Miért ne írjunk dühös posztot egyetlen tudósítás alapján?

2011.07.25. 17:27 kumin

Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk, felraktuk a hivatali honlapra. Nem mintha abban hittünk volna, hogy ezeket a gyakran hosszú és nehéz szövegeket tömegek fogják majd olvasni, de nagyon sokszor kapóra jött, amikor egy debil vagy rosszindulatú tudósító (néha nem is volt egyszerű eldönteni, hogy melyik a kettő közül) tökéletesen félreértett cikket tett közzé a szövegről. Elég volt egy linket ilyenkor átküldenem, és rövid úton tisztázódott a félreértés. Orbán Viktornak nem kerül ki minden beszéde szó szerint sehová, így szabadon szárnyalhatnak a tudósítók. A miniszterelnök szerint Magyarország számára a Nyugat kényszerlakhely? Elég volt egy hvg.hu szöveg, és több szerző kritika nélkül rálibbent.

 

(forrás)

 


Íme az idézet a hvg.hu cikkből: „Szerinte nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert az a világ börtön, ’legalább is kényszerlakhely’ volt Magyarország számára.” (Miközben a posztot írtam, a kritikus mondat is megváltozott, immár így hangzik: „Szerinte nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert a "régi világ", az a világ börtön, „legalább is kényszerlakhely” volt Magyarország számára.” – úgy látszik, másnak is feltűnt a baki. Itt most leteszem a nagyesküt, hogy az előbbi idézetet is onnan másoltam, kb. délután négykor.) Átirat ugyan nincs, de video van fent a HirTV oldalán, és a fenti szöveg eredetije a valahol a 26. perc vége felé található: „mert az a régi világ szerintem inkább börtön volt, mint otthon, de – legyünk megengedőek – legfeljebb kényszerlakhely volt a magyar nemzet számára.”

 

Nem kívánom olvasóimtól, hogy az egész beszédet hallgassák végig, de a kontextus, és hogy mi a „régi világ” úgy érthető meg igazán. A fogyasztói vagy jóléti társadalomról volt szó, arról a modellről, amely miatt két éve döcögős pályán van sok nyugati ország. Lehetnek kétségeink ennek igazáról, de ma például olyan címmel jelentek meg cikkek, hogy „Egy hét van az amerikai államcsődig” – ez azért elég beszédesen jelzi, hogy valami tényleg nagyon nem stimmel, ráadásul immár a centrum kellős közepén.


A Nyugatról, mint meghaladott civilizációs keretről szó sem volt. Csupán olyan összefüggésben került elő a beszédben, hogy most épp a nyugati centrum sem nagyon tudja, hogy merre van előre, tehát az a hagyományos közép-európai stratégia, hogy kövessük a nyugati megoldásokat, nem tűnik nyerőnek. Ettől még nem a Nyugat maga hanyatlik, hanem az a mód, ahogy aktuálisan él. Aki ezt megállapítja, az nem Levédiába akarja visszavezetni népét, hanem csak arról beszél, amiről nagyjából mindenki, aki a „mi van most?” kérdésre választ keres.


Nem szeretném rosszindulattal vádolni a hvg.hu tudósítóját. A kérdéses kijelentésnél már majdnem fél órája ment a beszéd, lehet, hogy nem is az első volt aznap, könnyen összekeveredhettek a fogalmak. Nem akarom a bloggereket sem csesztetni, mert én sem állítom, hogy mindig van időm az eredeti forrást előkeresni. Török Gábor csak szőr mentén érinti ezt a kijelentést („hanyatló Nyugat” téziséről beszél, miközben a szöveg lényegét a hanyatló jóléti állam/fogyasztói társadalom tézise ragadná meg sokkal inkább). Posztja egésze azonban nem erre a tézisre épül, és ennek megfelelően érdekes gondolatokat tartalmaz. Főleg amit a hitviták természetéről mond („erről ma csak hitvitákat folytathatunk, az idő mutatja majd csak meg, hogy helyes alapvetésekre épült-e az orbáni stratégia”).


Tóta W. Árpád viszont az egész posztját a fent idézett tudósításra építette, még jól be is linkelte. Ilyen esetben azért illene kicsit jobban megnézni, hogy miről is ír. Tóta W. amúgy a vallásosság, a közvetlen tapasztalat nélküli hit harcos kritikusa, ez a motívum ebben a szövegben is felbukkan („Élnek annak vívmányaival minden nap: amikor nem mennek templomba”). Bejegyzése viszont pont olyan, mintha derék pap módjára a szentleckét elemezné. Egy olyan szöveget, amelynek érvényessége a hitből táplálkozik, jelen esetben abból a hitből, hogy Orbántól még az is kitelik, hogy ilyeneket mondjon. Maga a poszt kezdő mondata is a hitviták kedves tételére hivatkozik: „Már megint ott vagyunk, hogy van élet Európán kívül is”, azaz eredetiben: „Van élet az EU-n kívül is”. Ha a folytatással együtt olvassuk („Van élet az EU-n kívül is, de nem erre készülünk.”), már egészen mást jelent, talán épp ezért nem olvassák szívesen együtt, akiknek így már nem erősítené kellő mértékben a meggyőződését.


Nincs reménytelenebb dolog, mint vallásos emberekkel a hitükről vitatkozni. Ennek megfelelően hálátlan és dolgos szerep, amelyet Tóta W. visz az egyház ellen. Ugyanígy reménytelennek érzem a vitát azokkal, akik Orbánt ab ovo gonosz és minden rosszra kész politikusnak tartják. Szövegek tartalmáról azonban egyszerűbb vitatkozni – főleg, ha van felvétel. Tóta W. sem tudhatja egész biztosan, hogy tényleg nem élt-e például egy bizonyos Mózes vagy Jézus Krisztus nevű ember, és nem mondták azokat a dolgokat, amelyek a Bibliában szerepelnek. Kicsit problémás az utánajárás. Az Orbánt övező hitvitában azonban elvileg létezik egyfajta könnyedség: a szövegek ott vannak, kis kereséssel és akarattal a legtöbb megnézhető vagy meghallgatható.
 

Címkék: orbán nyugat tusnádfürdő

358 komment · 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr123096960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi van a kagylóban? 2011.07.27. 12:58:41

Tusnádfürdő (románul Băile Tuşnad, németül Bad Tuschnad, Kaiserbad) város Romániában, Hargita megyében. Országos hírű gyógyfürdő és üdülőhely, Románia legkisebb városa. Csíkszeredától 32 km-re délkeletre, az Olt bal partján fekszik, 1968-óta város. Gyó...

Trackback: Orbán Viktor, a norvég ámokfutó, és nyugat alkonya 2011.07.26. 09:55:40

Oscar Wilde utolsó szavai feljegyzések szerint állítólag ezek voltak (persze nem feltétlenül kell elhinni, hogy tényleg így, tényleg akkor, tényleg ott, és tényleg utolsó): "A tapétám és én halálpárbajt vívunk. Valamelyikünknek mennie kell....

Trackback: Átlátszó hazudozás a nyugdíjvagyonról 2011.07.26. 09:28:24

Miközben a kormány több mint hárommillió állampolgár elkobzott pénzét, a későbbi nyugdíjukra felhalmozott tőkéjüket éppen a hibás gazdaságpolitikai miatt tátongó hatalmas költségvetési lyukak tömködésére pazarolja el, Selmeczi Gabriella megint előállt ...

Trackback: Üres erő 2011.07.26. 02:36:41

Azt hiszem, némelyik "jobboldali" szerző nem kívánja a mostani intézkedések és a láthatóvá vált tervek kontextusába helyezni a "kényszerlakhely" miniszterelnöki kényszerképzetét. Nem kívánja figyelembe venni, hogy a modernista-aufkä...

Trackback: A nyugat alkonyul 2011.07.26. 02:13:25

p { margin-bottom: 0.21cm; }Az atlanti civilizáció és a modernista elvek érvényének változása érzékelhető. Orbán abban nem téved, hogy azok az elvek, amelyek a történelem egy rövid időszakában elterjedtek – a jogegyenlőség, a humanista és auf...

Trackback: Házasság és jelzálog 2011.07.25. 21:31:39

Két olyan dolog, amit nem gondolsz végig, mielőtt belevágsz. Amerikában a jelzálog "csak" annyira komoly, mint egy házasság. Európában viszont annyira, mint egy gyerek. És míg felőlem az házasodik, aki akar, lehet hogy gyerekre igenis kéne j...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fran7 2011.07.25. 18:14:58

Kiváncsi vagyok ez a poszt mikor kerül ki az indexre. A forráskritikát még a teológián is tanítják. De az egyszerű paraszt is tudja, hogy van egy olyan fontos kérdés: Ki mondta, miért idézte így?

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.07.25. 18:31:45

Orbán-interjú 1999. december 17. Forrás: Világgazdaság

Riporteri kérdés: "Van-e forgatókönyvük arra az esetre, ha 2002-2003-ban sem sikerül Magyarországnak csatlakozni az Európai Unióhoz?"

A válasz: "Nem történik tragédia, ha nem valósul meg 2003-ban a csatlakozás. Most sem vagyunk az Unió tagjai, s mint látjuk, van élet az EU-n kívül is. De nem erre készülünk. Azért sürgetjük az integrációt, mert az újabb lökést adna a gazdasági fejlődésnek."

Így meg még egyértelműbb, h mit gondolt Orbán 1999-ben. Szó sem volt EU ellenességről.

menőmano 2011.07.25. 18:58:58

Most én valamit nem értek.
Most azt kell kommentelni, hogy a Török Gábor, mint politológus, bloggazda, és a Tóta W. mit irt, hogyan reagálta le a miniszterelnök beszédét, vagy pedig azt, milyen irányba megy Magyarország hogyan alakul a gazdasági növekedés. mert ha nem tévedek erről szólt többek között Orbán v. beszéde.
Azt sem értem miért kell összemosni a vallást a politikával.
Ahogy tanulmányozom:) sokoldalú" a poszt témája, jól kommentelhető.

Én a Török G. posztját olvastam, de egyáltalán nem tűnik dühösnek, csupán egy olyan "szöveg" amit egy jó politológus feltesz a blogjára kommentelhető anyagnak. Semmi különös- és rosszindulat nincs benne.
:)

szempontpuska 2011.07.25. 19:07:47

Nem értem mi a gond Tóta W posztjával, vagy mondanivalójával....

Már úgy értem az irigységen túl :-)

különvélemény 2011.07.25. 19:15:11

"Nem szeretném rosszindulattal vádolni a hvg.hu tudósítóját."

Pedig mostanában gyakran olvasni elég megvezetésgyanús mondatokat a hvg-ben.
Mintha Orbán mindenkinek elvette volna az eszét.

Asztalos Gábor 2 2011.07.25. 19:17:16

@szempontpuska: Azon kívül, hogy tótav-nek téves forrásra támaszkodik a fröcsögése

==T== 2011.07.25. 19:18:12

@menőmano: arról van szó, hogy hogy tud szándékosan ill. gondatlanságból/hanyagságból ferdíteni a sajtó/média.

menőmano 2011.07.25. 19:20:22

Ugyan már! Miért lenne irigy a Kumin Ferenc.?
:)
Az biztos, hogy én még elolvasom a posztot legalább tízszer, mert nem akarok butaságot írni.
Aztán vagy sikerül vagy nem.
:))))

blindeye 2011.07.25. 19:20:44

Orbánnak talán úgy kellene fogalmaznia, hogy a miniszterelnökként mondott szavait ne lehessen "elferdíteni". Ha ilyen szellemben mondana dolgokat, akkor Kuminnak sem kellene mindig megmagyarázni helyette, hogyan is kell értenünk az elhangzottakat...

menőmano 2011.07.25. 19:23:02

@==T==:

Tud ferditeni". Azzal én teljesen tisztában vagyok. De az igazat is tudja irni.:)
De úgy gondolom, nem csak ez a poszt témája.

fülesboci 2011.07.25. 19:27:03

Kedves Kumin Feri!
ez a Tóta W. nem ér annyit, hogy fél órácskát rápazarolj..

Waldi! 2011.07.25. 19:28:32

"Tóta W. sem tudhatja egész biztosan, hogy tényleg nem élt-e például egy bizonyos Mózes vagy Jézus Krisztus nevű ember, és nem mondták azokat a dolgokat, amelyek a Bibliában szerepelnek."

A keresztenyseg vagy zsido vallas szempontjabol szinte mellekes, hogy elt-e a Jezus vagy Mozes nevu ember. Az viszont tudhato, hogy a kereszteny illetve a zsido, valamint az osszes tobbi vallast, hogyan lopkodtak ossze az adott kor tobbi nepszeru vallasabol, mondaibol. Innen csak szellemi igenytelenseg azt hinni, hogy ok, a tobbi vallas az tundermese, na de a mienket olyan jol lopkodtak ossze x ezer eve, hogy minden szava igaz lett. A genjeinkbe kodolt evolucio bizonyitekat es az osrobbanas bizonyitekait nem is emlitve vs 7 nap alatt teremtette.

Az a baj, hogy a bonsai duce-rol mar mindenki elhiszi, hogy mondta, mert jo 10 eve nincs egy mondata, amit ugy lehetne erteni, ahogy mondja. Miert pont a sajtkeszitok, nyilvan az egesz tejiparra gondolt. Nem lehet orokke kettos beszelni, mert meg szegeny agyatlan Mikola nem fogja fel, hogy azt mondjuk, hogy nem 20 evre akarjuk bebetonozni a hataron tuliak szavazataval magunkat, amikor meg igen.
Magvatlan szoviragcseples az egesz, egy gondolata nincs csorikamnak. Csak fujja az ures makgubot a szel...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.07.25. 19:29:14

Árpi volt az egyetlen blogger, aki bátran megírta, hogy Orbán részeg.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2011/07/orban-reszeg.html
A többi sunyi lapító.

Pszt! 2011.07.25. 19:30:59

A komcsik is mindíg a hanyatló nyugattal jöttek, és hol vannak már. Orbán is eltűnik a süllyesztőben, mikor a nyugat még mindíg "hanyatlik".

kovacsguszti68 2011.07.25. 19:31:12

Nagyon szép gondolatok Kumin úrtól, valóban helyes lenne, hogy ne ragadjuk ki a szövegkörnyezetből a gondolatokat, és ha idézünk, akkor azt próbáljuk hitelesen tenni.
Azért nem mellékesen megemlíteném, hogy a szövegkörnyezetből való kiragadás, és néhány gondolat nyilvánosság elé tárása a Fidesz nagy fegyvere volt ellenzékben. Pl. a "hazudtunk éjjel-nappal" kifejezés szajkózása önmagában elég volt arra, hogy a szocikat padlóra küldje, Gyurcsányt pedig ellehetetlenítse. Pedig érdemes lett volna jobban odafigyelni arra, hogy az idézett gondolat milyen szövegkörnyezetben volt.

Link Elek 2011.07.25. 19:31:20

2004 ota minden politikahoz kicsit is erto ember tudja, hogy nem eleg ha valaki valamit csinalt, vagy nem csinalt es ez az informacio elerheto. Kerry multjarol elegendo informacio allt rendelkezesre. a honlapjan is kinnt volt, megis kicsinaltak kommunikaciosan.

az, hogy orban beszedei nincsenek kinnt szo szerinti atiratban a neten az orban hibaja, az hogy a kommuniakcios emberei nem _figyelik_ a netet, es hivjak fel a veletlenul/szandekosan nem a valosagot tartalmazo irasok iroit a tevedeseikre az is hiba. nem kicsi.

persze az is lehet, mint a viccbeli cipesz, aki az ebedlo asztalnal pofon akarta csapni a rendetlenkedo fiat, aki elrantotta a fejet, es a pofon a vipesz felesegenek az arcan csattant: igyse rossz, mondta a cipesz.
totaw irasa elegge hiheto, hogy orban a pokolba kivanja, hogy az eu belepofazik abba ahogy o itt uralkodik.
---
masreszt az hogy nemtorszag, vagy az usa nem munka alapu tarsadalom az netto hulyeseg.
a gorog/spanyol/portugal mas teszta, de ok ugyanugy nagykegyesen beengedett jovevenyek az EU-ban, mint mi.

kalapocska 2011.07.25. 19:35:17

Azt akartam irni hgy a joleti tarsadalom az valoban nem egyenlo nyugat mert joleti tarsadalom=nyugat-Amerika.
Aztan meglattam, hogy Amerika mint a joleti tarsadalom docogossegere pelda a blog bejegyzesben es meg az is elkepzelheto hogy Orbannal is (haha).

Lórántka 2011.07.25. 19:35:33

Szeretett Vezérünknek (Nemzetvezetőnknek?) nagyon nem ez az első olyan gondolata, hogy van élet az EU-n kívül. Mert persze, hogy van, de aki belül van, attól ez nem értékelhető egyszerű ténymegállapításként. Ha valaki azt mondja a házastársának, hogy "végül is, nem muszáj mi házasok maradjunk, élehetünk mi külön is", azt kevesen értékelnék egyszerű tényközlésként. Amikor pedig az adósságválság, mind állami, mind elterjedt állampolgári szinten, leginkább oda vezethető vissza, hogy a nyugati életszínvonalat akartuk majmolni, bár nem volt lehetőségünk annak termelékenységi szintjét, így az az után jogosan járó jövedelmet elérni (maradt a hitelből fogyasztás), akkor talán levezethető lenne, hogy a magyar társadalom többsége nem a kívánatos, munka alapú, de döntő többségében nélkülöző, alig fogyasztó kínai társadalmat irigyli, hanem a naplopó, de magas egy főre jutó GDP-jű Nyugatot, Németországgal, Svájccal, stb. Még akkor is, ha a görög példa azt mutatja, jobb lesz ezt a szemléletet kicsit kordában tartani. (De hol van a mi nap- és pénzlopásunk a görögökétől?) De ezt nagyon hiteltelenül hirdeti az a politikai erő, amelyik népszavazás révén hiúsította meg pl. a majdnem korlátlan egészségipari fogyasztást visszafogni igyekvő vizitdíjat. A többi demagóg idiotizmusrtól nem is beszélve.

Jester 2011.07.25. 19:38:08

Kumin úr hamarosan Szíjjártói magasságokba emelkedik ami a szerecsenmosdatást illeti.

unionist 2011.07.25. 19:38:19

@kumin
elárulok neked egy titkot. a keleti mindig is független államok közössége volt. a nyugat: common wealth. próbáld meg értelmezni ezt a kifejezést.

neutrontranszmitter 2011.07.25. 19:40:05

@blindeye:
"Orbánnak talán úgy kellene fogalmaznia, hogy a miniszterelnökként mondott szavait ne lehessen "elferdíteni"."

ennél nagyobb marhaságot rég olvastam, de viccnek jó volt. mindenesetre nagyon jó indexes "újságíró" lennél, már ami az érveléstechnikát illeti. még egy csipetnyi hazugság, némi gúny és cinizmus a magyar, valójában munkájukból megélő emberekkel szemben, és akár főszerkesztő is lehetsz!

(ui: csak h meg is értsd: hiába mondasz bármit, pl: Az Európai Unióban jó élni, és elkötelezettek vagyunk a fejlődés mellett. másnap ez az index, népszabadság címlapon valahogy így fog kinézni: Az Európai Unióban rossz élni, és mindent megteszünk azért, hogy az új náci birodalom építése közben elüldözzük <az amúgy végtelenül becsületes és tisztességes> balliberális felebarátainkat...)

unionist 2011.07.25. 19:40:07

a másik, hogy anno orbán beszédei angolul is olvashatók voltak. odáig jutott, hogy hivatalos magyar nyelvű átirat sincs.

nagy.okos. 2011.07.25. 19:42:32

amennyiben Tóta W. a "hit" egyik oldala ,akkor ez az írás a másik oldal. ha O.V. a Nemzeti Bank trezorjából talicskázná ki az aranytartalékot,fényes nappal ,újságírók gyűrűjében ,ez a blog akkor is megtalálná rá a magyarázatot,hogy miért a nemzet érdekében teszi...

alex4 2011.07.25. 19:48:48

„...Nincs reménytelenebb dolog, mint vallásos emberekkel a hitükről vitatkozni..."
.
Nem is kell, elég feléjük megereszteni egy szánalmas mosolyt és egy legyintést. Persze, egy-két jól irányzott kérdés sem árt, ha hittérítők kopogtatnak a hülyeségeikkel.
.
Nem is kéne velük foglalkozni (mindenki azt hisz, amit akar, amíg ezt nem árt másoknak!), csak az a baj, hogy M.o.-on ez igen sokba kerül! Pl. NAPI kb. 110 millió forintot pazarol el az állami költségvetés imádkozásra (vö. hitélet!) a „szokásos" állami éves tízmilliárdok mellett - amiből jómagam csak a szociális/egészségügyi feladatok finanszírozását tartom jogosnak, a többi népbutításra megy!
.
Létszám alapon (egy osztrák felmérés szerint a magyarok 8-10%-a jár rendszeresen templomba), akár a fociszurkolók sörözését is támogathatnák ennyivel...

Az igazi Trebics 2011.07.25. 19:49:21

Már bocsánat, de akkor én egy másik Tóta-posztot olvastam. Amit én olvastam az arról szólt, hogy Orbán évek óta csak kontrollált közegben lép fel, hogy kritikát véletlenül se kelljen meghallania, pláne reagálni rá, mondhat bármekkora baromságot, a hívektől csak helyeslést kap, ami hosszú távon neki is rossz lesz (ha már most nem az).

abaka 2011.07.25. 19:50:13

Ez a poszt nagyon lol. Kurva nagy, ahogy a szerzo ketsegbeesetten probalja mosdatni azt a rengeteg hulyeseget, amit Orban osszehordott.

"a „hanyatló Nyugat” téziséről beszél, miközben a szöveg lényegét a hanyatló jóléti állam/fogyasztói társadalom tézise ragadná meg sokkal inkább"

Es az nem tetszett feltunnie a kedves posztironak, hogy a joleti allam/fogyasztoi tarsadalom pontosan az altalaban "nyugat"-nak nevezett orszagokban volt megtalalhato, az osszes tobbiben pedig nem?

ursus artos 2011.07.25. 19:51:37

@blindeye: orbán nagyon régóta roppant óvatosan fogalmaz. pláne a tévés interjúkban.

fonó 2011.07.25. 19:54:10

Éppen ez az hogy a sokadik célzás OV részéről h nem kell a beleszólás EU-ból, milyen jó h mégse engedték Barrosoék h 7 fölött legyen a hiány!!!

ursus artos 2011.07.25. 19:54:37

@Waldi!: "Az a baj, hogy a bonsai duce..."
Ha nem ebből az alapállásból szemlélnéd a szövegeket, talán értenéd.

jenőke 2011.07.25. 19:55:55

Ez nagyon tetszik: "Tóta W. amúgy a vallásosság, a közvetlen tapasztalat nélküli hit harcos kritikusa...".
A politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint - tehát - aki még nem vezetett alkoholos, vagy drogos befolyásoltság alatt, ne is illesse kritikával azt, aki éppen a járdán, buszmegállóban ütközik a várakozó tömeggel kilenc fél vodkával a gyomrában. Merthogy nincs közvetlen tapasztalata. Nagyszerű.
Nincs közvetlen tapasztalat? --- akkor kuss!
Mit akart Kumin, a politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője?
Mentegetni a már mindent megtapasztalt Törököt? Csesztetni a szerencsétlen tapasztalatlan, kritizálni nem jogosult Tótát?
Vagy csak nagyon ráért, mégis csak ennyire tellett?

fonó 2011.07.25. 19:56:28

Mi ez az eszetlenség h nyugattal ellentétben munka alapú társadalmat épitünk. 20 évet dolgoztam külföldön, tudják milyen munkamorál van??????

unionist 2011.07.25. 19:57:16

@Waldi!:
szerintem abban igaza van kuminnak, hogy ez egy vallásvita. a nyugatosok (a latinkeresztények) állnak szemben a keleti ortodox vallással.

az ortodox vallásban minden népnemzetnek van egy spirituális vezetője. ő a pátriárka. aki erkölcsi útmutatásokat ad a népnemzetnek. ez az ortodox vallásban bevett gyakorlat. az egyház autokefál.

a latinkeresztény egyház nem nemzetiségi egyház. a katolicizmus alapvetően a globalizációt hirdeti. mindig is azt hirdette. a protestánsok azok, akik ezzel szemben a helyi közösségeket fontosságát hangsúlyozzák a vallásban. de a vallásnak nincs nemzeti karaktere. az anglikánoknál az egyházfő az uralkodó, de ő sem a népnemzet, hanem a nemzetközösség vezetője. és persze az is különbség, hogy a brit királynő hatalma szimbolikus. szóval a nyugatot a parlamentarizmus jellemzi alapvetően.

a keletet pedig az egyszemélyi vezetés. és ez leginkább a vallásban nyilvánul meg.

lehet látni, hogy orbán a határon kívüli ortodox területeken népszerű. kárpátalján, erdélyben, és a vajdaságban. szlovákiában már elutasítják, vagy ausztriában. ahol a latinkereszténység dominál ott orbán népszerűtlen. ahol a többségre az ortodoxia jellemző ott bármit mond megtapsolják.

mezga-aladar 2011.07.25. 19:59:23

ez a tipikus esete, hogy

Miért ne írjunk dühös posztot egyetlen poszt alapján!

SI-faktor...

fonó 2011.07.25. 20:01:33

Mi az h a jóléti társadalomból le kell adni??? Eddig azt hallgattuk h a FIDESZ kormányzása automatikusan 400 milliárdot hoz, lehet 14. havi nyugdíj, több kisiskola, európai bérek az eü-ben, kevesebb adósság csak többet kell adni a zembereknek, 300 ft-os benzinnél: csak a kormányon múlik, csökkentse a jövedéki adót, az 1 kulcsos adó igazságtalan( OV ATV adás 2010) stb stb.

fonó 2011.07.25. 20:05:29

-Amikor mi vásárolunk – hitelből – tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.
-Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.

Kandabula 2011.07.25. 20:05:54

Semmi gond. OV folyamatos kettős beszédei, vagy éppen elhallgatásai mára már beértek. Röviden: oda jutottunk, hogy a hallgató vagy kínjában elemez, vagy ráhagyja: fene tudja, hogy mit akart ezzel mondani.

fonó 2011.07.25. 20:06:40

-Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett sorsának eldöntésére.
-Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."

fonó 2011.07.25. 20:07:18

-Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.

Kandabula 2011.07.25. 20:08:14

@fonó: valami ilyesmire gondoltam én is.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.07.25. 20:09:26

Nem tudom mit mondott, vagy mit nem mondott Orbán, nem is nézek utána, mert egyrészt ehhez lusta vagyok, másrészt, mert úgyis az számít amit tesz.

De, ha valóban azt mondta, amit Kunim állít, akkor el kell ismerni, hogy most speciel igaza van. Nyilvánvaló, minden reális ember tudja és érti, hogy az a fogyasztási színvonal, ami a "Nyugat" államaiban dívik fenntarthatatlan. Ennek semmi köze a világ szerencsétlenebbik fele által joggal irigyelt kultúrális és politikai vívmányokhoz. Ez egy szimpla gazdasági szükségszerűség. A cél már tényleg nem az kéne hogy legyen, hogy mindenképpen utólérjük a Nyugatot (mert mire "odaérünk", már ott sem lesz olyan nagy jólét), hanem az, hogy alkalmazkodva a válság utáni helyzethez, kihozzuk a magyar gazdaságból amit ki lehet hozni. Lehetőleg további eladósodás nélkül.

jenőke 2011.07.25. 20:11:21

@nagy.okos.:
A Nemzeti Bank vagyonát védi. - hogy ne potyogjon le a talicskájáról.

sok-sok 2011.07.25. 20:12:27

Basszus Feri..
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=165634
11 .54 ota fenn van a fidesz.hun...
szedd mar ossze magad..ne csak habony pajtas szellemi horizontjan mozogj, mert beleszaradsz...

Balt 2011.07.25. 20:14:28

@menőmano: "Most azt kell kommentelni, hogy a Török Gábor, mint politológus, bloggazda, és a Tóta W. mit irt, hogyan reagálta le a miniszterelnök beszédét, vagy pedig azt, milyen irányba megy Magyarország hogyan alakul a gazdasági növekedés."

Egyiket se muszáj, utóbbi pl. szóba sem került.

"Azt sem értem miért kell összemosni a vallást a politikával."

Ezt Tóta W.-től kellene kérdezni...

"Én a Török G. posztját olvastam, (...) Semmi különös- és rosszindulat nincs benne."

Nem is állította senki.

Baresi Boriska · http://teheneszet.blog.hu/ 2011.07.25. 20:17:08

"Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem."

aha, így szólt: nem baj, hogy szaros, kinyalom... nem baj, hogy szaros, kinyalom...
és ebből él ma is

Baltika07 2011.07.25. 20:17:27

A gond az, hogy a Nyugati világ a jóléti rendszer köré, a fogyasztói társadalom alapjaira épült. Ha ez nem lenne, nem is beszélnénk nagybetűs Nyugatról. Ugyanis ez a nyugati modell lényege. Megjegyzem, hogy Anglia, Hollandia, Ausztria, Német-, Finn- és Franciaország vagy éppen a skandináv államok nincsenek bajban. Azok vannak nagy gondban, akik erőn felül akartak ehhez az elit klubhoz csatlakozni. Ilyen Magyarország is.
Kumin magyarázkodása azért nevetséges, mert mindenki számára világos, mire is gondolt OV. Olyan nincs ugyanis, hogy kidobom a fenébe a nyugati jóléti modellt, lehúzom a wc-n a fogyasztói társadalmat, de az EU elveit (monetáris unió, munkaerő szabad áramlása, tudás alapú társadalom) vallom. Ez a beszéd leginkább a keleti (kínai) termelési modell felsőbbrendűségéről szólt. Nem OV volt az első, aki erről beszélt. Elég csak visszahallgatni például a roppant befolyásos Demján Sándor nyilatkozatait. Ő is a nyugati világ hanyatlásáról beszélt. Már jóval OV előtt, aki akkor még azt találta mondani, hogy idézem: "semmi keresnivalónk nincs keleten".
Abba most ne is menjünk bele, hogy az EU-val szemben mennyire korrekt vagy nem egy kínai kereskedelmi lerakatot nyitni közvetlenül az eu-s kemény, belső mag hátsó udvarában. Arról se beszéljünk, hogy a Fidesz 2010 elején még éppen hitelekből akarta felpörgetni a gazdaságot, csak Brüsszelben nemet mondtak. (Azaz a Bajnai-csomag lazításával kezdett volna, egy nagyon megengedő fiskális politikával!). Ne idézzük fel azt sem, hogy kis hazánk nyugati, döntően eu-s (értsd német) hitelekből él (különben napokon belül összeomlana) vagy, hogy a multik a magyar munkaerőpiac egyetlen érdemleges mozgatói, akik a hozzáadott értéket növelik, és nem csökkentik (közmunkaprogram).
Ha már a légből kapott híresztelésekről volt szó: Kumin valóban hisz az Egyesült Államok bukásában? Ott valóban a munkalapú társadalom hiánya okozta a gazdasági nehézségeket? Ki növelte drasztikusan az USA adósságát (a három republikánus "isten", Reagan, idősebb és különösen ifjabb Bush)? Kinek a választási sikeréért szorított Kumin? (republikánusok)

Kavix 2011.07.25. 20:19:21

@nagy.okos.: Szánalmas vagy, valószínűleg szövegértési problémáid vannak.

Tisztelt blogíró: Mitől olyan tényező ez a tarjáni proli, hogy elolvasod az írását? Tóta keresztény-gyűlölete a legsötétebb komcsi butaságból táplálkozik. Röhögsz rajta v. sírsz? Azt már végképp nem értem, hogy elemzed is.

Balt 2011.07.25. 20:21:29

@Lórántka: ... "nagyon nem ez az első olyan gondolata, hogy van élet az EU-n kívül."

Na, megint egy funkcionális analfabéta. Ott a link a cikkben az eredeti interjúrészlettel, de gyengébbek kedvéért a 2. komment (@politicus:) be is idézi szó szerint.

nyünyüge 2011.07.25. 20:24:35

Debil meg rosszindulatú tudosítók emlegetése helyett lehetne javasolni a miniszterelnöki szóvivőnek, hogy minél hamarabb tegyék fel Orbán beszédeit teljes terjedelemben a miniszterelnök honlapjára.

Egyébként meg lehet ezeket a teljes Orbán mondatokat magyarázni, kontextussal együtt vagy anélkül - sajnos az üzenetük közelebb van a "félremagyarázók" által felerősített "szélső" magyarázathoz, mint az utólagos "higgadt" értelmezéshez.
Ráadásul ez is a céljuk szerintem, mármint az erős üzenet. Aztán időnként kicsit nagyobbat szól a kelletténél.

ratched nővér 2011.07.25. 20:26:34

ha valaki esetleg nem értené tisztán, félremagyarázná, vagy miután az arra kijelölt személyek általi megvilágítás után is félreértelmezné Vezérünk szavait, azoknak igenis kijár egy koki vagy/és saller!!!

Szentgróti 2011.07.25. 20:27:27

Most így pontosítva a forrást: "„mert az a régi világ szerintem inkább börtön volt, mint otthon, de – legyünk megengedőek – legfeljebb kényszerlakhely volt a magyar nemzet számára.” - változatlanul azt kell mondani, hogy Tóta W-nek nincs szükséges semmilyen korrekcióra. Pontos, korrekt leírását adta a helyzetnek.

hackbard.celine 2011.07.25. 20:28:59

@Kételk Edő: ehem "fenntarthatatlan", aztán akkor a valódi nyugaton miért is magasabb 15-20%-al a foglalkoztatottság, mint itt a büszke KELET-en? Az USA 75-78%, Németország 75%, kis hazánk alulról karcolja az 55%-ot.
Az a fránya nyugat annyira haldoklik, hogy a német ipari termelés alakulása alapvetően meghatározza a magyar gazdasági növekedést:
www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/27000/27746_ipari.JPG
De a fülkeforradalmi kormány gazdasági szabadságharca nyerésre áll (É-Korea is már kb. 40 éve).
Nem adósodtunk el csak +1000 Mrd-al egy év alatt (jórészt dollárban és euroban), a MOL vétel egyenesen főnyeremény: 24000-ről sikerült 20000 alá tornászni az árfolyamot. 500 Mrd-nál ez persze aprópénz, így tolunk ki a hitelezőkkel, ennyivel többet kell majd elengedniük a görög példát követendő.

menőmano 2011.07.25. 20:29:02

@Balt:
Te meg a posztot kommenteld, ha kérhetlek, ne az én kommentemet analizáld.
Sokkal többet érsz vele.
Érted. ugye?

Kavix 2011.07.25. 20:30:26

@Baltika07: Gyenge kettes ez a gondolatsorod. Az is csak azért, mert pár konkrétumot azért beleírtál. Egyébként meg butuska.

fran7 2011.07.25. 20:33:36

@hackbard.celine: Csak ez az optimista gondolatsor megfeledkezik arról, hogyha az egész világ Magyarország szintjén fogyasztana, ahhoz 1,2 Föld kellene, az Usa fogyasztási szintjéhez 10 Föld kellene erőforrásaival együtt. A fogyasztói társadalmat leginkább ez fenyegeti.

Wise Lady · http://www.wiselady.hu/ 2011.07.25. 20:35:09

Nekem tetszik ez a poszt, tárgyilagosnak tűnik. Az, hogy a média torzít, alapvető tény. Az egyszerű ember, a médiafogyasztó pedig nem tudja kritikusan olvasni a médiában megjelenteket. Gyakran ideje sincs rá, mert rengeteg az információ, hogy megeméssze. Gyakori, hogy hiába bizonyosodik be, hogy nem az, nem akkor és nem is úgy hangzott el valami, az már a szétterjedt variációt nem tudja felülírni.

Balt 2011.07.25. 20:36:33

@sok-sok: Ez csak egy ötmondatos összefoglaló. "Nyugat" kulccsal keresve, ez viszont nagyon is adekvát:

"Ebből következtek a fedezet nélküli hitelek, a nyugati országok fenntarthatatlan növekedési pályára kerültek, a fiatal nemzedékek jövőjét már elzálogosították, az értékteremtő munka leértékelődött - mondta az előadó."

Baltika07 2011.07.25. 20:39:00

@Kavix: szerinted okoska (mert te semmit nem írsz, csak fikázol) Németország miért nincs bajban? Németországban fogyasztói társadalom van vagy már megbukott? Szerinted OV hogyan akarta felpörgetni a gazdaságot 2009-ben? Kik beszéltek itt a belső fogyasztás beindításáról? Milyen eszközökkel akarták ezt elérni? Kik adják a mai magyar hiteleket? (Segítek: nem Kína)
Te sajnos csak egyes vagy, leülhetsz! A Századvég iskola tárt karokkal vár :)

Balt 2011.07.25. 20:39:17

@menőmano: A poszton nincs mit kommentelni, úgy jó, ahogy van. (Mondjuk én 1-2 szlenges kiszólást kifogásolnék benne, de hát itt ilyen közvetlen a stílus, más felfogású blog, mint TG-én. Nem baj, sőt!)

Asszem 2011.07.25. 20:42:26

A kontextust tudatosan félremagyarázni nem etikus, ha tévedett Tóta W, akkor egy "Update:" és korrekció a posztban lenne a korrekt. Ettől függetlenül az utolsó mondata az Orbánnak kiosztandó sallerről nagyon igaz.

gpetersz 2011.07.25. 20:43:47

Kumint most hol fizetik, hogy a KE-ből kirúgták?

menőmano 2011.07.25. 20:44:23

@Balt:
Valamit csak tudsz irni,
:))

Jaffar 2011.07.25. 20:44:44

"Nem kívánom olvasóimtól, hogy az egész beszédet hallgassák végig, de a kontextus, és hogy mi a „régi világ” úgy érthető meg igazán."

Anno volt egy beszéd, amiböl mindenki csak azt a következtetést vonta le, hogy hazudtak. Ott is mást jelentett, jelenthetett egy megfelelö szövegkörnyezetben. Mondom ezt úgy, hogy nem kívánom öket vissza........Szal magasról leszarom, hogy mit vízionál ez a szerencsétlen, mert a saller ki lesz osztva neki is, legkésöbb 2014-ben.

hackbard.celine 2011.07.25. 20:48:06

@fran7: szerintem ezzel a "zöldséggel" nagyon blogot tévesztettél: nem a természeti, hanem a gazdasági fenntarthatatlanság (hitelből finanszírozott jólét) volt a célkeresztben.

menőmano 2011.07.25. 20:49:27

Az az igazság, hogy a miniszterelnök úr mindig értett a nagy beszédek megtartásához. Azt már sokszor szinte művészien adja elő.:)
Ha egyszerűbb szavakat, mondatokat használna talán nem lenne félreérthető.
A világos, egyenes beszédből sokkal jobban lejönne mindenkinek a legfőbb üzenet.
Már bocsánat! De ezekből a beszédekből sokszor mindenki azt hall ki,amit éppen akar.
Én értem.
:))))))))))

bohocugyi allomtitkar 2011.07.25. 20:53:34

@gpetersz: kettot talalhatsz. :D
ez mar a sokadik blogposzt amiben "megdolgozik" a fidesztol kapott allasert. remelem jol erosen tart az a greincmerevito, mert ennyit taknyot csak jo eros muanyag tart ossze.

balint60 2011.07.25. 20:55:54

Meghallgattam a Hír-TV felvételét, amiből számomra az "jött le", hogy OV bizony félreérthetően fogalmazott.
Nyugatról, mint immár nem követendő példáról beszélt, amit azután összemosott a sajnálatunkra érdemtelen és számunkra kényszerlakhelynek minősített "régi világ" fogalmával.
A következetlen fogalomhasználat nem csak ebben érhető tetten. Folyton keverte Magyarországot és a magyar nemzetet, időnként korrigálva saját magát: "a magyar nemzet Magyarországon élő része" az igazi gyöngyszem a két fogalom korrekciójának eredményére.

Tanulság: világosan, egyértelműen, azaz félreérthetetlenül kellene fogalmaznia. Kerülnie kellene a leírt mondandója kényes részleteinél az improvizált beszédet, ugyanis szemlátomást elszokott az élőbeszédtől és sokat bakizik.
Végül, meg kellene fogadnia KF tanácsát, beszédei szerkesztett(!) szövegét fel kellene tenni számtalan honlapja valamelyikére.

Asszem 2011.07.25. 20:57:24

Állitólag a Gyurcsány által mondott "El lehet innen menni" szöveg kontextusa is az volt, hogy ha szar feltételeket teremtünk, akkor a vállalkozók elmennek, ami baj, csak ez a kontextus lemaradt és maradt az el lehet menni. Próbáltam rákeresni YouTube-on, de csak HírTV felvételek vannak.

Javítsatok ki, ha tévedek.

tölgyes 2011.07.25. 20:59:26

Egyetértek Kuminnal: vallásról, világnézeti meggyőződésről, ízlésről nem érdemes vitatkozni.

Az aztán egy másik kérdés, hogy amiről Orbán beszél az egy valós helyzet-veszély-e vagy amolyan kitaláció, múltba révedés..Nekem már néhány éve meggyőződésemmé vált, hogy a veszély valós... és már abban sem vagyok biztos, hogy nem ment-e el a vonat..:( A demográfia verseny már lényegében elveszett..Alig van remény arra, hogy 50-60 év múlva a fehér népesség itt Európában többségben legyen.. márpedig az idejövő népcsoportok át fogják rajzolni a kulturális, szociális közeget is. Hozzák az iszlámot, buddhizmust, konfuciánizmust.. és nem fogják tolerálni a korábbi elvekre épülő jóléti modelleket, amiket velük akarnának fenntartani. Ez is jól látható..

Ma még előfordul, hogy az Etiópiában készülő luxuscipőért 12 fontot fizetnek az ottani vállalkozónak, miközben a londoni boltokban a cipőt 250 fontért adják el..:::(( (Ugye milyen ismerős: a szabolcsi alma amiért fizetnek a termelőnek 8 forintot Bp-en már 200 alatt nem vehető meg:::(((

Vezérigazgató elvtárs 2011.07.25. 21:01:20

Volt amikor előnyös volt Melanie-val járni,de mára egy randa satrafa lett.Le kell cserélni egy csinos fiatal keleti hölgyre!
Más kérdés,hogy a kis uniós kurva eléggé hazavágta a gazdaságunkat,leamortizálta a kéglit,sőt nagyrészt el is vitte... Kíváncsian várjuk a kis mandulaszemű menyecskét.

Kandabula 2011.07.25. 21:01:36

Én megerősítem: fene tudja, mit akart ezekkel mondani. Vagy másképp fogalmazva, mindig kell valami rágnivalót odadobni, mert a figyelmet fenn kell tartani, vagy mégmásképp: minden napra egy tojás. Családom néhány tagja a döglődő Nyugaton él. Most már nem cserélnék velük... De lenne itt más is: a ténylegesen megvalósított, diktatúra mentes szocializmus. Ha már a kapitalizmus nem jött be. Volt az a vicc: mi a szocializmus? A kapitalizmusból a kapitalizmusba vezető rögös út. Ez most simán megfordítható. A munkatáborok lassan elkészülnek...

Asszem 2011.07.25. 21:06:00

@tölgyes: és arról érdemes-e vitatkozni, ha valaki az ízlését, vallását vagy világnézeti meggyőződését rá akarja erőltetni másra, vagy úgy érzi, hogy vallása, világnézeti meggyőződése vagy ízlése nincs tiszteletben tartva mások által?

nekem édesmindegy ki miben hisz, ameddig nem áll a hite miatt a törvények felett (pedofília eltussolása, állami pénzekkel történő elszámolás alóli mentesség, stb.), vagy nem akarja a hitére hivatkozva megszabni azt, hogy másik hogyan éljenek (pl. egyneműek házasságának vallási alapon történő tiltása, abortusz, eutanázia, stb.)

Doktor Kotász 2011.07.25. 21:07:42

Ez az egész cikk csak egy magyarázkodás Orbán helyett. Orbán bármit mond, az szembeállítható a korábbi szavaival. Az EU-IMF delegáció távozása, a MANYUP-ok államosítása, a laza költségvetési politika, ami engedi a hiányt, és a későbbi szigor ellentmondása. Az SZJA reform senkinél sem csökkenti a netto béreket hazugsága, és a későbbi terelgetés, hogy a vállalatoknak kellene kompenzálnia az alkalmazottak adóváltozás miatti bércsökkenését.

Szánalmas, ahogyan a kokiosztó vezénylőtábornok szavai miatt egy blogger lihegve magyarázkodik.

Orbán ellen csak azért nem tüntetnek, mint 2006-ban, mert az ellenzék nem szállíttatja buszokkal az önkéntes bérfüttyögőket a Kossuth térre.

Geo_ 2011.07.25. 21:08:39

Kedves Feri! Nem Orbán szövegeit kellene szerkesztve feltenni valahova - hanem a beszédeit kellene megszerkeszteni.

Tudod, aki szabadságharcot folytat Brüsszel ellen - attól minden kitelik.

Az egykulcsos SZJA is perverz dolog marad ettől.

nyünyüge 2011.07.25. 21:08:44

@Asszem:
Az "el lehet menni" arról szólt (egy vita hevében hangzott el), hogy ha az adott vállalkozói réteg szerint a szlovákiai feltételek jobbak, mint az akkor itthon kínáltak, akkor ki lehet vinni a vállalkozást. De akkor szlovák bérekkel, szlovák nyugdíjakkal is illenék számolni.

"
"Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

(inforádió)

Waldi! 2011.07.25. 21:08:52

@ursus artos:

Ez nem alapallas, hanem megalapozott velemeny. 18 eve mondom, hogy a gonosz torpe elveszelyes fenyegetes a magyar demokraciara, es nem sokszor voltam kenyszeru pozitivan csalodni Orban Gaspar profi futballista apukajaban.

tölgyes 2011.07.25. 21:10:11

@Asszem: Én azt láttam, hogy az ateizmust mint világnézetet rám akarták erőltetni.. a lehető legdurvább eszközökkel, állami pénzzel, ha kellett börtön-fenyegetéssel.:( Most azt látom, hogy nagyjából ugyan azok sivalkodnak az integritásuk védelmében.

Asszem 2011.07.25. 21:11:12

@nyünyüge: tehát akkor helyesen értem, hogy a kontextus figyelembe vételével Gyurcsány nem azt üzente, hogy akinek nem tetszik a rendszer az menjen el innen?

Asszem 2011.07.25. 21:12:51

@tölgyes: tényleg, az elmúlt 20 év során börtönnel fenyegettek a vallásosságod miatt? mert ami előtte volt, azt ne keverjük már légyszi ide.

Másfelől meg ha valaki az ateizmust akarná erőltetni, arra is pontosan érvényes lenne, amit írtam.

balint60 2011.07.25. 21:12:55

@Asszem:

jól emlékezel. A költségvetési hiány csökkentését szolgáló 4%-os (!) különadó bevezetéséről győzködte Gyurcsány a gyáriparosokat, mire Széles Gábor Szlovákiába település ötletével reagál. Gyurcsány válaszában azt fejtegette, hogy akiben nincs annyi szolidaritás a bajban lévő hazája iránt, annak el lehet mennie.

NB: Csányi is vadul tiltakozott AKKOR és a bankrendszer megnyomorításáról, a hitelezés összeomlásáról vizionált. MOST hallotta valaki a banki különadó ellen tiltakozni?

mezga-aladar 2011.07.25. 21:14:08

ez a cikk + térkép két dolgot világít meg...
-hogy miért az egyik legsz@arabb gazdaság a miénk...
-illetve hogy miért akar a zorbán kínához tartozni...

www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=3073

index.hu/tudomany/brittudosok/2011/07/25/hosszu_farok_gyenge_gazdasag/

Kandabula 2011.07.25. 21:14:50

@Asszem: nem tévedsz. Az "éjjel nappal hazudtunk" is a hazai politikai élet minden szereplőjére vonatkozott. Az "el lehet menni" ennél sokkal lágyabb. Valóban el lehet menni, ahogyan ezt nagyon sokan manapság már csinálják. Egy műtétnél lassan már csak nemzeti színű cérnával köthetik össze a sebet.

Asszem 2011.07.25. 21:15:06

Még egy kontextusos dolog jutott eszembe: a "cohn-bendit megfutamodott a kínos kérdések elől budapesten" története...

Nem mondom, hogy az egyik oldal sara mentesíti a másikat, sőt, ami inkorrekt az ugyanúgy inkorrekt itt is és ott is, csak nyugodtabb vagyok, ha emlékeztetem azokat, akik szeretik a gerendát nem észrevenni a saját szemükben :)

tölgyes 2011.07.25. 21:15:33

@Asszem: 40 éven keresztül börtönnel, sőt halállal is erőltették az ateizmust "azok" akik most foggal és körömmel védik az ateizmust.

Én pedig nem látom, hogy Önre ki akarja ráerőltetni a világnézetét meg nem engedett eszközökkel.

Diocles 2011.07.25. 21:15:54

mivel a hvg.hu átvette a hírszerző.hu c. szennyportál állományát, így számítana lehet(ett) hasonló médiahekkekre, a hírszerző állománya sohasem az objektivitásáról és a pontosságáról volt ismert.

ami fura az az, h lépre ment a fél média, és ami még furább, az az hogy mi a fenét csinál a kormány kommunikációs stábja, MIÉRT NINCSEN KINN AZ EGÉSZ SZÖVEG A HONLAPON, MIÉRT NINCSENEK ILYENKOR CÁFOLATOK, KOVÁCS ZOLTÁN KOMMUNIKÁCIÓS ÁLLAMTITKÁRNAK EZ MÁR HÁNYADIK BAKIJA???

Ui.: pardon a nagy betűkért, de így jobban átmegy a lényeg

Baltika07 2011.07.25. 21:16:30

@Vezérigazgató elvtárs: szerinted az Unió amortizálta le a kéglit? Ezt a kéglit a fedezetlen jóléti kiadások tették taccsra. Most pedig Melanie az, aki nem kapcsolta le a lélegeztetőgépet. A hitel különben hitel, vissza kell fizetni. Ha majd az olcsó kínai áruk azt a minimális magyar kézben lévő magyar ipart is legyalulják, ami még megmaradt, nem tudom ki lesz, aki a kínai barátság mellett érvel.

Kandabula 2011.07.25. 21:19:02

@tölgyes: ne haragudj, amit írsz, komplett hülyeség. Egyébként hány éves vagy?

tölgyes 2011.07.25. 21:19:55

@Kandabula: Konkrétan mit minősít hülyeségnek???Ez a szövegéből nem derül ki.

márta)) 2011.07.25. 21:20:03

A magyar társadalom többségét, egy nagy csoportját, nem az foglalkoztatja leginkább, hogy hanyatlik e a Nyugat.
Sokkal jobban érdeklő a jelen és a jövő, hogyan fejlődik a gazdaság, lesz e újabb megszoritás.......
:)

Asszem 2011.07.25. 21:20:57

@tölgyes: hehe, oké, ha előző 40 évezel, akkor én meg jövök az inkvizícióval, oszt jónapot...

látom, nem látod, megpróbálom még egyszer: ha egy párt a vallására hivatkozva törvényben akarja szabályozni a _bármit_, akkor az rámerőltetés, amennyiben nem vagyok annak a vallásnak a híve.

mondok egy másik példát: ha a gyerekem állami iskolába jár, mert nem akarom katolikusnak nevelni például, és az iskolát hirtelen az önkormányzat átadja a katolikus egyháznak és nekem írásban kell nyilatkoznom a világnézeti álláspontomról, akkor az rámerőltetés és meg nem engedett.

mondok egy harmadik példát: ha egy egyház úgy kap nagyösszegű kompenzációt kompenzáló kompenzációt, hogy nem is ellenőrizhetik annak elszámolását, akkor azzal nem értek egyet.

mondok egy negyedik példát: ha egy egyházról kiderült, hogy pedofil ügyeket tusol el és az állam nem lép fel kellő erővel az egyház ellen, mert momentán annak az egyháznak a politikai képviselete van hatalmon, akkor az rossz dolog.

remélem így már érthető voltam.

hackbard.celine 2011.07.25. 21:21:16

@tölgyes: "Nekem már néhány éve meggyőződésemmé vált, hogy a veszély valós"
Akkor mi a kérdés vagy a vita alapja? A meggyőződés egyfajta hit.
A kulturálisan felsőbbrendű fajfehér keresztény népség még a nulla szám ismeretét is az araboktól lopta. Az orvostudomány, csillagászat és még csak a pálinkafőzés is tőlük ered. Bár ők a lepárlást másra használták. :)
Szabolcsi alma: a nagyját 20 éve kivágták és dohányt termesztettek helyette. Piszok kapitalisták: azt termeltek, amiből több profitot reméltek.

tölgyes 2011.07.25. 21:21:51

@márta)): Gondolja, hogy ezek elválasztható kérdések???Még mindig nem érti, hogy a görög fizetőképesség, hogyan hat a magyar adósokra???

agyamelhagyom 2011.07.25. 21:24:05

@Asszem: Szerintem azt jelentette, hogy a sok köcsög, aki pl szlovák rendszámmal jár (adóelkerülő), Szlovákiában jegyzi be a cégét (adóelkerülő) nyögdíjas korában a mások által itthon befizetett nyugdíjat veszi fel. Eppici érzelmi löket volt benne: Uraim, ne fizessenek, hagyják itt a nyugdíjasokat, el lehet menni. De ezeket nem hatotta meg. Nehogy már közteherviselés!!! De a fityiszsajtó persze ezt is félreértelmeztette, egy mondatot ragadott ki belőle. "el lehet innen menni" Ugyi? Most pedig szegény Kumin magyarázkodik hogy nehogy már a Kedves Vezetőt félremagyarázzuk.

márta)) 2011.07.25. 21:25:55

@tölgyes:
Elmagyarázná drága Tölgyes Úr!
Azon kivül.:) Mert az már tudom, hallottam Öntől, hogy az az összeg hiányzik a költségvetésből amit elkúrt a Gyurcsány?
Köszönöm.
:)))))

tölgyes 2011.07.25. 21:27:18

@Asszem: Bizony volt inkvizíció is.. Azonban azt sajnos meg kell állapítanunk, hogy a vallás nevében fellépő gyilkosk az ateista gyilkosokhoz képest a gyenge fasorban se voltak..:( Én nem hiszem, hogy a szent ikvizíció felvehette volna a versenyt az ateista Szálinnal, Hitlerrel, maóval .. de a lista nem teljes..:(

Az elmúlt 8 évben .. de tágabb időszakban is az állam az ateizmust akarta Önre s rám erőltetni, miközben vilkágnézeti semlegességről beszélt.

A pedofilia és más nem kívánt jelenség alól sajnos az egyházak sem tudják kivonni magukat.

márta)) 2011.07.25. 21:27:25

@tölgyes:
oppá":)
Elfelejtettem, pedig már Ön :) nagyon sokszor leirta.

:))))

márta)) 2011.07.25. 21:30:30

@tölgyes:
Tudja drága Tölgyes Úr!! Nem mindig értem amit olvasok, de még azt sem amit írok.:)
Ha meglátom az Ön nick. nevét, akkor meg főleg nem értek semmit, annyira zavarban vagyok.
Tudja, nagy tisztelője vagyok Önnek, vagy ha nem, hát akkor most megtudja.

:)))))))

tölgyes 2011.07.25. 21:30:32

@hackbard.celine: Ma a világkereskedelem 60%-a úgy bonyolódik, hogy abban az atlanti térség semmilyen szerepoet nem játszik. A demográfiai átalakulás következtében Európa 50-60 éven belül elveszíti jelenlegi kulturális etnikai arculatát.. stb. Ez nem meggyőződés, hanem inkább tény.. e tények és még sok egyéb alapján alakult ki a meggyőződésem a várható nehézségekről.

Vezérigazgató elvtárs 2011.07.25. 21:30:32

@Baltika07: Na jó,igazad van,nevezzük nevén a hölgyet: Ráhel.

tölgyes 2011.07.25. 21:32:47

@márta)): Sajnos az elmúlt 8 év adósságfelhalmozásának is van ebben szerepe..de mint látja a görög válságnak is:)

agyamelhagyom 2011.07.25. 21:35:06

@tölgyes: "Én nem hiszem, hogy a szent ikvizíció felvehette volna a versenyt az ateista Szálinnal, Hitlerrel, maóval .." Ezt most komolyan mondod? Az, hogy nincsenek források, nem jelenti azt, hogy nem nyírtak milliókat. Sokszor szerencsétleneket a pestis mentette meg a máglyától. Vagy: a katolikus egyház a mai napig nem tisztázta magát a hitlernek nyújtott segítség vádja alól. Együttműködtek a - szerinted - ateista hitlerrel. hitlernél tök mindegy hogy hívő volt vagy nem - ő elmebeteg volt.

Geo_ 2011.07.25. 21:37:13

@Diocles: Mi itt a média-hekk?

„mert az a régi világ szerintem inkább börtön volt, mint otthon, de – legyünk megengedőek – legfeljebb kényszerlakhely volt a magyar nemzet számára.”

Tudod, Kumint ezért fizetik - próbálja menteni a menthetetlent is. S úgy tűnik, van, akinél ez sikerül is.

tölgyes 2011.07.25. 21:39:23

@agyamelhagyom: Komolyan mondom..de megemlíthetném a francia forradalom halálgyárosait is. Források pedig vannak.. és nem gondolom, hogy Hitler elmebeteg volt, mint ahogy Sztális se volt elmebeteg és Mao se, de Marat és társai se,:(

agyamelhagyom 2011.07.25. 21:44:02

@tölgyes: Vagy még egy dolog. Amikor isten nevében egy egész dél-francia várost (Beziers) irtott ki a pápa által küldött sereg. Mikor a katonák kérdezték, hogy a nem eretnekekkel mi legyen, az akcióval megbízott főapát a következőket mondta: "Öljétek meg mindet, Isten megismeri az övéit." Persze ő is hazudott, mert Isten senkit sem mentett meg. Az eretnekek a katharok voltak.

Diocles 2011.07.25. 21:44:06

@Geo_:

ott van a csúsztatás, h a "régi világ" ebben az értelemben, szövegkörnyezetben a jóléti-túlelosztó-szociális államot jelenti, nem pedig a Nyugatot, és ez nagyon nem mindegy.

így aztán az összes elemző és "elemző" lyukra futott, Töröktől Tótáig.

megint 2011.07.25. 21:44:18

agyamelhagyom, nem vagyok templomba járó típus, de , hogy milliókat öltek volna le az nettó baromság, szerintem ilyet még Tóth W sem írna le. Minden egyháznak megvannak a maga bűnei

gomorra 2011.07.25. 21:44:18

Az a baj, kedves Kumin, hogy Orbánnak már azt sem hinném el, ha igazat mondana, vagy pl. ha azt mondaná, hogy legnagyobb álma a demokrácia megvalósítása Magyarországon. Utóbbit persze jó hogy nem hinném el, mert biztosan nem ez az álma. Mert egy dolog a beszéd s más dolog a tett, ahogy valamelyik nem egyik vazallusa elmondta a képünkbe.

Szóval ennek a hülyének (bocs. a nyelvünk elleni illetlenség lenne, ha szebben szólnék róla), szóval Orbánnak nem fogok hinni. Tudja miért? Aki egyszer hazudik az megteszi másodszor is. Ilyen szigorúan kell mérni a politikusokat. S ez a szerencsétlen már rég eljátszotta a becsületét. Végig hazudta az ellenzéki korszakát, ha a szerencsétlen elődje valamit véletlenül jól csinált (volna, akkor azonnal kiállította valamelyik hazudógépét (Navracsics, Szíjjártó, Varga) s nyomta azt a szöveget, amivel a nemzetet egyre lejjebb s lejjebb süllyesztette. De ez csak az egyik bűne, ám az sem kisebb, hogy mióta hatalmon van, azóta is hibát hibára halmoz. Gyáva és ostoba az a pártvezér, akinek ha a nyájában feltűnnek haramiák, nem odabasz hanem elsíkálja elmaszatolja.
A gazdasággal is bajt bajra tetéz. Nem engedi működni a szakszervezeteket, márpedig egy kapitalista magángazdaságban elengedhetetlen a megfelelő működésük, anélkül sántít az egész gazdaság. De legalább ekkora bűn, hogy semmit sem tesz a piac megerősítésére, a verseny igazivá tételére, marad ismét a mutyi, a zavarosban halászás. Ezek bizony óriási bűnök, s ez a nyomorult kölök pedig tudta mikor megnyerte a választást, hogy milyen óriási a baj, milyen mélyen van gazdaságilag és morálisan is az ország. S az ostobája, ahelyett, hogy igazi népi összefogást valósított volna meg, elkezdte építgetni a saját bebetonozását. Ez kérem óriási hiba, megbocsáthatatlan hiba, ez nem államférfihoz méltó tett, hanem óvodai szintű kölkök civakodása. Ennek isszuk a levét, nem elég, hogy szoclib elődei is hibát hiábra halmoztak, most pedig ez a nemzeti szar teszi ugyanezt. Ó, Uram! Hát csak nyugodtan emeljék ki a szövegéből az ostobaságokat, s kenjék csak nyugodtan az orra alá.

Diocles 2011.07.25. 21:47:09

persze ez nem csupán az elemzők hibája, továbbra is arra lennék kíváncsi, h mit csinál a kormány kommunikációs stábja.
mert az alap volna, h a kormányfő ilyen fontos beszédét lejegyzi egy gyorsíró, és egy-két óra múlva kipakolják valamiféle kormányzati honlapra, esetleg közleményben korrigálnak.
nem hiszem, h ne lenne erre ember...

KG2000 2011.07.25. 21:48:19

„Van élet az EU-n kívül is”

Igen, pl. Svájc.
Ez bizonyítja, hogy milyen mérhetetlenül buták az Orbánt kritizálók jó része, Tótával az élen. Egyszerűen még értel,mes kritikára sem képesek.

bgp 2011.07.25. 21:49:32

@tölgyes: akarta a faszom ráderőltetni, viszont sivalkodok.

Nem túró kúra, KÚRÓTÚRA! 2011.07.25. 21:51:06

Drága Ferenc öcsém!

(ne sértődj meg a bizalmas megszólításért, az unokám lehetnél)
Most már időszerű lenne, hogy az új Munka Törvénykönyvét is megvédd a liberbolsiázalékhuhugó nemzetgyalázókerékkötők aljas és rosszindulatú félremagyarázásaitól! Az egyszerűen kizárt, hogy a mi Viktorunk rosszat tenne az Ő kedves népének, az Ő lágy és csakisértünkdobbanó szívének oly kedves kétkezi munkásoknak, a dolgozó prole... (ja, bocs! a panelproli az ellenség!) szóval az értékteremtő munka hőseinek, a dolgozó parasztságnak és a velük szövetséges... izééé... (vagy itt még nem tartunk?) mindegy, szóval az IGAZMAGYAROKNAK!
Merhogy ezek az áskálódók már ebbe is belekötöttek (mér nem inkább a betonba) pedig a mi Viktorunk már látja a megoldást, a jövőt és az alagutat a fény végén. A kissebik onokám mondott valami olyast, hogy nem túl bölcs dolog a kínai útra lépegetni merhogy a napi marék rizs nálunk nagyon megdrágítaná a munkaerőt, inkább kikéne jelölni a munkásoknak egyegy darab legelőt ahol kedvük szerint tömhetik a hasukat a vitaminyos jó Magyar fűvel!
Fel is pofosztam a büdöskölkét, merhogy az én házamba ne merészelje gunyolódni a mi Miniszterelnök Urunkat. Meg még azt is mondta, hogy meglepően sokan ácsingóznak a Magyar Köztársaság Ánuszrózsával Ékesített Barnanyelv Rendjelére, pedig már Istenben boldogult Antall úr is megmondta, hogy a hála nem politikai kategória, és ezt azóta többen élesben is tapasztalhatták, Sólyom Elnök Úrral az élen.
Nodeaztán utánna is hagyintottam a vonyogót, szerencséje a nyavajjásnak, hogy elhibáztam! Azér rögtön ki is tagattam!

Ne hagyd magad csüggeszteni, csak így tovább, keményen!
Egyszer majd a mi Viktorunk is rájön, hogy többre vagy érdemes!

márta)) 2011.07.25. 21:52:02

Orbán ezúttal Tusnádfürdőről oktatta a világot " :)

"Orbán Viktor előadásában kifejtette: az egész világ egy új korszak határán áll, korábban erősnek gondolt államokból gyengék, a korábban gyengének hitt országokból pedig erősek lettek. Ez a korszakváltás szerinte az előző korszak összeomlásával fog megtörténni.

A nyugati világban ugyanis az államadósság olyan mértékűvé válik, hogy a tartozásokat már nem lehet visszafizetni.
A most véget érő korszakban sokan azt hitték, hogy a gazdasági növekedés és a fogyasztás korlátlan mértékben fokozható, a piaci verseny átalakult fogyasztási versennyé, de a vagyonok és az erőforrások nem nőttek ezzel arányosan.

A magyar kormányfő szerint az újonnan felépülő új korszakban az államnak merőben új szerepe lesz a gazdaságban, amelyet az államnak kell újjászervezni, megteremtve a munkaalapú társadalmi rendszert a pazarló, fedezet nélküli fogyasztást gerjesztő jóléti állam helyett.
Sikeres államot azonban csak akkor lehet felépíteni, ha erős nemzet áll mögötte.

A miniszterelnök szerint a magyarok megértették, hogy a korábbi magyar világ is csődbe jutott. Magyarország minden más európai országot megelőzve adta meg a helyes választ e korszakváltásra – szögezte le Orbán Viktor.
Emlékeztetett az utóbbi időszak főbb döntéseire, például a kettős állampolgárság megadására, az új alkotmány kidolgozására, az új közteherviselési rendszerre, a bankadó és a válságadó bevezetésére, a nyugdíjvédelmi programra, az adósság csökkentésére és a demográfiai hanyatlás megállítását célzó erőfeszítésre."

nepszava.com/2011/07/magyarorszag/orban-ezuttal-tusnadfurdon-mondta-meg-a-tutit.ht

Jóléti állam". A társadalom egy nagy csoportjának soha sem volt jólét. Én egyáltalán nem tapasztaltam:)
Munkaalapu társadalmi rendszer, igen! kellenének új munkahelyek, a közmunka program, csak gyógyir a munkanélküliség leküzdésére, de végleges megoldást nem jelent. (igaz ezt sokat tudják) ha nem irom akkor is.:)
A bankadó, a különadó a fejekre hullik vissza:) az egykulcsos adó a magas jövedelmüeknek kedvez.
Erős nemzet, igazán csak akkor lesz, ha jobb kedvű lesz a magyar társadalom.
Lesz valamiféle jövőképe azoknak akik most teljes reményvesztettek.
Ha a fiatalok meg tudják oldani lakás problémájukat, ha lesz megfelelő hitelezési rendszer, mert aki nem kap segítséget, nincs anyagi hátszél:) az álmodni sem mer saját lakásról, család alapításról.
Mert ha egy csöpp felelősséget érez, nem vállal a mai fiatal gyereket a bizonytalanságra.
Legyen igaza a kormányfőnek, és jöjjön már végre az új világ, és a becsületesen dolgozó embereknek a jobblét. és ne mélyüljön már tovább az a bizonyos szakadék a társadalmi rétegek között.
:)

agyamelhagyom 2011.07.25. 21:52:05

@tölgyes: Ne haragudj, de aki milliók halálára adott parancsot - akár politikai, akár gazdasági okból, az elmebeteg. Mert ennyire nem lehet gonosz egy épeszű ember. És persze Sztálin, Mao is az volt. Marat helyett inkább Robespierre-ről mondanám hogy elborult az agya...

tölgyes 2011.07.25. 21:52:19

@agyamelhagyom: ÓÓÓ igen.. A zsidók városokat irtottak ki, mert nem követték Mózes tanát, Nagy Sándor városkat irtott ki mert nem ..a nagy Caesár gallok százreit stb. ismerjük Hannibál hőstetteit Bizony a hatalom érdekében ezt a hatalmak mindig is megtették..az amerikaiak lebombázták Drezdát a liebárális demokrácia védelmében, de előbb szénporral szórták be, hogy jobban égjen..a németek lebombázták az angol városokat, ismerjük az örmény genocidiumot..Mert hogy bizony a hatalmak a vallást az ideológiát arra szokták használni, hogy saját cselekedeteiket hatalmon túli eszközökkel is indokolják..legyen az az ideológia ateista, vagy valamilyen vallás.

tölgyes 2011.07.25. 21:54:41

@agyamelhagyom: Nagy felelősségelhárítás ez az elmebetegségre való hivatkozás.. de mondok Önnek mást: miként értékeljük az angol munkáspárti kormányt, amelyik 1946 után Cipruson koncentrációs táborokba zárta a menekülő zsidók tízezreit??Ott is elmebetegség forgott fenn??, És aki Hitler Sztalin stb. parancsait végrehajtotta, vagy kitalálta az mind elmebeteg volt???

unionist 2011.07.25. 21:55:02

@tölgyes:
itt nem a teizmus, és az ateizmus áll szemben kulturálisan. ne haragudj. hanem a latinkereszténység és az ortodoxia.

a magyarok, de a nyugat európaiak döntő többsége is a maga módján vallásos. nem templomba járó istenhívő, de nem is istentagadó. hanem a vallást nagyjából a népszokásokkal azonos módon kezeli, nagyjából olyan mértékben követi. kulturálisan ez érvényes latinkeresztény nyugat-európára. a felvilágosodás hatja át ezt földnyelvet. aminek a lényege, hogy kételkedhetsz: nem vagy köteles hinni.

az ortodoxia nem ennyire megengedő. kelet-európában népnemzeti vallási vezetők vannak. és a vallás összefonódik a államhatalommal. nyugat-európában ilyen nincs. mert vagy nincs kitüntetett vallási vezető, vagy van, de a nemzetek felett áll. a brit uralkodó a vallást szokásként gyakorolja. neki olyan a westminster apátság, mint az ascot-i derby.

na most a magyarok egy részében van egy vágy, hogy legyen magyar pátriárka. orbán viktort tekintik annak kárpátalján, erdélyben, és a vajdaságban. mert ezek a kisebbségek az ortodox környezetben szocializálódtak.

de az ausztriai, szlovákiai magyarok például már elutasítják orbán viktort. és nyugat-európában a latinkeresztények többsége. orbán azt mondja, hogy a kétharmados győzelem (ami azért egy feles eredmény) azt eredményezi, hogy mi nyugatos országból keletiessé lettünk. erre van felhatalmazása.

szerintem nem ezért szavaztak orbánra. de ez a következő választásokon ki fog derülni. ugyanis szerintem az elkövetkező években ez a kulturális szembenállás erősödni fog. és mivel ez egy vallási eltérés itt aligha lesz kompromisszum. valamelyik tábor minden eddiginél nagyobb győzelmet arat.

tölgyes 2011.07.25. 21:57:17

@bgp: Általában így szokott lenni, hogy aki erőlteti nem ismeri el..:) Egy azonban bizonyos: amikor az elmúlt 8 évben az ateizmust erőltették Ön az ellen nem sivalkodott.. vagy csak én nem láttam, ahogy ezt teszi:)

rockjano 2011.07.25. 21:58:46

Nos azért arról ne feledkezzünk meg hogy Orbánnak van érzéke arra hogy meglehetősen kétértelmüen fogalmazzon. Ez szándékos mert így tud tápot adni mindenkinek, az ajkain csüngő fideszdroidnak éppúgy mint a gondolkodóbb embereknek.

Ezzel együtt rengeteg probléma van Orbán gondolataival és nemcsak azzal amit néhányan bele akarnak látni. Nemcsak az a gond hogy mennyire mást mondott x évvel ezelött hanem az is hogy túl gyorsan von le közhelyszerű megállapításokat bonyolult helyzetekből.

Az hogy a mai nyugati demokráciák rengeteg gonddal küzdenek nem jelenti azt hogy ezeket nem tudják szépen lassan megoldani és hogy létezik kompetensebb gazdasági társadalmi modell. Még mindig ezekben a társadalmi modellekben a legjobb élnj és szerintem ez sokáig nem is fog megváltozni.

Az hogy többet és jobban kell dolgozni nállunk az rendben van az hogy "munka alapu társadalmat kell építeni" az meg úgy baromság ahogy van.
Ráadásul iszonyű röhelyes közhely.

jano

sárkányfő 2011.07.25. 22:00:11

1. Kumin mióta Szíjjártó informális helyettese? Ha valamit nagyon elírt a hvg, miért nincs már régen hivatalos cáfolat a Fidesz részéről? Olyan nagy elírás tuti nincs, mert akkor már szirénázna Szijjártó.
Mondjuk az is beszédes, hogy az a Kumin kezdi magyarázni, akit a Századvégen keresztül a fidesz fizet, szóval nem is annyira informális ez a szóvivő-helyettesség.

2. Olvasom ezt a nagy mosdatást, de valahogy ez nem sikerült :) Amit Kumin ír, az lényegében ugyanaz. Oké, nem a nyugat, hanem a fogyasztói/jóléti társadalmas nyugat volt(??) börtön a magyar nemzet számára. Szó szerint idézi Kumin is. Ez a megfogalmazás mitől is kevésbé idióta?
Mikor voltunk mi benne ebben? Időközben már kiléptünk? És az miért is volt börtön? Mióta nem vagyunk benne? Ki volt most fél évig az EU elnöke? Amire azt mondta, hogy megerősödött az Eu, ami most meg már hanyatlik? És miért is nem pl. a kommunista szovjet volt nekünk a börtön? Amibe erővel kényszerítettek be minket és amikor szovjet csapatok állomásoztak itt állandó jelleggel, és amelyik vérbe folytotta forradalmunkat? És most, hogy már nekünk valamiért (?) múlt idő a nyugat, most szabadok vagyunk? És akkor már nem akarunk nyugati, fogyasztói társadalom lenni? Mi a példa, Kína? Meg egyáltalán miért is börtön bárkinek a jóléti modell?? A jólét rossz?
Káosz ez kérem... benne a Viki fejében.

tölgyes 2011.07.25. 22:00:37

@unionist: Ez egy másik vita.. Ön azonban nem ebbe a vitába kapcsolódott be, hanem egy másikba... hozzászólásából viszont csak az látszik, hogy nem szereti Orbánt, ami szíve joga, de ez is a hit kategóriájába tartozik.

márta)) 2011.07.25. 22:01:24

"A kivándorlással kapcsolatos kérdésre válaszolva Orbán Viktor megállapította: olyan politikát kell folytatni, amely bátorítja a fiatalokat, hogy menjenek ki a világba, próbáljanak boldogulni, de meg kell teremteni számukra a visszatérés feltételeit is."

Na. ja. Kivándorolnak, aztán eszükben sem lesz visszajönni.
Tömegével hagyják el a fiatal orvosok az országot.
Nem tudhatja senki hányan jönnek vissza??!
:)

márta)) 2011.07.25. 22:05:36

oppá" Na már megint felejtek.:))

Még azt megszeretném jegyezni, hogy az egészségügy- az orvos társadalom megoldatlan ügye- nem csak a mostani, többségi kormány hiányossága - az a rendszerváltás egészén, kormányokon átívelő megoldatlan ügy, probléma.

Kandabula 2011.07.25. 22:12:06

@tölgyes: arra a sajnálatos tényre gondoltam, amikor az ateizmus nevében felgyulladtak a máglyák Európa-szerte. Az kemény volt.

tölgyes 2011.07.25. 22:12:08

@márta)): Ez így is van, meg nincs is így. Bethlen Gábor erdélyi fejedelem Nyugatra küldött tanulni egy csomó fiatalt, akik később létrehozták Európa modern nyomdát Magyarországon.. Volt amikor híres tanárokat hoztak ide Pl. Comeniust Patakra..de egyúttal sok fiatalt küldtek tanulni Olaszországba, Göttingába és más helyekre.

Az orvosokkal pedig az a baj, hogy Ön sem hajlandó lemondani fizetése 20-30%-ról, hogy őket jobban meg lehessen fizetni a nincsből... és most megint jöhetne az elmúlt 8 év alatt az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárd, amit valamikor vissza kéne fizetni, s aminek visszafizetését a görög válság nem segíti, hanem hátráltatja.

megszűnt 2011.07.25. 22:12:12

Kedves Kumin Ferenc!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy korrekt módon végre megkaptam az Orbán-beszéd eredetijét. Holnapi nap folyamán meghallgatom vagy még ma éjjel, de ez hiányzott nekem, és kattogtattam, sokaktól kértem, most itt van.

Köszönöm.

Tóta W. Árpád vallásosságáról szeretnék adni Önnek egy cikket, melyet Balavány György református újságíró készített, Tóta W. hitéről 2010-12-13- án.

Egy gondolatot kiemelnék, mely alátámasztja, amit Ön is feltételez.

B.Gy. – Akkor lehet, hogy mégis van Isten?
T.W.Á. – Pont annyi az esélye, mint annak, hogy vannak jedik.
B.Gy. – Akkor lehet, hogy tévedsz.
T.W.Á. – Én csak azt mondom, hogy nem tudom.

És a cikk: mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/interju-tota-w-rpad-a-vallasi-elmenyeirol/2010-12-13/730

sárkányfő 2011.07.25. 22:13:54

A fidesz.hu elég hiteles forrásnak számít errefelé? :)
Mert a szerint egy hónapja Orbán még nem emlegetett semmiféle hanyatlást (meg börtönt? wtf....) semmilyen kontextusban, ellenben ezt mondta:

"A magyar kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy az unió megerősödése olyan hirtelen kihívások ellenére következett be, mint a japán katasztrófa, az észak-afrikai társadalmi változássorozat, illetve az euró válsága."

"Az EU most erősebb, mint fél éve volt"

fidesz.hu/index.php?Cikk=164564

No de hát változnak az idők... régen volt június... :)

márta)) 2011.07.25. 22:18:33

Londoni elemzők: nem valószínű az amerikai törlesztésképtelenség"

A Capital Economics - az egyik legnagyobb londoni gazdasági-befektetési tanácsadó cég - hétfői elemzésében ugyanakkor kiemelte, hogy egyrészt még "bőven van idő" a politikai megállapodásra a deficitcsökkentésről az amerikai pénzügyminisztérium által "augusztus 2-a körül" megjelölt határidőig, másrészt ha ez a határidő egyezség nélkül telne is el, a pénzügyminisztérium szinte bizonyosan az adósságszolgálat minél további teljesítésének folytatása mellett döntene, és inkább más kiadásokat fogna vissza."

atv.hu/cikk/20110725_londoni_elemzok_nem_valoszinu_az_amerikai_torleszteskeptelenseg

Még nem kell azon vizionálni, hogy "összeomlik Amerika"
:)

tölgyes 2011.07.25. 22:20:42

@Kandabula: Való igaz.. Kemény volt a fasiszták és kommunisták könyvégető akciója éppen úgy, mint azok a máglyák, amiket emberekből raktak..:( A németek ezt krematóriumnak hívták..Az is máglya volt, csak hatékonyabb..:(Ateista máglya:::(((Sztalin emberei ebben is újítottak.. Ők a legyengült foglyokat megfürdették forró vizben, mejd trénerre hajtották a felhevült testű embereket és kivitték őket a mocsárba.. a -40-50 fokban csonntá fagytak.. Már csak le kellett őket rángatni a trénerről..Erre a célra vaskampókat használtak..:( Ez is egyféle máglya volt..:::((

agyamelhagyom 2011.07.25. 22:22:53

@tölgyes: tisztázandó: nem mentegetésről van szó. Itt nem a mai maffiózók elmebetegséggel a bíróságok előtt való felmentési gyakorlatát látom. Ezek az emberek - és igaza van, a követői is, elmebetegek voltak. És a társadalom nagy hibája, vétke, ha saját maga választja az elmebeteget irányítójaként.

tölgyes 2011.07.25. 22:24:39

@knausz: Azt már Kant is megírta, hogy a racionálisan megragadható világban nem látja isten nyomát.. ámde azt senki sem állíthatja, hogy nincs racionalitáson túli világ is..:(

fantáziapanaszlakat 2011.07.25. 22:25:08

lassan már kezdem sajnálni, hogy nem voltam fültanúja ennek a beszélgetésnek. gondolom ilyesmik hangzottak el:
a tőkés gyarmatosítok a bennszülöttektől szerzett jószágaik miatt túl magasra árazták magukat, a gyarmatok megszűntével a bennszülöttek is igényt tartanak a jószágaikra, de az exgyarmatosítóknak nehezére esik visszaszolgáltatni, de a világ átlagíkúja azóta is száz, és mi a fenét lehet kezdeni ilyen helyzetben egy azóta jócskán túlnépesedett bolygón?

sárkányfő 2011.07.25. 22:25:19

@márta)): ezt már szóba se akartam hozni, mert akkora ordas csúsztatás Kumintól, hogy már én restellem magam... A pongyola sajtót ekézi, majd amikor érveket keres a saját mondandója mellé, akkor beidéz egy ilyet, hogy: „Egy hét van az amerikai államcsődig”.

De most komolyan... Kumin is halálpontosan tudja, hogy nem lesz államcsőd. Mindenki tudja. Amerika a világ messze legerősebb állama és gazdasága és simán megoldják a problémájukat. Amerika nem Görögország. Ezerszer jobb helyzetben vannak. Nem lehet egy lapon említeni a két államot. De Kumin talált valahol egy hülye, hatásvadász cikket, amelyik tényként közli az amerikai államcsődöt, és már be is vágja a blogjába...

HVC 2011.07.25. 22:25:26

Ez a poszt nem arról, hogy "A Kumin" a "megélhetési" szinonímája?

unionist 2011.07.25. 22:25:37

@tölgyes:
úgy kapcsolódik ez ide, hogy most az ortodoxiát akarják a magyarokra erőltetni. ukrán, román, szerb többség mellett ez sikeres. csápolnak orbánnak. horvát, osztrák, szlovák közegben sikertelen. általában latinkeresztény közegben. ha az efotton mondta volna ezt orbán, akkor vélhetően kifütyülték volna. de ugyanezért bukott meg orbán az európa parlementben. ezért volt pahor kirohanása. ha magyarország ortodox lesz, tartósan a független államok közösségének (a balkán) része, akkor szlovéniát is sodorhatja magával. a horvátokkal való nagy barátság is meg fog szűnni. ez a beszéd arról szól, hogy orbán külpolitikai értelemben csak a balkán felé tud nyitni. ahol a független államok közössége, és a népnemzeti kereszténység, az ortodox vallás az elfogadott.

G. Wolf 2011.07.25. 22:25:54

„mert az a régi világ szerintem inkább börtön volt, mint otthon, de – legyünk megengedőek – legfeljebb kényszerlakhely volt a magyar nemzet számára.” - ok.

De ha a mostani "nyugati világ" a kényszerlakhely akkor mi nem az? Illetve hova haladunk? Keletnek? Biztos hogy az jobb?

Szerintem nem... Én legalábbis személy szerint nem nagyon szeretném a "nyugati kényszerlakhelyem" elhagyni...

márta)) 2011.07.25. 22:28:35

@tölgyes:
Drága Tölgyes Úr!
Nem csalódtam Önben. Ne vicceljen már! Velem akarja megfizettetni a rendszerváltás óta felhalmozódott problémákat??!?
elmúlt 8 év alatt az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárd"
Úgy bizony, meg az elmúlt húsz év.

Látom! Ön még most sem látja az "Erdőtől a fát...."
Csak az a nagy probléma, azon kívül semmi.

tölgyes 2011.07.25. 22:28:57

@agyamelhagyom: Én ezt értem. Én azonban azt mondom, hogy nem voltak elmebetegek.. Időnként keserűen meg kell állapítanom: ahhoz, hogy valaki neve fennmaradjon a történelemben nagy számú embert kell meggyilkonia(tatnia).. Most ezekről mind azt állítani, hogy elmebetegek voltak.. enyhén szólva túlzás..Talán inkább ez az ember alapmentalitása, amit civilizációval, kultúrával, joggal, vallással megpróbál -maga az emberiség - féken tartani.

2011.07.25. 22:29:28

@tölgyes: amikor az elmúlt 8 évben az ateizmust erőltették

vazze nem erőltették! Ne hazudj!
Az egyházak visszakapták ingatlanaikat, majd ugyanarra az ingatlanra támogatást kaptak, hogy rendbehozzák, de előtte még az előző kormány alatt KÁRPÓTLÁST vettek fel!!

tölgyes 2011.07.25. 22:30:43

@unionist: Egy fenét.. itt egyszerűen politkai érdekekről van szó..:(

márta)) 2011.07.25. 22:31:08

@tölgyes:
Elbeszélünk egymás mellett! Én nem azokra a fiatalokra gondoltam amiről Ön ir!
Én azokról írtam (volna), akik reményvesztettek, akik nem találnak munkát.
Ön már megint nem akarja érteni amit irok??!!!
:)

similarthings 2011.07.25. 22:31:26

Érdekes ez a dolog ám a fenttarthatlan fejlődésről.

Attól tartok hogy ez pont az ilyen kocka konzervatív agyakban megfogalmazódott valami.

Ugyanis bármelyik brókert meg lehet kérdezni erről és 100%-ban biztos vagyok benne sohasem fogja azt mondani hogy a jól teljesítő részvények (aka "nyugat gazdasága") mindig felfelé fognak kizárólag menetelni.

De még azt is mondja meglepő módon egy átlag bróker, hogy a kisebb beszakadásokon túl lesznek nagyobb zuhanások is, amelyek akár pánikra is adhatnak okot.

Ez egyszerű és természetes tőzsdei tapasztalat.

A modern - és nem modern - gazdaságok is követik ugyanezt az utat. Fejlődnek egy ideig, aztán amikor elérik a teljesítőképességük és lehetőségeik határát lesz visszaesés. Sőt, egyes elméletek szerint meghatározott időnként a brutális visszaesés is teljesen természetesen MINDIG bekövetkezik.

Kínának van hová fejlődnie és van mit behoznia - lásd egy főre eső GDP, amelyben mi a negyven valahanyadikok vagyunk, ők meg a százast se ütik meg. Szóval egyelőre Kínának kell először minket utolérnie, majd utána az USA-t és majd utána lehet beszélgetni a nuygat bukásáról, ha a nyugat egy főre eső GDP-je lesz tizede Kínáénak.

Szóval még a mi színvonalunkat sem érte utol Kína és máris temetjük a "nyugatot"?

Hát ehhez a megállapításhoz aztán megamind-nak kellett lenni.

tölgyes 2011.07.25. 22:31:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mert Ön nem vette észre?? Menjen be egy könyvtárba és nézze meg a tankönyveket kicsit figyelmesen.. bár lehet, hogy Önnek ez fel se fog tűnni!

tölgyes 2011.07.25. 22:32:43

@márta)): Azok többsége nem tud nyelvet és nem megy sehová:(

2011.07.25. 22:34:01

@tölgyes: ámde azt senki sem állíthatja, hogy nincs racionalitáson túli világ is..:(

Van, de azokat jó esetben kezelik. Ma már elég hatásos gyógyszerekkel. Amit az ember készít, nem az isten kreált.

tölgyes 2011.07.25. 22:34:36

@márta)): Miért mit gondol???ki fogja kifizetni?? Önm a gyerke, az unokája. gyurcsány ment, az adósságot megcsinálta, de fizetni Ön fog.

márta)) 2011.07.25. 22:35:24

@sárkányfő:
Ha nem tévedek a cikk nem pontosan arról szólt!
Olvastam ma. De most nem keresem vissza.
Arról szólt, hogy Obamának van egy hete (ha nem tévedek), hogy döntsön az ügyben.
Amerika soha sem fogja megengedni magának, hogy államcsődöt jelentsen be.

tölgyes 2011.07.25. 22:37:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez az Ön hite.. bár ami a racionalitást illeti: meg fog lepődni mennyire korlátozott a lehetősége... Javaslom, hogy nézzen bele Arrow műveibe.. ő nagyon optimistán és mélyen foglalkozott a kérdéssel!

Geo_ 2011.07.25. 22:37:29

@Diocles: ugyan, kérem: hol van jóléti-túlelosztó-szociális állam - ha nem Nyugaton?
Ugyan, miért védte Orbán Mo-ot a brüsszeli diktátumoktól? Azután csodálkozik, ha az EP-től kap egy sallert, egy kokit? Miért dumált börtönről, kényszerlakhelyről?
Hülyeséget beszélt a híveknek - egy köztudottan Nyugat-ellenes, kisebbségi komplexusát agresszivitással kompenzáló valaki - aki "Erős Európa" szlogennel elnökölte a fél évet.
Persze, lehet, a nacionalista-soviniszta közönsége nem képes a normális szóra - s inkább valami nagyot puffanót kellett mondania. De ugyanakkor az is biztos, hogy Orbán nem is tudja, mit beszél - amit Cséfalvayék erről mondtak neki, csak a felét értette meg.

márta)) 2011.07.25. 22:37:35

@tölgyes:
Nem megy sehová!" Most már ne vicceljen Tölgyes Úr!
Honnan tudja, hogy nem tud nyelvet??!!!
Főleg ha ott van a diploma a zsebében?! De a nyelvtudáshoz az nem feltétlenül szükséges!!!

alien 2011.07.25. 22:37:41

szia Kumin!

megint szerinted van a világ, de tényleg, nem láttam semmilyen levezetést arra, h orbán mit és hogyan fog csinálni, azt látni, hogy beszél és látszatcselekszik és az egésznek nem lesz jó vége és ezt lehet magyarázni, ragozni stb. de egy év elment a semmire és nem akarom már hallani azt sem hogy az mszp így az mszp úgy, mert aki emlékszik az tudja, hogy bármit próbáltak a fidesz ott volt és elgáncsolta, ami talán rosszabb mint amit az mszp tett
szerintem ez a világ, ami hamarosan egy nagy csattanás kíséretében bever hozzánk egy fickósat mögötte meg azok a pénzügyi körök jönnek akik arra spekuláltak hogy nekünk sanyi, és télleg az lesz, úgyhogy a jogállamiság lebontása helyett talán valamit talán tegyünk le az asztalra, azaz kevesebb kiadás, több termelés és munka és nézzük meg mi lesz úgy ja és szeretném, csak egyszer, hogy valaki ellentmondana a fideszen belelül viktornak, ha pl. valaki indulna elnöknek, ha visszajönnének az alapítók az első vonalba (hoppá, hát eltűntek? miért is?)
abbahagyom mert már elöntött a pipa :((((

2011.07.25. 22:38:45

@tölgyes: Ateista máglya:::(

Ez netto hülyeség. Az ateista jelentése nem az, hogy fasiszta. Az ateista tagadja Isten létét.
NEM ezért ment a krematóriumba a zsidóság! Mert akkor ugye menni kellett volna a keresztényeknek is.

Még senki nem gyújtott máglyát olyan érvvel, hogy akinek istenhite van, az pusztuljon!

Kandabula 2011.07.25. 22:38:59

@tölgyes: én személyes élményeidre gondoltam. Mert ezt éreztem ki.

similarthings 2011.07.25. 22:39:05

@márta)): Tölgyes igazából tölgyfafejű, rendelkezik annak minden pozitív tulajdonságával.

Igen, adjuk oda az egyházaknak az iskolákat meg mindent, hogy hülyítsék csak tovább a népeket. Legyen kötelező tananyag a fantázia mese, meg a sci-fi is. És lehetőleg ilyen fantaszta megoldások alapján hozzunk súlyos, emberek millióit érintő döntéseket. Teljesen jó lesz!

Én egyáltalán nem csodálkozom az ilyen megalomán-paranoid-Kasszandra kijelentéseken, mint amilyeneket a t. jelenlegi miniszterelnök tesz.

Hiszen ő csak alkalmazza az apokrif megoldást, mint amit eddig a fejébe vertek bizonyos ájtatos egyedek.

Tapsoljunk ehhez hangosan.

márta)) 2011.07.25. 22:40:46

@tölgyes:
Meg Ön is fog fizetni. Egyébként én már fizettem, épp eleget!!!
Fizessen már az is aki - még ha lett volna lehetősége - akkor sem akart dolgozni, élte fel az Én - meg az Ön által befizetett pénzeket.
Az fizessen duplán!!!
:(

agyamelhagyom 2011.07.25. 22:41:15

@tölgyes: Ez őrület! Gondolod, hogy ez a norvég csávó is azért ölt meg több, mint 70 embert, hogy a neve fennmaradjon? És ez szerinted normális, az emberiség alapmentalitása? Hát remélem a Tarlósék megállnak az utcanév és repülőtér átnevezéseknél. A nagyvezírre gondolva... Kezdek megijedni... Ez nem alapmentalitás, ez őrültség. Bár, a geciknek tényleg lehet ez az alapmentalitása.

sárkányfő 2011.07.25. 22:41:53

@márta)): Sejtem, hogy az a cikk nem arról szól, és hogy maga az írás sokkal árnyaltabb, mint a cím, de hát épp ez az. Hogy a Kumin jól felhasználja magának a félrevezető címet (miközben a hvg-t kritizálja):
"ma például olyan címmel jelentek meg cikkek, hogy „Egy hét van az amerikai államcsődig” – ez azért elég beszédesen jelzi, hogy valami tényleg nagyon nem stimmel, ráadásul immár a centrum kellős közepén."

márta)) 2011.07.25. 22:42:47

@tölgyes:
Ne idegesitsen fel Tölgyes Úr!
Fizessenek azok, akik élősködtek az államon, akik álrokkantnyugdijasok, meg sorolhatnám......

2011.07.25. 22:43:30

@tölgyes: Ez az Ön hite.. bár ami a racionalitást illeti: meg fog lepődni mennyire korlátozott a lehetősége...

OK, elfogadom. Legyen. Tehát: a racionális világon túl. Erre tart most Magyarország. Csaba királyfi már befogta lovait.

Májking 2011.07.25. 22:44:06

Lehet a részleteken rugózni, de azzal a szerző is tisztában van, hogy O.V. elvesztette a józan itélőképességét. A poszt ennek ellenére arról szól, hogy Tóta W. így meg úgy. Emlékeztetnék arra az apróságra, hogy az ország miniszterelnöke ebben a pillanatban O.V., tehát kicsivel nagyobb hatása van a dolgok alakulására, mint Tóta W.-nek.

tölgyes 2011.07.25. 22:44:32

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ön viszont összekeveri a dolgokat. A vallásos se jelenti azt, hogy inkvizítor..:(Mégis ezzel szoktak Önök előjönni a vallás, hit kapcsán..Én megemlítettem néhány olyan irányzatot, amelyik ateista volt és mint ilyen teremtett ideológiát államot stb. és azt működette..ahogy működtette..:( Minden esetre gyilkolásban élen jártak.Ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden ateista gyilkos.. de a hívők se azok bár ateisták és hívők között is vannak gyilkosok.

similarthings 2011.07.25. 22:44:55

Óó, "ateista máglya...".

Tölgy, te alulmúltad megint magadat. Esetleg nézz már utána a Malleus maleficarumnak, az autodafé fogalmának, illetve a skandináv boszorkány üldözésnek. Illetve az USA-ban történt boszorkányüldözéseknek.

Ez csak kis olvasás lenne. Vagy mégse?

fidesz friend 2011.07.25. 22:45:47

kedves Kumin Ferenc,
mindent meg lehet próbálni tisztára mosni, aztán vagy sikerül, vagy nem.

tölgyes 2011.07.25. 22:46:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ön már megint összekeveri a dolgokat. Csaba királyfiról pedig senki egy szót sem szólt.. de mint legendával Csabával nincs semmi baj. Van annyi alapja mint Artúrnak: amiről filmek tucatjait nézheti:)

similarthings 2011.07.25. 22:47:49

@Májking: Tóta Worluk (egy sci-fiből neve, nem is értem miért bántják akkor?) is mond bruttó hülyeségeket, de az a poén hogy ezt ő is szokta tudni. Viszont a zindexet így jobban olvassák a népet. Meg kommentálják.

2011.07.25. 22:48:37

@tölgyes:

Kedves uram! Jobb lenne, ha nem hordana össze hülyeségeket olyan dolgokról, amikhez nem ért.

Megvizsgálva ugyanis a magyar államadósságot, utoljára Kádár alatt volt a legalacsonyabb! Antall óta nem sikerült lecsökkenteni a kádári idők szintje alá! Pedig bedobtak "OKOS" trükköket a könyvelésbe! Tehát: vissza a kádárkorszakba?

márta)) 2011.07.25. 22:48:41

@sárkányfő:
Na. Igen. Én nem fogom a saját blogján a Kumin Ferencet kritizálni, igaz máshol sincs szándékomban. Nincs is miért.
:)
Egy picit meglepődtem ezen a poszton, miért csinált ekkora ügyet belőle, ki- mit hogyan értelmezett.
Végül is akkora "eltérések" nem voltak.
De hát így mindenkinek más a véleménye, és ettől érdekes.
A blogok is attól érdekesek, hogy minden bloggazda másként vezeti rá a kommentelőt, mit is kellene véleményezni.
:)
Úgy gondolom, (mindent összegezve), hogy a Kumin F. is ezt tette.
:)

tölgyes 2011.07.25. 22:48:56

@márta)): Nem édes.. ez nem így működik.. és soha nem is így működött.. Tudja: grófodnak lesz nője, pénze, bora...téged pedig a tél meg fog gyötörni mint régen.:( Akkor kellett volna sivalkodni, amikor a feri elkúrta.. most már csak ez a kármentés folyhat!.. mert így jogállami!

tölgyes 2011.07.25. 22:50:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: Kérem olvassa le a GKI összefoglaló jelentését az adósságról..:( Kádár mai áron számolva 80-90 milliárdos adósságot hagyott hátra... ezt a nemzeti vagyon eladásával lecsökkentették.. majd Gyurcsány elkúrt 18.000 milliárdot.. maga meg fizetni fog.

2011.07.25. 22:53:12

@tölgyes: Én megemlítettem néhány olyan irányzatot, amelyik ateista volt

Hülyeség. Már megint. A náci saját ideológiát, vallást akart kiépíteni. Talán felhívnám kedves figyelmét Wagner műveire. Talán az árja mond valamit. Talán tudatában van, hogy a Zarathusztra mit jelent.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.07.25. 22:55:54

Egy betű is sok Tótaw kapcsán. Egy szoci-szadesz rezsim alatt pénzzel kitömött, rosszindulatú liberális szélsőségesről beszélünk akit egy normális országban ugyanúgy üldöznének mint a kuruc.info mocskolódó kreátorait.

Ellenük csak az válik be, ha ignorálja az ember őket. bede szily tótaw mindennek a legalja nem érdemes időt vesztegetni rájuk.

márta)) 2011.07.25. 22:57:19

@tölgyes:
Sivalkodni?" ugyan már, ha el is kúrta a Gyurcsány, nem nekem adta.
Ha felidegesít Tölgyes Úr! nem sivalkodni fogok, csak sírni.
Ne akarja már, hogy még jobban, többet gyötrődjem.

Meg úgy jogállami, hogy aki nem akar dolgozni, pedig esetleg lenne hol- ne kapjon ellátást , meg semmit.
Ne élje fel senki az én befizetett pénzemet, azért mert esetleg egy féléleten keresztül dologtalan, lusta volt.
Ja. És azok se éljék fel az én befizetett pénzeimet, akik "gyerekkorban" nyugdijba mentek, vagy menni akarnak.
Az én olvasatomban meg igy müködik.
:(

Rebuild 2011.07.25. 23:00:43

Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik. Mindegyik politikus hazudik.

Ezt onnan lehet tudni, hogy mozog a szája. Ha nem mozog, akkor bírságot rónak ki rá. Tehát a szájának valamilyen módon mozogni kell. Így máris megvalósul az első feltétel, hogy mindegyik politikus hazudik.

pástétom 2011.07.25. 23:01:11

Silány védőbeszéd.

similarthings 2011.07.25. 23:01:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: Pedig ezt már egyszer "elmagyaráztuk" szegény Tölgynek, de hát nem erre való ő.

márta)) 2011.07.25. 23:02:30

@similarthings:
Igen, adjuk oda az egyházaknak az iskolákat meg mindent, hogy hülyítsék csak tovább a népeket."
Nagyon igazad van.
Engem eddig sem tudtak hülyiteni.

Tölgyes úr. nem fafejű. Ő egy nagytudású "huncut".
:))

márta)) 2011.07.25. 23:05:08

@mosóteknő:
Figyelj már! Én nem akarlak megbántani.
De ha egyszer irtad volna le, akkor is megérti mindenki.

:))

fantáziapanaszlakat 2011.07.25. 23:06:58

márta: "Erős nemzet, igazán csak akkor lesz, ha jobb kedvű lesz a magyar társadalom."

ilyet utoljára valami ezoterikus könyvben olvastam..

most akkor kreténségi verseny van? OV szeretné űűberelni GYF-et?

márta)) 2011.07.25. 23:09:27

@fantáziapanaszlakat:
Szerinted. Elkeseredett néppel hogy lesz erős nemzet.???

2011.07.25. 23:13:37

@tölgyes: ( Kádár mai áron számolva 80-90 milliárdos adósságot hagyott hátra...

Akkor a tények:

adósság, milliárd USD
1990 év vége 22,6
1993 31,3
1997 26,4
2001 27,7
2005 62,3

Ebből hogy lett 80 milliárd? Milyen pénznemben, vatikáni valuta?
Nem keveri a százalékkal, a GDP arányában?
Nem keveri a Jézuskát a géppuskával?
Merthogy a Gki azt szereti.

fantáziapanaszlakat 2011.07.25. 23:16:55

@márta)): az, hogy japán őseinktől eljutottunk európa börtönébe, sokakban éleszthetné a csüggedés sóhajait! DE NEM! nem hagyhatjuk!

2011.07.25. 23:17:21

@tölgyes: maga meg fizetni fog.

Én nem. Maga fog fizetni.

Ja, ahhoz mit szól, hogy a manyup nélkül nőtt az államadósság? Szakszerü kormányunknak hála.

2011.07.25. 23:22:04

@tölgyes: 1. Az államháztartás adóssága a rendszerváltáskor a GDP 73 százalékát tette ki, ami eleve igen magas szintet jelentett. Az ezt követő első szakaszban 1989 végétől 1994 végéig emelkedő tendencia érvényesült: az adósság 90 százalékra emelkedett.

Forrás:GKI
nem erre gondol a tisztelt úr?
A hangulatkeltéssel csak óvatosan, kedves uram. Kurvára nem mindegy, hogy 30%-kal nőtt a farkam, vagy 30 centisre!

Szúnyog 2011.07.25. 23:28:46

Van még, aki elolvassa ennek a lelki nyomorék Tótának bármilyen böfögését?
Tán két éve, hogy pünkösdkor az index címoldalán értekezett a pünkölésről. Hanukakor sem ő, sem más nem értekezett a hamukálásról. Mert ugye valamit szabad, s valamit. A kettős mérce. Én akkor névvel ígértem neki egy nagy pofont arra az esetre, ha találkoznánk egyszer. Ezt meg is fogja kapni. Ha egyszer más eszköz nincs..
Én azóta soha nem kattintottam rá. Az ignorálást javasolom mindenkinek. Kumin úrnak is.

márta)) 2011.07.25. 23:30:43

"Orbán idomított közönség előtt vizionált a nyugati világ haláláról Tusványoson?"

Tekintsük-e az egész Orbáni gondolatmenetet „politikai zaccjóslásnak” vagy a miniszterelnök autoriter rendszerekhez való vonzalmának? Erről és Orbáni kettős beszédről ír a Friss Róbert a Népszabadságban Tusnádi Horizont címmel.
**
A Népszava publicistája „vércikinek” tartja „- elmenni Erdélybe és ott arról handabandázni, hogy az egész világ ámulattal figyeli, hogy ő mit művel Magyarországon.” A szerző kétségbe vonja Orbán Viktor neveltetésének egyes elemeit, különösen az öndicséretre vonatkozóan.
**
Pont a legjobbkor lépte meg a magyar nemzet geopolitikai újratervezését a kormányfő, amelyben Kínára számíthatunk gazdasági értelemben. Hiszen a kínai miniszterelnök „közelmúltban történt látogatásakor mi nem engedtük továbbszaladni a kínai tőkét”. Kristály Lehel Újratervezés című cikke szerint az, hogy Traian Basescu nem kapott meghívót Tusványosra nem is olyan nagy baj, mert most úgyis a visegrádi négyekhez szólt Orbán. „ Magyar Hírlapban.
**
A Magyar Nemzet hétfői számában nincs külön reakció az Orbán beszédről. Ugyanakkor Torkos Matild, a lap publicistája azonban az új munka törvénykönyvényéről írt élesen kritikus vezércikkében .
**
Gyurcsány se hagyta annyiban

A Facebook-on Gyurcsány Ferenc is kifejti véleményét Út a semmibe című írásában.„Ahogy azt Móricka elképzeli, mondhatnánk.""
:)
www.parameter.sk/rovat/kulfold/2011/07/25/orban-idomitott-kozonseg-elott-vizionalt-nyu

"A hanyatló nyugati világról vizionáló Orbán Viktor tusnádfürdői előadása alaposan megmozgatta a magyarországi publicistákat - tájékoztat a hirszerzo.hu.

Akad, aki szerint a miniszterelnök egyik közeli bizalmasának ideje lenne már tájékoztatni főnökét, hogy amit tesz, az vérciki, ugyanakkor van aki szerint pont a legjobbkor lépett Orbán.

Ahogy azt Móricka elképzeli - reagál Gyurcsány,

Török Gábor szerint a Fideszen belül is repedéseket okozhat a nyugatellenes politika.

Tóta W. szerint 2014 tavaszának legszebb pillanata az Orbán Viktor arcára kiosztott saller csattanása lesz."

Rövidke összefoglaló, ki hogyan értelmezi.
:)

hackbard.celine 2011.07.25. 23:41:25

@tölgyes: "Ma a világkereskedelem 60%-a úgy bonyolódik, hogy abban az atlanti térség semmilyen szerepoet nem játszik. A demográfiai átalakulás következtében Európa 50-60 éven belül elveszíti jelenlegi kulturális etnikai arculatát."
A világkereskedelem minket érintő része Rotterdam és Hamburg kikötőin keresztül bonyolódik. Ezért röhej amikor Orbán valami új EU kínai kereskedelmi központot vizionál Magyarországra. Mégis melyik Maersk konténerszállító tud itt kikötni? Mellesleg Bukarest mellett 40 hektáron már működik egy kínai kereskedelmi központ.
50-60 év múlva melyik mai kulturális/etnikai arculatát szeretnéd megőrizni Európának? Létezik ilyen egyáltalán? Létezik európai etnikum?

unommáazegészet 2011.07.25. 23:46:18

A lényeg:

A főbirka (HVG) elbégeti magát:

- Beeeee!

A nyáj is béget erre:

- Beeeee, beeeee!

futyfurutty 2011.07.25. 23:46:41

Tótavé egy címeres és bigott barom, kár szót vesztegetni bármelyik elmebajos írására. A "sátáni Orbán" gyűlölete az agyára ment már évekkel ezelőtt, csakúgy, mint a többi eszdéeszes hülyegyereknek.

Tita nick 2011.07.25. 23:47:41

Amúgy indexesen kívánok jóccakát:

Szaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2011.07.25. 23:48:21

tetszik a bejegyzés, bár többen látnák így, és az érintettek megfogadnák e tanácsokat, de! a Magyar Nemzet, a HírTV tudósítói és az azóta is ebből élő jobb oldali bloggerek anno elolvasták/meghallgatták az öszödi beszédet? értelmezték, miről volt szó, vagy megmaradt hogy kurvaország/hazudtunk? Gyurcsány nem szorul mosdatásra, de amikor a jobb oldali média "ab ovo gonosz és minden rosszra kész politikusnak" tartotta, hiányoztak ezek a józan hangok is. Nincs új a nap alatt.

lucc.gizi 2011.07.25. 23:50:36

Kumin - ez megint kurva gyengus lett, de hát a Századvégnél ugye ezért fizetnek...

márta)) 2011.07.25. 23:51:23

USA: itt a demokraták mentő terve"

A Fehér Ház ma nyilvánosságra hozta a Harry Reid vezetésével elkészült tervet, mely szerint 2700 milliárd dollárral csökkentenék az amerikai deficitet a mostani évtizedben.

Érthető okokból Obama ki akarja ezt tolni a 2012 novemberi választásokig, hogy ne kelljen elkezdenie a fájó megszorításokat.
Eközben a republikánusok csak pár hónapos halasztásban lennének benne, hogy sakkban tartsák a demokrata elnököt.

Azaz láthatóan igazi fogoly dilemma és precíziós sakkjátszma zajlik a két ellenséges fél között. "

www.portfolio.hu/gazdasag/usa_itt_a_demokratak_mento_terve.152879.html
:)

...................................................

Obama a La Raza Nemzeti Tanácsa hétfői rendezvényén megismételte, hogy a deficitet kiegyensúlyozott módon, vagyis a kiadáscsökkentés mellett adóemeléssel kell csökkenteni.

Az elnök kijelentette, hogy a hiány csökkentéséből a leggazdagabb amerikaiaknak és a nagyvállalatoknak is ki kell venniük a részüket.

Barack Obama szerint mindkét párt felelős az Egyesült Államok tetemes adósságáért. "

profitline.hu/hircentrum/hir/239746/Obama:-a-kiadasok-csokkentese-onmagaban-nem-oldja
:)

márta)) 2011.07.25. 23:55:21

Obama. Egyenes beszéde, Ezt nem lehet félreérteni.
:)

tundrazuzmo (törölt) 2011.07.25. 23:58:31

A poszt azt mondja, hogy a vallásos érvelés ellen nehéz józan észérvekkel szembeszállni. Ez így van.

Teljesen egyetértünk abban, hogy az ateizmus is vallás, és a tényeket kiforgató attitűd is vallásos buzgalomból táplálkozik. Akik az MSZMP "egyház" névadóján vettek részt keresztelő helyett, azok ne próbáljanak meggyőzni - a nyilvánvaló tények ellenére - hogy nem bigott, középkori módon, agyatlanul, zsigerből érvelnek.

tundrazuzmo (törölt) 2011.07.26. 00:04:45

@Kobunko: Lehet mosdatni a Nemzet Táncosát, de nem érdemes. Nem az a kérdés, hogy milyen kontextusban hazudott éppen, meg káromkodott az elvtársak társaságában, hanem az, hogy meghamisították a költségvetést. Ha csak 16. havi nyugdíjat hazudtak volna, akkor megmosolyogjuk, mert olyat más is csinált. De nem ez történt, hanem módszeres félrevezetés, hazudozás a hatalom megtartása érdekében. Mindeközben az államadósság csendben elszállt, mert az elvtársak még maguknak is hazudoztak...

tundrazuzmo (törölt) 2011.07.26. 00:16:12

Egyébként engedtessék meg, hogy az ember gondolkodjon, és értelmezze a saját sorsát! Magyar miniszterelnök még nem nagyon mondott ilyet a rendszerváltás óta.

Mit akartok, hazudozzon valaki, meséljen a szép világról, mézeskalácsházról, kolbászkerítésről? Ingyen hitelről, örökké tartó (önmagát finanszírozó) fogyasztásról?

Teccettek volna az MSZPt választani! Akkor ma is lenne még kádárhazugság, államadósságból épített jólét.

De nem teccettek a hazugságot választani, hanem szókimondó Orbán Viktort, méghozzá kétharmaddal. És akkor most ki a hibás? Aki felvette a hitelt, mert elhitte, hogy ingyen van? Aki felvetette a hitelt, mert állami szinten is túlköltekezett, fényesre nyalta a bankok fenekét, és cinikusan végignézte (és semmit sem tett ellene), amikor polgárai (választói) eladósodtak az idegen valutában?

Miért Orbán Viktor a hibás azért, mert rámutat a problémára?

2011.07.26. 00:24:38

@similarthings: Az adósság körüli problémáktól eltekintve az amerikai gazdaság továbbra is kifelé mászik a válságból, a következő évekre mérsékelt, de stabil növekedést vár az IMF, az idén 2,5 százalékkal, jövőre pedig 2,7 százalékkal nőhet a GDP

Lehet, csak egypolitikai játszmát értett félre Orbán?

Döglődik a "régi" kapitalizmus? Nem tartható fenn a fejlődés? Nekem úgy tűnik, igazad van! Ez bizony fejlődik, legfeljebb újra kell gombolni a kabátot.

2011.07.26. 00:31:41

@tundrazuzmo: Miért Orbán Viktor a hibás azért, mert rámutat a problémára?

Azért nem. Azért viszont igen, hogy merő demagógiából hülyeséget beszél. Folyamatosan. A Fasiszta némettel, a válságban lévő hagyományos kapitalizmussal, meg a csoda keleti orientációval.

Vazze , a kínai már ott van Szlovákiában, Romániában, Szlovéniában, a Lengyel már ki is rúgta, TEHÁT MINKET HAGYOTT UTOLJÁRA! Ennyire fontos a Magyar neki! Picike gazdaság!
Mennyi államkötvényt vásárolt már? Csak ígéret! Orientálódj csak nyugodtan! Lehet, hogy ez a válság éppen Kína válságával fog befejeződni!

preston 2011.07.26. 00:56:05

@tölgyes: bocsánat, hogy az intim beszélgetésbe beleolvastam, miféle ateizmust erőltettek itt az utóbbi nyolc évben?Gondolom , neked az a normális állapot, ha az állam az iskolákat átadja az egyháznak , oda szivesen fizet, akinek meg nem tetszik, az ne járjon iskolába.
tudod, az utóbbi években itt még el volt különitve az állam az egyháztól.
Ha most ennek vége lesz, az az egyházaknak lesz rosz.

preston 2011.07.26. 00:57:37

rossz . bocs. lengyeben már érezhetően kevesebben érdeklődnek a vallás iránt, mióta az egyház szabadon
nyomathat.

Mr. Waszabi 2011.07.26. 01:09:14

Megy a mókusvakítás ezerrel. Az amerikai államcsőd a mi értelmezésünk szerint jóformán csak jogi fogalom: ha a szenátus nem szavazza meg a hitelplafon emelését vagy eltörlését, akkor nincs több pénz a büdzsében. Nem azt jelenti, hogy nincs elérhető szabad pénz az országban, csupán a kormányuknak nincs joga hitelt felvenni önállóan a plafon felett. Tehát nem kell más országhoz fordulniuk kölcsönért, vagy épp a magánpénztárakat, bankszámlákat államosítaniuk, erről szó nincs.
Mivel ott a törvényt szigorúan betartják, inkább leáll az államgépezet. Azonban pénz van az országban bőven, a gazdaság továbbra is működik, csak az államkassza áll nullán és az állami funkciók bénulhatnak meg. Nem fizetik a béreket, számlákat, amíg meg nem oldódik a helyzet.
Többször elérték már ezt a csődközeli állapotot, de amennyire tudom, eddig még mindig sikerült megállapodni az utsó pillanatban a plafon emeléséről.
Ez a jogi fizetésképtelenségi állapot akadályozza meg, hogy oda jussanak ellenőrizetlenül, ahol most a görögök tartanak.
Szép lenne, ha nálunk is így működhetne, nem pedig követhetetlen gumideficit volna korlátlan hitelfelvétellel.

baliquez 2011.07.26. 01:17:16

A Fidesz nem kormány. A Fidesz egy Kft. Egyből nyilvánvaló minden cselekedetük ha ebből a szempontból nézzük. A probléma abban rejlik hogy a fogyasztóik rájuk vannak utalva és monopolhelyzetben vannak. Mondhatnak, tehetnek bármit. Ameddig a zemberek a kétharmadot akár hallgatólagosan is elfogadják a Fidesz Kft. legitim módon művelhet bármit. Hiba.

Magyarországnak nincs kormánya, van ellenben egy érdekköre, amelynek tagjai legális módon uralkodnak felelőtlenül. Orbán nem hit kérdése, egy létező, hasadt figura, aki a következényeket figyelmen kívül hagyva nyomogatja a "next turn" gombot idióta lépések után. Olyan mint egy játékteszter aki a vélt bugokat próbálja kicsalni a rendszerből. Mindezt teszi úgy hogy a rendszer lényegével nincs tisztában.

Nem volna ezzel gond ha egy stratégiai játékot játszana ahol kapna a végén egy közepesnél gyengébb eredményt. A gond azzal van hogy élesben játszik, mások bőrére, és olyan módon játszik hogy az az összeseküvés-elméletekkel szimpatizálók malmára hajtja a vizet. Ember ugyanis saját magától nem lehet ennyire veszélyesen hülye ilyen pozícióban, legalábbis nem európai kultúrában. Tljesen helytálló szerintem Tóta W. írása, leszámítva azt a nem elhanyagolható tévedést hogy 2014-ben szabad választások lesznek.

Mr. Waszabi 2011.07.26. 01:20:56

Ez tipikusan a csóresz róka esete a savanyú szőlővel. Magunk hibájából vagyunk lemaradva, s könnyebb a lakosságnak ezt a dumát elsütni itthon, mint az igazat mondani és aszerint is gazdálkodni. Elnézve gazdálkodásukat, nagyon úgy néz ki, hogy államcsődre játszik, ami persze csak minket kisembereket fog érinteni, őt meg baráti körét nem igen, nem fognak éhen halni.
Nem is értem, hogy lehetett az EU elnöke ez az ember, miközben folyamatosan kétfelé beszélt. Mennyire hiteles?
A modern közgazdaságtan elérte korlátait, csődöt mondott a valóság helyzeteihez képest, ez tény. De azért érdemes megnézni, hogy sok évtizedig jóval működőképesebb volt az a modell, mint nálunk bármelyik. A Lajtán túl nem kellett rendszert váltani se 20 éve, se 1 éve, ez csak nálunk divat, s így megint csak nem hiteles, hogy ezt épp Orbán nyomatja.
Az se igaz, amit kérdez, nem hogy amit mond.

Treuga Mei 2011.07.26. 02:25:47

Azt hiszem, a szerző nem kívánta az intézkedések és a láthatóvá vált tervek kontextusába helyezni a "kényszerlakhely" miniszterelnöki kényszerképzetét. Nem kívánta figyelembe venni, hogy a modernista-aufkärista hagyomány, a hatalom - elvi - demokratizálása -, az esélyegyenlőség felé teendő lépések kevéssé érvényesülnek a formálódó orbáni vízióban. Épp ellenkezőleg: egy oligopolikus uralmi rend körvonalazódik, szűkülő társadalmi mobilitási csatornákkal, elvesző eséllyel a tömegek közösségi ügyekbe szólása tekintetében. Bár a demokratikus rend formai kritériumainak megfelelni igyekszik a berendezkedés, a jogokkal élés lehetőségei, a valós demokrácia előfeltételei (biztonságos szociális és kulturális tőkéhez jutás esélye, a vagyonosodás mindenki számára elérhető volta, a vagyon hatalmi tőkére váltását limitáló közjogi rendszer) széthullóban.
Érdemes elgondolkodni azon, hogy a francia II. Császárság is demokrácia volt formailag az utolsó pillanatig (III. Napóleon időről időre népszavazással erősíttette meg hatalmát, épp népszerűségvesztése hajszolta bele a németek elleni háborúba, ami végül a Német Császárság párizsi kikiáltásába torkollott - ami meg, mint tudjuk, az egyik komoly indítóoka volt az I. világháborúnak). Azt se feledjük, hogy intézményi szinten ma Venezuela és Fehéroroszország is demokrácia...
De a hívek békésen és öntudatosan magyarázgatnak: Orbán nem is azt mondta...
A helyzet rosszabb: azt teszi!

trabant 2011.07.26. 03:37:13

@KG2000:
„Van élet az EU-n kívül is”
"Igen, pl. Svájc."

Meg Albánia. Könnyen el lehet képzelni, melyik irányba halad a kormány gazdaságpolitikája. Hogy az ország a pénzbefektetések és a turisztikai ágazat jóléti célországa lesz, vagy az elszegényedett néptömegek viharsarka. A látszat nem mindig csal.

trabant 2011.07.26. 03:43:58

@baliquez:
"A Fidesz nem kormány. A Fidesz egy Kft."
Ennél is rosszabb: a Fidesz egy politikai-gazdasági szekta. Naná, hogy szektavezérrel az élen.

trabant 2011.07.26. 03:55:34

@tölgyes:
"Az orvosokkal pedig az a baj, hogy Ön sem hajlandó lemondani fizetése 20-30%-ról, hogy őket jobban meg lehessen fizetni a nincsből"

A 300 forintos vizitdíj elmeszelésére - az orvosok egységes közbenjárásával és töretlen helyeslésével - emlékszik még valaki? Sok kicsi sokra megy alapon, hol tartanának már a jövedelmeik?
Akkor nem kellett a legális jövedelem kiegészítés, most nincs is. Esély rá még kevésbé. Elintézték az orvosok és az akkori ellenzék maguknak.
Náluk lehet reklamálni.

Trex59 2011.07.26. 06:51:41

Liberálissal a hitről sokkal nehezebb...

v. jókormányzósember 2011.07.26. 07:45:31

Ides Gyermekem, Ferönc!

"Mér' ne írjunk "posztot" (posztót?) egyetlen hír alapján"- nos, ides gyermeköm- bizonyára hozzászólásra, megjegyzésre, hozzáfűzésre, véleménynyilvánításra, stb. gondolt, ugyi? (Asz'tem, maga karvaly (vagy sólyom?) lászló legínye vót- de úgy látom, skicc pál tanai jobban meghatározóak...

Nos- hát- ezt mink inkább magától kérdezhetnénk, ides gyermeköm- minek ír maga ilyen képtelenségeket- azon kicsi kis tudása alapján, ami van.

"közgazdász"- ezt(et) olvasni fent- szerintem gyermekem, maga most inkább köz-gazdátlan! Keressen egy másik gazdát karvaly lászló után- az úgy jobb lesz- nekünk es!

Adjon az Isten-

több józan észt!

VJK

UI: Ja, és - ha nem dakota, hanem magyar közmondást szeretnék mondani: Egy hír alapján azért írhatunk hozzászólást, mert: "Nem zörög a haraszt"

Terézágyú 2011.07.26. 08:16:42

a jobboldal folyamatosan emlegeti a különféle beszédekből kiszedett gyurcsány-mondatokat - ugyebár elferdítve, kiragadva a szövegösszefüggésből stb.

akkor most miért tesz úgy a cikkíró, hogy hű de rettenetes dolog történt orbánnal, rosszul, direkt rosszul idézték egy ártatlan mondatát... ó istenem...

maskep 2011.07.26. 08:17:09

"...nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert az a világ börtön, ’legalább is kényszerlakhely’ volt Magyarország számára." - írta a hvg.hu. Ezzel szemben a Hír TV pontosan idéz: "...az a régi világ szerintem inkább börtön volt, mint otthon, de – legyünk megengedőek – legfeljebb kényszerlakhely volt a magyar nemzet számára."

Mikor idáig jutottam Kumin Ferenc fenti tisztázásakor, elakadtam: Hogyan tudta a hvg.hu-tól Tóta W.-ig összekeverni a kádári korszakot, a rákosizmust, vagy a Horthy-érát összekeverni a modern Nyugattal, a "régi világot" a jóléti társadalommal? Ez bizony szándékos félremagyarázás!

De mindig elfelejtem, hogy meg kell tanulnom orbánul: Számára a "régi világ" az, ami Magyarországon, Európában és a világon 2010., a fülkeforradalom előtt volt. És ez most nem gúny, nem a szöveg kifacsarása! Nem én értelmezem így Orbán szavait, hanem Orbán Viktor, valamint Kumin Ferenc is. Hogy fájdalmas szarkazmus magára Orbán felfogására nézve ez az összevetés, azt nem tagadom.

"A fogyasztói vagy jóléti társadalomról volt szó" - írja Kumin Ferenc, mintegy tisztázva a katekizmus félremagyarázását: a "Nyugat" és a "régi világ jóléti társadalma", habár újmagyarul ugyanazt jelenti, mégsem ugyanaz, mert az egyiket Orbán mondta, a másikat meg a Tóta W. Az egyiket szeretni illik, a másik ab ovo ellenséges.

"Nincs reménytelenebb dolog, mint vallásos emberekkel a hitükről vitatkozni." - olvastam az Index címoldalán, ismertetendő ezt a posztot...

Lucius Flavius Arrianus 2011.07.26. 08:30:06

@agyamelhagyom:
"(...) ez a norvég csávó is azért ölt meg több, mint 70 embert, hogy a neve fennmaradjon?"

Mikoron Hérosztratosztól megkérdezték, hogy miért is gyújtotta fel az epheszoszi Artemisz-templomot, azt felelte: hogy a neve örökre fennmaradjon. Soha ne becsüljük le az ember privát tébolyát.

maskep 2011.07.26. 08:43:21

@Szúnyog: Én ugyanúgy elolvasom Tóta W-t, mint Kumint vagy Törököt. Élvezem, ha valaki tud írni, és ha valakinek vannak gondolatai. Főleg olyanok, amikkel vitázni és azonosulni is lehet és érdemes egyszerre. Persze, más-más dologban és mértékben vitatkozik vagy ért egyet a zember mindenkivel. De legalább vitára érdemes!

Vagy te is olvasod Tóta W-t, csak szégyelled, mint Győzikét, és ezért írsz róla itt. Vagy nem olvasod, akkor meg sok alapja van a fikázásodnak, ugye...

Asszem 2011.07.26. 08:50:52

@Lucius Flavius Arrianus: akkor basszunk ki vele: "Mikoron _egy ókori görög faszkalaptól_ megkérdezték, hogy miért is gyújtotta fel az epheszoszi Artemisz-templomot, azt felelte: hogy a neve örökre fennmaradjon. Soha ne becsüljük le az ember privát tébolyát."

is 2011.07.26. 08:54:41

@poszt: tessék már egy székely parasztnak a két (első és utolsó) verziót veolvasni, aztán megkérdezni, hogy mást mond-e. értjük a kimosdatási szándékot, meg a szómagyarázgatást (szintén jogász? vagy csak beletanult?), dehát a józan paraszti ész az előbb-utóbb eltörli az ilyen kísérleteket.

maskep 2011.07.26. 09:03:04

@rockjano: "Nos azért arról ne feledkezzünk meg hogy Orbánnak van érzéke arra hogy meglehetősen kétértelmüen fogalmazzon."

A My Fair Lady című muscalban hangzik el az a jellemzés: "A francia bármit mond, egyértelműen mondja, de kétértelműen hangzik." Ez a diplomácia és az erotika, no meg az európai posta nyelve...

Orbán általános, jelmondat-szerű kinyilatkoztatásait a "több, mint rendszerváltás, de kevesebb, mint kormányváltás" óta figyelem, Illetve azóta, hogy rádöbbentem: Előre megmondta egyértelműen, hogy fel fogja rúgni az összes addig kialakult szabályt, az adott törvényes keretek lehető legminimálisabb betartása mellett. Sikerült odáig eljutnom Orbán szövegeinek értelmezésében, hogy mikor a "friss keleti szelet" megemlítette egyszer, sikerült feltalálnom a spanyol viaszt, és megjósoltam: Orbán Kína (vagy esetleg Oroszország) felé fordulását, és azt, hogy eltávolodik a Nyugattól, végső esetben akár kész kilépni is az EU-ból, ha ez odaláncolná a deficit-elvárásokhoz meg a demokratikus normákhoz. (Most szólok!...)

Orbán Viktor kinyilatkoztatásai csak azért nem tűnnek egyértelműnek, mert nem akarunk hinni a fülünknek. Nagy hiba, sok meglepetéstől megóvhatnánk magunkat!

T-5 2011.07.26. 09:09:51

"reménytelennek érzem a vitát azokkal, akik Orbánt ab ovo gonosz és minden rosszra kész politikusnak tartják"

Én is reménytelennek tartom a vitát azzal, aki nem tartja gonosznak azt az embert, aki kimondja azt: aki drogozik, az az ördöggel cimborál...
És természetesen ennek megfelelően hatósági vegzálásnak tesz ki mindenkit, aki drogozni merészel, fittyet hányva a szakmai szervezetek évek óta hangoztatott érveire, miszerint a megelőzés, a prevenció segít, a fenyegetés, a börtönbe csukás meg nem segít...

Persze megértem, hogy a fidesz-kormány alatt kell lennie valakinek, aki mentegeti is ezt a szörnyet és a bandáját, csak én többre tartom az olyan embereket, akik inkább nem kell, hogy leköpjék a tükröt...

Dr. Cica75 2011.07.26. 09:20:56

Egy hasonló, sok helyen hivatkozott idézet jut eszembe: "igen, el lehet innen menni!", ahol is a mondat teljes egészében így hangzott: "igen, el lehet innen menni, de akkor ki fogja felépíteni ezt az országot?"

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 09:26:22

Még szánalmasabb dolog, amikor valaki NULLA tudósítás alapján ír posztot.

„Egy hét van az amerikai államcsődig” ugye, ugye, a mendemondák. AZ USA egy technikai nehézségben van. Ahogy Arianna Hufftington a BBC-ben megállapította, az ok az, hogy ott van hitelfelvételi limit, és amikor ezt elérik azt a küszöböt, akkor van pánik.

Namost Orbán Viktor totál hasonló dolgot tett az alkotmányba, úgyhogy ez nagy öngól volt Kuminkám.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 09:30:14

@maskep: Orbán Viktor legtöbb kijelentése roppant kétértelmű, homályos maszlag.

Néha tesz egy pár egyértelmű kijelentést, és igen, sajnos ezek között sok durva van, és a zemberek még sem figyelnek oda.

Aztán meg legtöbbször jön a pálfordulás, és Viktorunk totál egyértelmű kijelentésével is simán szembe megy, mert úgy akarja.

szelviktor.blog.hu

Szóval ezt a hülyét mentegetni sehogy sem lehet.

2011.07.26. 09:30:59

@blindeye: egyetértek veled. De orbánnak PONT ez a lényege, hogy ilyen félreérthető homályos utalásokkal telitűzdelt kinyilatkoztatásokat adjon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.26. 09:36:26

@T-5: "Én is reménytelennek tartom a vitát azzal, aki nem tartja gonosznak azt az embert"

en speciel nem tartom gonosznak.

kattantnak igen, akire egy csalad vezeteset sem szabadna rabizni. gatlastalan gengszternek, maffiozo keresztapanak igen. antidemokratanak, fasisztoidnak igen.

de nem gonosznak. a gonoszsag oncelu.

orbannak hatarozott celjai vannak a tetteivel. nem azert baszik ki masokkal, hogy mert elvezi ha masok szenvednek - bar ez poplitikai ellensegeire (neki mar nincsennek ellenfelei) igaz neha -, hanem azert, mert anyagi es hatalmi erdekei ezt kivanjak. miverl most eppen akinai kommereknek nyal be melegszarig, ezert csinal egy rabszolgatarto munkatorvenykonyvet. nem azert, mert szereti, ha szenvednek masok, hanem azert, mert valoszinuleg pofanvagtak ot es a partot nehanymillio dollarral a kinaiak, hogy olyan torvenyeket hozzon, amivel a magyar munkavallalok megregulazhatoak, hogy akinai befektetoknek ne kelljen olyan nyugati uri huncutsagokkal torodni, mint emberi jogok, szabadsag, pihenes, tulora, muszakpotlek...

cserebe megint van egy kis penz a karaktergyilkos kampanyokra, lehet ismet mibol nyomatni az e'mu'tnyo'cev es gyu'csanyahibas szar lozungokat tolni es a partkatonakat, hitelezoket kifizetni.

de ez nem gonoszsag. buncselekmenynek buncselekmeny - igen bazdmeg annamaria. viktor egy kozonseges bunozo, egy sittes szarhazi. csokoltatlak teged is, ven voros ribanc - , de nem gonoszsag.

blah 2011.07.26. 09:42:17

Kontextus ide vagy oda Orbán össze vissza beszél. Amíg mi voltunk a soros elnökök addig erősödött Európa… Orbán kommunikációjában persze. Most jön ezzel a jóléti társadalom hanyatlása szöveggel mert lófasz fogalma sincs neki se, hogy milyen gazdaságpolitikai intézkedéseket kellene bevezetni. Akkor meg már nehogy ő legyen a hibás. Hát szerintem akkor célozzuk meg a kényszermunka - tömegnyomor irányt. Ahhoz nem kell semmit se csinálniuk. Mellesleg most azért látszik, hogy Európa bizonyos részein (főleg a sziesztázó délieknél) dilettáns politikusok ülnek fontos pozíciókban és még mindig halvány lila gőzük sincs mit kéne csinálni.

blah 2011.07.26. 09:47:29

@T-5: én erre a gonosz dologra inkább azt a választ adnám, hogy aki így megosztotta az országot mint ő első kormányzása idején az tényleg megérdemli a jelzőt.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 09:48:13

Elkezdtem megnézni Orbán beszédét. Csak harmadáig néztem, abból kiderül, hogy amit a hvg írt, az igaz, de Orbán ennél sokkal durvábban őrült.

Aki ennyi hülyeségből össze tud kovácsolni magának egy ilyen rögeszmét, és közben Magyarország miniszterelnöke, az durván veszélyes az országra nézve. Ez az ember a szakadékba fogja vinni az országot a lázálmai miatt.

Remete 2011.07.26. 09:49:37

Szánalmas, hogy Kumin a nagy megfelelés érdekében nem az elképesztő Orbán szöveget elemzi, hanem Tóta W. posztját fikázza!
Kumin úr! Ön olyan hajóra kapaszkodik, amellyen egyre nagyobb a lék. Ezen a hajón valamennyien rajta vagyunk.
Kedves Kumin Ferenc! Mielőbb tanuljon meg úszni!

AKIsTUDATLAN 2011.07.26. 09:54:44

Létezne egyáltalán olyasmi, amire a K.-hoz hasonló s@ggnyalók ne találnának mentséget szeretett nemzetvezetőjük számára?
Vesztébe kergeti szeretett??!!! nemzetét, ezek meg hajbókolnak!
Remélem szégyellni fogják majd magukat, de ez sajnos, kevés. Történelmi hiba, sőt bűn, ennek az elmeháborodottnak a nyalása.
Hány tíz év kell majd, hogy az ámokfutását kiheverjük?

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2011.07.26. 09:59:51

Nyugat = jóléti, fogyasztó társadalom.

Innentől meg már csak az elnevezéseken megy a csűrcsavar, a lényeg nem változik.

márta)) 2011.07.26. 10:00:47

Basescu hazaküldte Orbánt"

"Orbán Viktor tusványosi kijelentéseivel kapcsolatban is faggatták Traian Basescu államfőt a TVR közszolgálati televízió műsorában.

A magyar miniszterelnök kijelentésére, miszerint nincs még itt az ideje, hogy Magyarország az adminisztratív-területi átszervezésről tárgyaljon Romániával, Basescu így reagált: „Én úgy gondolom, hogy sosem lesz itt az ideje, hogy Magyarország beleszóljon Románia közgazgatási megszervezésébe. Magyarországnak megvannak a maga bajai, méghozzá elég nagyok. Oldja meg őket otthon. Minden nyilatkozat ezzel kapcsolatban nemkívánatos.”

Az államfő hozzátette: „A regionális átszervezést nem lehet feláldozni a kisebbségek érdekei miatt. Megoldást kell találni.
Ennek az országnak 22 millió lakosa van, ebből csak 1,5 millió a magyar.
Nem áldozhatjuk fel a többség érdekeit – de a magyar kisebbség érdekeit sem – néhány politikus érdekei miatt.” "

nol.hu/kulfold/basescu_hazakuldte_orbant

Hm. Ez egy félreérthetetlen üzenet.

AKIsTUDATLAN 2011.07.26. 10:04:22

@AKIsTUDATLAN: kommentemet első felindulásomban írtam, a többiekét csak azután kezdtem olvasni. Örülök, hogy sokan látjuk ugyanúgy: K. egy ócska kis s@ggnyaló. Biztos jól megfizették mindenkor az efféle magatartást, de ő akkor is csak egy undorító meztelencsiga.

teremtett lélek 2011.07.26. 10:08:52

Egyrészt amit állít a kedves szerző hazugság/tévedés, és kiba..ottul nem nem reprezentatív (tudja Ön mi az?), no és másrészt az ateistákkal vitatkozni a HITÜKRŐL (a tudomány a 19. században vált vallássá és az értelmiség ópiumává Marx és Nietsche mesterek jóvoltából [és NEM az evolúcióról beszélek, csupán a madáchi világkép retardált tagadásáról]).

teremtett lélek 2011.07.26. 10:09:52

@teremtett lélek: nem nem = szimpla nem, át ne bas..szam magam.

maskep 2011.07.26. 10:09:55

@Brendel Mátyás: Nem mentegetem, nem állítom, hogy nem pálforgolódik, és azt sem, hogy nem beszél hülyeségeket. Csak azt, hogy a dodonainak tűnő jelmondataiból elég egyértelműen ki lehet olvasni a törekvéseit. Mint a mellékelt ábrák mutogatták...

Azokra az egymondatokra érdemes odafigyelni, nem az órákon át tartott prédikációira! Persze, csak ha az embert érdekli, merre is indul Orbán Viktor.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.07.26. 10:11:41

Senki sem mondta, hogy nem volt a Jézuskrisztus. Az tűnik hülyeségnek, hogy vízen járkált, halottakat támasztott fel, meg hogy feltámadt, meg felrepült az égbe. Ebben kell hinni. Tótavé meg nem hiszi el. Az ő dolga. Vagy az Istené (ha van).

De semmiképpen sem holmi kuminferenceké.

maskep 2011.07.26. 10:12:21

@márta)): "...de a magyar kisebbség érdekeit sem – néhány politikus érdekei miatt."

Valóban elég egyértelmű.

márta)) 2011.07.26. 10:15:35

@Brendel Mátyás:

Tudod az Orbán V. mindig értett a nagy beszédek megtartásához.
Abból aztán mindenki azt hall ki amit éppen akar.:)
Nem is lenne azzal semmi különösebb probléma, csak az világos, egyenes beszéd sokkal érthetőbb lenne.
Nevén kellene nevezni a gyereket (mindig).
És akkor esetleg a találgatások, félremagyarázások is elkerülhetőbbek lennének.
:)

ex-dr. vuk 2011.07.26. 10:15:55

"Tóta W. sem tudhatja egész biztosan, hogy tényleg nem élt-e például egy bizonyos Mózes vagy Jézus Krisztus nevű ember, és nem mondták azokat a dolgokat, amelyek a Bibliában szerepelnek."

No de azt, hogy ok nem eltek (vagy legalabbis valakik, akikrol a biblia ir), vagy nem azt mondtak, amit, senki nem allitotta. Csak legfeljebb azt, hogy a mogottes kontextus volt egeszen mas (tortenetesen, hogy isten az egeszben nem szerepel, azt mar hozzakoltottek).

Manapsag is mekkora egbekialto okorsegekben hiszen valakik, akik errol predikalnak, es meg vannak rola gyozodve, hogy igy van. Csak az emberek manapsag mar nem annyira hiszik ezeket el. A kulonbseg csak annyi, hogy akkor meg elhittek.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.07.26. 10:16:48

25 perc vége: "A nyugatiak megoldásait értsük meg és honosítsuk meg, nem működik." Ez után beszél az a régi világ összeomlásáról, a "túl nagy testű államok" összeomlásáról, majd hogy ez kényszerlakhely.

Magyarázhatja a posztoló, de ezen nem nagyon van mit.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.26. 10:19:05

@márta)): regen nem egy alkalommal elofordult, hogy az indexesek - igazi kis provokatorok*, remek sracok:-) - megkerdeztek a kzoonseget, hogy mirol is beszelt orban viktor..

de mindenkinek csak az jutott az eszebe, hogy szepen beszelt es igaza volt.

de megis mit mondott?

volt hebeges, habogas es nehany megragadt politikai hivoszo, hogy "nemzet, haza, csalad"..:-)

*a provokatorok lete szuksegszeru demokratikus jogallamban. a hatalmat provokalni _kell_, mert a provokacio a hatalom vizsgaja, hogy nem fog kicsinyes diktaturaba fordulni, hanem nagyvonalu jogallam es demokracia marad.

teremtett lélek 2011.07.26. 10:20:48

amúgy Viktor mániákus, ez szimpla tény.

tarackos 2011.07.26. 10:21:16

Igaza van Kuminnak. Hiteles forrás nélkül tk. a levegőbe beszél mindenki. Viszont ebből az esetből túl messzemenő következtetéseket von le, olyan kritikákat is érvényteleníteni akar, aminek a mondanivalója csak részben épül egy-egy aktuális beszédre egyébként inkább folyamatként értékelik a történéseket. Ilyen Tóta írása is, aki egyetlen mondatot ragadott csak ki -kényszerlakhely-, de úgy gondolja ez egy sor tettet magyaráz.

Nem értem miért szentel Tóta írásának majdnem két bekezdést, de azon kívül, hogy Kumin szerint az a mondat nem úgy hangzott el, a kritika többi részére -tk. semmire- nem hajlandó reflektálni.

Kérdés, miért? Talán nem igaz, hogy OV csak hazai pályán hajlandó mikrofon elé állni? Mert Tóta írása lényegében erről szól, hazai pályán mindenféle kritika nélkül bármekkora baromságot lehet mondani, mindenhez tapsolnak. Talán Kumin úgy látja, volt bármiféle visszacsatolás az elmúlt egy évben? Talán Sólyom kritikája meghallgatásra talált?

Ezek a kérdések akkor is relevánsak ha az a mondat nem teljesen úgy hangzott el. Ahogy a logikában is lehet téves premisszákból igaz következtetésre jutni...

márta)) 2011.07.26. 10:29:44

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

szepen beszelt es igaza volt." Ez jó.

No azért ez nem éppen igy van. A csodaváró hangulatban lévő polgárnak:) lehet, hogy ez a véleménye.
De aki figyeli az Orbán V. beszédeit, nagyon szépen hall a sorok között, és tudja mi a lényeg, a mondani valójának legfőbb üzenete. És nagyon gyorsan összerakja a "képet".

Bezony. Azt nem gondolhatja senki komolyan, hogy ez a demokrácia vége.
:)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.26. 10:31:02

Hát igen. A baloldali bloggerek azt hallanak amit akarnak. A jobboldaliak is.
Ám itt a videó, le van írva érthetően a különbség, már ami a mondanivalót illeti.

De lehet most sem értik.
Ám szerintem nem ennyire hülyék.
Egyszerűen nem akarják belátni a tévedésük.

TWA, meg a többiek. Orbánozás mint lételem.

bgp 2011.07.26. 10:34:03

@tundrazuzmo: Az államadósság továbbra is hízik, növekvő tempóban, akkor most mi van?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.26. 10:34:54

@márta)): ez meg nem a vege..
meglatjuk, milyen valasztasi torvenyt okadnak ki magukbol. az sokat fog nyomni a latban. de egeszen biztos vagyok benne, hogy celjuk a minnel kevesbe ervenyesulo demokracia a fidesz javara...

a klasszikus demokratikus intezmenyek fel.szamolasaval es kesztyubabba valtoztatasaval is a demokraciat erodaljak azzal a nem tiutkolt cellal, hogy senki ne allhasson az o utjukba mindenfele emberi jogokra es demokratikus fekekre hivatkozva. leginkabb a fasiszta allamok korporartizmusat latom megvalosulni. ami elfogadhato egy multicegnel, mert ott engem fizetnek azert, hogy elfogadjam azt a szabalyrendszert.

ezeket a majmokat viszont en fizetem...

teremtett lélek 2011.07.26. 10:36:30

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: lennél egy minimálisabban konkrétabb a személyeskedés helyett. Offolok, és elviszem a témát, de itt most utoljára. A bejegyzés címe félrevezető, nem az én hibám, hogy köze sincs a tartalomhoz és a blog.hu látja benne a kattintásszámmal kapcsolatos fantáziát.
Aki vakon hiszi, hogy a Bibliát (sorry, de minden mű címe tulajdonnév) Isten körmölte le, az valóban tévedő vallásos. Ezzel kissé konstruktívabb vagyok a HITTNÉL. Mivel szerzetesek írtak meg több ezer történetet a niceai zsinatig, a domináns kódexmásolók akaratuk szerint módosíthattak a szövegen. Platónnal az az egyetlen baj, hogy politeista, és ezekkel a Zeuszos baszós-kardozós sztorikkal operál (mint Nietzhe). Azt nem tudom, kinek az eredeti gondolata a A gép forog, az alkotó pihen, de legalább lehetőségként számolni kéne vele. Én számolok azzal, hogy a mindig ezek a valláskárosultak beszólásnak talán értelme is van és a halál után kurva mindegy, mi van, főként semmi.
Én eredetek után kutatok és a végtelen, mint absztrakt fogalom természete után. Ebben némileg több konstruktivitást mutatok az ateizmuskárosultaknál. Nyitva hagyok ajtókat, de én is, ahogy te HISZED, a magam vélelmezését tartom kizárólag helyesnek. Viktor királyhoz közöm sincs és nem is lesz. Én végeztem, bocs.

menőmano 2011.07.26. 10:40:35

Egyébként meg mi a probléma?
A Kumin Ferenc megirta a posztot, feldobta a labdát.
Tessék lehet lecsapkodni:) Lehet ilyen-olyan véleményeket irni.
Nem szól bele, nem moderál.
Tessék megelégedni azzal az anyaggal ami van a posztban.
Megirta, hogy nem akarja a "bloggereket csersztetni".

oszt.kész.

:))))))))))))))

rockjano 2011.07.26. 10:48:32

@maskep: Kedves maskep

Az a tragédia hogy büdösül igazad van :-)

Valóban kimondja amit gondol csak becsomagolja ügyesen, és nem merjük kitalálni valóban mire is gondol.

A munkaalapu társadalom szlogenjétől már most remeg a szájam széle.

Egyébként szerintem lehet máshogy politizálni, pl. bizonyos elvek mentén.

Orbánnak nincsenek elvei neki nagyon jó valóságérzékenysége van és felépített egy jól működő valóság torzító tükröt amit előszeretettel használ. Mindenki mást lát vissza benne, hívei és ellenfelei is (reality distortion field) Mindannyian Orbán tükrében látjuk a világot hlott ez torz tükör nem kéne így lennie.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.26. 10:51:15

@rockjano: "A munkaalapu társadalom szlogenjétől már most remeg a szájam széle."

nem csoda, a 70-80as evekben ezt hallottuk uton-utfelen, hogy a szocializmus munkaalapu tarsadalom...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.26. 10:54:07

@teremtett lélek: en nem hiszek..
vagy tudok valamit, vagy ha nem tudom, nem szegyellem bevallani a tudatlansagom.

ez a kulonbseg koztem es egy vallaskarosult kozott. o szegyelli, ha nem tud valamit es inkabb egy misztikumra mutogat, mintha egy misztikum barmit is bizonyitana a sajat jellembeli es szellemi gyengesegen kivul:-)

rockjano 2011.07.26. 10:54:25

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na igen átéltem azokat az időket, de igazán nem is ezért hanem azért amit akar.

Olcsón minimálbét feléért alkalmazni embereket nehéz fizikai munkára lakóhelyüktől távol, oktatás, képzés helyett... ha ez összejön neki (és miért nem jönne) annak lesznek következményei.

Higy mi azt még nem tudom de lesznek...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.26. 10:54:38

@rockjano: Már hogy ki nem meri kitalálni ?
A Gréczy ? A Brendel Matyi ? A Sipi ? Esetleg maskep ?
Annyian kitalálják mire gondol, és annyi féle képpen, hogy öröm olvasni.

Pedig elég lenne meghallgatni a videót.
Persze akinek rettegés a lételeme annak muszáj olyan dolgot is belelátni mindenbe, amitől félni akar, ami egész egyszerűen nincs is ott.

menőmano 2011.07.26. 10:54:52

Magasságos egek ura!
Még kiderül, hogy a Kumin Ferencnek ez az eddigi legjobb posztja!?
Van ilyen.

:)))))))))))))))

rockjano 2011.07.26. 10:55:44

@Trompf: Meghallgattuk a videót nyugi...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 10:56:14

@Trompf: "le van írva érthetően a különbség,"

valójában a posztban nincs leírva semmi különbség. ez benne a varázslat. amit Kumin leír, mint igazi idézet, az ugyanazt jelenti, mint az, amit ekézett.

A valóság meg még durvább, ha az ember belehallgat az Orbán-beszédbe. Iszonyat, amit ez az ember összehordott magának. Breivik stílusú szeméthalmaz.

piroslapok.blog.hu/2011/07/24/orban_viktor_a_norveg_amokfuto_es_nyugat_alkonya

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 10:57:27

@Trompf: "
Pedig elég lenne meghallgatni a videót."

elég. durva. kb a norvég ámokfutó könyvéhez hasonlít az a beszéd.

piroslapok.blog.hu/2011/07/24/orban_viktor_a_norveg_amokfuto_es_nyugat_alkonya#more3094001

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.26. 10:58:50

@rockjano: "Higy mi azt még nem tudom de lesznek... "

azzal az asoval fogjuk agyonverni oket amit ok adtak a kezukbe, azon rendorok, tuzoltok es katonasag tamogatasaval, akiket ok foszrtottak meg a nyugdijuktol, azon allami alkalmazottak altal adminisztralva, akiket ok tettek foldonfutova...

orbanek eppen az egyseget teremtik..

maguk ellen.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.26. 10:58:54

@rockjano: Miről beszélsz ? Magyarországon a munkaképes társadalom 4/5-ének nincs bejelnetett munkahelye.

Feketéznek, kocsmáznak, és közben a gyereküknek magyarázzák, hogy őket eltartja az állam.
De az nem az állam ám. Az én vagyok. Az a maradák 1/5.
Én tartok el 3 mások családot. Olyanokat akik 35 évesen nyugdíjba mennek, vagy soha nem dolgoztak, vagy feketén.

Milyen képzés, meg oktatás ? Az ország 4/5-ét irassuk iskolába ? Mi volt az elmúlt 8 évben ezügyben ?

A kényszermunka az eddigi leghasznosabb dolog, amit ki lehetett ezügyben találni.
Félreértés ne essék, kell felzárkóztató program, meg integrációs meg minden aminek eddig nyoma se volt.
De ezek hatása évtizedekben mérhető, gazdasági összeomlás meg most fenyegeti Európát.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 11:01:05

Jó ez a Kumin poszt.

Tóta W. immár rendszeresen visszaél az újságírói tehetségével. Inkább választja a személyes politikai ideológiájához (szélsőséges liberalizmus) és vallásához (vulgáragnoszticizmus) hozzáhajlított manipulációt, mint a lehető leghitelesebb információkból kiinduló kritikát.

Tóta dühös, mert van aki nem úgy gondolkodik, ahogy ő.

És ha van valami, akkor ez az attitűd a liberalizmus igazi halálugrása, hiszen neki az övétől leginkább eltérő nézeteket kellene a legjobban kedvelnie, hiszen az "nagyon más".

Nem igaz, libsik?

menőmano 2011.07.26. 11:02:33

Nekem az a véleményem (változatlanul), hogy nem kell átesni a ló tulodalára, és forditva sem kell azon ülni.:) Nem kell totálisan összemosni a vallást a politikával.
Én mindig tiszteltem a vallást, a vallásos embert. Azt a templom falai között kell hagyni, ott kell gyakorolni.
A politika nem arról szól, attól még nem fog felpörögni a gazdaság, nem lesz cipője a gyereknek, kenyér az asztalon, lakás- munka.
Ketté kell választani a politikát és a vallást. Mindennek meg van a maga helye és ideje.
:)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.26. 11:03:20

@Brendel Mátyás: Matyikám azt hiszed kihagytalak ?
Ekkora elmebeteg párhuzamot mindenképp elolvasok.

Be is linkeltem egy rakat helyre még tegnap a cikkedet, mint a félni rettegni akarás mintapéldánya.
Két perc alatt bármelyik tömeggyilkos esetében összerántanál bármilyen hasonló cikket ha Orbánról van szó.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.07.26. 11:03:48

@Trompf: "A kényszermunka az eddigi leghasznosabb dolog, amit ki lehetett ezügyben találni."

voltak meg, akik igy gondolkodtak..
rakosi, sztalin, hruscsov, hitler, moussolini, szalasi

a cel nem szentesiti az eszkozt.

egerészölyv 2011.07.26. 11:06:52

@Brendel Mátyás: olyan primkó és alantas játszma ez a breivikezés, pajtás... Attól kerültetek placcsanva és szétesve a padlóra, hogy hitlereztetek, mussoliniztatok. Most mi a kitűzött cél? A pince? A Mariana-árok? Meddig akartok még zuhanni?

Nyilván arról sincs fogalmad, hogy a Norvég Munkáspárt vezetője masszívan Izrael-ellenes, és ilyenként rendszeres konzultációkat folytat Vona Gáborral. A NMP ifjúsági szervezete tartott gyűlést a szigeten, ahol a napirenden a palesztin nép államalapítási joga szerepelt. A tébolyult (de remélhetőleg legalább részben felelősségre vonható) szabadkőműves, Breivik Izrael-barát szöveget harsogott.

Csak hogy lásd, az élet bonyolultabb a piszkos pókhálóra emlékeztető fantáziádnál...

menőmano 2011.07.26. 11:07:22

@teremtett lélek:

Már bocsánat. De Te meg válasszál inkább olyan avatart, amin normálisan fel vagy öltözve.
Legyél inkább elegáns és trendi.

:))))))))

menőmano 2011.07.26. 11:09:13

Na megyek szétnézek a neten, mi újság van? más blogokon, mik a hirek.

:)))))))))))))

egerészölyv 2011.07.26. 11:09:30

@Jáva-Corabeli: én mint magam is ún. "libsi" tiltakozom ez ellen: Tóta W. nem a tehetségével, hanem az eltúlzott lehetőségeivel él vissza.

Krumpli Bogart 2011.07.26. 11:09:38

Aki Tóta W-t olvas, az eleve nem várja el az objektivitást, direkt azért kattint oda, hogy Zorbánozzon egy jót és pedofilpapozzon egy kicsit.
Tóta W helyében én sem törekednék az objektivitásra és a tényszerűségre, mert akkor csökkenne a kattintások száma. Tóta W ebből él. S nincs ezzel egyedül.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.07.26. 11:09:39

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A KMK intézménye, és az oktatás minősége volt kb a kommunizmus összes előnye.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 11:10:56

@egerészölyv:

Ez az!

Brendel Mátyást bátorítani kell, hogy minél többet írjon, az Indexet fel kell szólítani, hogy Brendel Mátyás szocionista bértollnok minden írását azonnal címlapra kell tenni.

Brendel Mátyás működése a legnagyobb garancia a Fidesz 2014-es 75%-os győzelméhez.

egerészölyv 2011.07.26. 11:11:22

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: te mikor szégyellted a sivár tudatlanságodat? Sehol semmi jele nem látszik.

egerészölyv 2011.07.26. 11:14:11

@Jáva-Corabeli: a brendelek (Alfrédot leszámítva) irdatlan kontraproduktívak.

egerészölyv 2011.07.26. 11:16:03

@Trompf: zsidózás se igen volt, se pro, se kontra.

Krumpli Bogart 2011.07.26. 11:25:08

@Jáva-Corabeli: Ez bizony így igaz. Hajdanában, a rendszerváltás környékén nemzeti liberálisként határoztam meg magam. Aztán rájöttem, hogy ez így nem lesz jó, mert azt tapasztaltam, hogy a liberális ismerőseim durván és agresszíven azt akarták, hogy pontosan úgy gondolkodjam, mint ők. Én pedig toleráns ember vagyok és gyűlölöm az erőszakot. A liberálisok nem ölnek, vagy bebörtönöznek, hanem visszanyúltak az anathéma (valaha az egyik legsúlyosabb büntetés volt) eszközéhez.
Aki mást gondol, mint amit ők engedélyeznek, azt megbélyegzik, megátkozzák, rágalmakkal ellehetetlenítik és minden eszközt latba vetve kitúrják a közösségből.

Székely Gábor egyszerűen kitúrta Sebes Gábort a zsidó közösségből csak azért, mert Fideszes mert lenni. Tessék megnézni a Fideszes zsidó című filmet.

Ezért utálom a liberálisokat. Nem a gondolataikért, hanem a módszereikért.

márta)) 2011.07.26. 11:26:03

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Hm. A kormány betonpolitikájáról már nagyon sok vélemény iródott, és én ebbe nem is megyek most bele.

A választási törvény (tervezet) arra fogja ösztönözni a pártokat, jelöltjeiket, hogy dolgozzanak.
Eljutassák üzeneteiket az emberekhez, világos, érthető módon.
Nem lesz könnyű feladat és munka.

"A pályák szabadok, tere, helye van mindenkinek":)

Kiküszöbölhető lesz, a zsákbamacska árulás:) legalább világosan lehet tudni, hogy melyik párt kivel akar koalicióra lépni (esetleg).
Talán kiküszöbölhető lesz az "álruhás" jelöltek indulása is a választásokon.

Irom ezt attól függetlenül, hogy bármely irányba túlzottan elfogult lennék.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 11:36:22

@Krumpli Bogart:

Örülök, hogy más is kezdi ezt a jelenséget felfogni és képes a tapasztalatait nyugodt, adekvát nyelvi formában közölni.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 11:44:12

Kumin posztját gyorsan levette az Index a címoldalról...

Jó lesz ez, meglátjátok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 11:44:39

@maskep: "Nem mentegetem, nem állítom, hogy nem pálforgolódik, és azt sem, hogy nem beszél hülyeségeket. Csak azt, hogy a dodonainak tűnő jelmondataiból elég egyértelműen ki lehet olvasni a törekvéseit. Mint a mellékelt ábrák mutogatták..."

Ez csak a kijelentéseinek egy kis részére igaz. És ahol egyértelműen ki lehet olvasni, a pálfordulás miatt ott is csak annyit érsz el vele, hogy "ki tudja meddig". Most kína meg kelet. De ki tudja, meddig?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 11:47:51

@Trompf: "Két perc alatt bármelyik tömeggyilkos esetében összerántanál bármilyen hasonló cikket ha Orbánról van szó. "

:) lám-lám, te nem vagy elfogult velem.:)

mutatok egyet, amiből nem:

ujszo.com/online/kulfold/2011/07/24/veszekedesbol-csaladi-meszarlas-texasban

nem minden tömeggyilkos úgy hülye, ahogy Orbán.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 11:54:14

@Brendel Mátyás:

Drága Matyikánk, még még!

Alig várjuk, hogy megmondd nekünk, hülyéknek, hogy mit hogyan kell látnunk. Küldjél nekünk még több linket, amiből kiderül, hogy te milyen okos vagy, és mennyire helyes a világnézeted. Az ateista blogodon ezt már számtalanszor bizonyítottad, így hát hiszünk neked, sőt, HISZÜNK BENNED!

Matyika, ne hagyj itt minket, mi szeretünk téged!

márta)) 2011.07.26. 11:54:36

Törvényes csalás?

„A legnagyobb választási csalást törvénnyel lehet elkövetni.” Ezt a Magyarországon a 20. század elején köznapinak számító vélekedést idézte egyik tanulmányában Hubai László történész, politológus.

A választások történetének kutatója szerint a megállapítás talán túlzó, de semmiképpen sem megalapozatlan, hiszen nálunk az arányosság elvét célirányosan megalkotott törvényekkel gyakran olyan módon írták felül a kormányozhatóság igényét hangoztatva, hogy az már korlátozta az állampolgárok szabad politikai akaratnyilvánítását.

A kormányzó elitek – például azzal, hogy a Horthy-korszakban 1920 és 1939 kivételével a mandátumok 80 százalékát nyílt szavazásokon lehetett megszerezni – a választásokat inkább a politikai viszonyok legitimálásához használták fel, mintsem az alakításukhoz. Azaz, a közjogi és politikai eszközöket annak érdekében vetették be, hogy ne következhessen be parlamenti váltógazdálkodás"

Az ellenzéki pártok határozott elutasítása nem sokáig késlekedett.

Az MSZP-s Molnár Zsolt kijelentette: ez a javaslat visszalépés, rossz, mert nem a választói akaratot tükrözi.

Karácsony Gergely az LMP képviseletében kifejtette: a Fidesz új javaslata még tárgyalási alapnak sem fogadható el, mert erősítené az ország politikai megosztottságát, bebetonozná a hatalomba a Fidesz mellett az MSZP-t is.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője úgy fogalmazott: ez a javaslat megpuccsolná a többpártrendszert"
**
Kieshet a Fidesz is

Tóth Zoltán választási szakértő lapunknak nyilatkozva megerősítette azt a gyanút, hogy az Áder-javaslat nyomán Magyarországon kétpárti parlament jönne létre.

Ez a rendszer olyan erős torzítást eredményez, hogy könnyen lehet: a következő választáson mind a 100 egyéni mandátum a Fidesznek jutna, míg ha fordul a kocka négy, nyolc évvel később, a jelenlegi kétharmados erő éppen ennek a törvénynek a hatására akár ki is eshetne az Országgyűlésből."

www.168ora.hu/itthon/ader-valasztojog-valasztas-lamperth-gyurcsany-fidesz-karacsony-gergely-valasztokerulet-79336.html

Bocsánat. kicsit hosszu. Van vélemény ilyen, is olyan is.
Még van idő, az elfogadásig, addig talán még változhat is a tervezet.
gondolom.
:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.07.26. 11:54:44

@egerészölyv: "Meddig akartok még zuhanni?"

én speciel nem zuhanok. a Fidesz népszerűsége igen. kérdezd meg a Führert, milyen dumát nyomjál, mert ez most speciel nem időszerű.

" Breivik Izrael-barát szöveget harsogott."

én is olvastam, és nem kétlem, hogy izrael barát is volt, csak a könyvébe belekukkantva sokkal sokkal több keresztény-fundamentalista szöveget láttam. az, hogy Breivik iszlámellenessége miatt mellékesen izraelbarát volt, a Jobbik meg izraellellenessége miatt éppen nem az, az sokat nem változtat azon, hogy mind a Jobbik, mind Breivik szélsőjobb, idegengyúlölő rasszista. csak más az elsődleges idegen, akit gyúlölnek, mert mások az idegenek.

ha Magyarországon és Norvégiában a malájok lennének a jellemző idegenek, akkor Breivik és a Jobbik is őket gyűlölné.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 12:02:02

@Brendel Mátyás:

"...mind a Jobbik, mind Breivik szélsőjobb, idegengyúlölő rasszista. csak más az elsődleges idegen, akit gyúlölnek, mert mások az idegenek."

Nono, ne zsidózzon itt félig burkoltan kedves Mátyás, ez nem az a blog, ahol ezt megteheti.

márta)) 2011.07.26. 12:13:50

Hack: Breiviknek semmi köze a kereszténységhez"

Az alkotmányjogász szerint értékalapú választ kell adni az olyan és ahhoz hasonló eszmékre, mint amelyet a norvég merénylő vall"

Ez egy sorsfordító esemény Európában, kiderült, hogy a kontinens legbiztonságosabbnak hitt, legkiegyensúlyozottabb részén is van fenyegetettség, a gyűlölet globálissá vált" – így kommentálta a norvégiai eseményeket Hack Péter jogász az Egyenes Beszédben. Hozzátette: nagy feladat előtt állnak a szakértők, hiszen az internet segítségével olyan tudás került az emberek birtokába, amellyel végrehajtható egy terrorista cselekmény.

Kiss Álmos Péter biztonságpolitikai szakértő szerint az ilyen támadásokat szinte lehetetlen megelőzni, de látszott, hogy a norvég rendőrség nem volt felkészülve, de Norvégiában általában nem ilyen a biztonsági helyzet.

Hack Péter szerint az eszme is veszélyes, amely nevében végrehajtotta tettét az ámokfutó.

A jogász szerint az ilyen ideológiák kártékony tetteket szülnek, ha veszélyes emberek birtokába kerülnek.

Hack Péter hibának tartja, hogy több norvég lap is kereszténynek, illetve keresztény fundamentalistának nevezte Anders Breiviket, holott tettének semmi köze sincs a kereszténységhez sőt, azzal ellentétes.
Kiss Álmos Péter szerint biztosan lesznek eszmei követői az ámokfutónak."
................................................
Csak remélni lehet, hogy nem lesznek követői, és győzni fog a normális emberi ész.

márta)) 2011.07.26. 12:19:10

Ez a szerencsétlen, lelőnivaló, gyáva, gyilkos, még templomi lovagnak nevezte magát.

maskep 2011.07.26. 12:19:26

@Trompf: Orbán szövegeinek a kitalálásában tényleg nagy a tolongás. Én a megfejtéséről beszéltem. Olyan, mint a katekizmus: Ezer módon lehet magyarázni, de egyetlen értelme van, ha szó szerint vesszük.

Ebben az értelemben valóban nincs szükség nagy kódfejtő képességre, ha Orbán cselekvési irányát akarjuk kibogozni egymondataiból. Csak egy kicsit el kell engedni a fantáziát, abban az értelemben, hogy az adott (törvényes, politikia, gazdasági, racionalitási) kereteket elfelejtjük.

maskep 2011.07.26. 12:21:50

@Brendel Mátyás: Segítek a kódfejtésben: Minél ködösebbnek tűnik egy-egy kinyilatkoztatása, minél inkább elrugaszkodott a realitásoktól, annál komolyabban kell venni, annál inkább szó szerint venni.

Kína felé fordulás pedig remélem, nem addig fog tartani, amíg Kína akarja...

márta)) 2011.07.26. 12:32:52

A Hatvannégy Vármegye aktivistája robbantásról és fegyveres népi ellenállásról beszélt

A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki a norvégiai mészárlás kapcsán az áldozatok hozzátartozóinak és mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek - olvasható az atv.hu honlapján. - Ami ott történt, az emberiség ellenes bűncselekmény volt, és reméljük, ez a folyamat európai összefogással megállítható, nyilatkozta az oslói merénylet után Vona Gábor.

A Jobbik pártelnökének egyébként kiemelten fontos lehetett, hogy minél hamarabb elítélje az ámokfutót, ugyanis Anders Behring Breivik a kelet-európai szélsőjobboldali és nacionalista pártok címszó alatt Magyarországról három szervezetet sorol fel: a Magyar Igazság és Élet Pártját, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat és a vele szövetséges Jobbikot."

Anders Behring Breivik több tucat európai radikális szervezet között a magyarországi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) is levelet küldött, közvetlenül azelőtt, hogy a norvég fővárosban robbantott a kormányzati negyedben, majd tömegmészárlásba kezdett egy ifjúsági táborba"

A HVIM egyik vezetője ugyanakkor márciusban arról beszélt, hogy a maga részéről a német Werwolf terroregységeket tartja követendő példának.
Egy Budaházy György bebörtönzése elleni tiltakozó gyűlésen Incze Béla elnökségi tag – a Jobbik-képviselő Zagyva Gyula közvetlen munkatársa - a fegyveres népi ellenállásról szónokolt"

Vizsgálódik az ügyészség.

Indokolt akár a titkosszolgálati nyomozás is

Végh József kriminálpszichológus azt mondta, az Incze Béláéhoz hasonló kijelentések kapcsán indokolt a hatósági - akár titkosszolgálati - nyomozás is. Végh hozzátette: nem lenne meglepődve, ha már zajlana ilyen nyomozás"

nol.hu/belfold/a_hatvannegy_varmegye_aktivistaja_robbantasrol_es_fegyveres_nepi_ellenallasrol_beszelt

bőrmók 2011.07.26. 12:35:14

Ez tényleg egy ciki félreértés, ami azonban mit sem változtat azon, hogy Orbán egy termetes nagy bráner.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 12:39:54

@márta)):

Itt egy eredeti izraeli sajtótermék a valós háttérről. Reménykedem benne, hogy az angol nyelv nem képezi akadály tárgyát a megértésben. Ha mégis, akkor segít a google.

www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/146038

Grigorij Pantyelejevics 2011.07.26. 12:41:53

"Ugyanígy reménytelennek érzem a vitát azokkal, akik Orbánt ab ovo gonosz és minden rosszra kész politikusnak tartják."

Talán inkább azok érveire kellene figyelni, akik 'csupán' tehetségtelen haszonlesőnek tartják. Ezekből ugyanis több van.

bőrmók 2011.07.26. 12:45:34

@Jáva-Corabeli: ebben hol látszik a "valós háttér"?

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 12:50:47

@Takony_fősámán:

Kérdezd meg Brendeltől a választ, ő majd megfelelően felvilágosítm a cikkben szereplő tényekről, melyeket az izraeli sajtó teljesen korrekt módon közölt.

Amúgy meg "képezd magad, olvass többet" (XX. századi híradó, Beatrice, 1984)

bőrmók 2011.07.26. 12:51:01

@maskep: naná, hogy nem akarok hinni a fülemnek, amikor valaki a mai Magyarországon munka alapú társadalomról beszél.

bőrmók 2011.07.26. 12:53:44

@Jáva-Corabeli: most már leírhatnád hogy miről beszélsz :)
Én ebben csak azt olvasom, hogy neki szimpi volt Izrael, mint az ellenség ellensége.

bőrmók 2011.07.26. 12:58:23

@Jáva-Corabeli: most esett le, hogy a HVM-ról van szó :)

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 12:58:26

@Jáva-Corabeli:

Tévedtem. Ez már az Ős-Bikini volt. A Beatrice akkoriban pihenni ment kicsit.

márta)) 2011.07.26. 13:07:39

@Jáva-Corabeli:
Nagyon köszönöm, hogy fáradoztál.
A szomorú valóság itt van a világ előtt. Mire képes az, aki egy lelőnivaló, szélsőséges gondolkodásu, beteg elme hordozója.
Egy gyáva gyilkos, akinek a saját eszméit nem volt bátorsága szavakkal megvédeni, ha kell a világ előtt, a fegyverhez folyamodott. Akit csak a féktelen gyűlölet vezérelt, és nincs is helye ezen a földön.

kumin 2011.07.26. 13:46:20

Időközben kaptam egy linket a teljes szöveggel: tusvanyos.ro/index.php?cmd=cikk&id=00203

A vitához csak annyit, hogy valahol kicsit feljebb olvastam: Nyugat=jóléti, fogyasztói társadalom, ez több mutációban előjön korábban is. Aki így gondolja, annak ajánlom Szűcs Jenő Vázlat Európa három történeti régiójáról című írását, esetleg Samuel P. Huntingtontól
A civilizációk összecsapását

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.07.26. 13:47:46

@Grigorij Pantyelejevics:

Orbán inkább egyszerűen egy balatoni lángosbódétulaj dörzsöltségével és kifinomultságával evickél a harmatgyenge hazai politikai felhozatalban.

Ha kimeríthetetlen gyémántbányát találnának Grönlandon, hirtelen északi szelekről hadoválva szövetséget kötne a leszbikus eszkimók egységfrontjával, a balatoni bálnavadászatot sürgetve kijelentené, hogy az embereknek most egységesen kéne húzniuk a kutyaszánt a nemzeti együttsíelés rendszere mentén, hogy eljussanak a megérdemelt Igluba.

És természetesen akár a liberális, a konzi, a forradalmár, vagy eszkimóista fideszről is van szó, valahogy mindig és csakis az ő bölcs vezetése alatt. Az ő vezérszerepe 2 évtizedes politikájának kb. az egyetlen konstans eleme, egyéb téren már sikerült mindent és annak az ellenkezőjét is állítania (tévedhetetlenül, of korz).

megszűnt 2011.07.26. 13:51:37

@kumin:
Köszönet a teljes és olvasható Orbán-szövegért!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.07.26. 14:03:16

@kumin:

Mintha nem túl régen még pont erre a fogyasztásból teremtett növekedésre alapozódott volna a orbáni gazdasági koncepció egésze, ez volt a szent doktrina, aki mást mert mondani, az meg házat áruló megszorítós putyinbérenc fletóista, nemde?

megszűnt 2011.07.26. 14:17:20

@kumin:
Amit gyorsolvasással, Orbán Viktor beszéde a XXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban lényegének gondolok, a teljesség igénye nélkül:

- nemzeti kormány érkezett
- gazdasági válság ütött be a nyugati világban, és most a kilábalási útvonalakat keressük.
- megpróbálok egy magasabb horizontot kijelölni, amely azon az állításon nyugszik, illetve abból rajzolódik ki, miszerint a világban korszakváltás történik.
- olyan ütemben zajlanak a változások, amelyek megalapozzák annak a kijelentésnek a jogosságát, hogy a világ, legalábbis a nyugati világ korszakváltáson megy keresztül.
- Kína előretörése a világgazdasági súly szempontjából töretlennek mondható.
- a Nyugat horizontja ma sötétebb, és nem kevesebb, hanem több viharfelhő gyülekezik.
- a nyugati világban a sok évtized alatt kialakult régi életünk egész egyszerűen fenntarthatatlan.
- Az összeomlás oka meglehetősen egyszerű. Egy szóban úgy mondhatnánk, hogy eladósodottság, illetve úgy, hogy államadósság.
- mindannyian látjuk, hogy a fogyasztások és a vásárlás fedezetéül szolgáló vagyonok és erőforrások nem nőttek ezzel arányosan. Ebből előállt a fedezet nélküli hitelek és a fedezet nélküli fogyasztás helyzete.(!)
- az államnak merőben új szerepe lesz a gazdaságban, ugyanis az adósságot visszafizetni csak állami eszközökkel lehet.
- a jóléti államok helyett egy munka alapú társadalmi rendszerre lesz szükség Európában,
- A magyarok világosan megértették, hogy a korábbi magyar világ csődbe jutott és fönntarthatatlan.
- A válságadók valamilyen formáját, amiért egyébként folyamatosan támadnak bennünket, már egyre több országban vezetik be.
- Egy évvel ezelőtt Magyarország még a veszélyzóna epicentrumában volt, ma már nem vagyunk ott, kifele tartunk onnan, de még mindig veszélyzónában vagyunk.
- az előttünk álló korszakváltásban, beleértve ebbe saját magunk életét is, a nemzet megerősödése nem egy lehetőség, hanem szükségszerűség, és kikerülhetetlenül be fog következni.

És akkor, ha javasolhatom, most ezt lehet elemezni, aki úgy gondolja, hogy képes rá, illetve szeretné.

Köszönöm.

Jáva-Corabeli 2011.07.26. 14:21:45

@kumin:

A teljes szöveg elolvasása után Tóta W. otromba posztja minden betűjével és bulvártechnikai eszköztárával együtt okafogyottá vált.

Sajnos elenyésző esélyét látom annak, hogy az agyonsztárolt szélsőlibertáriánus publicista levonja a megfelelő következtetéseket ebből az újabb esetből, pedig intellektuálisan nagyon is alkalmasnak tűnik arra, hogy teljes egészében felfogja, mit művel. De sajnos ennyi nem elég, ahogy az már számtalan esetben bebizonyosodott a posztjait követően.

A cinikus vulgáragnosztikus világnézet ezen a kellemetlen szituáción pedig már nem fogja tudni őt továbblendíteni.

Ismét matthálóba keveredett az indulatai miatt.

maskep 2011.07.26. 14:25:03

@kumin: Kedves kumin!

Ha azt a szót hallod (hallja bárki Magyarországon), hogy "Nyugat", elsőre biztos, hogy a "jólét" lesz az első asszociáció legtöbbünknek. Még akkor is, ha árnyalt, tudományos gondolkodásunk tiltakozik ellene. Még akkor is, ha nem vágyunk rá. Ezt hívják úgy, hogy "közhely". És ezt erősíti az is, hogy a "jóléti társadalom" kifejezetten Nyugat-európai modell szinonímája a XX. század második felében, ahogy arra magad is utaltál.

Emellett mind a Kínához való közeledés gazdaságilag-politikailag, mind a központosított államirányítási modellre való áttérés, mind a szociális háló eliminálása bevallottan a kelettel való versenyképesség végett, mind a Nyugattal való konfliktusok nyílt felvállalása - ezek mind-mind hozzásegítenek egy slendrián újságírót, hogy a szinonímát használja, és kár még úgy is emlékezzen jóhiszeműleg, hogy azt hallotta. Egy publicistától ez normális, egy tudósítónak talán illene pontosan idézni.

De a lényegen, főleg első látásra-hallásra, ez nem változtat. Ha ötből négyen "azt" értik egy üzenet alatt, amit, akkor az üzenet megfogalmazója "azt" mondta. Ha azt akarta, ha nem. Orbán pedig általában kínosan pontosan fogalmaz. Csak azoknak a félreértéseknek van tere, amiknek ő teret ad. És tudja, hogy a politikai szónoklat nem a szofisztikált, halkszavú, bonyolult árnyalatok, érvelések műfaja.

Elvégre, a posztodnak is egész hosszában azt kell magyaráznia, hogy miért kell maskep érteni azt, ami majd mindenkinek egyértelműnek tűnik.

Nem sikerült, na. Nem rajtad múlt...

bőrmók 2011.07.26. 14:36:35

@knausz: pont ez a baj a beszédeivel: semmi, de semmi konkrétum. Talán a bankadón kívül, amit egyébként nem mi találtunk föl. Hogy viharfelhők gyülekeznek, meg gyorsan változik a világ, hogy
az elmúlt 20 évet elcsesztük, hogy a munkanélküliség szar (csak halkan kérdezem: akkor miért nem csökkennek a munkaadói járulékok?), ezek óvodás és üres dumák.

És ettől az embertől már 12 éve csak ilyeneket lehet hallani. Beszélt ő valaha eszközökről, módszerekről, vagy ő mindig is csak a célokat tűzte ki?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.07.26. 14:55:01

@knausz:

Óhajod parancs

- nemzeti kormány érkezett

aki ugyanúgy hagyja porosodni az ügynökaktákat, mint az internacionalisták...

- gazdasági válság ütött be a nyugati világban, és most a kilábalási útvonalakat keressük.

erre a németek, szlovákok stb. jól működő megoldásokat kínálnak, nekünk bezzeg a távoli, tök más társadalmi/geopolitikai szerkezetű kína a cél

- megpróbálok egy magasabb horizontot kijelölni, amely azon az állításon nyugszik, illetve abból rajzolódik ki, miszerint a világban korszakváltás történik.

ki hitte volna, a történelem nem áll meg

- olyan ütemben zajlanak a változások, amelyek megalapozzák annak a kijelentésnek a jogosságát, hogy a világ, legalábbis a nyugati világ korszakváltáson megy keresztül.

sose volt másképp, de a végén egész szépen megerősödött újra és újra, ritkán kellettek forradalmak az önkorrekcióhoz

- Kína előretörése a világgazdasági súly szempontjából töretlennek mondható.

mert eleve rövid ideje tart, de a társadalmi béke távolról sem olyan stabil, mint innen látszik

- a Nyugat horizontja ma sötétebb, és nem kevesebb, hanem több viharfelhő gyülekezik.

cserébe az előnyük is nagyobb, pláne innováció terén. Ők oda csúsznak vissza, ahová fel se tudtunk kapaszkodni.

- a nyugati világban a sok évtized alatt kialakult régi életünk egész egyszerűen fenntarthatatlan.

így igaz, de nem is volt és nem is lesz sose olyan széles az "igabarom" munkás tömeg, mint ahogy az keleten alap, plusz szépen megindult a kiadáscsökkentés arrafelé is, demokratikus deficitek nélkül

- Az összeomlás oka meglehetősen egyszerű. Egy szóban úgy mondhatnánk, hogy eladósodottság, illetve úgy, hogy államadósság.

az államcsőd nem egészen azonos az ország és az emberek csődjével, ez inkább olyanokat érint fájdalmasan, mint minket, ahol beteges méretű az állami újraelosztás

- mindannyian látjuk, hogy a fogyasztások és a vásárlás fedezetéül szolgáló vagyonok és erőforrások nem nőttek ezzel arányosan. Ebből előállt a fedezet nélküli hitelek és a fedezet nélküli fogyasztás helyzete.(!)

kellett is a sok plazma tv...

- az államnak merőben új szerepe lesz a gazdaságban, ugyanis az adósságot visszafizetni csak állami eszközökkel lehet.

például kitárgyalni az adósságcsökkentést, nemde?

- a jóléti államok helyett egy munka alapú társadalmi rendszerre lesz szükség Európában,

bullshit, a nyugati államok nem IMF hitelből csináltak kolbászkerítést az évtizedek alatt, hanem a munkával és minőségi termékekkel

- A magyarok világosan megértették, hogy a korábbi magyar világ csődbe jutott és fönntarthatatlan.

igen, már a libakergető is próbált ezért tenni, de akkor még fújmegszorítás és megvédjükazembereket volt az orbáni hanta

- A válságadók valamilyen formáját, amiért egyébként folyamatosan támadnak bennünket, már egyre több országban vezetik be.

igaz, más kérdés, hogy arrafelé sokkal kiszámíthatóbban vetik ki, nehogy a gazdasági légkör bizonytalanná váljon

- Egy évvel ezelőtt Magyarország még a veszélyzóna epicentrumában volt, ma már nem vagyunk ott, kifele tartunk onnan, de még mindig veszélyzónában vagyunk.

aláírva

- az előttünk álló korszakváltásban, beleértve ebbe saját magunk életét is, a nemzet megerősödése nem egy lehetőség, hanem szükségszerűség, és kikerülhetetlenül be fog következni.

spanyolviasz... ami nem öl meg, az erősít

menőmano 2011.07.26. 15:11:28

Nahát! most látom, hogy tett fel a Kumin F. olvasni valót, feladatot:) mindjárt elolvasom, csak még akad egy kevéske dolgom.

:))))))))))

panelburzsuj 2011.07.26. 15:34:12

@kumin:

"Azt gondolom tehát, hogy a nyugati fogyasztói társadalomnak és a jóléti társadalomnak érkeztünk el a végére. (Há) nem kevesebbről van itt szó, minthogy az a világ, aminek aa.. fogalmi keretei között éltük az életünket, azok a szavak, törvények, leírások, amellyel értelmeztük a világot, ami körülvesz bennünket, azok lassan, de biztosan elveszítik az érvényüket. Vagyis: a jólétinek nevezett fogyasztói társadalmak Nyugaton véget értek. A kérdés nem az, hogy mi lesz ezekkel a fogyasztói társadalmakkal, a kérdés az, hogy mi lessz utánna. Bizonyára sokan vannak, akik még emlékeznek a középiskolai tananyagból, hogy amikor a Róma nagy korszaka véget ért, akkor nem az volt a kérdés, hogy mi lesz Rómával, hanem hogy mi lesz Róma után. Nagyjából ez a gondolat, amellyel érdemes közelítenünk aa.. ránk váró jövőhöz."

maskep 2011.07.26. 16:04:01

@panelburzsuj: "...amikor a Róma nagy korszaka véget ért, akkor nem az volt a kérdés, hogy mi lesz Rómával, hanem hogy mi lesz Róma után. Nagyjából ez a gondolat, amellyel érdemes közelítenünk aa.. ránk váró jövőhöz."

Róma alkonya után kérdések voltak. Most nincsenek, hanem egyfajta gondolattal kell közelítenünk a jövőhöz. És ez a gondolat már megszületett, kérdezni nincs mit, nincs miért. Legfeljebb Orbántól.

menőmano 2011.07.26. 16:09:51

"Persze sokan túlzásnak gondolhatják, amikor korszakváltást említek, de szerintem az a benyomás, hogy ez túlzás volna, elsősorban arra vezethető vissza, hogy gyakran van az úgy, hogy az ember nem látja a fától az erdőt.

Tehát ha benne élünk valamiben, akkor mindaz, ami történik velünk, annak a nagyobb összefüggéseit onnan belülről, a napi sodrásból meglehetősen nehéz fölismerni.

De ha valaki visszatekint csak az elmúlt egy évre, csak arra, ami az elmúlt egy évben történt, mióta utoljára találkoztunk, akkor láthatja, hogy olyan ütemben zajlanak a változások, amelyek megalapozzák annak a kijelentésnek a jogosságát, hogy a világ, legalábbis a nyugati világ korszakváltáson megy keresztül."
....................................
Én azt még nem látom tisztán, hogy a nyugati világ mennyire változik. Abban biztos vagyok, hogy Amerika nem fog csődöt jelenteni, és összeomlani sem fog.

Ami változás az elmúlt egy évben volt Magyarországon azt viszont a napi sodrásból pontosan látom és érzékelem. :)
Én úgy gondolom, hogy olyan is van amikor az ember az "erdőtől a fát" nem látja.....
És mire meglátja talán már egy kicsit késő.
:)

márta)) 2011.07.26. 16:29:00

"A kiadások csökkentése önmagában nem oldja meg az Egyesült Államok deficitproblémáját, azonban megakadályozza, hogy a kormány olyan dolgokba ruházzon be, mint az oktatás - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök hétfőn, a legnagyobb spanyolajkú amerikai emberi jogvédő szervezet éves díszebédjén

Az elnök az után nyilatkozott így, hogy meghiúsult az a terv, amely szerint az amerikai törvényhozás vezetőinek még a hétfői ázsiai tőzsdenyitás előtt meg kellett volna állapodniuk a deficit csökkentéséről és az adósságplafon emeléséről. John Boehner republikánus képviselőházi elnök a hétfői lapok szerint kitartott amellett, hogy egy 10 évre elosztott, 1000 milliárd dolláros költségcsökkentés fejében egyezzenek meg egy rövid távú, ugyanilyen mértékű adósságlimit-emelésről, egy további, 3000 milliárd dolláros csökkentésről pedig jövőre állapodjanak meg.

Harry Reid demokrata párti szenátusi elnök ezzel szemben ahhoz ragaszkodott, hogy egy 2700 milliárd dolláros megszorítás fejében 2400 milliárddal emeljék a plafont, és a kérdésre már ne térjenek vissza a 2012 novemberében tartandó választások előtt. Obama szintén a hosszabb távú megoldás híve, és kilátásba helyezte, hogy megvétózna egy átmeneti megoldást.

A feleknek augusztus 2-ig kell megállapodniuk az adósságplafon emeléséről, s azt törvényben is kell rögzíteniük, ezért a pénzpiacokon egyre erősödik az aggodalom, hogy a felek kifutnak az időből, és nem jutnak kompromisszumra. Ellenkező esetben a fizetésképtelenné váló kormányzatnak választania kellene, hogy a nemzetközi adósságszolgálati kötelezettségeinek feleljen-e meg, avagy a szövetségi programokat finanszírozza.
Eddig még sohasem fordult elő, hogy az Egyesült Államok nem teljesítette fizetési kötelezettségeit.

Obama a La Raza Nemzeti Tanácsa hétfői rendezvényén megismételte, hogy a deficitet kiegyensúlyozott módon, vagyis a kiadáscsökkentés mellett adóemeléssel kell csökkenteni.

Az elnök kijelentette, hogy a hiány csökkentéséből a leggazdagabb amerikaiaknak és a nagyvállalatoknak is ki kell venniük a részüket.
Barack Obama szerint mindkét párt felelős az Egyesült Államok tetemes adósságáért."

profitline.hu/hircentrum/hir/239746/Obama:-a-kiadasok-csokkentese-onmagaban-nem-oldja
...................................................
Tehát nem történik Amerikában sem, semmi különös, lesznek megszorítások.
Obama egyenes beszédéből nekem ez jött le.
:)

preston 2011.07.26. 16:44:28

nekem azért komikus, hogy ekkora vita kerekedett abból, hogy mit gondolt a sorok között a nagyvezir.
Mindenekelőtt: a beszédet nem ő irja, négy-öt samesznek adja ki, megad néhány szempontot, majd a kinyomtatott
szövegeket összeollózza (valószinüleg a Rachel leánya óvodai ollójával) hiszen a számitógép nem áll kezére.Esetleg a dakodai mondások nagykönyvéből még kinéz valamit, vagy a neje gyóntatójának ebéd közben elejtett bölcsességeiből idéz.

Ez aztán érződik a beszéden is, darabos, helyenként nincs összefésülve, mint a Biblia, amelyet persze nem csak egy csomó szerző irt , de még száz éveken keresztül is szerkesztették.

Persze kávézaccból is lehet jósolni, meg teafüvekből is, meg pálcával vizet keresni.

Ti meg itt a mély gondolatokat keresitek????

Pampák Bikája 2011.07.26. 17:41:42

Mélyszitty írja a mandineren Kuminról:

"Én még azt érzem reménytelennek, hogy a szakmai presztizsét a sokszor vállalhatatlan Sólyom fullajtárságára felcserélő (igaz, mindig is közepes kvalitású) politológus/megmondóember valaha is felismerni merje Orbán valóságos veszélyeit - és igenis ab ovo/de genere jellemhibáit. Hiszen ki más ágyazott meg ennek a politikai ámokfutónak, ha nem az utóbb politikai sorsának beteljesülését éppen az ebben az esetben is hátulról mellbe támadó kárpátmedencei zseb-duce által egy svábhegyi villalakással kifizetve elhajtott ex-államfő. Akinek sorsát nyilván nem kis részben az is meghatározta, hogy olyan tanácsadói voltak, mint a most értetlenkedő Kumin, aki nem csak a politikusi megszégyenüléstől sem tudta tanácsaival megvédeni ex-főnökét, hanem még abban is érezhet (tanácsadói) felelősséget, hogy általa érthetetlen (vagy hát nagyon is érthető) módon, még mindig nagy megértéssel kezelt országátka, Sólyom alkotmánybírói életművét is porig rombolta."

Nagyon egyetértek vele.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 17:45:53

Kumin Ferenc hozta a formáját: az ő posztjai a gyűlölködő balliberális blogok órisái barlangjában fényesen világító lámpás. Köszönet érte, hogy időről időre (sajnos relatív ritkán), de a józan ész nevében felemeli mutatóujját és alaposan helyre rakja, amit helyre kell rakni.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 17:50:22

@Pampák Bikája: Szerintem Sólyom László alatt is korrekt, vállalható volt Kumin Ferenc, de amióta kiszabadult a számára szellemileg kicsit szűkös feladatkörből, azóta szárnyal és az egyetlen normális, józan ember akár itt a blog-szférában, akár a Bánó András-féle Tétben.

Doberdo 2011.07.26. 18:08:59

Végülis lehet ez az egész egy hitvita, de sajnos nem avval van a fő gond amit mond, hanem amit cselekszik:
1.) Manyupok lenyúlása és tetszés szerinti felhasználása
2.) MOL Rt 21 %-ának megvétele, amikor az egész kevesebbet ér már, mint amikor a pénzt kiadta.
3.) Egyszóval az akarnok gazdaságpolitika fogja végülis
csődbe vinni szegény országunkat. Közben a kézileg vezérelt ügyészség a rabláncot a nem kormányzók kezén
csörgeti figyelem-elterelés gyanánt.

Pampák Bikája 2011.07.26. 18:16:22

@proeskontra:
A rajongók nyálas csókjaitól ments meg Uram minket. (Még a magyarok nyilait is inkább elviselem...)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 18:20:45

@Pampák Bikája: Igen, rajongok, ugyanis nekünk a többségnek egy blog jutott az Indexen, Neked a kisebbségnek meg az összes többi nyálfolyató. Egyébként Te is pont olyan rajongó vagy mint én, csak ellenkező előjellel, van különbség? Szerintem nincs.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 18:29:17

@Brendel Mátyás: Azért ezt nem kéne, nagyon nem. Tiszteletben tartunk minden véleményt, de a kurucinfó-színvonalat alulmúlni nem kéne.

Pampák Bikája 2011.07.26. 18:36:32

@proeskontra: nagy különbség, hogy te aligha találnál bizonyítékot a vak, kritikátlan imádatra., te meg készséggel írásba adod. Őszinteségedet mindenesetre díjazom, ám ha az értékelésedet olyan statisztikai szempontok irányítják, amiről írni voltál szerencsétlen, hát aligha tarthatlak autonóm, szóra érdemes jelenségnek.
Tudd meg hol lakik a sztár úr, és csápolj neki, amikor feltűnik. Esetleg néhány autogram is leesik...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 19:59:07

@Pampák Bikája: Mi a különbség a vak, kritikátlan imádat és a vak, kritikátlan gyűlölet között? Semmi, én legalább korrekt módon bevallom, Te pedig tagadod, bár felesleges, hisz oly szembeötlő.

Pampák Bikája 2011.07.26. 20:18:52

@proeskontra:
talán, ha némi adalékot említenél az én "vak és kritikátlan" gyűlöletem tárgyában. Egyébként meg teszek a bármilyen imádatodra: én a Kumin féle ostoba gerinctelenekről írtam le a véleményemet. Téged nem ismerlek, és - Isten bocsássa meg - nem is vagyok kíváncsi rád...

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 20:21:10

Ennél nyilvánvalóbb bizonyítékot nem is szolgálhattál volna vak és kritikátlan gyűlöletedre: "Kumin féle ostoba gerinctelenekről". Ez szerinte értékalapú, higgadt, normális, objektív és racionális érvelés?

Pampák Bikája 2011.07.26. 20:45:07

kedvesem: én a kétségtelenül egyértelmű ítéletemet korábban hosszasan megindokoltam. A véleményem kétségtelenül egyértelműen negatív, ám nem holmi indulatokból, hanem a megkritizált személy életútjából, megnyilatkozásaiból fakadó szubjektív értékítélet. Amit lehet szeretni vagy sem, egyetérteni vele, vagy sem, de "vak"-nak és "kritikátlan"-nak mondani aligha...
Az csak a te imádatod - amit egyébként felőlem nyugodtan a hajadra is kenhetsz. Ugyanis nem erről folyik a beszélgetés. Mondhatnám: vakvágányon vagy.

márta)) 2011.07.26. 21:50:38

Na még csak most jutottam oda, hogy elolvastam a teljes szöveget.
Mit mondjak, az olyan mint amit már megszokhattunk.
Sok-sok helyen olvasni kell a sorok között, és akkor megérti az ember mi lenne a legfőbb üzenet.:)
.......
"Magyarországon vannak olyan családok, ahol a családfő tizenöt-húsz éve nem ment el dolgozni. Olyan nemzedékek nőnek föl, akik nem látták még se az apjukat, se az anyjukat hogy reggel korán fölkelt volna, hogy elmenjen dolgozni, hogy megkeresse a család számára a betevőt, hanem otthon maradtak, és várták a segélyt."
.........
Na. Igen. Ez a rendszerváltás óta eltelt időszak problémája, és gyümölcse:)
Amikor eladták, szétverték, esetleg széthordták a TSz-eket, ÁG-okat, gyárakat, üzemeket. ezek az emberek többségében ott voltak foglalkoztatva. Valóban vannak sokan akik generáción át nem ismerik a munkát.
Ezt a társadalmi réteget nagyon nehéz visszavezetni a munka világába.
Azért megjegyezném, hogy nem mindenkire általánsítható, hogy csak a segélyt akartak várni.
Vannak akik dolgozni akartak, de valóban nem találtak munkát, vannak akik nem is igazán akartak/nak dolgozni.
Nem csak az eltelt húsz évre gondolok, - mert azért ennyi idő alatt mindenki talált volna valamiféle munkát, az említett társadalmi rétegből.- hanem rövidebb távban is gondolkodtam.:)

Nem csak közmunka, munkahelyek kellenének, mert a közmunka nem oldja meg gyökereiben a munkanélküliség problémáját, abba a keretbe nem is fér mindenki bele. Legalábbis eddig nem. (úgy tudom).
:)

márta)) 2011.07.26. 21:56:28

Terrorral fenyegette Lázárt egy nyugdíjas rendőr?"

www.hir24.hu/belfold/2011/07/26/terrorral-fenyegette-lazart-egy-nyugdijas-rendor/

hm. Úgy gondolom ez a "fenyegető" sem lehet normális teljesen.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 22:02:50

@Pampák Bikája: Egyébként nem ájultan tisztelem Kumint, a Sólyok-korszak előtti ATV-szerepléseit kifejezetten nem kedveltem. Azóta viszont sziporkázik.

Kandabula 2011.07.26. 22:14:06

Elkeserít, hogy egyre kevésbé érdekel ez az egész. Azért még megjegyzek valamit. A közmunka az valami olyan, mint amikor én a gyerekeimnek zsebpénzt adtam ha jól tanultak, vagy rendbe hozták a szobájukat. Attól a családnak nem lett több pénze. Pénz úgy jön be a család (ország) költségvetésébe, ha "kívülről", eladható munka, vagy termék, vagy szolgáltatás ellenértékeként bevétel keletkezik. Ország esetében ez a külkereskedelem, vagy a nemzetközi munkamegosztásban való aktív részvétel. Vannak persze egyéb bevételi lehetőségek is, mint pld. a turizmus. De a lényeg az, hogyha itten magunkban fortyogunk, előbb-utóbb áttérhetünk a cserekereskedelemre. És akkor Magyarország válik kényszerlakhellyé.

Kandabula 2011.07.26. 22:19:52

A lényeg, hogy nem közmunkahelyeket, hanem igazi munkahelyeket kell teremteni. Ez pedig a rothadó Nyugat, pontosabban a nemzetközi tőke érdekeltté tétele nélkül nélkül nem lehetséges.

hegyilány 2011.07.26. 22:21:23

Nahát, nahát! Ennyi dicséretet mikor kapott a bloggazda!
Sziporkázik!? Bezony! sziporkázott, amikor elolvasta a Tóta W. posztját?!

Kandabula 2011.07.26. 22:21:27

Ha már kapitalizmust játszunk...

hegyilány 2011.07.26. 22:22:21

Bocs. a hatalmas mosolyokat lehagytam.

:))))))))))))

hegyilány 2011.07.26. 22:27:22

Magyarországon és a nemzeten belül is még nagyon sok és éles vita vár ránk. Hiszen a kinyúló korszaknak volt szelleme és annak volt elitje, amely ezt a szellemet, illetve ennek az elitnek az érdekeit képviselte."

Hm. Főleg akkor lennének viták, ha nem egyoldalu intézkedéseket hozna a kormány.
A meghozott döntések előtt lennének esetleg viták, egyeztetések, valamiféle kommunikáció a nép felé.
És akkor talán egyes intézkedéseket jobban meg lehetne érteni.
:)
A kinyuló korszaknak bezony:) sok szelleme volt.
Hányan is voltak kormányon?:)

hegyilány 2011.07.26. 22:30:52

Az az elmúlt bővös húsz év. Amikor minden kormányok maguk előtt tologattak megoldatlan problémákat.
Hogy mást ne mondjak, az egészségügy problémája, a cigányság helyzete, ami nem csak a mostani kormány ügye, a rendszerváltásik nyúlik vissza, (ha úgy tetszik),
:)

hegyilány 2011.07.26. 22:32:06

@Kandabula:

Úgy bizony. Milyen igaz. Pontosan azt irtad amit én, csak egy kicsit másként.
van ilyen.
:)

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2011.07.26. 22:33:02

@hegyilány: Nem tehetek róla, de én alapvetően finnyás vagyok, viszont ez a poszt tökéletesre sikeredett, nem lehet mit hozzáadni még.

porfelhő 2011.07.26. 22:34:50

Nem tudom írtam e már? a Kumin F. egyre jobb posztot ír.

:))))))))

porfelhő 2011.07.26. 22:44:17

"Német terv készül a görög gazdaság talpra állítására "

A második több milliárdos segélycsomag összeállítása után a görög gazdaság növekedési pályára állítását és versenyképessé tételét tartja legfontosabb megoldandó feladatnak Németország.

Philip Rösler német gazdasági miniszter szerdán egy befektetői csúcson a német gazdaság vezető képviselőivel találkozik egy új "Marshall-terv" kidolgozása céljából.

A miniszter kedden a ZDF tévécsatorna adásában a turizmust, az infrastruktúrát és a távközlést nevezte meg, mint a külföldi befektetők érdeklődésére különösen számot tartó befektetési területet Görögországban. Philipp Rösler más európai országokat is ösztönözni kíván görögországi befektetésekre.

Múlt heti csúcstalálkozójukon az euróövezeti állam- és kormányfők egyebek között átfogó stratégia kidolgozását is szorgalmazták a görögországi gazdasági növekedés megindításának elősegítésére és a külföldi befektetések támogatására.
Az EU-Bizottság munkacsoportot hozott létre a feladat koordinálására. "

www.hirado.hu/Hirek/2011/07/26/17/Nemet_terv_keszul_a_gorog_gazdasag_talpra_allita

Bocs. hoztam egy kis olvasmányt.is.
:)

Pampák Bikája 2011.07.26. 22:49:45

@proeskontra: sokadszorra sütöd el ugyanazt a hervadt poént. Már mosolyogni sem tudok rajta.

HVC 2011.07.26. 23:10:51

@porfelhő: A németek olyan szívesen (...) átvezetnék a görögöket az utca túloldalára. Kár, hogy ők nem akarnak átmenni.

Nincs vmi EU-jogi lehetőség a renitensek ojróövezetből való kidobására?

porfelhő 2011.07.26. 23:52:46

@HVC:
hm. Ez. jó. nem vagyok jogász, esetleg Neked nincs valami ötleted?
Szivesen elolvasnám.
:)

porfelhő 2011.07.26. 23:54:59

@HVC:
Bocs.Ne feledd el, ha kérhetlek.
Ha eszedbe jutna valami, a témával kapcsolatban. holnap ird ide. Tudod, mindig tanul az ember.....

:))))

Kandabula 2011.07.27. 02:02:57

Én is idéznék valamit: W.S.Hellywant, a Gripps Co. elemzője szerint a magyarok lassan kiírják magukat Európából. Szó szerint: "Egy fura társaság, szomszédaival összeveszik és önállóságra törekszik akkor, amikor gazdasága ezer szállal függ a külföldi tőkétől. Ugyanakkor miniszterelnökük kokit osztogat. Koki: ökölbe szorítva a középső ujjunkat kissé kiemeljük és úgy verjük fejbe az engedetlen diákot, hogy az neki fájjon, egyben megalázva érezze magát. Ősi magyar szokás, a falusi tanítók kedvelt nevelési módszere. Most kezd az Európai Unión belül meghonosodni, különösen diplomáciai fogadások alkalmából."

brabant89 2011.07.27. 09:34:34

„mert az a régi világ szerintem inkább börtön volt, mint otthon, de – legyünk megengedőek – legfeljebb kényszerlakhely volt a magyar nemzet számára.”

"A fogyasztói vagy jóléti társadalomról volt szó, arról a modellről, amely miatt két éve döcögős pályán van sok nyugati ország."

Én ezt nem értem. Tehát a fogyasztói vagy jóléti társadalom börtön volt a magyar nemzet számára? De amíg a fogyasztói/jóléti társadalom fennáll (márpedig még fennáll), akkor az még mindig kényszerlakhely, nem? Vagy a dicsőséges fülkeforradalom óta már nem az?

Egyébként tényleg jó lenne, ha valaki Orbán beszédeit is feltenné (nem kivéve belőle az esetlegesen necces részeket !), és el lehetne dönteni mit is mondott. Ja, hogy a kormányülésekről sem készül jegyzőkönyv, hanem csak tartalmi összefoglaló?

Kumin gyakorlatilag egyetlenegy írással vitatkozik, mégpedig Tóta W. Árpádéval. Elismeri, hogy Török Gábor csak "szőrmentén érinti ezt a kijelentést", Kiss Ádám hírszerzős írásából pedig ő ugyanúgy kiragad egy kifejezést (Levédia), mint amivel ő vádolja Tóta W.-t.

Grigorij Pantyelejevics 2011.07.27. 10:07:53

@Herr SturmLikudnik: "Az ő vezérszerepe 2 évtizedes politikájának kb. az egyetlen konstans eleme, egyéb téren már sikerült mindent és annak az ellenkezőjét is állítania (tévedhetetlenül, of korz)."

Sajna van, ami rendíthetetlen állandósággal tartja magát. Apu bányái, asszony bizniszei. A harács.

márta)) 2011.07.27. 13:27:31

"Aggódik Magyarország miatt egy amerikai külügyi helyettes államtitkár"

Thomas Melia, aki az amerikai külügyi tárca demokráciával és emberi jogokkal foglalkozó irodájának vezetője, hangsúlyozta, hogy Magyarország az EU és a NATO fontos tagja.
Ugyanakkor rámutatott, hogy a jelenlegi "egypárti" magyar kormány arra használja fel példátlan kétharmados parlamenti többségét, hogy olyan változtatásokat foglaljon bele az alkotmányba, amelyek megszilárdíthatják hatalmát, korlátozzák a fékeket és ellensúlyokat, és megbénítják a jövő demokratikus kormányait az új politikai, gazdasági és társadalmi kihívások hatékony kezelésében.

Idézte Hillary Clinton külügyminisztert...."

A helyettes államtitkár külön kérte az egyházügyi törvény "gondos átgondolását"

hetivalasz.hu/itthon/folytatni-fogjak-a-szeleskoru-parbeszedet-39822/

Van hírünk Amerikában, igaz nekik meg Európában.
Aggódunk a Nyugatért, ők pedig értünk.
:(

JumboJet 2011.07.27. 20:35:05

@brabant89: Kedves Brabant! Ne fáradj a megértéssel, Feritől ennyi telik.
Ez az Orbán-idézet így is, úgy is, pontatlanul meg pontosan is nagyjából ugyanazt jelenti: kapcsoló gyakran átbillen az agyában és és hadatüzenni támad kényszere; bárkinek/bárminek. Ez az írás pedig egy amolyan Kumin-féle langyosvizes szerecsenmosdatás.

JumboJet 2011.07.27. 21:05:04

@brabant89: Épp olyan felesleges és ciki bizonyítványmagyarázás, mint amilyeneket LÁzár János "Ki mennyit ér?" témájú megszólalása után lehetett hallani/olvasni. A teljes szöveg semennyiben nem helyezte jobb megvilágításba a megszólalót, és mondanivalójat. AJáőnlom helyette ezt: mandiner.blog.hu/2011/07/27/europahoz_tartozunk?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_07_27&utm_campaign=index

magyar ember teli szájjal 2011.07.30. 09:43:28

Jól behelyezkedtél a vezénylőtábornok tomporához. Gondolom tudod te is hogy azt monta, amit a hvg írt, és amit az "EU-n kívül" is jelent: hogy itt ő az erősebb kutya és a nép forradalmi akarata az, hogy mindenki másnak legyen kuss.

radala 2011.08.03. 13:50:59

Na, ez egy igazán jó beírás, pedig én el is hittem tg-nek, hogy OV a szlavofil oldalra állt:-)
No hál istennek, nagy kö esett le a szívemröl, mert roppantul rühellem a nyugatfikázást, a fogyasztói társadalom fikás viszont nem nyugatfikázás.

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása