A baloldal régi-új kovásza

2011.04.21. 15:38 kumin

Gyurcsány Ferenccel foglalkozni bármilyen nyilvános felületen különös művelet. De facto vezető tisztséggel lényegében nem rendelkezik, egyszerű szocialista országgyűlési képviselő. Vele riogatni, a korszakára emlékeztetni a jobboldalnak továbbra is, egy évvel a választások után is érdekében áll. Aki tehát Gyurcsánnyal foglalkozik, az a jobboldal szekerét tolja – mondják a kritikusok. Lehet, hogy ez a vád néhány hónappal ezelőtt még megállta a helyét, de mára a volt miniszterelnök olyan erővel nyomja vissza magát a politikai nyilvánosság első vonalába, hogy nem lehet vele nem foglalkozni. 

(forrás)

 

Itt az újabb hír: „A mostani és az előző pártelnök is beszéljen az MSZP budapesti majálisán, ilyen kezdeményezés indult el az ellenzéki pártban. A felvetést jegyző budapesti elnökség szerint jobban kifejezné a pártegységet, ha Mesterházy Attila elnök mellett Gyurcsány Ferenc is beszédet mondana.” Nem tipikus felvetés, és a diplomatikusnak szánt szöveg nagyon sokat elárul arról, amit a nyilvánosság eddig is sok jelből pontosan láthatott: a szocialistáknál nem tudni, hogy ki az úr a háznál.

 

Gyurcsány Ferenc politikai visszatérésének véleményem szerint két racionális feltétele volt. Egyrészt elég idő teljen el ahhoz, hogy a szélesebb nyilvánosság személyét illető negatív asszociációi kopjanak, a terhelt imázs kissé felszabaduljon. Másrészt, alakuljon ki olyan, a kormányba vetett bizalmat részben megingató helyzet, amikor az ellenzéki offenzívának kedvez a környezet. Gyurcsány csak az utóbbi feltételre figyelt, és nem bizonyult elég türelmesnek ahhoz, hogy az első feltételben is legalább egy kis elmozdulást kivárjon. Népszerűségét már csak az Ipsos méri, az ő számaik szerint hónapok óta 20-21 pont körül stagnál, még a szintén nem magasan szárnyaló aktuális pártelnök, Mesterházy Attila mögött is szignifikáns hátránnyal lemaradva.

 

A nagyvárosi legenda szerint azonban készült egy belső mérés az MSZP tagjai körében, amelynek eredménye alapján a többség Gyurcsány Ferencet várja vissza a párt élére. Innen nézve a majálisra vonatkozó fenti javaslat már sokkal érthetőbbnek tűnik. Miért érezhetnek így a szocialisták? A magyarázathoz nem szükséges túlságosan mélyre ásni. Nem látni Gyurcsányhoz hasonló nagy hatású vezetőt, de még vezető-csírát sem a baloldal háza táján. Szili Katalin más úton jár, Bajnai Gordon körül még sok a kérdőjel, a többi próbálkozó pedig nem bír elrugaszkodni (korábbi posztomban még foglalkoztam Szanyi Tiborral, de ma már nem látom potens szereplőnek ebben a mérkőzésben).

 

A volt miniszterelnök népszerűtlenségéből és továbbra is széles elutasítottságából evidens nehézségek adódnak. Van azonban egy olyan stratégiai probléma is, amellyel talán még nem számolnak a Gyurcsányt most újra helyzetbe hozni készülő támogatói. Az MSZP és az LMP közeledésére az elmúlt hetekben, hónapokban számos jel utalt. A két, jelenleg gyenge helyzetben lévő, értékvilágában elvileg összecsiszolható párt közeledését nyilván hajtja a politikai racionalitás. Ez igaz akkor is, ha egyetértek Török Gábor legutóbbi posztjának megállapításával, miszerint a most kialakuló új választási rendszer karaktere nagyban befolyásolhatja a közeledés motivációit.

 

Az LMP identitásával általában könnyebben összehozható a szocialisták felé történő nyitás, de konkrétan egy Gyurcsány Ferenc vezette MSZP irányába már sokkal több tartalmi kérdést vet fel a szövetségkötés. Az LMP eredeti, mozgalmi múltjából hozott értékeinek olyan fokú feladását jelentené egy partneri kézfogás a volt miniszterelnökkel, amelynek hatására a veszteségek könnyen lenulláznák az összefogás nyereségeit. Egy „olajfás egységhez” sokkal jobban illene Bajnai, de ha most Gyurcsánnyal fognak hozzá a szocialisták a tatarozásnak, akkor nehéz elképzelni, hogy rövid időn belül megint nagyot forduljon a párt és újra vezetőt váltson. Lehet különböző elméleteket felvetni arról, hogy Gyurcsány most csak Bajnainak kövezi ki az utat a visszatéréshez, de ez egy meglehetősen irracionális forgatókönyvnek tűnik. Miért lenne az jó Bajnainak, hogy idő előtt, a nála sokkal rosszabb emlékű korábbi miniszterelnök bármit is tegyen a nyilvánosság előtt az ő érdekében?
 

Címkék: mszp gyurcsány bajnai lmp olajfa

63 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr782845228

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány még mindig nem érti 2011.04.21. 23:55:39

A Népszabin olvastam Gyurcsány „Vagy Orbán vagy a demokratikus Magyarország” című blogbejegyzését.A volt kormányfő ebben leírja, hogy Ő 2002 óta látta a FIDESZ jelentette veszélyt. Látta, hogyan építette ki hátországát, ásta alá a demokráci...

Trackback: Konvergencia program: a reformok útján 2011.04.21. 20:16:15

A Matolcsy György által ismertetett konvergencia programban a jobboldali kormányzat egyrészt az átlagos keresetű állampolgárokat érintő juttatások fájdalmas megvágásá…

Trackback: Induljon a banzáj, essen szét a szád! 2011.04.21. 18:32:22

Ferit visszahívták, és feri vissza is jött. Nincs más, aki megmenthetné a hazát - gondolja. Hát jött, látott és gőzölgött. Haragos, és haragot gerjeszt. Elemében van újra. Dániel Péter tapsol, igazolva

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2011.04.21. 16:38:28

inkabb egy masik B betuset vegyunk: Botka. ez az egesz arra megy ki, hogy Botkat ne talalja meg a FIDESZ tul koran.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.04.21. 16:41:00

Gyurcsány bukta lenne, az ő személye annyira elutasított, hogy a bizonytalanok nem szavaznának az mszp-re, ha ő állna az élén.

Bajnainak jóval nagyobb esélye lenne bizonytalan szavazatokat is begyűjteni, ha vállalná.

Mesterházy szóra sem érdemes.

G. Wolf 2011.04.21. 16:45:09

Szerintem a karakteres politikus hiánya ami leginkább előtérbe tolja Gyurcsányt. Amúgy meg igazából 2013ig majdnem mindegy is ki vezeti a pártot, majd az utolsó 8-10 hónap lesz a leginkább döntő úgyis.

Mondjuk az hogy az LMP-vel összeáll-e hááttt... kétségesnek érzem, mégpedig épp az LMP részéről, mert ha összeállnak a szocikkal, akkor aztán soha nem fogják lemosni magukról az SZDSZ 2.0 jelzőt, amivel meg így is eléggé sokat küzdenek. Bár ha jól tudom elég sok a liberális szavazójuk.

Szerintem amúgy a mostani bizonytalanokból nekik (és a Jobbiknak) van igazán reális esélye halászgatni, mert még ők a "legérintetlenebbek" a kényes ügyekben, bár viszont rutintalanok. Mondjuk én nem tartom kizártnak hogy egy erős ellenzékiség és egy jó kampány után az LMP legyen a "mérleg nyelve" a következő kormánynál.

legeslegujabbkor 2011.04.21. 16:54:50

@is: 1-2 év alatt találhatnának még C vagy D betűst is, de ha az MSZP eddig megismert nevei nem változnak, akkor hiába.

Kasszandrább 2011.04.21. 17:04:15

"magyar ember teli szájjal 2011.04.21. 16:34:54

20 év Orbán."

Kevés! Életfogytiglan!

nagy vonalakban 2011.04.21. 17:12:52

Az SZDSZ után Gyurcsány szét fogja verni az MSZP-t is. Ez eltarthat még akár 1-2 évig is, van ideje.

sas70 2011.04.21. 17:22:36

Gyurcsány azt hitte, hogy ő majd úrrá tud lenni a gyűjtőpárt MSZP ezerféle érdekein, belebukott.
Az, hogy közben a fidesz hatákonyan lerombolta teljes politikusi karakterét, az rajta, és a pártján is múlott. Vele csak veszíteni lehet egyelőre, és gyanítom még a következő választáson is. Neki nyugton kellene ülni a hátsóján még egy pár évig, (lehet örökre) és minél kevesebbet szerepelni. A baj csak ott van, hogy nincs senki, aki vállalná azt amít ő, hogy a pofonokat is állva, kiáll.
Választásokat egy kevésbé karakteres emberrel is lehetne nyerni, hiszen Medgyessyvel is nyert az mszp, ha olyanok a körülmények. Most viszont igazi alternatívát csak olyan vezetővel lehet mutatni, aki Orbánhoz mérhető karakteres, határozott és lehetőleg még "érintetlen". Ilyen pedig se közel, se távol nem látható.
A következtetés pedig az, hogy ha ez nem változik meg, akkor nem lehet Orbánt a következő választáson sem megverni.

pandacsökiboborján 2011.04.21. 17:32:15

Az MSzP egy olyna probléma,amelyik önmagát oldja meg: hamarosan megszűnik.

lolperec 2011.04.21. 17:50:38

nemsemmi, hogy mennyire fosik a fidesz ettől az embertől.
biztos van pár ütőkártyája talonban. :)

SzJ1982 2011.04.21. 18:00:55

Hajrá, csinálja csak. Mostanában nemigen lesznek kormányzati pozícióban, így az országnak nem, az MSZP-nek viszont annál inkább árthat. Annak meg melyik épeszű ember ne örülne? Gyerünk, Gyurcsány, nyomjad, csak úgy, ahogy eddig, jó úton jársz, ne aggódj! Csak így továb, csak így tovább, és 3 év múlva nem lesz MSZP.
Kezdem azt hinni, hogy ezt az embert a Jóisten küldte, csak ő nem tud róla:D

rockjano 2011.04.21. 18:15:32

Szerintem ő is látja hogy önmagában az mszp nem tud már visszanőni (legalábbis belátható időn belül) arra a szintre hogy még egy időközben leamortizálódott fidesznek is ellenfele lehessen.

Ebből a szempontból nem az számít hogy a pártnak menyire jó hanem hogy neki jó-e. A fideszt csak egy külső pátok feletti személy győzheti le aki mögött minél többne állnak. Ezt vagy megértik a fideszen kivüli erők vagy marad a fidesz még nagyon sokáig. Egy párton kivüli mögé beállhat az LMP és a GyF vezette Mszp is, meg akár még mások is.

pástétom 2011.04.21. 18:22:10

@lianlian: Gyurcsány F. verte volna szét a szadeszt?

LOL

nagy vonalakban 2011.04.21. 18:28:42

@pástétom: Nem személyesen, volt rá embere. Persze sokan segítették belülről Kókát. :)

donpéló 2011.04.21. 18:31:13

Habár a baloldalnak jelenleg nincs karizmatikus személyisége Gyurcsányon kívül, de súlyos tévedés lenne azt hinni, hogy ő fel tudja hozni az ellenzéket. Ő egy végképp lejárt lemez. A baloldalnak inkább meg kellene változtatnia a mondanivalóját az embereket foglalkoztató fontos kérdésekben: pl. közbiztonság, cigányügy stb. mert amit eddig képviseltek (segélyezés, struccpolitika) az népszerűtlen, bezárja egy Con-Bendites, Helleres, liberális skatulyába az MSZP. Ez pedig már nem menő.

zöld erdőbe jártam... 2011.04.21. 18:34:26

Nálad Orbán az úr és ne izgulj Kumin Feri, biztos az állásod!

laci_52 2011.04.21. 18:44:53

@lolperec: nem elfelejteni: 2006-ban Viktor elbukott a Gyurcsány ellen a választásokon. Ki van rajta kívül, akinek a legapróbb esélye is lehet a Fidesz ellen?

buddha 2011.04.21. 18:48:44

te egy sunyi,fidesz-bérenc vagy Kumin

Barragon 2011.04.21. 19:23:06

Egy valamikori politológushoz igazán nem méltó ez a förmedvény, amelyet kunin úr(?) elkövetett! Egyetlen szót sem veszteget arra, hogy valaki, valamit képvisel, és ahhoz kinek mi a viszonya? Kumin azt hiszi, hogy csakis és kizárólag személyi, hatalmi harc a "politika"!! És sok nem egészen gondolkodni képes( talán az IQ-juk is kevés ehhez?) ezt még be is veszi! Még akkor is nagyon hamis a Kumin "elemzés" (???), ha valóban a politikában a személyek karaktere és tekintélye fontos!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.21. 19:40:39

@Barragon: @az igazi Sipi:

Kedves ferihívők!

Én örvendek gyurcsány ferenc visszajövetelének. Sztem a lottóötös újratölthető. Hajrá feri!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.21. 20:13:58

@malacz69 eurofanyalgó: nem vagyok semmilyen hivo, mert a hit tudas nelkul atelt bizonyossag..:-)

mindenesetre az, hogy egy kumin kaliberu berbloggernek kiadjak az ukazt a partkozpontbol, hogy "na ferikem, ideje a gyurcsanyrol irni valamit, mert kezd veszelyesen visszatero lenni", az azt jelenti, hgoy bizony, meg mindig zabszem sem fer orban valagaba gyurcsany nevenek hallatan:-)

amugy gyurcsanynak nem orulnek kifejezetten a hatalomban - bar orbannal jobb lenne. mondjuk az is igaz, hgogy orbannal lassan barmi jobb...

de egy bajnainak.. annak nagyon:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.21. 20:17:41

@az igazi Sipi:

Haha, a hatalomban én sem szeretném gyurcsányt látni, viszont az mszp élén igen! Van konstans 20%-a, nem több, azzal meg nyerni nem lehet, viszont a párton belül a feszkó akár szakadásig fokozódhat.
Tehát: Hajrá!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.21. 20:19:56

@malacz69 eurofanyalgó: marpedig orban azert rendelte el a fenti "elemzest" mert o attol fel, hogy gyurcsany visszajon a hatalomba:-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.21. 20:21:20

@az igazi Sipi:

Tehát jól sakkozik a felcsúti maradona, míg a pápai gazfickó besétál a halálos csapdába. Hajrá!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.21. 20:26:51

@malacz69 eurofanyalgó: mivan..?:-)

ki tudod ezt fejteni, vagy csak irtal valamit, mert utolso szo manias vagy..?:-)

kvasztics47 2011.04.21. 21:13:12

Ez a Kumin gyerek nem komoly ember. Nem igazán érdekli, hogy a politikai erők milyen hatással vannak az ország életére. Mi a jó Orbánnak , mi a rossz az MSZP-nek, de hogy mi lenne jó a hazának nem említi. Az ilyen értekezésnek, nincs semmi haszna a társadalmunk részére. Tehát nem ér semmit.

1varians 2011.04.21. 21:25:26

Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Hírtévé , Kumin többet foglalkozik Gyurcsánnyal, mint
Orbánnal, Schmitt-tel, Semjénnel összesen.Pedig nőttön-nő az ő mérhetetlen dicsőségük, elismertségük, kreativitásük, népszerűségük minden magarok javára.Rájuk várt a népség és most maradéktalanul boldogítják - magukat és retyerutyájukat.
Európa meg térdre borulva fohászkodik:"A magyarok nyilaitól ments meg Urunk,minket!"
Minden összejött, itt a víg esztendő.

zöld erdőbe jártam... 2011.04.21. 21:50:53

@malacz69 eurofanyalgó: Megbántottalak, ne haragudj! Most tényleg, kérdeztelek egyáltalán malaczpofa?! Hülye sityi-sutyi vadparaszt!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.21. 22:26:37

@zöld erdőbe jártam...:

Fajankó koma, hát mi a fasz értelme van annak, h idejöttél fingani? Otthon nem kényelmesebb saját bűzödben fetrengeni?

zöld erdőbe jártam... 2011.04.21. 23:00:54

@malacz69 eurofanyalgó: vedd már észre magad, hogy SENKI,DE SENKI KURVÁRA NEM KÉRDEZETT...Lehet húzni a saját blogodra böffenteni marhaságokat...Ja, és apuci majd megvéd ott...ÉRTED, HÚZÁS HAZA és a MAGADFAJTA HÜLYEGYEREKENEK ILYENKOR MÁR ALUDNI KELL...tipli van, érted!

juditka* 2011.04.21. 23:17:34

"szocialistáknál nem tudni, hogy ki az úr a háznál."

Ez jó. De nagyon. Hát. Igen! Nem tudni még most sem.
Sosem volt talán egység a szocialista pártban, ez teljesen világossá vált a Gyurcsány F. öszödi beszéde után. Lettek Gyurcsányisták és mások. A párt még most is romokban hever. El sem tudom képzelni, hogyan akarnak igy váltópárt lenni.
Mennyire nincs egység, és egyetértés. Kuncze vendége volt nem olyan régen Mesterházy, legalább háromszor kérdezte meg: új kérdés! van egység a pártban, rivalizálnak a Gyurcsánnyal? háromszor nem hallotta a "vendég" mindent mondott, de semmit!:))
Ki lehet úr a háznál? Talán egy harmadik, esetleg a Bajnai, aki még mindig elfogdott politikus. úgy gondolom.
:)

kivisziat 2011.04.21. 23:21:45

zöld erdőbe jártam...2011.04.21. 23:00:54

Hát te meg ki a pöts vagy, picinyem, hogy van bátorságod ebben a stílusban jártatni a lepcsest?

Sakkoznak az ápolóid, te meg rászabadultán az Idegosztály laptopjára?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.04.21. 23:32:11

@zöld erdőbe jártam...:

Kicsiszívem, arcod síkalkatú... hogy értsd: pofád lapos, puttána!
Kicsi a kukiskád? Elhagyott a nőd? Kevés a fizud?
Mesélj, mi a baj, miért csordul ki könnyed esténként magányodban? Ilyen hülyegyereket láttam már párat. Mind troll volt, rombolni járt, de csak a saját énjét vetítette. Úgy sajnállak... Találj magadnak vmi hasznosat: mondjuk írd rá egy A4-es mindkét oldalára, h "fordíts!", azzal el leszel napokig.

Szia

armanda 2011.04.21. 23:33:10

Hát! Ja!

A Gyurcsány egy igazi demokrata!

:))))))))))))

armanda 2011.04.21. 23:43:49

Mszp. Lmp. jut eszembe.:)

Megszólalt Ő is::)

"Szijjártó: az MSZP és az LMP visszakullog a parlamentbe"

.... ezzel beigazolódott, hogy a "bojkottpolitika" demokráciában nem tud sikeres lenni."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=418262

:))

juditka* 2011.04.21. 23:52:03

Gyurcsányt most újra helyzetbe hozni "

Már bocsánat! De ő mindig helyzetben van!

:)

juditka* 2011.04.21. 23:58:32

Nagyon jó a poszt cim, a fotó is.

Jó éjt!

:)

rockjano 2011.04.22. 02:11:41

Kedves Kumin Ferenc

Ön, mint Sólyom László volt tanácsadója mit szól a mai elég kemény pengeváltásról Sólyom László és Lázár János közt.

Nem volt túl diplomatikus a dolog.

lüke 2011.04.22. 08:00:04

GYF copy paszta, basta
ahogy Bagi -Nacsa anno megrajzolta
-nem kell lenézni, hogy csak OGY kéoviselö,
mert financiális befolyása nagy
- nem kell felértékelni se
(ma olvasott mondása alapján se)
" nem minden növény klorofil, de minden klorofil növény..."
- s hogy kovász-e?
az még nem lehetetlen!

@az igazi Sipi:
www.youtube.com/watch?v=vhj_OzgsNuw

lüke 2011.04.22. 08:02:13

szép jó reggelt!
juditka*
armanda*
armanda
Pasztorella
Porfelhö
álomszép
hencz:) s minden további nick :csillagosok, katonák

jjmano 2011.04.22. 10:15:59

Jesszusom! Ennyi "embernek" szép reggelt kívánni!
Igazán nagy erény!

:))

képzelt valaki 2011.04.22. 10:23:52

Ez a felsorolás és "jó kívánság" ha másra nem - arra jó -, hogy legalább tudja a bloggazda, ennyien biztosan fognak kommentet írni.
Na.Ja. és ráadásul nem hülllyyék, és nem fognak durva, ízléstelen szavakat használni.
hm. ez a legnagyobb erény, hogy a "nick" nevek mögött emberek tudjunk maradni. úgy gondolom.
igen.
:)

Typ3 2011.04.22. 10:39:53

@laci_52: Mondjuk a Megyó. Vele szemben meg 2002-ben bukott a Fidesz. Nem elfelejteni! :)

juditka* 2011.04.22. 11:30:08

Szili: ha a szegénységgel gyűlölet társul, jönnek a „rendpárti erők”
„Ha háttéralkut kötöttünk volna, csak beemelte volna egy-két javaslatunkat a Fidesz az alkotmány tervezetébe” – Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke az ágy szélén kuporgó országról, és a kétharmaddal is gyáva kormánypártról"

atv.hu/cikk/20110421_szili_ha_a_szegenyseggel_gyulolet_tarsul_jonnek_a_rendparti_erok

"Szili Katalin más úton jár"

hm. Milyen úton is jár most a Szili?
Csendben meg szeretném jegyezni, hogy a szegénység nem új, és nem most kezdődött. Most mélyül a szakadék egyes társadalmi rétegek között.
Na.igen. már írtam, milyen igaz, a "gyűlölet" pedig gyűlöletet szít, az igaz, hogy a szegénység is.

:)

Asszem 2011.04.22. 11:33:37

Én tegnap eldöntöttem, hogy Gyurcsányra fogok szavazni, akármilyen pártban indul, lehet MSZP, lehet MDF, alapíthat újat, átléphet LMP-be, mindegy, leszarom.

Azt is leszarom, hogy miatta tart itt az ország és azt is, hogy egy töketlen, korrupt, szerencsétlen béna lúzerkormányt vezetett.

Az országnak úgyis mindegy, hogy ki teszi tönkre, Orbán vagy Gyurcsány.

Egy dolog miatt szavazok Gyurcsányra: mert az lesz a legnagyobb pofon Orbán Viktornak, ha ez a pojáca ismét megveri őt.

És az elmúlt egy év fideszes politizálása után ez a legtöbb, amit kívánhatok és aminek a teljesülésében bízhatok.

Hogy az országgal mi lesz? Annak már úgyis mindegy...

juditka* 2011.04.22. 11:42:16

Íme, az új gazdasági nagyhatalom: Gyurcsány után Orbán is érdekelt
Hogyan üzleteljünk kínaiakkal?"

Korábban a Gyurcsány-kormány is próbálkozott kínai befektetőkkel:....

A második Orbán-kormány is együtt kíván működni Kínával......"

:)

juditka* 2011.04.22. 11:43:50

Bocsánat!
A link meg lemaradt! ez jó kis olvasmányos cikk.
Nekem tetszik.

hetivalasz.hu/uzlet/hogyan-uzleteljunk-kinaiakkal-37207

:)

porfelhő 2011.04.22. 12:07:53

A romák elhagyják Gyöngyöspatát, rendőri buszok érkeztek"

Csaknem háromszáz roma hagyta el Gyöngyöspatát a Véderő nevű szervezet katonai tábora miatt. A településre tíz rendőrségi kisbusz érkezett. A romákat a csillebérci szabadidőközpontba szállították, de 170-180 roma a településen maradt a Föld Napja miatt."

hm. Komolyan mondom megáll az eszem, hogy itt tartunk!

Ez a cikk az előző poszthoz "illett" volna, de nekem már nincs kedvem oda visszamenni.

:)

álomszép 2011.04.22. 12:11:58

@porfelhő:

Drágám! az nem áll meg, mert már tavaly elment a keleti széllel.
Tudod. Már irtam máshol és máskor.
.))))))))
Itt a link.

hirszerzo.hu/belfold/20110422_katonai_tabor_romak_gyongyospata#rss

Egyébként valóban elképesztő ami történik.

Már elfelejtetted?

:)

Torgyán Józsi bácsi 2011.04.22. 15:09:19

Gyurcsányt leverem a következő választáson!Hajrá Torgyán-Kisgazda koalició!

fonó 2011.04.22. 20:01:49

Szakadjon már le Gyurcsányról, győzött a bosszuálló kisstilű Fidesz, kormányozzon. Nincs Kuminnak kérdése a kliensrendszerhez, a reformok helyett pézbesepréshez, a kiskeresetű finanszirozza a gazdag havi sok százezres plusszát, a sztrájktörvény szűkitését........ NINCS TÉMA A KORMÁNYZÁSSAL KAPCSOLATBAN KUMIN ÚR?????????

juditka* 2011.04.22. 23:22:21

Gyurcsány F. "Rendszerváltozás szükséges a szocialista pártban. Új balközép párt létrehozására van szükség. Nem akar új pártot, nem szakitja szét az Mszp-t."

hm. Nehéz lesz, amig "kétfelé" tart a politizálás.
Úgy gondolom.

:)

1varians 2011.04.23. 01:42:32

Húsvéti kívánság:
A cigányoknak az otthonukban, a saját lakhelyeiken békés életet, boldogulást kívánok.Törekedniük kell a romáknak és a nemromáknak is a kölcsönös alkalmazkodásra.
Élni és élni hagyni.
Mindekinek békés ünnepet!

lüke 2011.04.23. 07:04:13

Valóban a politika megosztó- mindenütt , ahol több párt rendszer van, már ami szavazást illeti,de az érdek egy, minden országban -
Az egy párt rendszer belesulykolt ideológiája után nehéz megérteni, hiába 20 év, ha ezt a hülyeséget szajkózzuk.

MO 90 % -a nincstelen - proletár, ahogy többen nevezik-, ez termelődhetett ki a tulajdonviszonyok miatt
és aki a tűznél volt, s maradt, annak nem érdeke , hogy másoknak is adjon/jobb legyen
- nincs szolidaritás- csak szavakban-
- nincs szoc. piac gazdaság
- s nincs részvét, csak az uralkodó o. cinizmusa
s a hirtelen megszerzett javak/előjogokhoz foggal, körömmel ragaszkodnak, naná

porfelhő 2011.04.23. 08:15:05

Az újjászületés dokumentuma – Írta: Orbán Viktor"

Orbán Viktor
Nekünk, magyaroknak nagyböjt idején az újjászületés ígérete ad erőt az önmegtartóztatáshoz.
Az újjászületésben ölt testet a kereszténység központi gondolata, a Megváltó kereszthalálának áldozata és az általa elnyert bűnbocsánat.

A hosszú, hideg tél idején pedig a természet tavaszi újjászületése ad reményt, teszi elviselhetővé a várakozást.

A húsvéti újjászületés így átvezet minket a bűnből a bűnbocsánatba, a sötétségből a fénybe, a várakozásból a beteljesedésbe. "

:)

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása