Mi van a szélsőjobbal?

2011.01.11. 13:18 kumin

Nem friss a sztori, hiszen már lassan két hete, pont újév napján jelent meg a Washington Postban Schiff András levele. Ha megengedik, eltekintek mind az obligát jobbos felhorkanástól, mind az elégedett balos egyetértéstől. Csak a levél szövegével, annak is középső bekezdésével foglalkozom, ami magyarul nagyjából így hangzik:


„A legfrissebb hírek valóban riasztóak. A toleranciaszint Magyarországon rendkívül alacsony. Rasszizmus, romák diszkriminációja, antiszemitizmus, idegengyűlölet, sovinizmus és reakciós nacionalizmus – ezek a jelenségek nagyon aggasztóak. Mindezek olyan emlékeket ébresztenek, amelyeket, azt hittünk, régen el lehet felejteni. Sok ember fél.”


A sajtó érthető módon, inkább a levél többi részét emelte ki, amely a médiatörvényt kritizálta, illetve kétségbe vonta Magyarország alkalmasságát az EU soros elnöki tisztségére. Sokat kell beszélnünk a médiatörvény kapcsán kialakult itthoni és nemzetközi visszhangról, fogok én is itt a blogban erről írni, de most a fent idézett középső bekezdés tartalmát szeretném végiggondolni.
Ha Schiff 2011 elején „legfrissebb hírekről” (latest news) ír, akkor bizonyára nem a Magyar Gárda 2007-es megalakulásáról, nem a romák elleni gyilkosságsorozatról beszél, amelynek tetteseit 2009-ben elfogták, és már elkészült ügyükben a vádirat. Nem valószínű az sem, hogy a Jobbik tavaly tavaszi parlamentbe jutását lehetne elkönyvelni friss hírként.
Ha jobban megnézzük a magyar szélsőjobb utolsó félévét, azt az időszakot, ami kis jóindulattal a legfrissebb hírek kategóriájába belefér, inkább stagnálást, belső konfliktusokat, összességében jelentős lendületvesztést tapasztalunk. Nézzük a számokat: a mi méréseink szerint a Jobbik támogatottsága hibahatáron belüli mozgásokkal tíz százalék körül stabilizálódott. Egyértelműen nem szerepelt a párt várakozásai szerint az önkormányzati választásokon, Vona Gábor pártelnök maga is úgy fogalmazott frissiben, hogy „elmaradt egy nagyobb öröm”. Nyilván a párt egyik erős embere, Pősze Lajos kizárása az országgyűlési frakcióból sem erő és az egység jele. Kicsit blikkfangos ugyan a Nézőpont Intézet elemzésének címadása, miszerint „kisgazdásodik” a Jobbik, de nem alaptalan a megállapítás.
A Magyar Gárdát 2009 nyarán a bíróság feloszlatta, az Új Magyar Gárda Mozgalom már közel sem tudott akkora hatást kiváltani, több vezetőváltás után ma a szervezet lényegében láthatatlan. Hivatalos honlapjukat utoljára tavaly áprilisban frissítették. A Jobbik életét szorosan követő belső kör kivételével hallott bárki is arról, hogy december 11-én új főkapitánya lett a Magyar Gárdának? Nem csoda, ha nem, hiszen kizárólag a barikad.hu számolt be az eseményről.
Nincs különösebben mit csodálkozni ezen. A jobboldali radikalizmust tápláló erőtlen baloldali kormányzás véget ért. A Jobbik nem nagyon tud mit kezdeni parlamenti mandátumaival, hiszen a kormányzó jobbközép minden döntést maga meg tud hozni, nincs szüksége a radikálisok immár 46 főre apadt képviselőcsoportjára. Nem csak a matematika okozza a Jobbik nehézségeit. Fontos szimbolikus témáikban, így például Trianon emlékezetében vagy a magyar termőföld védelmében is a Fidesz-KDNP ellopta a showt.
Érdemes lehet megnézni, hogy más országokban, ahol erőszakos rasszizmussal és intoleranciával küszködnek, miképp kezelik kifelé ezt a problémát. A svédekről már októberben írtam a Heti Válasznak. Ehhez képest azóta további fejlemény, hogy újra feltűnt egy bevándorlókra vadászó sorozatgyilkos Malmöben.
Mindezek ismeretében a következő játékot játszottam. Beírtam a Washington Post keresőjébe a „Sweden racism” kifejezést. Az oldal nem talált semmit. Ellenpróba: a „Hungary racism” kifejezésre viszont szépen kidobja Schiff András levelét.
Biztos a svédek nem beszélnek olyan jól angolul.

196 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kuminszerint.blog.hu/api/trackback/id/tr882576485

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Áprilisi fülkeizé: Forradalom vagy ellenforradalom? 2011.01.11. 17:15:51

Lehet, hogy mégis forradalom kezdődött tavaly áprilisban? Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz, ha nem is fegyverrel, de mégiscsak gyökeresen felforgatja Magyarország nagy nehezen kivívott többpárti demokratikus társadalmi berendezkedését. Ha viszont ...

Trackback: Keresztállítás fejlődése a jobbiknál 2011.01.11. 16:47:06

Egyszeres kereszt, kettős kereszt, hármas kereszt, négyes kereszt, ... hetes kereszt, nyolcas kereszt és kész is a fenyőfa. A kezdetekben ezen pártegyház, olyan 2003-2007 körül, sima ókori kivégzőeszközöket állított még, jellemzően tömör hulladékfáb...

Trackback: Külföldi kritikák: A Heti Válasz átállt? 2011.01.11. 14:01:32

"Váratlan támogatást kapott Orbán" felcímmel, "Rólunk írták" cím alatt, első pillantásra a Fidesz látásmódját jól tükröző cikk jelent meg vasárnap délután a Heti válasz című kormányhű hetilap online kiadásában. A rövid öss...

Trackback: A napi betevő 1. 2011.01.11. 13:45:35

Hunor és a médiahatóság áldásos tevékenysége   -Bakker!?!?!- sóhajtotta a hajnali sötétbe Hunor barátunk aktuális véleményét. Az ok egyszerű és elfogadható, a karácsonyra vásárolt (szigorúan hitelből, nem svájci, forint!) egyes számú televízió h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HúszTíz 2011.01.11. 16:05:46

@Ordnassac: Nem lehet, hogy féltékenyek a sikerükre ? Például a Jobbik előző vezetése is szembement már korábbi pártjukkal. Ott szidják őket, ahol éppen tudják.

Muad\\\'Dib 2011.01.11. 16:06:03

@ulloiut:
Thxalot, megnézem és válaszolok...

puffatag 2011.01.11. 16:07:17

@Ufóka: találó meglátások.. bár szerintem a fideszben pont az önmeghatározása szerinti konzervatív jobboldali embereket nem látni... viszont médiája sok esetben szélsőjobboldali retorikájú és amíg orbán nem határolódik el bayertől, addig azt hiszem, hogy közeli barátja... lehet, hogy külföldön is hamarosan rákérdeznek erre

HúszTíz 2011.01.11. 16:08:57

@puffatag: Hát együtt alapították a pártjukat, nem megy olyan könnyen az az elhatárolódás.

puffatag 2011.01.11. 16:11:25

@Muad\\\'Dib: te kis palesztín szabadságharcos... az emberi kapcsolatokat a grazi ápoltad rombolja már 12 éve....

is 2011.01.11. 16:12:24

hopp. egy db oriasi logikai bukfenc van. nevezetesen, hogy helybol a Jobbikhoz koti szerzo az emlitett fogalmakat. pedig az az igazan friss, hogy a FIDESZ kormany alatt ez Schiff szerint mainstream lett. szoval semmi koze a szelsojobbhoz.

sajnos az egesz poszt erre a hibas feltetelezesre epul, ugyhogy mehet is a kukaba.

sanyix 2011.01.11. 16:13:10

rááászizmus náczyzmus? LOL mintha ráászistá náczykok ölnének meg/vernének össze/rabolnának ki öregembereket a tanyavilágban, vagy akár fiatalabbakat is máshol...

Nem, sajnos liberális rettegő, holobizniszelő szarok, magyarországon nincs rasszizmus, mert ha lenne akkor a kínaiakat, feketéket, svábokat, szerbeket, tótokat is támadnák, de nem... csak a cigókat. Ez sajnos nem rasszizmus, hanem annyi hogy az embereknek kurvára elegük van egy agresszív, élősködő, állat módjára viselkedő embercsoportból. Akármilyen nemzetiségűek, vagy bőrszínűek lehetnének, akkor is ugyan ez lenne. Ha felvenné egy magyar embercsoport a cigány életmódot őket is utálná a többi magyar...

puffatag 2011.01.11. 16:14:51

aki a mandinert olvassa, szeretném, ha véleményt mondana arról, hogy a náci fröcsögéseknél miért jut 10 tetszés 1 nemtetszésre

Ufóka 2011.01.11. 16:15:52

@puffatag: Így van. Fideszben nincs konzervatív.

---------

Ami beléjük - mármint a párttagokba - konzerválódott, az csak a baloldaliság. Mint tudjuk, a Fidesz baloldali pártnak alakult. Attól, hogy nagyra nyitották a pofájukat, és az elvtelen MSZP tagokat szidták, még nem lettek jobboldaliak.

Ufóka 2011.01.11. 16:17:16

@HúszTíz: HAHA, tényleg! Jólét és Szabadság. A jobboldali liberális. Mondom én hogy szivárvány. Mindig az ami éppen menő. :))))

puffatag 2011.01.11. 16:18:28

@Muad\\\'Dib: egyébként jópár barátom van, viszont nem tudom, van-e zsidó köztük és nem is érdekel.... az antiszemita mindig tudja ki a zsidó és ki nem

SP (a bátor) 2011.01.11. 16:20:52

@IGe: kettőskereszt - totemoszlop

Barátom....
Nem írom le, csak gondolom...

intruderjani 2011.01.11. 16:22:42

"Egyébként meg ismerek holocaust túlélő öregurat és bizony, amikor a csürhe zsidózva csürhül az utcán, fél szerencsétlen. Ne te akard megmondani, hogy kinek, mitől van félnivalója!"

De szépek is demagóg példák.

Képzeld, én is ismerek olyan holcaust túlélő NÁCI öregurat, aki retteg, amikor a zsidók nácizva csürhülnek az utcán...

Muad\\\'Dib 2011.01.11. 16:23:18

@ulloiut:
Na, megtaláltam, kibogoztam. Ez nem az ő véleménye természetesen, ez az útja során felkeresett emberek véleménye, ezt írtam én is.
A könyv amelyben leírja, ha jól látom és nem tévedek a kereséssel ez volt:
" 1988-ban adta ki az Európa Könyvkiadó Oz kitűnő riportkönyvét: „Keresztül-kasul Izrael országában 1982 őszén” "

puffatag 2011.01.11. 16:26:22

a neved alapján rájöttem, te tényleg arab lehetsz, én például kedvelem az arabokat... tényleg, az antiszemiták a palesztínokon kívül a többi arab népre is felnéznek? a palesztínokat pedig megértem, hogy harcolnak a zsidók ellen 9 éves kortól, mivel az autonóm palesztín területeken akkortól tanítják nekik, hogy nem volt holokauszt

val 2011.01.11. 16:27:53

Azzal a kéréssel fordulunk kedves Olvasóinkhoz, hogy a jövőben ne küldjenek levelet a különböző gárdák által elkövetett bűncselekményekről, miután postafiókunk a megbénulás szélére sodródott és Gárdabűnözés Elleni Osztályunk munkatársai is a végkimerülés határára értek.
Türelmüket kérjük, mert több hónapra is szükségünk lehet, amíg feldolgozzuk az elmaradt leveleket. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a hazánkat érintõ egyik legégetõbb problémáról van szó. Tudjuk jól, hogy a náci szellemiségű, szélsõségesen rasszista gárdisták napi szinten teszik tönkre a csendes többség és kisebbség életét, különösen a kistelepüléseken keltenek félelmet, rettegésben tartva a dolgozni, tanulni, felzárkózni vágyó roma kisebbséget, fekete nyilas egyenruhájuk pedig a legsötétebb idõket idézi.
A gárdisták elveszik a szegény, ám dolgos cigányok utolsó tyúkját is, elrabolják termésüket, agyonverik az egyedül élõ, roma nyugdíjasokat és értelmiségieket, meglincselik a cigány autósokat, veréssel fenyegetik a humanista, cigány orvosokat és mentõsöket, miközben az adófizetõ kisebbség zsebébõl kifizetett segélyen élõsködnek és szaporodnak. Közismert a gárdistabűnözõk vonzódása a színesfémhez, tönkreteszik a cigányok templomait, ellopják a kisebbség közadakozásából állított szobrokat és domborműveket, leszerelik a csatornafedeleket, és közveszélyt okozva felszedik a síneket is.
Ennek ellenére, ismételjük, bizonytalan ideig nem kérünk levelet a belterjes, vérfertõzõ, dögevõ életvitelű és degeneráltságuknak is köszönhetõen hihetetlenül alacsony, õsprimitív intelligenciájú lények tevékenységérõl, bõven el vagyunk látva e tekintetben a liberális médiának köszönhetõen.

Nem kérünk több segélykiáltást az indokolatlan brutalitással és kegyetlenséggel összevert és meggyilkolt, színesbõrű áldozatok hozzátartozóitól sem. Nem tudunk foglalkozni a gárdisták kölykei által terrorizált, kifosztott és megalázott cigánygyerekek szüleinek panaszával, mint ahogy egyik kedvenc idõtöltésük - vonatok dobálása kövekkel - taglalásától is eltekintünk.

insert random 2011.01.11. 16:28:00

Azért a főként muszlim bevándorlókkal szembeni ellenérzést nem kéne összekeverni az itteni cigány/zsidóellenességgel. Nézzetek utána mondjuk Pym Fortuynnak, ő abszolút liberális alapon féltette Európát az elmaradottabb értékrendű muszlimoktól. Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy Fourtyn köztudottan meleg is volt. Na most el tudjátok képzelni, mi lenne ha valamelyik jobbikos vezető coming-outolna?
Nyugaton egyszerűen az a jellemző, hogy részben a terrorizmus erősödése miatt, részben azért, mert "ee'veszik a munkááát". Nálunk viszont jellemzően együtt jár, az antiszemitizmus, cigányellenesség, idegenellenesség, homofóbia. Röviden: a nyugati rasszistáknak csak a muszlimokkal van bajuk (esetleg a többi szegény bevándorlóval), a magyaroknak meg mindenkivel, aki másmilyen (persze, durva általánosítás és nem mindenkire igaz, de ne szépítsünk, vannak szép számmal ilyen emberek).

saby1976 2011.01.11. 16:31:28

Ez egy hamis, elferdített levél, olyan írta aki tudja mit akar. Valószínű ballibrális volt. Elárulni, mélyrenyomni, tönkretenni a magyarságot. Rágalmak, hamis mondatok, hazugságok... Igenis kell a gárda a magyaroknak, sőt még jobban mint eddig. A gárda rengeteget tesz a magyarságért ! Az a helyzet, hogy ha ma Magyarországon magyarságról beszél és/vagy tesz érte, azt lefasiztázzák, leszélsőjobboldalizzák, stb. Pedig mindezzzel csak azt mondja hogy Ő van otthon, a saját földjén ! Csak ugye most didktatúra van Magyarországon. Minden téren. És nem engedik leközölni a tényeket ezekről a derék emberekről. És nem engedik szerepelni a Jobbik MAGYARORSZÁGÉRT Mozgalmat. De a pl. a barikad.hu, vagy a jobbiktv.hu, vagy a kuruc.info mind igaz tényeket ad. Én itt az indexen és máshol is csak lejárató cikkeket olvasok a Jobbikról és a gárdáról. Vajon miért ? Pedig a parlamentben is a legtöbbet dolgoznak. És nincsen szélsőjobb - ha kell leírom 10000-szer is, hanem NEMZETI radikális oldal van. Aki Pősze Lajos kizárásával csak 1 azaz egy taggal csökkent a parlamentben. De a legnagyobb érdeklődéssel olvassák az interneten a hozzájuk kapcsolódó oldalakat, kétszer annyian (!) mint a még jelenlegi kormánypártét ! Az emberek szívében - aki ezeket a honlapokat olvassa - egyre csak nő a táboruk. És az is biztos hogy a mostani kormány nem tölti ki a 4 évét ! Azért is : SZEBB JÖVŐT ! De csak a magyar érzelműeknek ! A liberálisoknak meg menjenek vissza a Földközi tenger nyugati parjára. Köszönöm ! Tisztelettel: Egy az Isten egy a Nemzet !

VoLk&StRoY 2011.01.11. 16:32:09

Hát a svéd asztal valóban ismertebb, mint a svéd gárda!
De mondjuk a normafa utcából is másként tekintenek az emberek az etnikai kérdésekre, mint például a futó utcában!

HúszTíz 2011.01.11. 16:32:33

Egy kis alternatív jövő a rettegőknek, hadd örüljenek -->

www.youtube.com/watch?v=THrltK9cGo8

:-) Majd lehet zokogni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.11. 16:33:15

@Jomkipp úr: Az is pont elég. 13-as a tagsági számom a Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaságban.

A gondolat olvasás amolyan alapvető felvételi követelmény a felvételinél:-)

Nos megvan minden bőrdarabkám és Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház vezetőségi tagja vagyok.

Gondolom, te szereted a zombikat, meg a totemoszlopokat, mert egy internacionalista judaista szekta fanja lehetsz.

Nos ha esetleg nem tudnád. A magyaroknak, mint nekem is, volt és van saját magyar gyökerű vallásuk. Nem kell nekünk a másé.

blah 2011.01.11. 16:36:46

@saby1976: én meg kívánok neked több eszet!

makacs szennyeződés 2011.01.11. 16:38:00

bocs, OFF

végül mi lett ezzel az UD Zrt-üggyel?

most folyik az agyonhallgatása?

ennyi volt?

szóval itt és most simán le lehet beszélni telefonon egy magán-titkosszolgálattal, hogy általa hamisított bizonyítékok alapján kit, hogyan vitet be haver-magán-rendőrséggel, mindezt hogyan falazza fizetős-magán-ügyészséggel?
ilyen egyszerű több év felfüggesztettet "elintézni" a "független" bíróságon?

nem látom a híreket ezzel kapcsolatban sehol, semmilyen ún. médiumban.

bocs az OFF-ért...

saby1976 2011.01.11. 16:39:48

@blah: Ha mást nem tudsz kívánni ezt is elfogadom. Ez is sok tőled.

nemecsek ernő áruló 2011.01.11. 16:44:13

@makacs szennyeződés: Az lett vele, hogy az ügyészség nyomoz a kiszivárogtató után. A politikusok, és felvételeken hallható egyének pedig borozgatnak, díszvacsorákra járnak, és röhögnek a markukba. Ennyi, nem több. Nem is lesz több, amíg Polt a Főügyészúr.

blah 2011.01.11. 16:45:55

@saby1976: erre van a legnagyobb szükséged...

saby1976 2011.01.11. 16:47:24

@blah: Én csak magyarral vagyok hajlandó vitatkozni.

pikkbubi 2011.01.11. 16:49:09

mi lenne ha magyar pályákon lenne divat h többszázan náci karlendítéssel énekelgessenek mint az a Laziónál abszolút megszokott. (érdekesség h a nóta az 56os magyar forradalomról szól)

www.youtube.com/watch?v=fQAAb6c7vjQ&feature=related

www.youtube.com/watch?v=fxYrB8TB8qs&feature=related

pikkbubi 2011.01.11. 16:51:57

@insert random:

Le Pen köztdottan antiszemita elnökjelöltként (és köztudottan arabellenes is) képtelen 10%-nál kevesebbet kapni 20 éve az aktuális választásokon.

nyilván mindenki azt a népet rühelli amely kisebbségként jelen van. mi meg nem utáljuk az arabokat indiánokat,stb stb..

Balance Of Power 2011.01.11. 16:52:44

@insert random: LOL, alig varjuk a comingouto(ka)t

Erdekes ez az "eveszik a munkat"-dolog is Nyugaton: elvileg ugye azt a munkat "vettek el" sokaig a bevandorlok, amit az oslakos nem akart elvegezni... Meg ugye vegulis a bevandorlokat a kedves oseinek koszonheti, aki gyarmatositott anno. Igaz, a korabbi jolet is ennek koszonheto. Szoval erdekes dolgok ezek.

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.01.11. 16:53:39

Jó cikk, csak egy kis pontosítás.
Az Új Magyar Gárdát már a Csendőrségre cserélte le a Jobbik (félhivatalosan):
mandiner.hu/cikk/20101114_a_csendorsegre_csereli_le_a_gardat_a_jobbik

A választások után feltehetően kellemetlenné vált volna egy kérdéses legalitású szervezet mögötti kiállás.

blah 2011.01.11. 16:55:09

@saby1976: úgy tűnik mintha vitát kezdeményeztem volna...?

saby1976 2011.01.11. 16:59:39

Szerintem igen. Mert nem úgy írják hogy "eszet" , ahogy te írtad, hanem úgy írják a MAGYAR nyelvtan szerint hogy : észt. Ez a helyes. Bár Grécsi tanár úr láthatta volna ezt!

blah 2011.01.11. 17:07:05

@saby1976: elfogadtad, vagy nem? emellett elfelejtetted felróni, hogy kisbetűvel írok. a hogy előtt nem kell vessző? Grécsi tanár úr haragudna rád. Bár lehet, hogy a nézetei miatt őt sem tekintenéd magyarnak...

nemecsek ernő áruló 2011.01.11. 17:09:12

@HúszTíz: Hatásos.
@pikkbubi: Jártál már a fradi stadionnál, amikor meccs van? É féltem. Pedig nem is volt rajtam lila. Csak leszálltam a buszról, és elkecmeregtem a metróig. Azok ott ízig vérig magyar fehércigányok. Nem véletlen, hogy mindig kinn vannak a lovasrendőrök.

nemecsek ernő áruló 2011.01.11. 17:10:48

@saby1976: Szerintem te Grétsy tanárúrra gondoltál.

Joe84 2011.01.11. 17:11:14

Tényleg van rasszizmus Magyarországon. Van egy csoport, amelyik előszeretettel rabolja, gyilkolja a magyar közösség tagjait, közben meg felveszi a segélyüket.

Schiff meg költözzön le Borsodba, aztán 1 nap után megkérdezném, hogy mi van azzal a tolerancia szinttel.

hetzer87 2011.01.11. 17:14:48

amíg a kormány sorra valósítja meg a Jobbik programjában szereplő elemeket (és tetejébe még azt is állítja mint Orbán úr,hogy nincs nekik..a fideszét meg gondolom mindenki látta,magáért beszél..maaaajd megcsináljuk,közösen,együttes erővel,mindent! :D) nem igazán izgat,hogy "stagnáló radikális oldal"nak nevezik a dolgot,vagy épp,hogy "kifogták a vitorlából a szelet" :D

a statisztikai felmérésekből nem hiszem el,hogy EP választás,országgyűlési választás után sem sikerült tanulni..hogyan lesznek a 3%ból 12-k illetve 7-8%ból 17ek,ez valami fasiszta összeesküvés lehet biztosan,de igazad van,leszerepelt a Jobbik

bérkommentelő voltam,orosz pénzből,VISZLÁT

saby1976 2011.01.11. 17:15:23

@Joe84: Ez így van. Vagy költöztessen magához egy cigány családot egy időre.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.11. 17:20:51

A "szélsőjobb" csak a szélsőbal szerint szélsőjobb, szóval eléggé érdekes jelentésű tag az a szélső.

---

Egy nemzet államának feladata az, hogy az adott nemzetnek és annak a tagjainak az érdekeit képviselje, megvédje más nemzetek érdekeivel szemben.

Ha ezt nem teszi, akkor senki más sem fogja helyette megtenni.

Úgyhogy Magyarország lehetne az az egyetlen ország a világban, ahol a magyarok előnyben vannak már nemzetekkel szemben, mivel ez az egyetlen saját országuk.

Ezzel szemben a tendencia éppen ezzel ellentétes, a levélíróhoz hasonló gondolkodásúak Magyarországon nem államalkotó etnikumokat szeretnének előnyben részesíteni a magyarok rovására.

Nincs "pozitív diszkrimináció" meg "hátrányos megkülönböztetés". Diszkrimináció van. Ami az egyiknek pozitív az a másiknak hátrány. Kettős mérce viszont van, ugyanolyan eseményeknél csupán egyedül az dönti el, hogy pozitív diszkriminációról vagy rasszizmusról van-e szó, hogy az érintettek melyik etnikumhoz tartoznak és nem maga a történés.

Például, ha egy munkáltató magyarokat keres, akkor pfúj rasszista disznó, akit jól meg kell büntetni, viszont ha "romákat", akkor ezzel éppen a rasszizmus ellen tiltakozik. Pedig objektíven pontosan ugyanarról a cselekményről van szó.

A kijelölt gyalogátkelőhelyen történt cserbenhagyásos gázolás tényét sem befolyásolja semmiben az áldozat személye, nyugdíjas néni volt-e, vagy körözött sorozatgyilkos.

Ha azt akarjuk, hogy 100, 500, 1000 év múlva is legyen Magyarország, legyen saját országa magyar nemzetnek, akkor azt az országot meg kell tudni védeni, és meg kell tudni tartani.
A magyaroknak. Más nem fogja helyettük, sőt kifejezetten ellenérdekeltek is lehetnek ebben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.11. 17:23:32

csak jelzem, a probléma kifelé kifejezésében olyan csodálatosan helytáll svédország (és az európai országok többsége, hogy az azokban levő rasszizmusról van külön wiki szócikkek vannak, magyarországiról pedig nincs.

ejnye.

luis5 2011.01.11. 17:26:32

@chipshop: bocsánat de nagy hülye vagy h egy ilyen faszkalappal húztad 10 évig. és most tekintsünk el attól h zsidó v hottentotta

2011.01.11. 17:28:29

@Joe84:

Ja hát igen, külön vicces, hogy rasszista indítékú erőszakos bűncselekmény miatt több per zajlott illetve zajlik jelenleg is cigányok ellen.

A balliberális díszfaszokat nem zavarják a tények.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.11. 17:35:02

@pikkbubi:

Egyelőre nem úgy állnak a dolgok, hogy Európa valaha is újra a föld vezető térsége legyen.

A nyugaton panaszkodó levelezgetőknek nem az az érdekük, mint az európai nemzeteknek.

Washingtonban persze szívesen megértik őket, hiszen az USÁnak sem áll érdekében egy erős Európa.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.11. 17:39:12

KUMIN IS BENYALTA MAGÁT A SZÁZADVÉG FIDESZ SEGGNYALÓ PROPAGANDA OSZTÁLYÁBA--

GIRÓ méltó pénzharácsoló (Tanácsoló) térsa. Most nmár Kumin is építheti a milliókból ott ahol a Gíró A 400 milliós házát.....
FELEJTSÉTEK EL AMIT ÍR AZ CSAK SZÁZADVÉG FIDESZ PROPAGANDA!

mentolos nokedli 2011.01.11. 17:46:14

Ki is az a búbánatos lóalkatrész a rasszista?
Ajánlom mindenki figyelmébe!

Dr. Regős Péter, a Magyar Zsidók Világszövetsége
szóvivőjének verse:

Hangosak a fasz magyarok,
Fajtiszták, mint az olaszok.
Buták, mint az oroszok
S úgy végzik, mint a karthágó'k.

Lesózzák a földjeiket,
Felszámolják történelmüket,
Eltűnnek majd nem sokára,
Elmennek a bús picsába.

Úgy rühelem minnyájukat,
mocskos, gyilkos falkáikat,
s mikor himnuszukat hallom,
felfordul a teli gyomrom.

Panaszkodnak, nyavajognak,
Ök sehová sem tartoznak,
Mindenki az ellenségük,
Nincsen nekik kistestvérük.

Mindenki utálja őket
Magyar férfiakat, s nőket,
Mindegyiküket megvetik,
De egyiküket sem szeretik.

Elveszett tekintélyüket féltik,
De mások a nyelvüket sem értik,
Nem tartoznak nyelvcsaládba,
Csak a tetves, bús picsába.

Európába keveredtek
Emberekké nem vedlettek,
Ázsiai majmok még ők,
Zsivány Trianon-védők.

lolcode · http://isten.aldja.szalaiannamari.at 2011.01.11. 17:47:28

@chipshop: :DDDDD

az ev hozzaszolasa

nem is ertem hogy igy 2011 tajan nekem mi kozom van hozza hogy az XY oregapjat kiirtottak a masodik vilaghaboruban. az hogy az en nagyapamat besoroztak es kitereltek a frontra vagy hogy mindent elvett a kommunizmus a csaladomtol, kit erdekel? engem legalabbis nem! sosem gondoltam hogy azert mert szar volt a csaladomnak 50 eve nekem valamifele sajnalatot kellene ereznem, vagy nekem ezert most szar. amiket leirtal jol mutatja hogy mi a baj azokkal a zsidokkal akik igy gondolkodnak. azt nem veszik eszre hogy rajtuk keresztul itelik meg a tobbi zsidot is.

Optimist Prime 2011.01.11. 17:55:41

@Akitlosz: Úristen ez mekkora szamárság.Itt nem arról van szó, hogy nekik jobb legyen hanem, hogy mindenkinek jó legyen. Nekünk "magyaroknak" se jó, hogy az ország lakosságának jelentős része sötétségben él és árpádsávos zokniba veri a turulos kisfaszát mán' bocsánat a kifejezésért.

Optimist Prime 2011.01.11. 17:56:55

@mentolos nokedli: Wow, egy ember írt egy verset ami rasszista, akkor az összes zsidó rasszista, nem? Gratulálok fiam, leülhetsz.

mentolos nokedli 2011.01.11. 18:05:28

@Optimist Prime: Szabadjon megjegyeznem,nem a falu végi szatócs Grün írta.
A művész úr levelével meg már kettő,de még számtalan anyag van,amit elkövetnek a szülőhazájuk ellen.
Leülhetsz fiam,egyes!

==T== 2011.01.11. 18:31:49

@Lófasz Hadnagy: Nem tudjuk mi rá a válasz, de az biztos, hogy a liberális demokrácia nem az.

insert random 2011.01.11. 18:34:21

@mentolos nokedli: Ugye te is tudod, hogy Regős Péter nem létezik? A google a nevére csak ezt a verset adja ki. Ennek a Magyar Zsidók Világszövetsége szervezetnek a honlapja már nem elérhető, valószínűleg már feloszlottak. Régen néztem és nem szerepelt rajta ilyen név. Ez az egész onnan van, hogy egy magát Regős Péternek nevező illető hozzászólt párszor valamelyik szélsőjobbos portál oldalán, aztán emailezett egy párat Bencsikkel, azóta sokan készpénznek vették, hogy komoly a dolog. Az igazság az, hogy provokáció az egész.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.01.11. 18:39:40

@longlife:

Hogy jön ide Schiffer?
Nem Schiff az? Az pedig más!
Lehet, h lükepék vagyol?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.01.11. 18:41:35

Kedves Szező!

Hát mit nem ért maga azzal a solyomizálódott fejivel?
Hát rasszizmus és fasizmus csak nálunk lehet, a svédeknél nem.

Konrád György

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.01.11. 18:44:30

@Optimist Prime:

Ha magyar költő mert volna ilyet írni a zsidókról, alighanem örökös pajzsként lenne felemelve minden fórumon, h "esztet nézzétek, mecsoda antiszemityizmus van a magyaroknál".

HofEE 2011.01.11. 18:50:57

KÖSZÖNJÜK SCHIFFANDRÁS! Sokat tettél a hazádért!

insert random 2011.01.11. 18:51:47

@malacz69 rettegéselemző: Neked is elmondom: Regős Péter nem létezik. A google a nevére csak ezt a verset adja ki. Ennek a Magyar Zsidók Világszövetsége szervezetnek a honlapja már nem elérhető, valószínűleg már feloszlottak. Régen néztem és nem szerepelt rajta ilyen név. Ez az egész onnan van, hogy egy magát Regős Péternek nevező illető hozzászólt párszor valamelyik szélsőjobbos portál oldalán, aztán emailezett egy párat Bencsikkel, azóta sokan készpénznek vették, hogy komoly a dolog. Az igazság az, hogy provokáció az egész.
magyarinfo.blog.hu/2008/04/27/a_regos_peter_jelensegrol

Egyébként Szabó Dezsőről tetszett már hallani?

mentolos nokedli 2011.01.11. 18:52:11

Ja,tudom,olyan mint a prémium.Mindenki beszél róla,de senki nem találkozott vele./egy volt munkatársam bölcselete/.
Ahogy ez is,nemde?
Talán még érettségi tétel is volt ?
No komment!
Spiró György: „Jönnek”

Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klima: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyitsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

mentolos nokedli 2011.01.11. 18:59:47

hu.metapedia.org/wiki/Reg%C3%B5s_P%C3%A9ter

Tudom,ez nem hiteles!?
Annyira van mint az ellenérdekelt portálok!

Merras · http://miyazakijun.hu 2011.01.11. 19:02:24

"A jobboldali radikalizmust tápláló erőtlen baloldali kormányzás véget ért."

Ez azért némileg csúsztatás. A radikalizmust nem a baloldal táplálta - azért vicces, hogy még mindig divat az mszp nyakába varrni ezt a hülyeséget -, hanem másoknak volt érdeke felszítani ezt a tüzet. És a Wikileaks szivárogtatások nélkül is sejthető volt, hogy ez az egész balhé elsősorban Orbánnak és kompániájának volt az elsődleges érdeke.

A mondat tehát helyesen úgy hangozna, hogy most már Orbánnak nincs szüksége a szélsőjobbos csőcselékre, ezért elhalóban van.

Ne feledjük azt sem, hogy Vona Gábor is Orbán köpönyegéből bújt ki.

insert random 2011.01.11. 19:02:49

@mentolos nokedli: Ez egy 1984-ben írodott vers (a szerző egy másik szövege volt tétel), nem valami aktuális. Ezt az interjút érdemes elolvasni, ha ezután sem érted, menthetetlen vagy: www.origo.hu/kultura/20090525-spiro-gyorgy-feltem-magyarorszagot-interju-a-fogsag-irojaval.html

De várj, én is írok pár undorító, magyarellenes gyűlöletverset, Pfujj, Ady Endre!

A HORTOBÁGY POÉTÁJA

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szívében,
A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.

A magyar Ugaron
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.

mentolos nokedli 2011.01.11. 19:03:39

Boldog további marakodást mindenkinek,holnap korán kell kezdenem,hogy legyen segílyke a békés ,dolgozni vágyó elnyomott,üldözött újmagyaroknak.

mentolos nokedli 2011.01.11. 19:10:20

@insert random:
Az előrehaladott vérbaj "csodákat" képes művelni az emberi aggyal.
Szép estét mindenkinek.

kályhacső 2011.01.11. 19:12:42

Mi ez a rettegés, ide költözött az egész naczivadasz.com? A probléma az, hogy ti itt ezt komolyan gondoljátok.

insert random 2011.01.11. 19:14:08

@mentolos nokedli: Eltaláltad, tényleg nem hiteles. Forrásként egy halott link van megjelölve, ami ha jól látom, egy fórumra mutatott. Ha én csinálok ide egy regisztrációt Orbán Viktor néven, és beírom, hogy utálom az összes magyart, akkor el fogod hinni, hogy tényleg a miniszterelnök volt az. Ráadásul annyira sztereotíp az egész szöveg, ordít róla, hogy provokáció. Mint már mondtam: a Magyar zsidók Világszövetségének nem volt ilyen nevű szóvivője, az illetőnek nincs elérhető önéletrajza, munkássága (akkor vajon mire kapott doktorit?). Van róla egy fekete-fehér kép, ami aztán akárki lehet (ezen a blogon egy teljesen másik emberre mondják, hogy ő az: silence.freeblog.hu/archives/2009/05/09/Spiro_Gyorgy_vs_Regos_Peter/)

Röviden: egy hozzád hasonló fórumhuszár magánakciója volt az egész, te meg nem túl meglepő módon bedőlsz neki.

insert random 2011.01.11. 19:20:16

@malacz69 rettegéselemző: Pont annyira az, mint a Spiró-vers. Ha rosszindulatúan értelmezzük:

Magyarországot "Elvadult tájnak", "ugarnak" stb. magyarokat "csorda népnek", "gaznak", "piszkos, gatyás, bamba Társaknak" nevezi. Ráadásul nem tesz kivételt, Spiró legalább a végén megjegyzi, hogy vannak itt jó emberek, aki egyébként ezzel a versével pont Adyt akarta utánozni.

Persze szerintem szó sincs magyarellenességről (iróniát tudni kéne értelmezni, ha a metaforák már mennek), én inkább társadalomkritikának nevezném.

is 2011.01.11. 19:33:04

@Muad\\\'Dib: "A kérdés továbbra is az, miért folyton mi jeleskedünk az ország szapulásában külföldön? Erre továbbra sem kaptam választ."

Arany Janos: Fulemule per. Nem kivanunk egymassal megegyezni, es erre az elmult 4 ev a legjobb pelda. Orban tenyleg az emberek tobbseget kepviselte ezzel a minden-elutasitassal. A legelemibb, legtrivialisabb ugyekben is kepes volt inkabb hulyeseget beszelni, minthogy egyetertsen. Tovabbi kerdes?

@poszt: egyebkent abbol a szempontbol jo ez a poszt, hogy megertsuk, hogy Solyom miert viselkedett az egesz 4 ev alatt vegig ugy, mintha az, ami a melegfelvonulas _korul_ tortent (azaz, hogy 8 millio magyar a kodobaloknak adott igazat, vagyis legalabb passzivan tamogatta a kodobalokat, bunosok kozt cinkos, aki nema alapon), vagy hogy a TV-ostromkor nem 300 fradi-drukker, hanem mogottuk 8000 'szimpatizans' is alldogalt ott, vagy hogy a TV-ostrom utani napokban index ujsagirok kimentek a Rakoczi utra, mert az olyan poen kergetozni a rendorokkel, szoval hogy ez az egesz milyen melyen van a tarsadalom tobbsegeben, ez teljesen elsiklott, es Solyom ebbol semmit nem fogott fel. ugy latszik nem egyedul csinalta.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.11. 19:51:29

"Egy séta a sajtószabadságért" gyere Te is, kellesz!

A szervezők véglegesítették a pénteki tüntetés programját, mely a médiatörvény elleni újabb tiltakozás. A hét végi megmozdulás három városban egyszerre történik Budapest- Pécs- Bécs vonalon.

Letisztázódott, konkretizálódott a demonstráció menete. A múlt heti tervekkel ellentétben január 14-én délután négy órakor lesz a gyülekező a Kossuth Lajos szobor előtt, innen közös átvonulás következik a Széchenyi térre. A téren elhangzik a hét pontból álló kiáltvány, majd ismét útra kelnek a Jókai tér felé fél ötkor, ahol "hangperformansz kíséretében eltemetik a szabadság madarait". - olvasható a hivatalos programban.

Megszületett a tüntetés rendezésének indoklása, mely így hangzik: "2010. december 21-én kormányunk megszavazott egy olyan médiatörvényt, ami felügyelet alá vonja az írott és elektronikus sajtót, homályos feltételek mellett teljhatalmat ad a médiatanács és a médiabiztos számára, s így nagyban korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát. Mi ezt nem szeretnénk, ezért sétával demonstrálunk az új médiatörvény hatályon kívül helyezéséért."
Megfogalmaztak egy kiáltványt, melyben összefoglalták a médiatörvénnyel szembeni kétségeiket, követeléseket a változtatásra. Itt olyan pontok szerepelnek, mint "a véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása", vagy "az írott és elektronikus sajtó kivonása a törvény hatálya alól, a lineáris elektronikus média függetlensége, az online, az írott és az audiovizuális sajtó valamint a földi és online terjesztésű műsorsugárzás megkülönböztetése".

papírforradalmár 2011.01.11. 19:52:35

Sajnos valós a probléma a nácik miatt.

Bizonyos pénzes hazaáruló elemek létrehozták a Jobbik nevű tetű bandát, akik élvezetet látnak az emberek halálában és megalázásában.

Nézzük a termést:
Barátnőja torkát átvágó, párt által behülyített gárdista.
Sok kioltott magyar és cigány élet a náci halálbrigád által.
Gyönyörű fővárosunk felgyújtása és szétverése.
Náci hordák által összevert emberek tönkretett ingatlanok és életek.
Egy elqurt választás.
Náci agresszorok összeverekedése hivatali épületekban.
Bombagyár és kurucinfo fékevesztett ámokfutása.
Háromszor csavarodott szíriuszi DNS-t, és párthus Jézust hallucináló, elmeroggyant, behülyített emberek.
Hazánk elárulása, és az antikeresztény arabokhoz való dörgölődzés.
Isten szent házában vad neonáci nézeteket habzó szájjal hangoztató elvtelen papok.
Stb..

Stb...

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2011.01.11. 19:55:01

@Optimist Prime:

"az ország lakosságának jelentős része sötétségben él és árpádsávos zokniba veri a turulos kisfaszát mán' bocsánat a kifejezésért"

Ez minden bizonnyal így van,s minden bizonnyal téged és a véleményedet is komolyan kell venni.Remélem nem lepődsz meg ha másoknak, más csoport "jelentős részével" egyéb irányú megfigyelési vannak, és hogy- hogy nem, valahogy többen értenek egyet ezekkel.

thinker_ 2011.01.11. 20:14:06

"Sok ember fél"

A megélhetési rettegők :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.11. 20:28:22

@Optimist Prime:

Nincs bocsánat.

Olyan társadalom nincs, nem volt és soha nem is lesz, ami "mindenkinek jó".

Természetesen az minősíti egy társadalom "jóságát", hogy mennyien érzik jól magukat benne. Minél többen, annál jobb.

De a "mindenkinek jó legyen" egy irreális, megvalósíthatatlan utópia, ezért törekedni is értelmetlen rá.

(Például a gyilkolászni szeretők és az áldozattá válni nem szeretők elég nehezen fogják egy időben jól érezni magukat ugyanabban a társadalomban.)

Úgyhogy bőven elég, ha egy társadalom a többségnek megfelel, az már jó. Bár mindig lehet egy kicsit jobb is, de mindenkinek jó soha.

torissrac 2011.01.11. 20:56:42

Magyarországon nincs rasszizmus, csak kiírják egy szegedi postára, hogy ha két kisebbséginél több lép be egyszerre, azt rablótámadásnak tekintik. :P

HAHAHAHA

panelburzsuj 2011.01.11. 21:02:54

"Biztos a svédek nem beszélnek olyan jól angolul."

Mint a kuminok? :)

"racism in Hungary"

www.google.hu/#hl=hu&biw=1007&bih=610&q=%22racism+in+Hungary%22+&aq=&aqi=&aql=&oq=%22racism+in+Hungary%22+&gs_rfai=&fp=ab7d9c0e7811aabf

Nagyjából 4 080 találat

"racism in Sweden"

www.google.hu/#hl=hu&biw=1007&bih=610&q=%22racism+in+Sweden%22+&aq=&aqi=&aql=&oq=%22racism+in+Sweden%22+&gs_rfai=&fp=ab7d9c0e7811aabf

Nagyjából 3 880 találat

(Soha egyetlen hangnyit sem tanultam szervezett formában angolul, és egyetlen percet sem töltöttem angol anyanyelvű országban. Úgyhogy csak tippelgetek, filhallás után ... )

Martian (törölt) 2011.01.11. 21:06:26

@torissrac: "kiírják egy szegedi postára, hogy ha két kisebbséginél több lép be egyszerre,"

Statisztikailag szignifikáns, hogy kettőnél több kisebbségi és értéktárgyak gazdája az előbbiek kezdeményezésére a birtoklást átrendező konfliktusba szoktak keveredni... ebben nem a bőrszín és a genetika számít, hanem a kisebbség bizonyos képviselőinek antiszociális életfelfogása.

panelburzsuj 2011.01.11. 21:18:08

@panelburzsuj:

(Amúgy meg a Washington Post keresőjében sejdíteni a valamennyire is reprezentatív mintát: vezető elemzőhöz méltó bemutatkozás. 2:0 találatra kitenni a magabiztos Q.E.D. bötűket még inkább.

Persze innen startolva kétségkívül könnyű lesz idővel akár szárnyalni is.)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.01.11. 21:22:37

@panelburzsuj:

"racism in Sweden"
Nálam 2.450.000 találat

"racism in Hungary"
Nálam 1.120.000 találat.

Fene se érti ezt.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.01.11. 21:26:06

@papírforradalmár:

"elmeroggyant, behülyített emberek"

Szép példáját adtad.

Árulkodó rész: "Egy elqurt választás."

panelburzsuj 2011.01.11. 21:46:16

@malacz69 rettegéselemző:

Pedig roppant egyszerű: ide írsz macskakörmöt, a gugliba meg nem írsz, de ide mégis úgy írsz, mintha a gugliba írtál volna ...

Megmutatom:

racism in Sweden

www.google.hu/#hl=hu&biw=1007&bih=610&q=racism+in+Sweden&aq=&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=ab7d9c0e7811aabf

Nagyjából 2 450 000 találat

"racism in Sweden"

www.google.hu/#hl=hu&biw=1007&bih=610&q=%22racism+in+Sweden%22&aq=&aqi=&aql=&oq=%22racism+in+Sweden%22&gs_rfai=&fp=ab7d9c0e7811aabf

Nagyjából 3 880 találat

Érdemes gyakorolni: csak az országnevet kell cserélgetni (Hungary, Germany, UK, US, USA ... ilyesmik)

Hans von Nürnberg 2011.01.11. 23:59:39

A Jobbik most bölcsen hallgat. Neki a Viagra szerepe jutott. Hat.
Másfél év múlva viszont sikerrel mantrázhatja majd: A Fidesz zűr, a Maszop zavar, a Jobbik magyar.
Most liberáljuk az energiát a kétharmadukhoz. Csaxóltam...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.12. 08:05:55

@Hans von Nürnberg:
Mitől magyar??? Magyar volt-e a Magyar Kommunista Párt? Amely Moszkva csöcsén lógott? Magyar-e egy judeokeresztény multinacionális ideológiával a zászlójukon lévő szervezet?

lüke 2011.01.12. 20:33:45

@malacz69 rettegéselemző:
kis pongyola:) müvész, müvész
hogy melyik nem is érdekes............
Fischer is zongizik?
index.hu/belfold/hirek/2011/01/12/duhos_magyar_muveszekrol_ir_az_independent/

meg :Gyurcsány: olyan a megítélésünk, mint
az 1956 utáni megtorlásokat követően
hmm
index.hu/belfold/2011/01/12/gyurcsany_orban_viktornak_surgos_az_alkotmanyozas/

magpet · http://zsemlediszno.blog.hu 2011.01.13. 11:16:19

@Ordnassac: vajon ezt a blogot majd be kell jelenteni? :)
Egyébként van abban valami pikáns, hogy a Médiatanács az Index szerverein pörgő blogmotort használva kommunikál a néppel.

megszűnt 2011.01.13. 11:49:51

Blogtársak!

Ami van Török Gábornál, hát az is minden, csak nem elemzés. Odaszóltam amit most ideidézek, mert tanulságos lehet:

Kedves Török Gábor!

Engedj meg nekem egy személyes kritikát, nem személyeskedő, ne tűnjék annak!
Másodszor futok neki az írásodnak. Vannak benne mindenfélék, amikről külön-külön volna jó egy-egy posztban beszámolni, mert így a lényeges kérdések mind elsikkadnak és lesz egy általános turmix az egészből.

Bátorság kérdése is, tudom, kiemelni mindig csupán 1 témát és azzal foglalkozni, egyszerűbb ez a verzió, de nem tudom, nem látom át, ez hová vezet. Ahogyan Orbán Viktor felkokárdázott autóját sem. (igaz a poszt címe: Járatlan út)

Nahát! Erre jönnek a Blogtársak, hogy ez az Ogino-Knausz-féle védekezési módszer és hogy Török Gábor ezt csinálja, alapban. Hát a nevemmel már akkor is gond volt, amikor rám támadtak a Korridoron, hogy miért használom Knausz történész úr nevét. Hagyjuk is!

Ami levonandó. A lényegi kérdésekkel kéne foglalkozni. Miért olyan nehéz ez?

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.13. 13:20:48

Kedves Kumin Ferenc!

Nem nagyon reagált a sajátos módszertanára vonatkozó fenti kritikákra, de ha belefér az elemzői munkába az alkalmazott módszertan kritikus felülvizsgálata, akkor az alábbi, erről szóló posztnál szívesen várjuk Önt vitára:

orulunkvincent.blog.hu/2011/01/12/arnyekbokszolasi_vilagbajnoksag_kumin_ferenc_kontra_szalmabab_1_0

Időközben egy picit elterelődött a diskurzus a lényegről, de szívesen visszatérünk rá, ha esetleg részt venne egy erről szóló vitában.

Üdvözlettel: ulloiut

kumin 2011.01.13. 18:30:53

@ulloiut: Ahhoz az íráshoz kéne intelligensen hozzászólnom, amely azzal indít, hogy megfelelő végzettség nélkül lettem a KEH egyik vezetője és a Századvég vezető elemzője. Inkább nem élek a lehetőséggel.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2011.01.13. 18:41:49

@kumin:

Nem a végzettsége volt a panasz tárgya. Nem is lehetett, mivel nem tudom, hogy mi a végzettsége. A szövegértését kifogásoltam, véleményem szerint jogosan.

De ha ott nem szeretne vitatkozni, esetleg itt is reagálhatna arra, hogy miért értelmezte teljesen félre, amit Schiff András írt: ő nem a Jobbikról beszélt és nem is a szélsőjobboldalról, főleg nem a szervezett szélsőjobboldalról. Maga mégis azzal „cáfolta” Schiff állításait, hogy a Jobbik helyzete gyengült, pedig elég egyértelmű, hogy ennek nincs feltétlenül sok köze a Schiff által panaszolt társadalmi attitűdökhöz és ezért alkalmatlan Schiff állításának cáfolatára. Ezt a módszertani kritikát fentebb is megfogalmaztam részletesebben, mások is szóvá tették. Az, hogy nem reagált, frusztrált és cinikusnak is éreztem – ez biztos lejön a poszt hangvételéből. A lényegi probléma ettől független.

Üdv: ulloiut

William Kidd 2011.01.25. 09:59:13

Az ilyen jellegű, a külföldi sajtóban megjelenő cikkeket 10/10 hazánkból kitántorgott zsidajunk írja. Minő véletlen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.02.04. 23:30:23

ki dobta össze az oldal programját, fejléc, külső, stb?

A szerző

Kumin Ferenc

Politológus-közgazdász, a Századvég Alapítvány vezető elemzője

2002 óta jelennek meg politikai elemzései az on- és az off-line médiában

2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök kommunikációs és stratégiai tanácsadója

Facebook

süti beállítások módosítása