészt: hajtogatod ugyanazt, panelesen. Nem reagálsz. Asszem ez a tipikus write only, ráadásul állandóan támadólag lépsz fel.
Harmadrészt: honnan tudod, hogy nincs koncepciója? Ezt is sokadszor írod, de gondolatolvasó képesség nélkül nem tudom, hogy lehetsz ebben olyan biztos. Mióta is áll üresen? 3 hónapja? 4 hónapja? Hát sok hasznosítatlan ingatlan bizony 10+ éve.

mement 2011.05.14. 17:48:00

@Alamio: Persze hogy nem no, ettol az onkormanyzat hianya no, de ugyanazok a fejet ulnek az allami donteshozasban es onkormanyzati donteshozasban.

`Honnan tudod, hogy nincs koncepciója?`

Nezd meg a videot amit az elejen linkeltem.

Es miert is all uresen?

dekol84 2011.05.14. 17:49:16

@Alamio:"Az előző nyílván jó volt..."

Mondtam én ezt? Te szerencsétlen agymosott!!!

dekol84 2011.05.14. 17:51:15

@Arbet:"Ami ebből kiderült, hogy ott is hülye vagy meg itt is az voltál, csak ott könnyebben megélsz belőle."

Te nyomorult fityisz-smitpalkó imádó agymosott kretén!

Ha valaki itt hülye, az te vagy, meg a hozzád hasonló sok ököragyú országzászló imádó seggfej! Szopogasd életed végéig a fityiszes gazdáid farkát te idióta!

mement 2011.05.14. 17:52:21

@Alamio: Az onkori mikor a robbant a botrany, azt talalta ki hogy majd akkor ok uzemeltetik az alkotohazat(haha, majd Simoffy fogja megmondani mi a _muveszet_ es mi nem) de emogott nincs tervezet, nincs penz, meg azt sem tudjak milyen neven kene ezt csinalni.

Ezt hivjak kapkodasnak, ha joindulatu vagyok, es ordas nagy hazugsagnak ha rosszindulatu.

Viszont cserebe az Art sectornak van, erre nezve terve hogy hogyan lehetne az epuletett uzemeltetni, es ha nem kocsogoskodne az onkormanyzat, rovid idon belul nem lenne szukseg semmilyen onkormanyzati tamogatasra, cserebe lenne egy fuggetlen alkotohaza a keruletnek.

Nade, szandekosan nem veszik figyelembe a jelenlegi uzemelteto terveit. Bar szerinted ez a felelos gazdalkodas resze.

Alamio 2011.05.14. 17:53:48

@mement: Megnéztem. Tisztelem annyira a vitapartnerem, hogy az általa használt forrásanyagot megnézem/meghallgatom. Én csak tanulhatok belőle.
Sőt, azzal is próbálkozom, hogy a vitapartner érveit annak értelme szerint akarom felfogni, nem pedig így:

"Szoval ha ha a tuzrakter kedveloi, nem teszik ki az orszag valasztoinak ketharmadat, akkor nincs ertelme kompromisszumra jutni, mert izombol is oda lehet verni."

Ilyent ugyanis nem mondtam, nem utaltam ilyesmire, és nem is gondoltam. Ezt hívják összemosásnak.

Leírom századszorra is, ha kell:
Állami és önkormányzati támogatást piaci szereplőként italmérő hely ne kapjon. Ingatlant ingyenesen önkormányzattól piaci szereplő ne kapjon. Akkor inkább álljon akár üresen is az ingatlan, a támogatást meg az állagmegőrzésre fordítsák.

mement 2011.05.14. 17:54:19

@mement: bocsanat nem csak a keruletnek, hanem az egesz varosnak.

mement 2011.05.14. 17:56:23

@Alamio: Te mondtad ha nincsenek egyenlo eroviszonyok, nincs ertelme kompromiszumra jutni.

Egy fideszel szemben szerinted mi lenne a megfelelo ero ami mar indokolta tenne a targyalasokat? Ha mar a moral a nagy felelos gazdalkodasban hatterbe szorult?

`Akkor inkább álljon akár üresen is az ingatlan`

Igen, gondoltam hogy erre megy ki a dolog. Inkabb alljon kihasznalatlanul, uresen, mocskolodjon, rohadjon le, semmint valaki ertelmesen hasznositsa.

Megint csak a felelos gazdalkodas ugye?

Alamio 2011.05.14. 17:59:50

@mement: Nem reagálsz továbbra sem a fő érvre. Miért kéne egy önkormányzatnak támogatnia egy olyan helyet (ingyenes műemlék használatával és folyósított összeggel), amely italt is mér? Hol van ebben a piacgazdaság? Az egyenlő verseny? Hogy magyarázod ezt?

mement 2011.05.14. 18:02:27

@Alamio: Vissza kerdezek, hol van ebben az orszagban egyenlo verseny?

A szemelyre szabott palyazatoknal? Vagy hol?

Szerintem nem akarod meghallani a reakciomat, volt az onkormanyzat reszerol komorpomisszumos megoldasi kiserlet?, Volt olyan, hogy gyerekek sokba van ez nekunk hogy ti itt onkormanyzat penzen mukodtok, valtoztatni kene rajta, oldjuk meg.
Volt?

Tehat a magyaroszagon soha nem mukodo egyenlo verseny neveben, inkabb hagynad hogy szetrohadjon az epulet, semmint egy sokak szamara kedvelt alkotohaz mukodjon ott?

lüke 2011.05.14. 18:05:20

@Arbet: Zp és a Rió

XI.ker vezetőinek bizniszevót

Kuminnak üdv:tessék tanulmányozni,
az ellenség nem alszik:)
ezért lesz ott az OZ
falanszter.blog.hu/2010/10/23/doberdo_es_przemy_l_dicsosegere_milyen_lett_volna_a_lagymanyosi_vitezek_tere_es_szent_korona_utja

mement 2011.05.14. 18:05:28

@mement: De tenyleg mutass egy szegmenst a magyar gazdasagban ahol ervenyesul az egyenlo versenges elve.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 18:08:38

Aki azt mondja, hogy van elég ilyen jellegű hely a városban, annak most szólok, hogy NINCS. Ilyen technikával felszerelt és ennyi ember befogadására alkalmas szabadtéri koncertlehetőségeket biztosító helyszín nincs másik Budapesten. Zárt helyek esetében ugyanez. Gödör vagy A38. Csakhogy a Gödör technikailag nagyon gáz az A38-ra, pedig alig fér be a közönség. Ja! A 400 Ft-os ZP-s koncertjegyekről meg ne is beszéljünk. De legyen csak alkotmányt ünneplő emlékhely a ZP helyén. Majd lesz mit lehugyozni a csöveseknek.

Alamio 2011.05.14. 18:10:38

@mement: Nem visszakérdést, választ kérek. Ha van. Eddig azt hittem, ez egy beszélgetés.

Ha nem volt feltéve az összes ezek közül a kérdések közül hogy:
1., mennyit fizettek bérleti díjként
2., Hajlandóak vagytok-e az állag biztosítását garantálni
3., lemondani a támogatásról

Ha ez a csomag így nem volt feltéve kérdésként, akkor az hiba. Feltéve, hogy az épülettel az ÖK-nak VALÓBAN nincs célja. Mert akkor még az is magyarázható.

"Vissza kerdezek, hol van ebben az orszagban egyenlo verseny?"

És ez jól van így? Ne is törekedjünk rá?

nyünyüge 2011.05.14. 18:13:53

@Alamio:
Ne izélj már. Van egy intézmény, amelyikben művészek bérelnek vagy kapnak lényegében ingyen műtermeket. És ez az intézmény egyébként rendezvényeket is tart és kocsmát is üzemeltet - többek között a rendezvényei látogatói számára. Hogyan képzeled, hogy ez a kocsma annyit jövedelmez, hogy eltartaná az egész intézményt?

(Hallottam az önkormányzat képviselőjével egy hosszú interjút. És bár nyilván sok jogos panasz lehet a bérlővel szemben, leginkább jó ürügyek felsorolásának tűnt a felmondás magyarázata).

mement 2011.05.14. 18:16:26

@Alamio: a masodik pont idaig is megvalosult(maganzsebbol), es igen azt gondolom hogy ha az onkormanyzat leallna a taposasal, rovid uton megoldhat lenne a tamogatas mellozese. Errol ugatok.

Persze hogy nem volt felteve! Errol szol az egesz kicseszett vita, nem arrol hogy a helyzetet rendezni kell normalisan.

Szerinted egy muveszeti alkototeleppel kell kezdeni, ami nyilvanvaloan nem haszonszerzes celjabol jott letre, nem ugy peldaul mint a szemelyre szabott kozbeszerzesi palyazatok, ahol a felelos gazdalkodas neveben, magasrol szarnak arra kije a legjobb ajanlat, az a lenyeg ki tejel vissza tobbet a leosztott penzbol?

Alamio 2011.05.14. 18:16:54

@nyünyüge: Ha egy vállalkozás nem termel hasznot, akkor az állam/az önkormányzatok feladata azt kipótolni? Ejha.

Dubito 2011.05.14. 18:19:46

Nem volt olyan régen, amikor egy riportban egy Liszt Ferenc téri lakó azon nosztalgiázott, hogy mennyivel jobb volt, amikor még nem zajos kávéházak sora töltötte meg a teret, hanem egy benzinkút.

Sajnos a jelenlegi kurzus ezt az igényt képviseli. Dekadens élvhajhászás helyett a munkában elfáradt polgár irányított és céltudatos pihenése. Csak nekem van deja-vu érzésem?

mement 2011.05.14. 18:20:18

@Alamio: Nem de te az egyetlen haszonszerzesi mechanizmust tamadod. A kocsmara azert van szukseg, mert onmagaban a muveszet nem jovedelmezo, annyira nem hogy az allam baszott sok penzt ol a muvszetek tamogatasaba (csak a tuzrakter szurja a szemet... vajon miert), lasd a mar emlitett MuPas giccs paradekat.(bar termeszetesen vannak nagyon jo kialitasok)

Alamio 2011.05.14. 18:22:37

@mement: Számomra valami vagy haszonszerzés céljából jön létre, vagy közfeladatot lát el. Ez melyik? Szerintem ez haszonszerzés céljából jött létre. Ilyen módon indokolhatatlan minden, nekik folyósított állami/ÖK támogatás. És igen, ha épp valakinek itt jut eszébe hogy racionalizáljon, akkor tegye, és én üdvözölni fogom.

Mennyi ideig is működött a Közraktér jelen formájában? Nem kellett volna már eddig is racionalizálódnia?

off/Nem szoktam beugatni helyesírásba, így csak annyit kérnék, figyelj egy kicsit oda, mert ez már a zavaró szint nálam./off

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 18:24:09

@Dubito: A Liszt Ferenc téren soha nem volt benzinkút.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.14. 18:32:13

Hogyne, II. Trianon.

Nincs több szórakozóhely Bp-n, több milliós tüntetést vizionálok.

Ez az egész túl van lihegve, azt persze elhiszem, hogy valaki fog bukni rajta pár millát és nyilván nagyon nem akar, de ilyen az élet.

mement 2011.05.14. 18:33:50

@Alamio: dislexias vagyok...:(

Ennel osszetetteb a vilag, nyilvan nem tisztan kozfeladatott lat el, es nyilvan nem tisztan profitszerzesbol alakult.

Egyik oldalrol a kultura, es alkotas elosegitese sztem kozfeladatok koze sorolhato, vagy kozosseg szamara fontos, ertekes feladatok koze, masik oldalrol amit te is nehezmenyezel, ha azt akarjuk hogy ez ne egy allami penzcsapon csungjon, akkor bevetelre kell szer tenni, ennek egyik modja lehet az italmeres.

mement 2011.05.14. 18:35:22

@Anti Anyag: Meg rengeteg ember aki szeretetett oda jarni, es szeretett ott lenni, azok is buknak, joval tobbet mint nehany millat.

De ez a te bosszualasra ragyogyult, mindenkit lelibsizo mentalitasodba nyilvan nehezen fer bele.

mement 2011.05.14. 18:35:58

@Eszter, aki nem ír kommentet: godorre gondolt sztem, amikor buszpalyaudvar meg benyakut volt a kornyeken.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 18:40:27

@Anti Anyag: Mint fent is írtam már egyszer ilyen jellegú szórkozóhely valóban nincs másik a városban...

Alamio 2011.05.14. 18:40:53

@mement: Szerintem ennél közelebb nem fogunk jutni az álláspontunkban.
Számomra nincs vegyes rendszer egy italmérés esetében. Neked pedig ez belefér.

A kultúra fejlesztése, ápolása természetesen közfeladat (is). Azt azonban minden kormányzat eldöntheti magától, hogy mely kultúrát részesíti előnyben. Itt annyi történik, hogy ezt éppen nem. Mint mondtam, az ízlésemet nem hozom érvnek (az lehet akár ficamos is). De lehet az a Tied is, szóval az ugyanennyire nem számít. Ami számít, hogy PÉNZ, közpénz kerül ebbe a rendszerbe. És nagyon leegyszerűsítve a helyzetet: a választott képviselőim ne finanszírozzanak közpénzből kocsmát. Akkor se, ha az a kocsma történetesen kiállít kortárs művészetet is.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 18:44:12

@Alamio: De akkor focit se, merthogy az meg engem nem érdekel. És sorolhatnánk napestig. Csakhogy sajna itt nem arról a pár forintról van szó, amit ebben az esetben megspórolnak. De ezt jól tudja mindenki.

bebe tv 2011.05.14. 18:44:25

@igényes: hát a két rossz közül ez a jobb megoldás, de az sem tuti. Megdöbbentő, hogy mennyi degenerált, gerinctelen és elvtelen képviselő lebzsel a mágus körül.
A csúcs az idióta Lázár aki úgy nyal, hogy már az inge is csupa kaka.Ha a lakosság észnél lesz, csúnya bukásnak néznek elé, csak hát 3 évig még játszanak mint a gyerekek a homokozóban.

Dubito 2011.05.14. 18:44:56

@Eszter, aki nem ír kommentet: én nem éltem ott, így csak arra tudok hagyatkozni, amit mások írtak/mondtak. A mondanivalóm lényegét nem befolyásolja.

www.168ora.hu/cikk.php?id=2579

mement 2011.05.14. 18:45:43

@Alamio: ` Számomra nincs vegyes rendszer egy italmérés esetében. Neked pedig ez belefér.`

Akkor te direktben egy patthelyzetett teremtesz, aminek nincs jo megoldasa csak az hogy sok embere szamara fontos helyet megszuntessunk, es cserebe penz hianyaban(amit ugy kulon kiemelsz) ne legyen ott semmi, csak egy lepusztul, amde ideig oraig muemlekstatuszu haz.

Igen ennel kozelebb nem jutunk egymashoz. Remelem a te dogmatikus fundamentalista, valosagot nelkulozo, vilagkeped nem fog komolyabban ervenyre jutni.

mement 2011.05.14. 18:47:55

@Alamio: mondjuk az is erdekes, hogy nem hallotam ezt a fundamentalista legyen rendben minden hozzalast, amikor az elozo helyrol kiturtak a Tuzraktarat, a maffia modszerekel osszedolgozo, vendeglatos alvalalkozok.

A sors fura fintora.

igényes 2011.05.14. 18:48:22

@bebe tv:
Büntetlenül ezt amit tesz a Fidesz megúszni nem lehet.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 18:49:05

@Dubito: Akkor a "soha" visszavonva. :) Én ott nőttem fel, de akkor már nem volt kút. Köszönöm!

Alamio 2011.05.14. 18:52:40

@Eszter, aki nem ír kommentet: Ha olvasol, akkor tudod: a véleményem kialakításában az ízlésem nem játszott szerepet. Nem értékeltem a hely művészeti értékét. A foci meg tömegsport. Kvázi népegészségügy a sportiskolák alapítása, illetve az egyesületek működtetése.
Profi focit szerintem se.
@mement: A végére csattanóként csak megjött a távkiértékelés, minden net-troll megszokott minősító jelzőivel. Teszed mindezt úgy, hogy egy egyszerű kérdésre nem tudtál válaszolni. Még egyszer, hátha: Szerinted jogos az, hogy egy önkormányzat közpénzen olyan vállalkozást támogat, és bocsát rendekezésére ingatlant, amely alkoholméréssel is foglalkozik?

Nem látom be, hogy erre a válasz hogy lehet az, hogy igen.

Dubito 2011.05.14. 18:54:32

@Eszter, aki nem ír kommentet: Szívesen :-) Nekem is jobban tetszik így, kút nélkül :-)

mement 2011.05.14. 18:54:35

@Alamio: Mondtam hogy nem jogos, azt mondtam hogy meg sem probaltak kompromisszumra jutni, hogy lehet a helyzetet ugy megoldani, hogy onkori ne fizessen de Tr is megmaradjon.
Sot ha valoban megenzted a videot, akkor lejon neked is hogy emogott tudatos szanalas van.

Melyik szo nem vilagos?

Alamio 2011.05.14. 18:54:38

A mondanivalóm első részéből lehagytam egy tagmondatot: profi focit szerintem se finanszírozzon.

mement 2011.05.14. 18:56:46

@Alamio: De tenyleg, amikor milliardokat olunk a fociba, ami csak az idiota futbalhuliganokat vonza hogy szetverjek a varost, akkor teged miert zavar egy Tuzrakter nevu hely rendezetlen viszonya, es miert nem fogod fel, hogy az onkormanyzat egy percig sem gondolkodott azon hogy lehetne ezt megnyugtatoan rendezni?

Mit nem lehet azon felfogni hogy az onkori ezzel egy olyan dolgot valal magara, amire sajat bevalassa szerint sincs penze?

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 18:57:21

@Alamio: Minden egyes művháznak, színháznak, múzeumnak van büféje + állami támogatásban is részesülnek. Ennyi.

Alamio 2011.05.14. 18:58:56

@mement: Végre sikerült. Nem mondtam, hogy nincs mögötte tudatos kultúrpolitikai játszma. Erre a Fideszes ÖK nem ad pénzt, sem helyszínt nem biztosít. Joga van hozzá. Ha valóban annyira szerették volna a Tr-t mint amennyire mondod, nem mernék megtenni.

mement 2011.05.14. 18:59:54

@Alamio: `Ha valóban annyira szerették volna a Tr-t mint amennyire mondod, nem mernék megtenni. `

Most oszinten, ugyanabban az orszagban lakunk?

Alamio 2011.05.14. 19:03:16

@mement: Mert minden rendezetlen viszony zavar.
És kérlek, mond már meg, hogy a stadionokon kívül (amik állami tulajdonok) hol öl az állam pénzt a PROFI fociba. (ha találsz, azt sem fogom helyeselni)
Mert az amatőr tömegsport, azt támogatom.
(megint sikerült egy olyant a számba adnod, amit nem mondtam)

@Eszter, aki nem ír kommentet: Igen. És minden színház, művház, múzeum büféje
A., Államilag üzemeltetett
vagy
B., Pénzért van kiadva vállalkozónak.

De az bizonyos, hogy nem kap állami támogatást és ingyenes placcot.

mement 2011.05.14. 19:06:22

@Alamio: nem akartam a szadba adni, egy mas altal megemlitett fonalat vittem tovabb...

A stadinok fentartasa pedig boven eleg, miert nem magankezben vannak, es miert nem az piaci igeny tartja el oket, mint ahogy azt elvarnad a tr tol.

Vagy megint csak a MuPa ra visszaterve, vagy a szinhazak tamogatasara visszaterve, az belefer a felelos gazdalkodas elvebe? Csak a Tuzrakter nem?

playfrog01 2011.05.14. 19:10:01

Kedves Mindenki!

Mivel mindkét helyet ismerem (de nem vagyok törsz vendég) és az összes szóban forgó történeted, így azt gondolom, hogy ennek épp itt volt az ideje. A közelben lakom, és esténként, amikor ott haladok el az autóval akkor csak segg részegen bóklászó tiniket látok. Nem mintha nem lettem volna ilyen, de az elmúlt 12 éveben már egy kicsit uncsi, hogy májustól okotóberig az egész környék tele van szarva-hugyozva. Mellesleg 2 évet laktak itt a szüleim miután megszülettem, és van egy két fénykép ahogy anyám játszik velem a parkban. Ennek a két közterületnek ez az alapvető funkciója és nem az, hogy Kareszék itt szopassák a fonó lányokat.
Az hogy zászló meg nagy hacacáré az más kérdés. Azt hiszem, hogy azok akik a két helyet üzemeltették nem kicsit jártak jól, remélem lesz nekik kihívás hogy találjanak egy helyet és az itt elkövetett hibákból újra gyúrják magukat.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 19:11:36

@Alamio: Annyira kíváncsi vagyok, hogy Te hova jársz szórakozni/pihenni/lazítani? Komolyan érdekel. (ha nem államtitok persze) :)

Alamio 2011.05.14. 19:13:17

@mement: A stadionok esetében - azért, mert bizonyos sportesemények megrendezéséhez kell stadion. Koncertekhez is kell stadion. A stadionoknak van közfeladata, amit ellát, nem kizárólag a profi focimeccs. (arról nem is beszélve, hogy milyen vészterveket építenek rájuk).

Nekem a Tűzraktér is beleférne, ha nem lenne piaci szereplő. Magyarán: ha nem árulna semmit, csak művészetet biztosítana. Akkor tudnám értelmezni az ÖK támogatást. De abban az esetben az ÖK-nak kéne működtetnie.
A MüPa tulajdonosi helyzetével, és az általa kapott állami támogatásokkal nem vagyok tisztában.

Netszamuráj 2011.05.14. 19:14:18

Én a közelben lakom. Örülök, hogy bezárják. Pénteken-szombaton este teljesen élhetetlen a környék. Nem tudok bemenni a közértbe, mert félig bebaszott fiatalokkal van tele minden. Akik csórók ahhoz, hogy a szórakozóhelyen igyanak, de arra van eszük, hogy a közértben megvett piásüveget, miután kiürült a falhoz baszkodják, meg éjfél után bebaszva üvöltözzenek, hogy a Zöld pardontól egy kilométerre is halljam.

Szóval nem a szórakozóhellyel van bajom, hanem az odajáró műveletlen félhülyékkel. (Tisztelet a kivételnek.)

maxwell murder 2011.05.14. 19:14:53

mi a baj vármegyével egyébként? jobban hangzik, mint az, hogy "megye". végül is csak több, mint 900 éven keresztül hívták így...

mement 2011.05.14. 19:15:09

@Alamio: Az megvan hogy minden szinhaz, muzeum, allami penzbol elo muvhaz, tart fent sajat vendeglato egyseget?

Ok miert nem piaci szereplok akkor?

mement 2011.05.14. 19:16:48

@Alamio: ha nem is mindengyik, de jelentos reszuk, megsem jut eszedbe se neked, se masnak megkerdojelezni a tamogatas helyesseget.

Alamio 2011.05.14. 19:17:21

@Eszter, aki nem ír kommentet: koncert ritkábban, mozi időnként, sörözés, sport gyakrabban. Miért?

Alamio 2011.05.14. 19:20:13

@mement: Mert tök más. Olvasd el az erre való reakciómat, már leírtam.
De tudod mit, légy a vendégem, megismétlem:
Engem az zavar, hogy közpénzen piaci szereplőt gazdagítunk.
Egy múzeum büféje ezt nem teszi meg.
1., Vagy kiadják, és abból állami bevétel van.
2., Vagy üzemeltetik, és abból állami bevétel van.
De olyan nincs, hogy odaadják valakinek némi kápéval egyetemben, és azt mondják, csináld, a vendégünk vagy!

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 19:20:18

@Alamio: Semmi mögöttes. Csak kíváncsi voltam.

mement 2011.05.14. 19:21:06

@Alamio: Hat akkor nem nagyon vagy tisztaban, hogy mukodnek a szinhazak...:(

mement 2011.05.14. 19:21:59

@mement: meg ugy alltalaban hogy milyen mutyizas megy a mukodesu feltetelek biztositasaert, egy egy szinhazon belul, vagy muvhazon belul.

mement 2011.05.14. 19:25:03

@Alamio: de az alappoblemat nem tudod feloldani te sem.

Hogy nyilvanvalo hogy az onkormanyzat el akarja tuntetni a TR-t, es egy percig nem gondolkozott azon hogyan lehetne a te ideologiadnak is megfelelo konstrukcioban mukodtetni.

Az mar csak hab a tortan, hogy az egyik embernek sem jut eszebe, hogy magat a tuzrakteret is egy igeny szulte meg, es egy igeny tartja eletben. Es egy valasztott kepviselonek nem az a dolga, hogy telibeszarja az igenyeket, hanem hogy elfogadhato mederbe terelje.

mement 2011.05.14. 19:26:01

@mement: Meg akkori is az a dolga, ha az az igeny egy szelsojobboldali garda formajaban jelentkezik, vagy pedig egy tuzrakter nevu alkotohaz formajaban.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 19:26:11

@Alamio: Egyébként nem minden esetben van igzad. Érdemes megnézni a művházak üzleti terveit. Legtöbb esetben kft a cégforma és nem kht. A tűzraktér valóban egy nagyon kis hal volt ebben a tócsában.

Alamio 2011.05.14. 19:37:14

@mement: És szerinted én támogatom a színházban folyó esetleges mutyizást, amiről nem tudok?
(ne hidd, hogy a vitapartnered egyből patásördög attól, hogy különbözik a véleménye a Tiedtől)
@Eszter, aki nem ír kommentet: Bocs, de a cégforma nem bizonyíték semmire. Ld. alapítványok.

Alamio 2011.05.14. 19:39:22

@mement: Sarkos példával illusztrálva: társadalmi igény a pedofíliára is van, mert van pedofil a társadalomban. Kell tolerálni/támogatni? Dehogyis.
Nem minden igényt kell kielégíteni.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 19:39:28

@Alamio: :) Ez már rugalmatlanság. Van olyan, hogy elgondolkozol a másik igazán? Bocs!

Alamio 2011.05.14. 19:43:33

@Eszter, aki nem ír kommentet: Minden adandó alkalommal.
Ugyanakkor Kft. láthat el 100%-ban közcélt, és lehet ezáltal deficites/nyereséges (utóbbira nem láttam még példát, de kizárni nem tudom). Majd az alapító okiratban rendezik a feladatokat.

mement 2011.05.14. 19:44:01

@Alamio: van a pedofiloknak tarsadalmi szervezetuk? erdekkepviseletuk? merheto tamogatottsaguk? Van kulturalis gyokeruk? kulturalis beagyazodasuk?
Soroljam meg?

Amugy eleve szomoru, hogy egy szexualis, mentalis torzulast, osszemosol valos tarsadalmi igenyekkel.

Megfigyelo 2011.05.14. 19:44:49

Nekem erről a ZP bezárásról az jutott valahogy eszembe, hogy a tálibok mindenfajta zenét és szórakozást betiltottak Afganisztánban...

mement 2011.05.14. 19:45:10

@mement: meg akkor is ha magad is sarkosnak nevezed.

Az relevanciaja a pedofilizmusnak a garda-tuzrakter parhuzamban gyakorlatilag nulla.

tejcsokoládé (törölt) 2011.05.14. 19:45:52

amit én hallottam: illegálisan telepedtek oda, aztán szépen minden nap fizettek nem kis summát azért, hogy az EGY napra szóló fennmaradási engedélyt megkapják. évek óta. minden nap.
mert ők megérdemlik.
meg a környéken lakók, akiknek azt kell hallgatni, kerülgetni a hányó, matarészeg tiniket. ez kell, ettől leszünk európai szintű város...
utánlom Viktort, meg az emlékműveket is, de a rio és a ZP olyan szintű megtestesítője a magyar korrupciónak, csalásnak, árulásnak, amit szerintem tényleg el kell söpörni. végleg.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 19:47:22

@Alamio: Ok. Javaslatom, hogy nézz bele pár ilyen jellegű cég dokumentációjába és utána folytathatjuk. Mert ez így sehova nem vezet.

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.05.14. 19:53:18

@tejcsokoládé: "meg a környéken lakók, akiknek azt kell hallgatni, kerülgetni a hányó, matarészeg tiniket. ez kell, ettől leszünk európai szintű város..."
Javasolnám London látogatását és utána két kéz összetételét, hogy olyan itthon nincs.
Egyébként attól, hogy bezárják ezt a helyet a részeg tinik problémája nem szünik meg. Ezt minimum butaság lenne kijelenteni. (pláne egy egyetemi városrész kellős közepén)

Alamio 2011.05.14. 19:53:37

@mement: Megint... Ez egy PÉLDA. Tudod mit? A Pedofíliát helyettesítsd be mondjuk a csokoládéevő versennyel.
@tejcsokoládé: Na ez jól jött ki :-)
Ha igaz amit írsz, akkor nem bánom, ha kicsit érzik a törődést, illetve azt sem, ha tulajdonosváltás követezik be, azaz másnak adják a területet. De a hasznosítása valóban ilyen célra tűnik a legmegfelelőbbnek.

mement 2011.05.14. 19:56:04

@Alamio: ha eleg nagy a csokievok versenyenek tamogatoi, akkor igen, figyelembe kell venni az o igenyeiket.

Ez van.

Alamio 2011.05.14. 19:57:17

@Eszter, aki nem ír kommentet: Attól, hogy valami máshol is rossz, nem érzem jó érvnek, hogy itt is fogadjuk el, ha rossz.
Tényleg nem láttam ilyent, de minden újonnan létrejövő tiszta helyzetnek örülök.

Alamio 2011.05.14. 20:04:25

@Eszter, aki nem ír kommentet: Nem láttam mondjuk a MüPának a költségvetési tervét. Meg a Katona József Színházét. stb. De ha ott van állami pénzen gazdagodó, nem közfeladatot ellátó személy, azzal sem értek egyet.

dbeata 2011.05.14. 20:25:23

Nem szerencsés, hogy ezeket a félalvilági szórakozóhelyeket piedesztálra emeljük a velük mutyizó politikusokkal egyetemben, csak azért, mert rájöttünk, jöhet még rosszabb is ezek után. Amúgy én is hányok a kokárdadiktatúrától, csak tényleg ne felejtsük már el ilyen hamar azt, hogy pl. a Rionak még a környékén is nehéz volt kocsival közlekedni, mert nemcsak a zöldterületet foglalták el, hanem a külső sávot is (a kanyart meg a fekve hányók és a kopaszfejű kidobóemberek). Amúgy tényleg kell oda a szórakozóhely, de tisztességes feltételekkel.

EG0 2011.05.14. 20:54:37

Ötlet: amelyik nap egy hivatalnok aláírásával bezárat egy ilyen helyet, ami komoly bérleti díjat és adót fizet (belépődíj, fogyasztás), attól a naptól biztosítania kell a kiesett bevételeket.
Ötletek:
- saját zsebéből, hiszen nyilván megéri neki egy lobogó zászlóért
- a panaszkodó környékbeli nyugdíjasok dobják össze
- talál a környéken még alkalmasabb helyet, amiért legalább annyit fizet ugyanaz vagy másik üzemeltető

Szerintem ez tök jó kompromisszum.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.14. 21:23:06

@Alamio:

"Szerinted jogos az, hogy egy önkormányzat közpénzen olyan vállalkozást támogat, és bocsát rendekezésére ingatlant, amely alkoholméréssel is foglalkozik?"

tudod mi a te nagy bajod? van egy intézmény, ami ALAPVETŐEN csinál valamit, és MELLÉKESEN italt mér, és te konkrétan kocsmaként kezeled. és verklized, hogy minek támogatnak egy kocsmát. ha valaki nem tudja, mi volt a tűzraktér, és csak a te süketelésedet olvassa, simán azt hiheti, hogy egy kibaszott kocsmáról folyik a vita

például a legtöbb színházban van "büfé", ahol a kurva drága és kurva szar szendvicseken kívül kurva drágán alkoholt is lehet vásárolni. ezeknek a színházaknak a többségét a kibaszott állam TÁMOGATJA, holott a te logikád alapján ezek kocsmák, amelyeknek ez nem járna.

hát a faszom, az. tűzraktér kocsmája egy lepra szar volt amúgy, olyan vizezett kozelt néccázé én kevés helyen ittam, de ezért kibaszni őket ...

Alamio 2011.05.14. 21:35:42

@mavo: A stílus szintjéért nagyon mélyre kéne menni. Én meg nem akarok.

Ittál egy Önkormányzatilag támogatott vizezett sört. És neked ez tetszik. Grat.

A színház-párhuzamra már reagáltam, olvass vissza érte, nem ismétlek. Azt meg nagyon unom, hogy valaki szerint valami nem normális, de "légyszi itt nézzük el, mert ezt a helyet szeretem, meg máshol sem jobb". Hát ha így nézzük, nem is lesz jobb.

kela-bá 2011.05.14. 22:12:18

Mindenkinek igaza van, lényeg, hogy megértsétek egymást ! De az egészségről se feledkezzetek meg !

Jó éjszakát EMBEREK !

hencz 2011.05.14. 22:40:47

"országzászló, és egyúttal búcsújáró hely, ahol ünnepelni lehet magasztos ügyeket, akár az új alkotmányt is"
Azok a fiatalok akik a nevezett szabadtéri szórakozóhelyre jártak koncertekre, kikapcsolódni, szórakozni biztosan nem fognak visszajárni, zarándokolni és mormolni az új alkotmányt! Annak ellenére, hogy tudomásul veszik, és még esetleg tisztelik is.
Ők azok, akiknek a világképe még talán nincs teljesen kiforrva, nincs még "választott pártjuk" ezután lehet, hogy könnyebben döntenek.:)

"Ebbe pedig nem kéne beleszarni,"
nem bizony! ez egy nagyon jó gondolat. tetszik.
:)

bőrmók 2011.05.14. 22:45:55

Hát, ha már itt tartunk, a Nemzeti sem épült épült sokkal jobb helyre, akkor meg már inkább egy zászlórúd.

Amúgy zászlókkal senkivel nem lehet "nemzeti szimbólumokat" megszerettetni, legyenek azok akármekkorák. És vitatkoznék a posztolóval, nem, ne legyen minden kerületben harmincméteres zászlórúd, mint amilyen Óbudán van. Lehetne ennél jobb dolga is az önkormányzatnak, pl. ott van a félbehagyott hajléktalan-endlösung projekt.

hencz 2011.05.14. 22:53:35

"Új alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét"
hm. a kormány itt is bebetonozza magát.
A fiatalok meg menjenek, szórakozzanak ahol akarnak, kit érdekel, hogy az onnan "kisepert" vállalkozók is hogyan élnek meg azután, hol találnak esetleg másik helyet.
és kész.
:)

Zuzu Petás 2011.05.14. 23:02:25

@különvélemény: engedély nélküli a Turul-szobor is, de a Terror Háza pengefala is! Azokat mikor bontják el?

JMárta 2011.05.14. 23:19:24

A szórakozóhelyek betartják a törvény által előírt zajhatárértékeket.
- A szórakozóhelyek 2011 decemberéig vállalják a közterületek elhagyását, illetve az eredeti állapot helyreállítását, azaz a meglévő felépítmények bontását és a parkosítás költségeit. "

Nem ismerem személyesen a helyet, több száz km-ről így kicsit nehezebb írni.
Úgy tájékozódtam, hogy nagyon közel nincs lakóépület. De még ha lenne is, minden "jó indulatú" ember véleményét figyelembe véve sehol sem lenne zene. Mindenhol akad egy-két "jóakaró" ......
"parkosítás költségeit" hm. Tessék mondani, az nincs leírva, hogy esetleg az emlékhelyet is ők alakítsák ki.?:)
Azok a fiatalok, akik ott jól érezték magukat, még a diákévek után is visszajártak - mert van ilyen, tudom - nagyon negatívan fogják értékelni, a kormány döntését. Éppen most amikor a felsőoktatás "átalakítása kapcsán" egyébként és "forró" a hangulat.
Ezzel a döntéssel, nem gondolom, hogy a kormány az ellenzéki pártok "vitorlájából kifogja a szelet", inkább nekik kedvez, ill. belehajtja azt.:)
Úgy bizony, ez /is/ az a réteg,.... "mert pont ők a billegők,"

JMárta 2011.05.14. 23:27:48

hm. Innen is mehetnek a fiatalok.

"A Fidesz döntése végleges - Észérveknek helye nincs"

www.stop.hu/articles/article.php?id=874538

Igaz ez nem szórakozóhely, de érzékenyen érinti azokat, akik ezt második otthonuknak kell, hogy érezzék....

"A rossz helykihasználtság miatt bezárják a négy kollégium közül az egyetlent, ami tényleg tele van"

ez van.

zsoci 2011.05.14. 23:29:51

Ezt a két szemté helyet nem a zászló, meg a hasznosítás miatt kell bezárni, hanem mert:

1, ezek akik üzemeltetik mocskos tolvajok
2, akik odajárnak jelentős százalékben udorító görények, akik összehányják az autódat ( nem egyszer, nem kétszer kb hetente ) letörika tükrödet, üvöltöznek az ablakod alatt, teledobálják szeméttel a környéket. Midezt azért mert potom 1 villamosmegállór az éjjel-napaliban olcsóbb az ócska pia. ( akinek nem telik rá nem menjen szórakozó helyre. El sem tudok képzelni nagyobb prosztóságot, mint kimenni valahonnan piálni )
3, nem lehet tőle közelekdni, mert a mocsok taxisok, meg a kocsival érkezők szerint az legtermészetesebb hogy a hídfelhajtót elállják.

No ezért.

Költözz kb 2 km-es körzetbe és megtudod !

iroknektek 2011.05.14. 23:37:14

Akit zavar a zene. Egyáltalán a szórakozóhely léte.
Menjen tanyára lakni.
osztjónapot!

Milyen jó ott majd megtudod!

:)))

iroknektek 2011.05.14. 23:45:57

Tisztelt Kommentelő!
Én laktam, zenés szórakozóhellyel szemben. Tudomásul vettük, hogy a mindennapokhoz hozzátartozik, inkább a hét utolsó napjaihoz, hogy van aki szórakozni vágyik.
Persze, nem támogatva a "vandalizmust". De ezt nem is lehet általánosítani.
Emberek vagyunk, és egy szórakozóhely működését nem lehet mindenkinek a vágyaihoz igazítani.
Már bocsánat! de ép ésszel, normális ember megpróbál alkalmazkodni, s nem minden áron embertársainak "keresztbetenni" ezt nem is lehet elvárni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.14. 23:55:18

@Alamio:

és nem érti. a színházban nem azért van "büfé", mert nem az kell a zembereknek, csak valami gonosz rájuk akarja erőltetni. azért van, mert az kell. huszonegyedik század, heló!

senki nem mondja azt, hogy ez kötelező legyen. csak lehessen

jjmano 2011.05.14. 23:56:09

@iroknektek:

Úgy bizony. Nagyon jól mondod!
A tanyán nem lesznek koncertek, fiatalok sem. Ott teljes a sötétség, a nyugalom, és a hatalmas csend.
Oda kell menni, akinek semmi nem tetszik.

:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.14. 23:57:15

@Alamio:

"A stílus szintjéért nagyon mélyre kéne menni."

na, erre meg inkább semmit. ad hominem, oszt jóccakát.

jjmano 2011.05.15. 00:03:49

Csak oda a tanyára, ajánlatos vinni azt a bizonyos otthonvédelmi lőfegyvert.
Ott nem a szórakozni vágyó fiatalok lesznek, ott egészen mások fordulhatnak meg, profi- és nem profi bűnözők is járhatnak arra.
Mielőtt esetleg ki tecccik költözni, tessék az engedélyeket beszerezni, és majd tessék pontosan lőni, ha a helyzet véletlenül úgy kívánja.
És akkor majd el lehet dönteni, melyik a jobb.....

nem elfelejteni!

:)))

Exploiter 2011.05.15. 00:35:24

Nem olyan nagy szám az a ZP.
Ettől függetlenül egy lengedező zászló ott a faszt sem fogja érdekelni.

Ritka nagy faszkalapok ezek, vagy csak megpróbálják újjáéleszteni az szdsz-t?

Seriously, wtf?

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.05.15. 01:06:29

"Van-e ilyen szép és méltó hely a XI. kerületben? Hát persze. A Kopaszi-gát."

Ott speciel már van is egy országzászló (az északi végében). Nem negyven méter magas ugyan, de a miénk :-).

(Pedig azt a parkot a gyűlölt szoci Leisztinger építtette...)

vauvauvau 2011.05.15. 01:26:10

Ez a Fidesz provokációja.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.05.15. 01:34:55

Egyébiránt roppant előrelátó az, aki épp a Műegyetem mellé képzelt el egy erektáló nemzeti lófütyit. Egy objektummal több, amit éjjel-nappal őrizhetnek, különben a vicces diákság pillanatok alatt tovább fogja gondolni a művet, mind esztétikailag, mind funkcionálisan...

A város köztudottan leglázadóbb, legkreatívabb és legidiótább egyetemistáitól száz méterre telepíteni egy ilyen provokatív cuccot szép nagy öngól lesz, ezt borítékolom.

A terület átnevezésére már van is egy ötletem: Zöld Parkrom.

Fekete Sámuel 2011.05.15. 03:29:30

Először is ismeretlenek megkenik a kerületi mutyivezetést, hogy engedje kiemelten értékes közterület lefoglalását, egyébként többszörösen jogellenes szórakozóhely céljára.

A szórakozóhely létrehozása közben két parkot és egy múzeumot letarolnak.

A szórakozóhelyet primitív izomagyú bunkókkal tömik ki. Kell is, mert a látogatók sem az egyetemisták csúcsáról kerülnek ki.

A két szórakozóhely a közterületet névleg bérli, ténylegesen meg a normális ár tizedét se fizeti. Soha nem derül ki, hogyan sikerült bérbeadni a területet ilyen olcsón, és hogy ez kinek a döntése volt.

A bulik során a környező utcák állandósult képe lesz a fűtől és az alkoholtól tántorgó, hányó, ida-oda hugyozó lumpencsoport. A hangzavar olyan erős, hogy még a Duna túlpartján is alvászavart okoz.

A szórakozóhely közvetlen közelében még a Duna közelsége dacára is tömény alkohol- cigaretta- és fűszag terjeng. Mindennek a füves része a rendőrséget valahogy mégsem izgatja, soha nem derül ki, hogy miért nem.

Végül még a bulik után a szemétszedést is javarészt az önkormányzat állja, közpénzből.

-------------------------------------------

Hát én nem értem, hogy mindezek fényében hogy lehet bárki a ZP mellett. Sőt. Én igazából azt nem értem, hogy miért csak most zárják be ezt a két tetves bűntanyát. Már évek óta - de legalábbis az önkormányzati választás óta - előzetesben kéne ülnie a ZP tulajainak és a kerületi vezetésnek egyaránt, a következő vádakkal:

- közpénz ellopása
- közterület áron alul kisajítátsa
- droghasználat elősegítése
- korrupció, egyéb járulékos bűncselekmények

Ez van. Örüljünk neki, hogy most legalább vége. Végre!

West Balkánnak annyi, ZP-nak annyi, Riónak annyi.

A Fészek lehetne a következő, forrásaim szerint ott még hernyó is megy a klotyóban... vagy az a másik mocsokközpont a Margit-sziget északi csücskén, hogy is hívják?

namkuzu 2011.05.15. 05:50:31

lesz még itt nemzeti pantheon is, meg ki tudja miféle makoveczi más nemzetiegyüttalkotások

Fekete Sámuel 2011.05.15. 06:57:14

@namkuzu: Franciaországban is van. Emile Zola is ott rohad például.

Nzoltan 2011.05.15. 07:12:17

Nem értem a felzúdulást. Aki a ZP-be járt eddig, az máshol is meg fogja kapni a napi alkohol és drog adagját. Igazából tök mindegy hogy hol, csak meglegyen.
A szinvonalas szórakozás nem a ZP-be kezdődött eddig sem.

Fekete Sámuel 2011.05.15. 07:14:48

Ott a műszaki környékén tényleg van egy csomó kocsma. A kis utcákra gondolok a Budafoki és az Egry villájában.

Én ott egy csomószor félhullára ittam magam ott. Tök jó volt, szép emlék.

Jut eszembe, az újvárklubot is darabokra kéne még szedni!

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.05.15. 07:24:41

esténként szabálytalanul parkoló, lassító autók tömege, gyalogos részeg emberek sétálnak át a híd alatt a száguldó autók előtt, bunkók a kidobók, beszólogatnak a fiatal csajoknak, és a vékony srácokat cikizik. többször is szándékosan rosszul adtak vissza a pultosok, és amikor jeleztem, akkor alig akarták korrigálni a közel 500Ft-átlagos-tévedésüket. tele van olyan fiatal taknyokkal, akik 1 sörtől "atom"részegnek érzik magukat, és nem tudnak kulturáltan szórakozni, beleordítanak az ember nőjének az arcába, hogy "úgy megbasználak édes" és csodálkoznak, amikor orrba basztam érte. nívótlan hely, nívótlan közönséggel, nívótlan portásokkal, nívótlan lehúzós pultosokkal..ha nem tetszik, lehet törölni a kommentemet, de a valóság ettől még létezik

lüke 2011.05.15. 07:35:13

@iroknektek:
pardon ,ződ,
a zene tiszta időben 22h után a Kelenföldi pu-nál is hallható
zenét minékünk, ész nélkül

Billy the kid 2011.05.15. 07:44:45

Nem reprezentetatív felmérés alapján a zemberek, és főleg a fiatal zemberek nagy része kifejezetten szerette a zp-t. Aztán lehet, hogy a soron következő konzultáció egyik fő témája a zp bezárása lesz, és a 16-17 éves friss konzultálók nagy többséggel megvétózzák a kormánydöntést!
Szerintetek??

0Hagyma0 2011.05.15. 08:06:45

Ha rosszalvó vagyok, zavar a zaj, akkor nem költözök be a város közepébe. Ilyen rohadt egyszerű.
Bosszantó,a téma ellen kommentelők, gúnyos, és direkt provokáló hangneme.
Látszik, hogy ezek az emberek megkeseredett, egyedülálló emberek akik senkinek nem kellettek, nincsenek gyermekeik, nem látják a hely valódi értékét.
Lehet tolvaj banda üzemelteti, lehet nem jogosan lett kiadva, de szerintem, hiánypótló volt a maga nemében Budapesten.

lüke 2011.05.15. 08:23:40

@0Hagyma0:
ez igaz, hogy hiánypótló volt
anno 2001-4 ben sokat voltam én is ott
tény hogy a kelenföldi pu-nál is hallani
de virtuálisan itélkezni en bloc az itteniekről
kiféle, miféle, kefél-e
tényként nem állja meg a helyét

hands, nem ér kezezni:)
www.youtube.com/watch?v=HPSAz3a7nuU
bon jour´:)*:)*:)*:)*
@porfelhő, @juditka*,@armanda, @armanda*,@hencz, @Pastorella,
@XENCZ ,@álomszép+ az összes
@1/x nick,mely aszimptotikusan megközelíti az x tengelyt

Fekete Sámuel 2011.05.15. 08:25:33

@www.Bisex.hu: Szerintem meg a buzikat kéne orrba baszni legelőször. Ilyen téren én a hitleri megoldás híve vagyok, ja és a "bisex" is buzi, sőt még sokkal mocskosabb is, mert az rendes nőt is bemocskolhat.

Fekete Sámuel 2011.05.15. 08:26:14

@Billy the kid: Egy szart. Én is 16-17 éves vagyok, és utálom.

És az újvárklubot is.

Fekete Sámuel 2011.05.15. 08:26:48

@0Hagyma0: Szerintem meg téged kéne kiköltöztetni a dokkba. Az eléggé kint van, meg a zene is pont a te ízlésed. Buta.

Fekete Sámuel 2011.05.15. 08:27:22

@0Hagyma0: "Látszik, hogy ezek az emberek megkeseredett, egyedülálló emberek akik senkinek nem kellettek, nincsenek gyermekeik, nem látják a hely valódi értékét."

HAHAHAHAHA! :-) :-) :-) :-)

Calto 2011.05.15. 08:30:53

Jobb lett volna erre a célra a Citadella - a magasban jobban érvényesült volna "az országzászló" - anyám minek van ennyi hülye a parlamentben

Kivlov 2011.05.15. 08:44:13

teljesen mind1, hogy kocsma vagy nem.
egy normális, megfizethető, szabadtéri bulihely volt.
ha nem lesz, meg majd mehet a fiatalság retkes, füstös tényleges kocsmákba bulizni.
gratula...

Kereszt Elek 2011.05.15. 08:56:37

Kedves Ferenc, kedves kessertársam!

Nem..nem a nemzeti lobogónkat utáltatja meg a fidesz, hanem saját magukat.

repulos

Exploiter 2011.05.15. 09:26:40

@Pszientológus:

Ne röhögj, punci, rólatok beszél. Ráadásul igaza is van.

petteri57 2011.05.15. 09:34:06

A Lágymányosi híd pesti végében van egy zászlórúd, körülötte kitört fényszórók maradványai, széthulló burkolat, mállás, kopás. Nem kéne megóvni, ami már egyszer elkészült?

Kalmár 2011.05.15. 09:37:16

@0Hagyma0: "Lehet tolvaj banda üzemelteti, lehet nem jogosan lett kiadva, de szerintem, hiánypótló volt a maga nemében Budapesten."

Ez komolyan gondolod?
Tényleg oda lehet adni a köztulajdont magánzsebbe úgy, hogy még a gyártók is sorba állnak milliókkal, hogy bekerülhessenek?
Szerinted az menti őket, hogy népszerű helyet nyitottak a mi pénzünkön a saját hasznukra???
Szerintem meg büdös, köcsög tolvajok.
Nagyon helyes, hogy véget vetettek ennek.
Ha ezek helyett a saját szemetük nyit hasonló helyet, akkor Tarlósék is rohadjanak meg.
Ha nem, akkor tőlem fáklyás menet.

sprenczl 2011.05.15. 09:49:52

ZP: már 10 éve is gáz volt egyetemistaként...Újvár Klub fedél nélkül.

iroknektek 2011.05.15. 09:56:44

@lüke:

Tessék füldugót használni. Vagy ott a lehetőség, ki kell költözni tanyára. Ott majd csend lesz és nyugalom.

hencz 2011.05.15. 10:00:14

@lüke:

Hm. Nem unod még? Egyébként teljesen jól vagy?

hencz 2011.05.15. 10:15:09

@lüke:
Ha költöznél - oda ki - ! vidd magaddal a csapatodat is, azt a "tucatot- vagy kettőt". Mert még a végén egyedül félnél. Onnan majd írhatod a tutit!

The One 2011.05.15. 10:22:00

Feri!
Lehet, hogy az országzászló és az alkotmány másolata nem való oda. Ebben valószínűleg igazad van. Viszont, az a két lepratanya sem való oda. Vegyük például a parkolást. Nincs parkolója egyiknek sem! Láttad mit műveltek az ott "szórakozók"? Kilométeres körzetben járdán, elválasztó sávon, fűn, fán, bokron parkolnak, mindent tönkretéve. Életem egyik legsokkolóbb élménye volt a rendőrséggel kapcsolatban, amikor egy nyári este a sokszáz szabálytalanul parkoló autó mellett tartott közúti ellenőrzést a rendőrség. Minden autóst megállítottak: zöldkártya, kötelező, stb... ha nem találtak ebben hibát, jött a pótizzó készlet, eü csomag, stb. agészen addig, amíg bírságolni nem lehetett. A tilosban pakoló autók egyikén sem láttam bírságcédulát. Mi több, volt, hogy odébb kellett állnia a rendőrautónak, hogy a járdán parkoló autós el tudjon hajtani. Na, őt nem csak hogy nem bűntették meg, nem is igazoltatták... De az is gond, hogy az a környék elég forgalmas, még éjjel is, nem egyszer kellett kerülgetni úttesten bukdácsoló részeg fiatalokat, vagy az úttest közepén andalgó párokat, stb...
És ezek, például a parkolási anomáliák, nem változnának semmit egy másik, jól fizető bérlővel sem. Egyszerűen ez nem való oda.

lüke 2011.05.15. 10:50:24

@hencz:
hands, nem ér kezezni:)
www.youtube.com/watch?v=HPSAz3a7nuU
bon jour´:)*:)*:)*:)*
@porfelhő, @juditka*,@armanda, @armanda*,@hencz, @Pastorella,
@XENCZ ,@álomszép+ az összes
@1/x nick,mely aszimptotikusan megközelíti az x tengelyt

lüke 2011.05.15. 10:53:52

@hencz:
nem félek,
nem költözöm
csapatom sincs- nem vagyok én úttörő
tutit se írok
sőt: tanácsokat se adok - drága lenne-
senkinek

mement 2011.05.15. 10:54:06

@The One: Nem kell autoval bulizni menni, es kerek perec letiltani a parkolast a kornyeken, ket rosszarcu kozterest oda tenni posztolni, es dolog megoldva.

Ott all meg vele szemben a 4-6. Ez siman megoldhato problema lenne.

Reszeg tiniket, meg terelgethtik a szorakozo hely alltal fizetett biztiboyok. Ez is orvosolhato sztem. Es ha a ket helyet kenyszeritik erre, es be is tartatjak, a dolog sztem megoldva, anelkul hogy be kellet volna zarni.

lüke 2011.05.15. 10:56:50

@iroknektek:
sírok nektek jobb lett volna,megszoktuk

0Hagyma0 2011.05.15. 10:57:20

@Kalmár:
Te szerinted mit adtak oda bárkinek is... legalább elgondolkozna pár ember a mondatok értelmén... Ki adott oda köztulajdont kinek? Ez bérlet.

Persze nem azt mondom, hogy ez így jó és hagyni kell. De elpusztítani valamit ami egyébként Budapest egyik fontos vonzereje hatalmas baromság.
Ki kell adni másnak, aki más néven legálisabb keretek közt tudja továbbvinni egy egyébként igen jó helyet. Vagy ki kell írni pályázatot a hely hasznosítására, de lerombolni, mert néhány belvárosba költözött ember meglepődve tapasztalta, hogy belvárosban zaj van...és most kertvárost akarnak csinálni a Petőfi hídnál, az vicc...
Szerintem fontos kulturális központ lett, persze mindenhol vannak hülyék, meg seggfejek, de azért nem feltételen a helyet kell okolni, hanem aki nem tud kulturáltan szórakozni, azt be kell vinni a rendőrségre.
Arról nem beszélve, hogy az a pár ezer ember aki hétvégenként oda megy milyen forgalmat hoz a környék kávézóinak, éttermeinek, boltjainak, kocsmáinak amit majd most máshol fognak elkölteni....

popocatepetl 2011.05.15. 11:07:47

@hencz: Jajj, a szívem szakad meg szegény vállalkozókért, hogy most már nem a piaci ár tizedéért bérelhetnek helyet.

megszűnt 2011.05.15. 11:16:40

Élek én egy világban. Ez hatalmas érzés, itt és most, tudni, hogy jól élek, a magam emberi voltában és nem tiprok bele mások jogaiba, inkább kreálok magamnak álomvilágot és elmegyek Para-Kovács Én-teriőrjével a Nincs Pardonba.

Az ember, ebben a maximum nyolcvanvalahányban élhet így is, úgy is, de ha azt élvezi leginkább, hogy mások jogaiba tipor, én azzal ma sem tudok mit kezdeni és inkább elmegyek, tanulom az angolt, főzök a családomnak és diszkrét partikon veszek részt.

Ez az ország nem a Zöld Pardon miatt ilyen.

Kumin Ferenc már tud angolul, németül és olaszul, én meg szeretnék tanulni, és nem trollokkal itt külön törődni, kérem tiltsa le ezeket, itt még:

bon jour´:)*:)*:)*:)*
@porfelhő, @juditka*,@armanda, @armanda*,@hencz, @Pastorella,
@XENCZ ,@álomszép+ az összes
@1/x nick,mely aszimptotikusan megközelíti az x tengelyt

További szép vasárnapot kívánok és köszönöm!
www.youtube.com/watch?v=MYw_RxbRhpE&feature=related

mement 2011.05.15. 11:20:52

@Kalmár: jah mert most egy zaszloval, a szmogtenger es az autozaj kozott, baromi ertelmesen hasznositjuk a koztulajdont.

juditka* 2011.05.15. 11:40:25

Hm. Mi van már! Jöttem megnézni, hogy nem tiltott még le a Kumin Ferenc?
Jaj! hát hiába írogatnak ezek?!

:)

Egyébként is, mikor először írtam ide, "megkérdeztem", hogy ide "mindent lehet írogatni?" mindenki írhat?. Nem válaszolt a poszton a bloggazda. Én úgy gondolom, hogy éppen olyan joggal írhatok mint mások!
Mi a problémája a t. kommentelőnek????!
osztjónapot!

:)))

lüke 2011.05.15. 14:02:02

@juditka*:
provokálsz, nemcsak "ezeket "- ők-
"mi van már", hanem a blogazda, Kumint is

dbeata 2011.05.15. 15:26:10

@The One: Amúgy lehetne parkolni (Műegyetem rakpart, meg a Petőfi hídtól délre, de jó magyar módra nem oda parkolnak. Persze, hogy 200 m-t gyalogolni kelljen..

dbeata 2011.05.15. 15:29:57

@Jofiu: Holnap meg már gyónunk is? Jaj, kifordulok magamból. :-)

Kalmár 2011.05.15. 15:42:24

@0Hagyma0: Mindjárt kezdhetnéd te a gondolkodást, ha már ilyen nagyképű pöcs stílusban oktatsz.
Ha bérbeadok 500nm területet, de csak 100nm után kapok bérleti díjat, és mindez nem zavar évekig az mi?
Segítek.
Lopás, csalás, sikkasztás.

juditka* 2011.05.15. 15:48:09

@lüke:
Persze. Ha ettől jobb a közérzeted.
Megkérlek szépen, hogy hagyjál végre békén!

lüke 2011.05.15. 16:19:26

@juditka*:
a közérzetem nem függ össze ezzel, - konfabulálsz- s hogy provokálsz, ez tény
s az is tény- amit nem is tagadsz-
ezek a nickjeid
"iroknektek 2011.05.15. 09:56:44
@lüke:

Tessék füldugót használni. Vagy ott a lehetőség, ki kell költözni tanyára. Ott majd csend lesz és nyugalom"
+
@porfelhő, @juditka*,@armanda, @armanda*,@hencz, @Pastorella,
@XENCZ ,@álomszép
ma is te kezdted

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2011.05.15. 16:33:39

A Horthy-érában ide tervezték a magyar repülősök szobrát, amit a kormányzó fiáról mintázott meg Kisfaludy-Strobl Zsigmond. A szobor elkészült, de a Rákosiék alatt beolvasztották, hogy legyen alapanyaga a Sztálin szobornak. Mivel ma csak Szolnokon van repülős emlékmű, így lehet, hogy ismét ide kellene felállítania a szobrot. Ha a bloggazda nem veszi zokon, a történelmi ismertető itt:

falanszter.blog.hu/2010/10/23/doberdo_es_przemy_l_dicsosegere_milyen_lett_volna_a_lagymanyosi_vitezek_tere_es_szent_korona_utja

0Hagyma0 2011.05.15. 18:27:44

@Kalmár:
2 dolog és nem is érdekel tovább:

1, Ismét sikerült beleesni, a "saját igazam hajtogatom, és mást nem nézek" csapdába. Írtam, hogy ez így nem jó, de leírom még egyszer, hátha könnyebb lesz: EZ ÍGY NEM JÓ, de lerombolni azért nem megoldás.
Mondjuk azért kíváncsi lennék, az itt csalót kiabáló tolvajozó ember az mind szín tiszta törvénytisztelő, többi emberre odafigyelő kedves ember e... Szerintem az ország 98% követ el kisebb-nagyobb törvénytelenségeket, szabálytalanságokat, úgyhogy erkölcsi alap nagyon nincsen. De még egyszer leírom, EZ ÍGY NEM JÓ, változtatni kell..

2, az hogy ki mekkora bunkó, szerintem azt a hozzászólások mutatják :D . Te is olyan kedves barátságos, törvényt betartó, másokra odafigyelő türelmes ember vagy akinek hatalmas erkölcsi alapja van mások felett ítéletet mondani...

Winston Smith 2011.05.15. 23:28:08

@The One:

"Vegyük például a parkolást. Nincs parkolója egyiknek sem!"

Húbazmeg, a Madách színháznak sincs parkolója, akkor tiltsuk be azt is?

Baromi sok parkolóhely van a környéken, többször mentem már kocsival a ZP-be koncertre (sajnos másnap munka volt, nem akartam sörözni) és soha nem volt gond a parkolóhellyel.

Winston Smith 2011.05.15. 23:32:02

@Kivlov: "egy normális, megfizethető, szabadtéri bulihely volt.
ha nem lesz, meg majd mehet a fiatalság retkes, füstös tényleges kocsmákba bulizni.
gratula..."

Pl. a belvárosba, nagyságrendileg több embert zavarna.

Persze tudom én, az lenne a tökéletes, ha a fiatalok szombat esténként otthon olvasnák a Petőfi összest.

Mammaroza · http://www.rozamami.blogspot.com/ 2011.05.16. 22:05:45

Ha valaki tudni szeretné miért nem jutunk előre mi magyarok, sőt inkább csak hátra, csak vissza kell olvasni a hozzászólásokat. Hát ezért...

porfelhő 2011.05.16. 22:45:44

Lehet, mindenkinek igaza van. A szórakozóhelyek megszüntetését, a társadalom nagy csoportja, és azok - főleg fiatalok - akik odajártak szórakozni, úgy fogja értékelni, hogy a kormány egy tollvonással megszüntette ezt is.
Keresni kellene a megoldásokat. Az országzászlót fel lehetne esetleg állítani máshol is.
Eddig minden rendben volt? épp most van "útban" a két említett hely?
Nem értem, sok mindent nem.

lüke 2011.05.17. 07:44:19

@porfelhő:
bon jour

@porfelhő, @juditka*,@armanda, @armanda*,@hencz, @Pastorella,
@XENCZ ,@álomszép,@íroknektek
mit nem értesz:
1,régi elképzelés
www.falanszter.blog.hu/
2,jogtalan volt a kiadás, nincs szerződésük, nem fizettek(csak zsebbe)
két legyet egy csapásra,
éppen most van útban: pol. döntés
nemcsak GYF igazi demoktrata

porfelhő 2011.05.17. 09:26:06

@lüke:

mit nem értesz:" hm. Értem.
Te tudod, hogy mit csinálsz már megint?

lüke 2011.05.17. 09:52:00

@porfelhő:
hogy ,hogy mit csinálok? kommentelek, és leírtam összes nicked

tegnap megkérdezted melyik tetszik
nekem mindegy, lényeg:
hogy te légy elégedett önmagaddal
s nehogy azt hidd, hogy mindenki azért van itt- mint te- hogy"veled szórakozzon"-ahogy már ma is írtad
nekem az tetszene , ha csak egyről írnád ugyanúgy, ugyanazt
de csak alkalmazott pszichiáter vagyok, azért beszélek ilyen szépen
vannak itt akik melegebb éghajlatra küldenek, azokat tiszteled
a jámborokat- akik türelemesek és toleránsak -még veled is-: pl.knausz, tölgyes, (én) meg provokálod

porfelhő 2011.05.17. 13:12:09

@lüke:
hm. Már bocsánat! De nem tudok arról, hogy kezelésre szorulnék. Toleranciát nem kértem. Semmit sem kértem.
Provokálom? hm. ez még nekem is nagyon új.

megszűnt 2011.05.17. 18:43:03

@porfelhő:
"Provokálom? hm. ez még nekem is nagyon új."

Pedig provokálsz. De büszke lehetsz magadra! Tulajdonképpen egyedül tönkretetted Török közösségét és Kumin blogját, ami azért érdekes, mert többnyire sok lúd, disznót győz, de ezúttal nem így történt.

Bár laikus vagyok és inkább karriertanácsokat adok, de ezúttal azt mondom, keress meg nyugodtan egy klinikai szakpszichológust. Hátha elmagyarázza Neked, hogy:

1. Nem normális önmagaddal beszélgetni
2. Több nick-névvel jönni, amikor Te ugyanaz a személy vagy

porfelhő 2011.05.17. 20:33:57

@knausz:
Mit tettem tönkre te szerencsétlen! áruld már el.?
Milyen ugyanaz a személy, honnan tudod ki vagyok én?
Még isteni szerencse, hogy ez blogvilág......
És nem hiszem, hogy nekünk írogatni kelle egymásnak.
Érted ugye? Remélem, hogy a jövőben ehhez tartod magad.
Én nem szoktam harcolni, a való életben engem tisztelnek, ahhoz vagyok szokva. Inkább felnéznek rám, mint le.
Érted ugye ezt is. Sajnálom, hogy egy politikai blogon, ezt le kellett írnom, nem igazán tartozik ide. Részemről ez a téma be van fejezve.
Ha a bloggazdának nem tetszik, hogy ide írogatok, gondolom felhívja rá a figyelmemet. De az sem tartozik rád. Az én bukásomat fogja jelenteni.

Még annyi amiket itt írogatsz, az téged minősít, nem engem.
Már irtam, a blogvilágban is lennének határok! illene betartani.!

megszűnt 2011.05.17. 20:36:39

@porfelhő:
"Remélem, hogy a jövőben ehhez tartod magad."

Nem igazán szeretem, amikor fenyegetnek.

porfelhő 2011.05.17. 20:41:16

@knausz:
Tévedés! Nem fenyegetés! Ha úgy jobban tetszik. Megkérlek rá, hogy a jövőben, ne írogass nekem.
Igy megfelel!? Egyébként én sem szeretem, és nem tűröm a fenyegetést. Szokatlan, és nem is fogom megszokni. Nincs miért.

porfelhő 2011.05.17. 21:46:02

"A szórakozóhelyek próbáltak ugyan jóban lenni mindkét politikai táborral, ám közben eszükben sem volt rendbe tenni/tetetni szerződéseiket, és olyan ostoba hibákat vétettek, mint hogy engedélyek nélkül húzták fel néhány épületüket."

www.fn.hu/belfold/20110516/evi_10_millioert_orszagzaszlo_vagy/

Egyszerűen érthetetlen, miért is nem érdeke egy önkormányzatnak, hogy rendes szerződésekkel, hosszú távra biztosítsák egy szórakozónegyed prosperálását."

"Vajon miért nem tanul a kormányzópárt az eddigi hibáiból, és miért nem jön rá, hogy a betonbiztos kétharmad ellen a sajtó és az ellenzék kinevettető képessége a leghatásosabb fegyver? Mindenesetre megbízható rendszerességgel szállítják hozzá az elsőrangú muníciót. "

hm. Mindenkinek igaza van az ügyben.:)
Valami "megoldást" kellene találni, hogy mindenki elégedett legyen.
:)

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása