A szövetség tartalékai

2011.04.16. 14:53 kumin

Egy kedves barátom, aki egy nagyobb multinacionális kiskerláncnál dolgozik, azt mesélte, hogy míg az amúgy sem túl drága, de náluk legborsosabb árú nem egész 800 Ft-os borból havonta tízes nagyságrendben tudnak eladni, addig a 199 Ft-ot kóstáló, címkéje tanúsága szerint szintén borból tízezrével értékesítenek. Nem szeretnék úgy tűnni, mint aki Marie Antoinette naivitásával rácsodálkozik arra, hogy az emberek tömegesen nem Takler Regnumot nyakalnak, ha rájuk jön a borozhatnék. Nyitott szemmel járva-kelve pontosan tudni lehet, hogy a legtöbb háztartásban a spórolás ilyen vásárlási szokásokra kényszerít. A borpiac sajátos perspektívája mégis elgondolkodtató, és talán nem lesz túl erőltetett, ha a zajló politika néhány jelenségére is innen tekintek.

(forrás)

 

Kicsit mintha feledésbe ment volna, de tavaly ősszel, már miniszterelnökként Orbán Viktor Kötcsén mondott egy nagyon fontos beszédet. Kötcsére inkább a korábbi, még választások előtti beszéde miatt szokás emlékezni, ebben hangzott el a sokat hivatkozott „centrális erőtér”. A hely szelleméhez méltón az őszi szöveg is elmélkedő jellegű volt, és kísérletet tett arra, hogy a kormányfő saját értelmezését megadja a hatalmas győzelem mögött meghúzódó társadalmi háttérre. A tudósítások szerint a „polgári középosztály és a bizonytalan helyzetű csoportok szövetsége” révén vált lehetségessé a kivételesen nagyarányú tavaszi győzelem, és Orbán arról is beszélt a jobboldali értelmiségiekből álló hallgatóságának, hogy milyen nehéz lesz ezt a szövetséget fenntartani a gazdasági nehézségek közepette.

 

Fontos beszéd volt ez, mert a kormányfő a választási eredmény mámorától még talán akkor is ittas jobboldali véleményvezérek tudomására akarta hozni: ne gondoljátok, hogy mindez kizárólag a jobboldal diadala volt. A „polgári középosztály” és csatolt részei hagyományosan és többszörösen igazolt módon nem elegendőek a politikai verseny megnyeréséhez. Ha nem sikerül a jobboldalnak azokat is magához vonzani, akik a szupermarket polcáról a 199 Ft-os bort emelik le, akkor nemhogy kétharmad, de még az abszolút többség sincsen meg.

 

Orbánnak jó oka volt figyelmeztetni. Ismeri jól a saját politikai oldalát. Tudta, hogy nagy a tehetetlenségi nyomaték egy ekkora politikai siker után, és hatalomra kerülve jönnek újra az elmaradhatatlan túlzások, őrületek. Semjén Zsolt védett madarakra akar vadászni, a közszolgálati tömegkommunikációba pedig visszaszivárognak azok a fejek, akik már egy-két jobboldali választási vereséghez tevőlegesen hozzájárultak – hogy csak néhány aktuális tünetet említsek.

 

Az alacsony státuszúakkal kötött szövetség új és más hangot kíván. Nem feltétlen intellektuálisan szárnyalót. Sokkal inkább olyat, amely kiváltja a magasan képzettek fintorgását. Kicsit olyan ez, mintha egy komoly borvacsorára bevinnénk azt a bizonyos nagyon olcsó asztali bort. Ez az új hang jelen van azóta is a miniszterelnök politikai szövegeiben, imázsában, sok támadást is kap ezért. Környezetében azonban mintha egyre halványabb lenne a kötcsei beszéd emléke. A szövetség próbája pedig most jön el. Kormányoldalon most lenne szükség nagyon sok empátiára, nagyon megfontoltan kimondott szavakra.

 

A rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata, a munkanélküliek közfoglalkoztatása mind-mind közgazdaságilag indokolt lehet, és értelmesen kivitelezve beválthatja a döntéshozók reményeit. A politikai versenypozíciói őrzéséhez azonban egy pillanatra sem szabad a jobboldalnak elfelejteni, hogy a 2010-es győztes szövetség gyengébb oldalán mindez komoly bizonytalanságot is kiválthat, és maga a szövetség akár meg is kérdőjeleződhez, ha a stílus komoly korrekciójára nem kerül sor rövidesen. Mert attól nem lehet nyugodt a kormányoldal, hogy három évvel a választások előtt a kihívói oldalon még mindig csak a káosz látszik. Nekik még van idejük. A jobboldalnak már kevésbé, mert akiket most feleslegesen elveszítenek, azokat nagyon nehéz lesz újra megszerezni.
 

Címkék: kötcse orbán bor szövetség

115 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr472831097

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ötezren voltak a Charta tüntetésén 2011.04.16. 21:08:25

Gyurcsány szerint nem elég leváltani a kormányt, újra kell építeni a köztársaságot....

Trackback: Időközi parlamenti választás 1. 2011.04.16. 17:38:47

  Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK székhelye: Püspökladány,  települései: Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Sáp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huttinger 2011.04.16. 21:58:08

Kumin hosszú utat járt be, míg eljutott a Századvégvez.

ATV Fórum-KE. hivatal-Századvég.

Mint a bukfenc a HÍR TV-ben......

Brix 2011.04.16. 21:58:48

"A rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata, a munkanélküliek közfoglalkoztatása mind-mind közgazdaságilag indokolt lehet, és értelmesen kivitelezve beválthatja a döntéshozók reményeit"
Kozgazdasagilag nem indolokolt, es bevalthatja a donteshozok remenyeit ha azok nehely 10 ezer embert az ehhalalba akarnak kuldeni?
Mar mi a jo franc indokolna kozgazdasagilag hogy tobb tizezer, joreszt 50 feletti beteg, leepult embert kozmunkara kuldjenek? A kozmunkahelyek joval dragabbak mint a havi 30 ezer ft-os rokkatnyugdijat kifizetni es legtobb esetben gazdasagilag haszontalanok is.
Orban brutalis tamadast intezett a legszegenyebb, legkiszolgaltatottabb retegek ellen: 3 honapos munkanelkuliisegely, lefelezett tappenz, lekaszalt gyogyszerkassza, lefelezett kozmunkara forditott osszegek, stb
Valaki szoljon mar oda neki, hogy egyre pokolibb a nyomor az orszagban es az intezkedeseivel csak fokozza azt!!!

tothh · http://polizis.blog.hu 2011.04.16. 21:58:51

@is: Nem szoktam másolni. Ez a határozott véleményem, most is. Egyszer kifejtem részletesebben is...

Janossz 2011.04.16. 22:07:45

Ez most kicsit olyan lázáros-lázálmosra sikerült.
Ha háromjegyű számmal leírható bort iszol, az IQ-d se lehet kettőnél több....
Látod, prolikám, engedtük, hogy velünk szavazz, örülhettél a feszteken is, szeretünk ám, csak hát néha ezek az úri fiúk elszólják maguk.

Blogger Géza 2011.04.16. 22:11:56

@is: Ez vicces, miért szerinted a jobboldaliak melyik pártra szavaztak 2010-ben?

Amúgy a választások után legkésőbb 1-2 évvel mindig el szokott fogyni az időközben odacsapódott bázis. Most áprilisban (Medián szerint) a biztos pártválasztó választók 56%-as szavazott volna Fideszre. 2010-ben a valós szám 53% volt. Ehhez lehet okos elemzéseket gyártani, de nem kell ezt túlmisztifikálni, a kormányok mindig megválasztásuk után fél-egy évvel hozzák a kellemetlenebb intézkedéseket, mert akkor át túl vannak az önkormányzati választásokon. Ez a támogatás még így is kiemelkedően magas ahhoz képest, hogy a gazdasági növekedés igazi beindulása ezután jön majd, és az éveken át tartó fokozatos SZJA-csökkentés egyre több háztartásban érezteti majd a hatást. Várhatóan a munkahelyek száma is növekedni fog, egyre többen érzik majd a javulást saját bőrükön, akkor majd ezek megint vissza fognak szépen szállingózni. (Legalábbis egy részük.)

Ki a fene fog emlékezni már az ilyen műbalhékra, hogy mit mondott Cohn-Bendit, meg hogy nyugdíjaznak nyugdíjaskorú bírákat.

Blogger Géza 2011.04.16. 22:14:35

@Brix: Mitől lenne egy közmunkahely drága? Lehet ellapátolni a havat, kitisztítani a közparkot, levágni az árokparton a füvet.

kisa 2011.04.16. 22:25:29

"Az alacsony státuszúakkal kötött szövetség új és más hangot kíván. Nem feltétlen intellektuálisan szárnyalót."

Nos, az én státuszom eléggé alacsony: másfél év munkanélküliség után a napokban csökkentettem a munkanélküliek létszámát: nem fogadtam el a felajánlott KÖZmunkát havi 34 ezerért, napi 4 órában, így kiestem a rendszerből.

Mindazonáltal kikérem magamnak, hogy ezért - tehát a nincstelen státuszom miatt - bárki azt gondolja, hogy nekem elég a "jövő elkezdődik" meg "csak a fidesz" szintű, Szíjjártó és Selmeci - megvédjük a nyugdíjakat - színvonalú politikai beszéd.
És szerintem elég sokan vagyunk így ezzel.
A fidesznek nincsenek tartalékai! A nem törzsszavazóit pedig most riasztja el magától.
Nagyon remélem, hogy az mszp és az szdsz sorsára jutnak!
És nagyon szeretném, ha ez a szerencsétlen ország kikeveredne végre ebből a végletes - és csak remélem, hogy nem végzetes - kettéosztottságból.

Blogger Géza 2011.04.16. 22:29:21

@kisa: Ez utóbbi már megtörtént, most 4 felé van osztva - legalábbis politikailag. :) Ahol úgy nagyjából mind a 4 párt fúj mind a 3 másikra, bár az MSZP próbálja elcsábítani az LMP-t. Egyelőre kevés sikerrel.

kisa 2011.04.16. 22:30:38

@Blogger Géza:Nincs annyi árokpart és nem esik annyi hó, ahány közmunkás a közeljövőben lesz...
De lehet, hogy Ártunk és Ormányunk olvasta Ray Rigby örökbecsűjét, A domb-ot...
www.libri.hu/konyv/a-domb.html

kisa 2011.04.16. 22:31:26

@Blogger Géza: Eh, a négyből kettő nem számít...

Commandante Jayasuriya 2011.04.16. 22:31:59

@kisa:

Kumin azt sem tudja miről beszélsz,
ő a Takler Regnum pártján áll.

sárkányfő 2011.04.16. 22:32:21

@Blogger Géza:
Bírom mikor így keverik a számokat a népek. Véletlenül mindig fideszes keveri, és véletlenül mindig úgy keveri, hogy a fidesz nagyobbnak látszódjon :)

a fidesz az összes közvélemény-kutató szerint (Századvég persze kivétel, de hát van az a pénz...) elveszett több százezer szavazót, kb. a saját szavazói harmadát.

A Medián tavaly áprilisban 47%-ot mért az összes választó között, most meg 33%-ot.

psr6 2011.04.16. 22:34:05

A szavazók többsége nem stratégiai gondolkodó. Elküldték a Szocialistákat - és az Szdsz-t is, most, igen, most került arra is pecsét - vagyis egy éve. Aztán folytatják majd a Fidesszel. Csak azért kell drukkolni, hogy a Fidesz adjon annyi időt, legalább négy évet bírjanak ki - nem úgy fest pedig, hogy menni fog - hogy megalakuljon, vagy megalakuljanak az új politikai csoportok.

kisa 2011.04.16. 22:35:55

@psr6: Eh, az elmúlt években annyi azért kiderült, hogy kormányt megbuktatni ebben az országban NEM LEHET!

Blogger Géza 2011.04.16. 22:37:07

@sárkányfő: Az igaz, de választást soha nem az összes szavazó dönti el, hanem akik biztos szavazó pártválasztók.

A választási részvételi hajlandóság is le szokott csökkenni választások után, ebben sincs semmi rendkívüli. Majd 2014 felé megint nagyobb lesz. Ezek kb olyan alapvetések, minthogy az eső lefelé esik, de ezekről kevesebbet beszélnek, mert unalmas dolgok, ehelyett látványos százezresezéssel produkálnak bombasztikus mondatokat. :)

psr6 2011.04.16. 22:43:33

@kisa: Szép estét! Lehet, de nem úgy, mint eddig. Egyébként ugyanúgy lehet, mint mondjuk egy vállalati rendszert feltörni - belülről! A Fidesz emberanyaga elég gyenge, mondjuk így finoman. Szét is pottyanhat. nyilván nem a pár tízezres tüntetésektől fog - de a kevés embernek nagyon kell zárnia. Nem mindenki tudja egy életre felvállalni azt a "kopást" amivel Fidesznyiknek lenni jelent. Elég, ha egy helyen felfeslik.

kisa 2011.04.16. 22:49:05

@psr6: Úgy legyen!
Bár a Szíjjártó-féle emberanyag pont olyan egyszerű, mint egy fagolyó, éppen ezért bírja a "kopást", és elrontani se lehet...
Ráadásul komoly egzisztencia-féltés is motiválja őket, úgyhogy nem tudom, mikorra fognak erodálódni, már ha...
De legyen neked igazad!

Blogger Géza 2011.04.16. 22:50:58

@kisa: Minden ellenkező híreszteléssel szemben Magyarországon a 2010 eleji mélyponthoz nő a foglalkoztatottak száma, miközben a népesség csökken, és minden mértékadó elemző további növekedésre számít. Tehát egyre nagyobb lesz a népességen belül az réteg (aktív, alkalmazott munkavállaló), amelyik a jelenlegi gazdaságpolitika fő haszonélvezője (SZJA csökkentése).

sárkányfő 2011.04.16. 22:52:00

@Blogger Géza:
és ezzel hol cáfoltál? azonos metszetet tartalmazó adatokat kell összevetni egymással, mert almát a körtével nincs értelme.

47% -> 33%

tehát eltűnt a harmada. a tavaly áprilisi adathoz képest. érted?

psr6 2011.04.16. 22:52:14

@Blogger Géza: Hö? Rossz propagandaanyagot vettél elő.. az a 2013-as nem? :)

kisa 2011.04.16. 22:58:10

@Balt: Ebben sajnos nincs igazad, szerintem.

kisa 2011.04.16. 23:00:24

@Blogger Géza: Valami forrás? Arra a növekedésre?
(A közmunka - úgyis mint rabszolgamunka - nem számít!)

Blogger Géza 2011.04.16. 23:00:30

@psr6: Hát attól, hogy egyvalaki kilép, sok minden nem fog változni. Alkotmány hétfőn meglesz, utána bőven elég az 51% is. Amúgy eddig pont, hogy az MSZP-ből (Szili), LMP-ből (Ivády), Jobbikból (Pősze) koptak ki jelentős parlamenti képviselők, de nem látszik, hogy ez annyira megviselte volna ezeket a pártokat.

Blogger Géza 2011.04.16. 23:03:00

@kisa: KSH

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21102.pdf

2010. december–2011. februárban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 743 ezer fő
volt, ami 0,5%-kal több az előző év azonos időszakinál.

Balt 2011.04.16. 23:04:10

Azzal mélységesen egyetértek, hogy nem volna szabad ennyi frontot nyitni, érdemes lett volna a gyurcsáni furfangokból eltanulni a "divide et impera" újra feltalált melegvízét. (Lásd: az eü. és a betegek, tanár-diák, határon túli és inneni magyarok szembeállítása példának okádék.)

Blogger Géza 2011.04.16. 23:04:46

@sárkányfő: Érted, hogy ez azért van, mert csökken a részvételi hajlandóság? Ugyanez kiszámolható lenne az összes többi pártra is, csak azt valamiért nem teszik meg. :)

Blogger Géza 2011.04.16. 23:05:46

@sárkányfő: Én véletlenül sem hasonlítottam almát körtével. Érted?

kisa 2011.04.16. 23:10:50

@Blogger Géza: "2010. december–2011. februárban a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 743 ezer fő
volt, ami 0,5%-kal több az előző év azonos időszakinál. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 1,8%-kal, 487 ezer főre nőtt, 11,5%-os munkanélküliségi rátát eredményezve."
Csak azt nem értem, hogy hogyan nőhetett egyidejűleg a foglalkoztatottak száma és a munkanélküliek száma is.
Egyébként az igaz, hogy idéntől a munkanélküliek száma drasztikusan csökkenni fog, tekintve, hogy a 4. hónap után tömegesen fognak kihullani a statisztikából azok, akik - mint én - nem fogadják el a rabszolgamunkát.

sárkányfő 2011.04.16. 23:14:28

@Blogger Géza: de hát nem azért történt. ez az adat az össznépesség arányában fejezi ki a pátszimpátiát, semmi köze a részvételhez.
te még mindig nem érted...

gyilkos fűegér 2011.04.16. 23:17:16

@tothh: "Erre azonban nem készült föl rendesen az amúgy évtizedes kormányzásban bizakodó jobboldal, hanem úgy kezdett neki kormányozni, mintha egy csomó amatőrből állna."

Nem lehet, hogy azért, mert egy csomó amatőrből áll? Nem lehet, hogy ami történik, az nem "elhibázott stratégia", hanem egyszerűen csak nincs stratégia? Nem lehet, hogy a káosz egyszerűen csak káosz? Mi van, ha egyszerűen csak minden az, aminek látszik?

Blogger Géza 2011.04.16. 23:17:33

@kisa: Az, hogy te kikerülsz, nem befolyásolja azt, hogy a foglalkoztatottak létszáma nő.

Az, hogy mindkét adat egyszerre nő, attól van, hogy a nyugdíjba menetel tényleges időpontja egyre feljebb tolódik, (plusz talán térnek vissza a kismamák a munkaerőpiacra), nő az aktívak létszáma.

Persze az igazi növekedés a második félévre és 2012-re várható. A gazdasági növekedés beindulását késéssel szokta követni az alkalmazotti létszám növekedése.

karloszky 2011.04.16. 23:21:07

@is:

"neki a 300 ft-ot soknak tartóra van szüksége. és simán, ismétlem simán eldobta a jobboldalt. neki az semmi, hiszen 1994-ben ugyanígy dobta el a liberálist. most a FIDESZ bolsevista párt"

VS

"a Fidesz szegényellenes és csak a gazdagok érdekét nézi!"

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.16. 23:21:22

Az lesz a szamomra az igazan szivetmelengeto, amikor pinter pribekjei lovik majd ki a lecsuszott, proletarializalodott ex-fideszfannok szemeit, es az addigra leepitett civil kontrol, meg szettart karokkal sajnalja majd a keriteskkolbaszt hianyolo fulkeforradalmarokat, de tenni ugye nem fog tudni semmit :) Aztan amikor raebrednek, hogy az utcai banzajert immaron 10 ev borton jar, es a sittol megiscsak jobb kussolva turni ahogy a vezer elitje szemtelenul tomi a zsebet, akkor a kilakoltatastol rettego, es ehezo csaladnak apuci buszken mondhatja (de csak csendben, nehogy a szomszed meghallja): gyerekek, inkabb dogoltem volna meg mielott ezekre szavaztam...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.16. 23:29:08

@karloszky:
A fidesz nem szegeny ellenessege miatt lesz bajban.
A szegenyeket mar reg le se szarja ebben az orszagban senki. Ha magyar-szegeny, akkor rohadt homeles, ha cigany-szegeny, akkor budos cigany. Jojjon a garda, es irtsa ki oket, hogy szep legyen a vilag. Hogy mutat mar a hajlektalan a szep modern varoskepben?
Szoval a fidesz a kozeposztalyt veri epp szet, es gyartja beloluk a jovo rabszolgait. A kozeposztalybeli ugyanis nem devians , van veszteni valoja, ezert jol zsarolhato.

kisa 2011.04.16. 23:30:24

@Blogger Géza: Akkor nézd meg alaposan a táblázatot:
2007 januárja óta 2009 december-februárban, 2010 január-márciusban és február-áprilisban volt csak ennél alacsonyabb a foglalkoztatottság. A többi időszakban mindig MAGASABB volt, még a válság közepén, 2008-ban is!
Depersze elkönyvelhetjük ezt sikernek, hogy hurrá, kiválasztok egy gyenge időszakot, és ahhoz képest, persze nőtt, de összességében ezzel én nem dicsekednék!

juditka* 2011.04.16. 23:31:15

Tudjuk, mit mondott a miniszterelnök kötcsén. Lehetnek a párton belül "zendülések" lehetnek leszakadó rétegek. Mindenképp megvalósitja amit az ország gazdasági helyzetének helyreállitása érdekében eltervezett.
Nem kell elfelejteni, hogy a 2010-es választási győzelemhez, nagyban hozzájárult az elmult nyolc év, na és az a "bizonyos öszödi beszéd".:)

Blogger Géza 2011.04.16. 23:32:14

@sárkányfő: Most jól figyelj: ha kevesebben mennek illetve mennének el szavazni, de pártok egymás közti arányai változatlanok (mert lényegében az egy évvel ezelőttivel egyeznek meg), akkor nem "veszít" a többi párt is szavazókat? Persze az elmúlt pár hónap abnormálisan magas értékeihez képest valóban van visszaesés.

Értsd meg, a választások illetve azok előrejelzése szempontjából azok számítanak, akinek van véleményük és elmennek szavazni.

Az ilyen "szeretem-nem szeretem" dolgok annyira érdekesek, minthogy hányan szeretik Alekoszt. Dávid Ibolyát is sokan lájkolták, de mikor elmentek szavazni, mégis kiesett az MDF.

Blogger Géza 2011.04.16. 23:36:00

@kisa: Nézd meg alaposan, mit mondtam, 2010 elején volta mélypont, azóta van egy enyhe növekedés a foglakoztatásban (a szezonalitás miatt ez hullámzó növekedés). 2008 rohadtul nem a válság közepe volt, az 2008 közepén indult, és Magyarországra leginkább csak 2009-re gyűrűzött be.

kisa 2011.04.16. 23:43:57

@Blogger Géza: Igen, az volt a mélypont, és azóta se értük el az azt megelőző szintet! Továbbá szeptember óta folyamatosan csökken.
De irigylem az optimizmusodat!

kisa 2011.04.16. 23:46:28

@Blogger Géza: Egyébként ha megnézed az általad említett 2009-es évet, mint a válság évét, mindig magasabb volt, mint most, kivéve az egyetlen decembert...

juditka* 2011.04.16. 23:49:24

Nagyon jó, "zajló politika és olcsó bor". A népek között járva-kelve, tapasztalható a csalódottság. Azok körében, akik vártak valamiféle csodát,:)
A kormány intézkedései, az egykulcsos adó, a különadó- mely a fejekre hullik vissza áremelkedés formájában - a kiskeresetüeket sújtja.
Az olcsó borokat a szegénységben, mélyszegénységben, a kilátástalan helyzetben élők veszik leginkább, akik mindig a legnagyobb vesztesek voltak a társadalomban.
Egyre jobban mélyül a már meglévő szakadék a társadalmi rétegek között.

Blogger Géza 2011.04.16. 23:51:32

@kisa: Az alkalmazotti létszám csökkenésnél és növekedésnél is megkésve követi a válsággörbét, nincs ebben semmi rendkívüli.

Kandabula 2011.04.16. 23:57:48

"...mert akiket most feleslegesen elveszítenek, azokat nagyon nehéz lesz újra megszerezni." és teszem hozzá, ennek okai:
- Hazudtak, amikor arról harsogtak, hogy fel vannak készülve a kormányzásra. Pontosabban: csak a hatalmi rendszerük kiépítésére vonatkozó intézkedések sürgős és átfogó megtételére voltak alaposan felkészülve.
- Idő, energia és sok-sok pénz (lényegében egy évnyi "kapacitás") elszállt anélkül, hogy a társadalom bármi fejlődést érezne, kivéve a megszorításokat. Nem érzékelhető, hogy a pénz jó célokra fordítódna.
- Semmi nem utal arra, hogy belátható időn belül jobb és könnyebb lesz.
- Európa megutált minket. Bárki, aki külföldön jár, érezheti.
- A szociális háló megszűnt, a munkanélküliség megugrott, a közmunka (ami szintén korlátozott) egyszerűen nem megoldás, mert rendszeren belüli "önfertőzés".
- Irritáló a funkcionáriusok elképesztő fizetése, egyben arroganciája, pofátlansága, cinizmusa és privilégiumaik.
- Olyan intézkedések történtek, melyekről a választási szövegekben szó sem volt, melyekre nem kaptak a néptől felhatalmazást.
- Semmi jelét nem látni annak, hogy a nyilas eszméket és gyakorlatokat kezelni szándékoznának.
- Kiteljesedni látszik az uram-bátyám, a rokonsági összefonódások kusza, beteg, közerkölcsromboló mechanizmusa.

Blogger Géza 2011.04.16. 23:59:30

@kisa: Ehhez nem kell túl sok optimizmus, ez rövid távra kb. annyira kiszámítható, minthogy most hosszabbodnak a nappalok. Persze, hogy ez a növekedés mekkora lesz, az kérdés. De a nagy kérdés az lesz, 2012 mit hoz majd. Ha tényleg érdekel, mi várható: 16-20 oldal

www.vosz.hu/moduledata/foldertree/treeroot/News/Gyors_hirek/szellkalmanterv.pdf

ősirománszokás 2011.04.17. 00:00:14

" A politikai versenypozíciói őrzéséhez" Ez a sor mindent elárul a politikai elemzők totális alkalmatlanságáról. B#&@#ki nem azért vannak ott hogy szép beszédeket mondjanak. Azért vannak ott hogy kormányozzanak. És ennek bizony sajnos része az olyan döntések meghozatala amik fájnak. Mert vagy most fájnak kicsit (egyre inkább) vagy később fognak nagyon és nemcsak 1-1 rétegnek hanem mindenkinek. Ja kérem hogy 8 éven át ment a mantra hogy nem kel megszorítani, meg nem kell a vizitdíj? Pech. Érdekes lenne olyan országban élni ahol a politikai "elemzők" -kicsit erős kifejezés ezekre az írásokra- különbséget tudnának tenni a médiapolitizálás és a kormányzás közt. Még érdekesebb lenne olyan országban élni ahol ez az egyébként nem túl nehéz dolog az aktuális politikusoknak is megy.

Blogger Géza 2011.04.17. 00:07:25

@Kandabula: Szerintem te eltévedtél az időben, ez úgy az 1930-as évekre lehetett igaz, nem a jelenkorra. :) Nem valami akkori propagandaanyagból másoltad?

juditka* 2011.04.17. 00:13:53

Nem azért csökken folyamatosan a Fidesz, a többségi kormány támogatottsága, nem azért vannak a sorozatos tüntetések, mert elégedett a nép, az eddig hozott intézkedésekkel. gondolom.
:)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.17. 00:14:12

@Blogger Géza: Nem o tevedt el. te nem akarod (meg) eszrevenni, hogy a jelenunk azon idokhoz hasonlatos.
Sosem tanuljatok meg, hogy ha ebben az orszagban a liberalis eszmeket kiiktatjatok, azonnal elomaszik a csatornabol a sopredek. Eyg ideig ugy csinaltok, mintha ez nem is lenne akkora baj, hiszen csak masirozgatnak a fiuk... Aztan amikor mar vagoniroznak, akkor a ti pofikatok is megnyulva kussol, mert addigra mar barki konnyen a vagonra kerulhet.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.17. 00:18:27

Jah, es mielott valaki elojon a "pakold be a borondod" szoveggel, izenem a nejlonoknak hogy bele van mar pakolva ket 10 kilas kalapacs, amivel a retkes nacik fogat szoktam kiverni, hogy aztan nagyobb alazattal oboazzanak.

juditka* 2011.04.17. 00:25:07

"Szijjártó válasza a tüntetésekre
Az Országgyűlés olyan új alaptörvény elfogadására készül hétfőn, melyre minden magyar ember büszke lehet, a Széll Kálmán Terv intézkedéseivel pedig a magyarok élete is könnyebbé válik"

hm. a Szijjártó is megszólalt megint.:) Na igen, erre vár a társadalom egy nagy csoportja, hogy könnyebb legyen az élete.
igen.
www.fn.hu/belfold/20110416/szijjarto_valasza_tuntetesekre/

Blogger Géza 2011.04.17. 00:29:05

@VUVUZELLANÉNI: Ejha, szoktad kiverni? De harciasak lettek így tavaszra az antifák, mit szívtál a tüntetésen?

Amúgy pont az ilyen nácizók miatt nem nő érdemben az LMP meg MSZP támogatottsága szerintem, normális ember nem akar ilyenekkel közösködni, márpedig ezeknek a pártoknak szavazótábora jelentős részben az ilyen bepakolt bőröndös üldözési mániásokból áll.

juditka* 2011.04.17. 00:29:30

Kumin Ferenc!

Azt még nem irtam, tetszik a poszt. jó.

Jó éjt !

:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.17. 00:29:38

@sárkányfő: Volt ott B.Troll Gézánál még egy fineszes visszájára keverés:
"az éveken át tartó fokozatos SZJA-csökkentés egyre több háztartásban érezteti majd a hatást."

- tudomásom szerint ami az SZJA-ban "éveken át tartó fokozatos" az leginkább az adójóváírás kivezetése (változatlan adókulcs mellett!) - ami kétségtelenül "egyre több háztartásban érezteti majd a hatást." :(

Blogger Géza 2011.04.17. 00:31:18

@VUVUZELLANÉNI: Mondjuk az SZDSZ-t nem a jobboldal iktatta ki, hanem saját maga illetve a választópolgárok. No meg persze a hivatásos bérrettegők, végül is ki akar elmebetegekre szavazni?

Blogger Géza 2011.04.17. 00:36:30

@2. e-képviselő: Nagyon rossz a tudomásod, sajna. Tanulmányozd a már elfogadott SZJA törvényt, vagy ha az túl bonyolult neked, hátha így megérted:

adozona.hu/kalkulator_haviber.aspx

Honnan szeditek ezt sok baromságot meg hazugságot, áruld el!

sárkányfő 2011.04.17. 00:55:43

@Blogger Géza: értem én a te logikád már elejétől fogva, nem olyan bonyolult... csak nem igaz :) de nem akarom elrontani a hétvégéd, szóval szép álmokat :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.17. 01:12:56

@Blogger Géza: ...
A törvényekkel viszonylag jól elvagyok, de a belinkelt kalkulátorodat már ott nem értem, hogy a változatlan havi bérem ellenére mitől számol évről évre kevesebb éves adóALAPot?!

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.04.17. 01:53:22

Van még egy nagy adu ász a jobb oldalon: egy jobb oldali színezetű bal oldali párt a Jobbik, amelyik hatalmas tömegben vonzza a 199Ft borral koccintókat.
Abban teljesen igaza van Orbán Viktornak, hogy a klasszikus jobb középosztály önmagában kevés a győzelemhez. De most először egy radikálisan MSZP-ellenes párt mélyen be tudott nyomulni a szavazóbázisába. Így a Fidesz vesztesége megoszlik az MSZP és a Jobbik (és természetesen a bizonytalanok) között. Az egyenlet így már működhet. Az LMP tévútra ment a jelenlegi SZDSZ2 politikájával, ami 2010-ben nem működött a szadesznek, az 2014-ben sem fog működni az LMP-nek.
Annak ellenére, hogy súlyos gazdasági problémáktól terhelve vette át az országot a Fidesz, ma is őrzi stabilan vezető helyét népszerűségben, az ilyenkor elkerülhetetlen szimpátia-lemorzsolódások ellenére.
A döntő tényező a Matolcsy program eredményességében keresendő. Sikeres gazdaságpolitika mellett a Fidesz nem tudja elveszteni a 2014-es választásokat. Ha nem működne Matolcsy gazdasági programja az sokkal komolyabb gondot okozna a Fidesznek, mint egy fél évig tartó "egymilliárdan a magyar sajtószabadságért" Kossuth téri permanens tüntetés. Egyelőre úgy látszik működik Matolcsy programja.

2011.04.17. 02:58:42

@kisa: Csak azt nem értem, hogy hogyan nőhetett egyidejűleg a foglalkoztatottak száma és a munkanélküliek száma is.
1; Számmisztika: ha eddig 8 órában foglalkoztattam közmunkában 1 főt, mostantól 4 órában 2 főt tudok foglalkoztatni.
2; vannak olyan területek, ahol nem jellemző a téli munkavégzés, míg a tavaszi igen. Lásd mezőgazdaság.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.04.17. 03:07:51

@MOPO3OB: teljesen egyetértek veled.

@VUVUZELLANÉNI:
Csak nagy a szád, gyáva vagy mint az összes többi ballib nethuszár. Itt írni mersz, míg a valós életben kisebbségi komplexussal küzdesz, és meg sem mernél szólalni. Vagy ha igen, akkor csak 199 Ft-os bor után.

@kisa:
"Nos, az én státuszom eléggé alacsony: másfél év munkanélküliség után a napokban csökkentettem a munkanélküliek létszámát: nem fogadtam el a felajánlott KÖZmunkát havi 34 ezerért, napi 4 órában, így kiestem a rendszerből."

Elvárod hogy mások kemény munkájából tartsák fent a te "fajtádat", aki ELUTASÍTJA a fizetett közmunkát mert kevésnek találja? Ha beteg vagy, vagy egyéb okod van rá, az más. De nem írtál ilyet. Szóval internetre van pénzed, arra van időd hogy itt kommentelj, de munkához már nincs kedved. Mások persze 9+ órát dolgozzanak naponta. Barom.

2011.04.17. 03:10:25

@MOPO3OB: A döntő tényező a Matolcsy program eredményességében keresendő.

Hát ettől fél mindenki!

Amúgy meg nem!
A német gazdaság fellendülésétől. A külkereskedelmünk mintegy 25%-át adja. Pozitív(!) szaldóval.
Ha a "fasiszta) német beint, szopóág!
Amúgy matolcsyzmus nincs. Hacsak az esztelen kapkodás nem az. Bár valahol azt olvastam, hogy a káosz a rend alapja!
Április elején sikerült elérni a 114%-os GDP arányos államháztartási hiányt. Antall óta nem volt ennyi!
Persze, ezt majd javítja a MANYUP egy része, meg az szja, de jövőre nem lesz MANYUP! Mit raboltok majd el?
A forint erős. Vagy mégse? Csak arra vár a "karvaly" tőke, hogy a pénzét áttehesse más tőzsdére? Mondjuk ha rendeződne a Japán válság, az arab világ konfliktusa, Lengyelország, USA, stb.
A forint, mint minden deviza sajátja, hogy kis lépésekben erősödik, ne zuhanni nagyot fog! 10 ft-okat naponta. Olyan 280-285 euro árfolyamig.

2011.04.17. 03:14:50

@MOPO3OB:

Barátom! Olyan, hogy Fidesz nincs! ORBÁN VIKTOR van!
Matolcsy nem működik! A politika nem határozhat meg gazdaságpolitikát. Márpedig itt az van.
Tudom, tudom. Savanyú és sárga, de a miénk!

2011.04.17. 03:17:52

@Viktor_Viccnélkül: Elvárod hogy mások kemény munkájából tartsák fent a te "fajtádat",

Ez vicc?
Ha elutasítja, akkor nem kap. Tehát kiesik. NEM KELL ELTARTANOD!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.17. 07:14:09

@Blogger Géza:

Ezzel csak az a gond, hogy aki 1 napot is dolgozott abban az évben, az már foglalkoztatva volt...

Ráadásul, nem az a lényeg, hogy hány foglalkoztatott volt, hanem hogy ennek, mekkora az aránya a versenyszféra és közszféra közt...

Mert az előbbiek vérét szívva élősködik a második...

kisa 2011.04.17. 07:32:36

@Viktor_Viccnélkül: A "te fajtádat" kitételt nem értem, de ettől eltekintve nem tartasz el. Se te, se más. NEM VAGYOK BENNE A RENDSZERBEN! Érthető? Egyszerűen nem létezem se a tb se senki más számára.
És igen: van pénzem internetre, meg egyebekre is, ugyanis dolgozom. Csak már nem orbanisztánban.

Dr Kangörény 2011.04.17. 07:34:47

Hö-hö-hö, a szerző mintha direkt feledékeny lenne, ugyanis nagyvonalúan elhallgatta azt, hogy ennek a gazdasági géniusznak sikerült úgy belenyúlni az szja rendszerébe, hogy az adózók jelentős részénél adóemelés volt, ráadásul az átlagos és annál kevesebb jövedelműeknél.

Ha kumin úr nem volna ennyire elkötelzett orbán-hívő, akkor tudhatná, hogy nem a kommunikációval van baj, hanem a tettekkel!

Ez akkor is így van, a a posztoló és a vezér is hülyének tartja a rá szavazó szegényeket.

kisa 2011.04.17. 07:35:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: A forint azért erős, mert mostanság volt a MANYUP-hozamok elszámolása...

Geo_ 2011.04.17. 07:39:28

"mert akiket most feleslegesen elveszítenek"

Azt elhiszem, hogy a Századvég szempontjából ez "felesleges" - hiszen oda lehet egy jó kis megbízás.

mendson 2011.04.17. 08:15:09

@Kangörény_: Van benne valami.Nekem például feltünt, Sólyom azóta tud megint normálisakat nyilatkozni mióta Nem Kumin osztogatja az egyrészt-másrészt okosságait amikben mindig csak a stabil, vágyaihoz igazított kizsigerelt tények.

belekotty 2011.04.17. 08:22:09

@huttinger: @Geo_: Nocsak, nocsak, régi ismerősök! :-))

belekotty 2011.04.17. 08:24:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Április elején sikerült elérni a 114%-os GDP arányos államháztartási hiányt. Antall óta nem volt ennyi!"
- Ne írkálj hülyeségeket! A tervezett költségvetési hiány 114 százalékát értük el.

belekotty 2011.04.17. 08:27:49

@Blogger Géza: "Amúgy pont az ilyen nácizók miatt nem nő érdemben az LMP meg MSZP támogatottsága szerintem,"

- Az MSZP támogatottsága három betű miatt nem nő és az az em, az esz és a pé. Ezek már a masszív balosoknál is leírták magukat. A párt teljes személycseréjére lenne szükség a megújulásukhoz.

Megfigyelo 2011.04.17. 08:31:31

Orbán meglepő radikalizmussal esett neki az alacsony és közepes jövedelmű rétegek kifosztásának és a legfelső 10-20% (legfelső 1-2 jövedelmi decilis) jövedelmeinek növelésének. Ennek egészen kirívó példája az új adórendszer, amitől mindenki veszitett, aki (ha már/még nem nevel gyerekeket) bruttó 293400 Ft-nál kevesebbet keres. (Akkor, amikor a bruttó átlagbér 201 vagy 202 ezer forint volt, tehát még jóval az átlagbér fölött is nőtt az SZJA+tb levonás.) Ha az emberek a zsebükön érzik, hogy mit is jelent Orbán országlása, akkor ennek megfelelően fognak majd szavazni. (Az egy mésik kérdés, hogy Magyarországon egyetlen közváleménykutatást sem lehet immár komolyan venni, mert az emberek félnek megmondani, ha nem a Fideszre akarnak szavazni. Egyébként ez a jelenség már 2002-ben is megfigyelhető volt, ezért bőgtek le a közvéleménykutatók - az egy Medián kivételével - akik mind egyértelmű Fidesz győzelmet jósoltak.)

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2011.04.17. 08:40:31

Feri: szerinted Orban miert nem mer rakiabalni idonkent azokra, akik nyilvanvaloan erkolcsi/politikai kart okoznak a Fidesznek? Pl. Lazar Janos. Tudjuk, hogy az orszag koltsegveteseben jelentektelen tetel egy S8-as, a nep megis elvarna ilyenkor, hogy a fonok kicsit helyre tegye a "beosztottat". Szerintem nagyot lenditene Orban megitelesen, ha neha ilyen lepesekre is raszanna magat.

tündér ilona 2011.04.17. 08:50:53

A SZOCIALIZMUS (KÁDÁR JÁNOS) CÉLKITŰZÉSEI, IRÁNYA, VELEJE, JÓ, HELYES ÜDVÖZLENDŐ

NO DE

A KIVITELEZÉSSEL (ITT KUMIN SZERINT A STÍLUSSAL, BESZIVÁRGÓ FEJEKKEL,VAGY NÉMELY FŐKORIFEUSSAL)BAJOK VOLTAK

DRÁGA KUMIN ÚR!
ENNYIRE MEG TETSZETT VAKULNI?

trollface 2011.04.17. 09:19:20

aki hisz a hivatalos foglalkoztatási-munkanélküliségi adatoknak, sikeres ember nem lehet...

Kandabula 2011.04.17. 09:24:41

@Blogger Géza: Te érted, hogy miről írtam? (Egyébként éppen a harmincas években "tántorgott ki Amerikába másfél millió emberünk", de most nem erről van szó.) Kérlek, olvasd el még egyszer és cáfold tételesen.

Ford Mustang 2011.04.17. 09:33:05

"Semjén Zsolt védett madarakra akar vadászni, a közszolgálati tömegkommunikációba pedig visszaszivárognak azok a fejek, akik már egy-két jobboldali választási vereséghez tevőlegesen hozzájárultak – hogy csak néhány aktuális tünetet említsek."

Sz@r ügy, ha a szent emberről kiderül, hogy a természetkárosítók oldalán áll. Hogy konkrétan hobbija állatok gyilkolászása. Szeretne már épp védett állatokra is lövöldözni.

Ami az MTI-t illeti: a Cohn-Bendit anyag óta nem hiteles és még ingyen se fog híreket "vásárolni" tőlük hiteles média, nemhogy pénzért.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.17. 09:43:30

@Blogger Géza: cicabogar, persze hogy szoktram kiverni. tudod olyan joleso erzes :)
Egyebirant meg szarom le, melyik bohocpart eppen hol all, kozom egyikhez se, de a csotanyokat mindig el koll taposni, mert mindenfele rothatdast terjesztenek. Az viszont nagyon vidam dolog, ahogy a jobboldal nem tud mit kezdeni a sajat hulyeivel, es az adott szituaciotol fugg, hogy ippeg szeretitek a naciaitokat, vagy nem. Ha azok Pintert basztatjak, akkor fujj, rossz nacik, ha meg a zsidokat, ciganyokat, a kebletekre olelendo, mosdatando artatlan nacikak... Szoval nem nekem, hanem neked kene tisztaznod, mit is akartok a vonafele fergekkel. Egy akolba tartozni veluk, vagy sittrevagni mind. Nekem nincsenek ilyen ambivalenciaim, tudom mit tennek veleuk.

Aztan arra gondolni se merek, hogy a tortenelemmel is ilyeten kettossegben alltok, es a mai napig sem sikerult kiokumlalni hogy akkor mi legyen gombossel, horthyval, meg a tobbi aranyoskammal. Szeressetek oket, vagy nem. (lasd pl szegeden a gombos diszpolgar maradt, pedig azert csotany volt o is, nem is annyira aprocska)

Szoooval szar lehet ott a jobbszelen mostansag :) :) :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.17. 09:49:21

@Blogger Géza:
az szdszt a jobboldal, azaz a szeljobb iktatta ki. A tobbi jobbos meg tapsikolt, mert ugye utban voltak a vezer konderhoz vezeto osvenyen. Nincs ezzel semmi baj, ha hagytak magukat kiiktatni, akkor megertek a kiiktatasra.
Miutan ezt igy helyretettem, csak szolok, a korabbi hozzaszolasomban a LIBERALIZMUSROL beszeltem, es nem az szdszrol. Bocsika.

Egyebkent meg csak egyvalami van, amitol "rettegek", az hogy lemaradok a bulirol, es tul keves naci pofajat tudom vigyorgosra baszkuralni a szivlapattal :)

2011.04.17. 10:56:37

@kisa:
És ne feledkezzünk meg a piacra dobott állampapírokról se! Jó magas kamattal, hogy tutira fogyjon.

2011.04.17. 11:25:46

@belekotty: Ne írkálj hülyeségeket! A tervezett költségvetési hiány 114 százalékát értük el.
ű
Bebaszna! Először is , időarányos, különben nem tudná a későbbi bevétel korrigálni, másodszor szakmai szinten, újságíró szinten "bennfentesen" pongyolán fogalmaznak.
Az államháztartási hiány a bevételek és kiadások egyenlege. Tehát az éves és negyedéves egyenleg arányát hasonlítgatjuk, ami nem ad korrekt viszonyítási alapot, csak az előző évek alapján következtetünk.
Éves egyenleg:-684.7 (terv)
negyedéves :-742,1 (tény)
bevétel éves : 13.151(terv) 3.017 (n.év)
kiadás éves : 13.178 (terv) 3.759 (n.év)
tehát az államháztartási hiány alakulása , vagy annak a GDP hez viszonyított arányának alakulása ugyanazt fejezi ki.

lüke 2011.04.17. 14:05:43

@lüke: azért lefordítom
a 2/a egy belvárosi járat,energiatakarékos kisbusz,
xover.mud.at/~tramway/stvkr-a-wiki/index.php/Linie_2A_(Wien)
amin bevásárolni járnak, ez BP-n nem történhetne meg, mert a koszos mocskos belvárosban alig van üzlet!
A buszon együtt utazik szegény & gazdag, s nem nézik le az elsetteket, szegényeket, söt a beszedett adóból támogatják.
BP- n ez se fordulhatna elö :a gazdag traktoron -jeep- utazik, lehetöleg egyedül, hogy ne lássák a ruháján kivül hordott cimkét!
S az olcsó bor " vinum regnum rex vinorum" hogy nemzetieskedjek az alkoholisták itala, ami betegség, s nem szegénység,legfeljebb lelki.

képzelt valaki 2011.04.17. 19:29:00

"Halványabb lenne a kötcsei beszéd emléke". hm. Lehet, hogy a miniszterelnök környezetében halványabb, de az "emberek fejében" :) nem hiszem, hogy halványodna.
Már azokéban, akik egyáltalán figelték azt. Igaz konkrétumokat nem emlitett az OV., abból mindenki az hallott ki amit akart.:)
Nem felejthető el, mert a megszoritásokra még most jönnek az újabb megszoritások, amiket "kiskanállal" adagol a kormány.
Igen! lettek laszakadó rétegek."

képzelt valaki 2011.04.17. 19:32:31

hm. úgy látszik ujjat vagy billentyűt kell cserélnem.
"figyelték azt" elnézést.!

:)))))))

képzelt valaki 2011.04.17. 19:36:53

Bezony! a "győzelmet" sem szabad elfelejteni a kormánynak. Melyhez nagyban hozzájárult az elmult nyolc év.... is.
:)

huttinger 2011.04.17. 20:26:59

@belekotty:

Rég nem láttalak.
Mondjuk lennének akik ezt pozitívan élnék meg..:-)Nem kevesen...:-) :-)
Én örülök, hogy újra találkoztunk! :-)

álomszép 2011.04.17. 22:44:14

@képzelt valaki: :)
Na.igen.Lettek leszakadó rétegek". Ők azok akik várták a jobb életet, és a csodát. Az meg nem jött.
Úgy bizony, jött helyette a megszoritás.
vagy nem?
:)

álomszép 2011.04.17. 22:48:06

@képzelt valaki:
Jut eszembe! egyébként te mit keresel itt, mióta foglalkoztat a napi politika? Vagy csak eddig nem tudtam?
:))))))))))))

álomszép 2011.04.17. 22:56:19

hm. Semjén meg a vadászat. Szerintem ez érdekli az embereket a legkevésbé, vagy egyáltalán nem. Sokkal inkább foglalkoztatja mi lesz a jövő.
Ja! a Lázár Jánost ki tetszett felejteni......
:)

lüke 2011.04.18. 18:27:59

@képzelt valaki:
hands:) képzelt betegek
Moliere is megjelent a blogon:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.19. 20:52:22

@Ford Mustang: (Semjén vs. álatok)

Ugyan már, csak komolyan vette a Bibliát, amely meséje szerint Jehova nekiadta a Földet Ádámnak és Évának (no meg az utódaiknak, inkluzíve Semjénnek) hogy uralkodjanak az összes állata fölött. Egy "uralkodó" meg ugye azt lő le, (madarat, vadat, hajtót) amit csak jól esik neki...

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.19. 20:55:19

@álomszép: - hát ez az!
Mi van, ha az lesz a "szebb jövő" (helyett:(, hogy rájuk is lehet vadászni?!
Jobb az ilyet IDEjében megelőzni...

álomszép 2011.04.20. 22:17:07

@2. e-képviselő:
Hmm. Vadásszál! és előzd meg.!

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.04.20. 22:23:54

@álomszép: Mármint hogy pont azt kellene megelőznünk, hogy levadászhassanak minket az uraink!

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása